|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
Zawsze, ilekroć uśmiechasz się
do swojego brata i wyciągasz do niego ręce, jest Boże Narodzenie. Zawsze, kiedy milkniesz, aby wysłuchać, jest Boże Narodzenie. Zawsze, kiedy rezygnujesz z zasad, które jak żelazna obręcz uciskają ludzi w ich samotności, jest Boże Narodzenie. Zawsze, kiedy dajesz odrobinę nadziei “więźniom”, tym, którzy są przytłoczeni ciężarem fizycznego, moralnego i duchowego ubóstwa, jest Boże Narodzenie. Zawsze, kiedy rozpoznajesz w pokorze, jak bardzo znikome są twoje możliwości i jak wielka jest twoja słabość, jest Boże Narodzenie. Zawsze, ilekroć pozwolisz by Bóg pokochał innych przez ciebie, Zawsze wtedy, jest Boże Narodzenie. <Matka Teresa z Kalkuty> Serdecznie jeszcze światecznie wszystkich pozdrawiam.
|
#3512 |
|
Raczkowanie
|
Ja rowniez dalej chetna nawet na 2 kalendzrze
|
|
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez kupię kalendarz
a moze nie wystawiać na all? po co płacic prowizje i za wystawienie aukcji? wysłałabym pieniązki za kalendarz i wysyłkę osobie która zajmie sie drukiem a ona opłaci druk, znaczki a reszta jednym przelewem na konto s.Józefy! - taka moja propozycja ![]() Juz w poniedziałek dostałam list od siostry z formularzami i listami, ale rozumiecie że nie było czasu za to macie kolejny prezent podaje nr co otrzymałam : listy + potwierdzenie otrzymania paczki od: 523,334,267,44,20,63,290a ,426,517,483,424,108,123, - niektórzy maja po 2 potwierdzenia paczki i formularze od : 329,345b,466,420,87,536,2 97,394,473a,53,407,428,45 4,381,68,440,415,486 i to by było na tyle po Nowym roku będę miała jeszcze listy , które dałam koleżance do zeskanowania, rodzice dostaną najpierw mailem skan potem od Joli oryginał Jola dostaniesz ode mnie mailem, albo na płytce te zeskanowane listy + oryginały , nie będziesz musiała juz kserować tylko sobie podrukujesz. Przepraszam że tak długo to trwa, chciałam żeby było szybciej ale wyszło jak wyszło ![]() Jednocześnie przypominam, że mija koljny rok, nie wiem jak tam Jola z pieniążkami na znaczki, kazdy niech sobie zweryfikuje ile listów mu Jola wysłała a ile wpłacił na znaczki i jakby co to niech dopłaci. Pozdrawiam wszystkich serdecznie Aga co do formularzy w/w to będę sukcesywnie skanować i wysyłać bezpośrednio rodzicom na maila
Edytowane przez _MAMA_ Czas edycji: 2008-12-27 o 10:24 |
|
|
|
#3514 |
|
Rozeznanie
|
Ja też tak myślę ja Ty Mama. Na razie naliczyłem wyraźnych chętnych na kalendarze na 5 osób. Nie wiem ,czy opłaci sie puścić maszyny na 6 czy 8 kalendarzy? Kochani rodzice adopcyjni a szczególnie czytający forum - zgłaszajcie na forum swoje chęci nabycia kalendarza, bo nawet 10 kalendarzy będzie kosztowało zamawiającego jak co najmniej 100 a gdzie zyski na Arke Noego? Już chyba odeszliśmy od stołów ?.
|
#3515 |
|
Zadomowienie
|
a jaki jest koszt takiego kalendarza, bo nie mogę znaleźć ?
Ja uważam, że jak ktoś z forum chce kupić, to bez All się obejdzie, ale może warto wystawić kilka? a nuż ktoś, niekoniecznie będący rodzicem/czytający forum/wiedzący o misji natknie się i zechce nabyć?
|
#3516 |
|
Zakorzenienie
|
o ile pamiętam to miał kosztować 30 zł i wzwyż
|
#3517 |
|
Raczkowanie
|
Szczesc Boze!Oto obiecana lista otrzymanych paczek:
Kochani ,pozdrawiam serdecznie i zycze Wszystkim szczesliwego Nowego Roku! |
|
|
|
#3518 |
|
Raczkowanie
|
Siostro Józefo! MMN Tarnów dla Jessinala Tembo nr kartoteki 570 Mulamba - przepraszam Siostro, ale dziecko adoptowaliśmy po wysłaniu (wysłaliśmy 3 koperty z prezentami dla dzieci i paczkę ekonomiczną z bandażami, opatrunkami itd dla Siostry.
Siostro przypominamy się w razie pilnej potrzeby leków proszę dać znać. Edytowane przez MartaiMaciej Czas edycji: 2008-12-27 o 21:44 |
|
|
|
#3519 |
|
Raczkowanie
|
MartaIMaciej.. Jaka forma przesylki wyslaliscie swoje podarunki? Z tego co czytam na forum, wyslaliscie duzo pozniej niz ja.. Wasza dotarla.. (super) A moje jeszcze nie.. Eh..
|
|
|
|
#3520 |
|
Rozeznanie
|
Kochani!
Kalendarze faktycznie miały kosztować 30pln (nie sądzę, żeby więcej...ale zostawmy ten zapas kilku złotych )Macie rację - omijamy w takim razie allegro. Piszcie kto chce kalendarz. Druk to kwestia 24h. Nie wiem, czy drukarnia pracuje w piątek, 2.01...ale powiedzmy, że planowałabym w poniedziałek wysłać chętnym już wydrukowany kalendarz. Jutro wieczorem podam Wam dokładne info na temat ceny i czasu do kiedy ew. będzie można zgłaszać chęć nabycia. Pozdrawiam PS. Jak tam po Świętach? Najedzeni?
|
|
|
|
#3521 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam Koperty zostały wysłane 24.11, zarazem zwracam honor mojej córeczce, to nie Ona posprzątała, to ja schowałam, żeby nie zginęło. Edytowane przez MartaiMaciej Czas edycji: 2008-12-28 o 16:05 |
|
|
|
|
#3522 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich poświątecznie, ja również jestem chętna na kalendarz,proszę mnie dopisać do listy
|
|
|
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
Zawsze jak widzę avatar siostry na naszym forum i jej choć najmniejszy wpis to od razu robi mi się cieplej
|
#3524 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich przedsylwestrowo,
Dziś siedzę w pracy na dyżurze - prawie cała załoga na urlopach, więc padło na nowego i kisnę w biurze. Jak wspominałem jakiś czas wcześniej pracuję teraz w firmie zajmującej się produkcją refabrykowanych materiałów (tzw. zamienników) do drukarek czyli tuszy i tonerów - firmę może kojarzą niektórzy z Was - PRYZMAT. Przy produkcji używa się zużytych pojemników po tonerach i tuszach, które skupuje się od firm i osób prywatnych i tu do głowy przyszedł mi pomysł, że forumowicze mogliby oddawać do skupu w punktach Pryzmatu swoje i firmowe (jeśli mogą) zużyte materiały do drukarek i w ten sposób pozyskiwać dodatkowe środki na ARKĘ i wspomaganie misji - firma ma ponad 50 oddziałów w całym kraju - niektóre modele tonerów i tuszy po zużyciu (szczególnie HP) są bardzo chodliwe i warte nawet kilkanaście złotych - zaznaczam - oryginały fabryczne. Ja odkładam, jak mi się trafi tzw. "materiał z ziemi niczyjej" i jak sumka już będzie solidna to zaraz wpłacę na konto sióstr. Listę najbardziej poszukiwanych materiałów umieszczę jeśli będzie odzew z Waszej strony. Z przedsylwestrowym pozdrowieniem...
Edytowane przez Schreck Czas edycji: 2008-12-29 o 09:43 |
|
|
|
#3525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale były przypadki, że na forum poprostu nie zostało podane a paczka doszła (trafia prawie zawsze na mnie ). To mamy dwa wyjścia: albo paczka doszła albo nie![]() Cytat:
Ulisia1 mówiła, że wystawi na Allegro, ale daty nie podała. A Nowy Rok tuż tuż. |
||
|
|
|
#3526 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich serdecznie!!!
Ja też proszę o kalendarz.
|
#3527 |
|
Raczkowanie
|
To ja też piszę się na kalendarz. Gosiu czy w kalendarzu zmieściły się wszystkie wysłane zdjęcia?
My po świętach najedzeni ale zadowoleni. Spotkałam przyjaciół z którymi nie widziałam się od dwóch lat No i rodzinkę, której tez nie mam na co dzień
|
|
|
|
#3528 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie, już teraz życzę wszystkim szałowej zabawy sylwestrowej. Gosiu ja także poproszę jeden kalendarz. Animatorze listki dotarły, bardzo dziękuję, pozdrawiam wszystkich.
|
|
|
|
#3529 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie!
Troche mnie nie było, ale jak zawsze na bieżąco |
|
|
|
#3530 |
|
Raczkowanie
|
I ja też chce kalendarz
- dodatkowy, bo Mama już o jeden prosiła
|
#3531 |
|
Rozeznanie
|
Gosia, Ula - napiszcie prosze jeśłi mam sobie dac spokój - bo od obu echo
![]() Czyli poprawek - niet? aha dla chętnych i oglądających wtorkowy Dzień Dobry TVN ![]() http://zielonedrzwi.onet.pl/1523918,relacje.html
|
|
#3532 |
|
Rozeznanie
|
Ava...pogubiłam się...
wysłałam Ci priva |
|
|
|
#3533 |
|
Raczkowanie
|
Link do wywiadu w radiu został posłałany mailem do Gosi. Może jej się uda wkleić go na forum..
Wywiad z Markosem powinien być na antenie radia RMF MAXXX w piątek. Ale to jeszcze nie jest potwierdzona informacja. Jak tylko będziemy coś wiedzieli, to damy znać.
|
#3534 |
|
Raczkowanie
|
NIe mogąc znaleźć mapy AVY, poszukałam na mapie satelitarnej i znalazłam Mulambę przy granicy z Mozambikiem. Czyli na wschód od Mpanshyi. Czy to jest ta miejscowość?
Napewno słyszeliście, że w Zimbabwe szaleje cholera ( przenosi się już na teren RPA). Czy Misja i nasze dzieci są bezpieczne? ![]() Myślę, że Siostra w razie czego da znać i ogłosi co potrzeba. Bardzo prosimy, o ile to możliwe o informację jakie wymiary ma Jessinala Tembo nr kart 570, jaki numer butka i co chciałaby dostać. Jeszcze mój mąż prosił o zadanie pytania: Czy Ktoś wysyłał lub zabrał tam ze sobą Nutelkę, bo M&M-sy wysłaliśmy bo wiemy, że nic im się nie stanie. A miód i dżemiki? Co najczęściej wysyłacie ze spożywczych? Czy dziewczynki nie chodzą w spodniach bo to nie wypada, czy dlatego, że ich nie stać na spodenki?? Bardzo proszę jeżeli ktoś wie, to proszę o odpowiedz. Edytowane przez MartaiMaciej Czas edycji: 2009-01-04 o 22:52 |
|
|
|
#3535 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich serdecznie!
Gosiu- dopisz mnie do chętnych na kalendarz. Dziękuję! A, że jutro wyjeżdżam to już dzisiaj życzę wszystkim Sczęśliwego nowego Roku: Marzeń o które warto walczyć. Radości, którymi warto się dzielić, przyjaciół z którymi warto być i nadziei bez której nie da się żyć. Tego życzę Wam rodzicom oraz wszystkim naszym rodzinom, dzieciom a przede wszystkim naszym kochanym siostrom Boromeuszkom z Zambii. |
|
|
|
#3536 |
|
Raczkowanie
|
Link do wywiadu z Gosią: http://***************/files/1780720...A_20081224.mp3
W miejsce gwiazdek wpiszcie : rapid share.com - bez spacji. Potem - jak wejdziecie na tę stronę - kliknijcie na "Free user" i ściągniecie na swojego kompa ten wywiad. Wizaż zastrzega niektóre nazwy, traktując to jako reklamę - dlatego pewnie nie można normalnie tego podać. Mam nadzieję że nie złamałem regulaminu, a jeśli tak, to proszę o wyrozumiałość, bo to w szczytnym celu . Napiszę zaraz do Daniela, może uda się ten wywiad zamieścić na naszej stronce.Gosiu - wywiadu udzieliłaś jak profesjonalistka Mam nadzieję że Michał wykasuje moje zająknięcia itp. ![]() Szczęśliwego Nowego Roku i szalonej, niezapomnianej, ale bezpiecznej zabawy sylwestrowej życzę wszystkim ![]() Edytowane przez Markos Czas edycji: 2008-12-30 o 17:54 |
|
|
|
#3537 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gosia słuchałam super! To kiedy będzie Markos?
|
|
|
|
|
#3538 |
|
Raczkowanie
|
Dostałem info od Daniela, że bezpośredni link do ściągnięcia jest już zamieszczony na naszej stronce, a za kilkanaście minut będzie tam zamieszczony wywiad - do odsłuchania, bez konieczności ściągania
|
|
|
|
#3539 |
|
Rozeznanie
|
A ja wysłuchała pierwszych 5 minut i więcej nie mogłam...mimo tego, że to już poszło, że nic nie poprawię, że nic z tym już nie zrobię to i tak się stresowałam słuchając tego
![]() Może kiedyś uda mi się odsłuchać całości ![]() Kochani...miałam wczoraj podać cenę za kalendarz, ale oni są tam otwarci do 19...a ja pracuje do 18 i nie daje rady do nich zdążyć... Jak tylko będę miała od nich potwierdzenie ceny, to dam znać - wyślę im maila z zapytaniem ![]() PS. No i odsłuchałam do końca - siłą wyższa - kazali, bo sami chcieli posłuchać ![]() A tak przy okazji - Wspaniałego sylwestra, gdziekolwiek będziecie go spędzać,
a na Nowy Rok życzę Wam wszystkim jak najwięcej Wiary, że można wszystko, Nadziei, że będzie jeszcze lepiej i Miłości, która sprawi, że będziecie się czuć szczęśliwi i spełnieni! |
|
|
|
#3540 |
|
Raczkowanie
|
Z tego, co udało nam się dowiedzieć: wywiad z Markosem będzie na antenie RMF MAXXX w Krakowie (96,7 FM) jutro od godz. 6 rano. Natomiast w innych miastach Polski w piątek.
Jeśli ktoś nie będzie miał możliwości posłuchać "na żywo", postaramy się załatwić nagranie. I tak jak było z wywiadem Gosi, podesłać na forum link.
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:14.

)