![]() |
#241 |
Rozeznanie
|
Dot.: spirala-co i jak
to jeszcze raz: skoro nie rodzilam i nie plauje baby w najblizszych latach, to moge zakladac spirale?
czy ta dla nierodek dostepna jest juz w Polsce i czym sie rozni od pozostalych? ja bardzo bym chciala zalozyc sobie spiralke, am dosc piglek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale nieważne, takie przypadki jak nasze naprawdę są bardzo rzadkie, jednak możliwe i każda kobieta powinna być uprzedzona przed założeniem, że mogą takowe objawy wystąpić. Tak, że dziewczyny nie martwcie się na zapas, bo w większości przypadków zakładanie spirali jest prawie bezbolesne. Ja się tylko zastanawiam czy na przykład wiekszy ból przy zakładaniu nie jest związany z budową anatomiczną macicy, taką jak tyłozgięcie, bo ja akurat mam stwierdzone ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Rozeznanie
|
Jasmin30 napisała:
"...Za rok czeka mnie kolejny zabieg i tym razem postanowiłam zrobić to w znieczuleniu ogólnym . Będzie mnie to kosztować tylko 100 zł więcej (dotychczas płaciłam 250zł), ale nie jest to dla mnie jakaś wygórowana suma za cenę komfortowego i bezbolesnego zabiegu..." ...Cytat dla Konfiturki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jednak Paula użyła ' ![]() ![]()
![]() |
#245 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zatem pytam: Paula, czy to ze znieczuleniem ogólnym to żart? Rozwiej wątpliwości ![]()
![]() |
#247 | |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Dot.: Spirala???
Cytat:
Osobiście bardzo sobie chwalę ten sposób antykoncepcji, tym bardziej, że nie mogę brać hormonów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#248 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
podobne objawy mogą pojawić się w momencie bezpośredniego drażnienia czy też dotykania narządów wewnętrznych i ma to związek z działaniem wegetatywnego układu nerwowego, który odpowiada za niezależne od naszej woli funkcje organizmu.Zatem nagłe osłabienie , spadek tętna, zimne poty czy nawet omdlenie podczas zakładania wkładki mogą się zdarzyć.I żeby nie być gołosłowną-mój organizm podobnie zareagował podczas zabiegu zamrażania nadżerki, który teoretycznie jest bezbolesny:najpierw potężne skurcze macicy a chwilę pózniej "odlot"... Podzielam jak najbardziej zdanie Bergmani dotyczące informowania pacjentek o możliwości wystąpienia tego typu reakcji.Zawsze dobrze jest mieć świadomość tego co może się zdarzyć , zwłaszcza w tak stresującej sytuacji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociaz moze za 5 lat bedzie mnei stac na operacje plastyczna to wtedy poprosze przy okazji powiekszania biustu i wyjęcie spirali ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Raczkowanie
|
A co z tym "macaniem" nitek? Nie mam zielonego pojęcia gdzie one są
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Wtajemniczenie
|
He, he, ale się wątek rozrósł
![]() Mój gin zalecił mi "samosprawdzanie" czy spirala nie wypadła. Oczywiście prawidłowe założenie wyklucza taki przypadek, ale kiedy dochodzi do bardzo obfitego krwawienia miesięcznego, przy którym tworzą się skrzepy / w wyjątkowych sytuacjach tak bywa/ spirala może zostać usunięta mechanicznie. Powinna być osadzona dość głęboko, pod koniec cyklu wyczuć ją trudniej z racji "rozpulchniającego" działania gestagenów. Być może zależy tez to od predyspozycji anatomicznych? Np krótka szyjka, drobne narządy? Tego muszę dopytać, jednakowoż taka prawidłowość miałaby u mnie potwierdzenie.
![]() |
#252 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przez pierwsze miesiące strasznie bałam się ,że zajdę w ciążę tym bardziej ,że nie mogłam bezpośrednio sprawdzić obecności spiral.Dlatego przy pierwszej wkładce robiłam usg co pół roku , tym bardziej ,że miesiączki stały się obfitsze i bardziej bolesne co mogło spowodować jej wypadnięcie. W tej chwili mam założoną już drugą (za rok wymieniam)- tym razem nitki znowu zniknęły, czym się zresztą nie martwię bo, wbrew obawom nawet mojego lekarza, nie było żadnego problemu z wyciągnięciem wkładki Usg robię juz tylko raz w roku gdyż przekonałam się , że jest to dla mnie najodpowiedniejsza i najpewniejsza metoda antykoncepcji |
|
![]() ![]() |
![]() |
#254 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wiedziałam ![]() ![]()
![]() |
#255 | |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Podpytaj, podpytaj, bo może to ja mam złe informacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Niemniej jednak są osoby, które na serio myslą o takim znieczuleniu w tym konkretnym przypadku, więc moze jednak remisik? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#259 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Remisik ![]() ![]()
![]() |
#260 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
Kolejne pytanie
![]() czy w zwiazku z zalozeniem spirali przesunął wam sie okres? od zalozenia miałam plamienia ,za tydzien powinnien byc okres a dzisiaj plamienia wyglada jak okres. wczesniej byla to brunatna wydzielina a dzisiaj normlanie krew(sorkii za obrazowy opis ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Raczkowanie
|
Ja mam bardzo ciekawe cykle. Okres mam co 37 albo co 29 dni. I zaczyna się plamieniem, które trwa nawet 5 dni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#265 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Raczkowanie
|
Spiralę mam od czerwca i w sumie od założenia tak mam. Wcześniej brałam przez 7 lat tabletki więc nie mam porównania.
Ginekolog twierdzi że to taka moja uroda. Ogólnie mam dziwne okresy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
Szczerze mowiąc ja 3 tydzien chodze z czyms miedzy nogami i zaczyna mnie to juz meczyc:-/
Mam cichą nadzieję ,że do wakacji wszytsko mi sie unormuje jeśli nie to wyciągfnę cspirale ,nie daje rady juz z podpaskami. Na dodatek Tż zaczyna marudzic ze faktycznie spirala jest skuteczna metoda anty bo od zalozenia nic nie działamy ![]() narazie czekam na koniec okresu ,moze wkrótce sie doczekam. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Raczkowanie
|
Paula, sprawdzałam swoje zapiski, u mnie takie bardzo długie plamienia trwały ponad 4 miesiące, potem się już unormowało.
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślisz ,że przy zakupie hurtowej ilosci podpasek i wkladek mozna liczyc na zniżki ![]() po założeniu plamienie byly minimalne ,dobil mnie ten wczesniejszy okres ,byle to przetrwac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie takie mocniejsze krawawienia trwają właśnie 2 dni tak jak u Kaszanny. Paula musisz się w cierpliwość uzbroić, bo jak piszą we wszystkich informatorach, to rozregulowanie może potrwać kilka pierwszych cykli, trzymaj się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.