Spirala - wątek zbiorczy! - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-17, 12:02   #4111
paula78
Zakorzenienie

Dot.: spirala-co i jak - wątek zbiorczy

Czucie nitek zależy od waszej budowy i dnia cyklu. Moze się tak zdarzyć, że nitek nie czuje się a spirala jest na swoim miejscu więc nie popadajmy w panike bo tym sposobem przed i po kazdym stosunku należaloby sprawdzać nitki.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 12:21   #4112
Annuar
Raczkowanie

Mój gin na wizycie kontrolnej (tydzień po założeniu) przyciął nitki , "upchnął" i powiedział bym się nimi nie przejmowała. W sumie to do teraz się nie przejmowałam, ale zwątpiłam, jak przeczytałam tę wypowiedź i dziś poczułam je wyraźnie. A jak koleżance spirala się wysunęła to jak po nitkach mogłaby to sprawdzić ? Jak spirala się wysuwa, to nitki właśnie czuć bardziej czy wcale?
Annuar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-17, 12:39   #4113
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Annuar Pokaż wiadomość
Mój gin na wizycie kontrolnej (tydzień po założeniu) przyciął nitki , "upchnął" i powiedział bym się nimi nie przejmowała. W sumie to do teraz się nie przejmowałam, ale zwątpiłam, jak przeczytałam tę wypowiedź i dziś poczułam je wyraźnie. A jak koleżance spirala się wysunęła to jak po nitkach mogłaby to sprawdzić ? Jak spirala się wysuwa, to nitki właśnie czuć bardziej czy wcale?

Jeśli się wysunęła na tyle, by zaburzyć antykoncepcję, to będzie czuć końcówkę spirali.

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 00:15   #4114
Radoja
Raczkowanie

Smile Dot.: spirala-co i jak - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez spaghettii Pokaż wiadomość
Witam

chcialam sie zapytac czy ktores z Was mają moze spirale bez hormonow? Jakie moga byc jej skutki uboczne?
Witaj

ja mam już trzecią spiralkę, wszystkie wyłącznie bez hormonów.
I tylko takie - szczerze polecam. Nie mam, nie miałam, żadnych skutków ubocznych
Czytałam, że niby mogą być dłuższe, czy obfitsze okresy - ja się z tym u siebie nie spotkałam. Owszem, przedłuża się ta miesiączka, podczas której wkładka jest zakładana. Ale potem już wszystko w normie

Sporo u było wpisów o tym, że bierzecie pod uwagę wkładkę, by NIE stosować hormonów. Czyli również nie Mirena ;o - Mirena jest z hormonem.

Przy okazji dodam od siebie kilka słów, na co ja polecam zwrócić uwagę.
Czytałam w tym wątku, że to lekarz kupuje Wam spiralkę - nie spotkałam się z tym, ja kupowałam sobie sama. Pierwsze kupowałam w aptece, na receptę od mojej pani ginekolog, ostatnią kupiłam w aptece internetowej. Jestem zadowolona z tej opcji (kupiłam taniej i mogłam sama wybrać).
Był w wątku również temat - czy można założyć wkładkę antykoncepcyjną w ramach NFZ - tak można. Ale... - nie każdy ginekologi zakłada spiralkę, ja np. miałam problem ze znalezieniem (w dużym mieście!) ginekologa z ubezpieczenia, który zakłada spiralki. :|

I samo zakładanie. Miałam cudowną panią ginekolog, która zakładał mi dwie poprzednie spiralki - delikatnie, bezboleśnie. Niestety przestała prowadzić ten gabinet i wtedy szukałam kogoś innego (wtedy też przekonałam się, że z ubezpieczenia nie jest to takie łatwe, ale i nie niemożliwe ). I niestety, trafiłam na straszne babsko - np. nie wpuszcza partnera pacjentki do gabinetu <szok>, była też oschła, nieprzyjemna "w obyciu". To założyła - tak, że miałam dzień wyjęty (było mi słabo i mocno krwawiłam, trochę też bolało już po wizycie).
Nie, nie jestem przeciwna lekarzom z NFZ. Piszę Wam tylko, że różnie bywa i że jeśli Was coś zaniepokoi już w poczekalni, czy w zachowaniu lekarza - lepiej poczekać miesiąc a zmienić lekarza.

Spiralkę zaś, jako metodę antykoncepcyjną - gorąco polecam.
- żadnych hormonów, zatem i ich skutków,
- nie ma efektu spadku libido (co się często przy tabletkach zdarza), żadnego tycia, problemów z cerą - nic z tych rzeczy
- swoboda, nie muszę pamiętać o codziennej tabletce, (ani cotygodniowym plastrze, ani co m-c o krążku, ani co kwartał o zastrzykach... ),
- za wkładkę płaciłam ok. 80 zł (poprzednia), 41 zł (obecna) - za 5 lub 10 lat antykoncepcji (tak, są już 10-letnie, na taką właśnie się zdecydowałam) - także ekonomicznie wygrywa zdecydowanie
- nie mam też poczucia "ciała obcego w środku" xD, ani mój partner nie czuje nitek
- zaletą dodatkową jest - motywacja do badań - bez aktualnej cytologii lekarz nie założy wkładki.
Co do badań: moja pani doktor-ginekolog zaleca raz na rok (a najrzadziej co 5 lat) cytologię i sprawdzenie "stanu rzeczy" I tyle, jeśli chodzi o badania związane akurat ze "spiralką"
Radoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 07:06   #4115
luffka
Zakorzenienie

witam
potrzebuję porady...
W sobotę byłam u gin w celu konsultacji przed założeniem wkładki (hormony muszę odstawić, a dzieci nie planuję), mam 29 lat, nie rodziłam. Pani doktor po zrobieniu mi usg stwierdziła, że mam za małą macicę do tego... Czy to jest możliwe? Nieródki, jak to było u Was?
Powiem szczerze, że trochę mnie to załamało, bo jeśli nie spirala, to wyjazd za granicę w celu podwiązania.... A wolałabym jednak tego uniknąć...
Jakie macie spirale? A może znacie wymiary macicy z usg ?
Stary 2013-10-28, 17:39   #4116
klempaa
Zakorzenienie

Ja mam mirene i nie bylo problemow z zalozeniem itd. Z ostatniego usg wymiary macicy 55mm x 26mm ;-)

Ps. Jestes z Bialegostoku? ja tez do kogo chodzisz?

Edytowane przez klempaa
Czas edycji: 2013-10-28 o 19:15
Stary 2013-10-28, 17:51   #4117
luffka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klempaa Pokaż wiadomość
Ja mam mirene i nie bylo problemow z zalozeniem itd. Z ostatniego usg wymiary macicy 55mm x 26mm ;-)

Ps. Jestes z Bialegostoku? ja tez do kogo chodzisz?
Hmmmm no to trochę się zdziwiłam.... 55 to długość czy szerokość? Nie wiem czemu mi ma się nie zmieścić... Niby ja mam mniejszą, ale też myślałam o mniejszej wkładce niż Mirena...

Chodzę do dr. Pytko, ale może pora zmienić lekarza? Do kogo Ty chodzisz?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-28, 18:47   #4118
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
Napisane przez luffka Pokaż wiadomość
witam
potrzebuję porady...
W sobotę byłam u gin w celu konsultacji przed założeniem wkładki (hormony muszę odstawić, a dzieci nie planuję), mam 29 lat, nie rodziłam. Pani doktor po zrobieniu mi usg stwierdziła, że mam za małą macicę do tego... Czy to jest możliwe? Nieródki, jak to było u Was?
Powiem szczerze, że trochę mnie to załamało, bo jeśli nie spirala, to wyjazd za granicę w celu podwiązania.... A wolałabym jednak tego uniknąć...
Jakie macie spirale? A może znacie wymiary macicy z usg ?
Ja nie rodziłam, miałam spiralę. chcesz hormonalną? Ona troszkę większa jest. Może powinnaś lekarza zmienić. Inną sprawa że ja przy spirali byłam w ciąży pozamacicznej, ale żadna metodą nie jest 100%

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-28, 19:13   #4119
luffka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
Ja nie rodziłam, miałam spiralę. chcesz hormonalną? Ona troszkę większa jest. Może powinnaś lekarza zmienić. Inną sprawa że ja przy spirali byłam w ciąży pozamacicznej, ale żadna metodą nie jest 100%

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nie chcę hormonalnej, bo muszę zrezygnować z hormonów całkowicie... Chciałam złotą, wersję mini, ale lekarz mi wmawia, że się żadna u mnie nie zmieści. Zastanawiam się czy to możliwe jest? Przecież tyle kobiet instaluje spirale i jakoś im się mieszczą...
Stary 2013-10-28, 19:15   #4120
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luffka Pokaż wiadomość
Hmmmm no to trochę się zdziwiłam.... 55 to długość czy szerokość? Nie wiem czemu mi ma się nie zmieścić... Niby ja mam mniejszą, ale też myślałam o mniejszej wkładce niż Mirena...

Chodzę do dr. Pytko, ale może pora zmienić lekarza? Do kogo Ty chodzisz?

Szerokość.

Ja do dra Karwowskiego, u arciszewskich przyjmuje, baaardzo polecam

Stary 2013-10-28, 19:21   #4121
luffka
Zakorzenienie

Cytat:

Szerokość.

Ja do dra Karwowskiego, u arciszewskich przyjmuje, baaardzo polecam
No to chyba moja lekarka sobie ze mnie żarty robi... Dziękuję za informację, w takim razie będę szukała innego lekarza.
Stary 2013-10-29, 11:33   #4122
Must
Rozeznanie

Mam od 2 lat wkładkę bez hormonów. Bardzo sobie chwalę. Jestem nieródka.
Dla mnie najlepsza metoda antykoncepcji.

Gdy na naukach przedmałżeńskich powiedziałam, że wolę wkładkę zamiast metody objawowo-termicznej, pani prowadząca zrobiła mi godzinny wykład, że dokonuje co miesiąc aborcji na moich dzieciach !

Wiem, że wyjmę wkładkę, gdy będę chciała mieć dzieci, a potem powrócę do niej
Must jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-01, 15:37   #4123
madzia0007
Zadomowienie

Cytat:

No i to jest moim zdaniem totalnie nie fair. Nie wyobrażam sobie, że można o takich rzeczach nie powiedzieć. Inna rzecz - nie szukałaś przed założeniem spirali? Nie próbowałaś się dowiedzieć?
No wlasnie glupia bylam ze nie szukalam jakos szczegolnie w internecie, przeczytalam to co jest na ulotce i przejrzalam jakies forum ale myslalam ze dotyka to minimalnej ilosci kobiet a tu zonk. A teraz dalszy ciag mojej historii. Podczas wizyty u gina babka stwierdzila ze ona mi tego nie wyciagnie bo nitki poszly mi za bardzo do gory (a nie mialam ich podcinanych) i ze powinnam miec zabieg pod narkoza bo wyciaganie na zywca z macicy bedzie mnie bardzo bolalo zwlaszcza ze nie rodzilam a i zakladaniem mireny tez byl problem. Miesiac pozniej pojechalam do szpitala, dostalam wlasny pokoj, wstrzykneli mi cos ( na sali operacyjnej znajdowalo sie 6 lekarek!) , zasnelam i obudzilam sie juz bez mireny. Tzn mialam ja obok poduszki w malym sloiczku Od tego czasu minelo juz 15 dni i wczoraj zauwazylam ze zaczela mi sie poprawiac cera, jest mniej podrazniona i szybciej sie goi, pryszcze jeszcze wciaz wyskakuja ale mniejsze i nie tak duzo wiec chyba idzie ku dobremu. Czytalam ze ten hormon pozostaje po wyjeciu spirali jeszcze jakies 6 tygodni wiec nie spodziewam sie ze jutro obudze sie z piekna cera ale gorzej juz byc chyba nie moze.

Edytowane przez madzia0007
Czas edycji: 2013-11-01 o 15:39
madzia0007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-03, 22:14   #4124
matimaj
Raczkowanie

ja też o niej myślę, bez hormonów ... ostatnio brałam tabletki - pierwsze opakowanie i po 10 dniach zrezygnowałam straszny ból łydek... teraz czekają mnie badania... a zabezpieczyć się muszę, dwójka dzieci mi wystarczy więcej nie planuje

matimaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 18:51   #4125
luffka
Zakorzenienie

i jednak u mnie spirala się nie zmieści, długość mojej macicy to 2,3 cm. Będę sprowadzała z Belgii Gynefix (ma długość 2 cm), lekarza już znalazłam, także z założeniem nie będzie problemu. Szkoda tylko, że wszystko odwlecze się w czasie, bo na przesyłkę poczekam z 2 tyg pewnie...
Cóż, mocno mnie to wszystko zdziwiło, byłam PEWNA, że wkładka "zmieści" się u każdej kobiety...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-28, 10:04   #4126
Imola
Raczkowanie

Ja również zdecydowałam się na wkładkę, mam miedzianą. Przedtem stosowałam krążek Nuva Ring, też był ok, ale hormony już mi nie służą.
Oczywiście wkładkę zakładałam na NFZ, jedyny koszt to zakup wkładki. Ginekolog prosił, abym dla pewności miała dwie, gdyby jednak coś nie poszło za pierwszym razem xxx
Samo założenie nic nie bolało, jak i teraz nie odczuwam zupełnie nic, jedynie mam delikatne plamienia, które powinny zniknąć po pierwszej miesiączce, zobaczymy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (106,0 KB, 58 załadowań)

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2013-11-29 o 09:07 Powód: regulamin
Imola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 13:14   #4127
Lacturia
Wtajemniczenie

GG do Lacturia Send a message via Skype™ to Lacturia

Dziewczyny z Warszawy możecie polecić jakiegoś lekarza do założenia spirali? Ideałem byłoby na nfz, ale niech tam bedzie i prywatnie ;-) Umówiłam się do jednego gabinetu, ale nie tylko mam wizyte za 3 tygodnie, to jeszcze strasznie drogo cala usługa...

Dodam, że jestem nieródką i chciałabym spiralę zwykłą, bez hormonów, gdyż tych mi nie wolno.

Wymiana kosmetyczna&biżuteria&tor ebki -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778720

Wish -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=47297911
Lacturia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-11, 17:52   #4128
mkkozak
Przyczajenie

Zbliża mi się termin 5 lat od założenia Mireny, chciałabym od razu założyć nową. Napiszcie proszę o swoich doświadczeniach, słyszałam, że wyjęcie bardzo boli. Moja ginekolog wspominała coś o znieczuleniu i pobraniu wycinków do badania po wyjęciu. Ktoś tak miał?
mkkozak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-12, 12:11   #4129
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mkkozak Pokaż wiadomość
Zbliża mi się termin 5 lat od założenia Mireny, chciałabym od razu założyć nową. Napiszcie proszę o swoich doświadczeniach, słyszałam, że wyjęcie bardzo boli. Moja ginekolog wspominała coś o znieczuleniu i pobraniu wycinków do badania po wyjęciu. Ktoś tak miał?
Nic nie bolało-odwrotnie od zakladania.
żadnych wycinków nikt mi nie pobierał, trwalo to 10 sekund.

Możena od razu zakładac kolejna chociaż co lekarz to inna opinia.

Stary 2013-12-12, 15:15   #4130
mkkozak
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Nic nie bolało-odwrotnie od zakladania.
żadnych wycinków nikt mi nie pobierał, trwalo to 10 sekund.

Możena od razu zakładac kolejna chociaż co lekarz to inna opinia.
Gdzieś w poprzednich postach czytałam, że lekarz przywraca miesiączkę, żeby łatwiej było wyjąć. Czy tak było u Ciebie?
Stary 2013-12-12, 22:10   #4131
Radoja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lacturia Pokaż wiadomość
Dziewczyny z Warszawy możecie polecić jakiegoś lekarza do założenia spirali? Ideałem byłoby na nfz, ale niech tam bedzie i prywatnie ;-)
Dodam, że jestem nieródką i chciałabym spiralę zwykłą, bez hormonów, gdyż tych mi nie wolno.
polecić na razie też nie wiem kogo, za to wiem, kogo Ci zdecydowanie odradzić
Moja ukochana pani dr skończyła praktykę i sama 2 lata temu szukałam innego lekarza by założyć wkładkę. Z NFZ trafiłam na Starynkiewicza. Koszmar!
Upiorne babsko, które już dawno powinno być na emeryturze i jej upiorna asystentka.
Ja nie mam nic przeciwko starszym osobom! To sie zazwyczaj wiąże z wiedzą, doświadczeniem. Ale w tym przypadku są to jedynie zasady jak z poprzedniej - epoki: nieprzyjemna, nie wpuściła do gabinetu mojego faceta (na moje zdumienie: dlaczego? - usłyszałam: bo my tak nie praktykujemy), nienowoczesna (więc też pewnie nie założyła by nieródce), bardzo niedelikatna, itd... A jej asystentka: kobitka po 50-ce w podkolanówkach-kabaretkach z makijażem a'la clown. <szok>
Wizytę wspominam koszmarnie. A po założeniu odchorowałam dwa dni i do dziś mam problem z lewym jajnikiem (to moja 3 spirala, także wiem jak jest normalnie, 1 dn osłabienia - owszem, a po tej wizycie sama bym do domu nie dotarła).
Także upiora na pl. Starynkiewicza - odradzam. (jest tam też młoda, sympatyczna lekarka, ale ona tylko ciąże prowadzi)
Radoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 07:30   #4132
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzieś w poprzednich postach czytałam, że lekarz przywraca miesiączkę, żeby łatwiej było wyjąć. Czy tak było u Ciebie?
Co znaczy przywraca? Ja miałam miesiaczkę regularna podczas noszenia spirali.

Wyjmowanie jest łatwiejsze pod koniec miesiaczki i tak bylo u mnie.

Stary 2013-12-13, 08:36   #4133
s_pinka
Raczkowanie

Mnie wyciąganie nic nie bolało, nie wyciągałam jej w czasie miesiączki. Lekarz kazał mi kaszlnąć i w tym momencie pociągnął za sznureczki. Trwało to kilka sekund. Myślę ze nie ma się czego bać.

Po 2 miesiącach od wyciągnięcia mireny założyłam sobie srebrno miedzianą. Zakładanie było o wiele mniej bolesne niż przy mirenie. Nie wiem czy to kwestia tego, że zjadłam o wiele większą porcje tabletek przeciwbólowych czy lekarz był delikatniejszy....
Teraz po 2 tygodniach mam infekcję ;/ i jakoś nie mogę się jej pozbyć. Za tydzień idę na kontrolę do lekarza więc jak mi nie przejdzie to pewnie skończy się jakimś antybiotykiem ;(. Mam nadzieję, że ta wkładka nie spowoduje częstszych infekcji, bardzo się tego boję... Najwyżej będę musiała ja wyciągnąć i wtedy to już nie wiem jaka metodę będę stosować- chyba pozostanie mi guma albo ladycomp.
s_pinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-13, 15:56   #4134
mkkozak
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Co znaczy przywraca? Ja miałam miesiaczkę regularna podczas noszenia spirali.

Wyjmowanie jest łatwiejsze pod koniec miesiaczki i tak bylo u mnie.
Przywraca poprzez tabletki. Pytam dlatego, ponieważ ja przy Mirenie nie miesiączkuję.
Stary 2013-12-13, 17:05   #4135
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Przywraca poprzez tabletki. Pytam dlatego, ponieważ ja przy Mirenie nie miesiączkuję.
A to nie wiem jak wygląda wyjmowanie przy Mirenie.

Stary 2013-12-13, 21:01   #4136
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:

Ja równiez na Mirenie nie mam miesiączki i nawet pytałam o to wyjmowanie (choć w moim przypadku to jeeeeszcze ) gina - powiedział, że w te stronę jest znacznie łatwiej i nie ma żadnej potrzeby wywoływania krwawienia.

Stary 2013-12-15, 19:42   #4137
luffka
Zakorzenienie

Ja w sobotę założyłam Gynefix, wersja mini. Bolało okropnie, po wszystkim musiałam poleżeć, bo byłam bliska omdlenia. Ból minął po ok 1,5 h i już nie wrócił- nawet przeciwbólowego nie zdążyłam połknąć
Na usg wszystko ok, wkładka leży (a raczej zwisa) na swoim miejscu.
Sznureczek wymacałam, jest dosyć długi (lekarka mówiła, że zostawia dłuższy na razie), oby wszystko było ok, bo ściągnięcie tej wkładki zza granicy i znalezienie lekarza, który ją założy, kosztowało mnie dużo nerwów
Stary 2013-12-16, 10:10   #4138
Lacturia
Wtajemniczenie

GG do Lacturia Send a message via Skype™ to Lacturia

Cytat:
Napisane przez Radoja Pokaż wiadomość
polecić na razie też nie wiem kogo, za to wiem, kogo Ci zdecydowanie odradzić
Moja ukochana pani dr skończyła praktykę i sama 2 lata temu szukałam innego lekarza by założyć wkładkę. Z NFZ trafiłam na Starynkiewicza. Koszmar!
Upiorne babsko, które już dawno powinno być na emeryturze i jej upiorna asystentka.
Ja nie mam nic przeciwko starszym osobom! To sie zazwyczaj wiąże z wiedzą, doświadczeniem. Ale w tym przypadku są to jedynie zasady jak z poprzedniej - epoki: nieprzyjemna, nie wpuściła do gabinetu mojego faceta (na moje zdumienie: dlaczego? - usłyszałam: bo my tak nie praktykujemy), nienowoczesna (więc też pewnie nie założyła by nieródce), bardzo niedelikatna, itd... A jej asystentka: kobitka po 50-ce w podkolanówkach-kabaretkach z makijażem a'la clown. <szok>
Wizytę wspominam koszmarnie. A po założeniu odchorowałam dwa dni i do dziś mam problem z lewym jajnikiem (to moja 3 spirala, także wiem jak jest normalnie, 1 dn osłabienia - owszem, a po tej wizycie sama bym do domu nie dotarła).
Także upiora na pl. Starynkiewicza - odradzam. (jest tam też młoda, sympatyczna lekarka, ale ona tylko ciąże prowadzi)
Trafiłam do Pani Doktor do Charm Medu na Puławskiej. Zrobila mi wszystkie badania i jesli wszystko bedzie ok, (cyto i posiew) to w styczniu zakladam spirale. Pani Doktor mowi, ze w moim przypadku najlepsza bedzie Omega S.

Wymiana kosmetyczna&biżuteria&tor ebki -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778720

Wish -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=47297911
Lacturia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-24, 11:37   #4139
Ikatasza
Przyczajenie

Jestem nierodząca i mój ginekolog stwierdził, że w moim przypadku założenie wkładki jest możliwe tylko przy znieczuleniu ogólnym. Wyciągniecie również. Ból jest nie do zniesienia i odradza tą meteodę antykoncepcji dla mnie. Nie podał mi moich wymiarów dróg rodnych ale podobno jest wąsko i ciasno. Zostaje przy plastrach. Natura nie daje mi możliwości wyboru.
Ikatasza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-24, 13:00   #4140
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ikatasza Pokaż wiadomość
Jestem nierodząca i mój ginekolog stwierdził, że w moim przypadku założenie wkładki jest możliwe tylko przy znieczuleniu ogólnym. Wyciągniecie również. Ból jest nie do zniesienia i odradza tą meteodę antykoncepcji dla mnie. Nie podał mi moich wymiarów dróg rodnych ale podobno jest wąsko i ciasno. Zostaje przy plastrach. Natura nie daje mi możliwości wyboru.
Poszłabym na konsultacje do innego gina. Skąd wie jaki to ból??

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości