|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
Właśnie wysłałam paczkę dla Jesinali (nr kart. 570). Siostra napewno zgani mnie w myślach za rozrzutność, ale za 12 kopert zapłaciłabym więcej. Pani powiedziała, że powinna dojść w dwa tygodnie (priorytet), ale zobaczymy co życie pokaże.
Bardzo bym chciała dostać zdjęcie Małej z rodziną, tak jak Kasia, ale to zapewne zbyt wiele, chciałabym również znać wymiary wszystkich w rodzinie, bo montuję powoli następną paczkę z ciuchami i chciałabym, żeby każdy coś dostał. ![]() Pozdrawiamy i dziękujemy za porady. |
|
|
|
#3362 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dziecko i rodzina będzie miało wiele radosci.ava80 wysłałam do Ciebie maila z lista zakupów dla mojej córy(w poprzedniej prywatnej wiadomosci coś zle skopiowałam liste i były w niej błędy).
Edytowane przez agamann Czas edycji: 2008-12-19 o 15:54 |
|
|
|
|
#3363 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
))) każdy by chciał, ale trzeba czasami zejść na ziemię i tak jesteśmy jedną z niewielu adopcji gdzie mamy tak bliski kontakt z misją.UBRANIA. Ja wysyłam ubrania dla całej rodziny, dla mamy koło numer XL, dla taty XXL, jak będzie za duże/małe to przekażą dalej nie sądzę, aby cokolwiek się zmarnowało. Podobnie dla dzieciaków wybieram rozmiarówkę sklepową odpowiednią do wieku
|
|
|
|
|
#3364 |
|
Rozeznanie
|
Jolka 7, Jolka7 Jolka 7 Zgłoś się, zgłoś się!. Bedę w sobotę w Tarnowskich Górach z listami do rejestracji stowarzyszenia. Jeżeli nie masz nic przeciw ,to podaj na priv Twój adres i telefon to "wpadnę" do Ciebie po Twój podpis.
Animator
"Misje dotyczą wszystkich chrześcijan" Redemptoris Missio JPII Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl Edytowane przez Animator Czas edycji: 2008-12-12 o 22:17 |
|
|
|
#3365 |
|
Raczkowanie
|
No musze sie pochwalic, ze dzielnie przeszlam przez wszystkie 113 stron tego watku (zaczelam czytanie we wtorek) :P ten watek wciaga jak narkotyk, powinnam teraz siedziec nad ksiazka z psychologi bo w sobote egzamin :| a siedze tu :P blagam 3ymajcie za mnie chciuki i szepnijcie jakies slowko tam u gory zeby mi dobrze poszlo (za ten egzamin w poniedzialek tez), z gory Wam dziekuje. Musze sie przyznac, ze zauwarzylam u siebie pierwsze oznaki paczkoholizmu. Ledwo dostalam dziecko we wtorek, a pierwsza paczka prawie gotowa i lista co jeszcze musze dokupic zrobiona:P a mam jeszcze takie pytanie. W pierwszym przelewie chcialabym przelac 450zl. Te 308zł to oplata roczna, a oprocz tego chcialabym zeby siostra kupila dla mojej Josphine materac (moja mama wczula sie w role "babci" i obiecala go zasponsorowac
), ryz i inne drobiazgi, a za tem co mam napisac w tytule zeby bylo jasne ze to oplata roczna i pieniadze na zakupy. Jezeli napisze imie, nazwisko, nr dziecka - oplata roczna, ZAKUPY: materac, ryz itd. to bedzie wszystko jasne?? jezeli ma byc inaczej to prosze mnie poprawic. A tak wlasnie sie jeszcze zastanawiam, czy 12-sto letnie dziewczynki bawia sie jeszcze lalkami. Kurcze mialam 12 lat raptem szesc lat temu, a nie pamietam, dlatego to pytanie kieruje do rodzicow ktorzy maja dzieci w podobnym wieku. Wszystkim bardzo dziekuje za odpowiedzi i serdecznie pozdrawiam, a teraz ide do kuchni po mleko i wkoncu biore sie za nauke !!Dorota |
|
|
|
#3366 |
|
Zakorzenienie
|
witaj Dorota
![]() ja mam 13-to latkę no i lalkami już od dawna się nie bawi słucha muzyki - może radyjko - ale nie wiem jak tam z falami i baterie dużo rysuje (moja córka) interesuje się coraz bardziej kosmetykami i biżuterią ale nasze nastolatki (minikobietki) to niekoniecznie to samo co Zambijskie ![]() moze bielizna... Gosia, Aga - jak tamtejsze nastolatki? pomóżcie opłata roczna + zakupy(ryz ,materac) w tyt. przel powinno byc czytelna
|
#3367 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
np. tutaj można kupić, albo na allegro http://www.stoklasa.pl/ Edytowane przez KateMwale Czas edycji: 2008-12-11 o 22:47 |
|
|
|
|
#3368 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=159250 część I http://www.wizaz.pl/forum/showthread...87#post5391787 część II to tylko 10 000 (odrobinkę ponad)postów.
|
|
|
|
|
#3369 |
|
Raczkowanie
|
MAMA dziekuje za odpowiedz
![]() Kate mysle, ze to swietny pomysl, musze czegos poszukac po sklepach Dziekuje Wam dziewczyny za rady, jestescie kochane ![]() Dla Ciebie J. no pewnie to tylko 10 000 co to dla mnie :P:P ale postaram sie je wszystkie przeczytac, bo ten watek bardzo mnie wciagnal i musze poznac jego poczatki ale z czytaniem I i II czesci to poczekam do wtorku, kiedy to wszystkie egzaminy beda za mna i zaczne miesieczne wakacje ![]()
Edytowane przez dodus_90 Czas edycji: 2008-12-11 o 23:21 |
|
|
|
#3370 |
|
Przyczajenie
|
Mam prośbę i pytanie do AVY!
Przeczytałam : siostra napisała że będzie robiła przed świetami zakupy za wpłacone dodatkowe kwoty w sklepiku i na kiermasz świąteczny. Ja wpłacilam dla mojej Josephine nr kartoteki 489,środki na zakupy ale nie zrobiłam listy zakupów ,tylko dopisałam na przelewie do dyspozycji rodziny. Poniewaz nie zdążyłam z paczką ,mam prośbę aby przekazać siostrze prośbę zeby z tej kwoty kupić coś extra dla dziewczynki ,aby jej sprawić radość. Bardzo dziękuję za przekazanie siostrze tej prośby .pozdrawiam.
|
#3371 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam nadzieję że to nie tak duży wydatek? ![]() jesli ktoś chce dzielić pieniądze - np. trochę na zakupy, trochę dla rodziny, albo trochę na zakupy i trochę jako opłata; albo ma dwoje dzieci czy troje to bardzo prosimy o DWA PRZELEWY OSOBNE! Nie macie pojęcia jak bardzo to ułatwia sprawę. Cytat:
Wiem, że wszyscy wysyłający chcę dobrze - ale jednak to WY bardziej interesujecie się konkretną rodziną, dostajecie ewentualnie listy, pamiętacie co JUŻ wysłaliście albo kupiliście. Siostra naprawdę jadąc do jakiejś wioski raz na 3 miesiące nie wie lepiej od Was co danej rodzinie potrzebne. WY macie więcej informacji. Mamy 600 dzieci. Bardzo cześto piszecie "na zakupy dla rodziny", "na potrzeby rodziny'. I wiem, że chcecie dobrze. Ale spróbujcie zrozumieć, że jeśli choćby co trzeci opiekun napize tak to siostra musi się zgłębić w sytuację domową DWUSTU rodzin!!! ![]() ![]() Bo nie lubi robić niczego po łebkach :/ stąd prośba - jak już naprawdę nie można inaczej to piszcie że na potrzeby. Ale jesli nie zbawi was kilka zdań to poczytajcie posty moje i Gosi. Tam jest mnóstwo informacji. Próbujcie sami stworzyć listę. Pomyslcie jaki macie sami problem z kupnem np. świątecznych prezentów dla rodziny. Jest tyle opcji, nie zawsze wiemy co juz ktoś ma, co lubi, co potrzebuje, jaki ma rozmiar ![]() A zwykle obdarowujemy kilka - kilkanaście osób. Siostra takie "święta z myśleniem" ma cały okrągły rok dzieki adopcji, którą rozkręciła.. jeśli chodzi o Was to oczywiście jeśli siostra ma pieniądze zaznaczone na potrzeby to coś wymyśli. ale zdarzają sie przypadki, że sponsor w zasadzie co innego miał na myśli jak robił przelew i nie zawsze ludzie rozumieją, że Siostra nawet z Bożą łaską jasnowidzem nie jest ![]() uff.. to chyba kolejne które dojdzie do przedświątecznego newslettera jeśli mi nasza ekipa zarządzająca da zielone światło ![]() bo w sumie sporo rozmawiałam z siostra i jest kilka spraw które ułatwiyby jej życie. Właśnie opisywanie przelewów, osobne pzlewy, okadne opisywanie, listy zakupów konkretne.. itp
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3372 |
|
Raczkowanie
|
Wplacilam jakis czastemu pieniazki na zakupy.. ale chyba zdecydowanie za malo. Nie wiem skad wzielam kwoty.. z ksiezyca.. moze
![]() Zerknijcie prosze, moze ktos z Wam bedzie sie orientowal, czy jest ok.. Tytuł przelewu Kelvin Mvila nr 32. Olej x2, Sól x1, Ciastka x4, mydło x1, mydło do prania x1, pasta x1, szczoteczka do zębow x1. Kwota 17,00 PLN Zlecona data operacji 2008-11-22 dobrze, ili niet? |
|
|
|
#3373 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.gallery.daniel.rzeszow.pl...d=37&g2_page=1 to mniej więcej..ale co ava na to? |
|
|
|
|
#3374 |
|
Raczkowanie
|
Orientacyjny cennik z listu AVY:
Zeszyt. 2000-2500 kwacha Komplet 10 długopisów.11000 kw. Komplet 3 ręczników kuchennych:22000 Skarpetki 1 para. 8000 kw. Mały komplet do szycia (igły, nici). 13000 kw. Rolka papieru toaletowego. 880 kw. Kawa rozpuszczalna 250gr. 16000 kw. Komplet 3 plastikowych talerzy turystycznych. 6000 kw. Ciastka zwykłe 300 g. 5000 kw. Mydło zwykłe. 2500 kw. Herbata 100 gr. 2000 kw. Mała pasta Aquafresh. 4000 kw. Żelki paczka 150g. 65000 kw. Paczka makaronu. 8800 kw. Mleko w proszku. 22000 kw. Ryż 5 kg. 28000 kw. Soja (kawałki) 450g. 6000 kw. Puszka warzyw (np. kukurydza, groszek) 3000 kw. Wiadro 9 litrów (nieduże). 9000 kw. Miska średnica 36 cm. 8000 kw. Worek mąki kukurydzianej 25 kg. 51000 kw. Olej 5 litrów. 38000 kw. Cukier 2 kg. Ok. 10000 kw Piłka nożna. Sensownej jakości. 70000 kw. 100kw około 7 groszy. http://zambia.geozeta.pl/kurswaluty Edytowane przez basiaczek11 Czas edycji: 2008-12-12 o 18:56 Powód: dopisek |
|
|
|
#3375 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a jeszcze co do tego newslettera, to czy ja tez moglabym go dostawac?? bardzo bym prosila
|
|
|
|
|
#3376 |
|
Rozeznanie
|
Markos Dziękuję za dane. Statut stowarzyszenia wydrukowałem. Jednak prawa o stowarzyszeniach nie chce mi wydrukować komputer a pyta w jakim to jest programie napisane? A skąd mam wiedzieć? Poradź.
|
#3377 |
|
Przyczajenie
|
AVA-to co teraz powinnam zrobić ,jak już taki przelew poszedł,bez załaczonej listy zakupów.Ja naprawdę nie wiem co najbardziej by sie przydało,jeżeli dotej pory nie dostałam informacji o rodzinie ani też nic im nie wysyłałam to pierwszy przelew ,a chciałabym aby sami zadecydowali co chcą dostać.Zdaje sobie sprawę ,że to kłopot dla siostryi ma z tym dużo pracy nawyżej rodzina poczeka azsie to trochę rozładuje,bo wiadomo idą świeta.Proszę o wyrozumiałość chciałam dobrze,a nie ma jeszcze doświadczenia,może trzeba było poprostu zrobić paczke.Pozdrawiam serdecznie.
|
#3378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale powiedz Ava czy w związku z tym może rzeczywiście lepiej zrobic dla rodziny paczkę? ![]() szkoda że nie można rodzinie przekazać pieniędzy i wtedy kupiliby sobie co potrzeba - to pytanie retoryczne, wiem że nie można ....no i trzymam kciuki za wszystkich zdających egzaminy
|
|
#3379 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich serdecznie!!!
Gosiu - kalendarz piękny. ![]() ![]() Sebastian L -witam nowego tatusia i gratuluje. dodus-90-gratuluje przeczytanego wątku. ![]() ![]()
|
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
chciałam w końcu zrobic cos pożytecznego i zeskanowałam - bo juz mam skaner
formularze a tu się okazało że Ava juz wysłała :/takze rodzice dzieci : 536,544,550,543 mają formularze podwójnie ![]() z niecierpliwościa czekam dokumenty do podpisania
|
#3381 |
|
Raczkowanie
|
hej
![]() Ależ mnie tu dawno nie było , choć przyznam się , że od czasu do czasu Was podczytuje z partyzantki Moja nieobecosc spowodowana jest jakże prozaiczną rzeczą - uczelnią Ciągle jakieś koła , projekty , no a jak nie uczelnia to mój synek i tak na zmianę ![]() Orientujecie się może czy jest szansa , że paczki , które wczoraj wysłałam priorytetem dojdą jeszcze na Święta ??? Pewnie nieeee...Ehhhh jakieś opóźnienie może być , mam nadzieję , że jednak nie wielkie ![]() Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i przy okazji życzę WESOŁYCH ŚWIĄT !!!
" Ciało odchodzi, serce nie ma nóg... " ( Lud Tsonga ) " Jeżeli marzy tylko jeden człowiek Pozostanie to tylko marzeniem Jeżeli będziemy marzyć wszyscy razem Będzie to już początek nowej rzeczywistości... " : ) |
|
|
|
#3382 |
|
Raczkowanie
|
Szczesc Boze!Kochani! Wpadam na mala chwilke by Wam powiedziec ze prezenty swiateczne zakupione,roznosci na swiateczne party tez w wiekszosci zakupione i wiele zakupow z internetowego sklepiku-pisze wiele ,chodzi mi tu o takie podstawowe,spozywcze jesli byla prosba o olej,make ryz itd,reszta to musi kupic dziecko osobiscie bo wchodzi tutaj w rachube np.rozmiar buta lub sukienki itd. Bylismy w Lusace 2 samochodami: 1 duza lora i nasz landcruiser!Nie dalo rady inaczej,to jest juz baaaardzo duzo towaru. *MAMA* wyslalam wczoraj brakujace formularze i "Thank you" letters. Przyszly duze paczuchy i koperty bombelkowe .Wysle Wam jutro od kogo przyszly bo teraz jeszcze sie zmagam z rachunkami a swiatlo jest do 22-giej a na dodatek solar wysiadl.Od poniedzialku pakujemy sliczne paczuszki i rozdajemy niech dzieci sie ciesza. Pozdrawiam baaaaaaaaardzo serdecznie!Szczesc Boze!s.Jozefa |
|
|
|
#3383 |
|
Raczkowanie
|
Gosia!Prodiz i ogromny Robot odebralam w Mercury fright i doklejona bombelkowa koperte.Wszystko doszlo w b.dobrym stanie.Dziekuje serdecznie,dziekuje tez Tym Wszystkim ktorzy maja udzial w zakupieniu i wyslaniu tego sprzetu.DZIEKUJEMY!
|
|
|
|
#3384 |
|
Raczkowanie
|
Hej
mam pytanko w sprawie kalendarza, czy można juz zamawiać?
|
|
|
|
#3385 |
|
Rozeznanie
|
Kto już wysłał przelew nieopisany konkretnie niech się nie przejmuje - siostra radzi sobie tak już dwa lata więc poradzi sobie i tym razem
![]() Problem z tym co rodzina chce jest taki, że siostra nie może pojechac do jakiejś wioska dwa razy - raz popytaca adrugi raz z zakupami. A telefonów tam nie uraczysz więc nie ma jak spytać. JAk jedzie to od razy z zakupami. Kalendarze - dajcie mi jeszcze czas do pon wieczór. Gosiami puściła to co zrobiła i próbuję jeszcze paskudnie dorzucić tam swoje 3 grosze i zrobic drobne korekty techniczne. Przepraszam za tę zwłokę. No chyba że juz jest na allegro i Gosiu nie czekasz na pon wieczór? Daj znać
|
|
#3386 |
|
Rozeznanie
|
Witam wszystkich
Ehh...mam trochę spraw do poruszenia i mam nadzieję, że o niczym nie zapomnę ![]() 1. byłam w pt i sb w Krakowie na kolejnych warsztatach, z pisania projektów. Musze przyznać, że warsztaty dużo mi rozjaśniły i pomogły. Musze jeszcze podpytać Elę (prowadząca) o kilka rzeczy...i jak ktoś chciałby się przyłączyć do szukania grantodawców i pisania projektów, to mogę wysłać na maila informacje które uzyskałam ![]() 2. Animator - dzwoniłeś do mnie w sobotę, ale nie mogłam odebrać - napisałam Ci esa, ale obawiam się, że zabrzmiał trochę...oschle Przepraszam - pisałam w biegu ![]() 3. Ava - fotki przesłałam Ulisi na maila, ale skoro nie ma jeszcze informacji na forum, to chyba jeszcze nie wystawiła. Nawet jeśli, to forki z poprawkami możemy wrzucić potem tutaj...Jeśli Ulisia jeszcze nie wystawiła kalendarza, to prześlij projekt z poprawkami bezpośrednio do Niej, OK? 4. Siostro - cieszę się, że paczka w końcu jest u Siostry. I dobrze że w dobrym stanie ![]() 5. PARTY BOZONARODZENIOWE!
Zebrana kwota na Party w tym roku to 1660 PLN ![]() |
|
|
|
#3387 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie dzisiaj natrafiłam w regionalnej gazecie na taki malutki artykulik
|
|
|
|
|
#3388 |
|
Rozeznanie
|
Gosiakk7 Nie ma sprawy, zrozumiałem. Chodziło mi o to jaki adres wpisać w arkuszu stowarzyszenia. Podobno Twoja siostrzyczka proponuje użyczenia adresu swojej frmy? Tak zrozumiałem. Na razie nie napisałem. Myślę, że jak ta lista dojdzie z powrotem do Warszawy to wpiszecie. Mam już cztery podpisy. Skoczę jeszcze dzisiaj do Nastki a może i do Anne w Zabrzu i Ażurek w Rudzie Śląskiej. Jutro to jest w pon.15.XII posyłam tę listę poleconym do Ahamara . Pozdrowienia.
"Misje dotyczą wszystkich chrześcijan" Redemptoris Missio JPII Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl Edytowane przez Animator Czas edycji: 2008-12-14 o 19:31 |
|
|
|
#3389 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie Kochani!!!
![]() Dziś mój wielki dzień z kilku powodów. Od razu przepraszam za tą bezpośredniość , ale właśnie skończyłam czytanie wszystkich trzech części naszego wątku ![]() W sumie sporo miałam Wam do przekazania, czytając po kolei wątek. Zacznę może od początku, choć spróbuję się streszczać Od 29.08. jestem szczęśliwą mamą prawie 7-letniej Mary Phiri z Lukwipy ![]() , (i dopiero w ostatnim czasie przeżywałam pobyty dziewczyn w Afryce, ale też i Wasze spotkanie w Choszczówce ), no a dziś chciałabym do Was dołączyć - będzie to dla mnie zaszczyt, móc po prostu z Wami być i działać.A jako świeża krew na forum chcę jeszcze raz podziękować i wyrazić wielki szacun dla wszystkich zaagażowanych - z Mamą, Seoną, Dla Ciebie J na czele - dla Was, ale i całego sztabu ludzi - Markosa, Gosiakk7, Kate354, Ulisii, Tereski, Neli85, Avy, nie sposób Was wszystkich wymienić, dla wszystkich paczkoholików z Suzi82 na czele, zresztą faktycznie nie ma sensu wymieniać Was wszystkich , wszyscy jesteście wspaniali, bez wyjątku, ci co robią coś pokryjomu również, ale myślę, że co jakiś czas należą Wam się wyrazy uznania, bo pewnie po tych 2 latach nie widzicie w tym, co robicie nic szczególnego, a niestety jest inaczej - bez Was nie byłoby ani nas wszystkich, ani naszych kilkuset dzieciaczków. Ciężko wyrazić to słowami. Więc dziękując Wam za to, życzę jednocześnie wytrwania w tym pięknym dziele przez kolejne lata i oczywiście mam nadzieję, że będę mogła się czasem przydać Dobra, kończę, bo powiecie, że ledwo przyszła, już się rozpanoszyła, a trollem nie chcę być Obiecuję następnym razem pochwalić się rysunkiem mojej małej Mary - jest piękny . Pozdrawiam Was wszystkich bardzo gorąco!
|
|
|
|
#3390 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kate354 nawet słóweńkiem nie wspomniała, że coś już napisała Bo że plan był, to wiedziałam Kate354, dzięki![]() Cytat:
Że ktoś to czyta Po 3 tomach nic dziwnego, że nas znasz Cytat:
A może to rozdzielić od razu na świąteczne lub za resztę dokupić coś do Arki A ja się pochwalę zdjęciami mojego Dziecięcia Tutaj macha rączką a tutaj zakrywa płeć Mam Jego całą sesję, jest bardzo fotogeniczne jak Mercy ale wstydliwe
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:54.

dziecko i rodzina będzie miało wiele radosci.
i były w niej błędy).

))) każdy by chciał, ale trzeba czasami zejść na ziemię i tak jesteśmy jedną z niewielu adopcji gdzie mamy tak bliski kontakt z misją.