|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
Dla ciebie J- dzięki za fajną wiadomość. HURRRRAAA
|
|
|
|
#3962 |
|
Raczkowanie
|
Jakby cos.. to ja tez chetnie poczytam o Waszych przygotowaniach.. U mnie to jeszcze palcem na wodzie pisane.. Ale mysle, ze powtorze Wasze przygody z wyjazdem.. i w wakacje 2010 uda sie poleciec.. W kazdym razie takie sam marzenia... Na wyciagniecie reki.. prawie
![]() A rece mam dluuuugie
|
|
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
No to ja za wczasu powiem zanim zaczniecie kupować bilety na wakacje za 2 lata, że o ile pamietam to w 2011 r. s.Józefa przyleci do Polski na zasłużony urlop
|
#3964 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze, ale W dalekosiężne plany robicie
![]() A ktoś już wie co będzie robić w 2019 ???
|
|
|
|
#3965 |
|
Raczkowanie
|
Oczywiscie, ze wiemy.. Ja bede wtedy pielila pietruszke i marchew.. :P
Kurcze.. Niektorzy potrzebuja troche wiecej czasu, aby poukladac sobie wszytsko.. Odchowac dzieci, zapracowac na umowe na czas nieokreslony w pracy.. czy chocby odlozyc kase. Przykre, ze nie wszyscy to rozumieja. |
|
|
|
#3966 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie Gosiu, jest tak jak napisałam w moim poście - wsiadam w Londynie i wysiadam w Lusace. Bezpośrednie połączenie, linie British Airways. Między innymi ze względu na ten brak przesiadek zdecydowałam się na ten lot. Jedyny problem to dostać się do Londynu, ale to w dzisiejszych czasach dużo nie kosztuje (w porównaniu z wyprawą do Zambii) |
|
|
|
|
#3967 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Schreck Czas edycji: 2009-01-28 o 19:47 |
|
|
|
|
#3968 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aha, no chyba, że tak. Powiem Ci, że super oferta - tanio jak na taki lot, i bez przesiadek...a ile trwa lot? |
|
|
|
|
#3969 |
|
Raczkowanie
|
Shreck, jak powiesz swojemu "kontaktowi" że to z British Airways to zaraz to znajdzie na ich stronce, loty są kilka razy w tygodniu, większość cen taka przystępna, po 310 GBP w jedną stronę. Wylatuję o 18.20, w Lusace jestem (i to jest największy minus,) o 6.35. I wiecie co, kochana Siostra
, napisała ,mimo moich zapewnień że sama dotrę, że o tej wczesnej porze odbierze mnie z lotniska. Aż brak słów |
|
|
|
#3970 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wcale nie. To tam norma ![]() Zawsze do Lusaki wyjeżdżaliśmy około 4.30 żeby być na około 7 ano w Lusace i jak najwięcej załatwić
|
|
|
#3971 |
|
Raczkowanie
|
Jeżeli ktoś ma czas to czekam na czacie
![]() chyba powinnam była dopisać że proszę o pomoc w zamknięciu paczki ( czyli co jeszcze dołożyć ) Edytowane przez MamaBernarda Czas edycji: 2009-01-28 o 22:43 Powód: dopisek |
|
|
|
#3972 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Krzysztof - Może na Forum warto byłoby wkleić całość listów od Gosi i Avy publikowanych na adopcjaserca.pl ??? co Ty na to?
pozdrawiam ciepło Krzysztof[/QUOTE] Krzysztof - Na forum są dzieś wszystkie listy od Avy i Gosi, wiem na pewno. Najlepiej leć z tekstami z powrotem i zatrzymuj się tylko na Ava i Gosiak 7 z długimi tekstami to sa te listy. Jak się mylę to mnie poprawcie. Pozdrawiam.
|
#3973 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3974 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Potwierdzam, British Airways lata z London Heathrow bezpośrednio do Lusaki za ok. 650 funtów w obie strony. To chyba najtańsza opcja. Do Londynu mozna dostać się na wiele tanich sposobów ![]() Dzięki Nela za odkrycie! Wyszukiwarki lotów krórych uzywałem jakoś dziwnie nie pokazywały tej destynacji Pozdrawiam K |
|
|
|
|
#3975 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że uda Ci się dotrzeć do Zambii, trzymam kciuki.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3976 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jeśli ktoś coś wie na ten temat to bardzo prosze o informacje
|
|
|
|
|
#3977 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie - jak wysyłacie nasiona warzyw to dodajecie opis tych warzyw i jak siać - po angielsku?
|
|
|
|
#3978 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
No może mi się a urwało,ale wydaje mi się że to do Ciebie a czy ty nie masz 290 i 290a? |
||
|
|
|
#3979 |
|
Przyczajenie
|
pozwoliłam sobie poprzeklejać relacje Avy z Zambii w jedno miejsce - dla zainteresowanych:
http://www.forum.adopcjaserca.pl/vie....php?f=27&t=55 postaram się jeszcze poprzeklejać zdjęcia za czas jakiś |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3980 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale dziękuję bo ja w nowej pracy mam urwanie głowy. fotki jeśli masz czas i chęci - tak, byle małe. sama do edycji tez muszę usiąść..
Panny Młode dla Dzieci - wyjątkowa akcja charytatywna Rozwój. Bo zatrzymanie się w miejscu jest niczym cofanie się wstecz ![]() Edytowane przez ava80 Czas edycji: 2009-01-30 o 00:03 |
|
|
|
|
#3981 |
|
Raczkowanie
|
Witam w piątkowy poranek,skoro już mamy piątek to zapodam piosnkę weekendową...
http://www.youtube.com/watch?v=a4NHvaV78dI miłego dzionka wszystkim...
|
|
#3982 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie tak mam 290 i 290a więc jak zobaczyłam ze napisałaś ze idzie list od Francisa nr 290 a Eliza ma nr 290a i było o liscie pisane 27 grudnia to pomyślałam ze może tamte listy juz wtedy zostały wysłane a teraz jest nowa seria i postanowiłam zapytać na forum, dostawałam juz listy i wiem ze to nie polecone priorytety i w dwa dni nie dojdą, i wcale nikogo nie chciałam poganiac tylko sie zorientowac bo być moze ze wkradł sie jakiś błąd z tym a
Edytowane przez PatrycjaMal Czas edycji: 2009-01-30 o 13:43 |
|
|
|
#3983 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hurrrrra Dziękuje |
|
|
|
|
#3984 |
|
Przyczajenie
|
Seona, Mama Queen Przepraszam za opóżnienie w kompletowaniu paczki, ale to przez tą grypę. Tak jak obiecałam zważyłam wszystko i wychodzi mi ok. 8 wolnych kilogramów. Mam nadzieję, że w najbliższych dniach uda nam się skontaktować. Mama Queen - wysłałam Ci moje namiary na priv. |
|
|
|
#3985 |
|
Rozeznanie
|
Kochani, maleńki chłopczyk potrzebuje natychmiastowej pomocy
http://pomozkacperkowi.pl/ Pozdrawiam wszystkich |
|
|
|
#3986 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak wydaje mi się że to było 290a. Chciałam pomachac wam wszystkim,wyjeżdżam na tydzień na ferie, (bez internetu )na wszystkie pytania odpowiem po przyjeździe. Trzymajcie się ciepło. |
|
|
|
|
#3987 |
|
Raczkowanie
|
W tym roku to nie dla nas ale w przyszłym... Konkurs Pomoc Polska 2009 organizowanym przez Ministerstwo Spraw Zagranicznych. Polega to na tym, że przedstawia się pomysł na projekt, i jeśli jest on dobrze wykonany, ministerstwo go finansuje.
link do strony http://www.polskapomoc.gov.pl/Konkur...,2009,844.html |
|
|
|
#3988 |
|
Raczkowanie
|
Alicjiozopola serdecznie dziękuję Ci za przesłaną prezentację
|
|
|
|
#3989 |
|
Zakorzenienie
|
łączę się w bólu ze wszystkimi zagrypionymi :/ u mnie dopadło 3 z 5 członków rodziny i mam nadzieje że na tym będzie koniec
![]() PatrycjaMal - 260a moim zdaniem do Ciebie dotrze skoro tak napisałam nie jestem w stanie sobie przypomnieć, albo będzie niespodzianka ![]() nie mogę uwierzyc że to sie dzieje naprawdę i Nela, potem może Krzysztof i jeszcze jedna "rodzinka" -( ale to tajemnica) polecą niedługo do Zambii ![]() Natomias w tej chwili gdzieś w przestworzach leci na wizytację - czy jak to sie nazywa Matka Generalna zakonu . Trzymajcie kciuki aby ta wizytacja wypadła pomyślnie, módlcie sie za szczęśliwe dotarcie Matki na miejsce a siostra Józefa i reszta dzielnych zakonnic otrzymały od swojej przełożonej zasłużoną pochwałę za to jak dzielnie reprezentuja swój zakon w odleeeegłum buszu niosąc pomoc bliźnim na obczyźnie
|
#3990 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Okazało się że zamiast jednej dużej, wyszły mi dwie paczki... tzn jedna jutro już idzie na pocztę, a do drugiej mam wolne ok 12 kg. Jeżeli jest ktoś chętny, proszę o kontakt
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:54.

, napisała ,mimo moich zapewnień że sama dotrę, że o tej wczesnej porze odbierze mnie z lotniska. Aż brak słów