![]() |
#2791 |
Rozeznanie
|
Dot.: spirala-co i jak - wątek zbiorczy
jezeli nie masz dziwnych boli brzucha ani podejrzanego krwawienia to jestem wiecej niz pewna ze wszystko jest OK!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2792 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kasiu! jedziemy na tym samym wózku!!! miałam też 3 cesarki i nie mam podwiązanych jajników. Mam spiralę i jestem mega z niej zadowolona ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2793 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Czasami Was podczytuję i postanowiłam napisać ![]() Ja już miałam 2 spiralki właśnie dziś byłam wyjąć tą drugą i powiem i powiem Wam że po wyjściu od gina zasłabłam dobrze że znajoma spotkałam to odprowadziła mnie do domu. Na dzień dzisiejszy mam dość A co do cesarek i spirali to miałam 2 cesarki Edytowane przez ewaw71 Czas edycji: 2010-07-08 o 13:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2794 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny, cześć Paula
![]() ![]() Ja czasem do Was zaglądam, ale sama na ponowne założenie spiralki nie zdecydowałam się i pewnie się nie zdecyduję bo jednak dała mi popalić trochę, męczyły mnie te ciągłe plamienia przed @, bóle brzucha i potopy @ nad którymi czasem trudno było zapanować ![]() ![]() Czekam aż w Polsce pojawi się i upowszechni GyneFix, jakaś mniej inwazyjna się wydaje, a może już się pojawiła?? Pozdrawiam Was wszystkie i życzę beztroskiego używania spiralek ![]()
#2795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2796 |
Wtajemniczenie
|
Ja wyjmowałam spiralę w piatek - ok 1,5 roku od założenia i napiszę, żę bolało i to bardzo - o malo nie zasłabłam - zeszłam z fotela i poleciałam a krzesło
![]()
![]() |
#2797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu po 1,5 wyjęłaś ?Zakładasz jeszcze? Ja tak myślę że założę jednak ostatnio jak miałam zakładaną to też bolało jak nie wiem i słabłam pielęgniarka otwierał okno i nogi do góry mi trzymała ,teraz przy wyjmowaniu też nie było przyjemnie i tak trochę się boję Dziewczyny pisały że w znieczuleniu można ale jakim? Tym w kręgosłup? Tak myślę o takim znieczuleniu ale tak w ogóle to muszę lekarza znaleźć bo ten do którego chodze nie zakłada I po jakim czasie założyć najwcześniej można? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2798 |
Zakorzenienie
|
Hey Bergamia
![]() nie straszcie tym bólem ![]() chyba żaden rozsądny lekarz nie zaproponuje znieczulenie zewnątrzoponowego aby założyc spiralę w końcu po takim znieczuelniu trzeba leżec po drugie wystepuja mdłości,wymioty ból pleców itd jak dla mnie za duzo skutkow ubocznych no i robi to anestezjolog a więc koszty już poważne. Wdg. mnie można znieczulić jakoś samą szyjke macicy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2799 |
Zadomowienie
|
Ja zakladalam 2x. Raz mi sama wypadła, a teraz czeka mnie wyciaganie kolejnej.
Boje sie troche, nie wiem czego sie spodziewac. Przy zakladaniu nie bolalo nic-a-nic, ale po zejsciu z fotela prawie zemdlalam, i siedzialam pol godziny na schodach zanim poszlam do domu. Tym razem bore TZ ze soba, najwyzej mnie wyniesie na rekach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2800 |
Zakorzenienie
|
Tak ja też na drugi raz z obstawą idę
![]() A zakładasz następną |
![]() ![]() |
![]() |
#2801 |
Zadomowienie
|
Tak, mam juz kupiona, ale dam odpoczac organizmowi miesiąc, i zaloze kolejną.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2802 |
Zakorzenienie
|
Ja tez musze kupić ale najpierw musze z ginem jakimś się umówić
Daj znać jak tak wrażenia Ja się znowu boję |
![]() ![]() |
![]() |
#2803 |
Przyczajenie
|
Czy usuwanie sprali boli????
Witam wszystkie Panie.
Mam pytanie czy boli usuwanie spirali?????????? Mam ją 4 lata. Lekarz powiedział, że lepiej podczas miesiączki, a ja nie chcę czekać, jestem w połowie cyklu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2804 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy usuwanie sprali boli????
Cytat:
Nie bądż bezczelna i poczytaj ten wątek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2805 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy usuwanie sprali boli????
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2806 |
Raczkowanie
|
O rany słabo mi się robi na myśl, ze wyjmowanie spirali boli. Mam jeszcze ok 4 lat, ale juz sie boję
![]() Może przez te 4 lata będzie jakiś postęp madycyny ??????? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2807 |
Zakorzenienie
|
Nie ma się co bać (łatwo mówić )
Ja miałam 2 razy wyjmowaną i za pierwszym razem nic mnie nie bolało ,za drugim tak ale to się szybko zapomina ![]() Rozmawiałam wczoraj z jedną znajomą i mówiła mi że jak zakładała miała podane znieczulenie dożylnie i nic nie czuła. Miała któraś z Was takie znieczulenie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2808 |
Przyczajenie
|
Ja nie miałam znieczulenia i zakładanie mnie bolało, a teraz się boję ze względu na to, że to nie podczas miesiączki się odbędzie.
O znieczulenie zapytam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2809 |
Zakorzenienie
|
Za tydzien ide do gina wiec zapytam o znieczuelnie ale interesuje mnie miejscowe ,żadne narkozy itp .
Z polecanych rzeczy to no spa i jakies przeciwbolowe dostepne bez recepty wziete przed wizytą ,no i klasyczny znieczulacz - wódeczka ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2810 |
Przyczajenie
|
Ja idę jutro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2811 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak zapytasz o to znieczulenie to daj znać. A ja pytałam jeszcze raz i mówi że znieczulenie w żyłę doastała |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2812 |
Raczkowanie
|
Ja miałam zakładaną Mirenę w znieczuleniu ogólnym. Pan anestezjolog, który był przy zabiegu uśpił mnie na chwilę, pani ginekolog założyła co trzeba i już. Obudziłam się krótko potem i jak dotąa - rok już minął - wszystko jest ok.
A o wyjmowaniu jeszcze nie myślę. Się zobaczy... |
![]() ![]() |
![]() |
#2813 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Miałam take znieczulenie, co prawda, nie przy zakładaniu spirali, ale miałam łyżeczkowanie kilka lat tamu. Poprostu dają w żyłę znieczulenie i po jakiś 2, 3 min pacjent zasypia i budzi się po jakiejś ok 20, 30 minut. Nic nie boli napradę, wiem , że się dobrze czułam. Tylko to nie było związane ze spiralka ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2814 |
Przyczajenie
|
Ale takie znieczulenie chyba musi dać anestezjolog?? wątpię, żeby w prywatnym gabinecie ginekolog tkiego używał. Dzisiaj zobaczę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2816 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A może wie któraś z Was coś o GyneFix? Bo ja w necie nic konkretnego wyczytać nie mogę, tyle tylko że można ją zamówić przez internet z Belgii, ale jak z zakładaniem jej i w ogóle interesuje mnie jedna rzecz-właśnie sposób "zamontowania" tej wkładki i późniejsze jej wyjmowanie...nic nie mogę znaleźć ![]()
![]() |
#2817 |
Zakorzenienie
|
Zdaje się, że GyneFix nadal nie jest zarejestrowana w Polsce, więc się nic konkretnego nie dowiemy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2818 |
Przyczajenie
|
Byłam, wyjęłam i nic nie poczułam
![]() I narazie spokój ze spiralami. Teraz się boję usuwania (wycinania) nadżerki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2819 |
BAN stały
|
a czy któraś z Was jest z Krakowa? chciałabym znależc ginekolo9ga w Krakowie który zakłada/wyjmuje spirale ze znieczuleniem.
Pani doktor do ktorej chodze i u której zakładałam spirale, nie stosuje znieczuleń. przed założeniem pytałam pani doktor czy to boli, a ona na to: "da się wytrzymać" .Wytrzymac sie faktycznie dało ale przyjemne to to nie było, po zejściu z fotela kręciło mi sie w głowie i czułam sie jak pijana. ledwo oszłam dodomu. dlatego teraz jak będę wyjmowac wolałabym sobie oszczędzic tego typu doznań. |
![]() ![]() |
![]() |
#2820 |
Przyczajenie
|
Ja od dzis równiez mam założoną spiralę. Czy może któraś z Was ma założoną Nugard 380A?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:48.