Misja w Zambii - część III - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-11, 19:23   #3361
MartaiMaciej
Raczkowanie

Dot.: Misja w Zambii - część III

Właśnie wysłałam paczkę dla Jesinali (nr kart. 570). Siostra napewno zgani mnie w myślach za rozrzutność, ale za 12 kopert zapłaciłabym więcej. Pani powiedziała, że powinna dojść w dwa tygodnie (priorytet), ale zobaczymy co życie pokaże.
Bardzo bym chciała dostać zdjęcie Małej z rodziną, tak jak Kasia, ale to zapewne zbyt wiele, chciałabym również znać wymiary wszystkich w rodzinie, bo montuję powoli następną paczkę z ciuchami i chciałabym, żeby każdy coś dostał.
Pozdrawiamy i dziękujemy za porady.
MartaiMaciej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 19:37   #3362
agamann
Raczkowanie

Cool Dot.: Misja w Zambii - część III

Cytat:
Napisane przez MartaiMaciej Pokaż wiadomość
Właśnie wysłałam paczkę dla Jesinali (nr kart. 570). Siostra napewno zgani mnie w myślach za rozrzutność, ale za 12 kopert zapłaciłabym więcej. Pani powiedziała, że powinna dojść w dwa tygodnie (priorytet), ale zobaczymy co życie pokaże.
Bardzo bym chciała dostać zdjęcie Małej z rodziną, tak jak Kasia, ale to zapewne zbyt wiele, chciałabym również znać wymiary wszystkich w rodzinie, bo montuję powoli następną paczkę z ciuchami i chciałabym, żeby każdy coś dostał.
Hehe widze że wpadliście w sidła paczkoholizmudziecko i rodzina będzie miało wiele radosci.

ava80 wysłałam do Ciebie maila z lista zakupów dla mojej córy(w poprzedniej prywatnej wiadomosci coś zle skopiowałam liste i były w niej błędy).

Edytowane przez agamann
Czas edycji: 2008-12-19 o 15:54
agamann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 21:13   #3363
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

Cytat:
Napisane przez MartaiMaciej Pokaż wiadomość
Oj bardzo dużo tych chciałabym ))) każdy by chciał, ale trzeba czasami zejść na ziemię i tak jesteśmy jedną z niewielu adopcji gdzie mamy tak bliski kontakt z misją.

UBRANIA. Ja wysyłam ubrania dla całej rodziny, dla mamy koło numer XL, dla taty XXL, jak będzie za duże/małe to przekażą dalej nie sądzę, aby cokolwiek się zmarnowało. Podobnie dla dzieciaków wybieram rozmiarówkę sklepową odpowiednią do wieku

KateMwale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 21:15   #3364
Animator
Rozeznanie

GG do Animator

Jolka 7, Jolka7 Jolka 7 Zgłoś się, zgłoś się!. Bedę w sobotę w Tarnowskich Górach z listami do rejestracji stowarzyszenia. Jeżeli nie masz nic przeciw ,to podaj na priv Twój adres i telefon to "wpadnę" do Ciebie po Twój podpis.
Animator

Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl

Edytowane przez Animator
Czas edycji: 2008-12-12 o 22:17
Animator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 21:55   #3365
dodus_90
Raczkowanie

Wink Dot.: Misja w Zambii - część III

No musze sie pochwalic, ze dzielnie przeszlam przez wszystkie 113 stron tego watku (zaczelam czytanie we wtorek) :P ten watek wciaga jak narkotyk, powinnam teraz siedziec nad ksiazka z psychologi bo w sobote egzamin :| a siedze tu :P blagam 3ymajcie za mnie chciuki i szepnijcie jakies slowko tam u gory zeby mi dobrze poszlo (za ten egzamin w poniedzialek tez), z gory Wam dziekuje. Musze sie przyznac, ze zauwarzylam u siebie pierwsze oznaki paczkoholizmu. Ledwo dostalam dziecko we wtorek, a pierwsza paczka prawie gotowa i lista co jeszcze musze dokupic zrobiona:P a mam jeszcze takie pytanie. W pierwszym przelewie chcialabym przelac 450zl. Te 308zł to oplata roczna, a oprocz tego chcialabym zeby siostra kupila dla mojej Josphine materac (moja mama wczula sie w role "babci" i obiecala go zasponsorowac ), ryz i inne drobiazgi, a za tem co mam napisac w tytule zeby bylo jasne ze to oplata roczna i pieniadze na zakupy. Jezeli napisze imie, nazwisko, nr dziecka - oplata roczna, ZAKUPY: materac, ryz itd. to bedzie wszystko jasne?? jezeli ma byc inaczej to prosze mnie poprawic. A tak wlasnie sie jeszcze zastanawiam, czy 12-sto letnie dziewczynki bawia sie jeszcze lalkami. Kurcze mialam 12 lat raptem szesc lat temu, a nie pamietam, dlatego to pytanie kieruje do rodzicow ktorzy maja dzieci w podobnym wieku. Wszystkim bardzo dziekuje za odpowiedzi i serdecznie pozdrawiam, a teraz ide do kuchni po mleko i wkoncu biore sie za nauke !!
Dorota
dodus_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 22:16   #3366
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

witaj Dorota
ja mam 13-to latkę no i lalkami już od dawna się nie bawi
słucha muzyki - może radyjko - ale nie wiem jak tam z falami i baterie
dużo rysuje (moja córka)
interesuje się coraz bardziej kosmetykami i biżuterią
ale nasze nastolatki (minikobietki) to niekoniecznie to samo co Zambijskie
moze bielizna...
Gosia, Aga - jak tamtejsze nastolatki? pomóżcie

opłata roczna + zakupy(ryz ,materac) w tyt. przel powinno byc czytelna
_MAMA_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 22:44   #3367
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

Cytat:
Napisane przez dodus_90 Pokaż wiadomość
No musze sie pochwalic, ze dzielnie przeszlam przez wszystkie 113 stron tego watku (zaczelam czytanie we wtorek) :P ten watek wciaga jak narkotyk, powinnam teraz siedziec nad ksiazka z psychologi bo w sobote egzamin :| a siedze tu :P blagam 3ymajcie za mnie chciuki i szepnijcie jakies slowko tam u gory zeby mi dobrze poszlo (za ten egzamin w poniedzialek tez), z gory Wam dziekuje. Musze sie przyznac, ze zauwarzylam u siebie pierwsze oznaki paczkoholizmu. Ledwo dostalam dziecko we wtorek, a pierwsza paczka prawie gotowa i lista co jeszcze musze dokupic zrobiona:P a mam jeszcze takie pytanie. W pierwszym przelewie chcialabym przelac 450zl. Te 308zł to oplata roczna, a oprocz tego chcialabym zeby siostra kupila dla mojej Josphine materac (moja mama wczula sie w role "babci" i obiecala go zasponsorowac ), ryz i inne drobiazgi, a za tem co mam napisac w tytule zeby bylo jasne ze to oplata roczna i pieniadze na zakupy. Jezeli napisze imie, nazwisko, nr dziecka - oplata roczna, ZAKUPY: materac, ryz itd. to bedzie wszystko jasne?? jezeli ma byc inaczej to prosze mnie poprawic. A tak wlasnie sie jeszcze zastanawiam, czy 12-sto letnie dziewczynki bawia sie jeszcze lalkami. Kurcze mialam 12 lat raptem szesc lat temu, a nie pamietam, dlatego to pytanie kieruje do rodzicow ktorzy maja dzieci w podobnym wieku. Wszystkim bardzo dziekuje za odpowiedzi i serdecznie pozdrawiam, a teraz ide do kuchni po mleko i wkoncu biore sie za nauke !!
Dorota
Może jakiś zestaw do wyrobu biżuterii: żyłka, koraliki itp.?
np. tutaj można kupić, albo na allegro
http://www.stoklasa.pl/

Edytowane przez KateMwale
Czas edycji: 2008-12-11 o 22:47
KateMwale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 23:16   #3368
Dla ciebie J.
Rozeznanie

Cytat:
No musze sie pochwalic, ze dzielnie przeszlam przez wszystkie 113 stron tego watku (zaczelam czytanie we wtorek) :P ten watek wciaga jak narkotyk, Dorota
no to teraz polecam I i II część jak III już przeczytana

http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=159250 część I

http://www.wizaz.pl/forum/showthread...87#post5391787 część II

to tylko 10 000 (odrobinkę ponad)postów.

www.adopcjaserca.pl

Dla ciebie J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 23:17   #3369
dodus_90
Raczkowanie

MAMA dziekuje za odpowiedz
Cytat:
Napisane przez KateMwale Pokaż wiadomość
Może jakiś zestaw do wyrobu biżuterii: żyłka, koraliki itp.?
Kate mysle, ze to swietny pomysl, musze czegos poszukac po sklepach
Dziekuje Wam dziewczyny za rady, jestescie kochane

Dla Ciebie J. no pewnie to tylko 10 000 co to dla mnie :P:P ale postaram sie je wszystkie przeczytac, bo ten watek bardzo mnie wciagnal i musze poznac jego poczatki ale z czytaniem I i II czesci to poczekam do wtorku, kiedy to wszystkie egzaminy beda za mna i zaczne miesieczne wakacje

Edytowane przez dodus_90
Czas edycji: 2008-12-11 o 23:21
Stary 2008-12-12, 01:03   #3370
ewko18
Przyczajenie

Mam prośbę i pytanie do AVY!
Przeczytałam : siostra napisała że będzie robiła przed świetami zakupy za wpłacone dodatkowe kwoty w sklepiku i na kiermasz świąteczny.
Ja wpłacilam dla mojej Josephine nr kartoteki 489,środki na zakupy ale nie zrobiłam listy zakupów ,tylko dopisałam na przelewie do dyspozycji rodziny.
Poniewaz nie zdążyłam z paczką ,mam prośbę aby przekazać siostrze prośbę zeby z tej kwoty kupić coś extra dla dziewczynki ,aby jej sprawić radość.
Bardzo dziękuję za przekazanie siostrze tej prośby .pozdrawiam.
Stary 2008-12-12, 10:55   #3371
ava80
Rozeznanie

GG do ava80 Send a message via Skype™ to ava80

Cytat:
Dorota
opłata za przelew to ko 0,50 - 1 zł
mam nadzieję że to nie tak duży wydatek?

jesli ktoś chce dzielić pieniądze - np. trochę na zakupy, trochę dla rodziny, albo trochę na zakupy i trochę jako opłata; albo ma dwoje dzieci czy troje to bardzo prosimy o
DWA PRZELEWY OSOBNE!

Nie macie pojęcia jak bardzo to ułatwia sprawę.

Cytat:
Napisane przez ewko18 Pokaż wiadomość
Mam prośbę i pytanie do AVY!
Przeczytałam : siostra napisała że będzie robiła przed świetami zakupy za wpłacone dodatkowe kwoty w sklepiku i na kiermasz świąteczny.
Ja wpłacilam dla mojej Josephine nr kartoteki 489,środki na zakupy ale nie zrobiłam listy zakupów ,tylko dopisałam na przelewie do dyspozycji rodziny.
Poniewaz nie zdążyłam z paczką ,mam prośbę aby przekazać siostrze prośbę zeby z tej kwoty kupić coś extra dla dziewczynki ,aby jej sprawić radość.
Bardzo dziękuję za przekazanie siostrze tej prośby .pozdrawiam.
Z takimi zakupami - na potrzeby rodziny to jednak zawsze jest kłopot dlatego przyznajemy że nie lubimy ogólnych opisów :P
Wiem, że wszyscy wysyłający chcę dobrze - ale jednak to WY bardziej interesujecie się konkretną rodziną, dostajecie ewentualnie listy, pamiętacie co JUŻ wysłaliście albo kupiliście.
Siostra naprawdę jadąc do jakiejś wioski raz na 3 miesiące nie wie lepiej od Was co danej rodzinie potrzebne. WY macie więcej informacji.
Mamy 600 dzieci. Bardzo cześto piszecie "na zakupy dla rodziny", "na potrzeby rodziny'. I wiem, że chcecie dobrze.
Ale spróbujcie zrozumieć, że jeśli choćby co trzeci opiekun napize tak to siostra musi się zgłębić w sytuację domową DWUSTU rodzin!!!
Bo nie lubi robić niczego po łebkach :/

stąd prośba - jak już naprawdę nie można inaczej to piszcie że na potrzeby.
Ale jesli nie zbawi was kilka zdań to poczytajcie posty moje i Gosi. Tam jest mnóstwo informacji.
Próbujcie sami stworzyć listę.
Pomyslcie jaki macie sami problem z kupnem np. świątecznych prezentów dla rodziny. Jest tyle opcji, nie zawsze wiemy co juz ktoś ma, co lubi, co potrzebuje, jaki ma rozmiar
A zwykle obdarowujemy kilka - kilkanaście osób.
Siostra takie "święta z myśleniem" ma cały okrągły rok dzieki adopcji, którą rozkręciła..

jeśli chodzi o Was to oczywiście jeśli siostra ma pieniądze zaznaczone na potrzeby to coś wymyśli. ale zdarzają sie przypadki, że sponsor w zasadzie co innego miał na myśli jak robił przelew i nie zawsze ludzie rozumieją, że Siostra nawet z Bożą łaską jasnowidzem nie jest

uff.. to chyba kolejne które dojdzie do przedświątecznego newslettera jeśli mi nasza ekipa zarządzająca da zielone światło
bo w sumie sporo rozmawiałam z siostra i jest kilka spraw które ułatwiyby jej życie.
Właśnie opisywanie przelewów, osobne pzlewy, okadne opisywanie, listy zakupów konkretne.. itp
Stary 2008-12-12, 17:03   #3372
SiostraKelvinaEma
Raczkowanie

Wplacilam jakis czastemu pieniazki na zakupy.. ale chyba zdecydowanie za malo. Nie wiem skad wzielam kwoty.. z ksiezyca.. moze

Zerknijcie prosze, moze ktos z Wam bedzie sie orientowal, czy jest ok..

Tytuł przelewu Kelvin Mvila nr 32.

Olej x2, Sól x1, Ciastka x4,

mydło x1, mydło do prania x1,

pasta x1, szczoteczka do zębow x1.

Kwota 17,00 PLN

Zlecona data operacji 2008-11-22

dobrze, ili niet?
SiostraKelvinaEma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 18:18   #3373
Dla ciebie J.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SiostraKelvinaEma Pokaż wiadomość
Wplacilam jakis czastemu pieniazki na zakupy.. ale chyba zdecydowanie za malo. Nie wiem skad wzielam kwoty.. z ksiezyca.. moze

Zerknijcie prosze, moze ktos z Wam bedzie sie orientowal, czy jest ok..

Tytuł przelewu Kelvin Mvila nr 32.

Olej x2, Sól x1, Ciastka x4,

mydło x1, mydło do prania x1,

pasta x1, szczoteczka do zębow x1.

Kwota 17,00 PLN

Zlecona data operacji 2008-11-22

dobrze, ili niet?
Wg tych cen:
http://www.gallery.daniel.rzeszow.pl...d=37&g2_page=1

to mniej więcej..ale co ava na to?

www.adopcjaserca.pl

Dla ciebie J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 18:39   #3374
basiaczek11
Raczkowanie

Orientacyjny cennik z listu AVY:

Zeszyt. 2000-2500 kwacha
Komplet 10 długopisów.11000 kw.
Komplet 3 ręczników kuchennych:22000
Skarpetki 1 para. 8000 kw.
Mały komplet do szycia (igły, nici). 13000 kw.
Rolka papieru toaletowego. 880 kw.
Kawa rozpuszczalna 250gr. 16000 kw.
Komplet 3 plastikowych talerzy turystycznych. 6000 kw.
Ciastka zwykłe 300 g. 5000 kw.
Mydło zwykłe. 2500 kw.
Herbata 100 gr. 2000 kw.
Mała pasta Aquafresh. 4000 kw.
Żelki paczka 150g. 65000 kw.
Paczka makaronu. 8800 kw.
Mleko w proszku. 22000 kw.
Ryż 5 kg. 28000 kw.
Soja (kawałki) 450g. 6000 kw.
Puszka warzyw (np. kukurydza, groszek) 3000 kw.
Wiadro 9 litrów (nieduże). 9000 kw.
Miska średnica 36 cm. 8000 kw.
Worek mąki kukurydzianej 25 kg. 51000 kw.
Olej 5 litrów. 38000 kw.
Cukier 2 kg. Ok. 10000 kw
Piłka nożna. Sensownej jakości. 70000 kw.

100kw około 7 groszy. http://zambia.geozeta.pl/kurswaluty

Adopcja Serca na facebooku:

Adopcja Serca

Edytowane przez basiaczek11
Czas edycji: 2008-12-12 o 18:56 Powód: dopisek
basiaczek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 21:17   #3375
dodus_90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ava80 Pokaż wiadomość
opłata za przelew to ko 0,50 - 1 zł
mam nadzieję że to nie tak duży wydatek?

jesli ktoś chce dzielić pieniądze - np. trochę na zakupy, trochę dla rodziny, albo trochę na zakupy i trochę jako opłata; albo ma dwoje dzieci czy troje to bardzo prosimy o
DWA PRZELEWY OSOBNE!

Nie macie pojęcia jak bardzo to ułatwia sprawę.
No faktycznie nie mialam pojecia, ze to ulatwia sprawe, ale jezeli w ten sposob chociaz troche moge pomoc Siostrze Jozefie to otrzywiscie wplace dwa przelewy

a jeszcze co do tego newslettera, to czy ja tez moglabym go dostawac?? bardzo bym prosila
Stary 2008-12-12, 22:57   #3376
Animator
Rozeznanie

GG do Animator

Markos Dziękuję za dane. Statut stowarzyszenia wydrukowałem. Jednak prawa o stowarzyszeniach nie chce mi wydrukować komputer a pyta w jakim to jest programie napisane? A skąd mam wiedzieć? Poradź.

Stary 2008-12-12, 23:34   #3377
ewko18
Przyczajenie

AVA-to co teraz powinnam zrobić ,jak już taki przelew poszedł,bez załaczonej listy zakupów.Ja naprawdę nie wiem co najbardziej by sie przydało,jeżeli dotej pory nie dostałam informacji o rodzinie ani też nic im nie wysyłałam to pierwszy przelew ,a chciałabym aby sami zadecydowali co chcą dostać.Zdaje sobie sprawę ,że to kłopot dla siostryi ma z tym dużo pracy nawyżej rodzina poczeka azsie to trochę rozładuje,bo wiadomo idą świeta.Proszę o wyrozumiałość chciałam dobrze,a nie ma jeszcze doświadczenia,może trzeba było poprostu zrobić paczke.Pozdrawiam serdecznie.
Stary 2008-12-13, 09:41   #3378
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Cytat:
Napisane przez ewko18 Pokaż wiadomość
.Proszę o wyrozumiałość chciałam dobrze,a nie ma jeszcze doświadczenia,może trzeba było po prostu zrobić paczke.Pozdrawiam serdecznie.
masz moja wyrozumiałość dzięki Twoim pytaniom i innych to i ja się nauczyłam czegoś nowego - bo myślałam dokładnie na odwrót : czyli że jak napisze w tytule przel. co siostra ma kupić to jest kłopot i rok temu też napisałam "na potrzeby rodziny" czy cos w tym stylu...
ale powiedz Ava czy w związku z tym może rzeczywiście lepiej zrobic dla rodziny paczkę?
szkoda że nie można rodzinie przekazać pieniędzy i wtedy kupiliby sobie co potrzeba - to pytanie retoryczne, wiem że nie można ....

no i trzymam kciuki za wszystkich zdających egzaminy
Stary 2008-12-13, 15:38   #3379
mamapity
Raczkowanie

Witam wszystkich serdecznie!!!

Gosiu - kalendarz piękny.

Sebastian L -witam nowego tatusia i gratuluje.:ju pi:

dodus-90-gratuluje przeczytanego wątku.
Stary 2008-12-13, 17:38   #3380
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

chciałam w końcu zrobic cos pożytecznego i zeskanowałam - bo juz mam skaner formularze a tu się okazało że Ava juz wysłała :/
takze rodzice dzieci : 536,544,550,543 mają formularze podwójnie

z niecierpliwościa czekam dokumenty do podpisania
Stary 2008-12-13, 18:36   #3381
Naku Rhandza
Raczkowanie

GG do Naku Rhandza Send a message via Skype™ to Naku Rhandza

hej

Ależ mnie tu dawno nie było , choć przyznam się , że od czasu do czasu Was podczytuje z partyzantki Moja nieobecosc spowodowana jest jakże prozaiczną rzeczą - uczelnią Ciągle jakieś koła , projekty , no a jak nie uczelnia to mój synek i tak na zmianę

Orientujecie się może czy jest szansa , że paczki , które wczoraj wysłałam priorytetem dojdą jeszcze na Święta ??? Pewnie nieeee...Ehhhh jakieś opóźnienie może być , mam nadzieję , że jednak nie wielkie

Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i przy okazji życzę WESOŁYCH ŚWIĄT !!!

" Jeżeli marzy tylko jeden człowiek
Pozostanie to tylko marzeniem
Jeżeli będziemy marzyć wszyscy razem
Będzie to już początek nowej rzeczywistości... " : )
Naku Rhandza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-13, 18:47   #3382
s.Józefa
Raczkowanie

Szczesc Boze!Kochani! Wpadam na mala chwilke by Wam powiedziec ze prezenty swiateczne zakupione,roznosci na swiateczne party tez w wiekszosci zakupione i wiele zakupow z internetowego sklepiku-pisze wiele ,chodzi mi tu o takie podstawowe,spozywcze jesli byla prosba o olej,make ryz itd,reszta to musi kupic dziecko osobiscie bo wchodzi tutaj w rachube np.rozmiar buta lub sukienki itd.
Bylismy w Lusace 2 samochodami: 1 duza lora i nasz landcruiser!Nie dalo rady inaczej,to jest juz baaaardzo duzo towaru.
*MAMA* wyslalam wczoraj brakujace formularze i "Thank you" letters.
Przyszly duze paczuchy i koperty bombelkowe .Wysle Wam jutro od kogo przyszly bo teraz jeszcze sie zmagam z rachunkami a swiatlo jest do 22-giej a na dodatek solar wysiadl.Od poniedzialku pakujemy sliczne paczuszki i rozdajemy niech dzieci sie ciesza.
Pozdrawiam baaaaaaaaardzo serdecznie!Szczesc Boze!s.Jozefa
s.Józefa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-13, 19:13   #3383
s.Józefa
Raczkowanie

Gosia!Prodiz i ogromny Robot odebralam w Mercury fright i doklejona bombelkowa koperte.Wszystko doszlo w b.dobrym stanie.Dziekuje serdecznie,dziekuje tez Tym Wszystkim ktorzy maja udzial w zakupieniu i wyslaniu tego sprzetu.DZIEKUJEMY!:c mok:
s.Józefa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-13, 19:19   #3384
PatrycjaMal
Raczkowanie

GG do PatrycjaMal

Hej mam pytanko w sprawie kalendarza, czy można juz zamawiać?
PatrycjaMal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-13, 23:55   #3385
ava80
Rozeznanie

GG do ava80 Send a message via Skype™ to ava80

Kto już wysłał przelew nieopisany konkretnie niech się nie przejmuje - siostra radzi sobie tak już dwa lata więc poradzi sobie i tym razem
Problem z tym co rodzina chce jest taki, że siostra nie może pojechac do jakiejś wioska dwa razy - raz popytaca adrugi raz z zakupami. A telefonów tam nie uraczysz więc nie ma jak spytać.
JAk jedzie to od razy z zakupami.

Kalendarze - dajcie mi jeszcze czas do pon wieczór. Gosiami puściła to co zrobiła i próbuję jeszcze paskudnie dorzucić tam swoje 3 grosze i zrobic drobne korekty techniczne.
Przepraszam za tę zwłokę.
No chyba że juz jest na allegro i Gosiu nie czekasz na pon wieczór? Daj znać
Stary 2008-12-14, 11:49   #3386
gosiakk7
Rozeznanie

Witam wszystkich
Ehh...mam trochę spraw do poruszenia i mam nadzieję, że o niczym nie zapomnę

1. byłam w pt i sb w Krakowie na kolejnych warsztatach, z pisania projektów. Musze przyznać, że warsztaty dużo mi rozjaśniły i pomogły. Musze jeszcze podpytać Elę (prowadząca) o kilka rzeczy...i jak ktoś chciałby się przyłączyć do szukania grantodawców i pisania projektów, to mogę wysłać na maila informacje które uzyskałam

2. Animator - dzwoniłeś do mnie w sobotę, ale nie mogłam odebrać - napisałam Ci esa, ale obawiam się, że zabrzmiał trochę...oschle Przepraszam - pisałam w biegu

3. Ava - fotki przesłałam Ulisi na maila, ale skoro nie ma jeszcze informacji na forum, to chyba jeszcze nie wystawiła. Nawet jeśli, to forki z poprawkami możemy wrzucić potem tutaj...Jeśli Ulisia jeszcze nie wystawiła kalendarza, to prześlij projekt z poprawkami bezpośrednio do Niej, OK?

4. Siostro - cieszę się, że paczka w końcu jest u Siostry. I dobrze że w dobrym stanie

5. PARTY BOZONARODZENIOWE!
Zebrana kwota na Party w tym roku to

1660 PLN

gosiakk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-14, 12:48   #3387
yustyna777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosiakk7 Pokaż wiadomość

1660 PLN

Oj, Gosiu wydaje mi się, że możesz się spodziewać jeszcze większej kwoty.
Właśnie dzisiaj natrafiłam w regionalnej gazecie na taki malutki artykulik
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Tłumaczenia.jpg (72,6 KB, 55 załadowań)
yustyna777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-14, 13:52   #3388
Animator
Rozeznanie

GG do Animator

Cytat:
Witam wszystkich

2. Animator - dzwoniłeś do mnie w sobotę, ale nie mogłam odebrać - napisałam Ci esa, ale obawiam się, że zabrzmiał trochę...oschle Przepraszam - pisałam w biegu
Gosiakk7 Nie ma sprawy, zrozumiałem. Chodziło mi o to jaki adres wpisać w arkuszu stowarzyszenia. Podobno Twoja siostrzyczka proponuje użyczenia adresu swojej frmy? Tak zrozumiałem. Na razie nie napisałem. Myślę, że jak ta lista dojdzie z powrotem do Warszawy to wpiszecie. Mam już cztery podpisy. Skoczę jeszcze dzisiaj do Nastki a może i do Anne w Zabrzu i Ażurek w Rudzie Śląskiej. Jutro to jest w pon.15.XII posyłam tę listę poleconym do Ahamara . Pozdrowienia.

Edytowane przez Animator
Czas edycji: 2008-12-14 o 19:31
Stary 2008-12-14, 15:14   #3389
quaderno
Przyczajenie

Talking Dot.: Misja w Zambii - część III

Witajcie Kochani!!!

Dziś mój wielki dzień z kilku powodów. Od razu przepraszam za tą bezpośredniość, ale właśnie skończyłam czytanie wszystkich trzech części naszego wątku !!, z czego jestem baaaardzo dumna i dzięki czemu mam wrażenie, że większość z Was znam już od dawna. Będę podwójnie dumna z siebie, jeżeli uda mi się bezboleśnie napisać tego posta, bo to mój pierszy raz

W sumie sporo miałam Wam do przekazania, czytając po kolei wątek. Zacznę może od początku, choć spróbuję się streszczać Od 29.08. jestem szczęśliwą mamą prawie 7-letniej Mary Phiri z Lukwipy (tutaj dziękuję Seonie za wiadomość o Niej, zdjęcie i formularz - wcześniej nie miałam okazji) i od tego czasu czytałam już forum. Ale w związku z nowym etapem mojego życia w Wiedniu musiałam tą przyjemność na trochę odłożyć. Aż do około 2 tygodni temu - kiedy dostałam 1 list od Mary i byłam taka happy , większość z Was już zna to uczucie (i tu bardzo dziękuję Dla Ciebie J). Wtedy się zmobilizowałam i w 2 weekendy (porzucając wszystkie obowiązki) przebrnęłam przez całą 3 część wątku, nie dało się mnie nie zauważyć na dole strony , (i dopiero w ostatnim czasie przeżywałam pobyty dziewczyn w Afryce, ale też i Wasze spotkanie w Choszczówce ), no a dziś chciałabym do Was dołączyć - będzie to dla mnie zaszczyt, móc po prostu z Wami być i działać.

A jako świeża krew na forum chcę jeszcze raz podziękować i wyrazić wielki szacun dla wszystkich zaagażowanych - z Mamą, Seoną, Dla Ciebie J na czele - dla Was, ale i całego sztabu ludzi - Markosa, Gosiakk7, Kate354, Ulisii, Tereski, Neli85, Avy, nie sposób Was wszystkich wymienić, dla wszystkich paczkoholików z Suzi82 na czele, zresztą faktycznie nie ma sensu wymieniać Was wszystkich , wszyscy jesteście wspaniali, bez wyjątku, ci co robią coś pokryjomu również, ale myślę, że co jakiś czas należą Wam się wyrazy uznania, bo pewnie po tych 2 latach nie widzicie w tym, co robicie nic szczególnego, a niestety jest inaczej - bez Was nie byłoby ani nas wszystkich, ani naszych kilkuset dzieciaczków. Ciężko wyrazić to słowami. Więc dziękując Wam za to, życzę jednocześnie wytrwania w tym pięknym dziele przez kolejne lata i oczywiście mam nadzieję, że będę mogła się czasem przydać

Dobra, kończę, bo powiecie, że ledwo przyszła, już się rozpanoszyła, a trollem nie chcę być Obiecuję następnym razem pochwalić się rysunkiem mojej małej Mary - jest piękny . Pozdrawiam Was wszystkich bardzo gorąco!
quaderno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-14, 15:42   #3390
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yustyna777 Pokaż wiadomość
Właśnie dzisiaj natrafiłam w regionalnej gazecie na taki malutki artykulik
To ładnie Kate354 nawet słóweńkiem nie wspomniała, że coś już napisała Bo że plan był, to wiedziałam Kate354, dzięki

Cytat:
Napisane przez quaderno Pokaż wiadomość
Od razu przepraszam za tą bezpośredniość, ale właśnie skończyłam czytanie wszystkich trzech części naszego wątku !!, z czego jestem baaaardzo dumna i dzięki czemu mam wrażenie, że większość z Was znam już od dawna. Będę podwójnie dumna z siebie, jeżeli uda mi się bezboleśnie napisać tego posta, bo to mój pierszy raz
Witamy i podziwiamy Że ktoś to czyta Po 3 tomach nic dziwnego, że nas znasz

Cytat:

1660 PLN

A może to rozdzielić od razu na świąteczne lub za resztę dokupić coś do Arki

A ja się pochwalę zdjęciami mojego Dziecięcia Tutaj macha rączką a tutaj zakrywa płeć Mam Jego całą sesję, jest bardzo fotogeniczne jak Mercy ale wstydliwe

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości