|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
Cytat:
![]() ![]() : kciuki:![]()
|
|
|
|
|
#3992 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() : kciuki:![]()
|
|
|
|
|
#3993 |
|
Raczkowanie
|
Gosia pieniazki na kalendarz wysle w przyszlym tygodniu
|
|
|
|
#3994 |
|
Raczkowanie
|
Kochani, jeszcze przed wydrukiem się Was poradzę. Przygotowujemy właśnie zaproszenia na nasz ślub w czerwcu
Bardzo byśmy chcieli, by w tym dniu uroczym, były uśmiechnięte czyjeś małe oczy. A więc zamiast kwiatów do życzeń w Kościele, dołączcie artykuły szkolne i książki nasi przyjaciele. My je do Zambii zaraz wyślemy i w Waszym imieniu biednym dzieciom przekażemy. Buziaki, miłego dnia wszystkim |
|
|
|
#3995 |
|
Przyczajenie
|
[quote=_MAMA_;
Natomias w tej chwili gdzieś w przestworzach leci na wizytację - czy jak to sie nazywa Matka Generalna zakonu . Trzymajcie kciuki aby ta wizytacja wypadła pomyślnie, módlcie sie za szczęśliwe dotarcie Matki na miejsce a siostra Józefa i reszta dzielnych zakonnic otrzymały od swojej przełożonej zasłużoną pochwałę za to jak dzielnie reprezentuja swój zakon w odleeeegłum buszu niosąc pomoc bliźnim na obczyźnie [/quote]Myślę, że pochwał bedzie bardzo dużo. Przecież te siostry to ANIOŁY, ale na wszelki wypadek trzymam kciuki. Szczęśc im Boże. |
|
|
|
#3996 |
|
Raczkowanie
|
Nela - wierszyk bardzo ładny i brzmi bardzo dobrze
A tak przy okazji gratulacje i wszystkiego najlepszego Choć do czerwca brakuje jeszcze paru dni , to na życzenia na pewno nie jest za wcześnie
|
|
|
|
#3997 |
|
Raczkowanie
|
Nela super pomysł. Ja jeszcze znalazłam taki wierszyk:
Drodzy Goście! Dla nas kwiatów nie przynoście Zamiast ozdób tych nietrwałych prośbę do Was wszystkich mamy: o zabawki dziś prosimy, swoje szczęście podzielimy. W dniu tym dla nas najważniejszym damy radość również innym i maskotki które chcemy Na dom dziecka przekażemy. Oczywiście dotyczy innej sytuacji ale może Ci się przyda |
|
|
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
Akurat miałam wenę w pracy (mam nadzieje że szef sie nie dowie
) i skleiłam dwa wierszykiSwoja drogą Nela - jak mówią nastolatki - wielki szacun dla Ciebie Drodzy Goście!
Dla nas kwiatów nie przynoście Zamiast ozdób tych nietrwałych prośbę do Was wszystkich mamy: o art. szkolne dziś prosimy, swoje szczęście podzielimy. W dniu tym dla nas najważniejszym damy radość również innym i przedmioty które chcemy dzieciom w Zambii przekażemy. może być?
|
#3999 |
|
Wtajemniczenie
|
Uhuhu, widzę że mamy tu masę ukrytych pisarskich talentów
![]() Nela wierszyk świetny, ten MAMY również bardzo mi się podoba. Gratuluję!
|
#4000 |
|
Raczkowanie
|
Mam pewne pytanko
![]() Nie żebym marudziła albo pośpieszała, ale chciałabym wiedzieć kiedy mniej więcej można oczekiwać kalendarza? Jak głupie pytanie to bijcie ![]() Dla usprawiedliwienia dodam, że chciałabym wiedzieć bo mam chwilowo zepsuty dzwonek w bramce i listonosz mi macha (i pewnie w duszy przeklina ) przez płot jak ma coś większego. Jak się dowiem kiedy mniej więcej to dostane to będę w te dni czujnie czekać przy oknie ![]() ![]()
|
|
|
|
#4001 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Kochani za odzew. Mama i Blla Wasze wierszyki też fajowe.
Ale mi się ta fraza: "... były uśmiechnięte czyjeś małe oczy" jakoś tak spodobała. To chyba zostanę przy tym, choć ta druga część jakoś mi tak do końca nie brzmi... W każdym bądź razie mam nadzieję, że goście podejdą poważnie do sprawy i nasze zambijskie dzieciaczki też się ucieszą
|
|
|
|
#4002 |
|
Przyczajenie
|
Witam Wszystkich! Jestem czytelniczką tego forum i "mamą" Cecilii Miti lat 14- cie. W dniu 18.06.2008 wysłałam do niej 16 kg paczkę , która jeszcze nie doszła!! Ponieważ czytałam na forum , że paczki idą 6 miesięcy, spokojnie czekałam. W dniu 5.01.2009 zareklamowałam na poczcie i dzisiaj dostałam odpowiedż(sic!) , że "Zgodnie z postanowieniami Światowej Konwencji Pocztowej Bukareszt 2004 Art.17 pkt.1 reklamacje są przyjmowane w okresie sześciu miesięcy, licząc od dnia następnego po dniu nadania przesyłki."
Zadzwoniłam do krewnej,która jest naczelnikiem poczty w innym miescie, powiedziała ,że w Afryce mają bałagan i i tqak ta reklamacja nic nie dała. Paczka może jeszcze nadejść. Tracę jednak nadzieję... Żałuję ,że nie posłalam Cecilii tych pieniędzy, bo przynajmniej by kupiła rower i materace... To tak ku przestrodze.. |
|
|
|
#4003 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
"Misje dotyczą wszystkich chrześcijan" Redemptoris Missio JPII Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl Edytowane przez Animator Czas edycji: 2009-02-06 o 21:55 |
|||
|
|
|
#4004 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich serdecznie!!!
Dla Ciebie J- dziękujemy bardzo, dostalismy oba listy od naszych dziewczynek, a na jednym jest odbity odcisk palca naszej Christinki. Nela-85-wierszyk super,ale Mamy i Blla wierszyki też bardzo ładne. ![]() ![]() ![]() Loraine1-paczka Twoja napewno dojdzie,jedna z naszych paczek szła 9 miesięcy,ale doszła. ![]() ![]()
|
#4005 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki za słowa otuchy.
Żal mi tylko Cecilii, bo napisałam jej w liście ,ze idzie paczka i pod koniec roku powinna dojść. Biedaczka chyba czeka...
|
|
|
|
#4006 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do innych rzeczy doklejam informacje po angielsku. Teraz są faaajne promocje nasion w Realu za 99 groszy Cytat:
![]() Cytat:
Idę na chorobowe bo nie chce Dzieciaka podtruwać farbami, gipsami i innymi "zapachami" remontowymi. Będziemy musiały się spotkać w jakimś innym punkcie Rzeszowa. Cytat:
Cytat:
za młode mamy stowarzyszenie![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do wolontariuszy, to Gosia przetarła szlaki, pokazała że można pojechać i wrócić i teraz coraz więcej chętnych SuuuuperCytat:
Cytat:
![]() MAMA poetka z Ciebie ![]() Ja myślę że wszystko jeszcze dojdzie. Niekiedy zwykłe koperty bąbelkowe idą prawie pół roku, a co dopiero duże paczki. Sama czekam na swoją kopertę bąbelkową wysłaną w listopadzie. |
|||||||||
|
|
|
#4007 |
|
Rozeznanie
|
agamann - Seona ma rację.
Widziałam Twojego posta od razu jak go napisałaś. Nawet chciałam odpisać...nawet odpisałam, ale wysyłając go wywaliło mnie z neta więc stwierdziłam, że może na razie będę siedzieć cicho, żeby nie zapeszać Niestety...Plan był taki, żeby inna organizacja wzięła nas pod swoje skrzydła. Zgłosiliśmy się z pomysłem do Salezjańskiego Wolontariatu Misyjnego za zgodą Siostry ale niestety się nie udało. Teraz jest już za późno, żeby szukać innych dróg, ale...co się odwlecze to nie uciecze... Mamy cały rok na mniejsze projekty i różne akcje, żeby zdobyć doświadczenie a za rok możemy złożyć projekt do konkursu ![]() Jeśli ktoś ma jakieś znajomości, dojścia, pomysły.....a może ewentualnych sponsorów to dawajcie znać ![]() Kalendarze - wczoraj została wysłana pierwsza tura. Powinna być w I poł. tygodnia. Niestety część osób nadal nie wpłaciło pieniążków... Zostało zamówionych i wydrukowanych 50 kalendarzy, zamówienia mam na 45 szt więc jeśli jest jeszcze ktoś, kto zapomniał zamówić dla siebie, to niech się zgłasza Wczoraj np. dostałam takie zgłoszenie i bardzo mnie ono ucieszyło
|
|
|
|
#4008 |
|
Rozeznanie
|
http://www.accra.blog.pl/
Gosiu, to jest blog dziewczyny, która wygrała taki konkurs w ubiegłym roku. Bardzo fajna i chętna do pomocy. Na pewno znajdziesz jej adres na tej stronie i moźesz się skontaktować. Pozdrawiam Teresa Edytowane przez tereska Czas edycji: 2009-02-07 o 15:41 Powód: błędy |
|
|
|
#4009 |
|
Rozeznanie
|
Jakiś czas temu zaproponowano nam jako nieformalnej organizacji " objęcie patronatem" pewnej akcji na rzecz dzieci w Zambii....
efekty w załączniku ![]() Ktoś mieszka w okolicy? Edytowane przez gosiakk7 Czas edycji: 2009-02-07 o 19:10 |
|
|
|
#4010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale suuuuper ![]() jaka piękna inicjatywa i determinacja, nawet plakat zrobili ![]() strasznie to miłe szkoda ze mam za daleko ![]() ciekawe czy tym razem mój post dojdzie, bo ostatnio sporo sie napisałam i nic z tego
|
|
#4011 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje Seona za odpowiedź i podpowiedź
Właśnie kompletuję rzeczy dla Jeremiasza i chcę wysłać tez trochę nasion. |
|
|
|
#4012 |
|
Raczkowanie
|
MAMA ja donoszę, że na stronie internetowej naszej adopcji ostatnia wiadomość jest z 24 grudnia 2008 roku. Coś "zjadło" nowe aktualności z tego roku.
Nela fajny pomysł z tym wierszykiem ![]() Seona Ty uciekaj od remontów jak najdalej i pilnuj Malucha ( moja sąsiadka wczoraj wróciła ze szpitala z cudnym chłopaczkiem jak on pachnie!!!Już zapomniałam jakie słodkie są takie maluszki )blla ja wysyłając nasionka pisałam tylko po angielsku na paczuszkach co to jest. Co do reszty tak jak Seona mam nadzieje, że sobie poradzą
|
|
|
|
#4013 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale faktycznie przydałoby się coś aktualnego, np info o koncercie... Dam znać Danielowi na maila, chyba, że wcześniej przeczyta info na forum
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4014 |
|
Raczkowanie
|
basiaczek11 też tak zrobię
Alicja odpisałam
|
|
|
|
#4015 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich,chcę sie podzielić radosną informacją,dostałam pierwszy list od mojej adoptowaną córeczką .Wiem że jest mała i jeszcze sama nie pisze ale w przyszłości pewnie się doczekam aby samodzielnie napisala lub narysowała swoja rączką cokolwiek.Jak najszybciej teraz muszę odpisać ,najlepiej chyba bedzie jak zrobię kopertę babelkową z drobiazgami dla małej i włożę list do środka.Co myslicie? Pozdrowienia dla siostry
![]()
|
#4016 |
|
Raczkowanie
|
Gosiu, Ava właśnie listonosz przyniósł kalendarz.
Bardzo nam się podoba i nie piszę tego żeby Wam kadzić Naprawde fajny, bardzo dziekuję
|
|
|
|
#4017 |
|
Raczkowanie
|
Ale niespodzianka, Piękny kalendarz. Właśnie przyniósł mi go listonosz |
|
|
|
#4018 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Jestem ostatni tydzień w Polsce przed wyjazdem do Zambii (w sobotę wracam do Oslo) Może jest coś, co uważacie, że koniecznie powinnam zabrać ? Może mieliście jakieś przecieki od Siostry czy czegoś potrzebuje (bo mi nic nie umiała wymienić ;( ) Doradźcie proszę, szczególnie dziewczyny, które już były. Buziak dla wszystkich, jeszcze tylko 2 dni egzaminów przede mną |
|
|
|
#4019 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nela pisz do nas na forum jak tylko będziesz mogła. Będziemy czekać na wieści z Zambii. Pozdrów gorąco Siostrę Józefę i wszystkich Jej współpracowników. Życzę Ci spokojnej i szczęśliwej podróży i niezapomnianych wspomnień z wyprawy
|
|
|
|
|
#4020 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Udanej ( i jak najszybszej ) podróży i pięknych przeżyć.... ech... ![]() Pozdrowienia dla Siostry i całej społeczności misyjnej Czekamy na wiadomości
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:54.

, to na życzenia na pewno nie jest za wcześnie 

) i skleiłam dwa wierszyki

Do innych rzeczy doklejam informacje po angielsku. 
Idę na chorobowe bo nie chce Dzieciaka podtruwać farbami, gipsami i innymi "zapachami" remontowymi. Będziemy musiały się spotkać w jakimś innym punkcie Rzeszowa.
)