|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
Jolu
Jolu dziekuję bardzo Edytowane przez alicjazopola Czas edycji: 2009-01-14 o 19:21 |
|
|
|
#3752 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sluchajcie, czy ktos z Was probował poprosic jakas firme o zasponsorowanie, np wyslania wiekszej paczki? Bo ja wlasnie sie nad tym zastanawiam. Nie wiem co prawda jakie sa szanse na uzyskanie pomocy.. Ale mam kilka pomyslow.. Moze sie uda. Najpierw jednak chcialabym zapytac czy Wy bardziej doswiadczone Mamy i Tatowie ;-) Macie jakies doswiadczenie w tej kwestii.. ? Co do forum.. to zaledwie kilka dni mnie nie bylo, a juz tyle postow sie nazbieralo. I przyznam, ze choc tutaj przewija sie duzo roznych informacji.. i mimo iz jestem stosunkowo świeza mama.. to podoba mi sie taka forma.. Dokladnie pamietam jak dlugo probowalam sie tu zalogowac- i jak sie wkurzalam.. kiedy przez tydzien nie moglam tego zrobic. Ale teraz codziennie zagladam na strone, czytam.. Czasami sie wypowiem.. Wystarczy przerzucic kilka stron.. i wszytsko odczytane.. Sama nie wiem, ale majac wszytsko w jednym miejscu.. jakos lepiej sie odnajduje.. Mysle, ze to kwestia przyzwyczajenia.. Bo to nowe forum tez jest sliczniutkie.. takie usystematyzowane.. Przejrzyste.. Ale pewnie jeszcze dluuugo.. beda dzialaly dwa, prawda?Sciskam wszystkich cieplo!
|
|
|
|
|
#3753 |
|
Raczkowanie
|
swojego czasu wykonałam prezentację Dvix nt. Adopcji Serca – Misji. Prezentację wykonałam ze zdjęć Wam znanych. Są na niej nasze dzieci i ogólnie Misja (szpital, siostry, podopieczni, codzienność itp.) i muzyczka . Przy różnych okazjach puszczam ją znajomym, pożyczam i opowiadam o życiu w Afryce. Znalazłam kilka osób, które zadeklarowały swoją pomoc Misji. Wiem, że śledzą Forum. Dlatego proponuję, jeśli ktoś chciałby kopie płytki z prezentacją to chętnie wyślę. Może i Wy poruszycie choćby jedno serce. (prezentacja DviX - do odtwarzania na dvd, kinie domowym -czas ok. 8min za darmo) Edytowane przez alicjazopola Czas edycji: 2009-01-14 o 20:37 |
|
|
|
#3754 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W kwestii formalnej chciałam zapytać jak wygląda zorganizowanie takiej 20kg paczki, bo właśnie się do tego przykładam, mam już trochę przeróżnych rzeczy i wydaje mi się że jednak z 10 kg może ktoś się dorzucić. Opowiedzcie tylko jak to wygląda tak od kuchni, proszę.
|
|
|
|
|
#3755 |
|
Rozeznanie
|
Hej,
wiem, że my generalnie jesteśmy od dzieci, ale wiem też że mamy dobre serducha; znalazałm dziś taki post: Kto poratuje? Pilne. Częsc z Was wie, część jeszcze nie- prowadzę psio-kocią fundację. Udzielam się głownie na miau ale tam juz nie mam śmiałosci prosić więc prosze tutaj. Potrzebne jest interwencyjne wsparcie. Zostałam na dziś bez pieniędzy zupełnie a nie kupione jeszcze jedzenie dla zwierzaków. Nie sądziłam, że nie przyjdzie dziś żadna darowizna na konto ![]() Jeśli któraś moze i, przede wszytskim CHCE pomóc- bardzo bym prosiła. Konto Fundacja ma w Pekao SA. Wystarczy dosłownie 10-20 złotych. Za to kupię podrobów i makaronu i zaraz nagotuję cały gar jedzenia. www.fundacjafelis.pl Dzięki wielkie dla wszystkich, którzy przejmą się tym postem. Edytowane przez rambo Czas edycji: Dzisiaj o 21:25. Powód: przywrócienie treści wiadomości http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=303719 Ja akurat jeszcze przed pierwsza wypłata po kilkumiesięcznej przerwie w zarabianiu, ale może ktoś MOŻE..? puśćcie proszę w eter..
|
|
#3756 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj wieczorem dowiedziałam się, że moja mama leży w szpitalu.
Coś z sercem. Mam z nią tylko kontakt telefoniczny bo mieszkamy tak daleko... Proszę trzymajcie kciuki, żeby wszystko było dobrze. |
|
|
|
#3757 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie odwiedzałam forum pare dni a tu tyle do nadrabiania, jeszcze nie zalogowałam sie na nowym forum ale ja również jestem za pozostaniem tutaj taki jakiś sentyment mam i czuje się tu rodzinną atmosfere![]() Też czekam na list 290a mam nadzieje ze niedługo dojdzie
|
|
|
|
|
#3758 |
|
Rozeznanie
|
Widzę, że wiele osób woli ten wątek od nowego forum. Nie będę się sprzeczać ani nikogo przekonywać, bo każdy ma własne zdanie i trzeba je uszanować
Mam tylko mała prośbę - zaglądajcie na nowe forum i bierzcie aktywny udział w jego tworzeniu. Kto wie, może kiedyś się i Wy do niego przekonacie ![]() Na razie zapraszam wszystkich do tego tematu (dostępny tylko dla zalogowanych!), aby napisać kilka słów o sobie. http://forum.adopcjaserca.pl/viewtopic.php?f=16&t=28 |
|
|
|
#3759 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie Kochani
![]() Strasznie długo mnie tu nie było. Chyba od połowy grudnia nie bardzo miałam jak tu zajrzeć, ale melduję, że wszystkie zaległości już nadrobione ![]() Spóźnione życzenia noworoczne dla Was wszystkich (o bożonarodzeniowych już nie wspomnę, bo aż wstyd) Może na początku odniosę się do wiadomości, która mnie najbardziej poruszyła. Pita777 i MamaPity - tak bardzo mi przykro. Nie potrafię tego wyrazić słowami. Nie miałam okazji poznać Was osobiście, ale wiem jacy wspaniali z Was ludzie. Oby starczyło Wam wiary i odwagi i by znów zaświeciło Wam słońce. Nim dotarłam na forum ze wszech stron dotarły do mnie wieści o wywiadzie Gosi dla TVN24 - z 3 różnych źródeł ( ja w tym czasie byczyłam się w Egipcie ) Więc chyba nie ma możliwości żeby z pół Polski o nas nie usłyszało Gratuluję i strasznie się cieszę Ja już się pochwalę że przyjęłam pierwszą szczepionkę, druga seria jak będę w Polsce w lutym. No i właśnie w związku z tym nasuwają mi się takie pytania. Teraz nie ma łączności z Siostrą, nie wiadomo kiedy ją odzyskamy, więc proszę Was, a szczególnie Avę i Gosię o rady, co najlepiej zabrać ze sobą? Może wiecie o czymś czego Siostra szczególnie potrzebuje, coś o czymś ostatnio wspominała ? Ja w Polsce przed odlotem do Zambii będę tylko na tydzień, od 8 do 14 lutego - i wtedy już musiałabym dokonać wszelkich zakupów. Mhm... Dziewczyny ale Wam fajnie z tymi bocianami. Ja też już bym tak strasznie chciała maleństwo... Ale z drugiej strony jest jeszcze parę rzeczy do zrobienia. Najpierw ślub 6 czerwca No i zdecydować się w końcu - czy tu czy tam (tzn Norwegia czy Polska) bo strasznie biję się ostatnio z myślami. Docelowo na pewno Polska, tylko pytanie kiedy najlepiej wrócić ![]() W każdym razie mam nadzieję że za jakiś rok do Was Mamy czekające na boćka dołączę. Buziaki dla wszystkich |
|
|
|
#3760 |
|
Raczkowanie
|
Basiaczek trzymam kciuki za mame, Alicja ta twoja prezentacja musi byc bardzo ciekawa, dlatego wysle ci zaraz na pw swoj adres. A teraz sie pochwale, moja Rose konczy dzis 5 lat.
|
|
|
|
#3761 |
|
Raczkowanie
|
Alicja ja też bym bardzo chciała taką prezentację - myślę że warto oprócz firm, zainteresować taką prezentacją np szkoły - sama jestem nauczycielką i chętnie pokazałabym coś takiego uczniom.
Basiaczek będzie dobrze z mamą - trzymam ogromne kciuki!!! Nela ale Ci zazdroszczę - oczywiście w pozytywnym znaczeniu!!! My z mężem też myślimy - ale raczej nie teraz. Może kiedyś się uda... Mam do Was pytanie - czy wysyłaliście dzieciakom ich zdjęcia - tzn te które dostaliśmy od Siostry. Ja mam dzięki Avie kilka wspaniałych zdjęć uśmiechniętego Jeremiasza, jego cioci i kuzynek. I tak sobie myślę że może im wysłać. Co Wy na to? Wszystkiego najlepszego dla Rose Edytowane przez blla Czas edycji: 2009-01-15 o 12:05 |
|
|
|
#3762 |
|
Raczkowanie
|
Witam Wszystkich
dawno mnie tu nie bylo, ale przeczytalam juz wszystkie zalegle posty!!! Chcialabym wszystkim przekazac zyczenia noworoczne!! Szczesliwego Nowego Roku!! mam nadzieje, ze dla wszystkich bedzie lepszy niz poprzedni.Musze sie pochwalic, ze niedawno wyslalam pierwsza paczke do mojej Josphine!! jestem bardzo szczesliwa i nie moge sie doczekac kiedy ja dostanie juz mysle o nastepnej, chyba dolaczam do paczkoholikow to jest naprawde bardzo wciagajace ![]() wyslalam tez pieniadz na materac i troche jedzenia, ciesze sie, ze moje malenstwo wrescie bedzie miala wygodne miejsce do spania ![]() pozdrawiam wszystkich serdecznie ![]() PS czy jezeli w tytule przelewu wpisalam cala liste zakupow, powinnam ja tez przeslac do Avy??
Kliknij raz dziennie w ponizsze linki i pomoz ludziom potrzebujaceym : http://www.pajacyk.pl http://www.polskieserce.pl http://www.zmilosciserc.pl/donate.php http://www.okruszek.org.pl/ http://habitat.pl/domek.aspx?noban=1 |
|
|
|
#3763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oj, ja też już przywykłam do tego naszego forum Heeej, ja też chcę bociana Boćku zajrzyj na wizaż
|
|
#3764 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tam aukcje? Będą jakieś?Cytat:
Będzie dobrze Cytat:
Wyślij zdjęcia, bo Twoja Rodzina jest pewnie równie ciekawa jak Ty wglądaszCytat:
Ja też wszystko zmieściłam w tytule więc nie wysyłałam do Avy już.Ava a potrzebujesz takich danych? ![]() Cytat:
Na stronie był kiedyś druk w aktualnościach wysyłamy dużą paczkę, ale teraz coś się nie otwiera![]() Na pewno trzeba duuuże pudło I dobrze jes obkleić. Wiem, że wczęśniej Dziewczyny obszywały to materiałem
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2009-01-15 o 16:56 Powód: dopisek |
|||||
|
|
|
#3765 |
|
Raczkowanie
|
E, ja to chya jestem niewidzialna ;P
;( |
|
|
|
#3766 |
|
Raczkowanie
|
Seonka wysłałam do Jeremiasza już 3 nasze zdjęcia, a teraz chcę zrobić jeszcze w śnieżnej scenerii
A w pierwszym liście napisałam trochę o nas - ile mamy lat, co robimy itp. Opisałam trochę Polskę (takie zboczenie zawodowe nauczycielki geografii ) No i napisałam mnóstwo pytań - żeby chłopak nie zastanawiał się co nam napisać, tylko opowiadał na pytaniaPrzyłączam się do apelu Morii boćku zajrzyj na wizaż!!!! |
|
|
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo nie bardzo wiem jakby to miało wyglądać? Firma musi wpłacić gdzieś 200 zł na paczkę, np. na Twoje prywatne konto? Zgodzi się nato? Jeśli się zgodzi to suuuuper, ja się do 20 kg paki chętnie dołożę Wtedy podajesz na PW tylko swój adres, my wysyłamy do Ciebie swoje paczki, każdy określa się ile ma kg a Ty robisz pakę i wysyłasz za pieniądze od Sponsora paczki. Jak masz jakieś firmy na oku, które pokryją koszty wysyłki a może i same chcą np. zasponsorwać i wysłać np. ileś tam kg butów, ciuszków, przyborów szkolnych to byłby to suuuper pomysł! Blla, Moria44 te niektóre bociany to naprawdę śa obiboki straszne. Nie wiem czy na piwo gdzieś chodzą, czy na inne bocianice bo trzeba na nie czasem czekać i czekać
|
|
|
|
|
#3768 |
|
Rozeznanie
|
Zapraszam serdecznie do odwiedzenia forum i pisania w poniższych tematach
![]() http://forum.adopcjaserca.pl/viewtopic.php?f=16&t=28 http://forum.adopcjaserca.pl/viewtopic.php?f=18&t=10 http://forum.adopcjaserca.pl/viewtopic.php?f=18&t=9 |
|
|
|
#3769 |
|
Raczkowanie
|
KTO ZNA CENĘ MATERACA ???? Raz pisało 100$, a raz 100 do 120 zł. Jest to dla mnie ważne, bo przelałam 40$ wg ceny którą znałam w danym momencie tj między 100 a 120 zł.
PYZIULKA jestem z siebie dumna udało mi się zamieścić zdjęcie Jessi. Edytowane przez MartaiMaciej Czas edycji: 2009-01-15 o 19:34 |
|
|
|
#3770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja bym dała sobie rękę uciąć, że to 100 $ Czy ktoś na forum adopcji u Pyziulki mógłby w punktach łopatologicznie napisać jak wysyła się duuużą 20 kg pakę? Jak należy ją obkleić, co napisać itp. Żeby wszystko było w jednym dziale tam na forum? Edit: Znalazłam post Siostry Józefy: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=2944 Materac kosztował 250.000 kw, czyli chyba ok. 70 $ (liczę, że 1$=3600 kw). Ale niech ktoś to przeliczy, ja mam dyskalkulię ![]() Edit 2: MAMA przeliczyła tak: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=2955 materac 171 zł
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2009-01-15 o 20:01 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#3771 |
|
Raczkowanie
|
Seonka nie obcinaj rączki, bo dłłługo Ci będzie potrzebna! Najważniejsze, że przel;ałam dobrą kwotę, bo się martwiłam, że Mała nie dostanie materaca. Jest Ok, tylko ten kto nic nie robi się nie myli, a Wy dziewczyny macie na głowie naprawdę bardzo, bardzo dużo. Bardzo dziękję i życzę zdrówka
|
|
|
|
#3772 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Byłam w Banku i przelałam 20$, więc jest razem na materac 60$ tj ponad 290000 kwacha. Teraz napewno wystarczy Edytowane przez MartaiMaciej Czas edycji: 2009-01-16 o 12:56 |
|
|
|
|
#3773 |
|
Raczkowanie
|
Seona dzieki Ci Dobra Kobieto, mialam przez moment wrazenie, ze pisze conajmniej jezykiem brajla
Ja sobie pomyslalam, ze wcale nie musze prosic o pieniadze.. ale sa duze firmy, wrecz ogromne.. ktore produkuja rozne fajne rzeczy.. I gdyby tak ktos zechcial podarowac karton bandazy byloby git! Biore sie za pisanie listow. Po niedzieli wezme sobie dyzur w pracy to spokojnie bede mogla napisac, wydrukowac ![]() Trzymajcie kciuki! |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3774 |
|
Raczkowanie
|
Ja kupowałam bandaże i opatrunki w sklepie internetowym Bliżej Ciebie. Mają chyba najniższe ceny. To chyba Toruń, a produkują bandaże w Toruniu ( o ile się nie mylę) Tak toruńskie zakłady materiałów opatrunkowych. sklep@blizejciebie.pl
Edytowane przez MartaiMaciej Czas edycji: 2009-01-15 o 22:14 |
|
|
|
#3775 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem jednak czy będa skorzy do sponsoringu - moim koleżankom odmówiono jak robiłyśmy projekty socjalne :/
|
|
|
|
|
#3776 |
|
Raczkowanie
|
Alicja
Oczywiście że dam znać |
|
|
|
#3777 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Czytam Was i czytam a moja lista rzeczy które chę wysłać paczką wciaż rośnie
|
|
#3778 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was serdecznie,
ja również bardzo chętnie się dołożę do dużej paczki, jeśli taka będzie kompletowana. Póki co wysyłałam pieniądze, ale paczka to paczka, zawsze chyba sprawi więcej radości. Seona, czy możesz mi powiedzieć gdzie w Rzeszowie jest ten sklep Pepco (chyba coś namieszałam w pisowni), chciałabym tam się wybrać i zrobić zakupy dla Alice i Petera, bo niedługo wybieram się właśnie do mamy i będę w Twoich okolicach
Edytowane przez nicola2002 Czas edycji: 2009-01-16 o 11:09 |
|
|
|
#3779 |
|
Raczkowanie
|
Widzę zalogowaną siostrę. Znaczy w Mpanshyi jest już naprawione?
|
|
|
|
#3780 |
|
Raczkowanie
|
Szczesc Boze!Kochani Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!Nareszczcie! Lekarz wrocil z urlopu ,wylozyl sporo kasy i internet dziala!Wszystko bylo popalone.piorun uderzyl w wieze-,wiec kablowy internet dziala ale bezprzewodowy nie bedzie. Polozna byla na dyzuze w pokoju gdzie bylo ich czworo,drzwi byly otwarte ...i stalo sie ,smierc na miejscu..pozostali przezyli szok. i my tez ...takiej burzy jeszcze w Mpanshyi nie bylo. Kochani my siedzimy w rozliczeniach i nie jest latwo...juz 100 numerkow jest prawie gotowe i w przyszlym tygodniu albo poczta albo zrobimy scan....sama nie wiem bo chyba wszystkie skany nie dochodza ....AVA Z TYMI OSTATNIMI SCANAMI COS NIE WYSZLO ,NIEKTORE NIE DOSZLY...CZEKAM NA PORADE W TEJ SPRAWIE. Kochani PARTY BOZONARODZENIOWE odbylo sie juz w Nowym Roku -oprocz tradycyjnych pysznosci meska czesc naszych dzieci miala ogromne pragnienie muzyki i pragnienie to sie spelnilo,zamowilysmy wieksze radio,maly silnik diesel byl i tancom nie bylo konca. Dla Avy ogromna prosba o przeslanie jeszcze raz pytan o wyjasnienia itd. na moj yahoo adres mailowy.'Nele' tez prosze o kontakt bo to juz niedlugo i zobaczymy sie na zambijskiej ziemi-teraz jest deszczowa pora leje b.obficie.To tyle na teraz ,zagladne tu znowu wieczorem.Pozdrawiam! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:38.

Ale pewnie jeszcze dluuugo.. beda dzialaly dwa, prawda?

Mam tylko mała prośbę - zaglądajcie na nowe forum i bierzcie aktywny udział w jego tworzeniu. Kto wie, może kiedyś się i Wy do niego przekonacie 

Ja też wszystko zmieściłam w tytule więc nie wysyłałam do Avy już.