![]() |
#2911 |
Zakorzenienie
|
Dot.: spirala-co i jak - wątek zbiorczy
mamcia mam nadzieje ze wyjma ci wkladke i jeszcze uda ci sie sliczne dzieciatko nosic w sobie
![]() ![]() fankapsyhiatrii nie mialam miesniakow przy ostanim USG ale w zyciu swoim juz tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz mieć pewność że zrobią Ci to fachowo i nie uszkodzą bo potem to wiesz już za późno warto teraz wszystko sprawdzić |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2913 |
Raczkowanie
|
To duzy specjalistyczny szpital ginekologiczny, rodziłam tam, wiem, że to dobre miejsce. Ufam też pomimo wszystko, mojemu ginekologowi, zrobił co mógł. Tu chyba ma znaczenie szerokośc kanału szyjki macicy, nie można przeciągnąć wkładki z macicy do szyjki. Lekarz nie chce sprawiac mi wiecej bólu i dlatego przekazuje do szpitala, w ręce znajomego lekarza, który sie mną zaopiekuje.
Mojego gina zna cała rodzina, przy takich znajomościach on stanie na glowie, by wszystko bylo ok. Tylko że ja bardzo sie boję. |
![]() ![]() |
![]() |
#2914 |
Raczkowanie
|
Za godzine wyjeżdząmy do szpitala, trzymajcie kciuki zeby wróciła cała i zdrowa już bez wkładki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2915 |
Raczkowanie
|
Jejku Mamcia trzymam kciuki, będzie dobrze!!!!
Dziewcyny to może sie przydarzyc każdehj z nas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2916 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W wypadku Mamci81 na pewno też będzie ok, bo to, że będzie miała wyciąganą wkładkę w szpitalu nie oznacza, że dzieje się coś złego. Po prostu znieczulenie ogólne musi być wykonane przez anestezjologa, a w gabinetach ginekologicznych zazwyczaj takiej opcji nie ma. I myślę, że to tyle tego wielkiego strachu. Nie dajmy się zwariować! ![]() Mamcia81 - i jak było? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2917 |
Raczkowanie
|
No nie wiem czy to jest takie normane...
Ból podczas trzykrotnego, bezskutecznego wyjmowania wkładki do tego stopnia że zemdlałam i dostałam drgawek. Przyjazd do szpitala, strach, opracja, narkoza. Nie mogli podczas zabiegu znaleźć wkładki, włożyli mi do macicy urządzenie z kamerą, które spowodowało peknięcie szyjki macicy, którą trzeba było zszyć, boli to wszsytko strasznie, ledwo chodzę. Trzy dni w szpitalu. Wkładki nie znaleźli, najprawdopodobniej wypadła, nie wiadomo kiedy. Dla pewności mam jeszcze zrobić prześwietlenie, bo jest prawdopodobieństwo(b.małe ) że wrosła w macicę. Mówią, że raczej nie(było robieone dokładne usg, które niczego nie wykazało) ale dla pewności, kazali przeswietlić. To wszysto to koszmar po prostu. Można sobie wmawiać, że to mnie nie dotyczy, też tak myślałam, ale to naprawdę może się zdarzyć każdej kobiecie uzywającej wkładki. Piszę to także dla przestrogi. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2918 |
Raczkowanie
|
Oh mamcia81 dobrze ze się pojawiłaś bo strasznie ciekawa byłam co z tobą
![]() Czy to możliwe żebyś jej nie zauważyła jak wypadła? Oby jednak było to a nie wrośnięcie o jakim piszesz - zresztą na to potrzeba by było baaardzo dużo czasu i przenoszenia chyba jej co nie? tak mi się wydaje Przykro mi że tak to się u ciebie potoczyło ale będzie ok, nie martw się ![]()
#2919 |
Wtajemniczenie
|
A jaki typ wkładki miałaś/masz? Nie myśleliście o zrobieniu rezonansu magnetycznego? Może wkładka uległa wydaleniu wraz z miesiączką? Ale jeśli nie to jest tez opcja że przemieściła sie do jamy brzusznej. Moim zdaniem lekarz powinien skierowac cię na MRI...Nie wiem czy RTG jest tu badaniem wystarczającym - zależy z czego zbudowana jest wkładka, najlepiej skonsultowac to z radiologiem jakie badanie pozwoliło by ją zlokalizowac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2920 |
Raczkowanie
|
To nie koniec tej histroii...niestety...
Pisałam do was o 16 a ok 18 dostałam wielkiego krwotoku, podłoga była zalana krwią. Przyjechało pogotowie, zabrali mnie na sygnale do szpitala na oddział ginekologii i leże teraz na sali intensywnej opieki medycznej. Mąz przywiózł kompa bo jestem tu sama. Krwotok był powikłaniem po łyżeczkowaniu macicy. Takiej ilości krwi nigdy nie widziałam...wylatywały też skrzepy. Zrobiono mi przeswietlenie miednicy i wkładki nie ma na 100%(była wykonana ze stali nierdzewnej i miedzi ięc napewno świeciłaby jak ta lala). Nie widomo kiedy wypadła. Przymajmniej to jedno jest dobre. Czuje sie już dobrze, wlali i wlewają we mnie duże ilosci antybiotyków i srodków na krzepilość krwi, teraz tylko lekko plamię. Wierzę, że wszystko bedzie juz dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
#2921 |
Raczkowanie
|
Możliwe jest nie zauważenie, że wkładka wypadła, np przy korzystaniu z toalety.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2922 |
Raczkowanie
|
Mnie zastanawia jedno: po co był w takim razie ten zabieg, skoro wkładki nie ma... Czy nie można było tego stwierdzić RTG albo rezonansem? Po co było ingerować aż tak w organizm?
W każdym razie szczerze współczuję i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze... |
![]() ![]() |
![]() |
#2923 |
Raczkowanie
|
W tej rzeczywistości faktycznie zabieg nie był potrzeby, ale przyjechałam do szpitala z wkładką której nie mozna wyjąć, nikt nie podejrzewał, że jej tam nie ma.
Dziś wychodze do domu, wszystko wygląda ok. Mam nadzieje, że tak juz zostanie. Ja wiem, że wkładka to relatywnie dobre rozwiazanie, mało ingerujące w działanie organizmu, tanie, skuteczne. Większośc kobiet ją stosujących jest zadowolonych, osobiście znam tylko takie. Jednak mój głos i moje doświadczenie może też sie komuś przydać, dlatego piszę tu to wszystko. Sama już nigdy wkładki nie założę i bede raczej odwodzić innych od jej stosowania. |
![]() ![]() |
![]() |
#2924 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W każdym razie dobrze ,że historia dobrze się kończy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2925 |
Raczkowanie
|
No więc właśnie dokładnie to miałam na myśli. Skoro wkładka była metalowa, no to głupie USG, albo RTG powinni zrobić, żeby przynajmniej wiedzieć, gdzie wkładki szukać. A nie od razu z łapami do środka. No nie popisali się, nie popisali...
Szkoda, że musiałaś przez to wszystko przechodzić. Trzymam kciuki, żeby było ok. |
![]() ![]() |
![]() |
#2926 |
Rozeznanie
|
o kurcze Mamcia...
troche mnie nie bylo i nie wiem dokladnie od czego zaczely sie problemy z ta wkladka... ale ciesze sie ze juz wszystko ok! i wspolczuje tego co musialas przejsc... troche sie przestraszylam przyznaje, bo u mnie jakis czas temu nitki sie pozwijaly i schowaly w szyjce macicy... wyczuwam je jedynie przed samym @ lub zaraz po jak szyjka jest dosyc nisko i jest miekka... no i na poczatku jak myslalam ze mi wkladka wypadla to sie balam ale jak na USG wyszlo ze siedzi idealnie to sie ucieszylam of kors ![]() ![]() ostatnio coraz czesciej o tym myslalam i teraz Twoja historia... ide za jakis tydzien gora 2 do dzina na kontrol to sie go spytam ![]() a tak przy okazji to normalnie nie moge wyjsc dalej z zachwytu noszenia wkladki hehehe pomimo tego ze juz mam ja 1,5 roku hahaha |
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
Zakorzenienie
|
ja ostatnio padłam. Moja Mama ma kolejną spiralkę i czas najwyższy ją wyjąć. Trafiła do jakiejś nowej gin, polecanej mocno przez naszą internistkę i zonk. Babka nie taka znowu super młoda, a powiedziała, że ona się wkładaniem i wyjmowaniem spiralek nie zajmuje i już
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2928 |
Rozeznanie
|
hmmm a moze to chodzi o przekonania...
![]() bo ja tez mialam w swoim czasie taka pania gin co nie uznawala zadnej antykoncepcji poza NPR ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Zakorzenienie
|
Sęk w tym, że nie. wypisanie tabletek to dla niej żaden problem. Właściwie to nawet głównie przepisywaniem tabletek się zajmuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2930 |
Rozeznanie
|
hmm no to rzeczywiscie cos nie halo...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2931 |
Raczkowanie
|
Znowu jestem w szpitalu, wczoraj miałam krwotok, taki sam jak dwa tygodnie temu, pogotowie zabrało mnie na sygnale...kiedy skończy sie ta historia? Hemoglobina nisko...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() daj znac co i jak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2933 |
Rozeznanie
|
jejq... mam nadzieje ze nic zlego sie nie dzieje... i od czego to skoro wkladki juz nie ma? moze to @???
ja u swojego dzina juz sie nie pytalam co bedzie z wyciaganiem tej mojej wkladki [bez nitek] bo po ostatnim @ nitki sie odnalazly hahahaha masakra jakas!!! hahha wg usg wkladka lezy idealnie i kolejna wizyta za pol roku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2934 |
Raczkowanie
|
Witaj Agee dawno Ciebie tutaj nie było
![]() Śledzę co się z Mamcią dzieje...szok. Kurcze nie mam jak iśc do gina a miałam sie pokazac we wrześniu ;( |
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
Rozeznanie
|
hej Joasiu
![]() ![]() ale mam nadzieje ze juz sie to nie powtorzy ![]() ja staram sie chodzic regularnie chociaz te 6 m-cy mi tak szybko mija ze nie wiem kiedy i juz czas na kolejna wizyte! szok! hihihi |
![]() ![]() |
![]() |
#2936 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To nie miesiączka, to były dwa potężne krwotoki po których hemoglobina spada na łeb na szyję. Pogotowie całe stanęło jak wryte gdy zobaczyli tyle krwi. Wszystko to zaczęło się od pi.... wkładki... Nadal jestem w szpitalu, już nie krwawię ale jestem na mocnych lekach, wciąz dają kroplówki. Lekarka mówiła, że najprawdopodobniej podczas łyżeczkowania, gdy pękła szyjka i była szyta, pękniecie poszło dalej, wgłąb trzonu macicy, który jest bardzo ukrwiony. Nie zaopatrzone pęknięcie, trudniej się goi a jesli pękło jakieś duże naczynie to może to dawać takie krwotoki. Jeśli powtórzy się to znowu będzie trzeba ciąć brzuch by dostac się do środka, bo nastepny krwotok może być niebezpieczny dla zycia...(mam hemoglobinę 8/min 12) Myślimy z mężem i jednym lekarzem bym znów pojechałam do szpitala w Wałbrzychu gdzie był robiony zabieg bo mają tak laparoskop i taką operację mogą zrobić bez cięcia brzucha. Wczesniej będzie dokładne usg. Niezła jadka... Edytowane przez mamcia81 Czas edycji: 2010-11-15 o 16:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Zakorzenienie
|
Mamcia serdecznie Ci współczuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2939 |
Rozeznanie
|
o boshe Mamcia... strasznie Ci wspolczuje.. i tez uwazam ze to nei wina wkladki a raczej niekompetencji lekarzy ktorzy sie na poczatku Toba zajeli... :/ ale rozumiem Twoje stwierdzenie ze od niej sie zaczelo, bo gdyby nie ona to pewnie nie byloby takich przejsc...
zycze Ci Kochana aby wszystko sie w koncu zaczelo ukladac i aby nie doszlo do najgorszego... mocno, mocno trzymam kciuki!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2940 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Oderwę was od tematu Mamci (współczuję jej). Mam pytanie...... czy możemy nosic tampony np. na basen? przy naszych kochanych spiralkach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:15.