![]() |
#2701 |
Rozeznanie
|
Dot.: spirala-co i jak - wątek zbiorczy
ja po kilku latach brania tabletek po zalozeniu wkladki cykle mam nie zapeszajac idealne!!! i raczej nie mysle aby sie pogorszylo bo to juz 11 moj cykl
![]() a ryzyko pozniejszych klopotow z cyklem oczywiscie jest... no i moze tez tak byc ze po tej wywolanej @ moga pojawic sie plamienia jednak... no ale lepsze juz plamienia niz @ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Zakorzenienie
|
podczas wakacji to ja wole okres niz plamienie ,w czasie okresu wkladam tampon i mam z glowy a plemienie to niby tampon mozna ale ile go mozna nosić a jednak wkładanie i wyciaganie dla mnie suchego jest nieprzyjemne
|
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Zakorzenienie
|
Uff, przeczytałam cały wątek. Zajęło mi to równy tydzień
![]() Niestety nadal nie podjęłam decyzji. Od około 10 lat biorę tabletki antykoncepcyjne. Ogólnie dobrze je toleruję poza jednym drobnym szczegółem - całkowitą utratą libido, co niestety nie ma dobrego wpływu na mój związek. Tabletki zmieniałam kilkakrotnie i przy każdych to samo. Jako, że nie ma wiele opcji skutecznej antykoncepcji, rozważam spiralę. Ze względu na obfite i bolesne miesiączki biorę pod uwagę głównie Mirenę. Ale tu pojawia się problem - ona też ma hormon. Czy istnieje w ogóle antykoncepcja, która wyeliminuje okres (najlepiej całkowicie) bez spadku libido? |
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny - bede na kontoli u dzina to sie dopytam - tez myslałam o pigułkach a co wyjazdu - tak jedziemy z dzieckiem - wszyscy nasi znajomi jada z dziecmi...
![]() |
#2705 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mirena owszem moze wyeliminowac okres ale nie musi ,moga byc plamienia co do mireny i libido ,niestety nie mam zadnych informacji. Cytat:
jak dla mnie jazda do egiptu w lipcu z 1,5 rocznym dzieckiem to brak wyobrazni. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2706 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeżdżą i z mniejszymi - Sashka ma 2,5 roku a moim zdaniem to najlepszy pomysł - nad naszym morzem brak pogody i drogo a Hiszpania, Grecja, Bułgaria to te same temperatury a do tego duza wilgotność nie wskazana dla mojego dziecka. i przepraszam za off top'a ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Rozeznanie
|
no jednak roznica pomiedzy egiptem a pozostalymi krajami jest i to ogromna...
zobacz sobie na srednie temperatury w egipcie w ciagu calego roku!!!! lipiec sierpien to najgorsze miesiace na wakacje w egipcie!!! szczegolnie z malym dzieckiem! wg mnie to tez brak wyobrazni... http://www.abcegipt.pl/pokaz/pogoda_w_egipcie.html |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2708 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecko ma byc przede wszytskim bezpieczne i jemu jest bez roznicy czy jest cieplo czy drogo. Ja sama w licpu nie jeżdzę ze wzgledu na upaly i tłumy,no ale na szczescie to twoje dziecko. W egipcie w licpu tez jest najdrożej . A jak polecą w kosmos to tez bedzie to dla ciebie argument aby wyslac tam dziecko. EOT. Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2010-04-14 o 08:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Raczkowanie
|
wątpliwości
hej dziewczyny
jestem umówiony na założenie spirali miedzianej ale ciąge mam wątpliwości czy to dla mnie ![]() mam już dwójkę dzieciaków i więcej byśmy nie chcieli tabletki już brałam przez prawie 9 lat i miałam po tym mega problemy z zajściem w ciążę ale to już inna historia ... hormonów nie chcę juz brać w jakiejkolwiek postaci ... pomijam fakt ze po nich mam libido mniejsze od 0, to jeszcze bóle głowy, migreny itp sprawy mama namawia mnie na miedziankę bo sama takiej używała przez lata ... kiedyś to byl bardzo powszechny środek ... ale jedno co mnie martwi to ze może mi się pogorszyć z miesiączkami ... jak brałam tabsy to miesiączki były ledwo ledwo ale odkąd urodziłam i mój organizm doszedł do równowagi hormonalnej to okresy mam raczej duzeeeeee - dwa pierwsze dni bardzo mocne .... nie jestem w stanie zliczyć ile by mi podpasek zeszło bo nie mam do nich cierpliwości używam tamponów i to drugi problem bo ponoc przy spiralce nie można ![]() czy wielu z was zmieniły się miesiączki na obfitsze po założeniu? i jak to z tymi tamponami jest ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wątpliwości
Ja używam tamponów mając spiralę.
Co do miesiączek - sprawa indywidualna. No takiej jak na tabsach raczej nie będziesz miała, ale ja mam normalną, jak przed braniem tabsów, wiadomo 2 dni obfitsze, ale bez szału. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2712 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: wątpliwości
Wracając do mojej wycieczki do Egiptu - jedziemy w czerwcu - przepraszam za pomyłkę, która dopiero teraz zauważyłam - po drugie Paula błagam bądź milsza - każda twoja wypowiedź, która czytałam to atak na druga osobę i często obraźliwy ton...
Agee79 dziekuje za strone - znalazlam tam wiele cennych porad co do pobytu z dzieckiem w Egipcie.
narodziny mojej cudownej córeczki Sashy Edytowane przez daphne81 Czas edycji: 2010-04-14 o 22:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Witam Byłam w podobnej sytuacji, 2 dzieci, parę lat na pigułce a teraz od 5 lat wkładka, napisze o moich wrażeniach ale każdy jest inny więc trzeba poczytać też co inni piszą. Pierwsze pół roku nie było ciekawe, plamienia, ból podbrzusza itp. naprawdę źle się czułam ale psychika, tu mnie zrozumiesz- była wyluzowana, żadnego zagrożenia, luz psychiczny-naprawde. Miesiączki są u mnie co 3.5 tygodnia dwa dni to leci jak z potoku i potem spokój. To dobra metoda, mimo że na poczatku może być nieprzyjemnie ale nic nie zastąpi tej świadomości, że jesteś wolna. Teraz u mnie czas zmienić, 5 lat własnie minęło i napewno nie wrócę do pigułek. Pozdrawiam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Raczkowanie
|
Hej. Jestem nowa w tym watku
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Rozeznanie
|
no to troche dziwne ze nei czujesz nitek ale moze masz je tak krotko obciete ze sie calkiem schowaly w szyjce... bo podczas jajeczkowania nitki sie skracaja [bynajmniej u mnie]
ja mam dosyc dlugie bo po @ mam na ok 2-3cm a przy owu skracaja mi sie tak do 1 cm aby pozniej znow sie wydluzyc ![]() a wczesniej je wyczuwalas? |
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Raczkowanie
|
Dziekuje za odpowiedz
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Rozeznanie
|
ja tez mam ta akurat spiralke i naprawde jestem zadowolona!
![]() ![]() napisz jak po wizycie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Raczkowanie
|
Bylam i jest wszystko w porzadku
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Dziekuje za rady ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Rozeznanie
|
no to super ze wszystko ok!
![]() najgorszy jest pierwszy miesiac bo musi sie ona zaadoptowac i ulozyc ale zobaczysz z miesiaca na miesiac coraz mniej bedziesz ja czula nawet przy owulce ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2720 |
Rozeznanie
|
ja robie co pol roku...
wole robic to tak jak lekarz mowi niz pozniej miec nie daj Boze do siebie pretensje ze cos zaniedbalam... |
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Rozeznanie
|
no ja szczerze to nei znam zadnej co ma sie pojawiac raz na rok
![]() poza tym dla mnie teraz moje spokojne i spelnione macierzynstwo jest warte kazdej ceny hahahahaha no i poza tym na *******y wydaje sie w ciagu pol roku wiecej niz na takie usg wiec co mi szkodzi isc i sie upewnic, skoro poprzez tylko usg mozna stwierdzic prawidlowe umiejscowienie wkladki? |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Zakorzenienie
|
Ja na kontrol chodze raz w roku ,robie usg,cytologie ,badanie piersi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Zakorzenienie
|
Ja też.
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2724 |
Raczkowanie
|
Hej. To znowu ja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Raczkowanie
|
ja jestem dopiero po pierwszej miesiączce od założenia
przed nią miałam ze 4 dni plamien (nieraz co drugi dzien) wiec w sumie tydzien potem okres moze nie był bardziej obfity niz miałam ale 7 dni (zwykle miałam do 5-6) no i potem znowu plamienia ... tez jestem tym podłamana ... mnie lekarka uprzedzała ze z tymi plamieniami moze ta byc ... ale tez mam nadzieje ze to się unormuje .... bo narazie to załamka ... własnie wybieram się na pierwszą kontrolę więc zobaczę co mi powie |
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Raczkowanie
|
Bardzo Ci dziekuje "ukrycior"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2728 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() ![]() Bardzo ważną rzeczą jest zrobienie USG dopochwowego przed założeniem czy nie ma w macicy np polipa i po założeniu spiralki żeby sprawdzić czy dobrze założona Ponieważ dr Wajda z Krosna spełnia te wszystkie warunki dlatego dalej twierdze ze zakłada najlepiej i najtaniej ( 750 zł z założeniem) ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam takie pytanko
![]() ![]() tyle ze ok tygodnia przed okresem pojawiaja sie u mnie mdlosci-wspomagam sie kroplami zoladkowymi wtedy pomaga. Czy takie mdlosci moga byc jakims skutkiem ubocznym spiralki czy po prostu moj organizm troche sfiksowal i wyczulil sie na zblizajace krwawienie? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:07.