Misja w Zambii - część III - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-02, 14:21   #3991
Mikrejsza
Rozeznanie

Dot.: Misja w Zambii - część III

Cytat:
Napisane przez _MAMA_ Pokaż wiadomość

Natomias w tej chwili gdzieś w przestworzach leci na wizytację - czy jak to sie nazywa Matka Generalna zakonu . Trzymajcie kciuki aby ta wizytacja wypadła pomyślnie, módlcie sie za szczęśliwe dotarcie Matki na miejsce a siostra Józefa i reszta dzielnych zakonnic otrzymały od swojej przełożonej zasłużoną pochwałę za to jak dzielnie reprezentuja swój zakon w odleeeegłum buszu niosąc pomoc bliźnim na obczyźnie
: kciuki:
Mikrejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 14:27   #3992
Mikrejsza
Rozeznanie

Cytat:

Natomias w tej chwili gdzieś w przestworzach leci na wizytację - czy jak to sie nazywa Matka Generalna zakonu . Trzymajcie kciuki aby ta wizytacja wypadła pomyślnie, módlcie sie za szczęśliwe dotarcie Matki na miejsce a siostra Józefa i reszta dzielnych zakonnic otrzymały od swojej przełożonej zasłużoną pochwałę za to jak dzielnie reprezentuja swój zakon w odleeeegłum buszu niosąc pomoc bliźnim na obczyźnie
: kciuki:
Mikrejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-02, 15:15   #3993
kajarabek
Raczkowanie

Gosia pieniazki na kalendarz wysle w przyszlym tygodniu
kajarabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 11:10   #3994
Nela85
Raczkowanie

Lokalizacja: Oslo, Pobierowo, Szczecin, Poznań - już sama nie wiem gdzie mieszkam ...
GG do Nela85 Send a message via Skype™ to Nela85

Kochani, jeszcze przed wydrukiem się Was poradzę. Przygotowujemy właśnie zaproszenia na nasz ślub w czerwcu I mamy taki wierszyk -,co przynieść zamiast kwiatów. Czy Waszym zdaniem to dobrze brzmi ? A może znacie jakiś podobny, który bardziej by pasował ?

Bardzo byśmy chcieli,
by w tym dniu uroczym,
były uśmiechnięte
czyjeś małe oczy.
A więc zamiast kwiatów
do życzeń w Kościele,
dołączcie artykuły szkolne
i książki nasi przyjaciele.
My je do Zambii

zaraz wyślemy
i w Waszym imieniu
biednym dzieciom przekażemy.

Buziaki, miłego dnia wszystkim
Nela85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 13:00   #3995
Mama Oueen
Przyczajenie

[quote=_MAMA_;

Natomias w tej chwili gdzieś w przestworzach leci na wizytację - czy jak to sie nazywa Matka Generalna zakonu . Trzymajcie kciuki aby ta wizytacja wypadła pomyślnie, módlcie sie za szczęśliwe dotarcie Matki na miejsce a siostra Józefa i reszta dzielnych zakonnic otrzymały od swojej przełożonej zasłużoną pochwałę za to jak dzielnie reprezentuja swój zakon w odleeeegłum buszu niosąc pomoc bliźnim na obczyźnie [/quote]

Myślę, że pochwał bedzie bardzo dużo. Przecież te siostry to ANIOŁY, ale na wszelki wypadek trzymam kciuki.
Szczęśc im Boże.
Mama Oueen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 13:24   #3996
Markos
Raczkowanie

Nela - wierszyk bardzo ładny i brzmi bardzo dobrze A tak przy okazji gratulacje i wszystkiego najlepszego Choć do czerwca brakuje jeszcze paru dni , to na życzenia na pewno nie jest za wcześnie
Markos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 13:25   #3997
blla
Raczkowanie

Nela super pomysł. Ja jeszcze znalazłam taki wierszyk:
Drodzy Goście!
Dla nas kwiatów nie przynoście
Zamiast ozdób tych nietrwałych
prośbę do Was wszystkich mamy:
o zabawki dziś prosimy, swoje szczęście podzielimy.
W dniu tym dla nas najważniejszym
damy radość również innym i maskotki które chcemy
Na dom dziecka przekażemy.

Oczywiście dotyczy innej sytuacji ale może Ci się przyda
blla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 15:26   #3998
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Akurat miałam wenę w pracy (mam nadzieje że szef sie nie dowie ) i skleiłam dwa wierszyki
Swoja drogą Nela - jak mówią nastolatki - wielki szacun dla Ciebie i Twojego przyszłego za ten gest
Drodzy Goście!
o art. szkolne dziś prosimy, swoje szczęście podzielimy.
damy radość również innym i przedmioty które chcemy
dzieciom w Zambii przekażemy.

może być?
_MAMA_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 18:27   #3999
moria44
Wtajemniczenie

Uhuhu, widzę że mamy tu masę ukrytych pisarskich talentów
Nela wierszyk świetny, ten MAMY również bardzo mi się podoba. Gratuluję!

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 19:49   #4000
Karotka87
Raczkowanie

Mam pewne pytanko

Nie żebym marudziła albo pośpieszała, ale chciałabym wiedzieć kiedy mniej więcej można oczekiwać kalendarza?
Jak głupie pytanie to bijcie
Dla usprawiedliwienia dodam, że chciałabym wiedzieć bo mam chwilowo zepsuty dzwonek w bramce i listonosz mi macha (i pewnie w duszy przeklina) przez płot jak ma coś większego. Jak się dowiem kiedy mniej więcej to dostane to będę w te dni czujnie czekać przy oknie
Karotka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-03, 20:18   #4001
Nela85
Raczkowanie

Lokalizacja: Oslo, Pobierowo, Szczecin, Poznań - już sama nie wiem gdzie mieszkam ...

Dzięki Kochani za odzew. Mama i Blla Wasze wierszyki też fajowe.
Ale mi się ta fraza: "... były uśmiechnięte czyjeś małe oczy" jakoś tak spodobała. To chyba zostanę przy tym, choć ta druga część jakoś mi tak do końca nie brzmi...

W każdym bądź razie mam nadzieję, że goście podejdą poważnie do sprawy i nasze zambijskie dzieciaczki też się ucieszą
Stary 2009-02-03, 20:26   #4002
Loraine1
Przyczajenie

Witam Wszystkich! Jestem czytelniczką tego forum i "mamą" Cecilii Miti lat 14- cie. W dniu 18.06.2008 wysłałam do niej 16 kg paczkę , która jeszcze nie doszła!! Ponieważ czytałam na forum , że paczki idą 6 miesięcy, spokojnie czekałam. W dniu 5.01.2009 zareklamowałam na poczcie i dzisiaj dostałam odpowiedż(sic!) , że "Zgodnie z postanowieniami Światowej Konwencji Pocztowej Bukareszt 2004 Art.17 pkt.1 reklamacje są przyjmowane w okresie sześciu miesięcy, licząc od dnia następnego po dniu nadania przesyłki."
Zadzwoniłam do krewnej,która jest naczelnikiem poczty w innym miescie, powiedziała ,że w Afryce mają bałagan i i tqak ta reklamacja nic nie dała. Paczka może jeszcze nadejść. Tracę jednak nadzieję... Żałuję ,że nie posłalam Cecilii tych pieniędzy, bo przynajmniej by kupiła rower i materace...
To tak ku przestrodze..
Loraine1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-04, 22:36   #4003
Animator
Rozeznanie

GG do Animator

Cytat:
Napisane przez Nela85 Pokaż wiadomość
Kochani, jeszcze przed wydrukiem się Was poradzę. Przygotowujemy właśnie zaproszenia na nasz ślub w czerwcu I mamy taki wierszyk -,co przynieść zamiast kwiatów. Czy Waszym zdaniem to dobrze brzmi ? A może znacie jakiś podobny, który bardziej by pasował ?

Bardzo byśmy chcieli,
by w tym dniu uroczym,
były uśmiechnięte
czyjeś małe oczy.
A więc zamiast kwiatów
do życzeń w Kościele,
My je do Zambii

zaraz wyślemy
i w Waszym imieniu

Cytat:
Akurat miałam wenę w pracy (mam nadzieje że szef sie nie dowie ) i skleiłam dwa wierszyki
Swoja drogą Nela - jak mówią nastolatki - wielki szacun dla Ciebie i Twojego przyszłego za ten gest
Drodzy Goście!
o art. szkolne dziś prosimy, swoje szczęście podzielimy.
damy radość również innym i przedmioty które chcemy
dzieciom w Zambii przekażemy.

może być?
Kochane, z serca wyjęłyście mi tę propozycję. Już bowiem od dawna taki temat tłukł mi się po głowie by go zaprezentować na moim blogu. W każdym przecież z nas tkwi wiele dobra i chęć by się nim dzielić. Obdarzamy więc tym dobrem najbliższych w chwilach urodzin, imienin czy ślubów itp, ale tak naprawdę to co darujemy drugiej bliskiej osobie choć sprawia mu radość to nie jest mu niezbędnie potrzebne ( z wyjątkami) a Nela85 ujawniła fakt, że więcej radości Jej sprawi, gdy Jej ślub będzie powodem obdarowania dobrami tych, którzy są w potrzebie. Ja tę propozycję już też przedstawiłem na razie żonie to mi powiedziała: "głupi jesteś".Mimo wszystko Ją kocham i marzę by myślała podobnie jak ja przynajmniej w sprawach misyjnych.

Cytat:
Napisane przez Loraine1 Pokaż wiadomość
Witam Wszystkich! Jestem czytelniczką tego forum i "mamą" Cecilii Miti lat 14- cie. W dniu 18.06.2008 wysłałam do niej 16 kg paczkę , która jeszcze nie doszła!! Ponieważ czytałam na forum , że paczki idą 6 miesięcy, spokojnie czekałam. W dniu 5.01.2009 zareklamowałam na poczcie i dzisiaj dostałam odpowiedż(sic!) , że "Zgodnie z postanowieniami Światowej Konwencji Pocztowej Bukareszt 2004 Art.17 pkt.1 reklamacje są przyjmowane w okresie sześciu miesięcy, licząc od dnia następnego po dniu nadania przesyłki."
Zadzwoniłam do krewnej,która jest naczelnikiem poczty w innym miescie, powiedziała ,że w Afryce mają bałagan i i tqak ta reklamacja nic nie dała. Paczka może jeszcze nadejść. Tracę jednak nadzieję... Żałuję ,że nie posłalam Cecilii tych pieniędzy, bo przynajmniej by kupiła rower i materace...
To tak ku przestrodze..
Loraine1 Nic się nie martw. Moja paczka do Zambii "szła" kiedyś 8 miesięcy, ale doszła. Rzeczywiście Poczta w Afryce jest nieprzewidywalna, dość, żeby trafić na post siostry opisujący (a może w jakimś z listów już nie pamiętam) zwyczaje np. pogrzebowe. Poczucie wspólnoty jest tam takie silne, że gdy jakiemuś pracownikowi poczty umrze ktoś z rodziny to zamyka się pocztę i cała załoga poczty jedzie na pogrzeb, który trwa i z tydzień, stąd kłopoty. Pozatym liczne rebelie i przewroty wyłączają tranzyty i transporty z pocztą sie przedłużają. Cierpliwości.

Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl

Edytowane przez Animator
Czas edycji: 2009-02-06 o 21:55
Animator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-05, 13:41   #4004
mamapity
Raczkowanie

Witam wszystkich serdecznie!!!

Dla Ciebie J- dziękujemy bardzo, dostalismy oba listy od naszych dziewczynek, a na jednym jest odbity odcisk palca naszej Christinki.

Nela-85-wierszyk super,ale Mamy i Blla wierszyki też bardzo ładne.

Loraine1-paczka Twoja napewno dojdzie,jedna z naszych paczek szła 9 miesięcy,ale doszła.
Stary 2009-02-05, 15:33   #4005
Loraine1
Przyczajenie

Dzięki za słowa otuchy.
Żal mi tylko Cecilii, bo napisałam jej w liście ,ze idzie paczka i pod koniec roku powinna dojść. Biedaczka chyba czeka...
Loraine1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-07, 09:35   #4006
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blla Pokaż wiadomość
Mam pytanie - jak wysyłacie nasiona warzyw to dodajecie opis tych warzyw i jak siać - po angielsku?
Ja nie wysyłam. Wydaje mi się, że akurat nasiona to na całym świecie sieje się tak samo Do innych rzeczy doklejam informacje po angielsku.
Teraz są faaajne promocje nasion w Realu za 99 groszy

Cytat:
Napisane przez muriellife Pokaż wiadomość
pozwoliłam sobie poprzeklejać relacje Avy z Zambii w jedno miejsce - dla zainteresowanych:
http://www.forum.adopcjaserca.pl/vie....php?f=27&t=55

postaram się jeszcze poprzeklejać zdjęcia za czas jakiś
Suuuuuuper Nareszcie dział ożył

Cytat:
Napisane przez janka75 Pokaż wiadomość
Seona, Mama Queen Przepraszam za opóżnienie w kompletowaniu paczki, ale to przez tą grypę. Tak jak obiecałam zważyłam wszystko i wychodzi mi ok. 8 wolnych kilogramów. Mam nadzieję, że w najbliższych dniach uda nam się skontaktować.
Janka75 niestety spotkanie u mnie w pracy odpada. Znowu mamy remont Idę na chorobowe bo nie chce Dzieciaka podtruwać farbami, gipsami i innymi "zapachami" remontowymi. Będziemy musiały się spotkać w jakimś innym punkcie Rzeszowa.

Cytat:
Napisane przez Dla ciebie J. Pokaż wiadomość
Chciałam pomachac wam wszystkim,wyjeżdżam na tydzień na ferie,(bez internetu)
na wszystkie pytania odpowiem po przyjeździe.

Trzymajcie się ciepło.

Cytat:
Napisane przez agamann Pokaż wiadomość
W tym roku to nie dla nas ale w przyszłym... Konkurs Pomoc Polska 2009 organizowanym przez Ministerstwo Spraw Zagranicznych. Polega to na tym, że przedstawia się pomysł na projekt, i jeśli jest on dobrze wykonany, ministerstwo go finansuje.
link do strony
http://www.polskapomoc.gov.pl/Konkur...,2009,844.html
Gosia pracuje nad tym, ale chyba niestety nie uda się w tym roku za młode mamy stowarzyszenie

Cytat:
No to ja za wczasu powiem zanim zaczniecie kupować bilety na wakacje za 2 lata, że o ile pamietam to w 2011 r. s.Józefa przyleci do Polski na zasłużony urlop tak więc żebyście się nie rozminęli
To Siostra by sobie urlopowała w Polsce a nasi wolontariusze zastępowaliby Siostrę w Zambii

Cytat:
nie mogę uwierzyc że to sie dzieje naprawdę i Nela, potem może Krzysztof i jeszcze jedna "rodzinka" -( ale to tajemnica) polecą niedługo do Zambii

Trzymam kciuki za wizytę

A co do wolontariuszy, to Gosia przetarła szlaki, pokazała że można pojechać i wrócić i teraz coraz więcej chętnych Suuuuper

Cytat:

Bardzo byśmy chcieli,
by w tym dniu uroczym,
były uśmiechnięte
czyjeś małe oczy.
A więc zamiast kwiatów
do życzeń w Kościele,
My je do Zambii

zaraz wyślemy
i w Waszym imieniu

Dla mnie suuuper

Cytat:

MAMA poetka z Ciebie

Cytat:
Napisane przez Loraine1 Pokaż wiadomość
Witam Wszystkich! Jestem czytelniczką tego forum i "mamą" Cecilii Miti lat 14- cie. W dniu 18.06.2008 wysłałam do niej 16 kg paczkę , która jeszcze nie doszła!!
Ja myślę że wszystko jeszcze dojdzie. Niekiedy zwykłe koperty bąbelkowe idą prawie pół roku, a co dopiero duże paczki. Sama czekam na swoją kopertę bąbelkową wysłaną w listopadzie.

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-07, 14:17   #4007
gosiakk7
Rozeznanie

agamann - Seona ma rację.
Widziałam Twojego posta od razu jak go napisałaś. Nawet chciałam odpisać...nawet odpisałam, ale wysyłając go wywaliło mnie z neta więc stwierdziłam, że może na razie będę siedzieć cicho, żeby nie zapeszać Niestety...
Plan był taki, żeby inna organizacja wzięła nas pod swoje skrzydła. Zgłosiliśmy się z pomysłem do Salezjańskiego Wolontariatu Misyjnego za zgodą Siostry ale niestety się nie udało. Teraz jest już za późno, żeby szukać innych dróg, ale...co się odwlecze to nie uciecze... Mamy cały rok na mniejsze projekty i różne akcje, żeby zdobyć doświadczenie a za rok możemy złożyć projekt do konkursu
Jeśli ktoś ma jakieś znajomości, dojścia, pomysły.....a może ewentualnych sponsorów to dawajcie znać

Kalendarze - wczoraj została wysłana pierwsza tura. Powinna być w I poł. tygodnia.
Niestety część osób nadal nie wpłaciło pieniążków...

Zostało zamówionych i wydrukowanych 50 kalendarzy, zamówienia mam na 45 szt więc jeśli jest jeszcze ktoś, kto zapomniał zamówić dla siebie, to niech się zgłasza Wczoraj np. dostałam takie zgłoszenie i bardzo mnie ono ucieszyło
gosiakk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-07, 15:17   #4008
tereska
Rozeznanie

http://www.accra.blog.pl/

Gosiu, to jest blog dziewczyny, która wygrała taki konkurs w ubiegłym roku. Bardzo fajna i chętna do pomocy. Na pewno znajdziesz jej adres na tej stronie i moźesz się skontaktować.

Pozdrawiam
Teresa

Edytowane przez tereska
Czas edycji: 2009-02-07 o 15:41 Powód: błędy
tereska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-07, 19:07   #4009
gosiakk7
Rozeznanie

Jakiś czas temu zaproponowano nam jako nieformalnej organizacji " objęcie patronatem" pewnej akcji na rzecz dzieci w Zambii....

efekty w załączniku

Ktoś mieszka w okolicy?

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg plakat.jpg (50,6 KB, 43 załadowań)

Edytowane przez gosiakk7
Czas edycji: 2009-02-07 o 19:10
Stary 2009-02-08, 11:11   #4010
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Cytat:
Napisane przez gosiakk7 Pokaż wiadomość
Jakiś czas temu zaproponowano nam jako nieformalnej organizacji " objęcie patronatem" pewnej akcji na rzecz dzieci w Zambii....

efekty w załączniku

Ktoś mieszka w okolicy?

ale suuuuper

jaka piękna inicjatywa i determinacja, nawet plakat zrobili

strasznie to miłe
szkoda ze mam za daleko

ciekawe czy tym razem mój post dojdzie, bo ostatnio sporo sie napisałam i nic z tego
_MAMA_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 12:37   #4011
blla
Raczkowanie

Dziękuje Seona za odpowiedź i podpowiedź
Właśnie kompletuję rzeczy dla Jeremiasza i chcę wysłać tez trochę nasion.
Stary 2009-02-08, 14:52   #4012
basiaczek11
Raczkowanie

MAMA ja donoszę, że na stronie internetowej naszej adopcji ostatnia wiadomość jest z 24 grudnia 2008 roku. Coś "zjadło" nowe aktualności z tego roku.

Nela
fajny pomysł z tym wierszykiem

Seona Ty uciekaj od remontów jak najdalej i pilnuj Malucha ( moja sąsiadka wczoraj wróciła ze szpitala z cudnym chłopaczkiem jak on pachnie!!!Już zapomniałam jakie słodkie są takie maluszki )

blla ja wysyłając nasionka pisałam tylko po angielsku na paczuszkach co to jest. Co do reszty tak jak Seona mam nadzieje, że sobie poradzą

Adopcja Serca na facebooku:

Adopcja Serca

basiaczek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-08, 16:59   #4013
gosiakk7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez basiaczek11 Pokaż wiadomość
MAMA ja donoszę, że na stronie internetowej naszej adopcji ostatnia wiadomość jest z 24 grudnia 2008 roku. Coś "zjadło" nowe aktualności z tego roku.
Też to zauważyłam i dałam znać Danielowi. Okazało się, że wszystkie nowości, które były dodane w tym roku, to multimedia (radio i TV) i Daniel przeniósł je do odpowiedniego działu na stronie, żeby "zachować estetykę strony"

Ale faktycznie przydałoby się coś aktualnego, np info o koncercie...
Dam znać Danielowi na maila, chyba, że wcześniej przeczyta info na forum

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-02-08, 19:10   #4014
blla
Raczkowanie

basiaczek11 też tak zrobię
Alicja odpisałam
Stary 2009-02-08, 21:45   #4015
ewko18
Przyczajenie

Witam wszystkich,chcę sie podzielić radosną informacją,dostałam pierwszy list od mojej adoptowaną córeczką .Wiem że jest mała i jeszcze sama nie pisze ale w przyszłości pewnie się doczekam aby samodzielnie napisala lub narysowała swoja rączką cokolwiek.Jak najszybciej teraz muszę odpisać ,najlepiej chyba bedzie jak zrobię kopertę babelkową z drobiazgami dla małej i włożę list do środka.Co myslicie? Pozdrowienia dla siostry :hahaha :
Stary 2009-02-09, 12:13   #4016
basiaczek11
Raczkowanie

Gosiu, Ava właśnie listonosz przyniósł kalendarz.
Bardzo nam się podoba i nie piszę tego żeby Wam kadzić
Naprawde fajny, bardzo dziekuję

Adopcja Serca

Stary 2009-02-09, 13:10   #4017
alicjazopola
Raczkowanie

GG do alicjazopola

Ale niespodzianka, Piękny kalendarz. Właśnie przyniósł mi go listonosz.

alicjazopola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-09, 13:12   #4018
Nela85
Raczkowanie

Witajcie

Jestem ostatni tydzień w Polsce przed wyjazdem do Zambii (w sobotę wracam do Oslo) Może jest coś, co uważacie, że koniecznie powinnam zabrać ? Może mieliście jakieś przecieki od Siostry czy czegoś potrzebuje (bo mi nic nie umiała wymienić ;( ) Doradźcie proszę, szczególnie dziewczyny, które już były.
Buziak dla wszystkich, jeszcze tylko 2 dni egzaminów przede mną
Stary 2009-02-09, 13:38   #4019
basiaczek11
Raczkowanie

Cytat:
Witajcie

Jestem ostatni tydzień w Polsce przed wyjazdem do Zambii (w sobotę wracam do Oslo)

Nela pisz do nas na forum jak tylko będziesz mogła. Będziemy czekać na wieści z Zambii.
Pozdrów gorąco Siostrę Józefę i wszystkich Jej współpracowników.
Życzę Ci spokojnej i szczęśliwej podróży i niezapomnianych wspomnień z wyprawy

Adopcja Serca

Stary 2009-02-09, 13:47   #4020
MamaBernarda
Raczkowanie

Cytat:
Witajcie

Jestem ostatni tydzień w Polsce przed wyjazdem do Zambii (w sobotę wracam do Oslo) Może jest coś, co uważacie, że koniecznie powinnam zabrać ? Może mieliście jakieś przecieki od Siostry czy czegoś potrzebuje (bo mi nic nie umiała wymienić ;( ) Doradźcie proszę, szczególnie dziewczyny, które już były.
Buziak dla wszystkich, jeszcze tylko 2 dni egzaminów przede mną
Zatem przede wszystkim życzę pomyślnego zdania te egzaminów, żeby już bez obciążenia spokojnie polecieć
Udanej ( i jak najszybszej ) podróży i pięknych przeżyć.... ech...

Pozdrowienia dla Siostry i całej społeczności misyjnej
Czekamy na wiadomości
MamaBernarda jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości