|
|
#391 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
Agu_siek i Tereska - Sto lat Sto Lat
pita777 - ja też jestem w wirze zaliczeń więc wiem co czujesz i całkowicie się z Tobą integruję ![]() Wieści od Siostry rzeczywiście bardzo smutne ale nie możemy temu zapobiec, niestety... ![]() gosiakk7 - podaj mi nr konta na priv, kilka grosików prześlę.
|
#392 |
|
Rozeznanie
|
kurcze..
a ja dziś tylko na moment bo ostatnio na nic czasu nie mam. ULISIA1 - czy doszły pieniążki bo sie martwię???? MAMA - mam ostatnio problemy z netem (skoczą sie 6go czerwca!) dlatego łyzki jeszcze nie trafiły na ebaya i WSTYD MI STRASZNIE ![]() ![]() i ostatnie - na początku kwietnia wysyłałam z PL przesyłke listową za te 77 zł (do 2kg) w kopercie bbelkowej dla MAINALI PHIRI 245 i jej rodziny. Nie moge znaleźc info czy dotarła?? ![]() na razie korzystam z netu gdzie popadnie na chwilę.. prosze - dajcie znać
|
|
#393 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
bardzo przepraszam , ze nie dawałam znaków, ale mam strasznie duużo pracy. kochani paczka z klockami poleciała do naszych dzieciaczków mam pytanie do osób, które się dorzucały do kosztów jej wysyłki. Zostało mi 60zł co zrobić z tymi pieniędzmi? czy mogę je wpłacić na konto Arki Noego?
|
|
#394 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To oczywiście tylko sugestia-zaakceptuję każdą Waszą decyzję. Myślę, że inni też sie wypowiedzą na ten temat. Dziękuję najpiękniej za wszystkie życzenia urodzinowe. |
|
|
|
|
#395 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje tereska, że o nas pomyślałaś. Ja sobie radzę z przesyłkami, mam stałych "sponsorów paczkowo/listowych". Ale trzeba zapytać się suzi, ona wysyła co chwilę materiały dla arki, tabliczki mnożenia, alfabet. teraz dostała ubranka i słodycze, to by na pewno ją odciążyło, ale sama niech powie
|
|
|
|
#396 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
że pamiętacie o suzi która ma reklamówkę ubrań ( a będzie ich więcej ), jeszcze moje koleżanki dokupiły troszkę budyni, buliony, będą maskotki !!!! (i to sporo) i chyba kolejna partia ubrań. Więc jeśli komuś chciałoby się robić dużą paczkę to ja bardzo chętnie. Ja nie dam rady. Już nawet nie mam czasu żeby ostatnio na czacie posiedzieć
|
|
|
|
|
#397 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ja spotkałam te dzieci wczoraj w Gdyni!!! Zrobiły wielkie oczy jak się z nimi przywitałam w chibemba Ja do nich "mulishani", a oni "cześć, Szczęść Boże" potem zaśpiewały mi piosenkę. Ludzie wokół nie wiedzieli co się dzieje A mój chłopak juz do końca wieczoru sie ze mnie nabijał,że jestem już myślami gdzie indziej No bo jestem. Ale mi się tęskno zrobiło
|
|
#398 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hm..nie bardzo mam czas robić teraz dużą paczkę,ale chyba będzie trzeba bo niedługo do biura nie wejdę.. ale cóż fundusze też maleńkie...ostatnio wysyłałam leki do siostry i teraz....
|
|
|
|
|
#399 |
|
Zadomowienie
|
DlaCiebieJa
podaj na priva nr konta bo nigdzie znaleźć nie mogę to prześle Ci te pieniążki i juz będzie coś
|
|
#400 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie.
Słuchajcie, ja może nie na temat - przepraszam, że zaśmiecam forum, ale może będziecie umieli pomóc. Chodzi o to, że szukam kogoś do pracy - a właściwie moi Rodzice szukają - do pensjonatu nad morzem, w Pobierowie. Chodzi o kelnerowanie, sprzątanie pokoi i pomoc w kuchni. Zakwaterowanie i wyżywienie zapewnione. Jeśli ktoś znałby kogoś kto szuka pracy na wakacje - jakąś pracowitą rzetelną osobę - proszę napiszcie na priva. Moją Mamę wystawiła taka Pani, która miała u nas pracować - a sezon tuż, tuż. I tak mi żal mojej Mamy bo się martwi, sama teraz wszystko przygotowuje, a ma biedna tyle na głowie ... Byłabym wdzięczna za pomoc, a jeszcze jakby mi ktoś doradził gdzie, na jakim portalu najlepiej by było wystawić takie ogłoszenie - to wielkie dzięki. Buziaki dla wszystkich
|
|
|
|
#401 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oj to chyba nie mam wyjścia muszę tworzyć paczkę ![]() Ok ![]() Ogłaszam nabór do paczki.... ![]() Ktoś coś ma do wysyłki? ![]() Moze jutro dam radę zwazyć ile tego mam to powiem ile jest wolnego miejsca. Dzięki m@gd@len@ za pierwszą cegiełkę. |
|
|
|
|
#402 |
|
Rozeznanie
|
a ja własnie obejrzalam i łzy same lecą...
to maleństwo "wysysające" co sie da z mamy... http://www.interia.tv/informacje/wia...4589,,,1120996 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#403 |
|
Raczkowanie
|
witam wszystkich serdecznie,
trochę czasu minęło od mojego ostatniego znaku życia na forum i należy się aktualizacja. W sobotę widziałem się z Animatorem, zamieniliśmy parę miłych słów przy herbacie w towarzystwie jednego z działaczy Koła Przyjaciół Daru Pomorza. Co ciekawe ów pan kapitan kojarzył mojego tatę - wprawdzie jak przez mgłę, ale zawsze - popłynęło parę morskich opowieści. Oto pamiątkowe fotki - http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...3b1fc81c6.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...1709cb17e.html Niedzielę za to przyszło mi spędzac w murach (a taka piękna pogoda była) - występowałem jako reprezentant firmy na zawodach fryzjerskich w Gdyni - było barwnie. Dzięki wielkie dla Seony i jej nieocenionego instynktu - wczoraj zadzwoniła do Ambasady Zakonu w imieniu Adopcji Serca - okazało się, że list nawet nie dotarł Również w niedzielę odwiedził mnie szef Nadbałtyckiego Centrum Kultury - Larry OK Ugwu - pogadaliśmy sobie przy herbacie - opowiedziałem o Adopcji Serca i pokazałem stronkę - obiecał zapoznac się z tematem. Udało mi się także skontaktowac Daniela z p. Larrym - jest on również szefem fundacji integracji kulturalnej - Jeden Świat w Sopocie - okazało się, że potrzebują speca od strony internetowej - nie mogłem przeoczyc takiej okazji umieszczenia tam Naszego człowieka - może uda się nam nawiązac jakąś nic porozumienia i zrobic coś wspólnie dla dzieciaków. Również trzymajcie kciuki. Kocie pociechy rosną - to już trzecia aktualizacja albumu kociego żłobka - http://schreck.fotosik.pl/albumy/438714.html To na razie tyle póki co Pozdrawiam...
Edytowane przez Schreck Czas edycji: 2008-06-03 o 23:46 Powód: poprawki i takie tam... |
|
|
|
#404 |
|
Rozeznanie
|
Że tak zapytam nieśmiało - jaką firma kurierską poszło????
|
|
|
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie MAMIE padł komp, cały system
Będzie odratowywać (tzn. informatyk), trzymajcie kciuki. Na razie wszystkie meile proszę kiedrować do mnie: seona@adopcjaserca.pl nie do MAMYA teraz meil od Siostry: " Szczesc Boze! Droga Pani Ewo,pozdrawiam goraco.Slyszalam ze MAMY komputer niedomaga wiec przesylam informacje o nadejsciu baaaaaardzo ogromnych 2 paczek: Jedna od Pani J. S. a druga od Pana P. G.,przyszlo tez pare kopert bombelkowych duzych i malych .w tych malych sa leki.Wypisze jutro od kogo przyszly.W tym tygodniu juz doslemy brakujace zdjecia i jeszcze nowe dzieci-informacje pojda tez poczta.Jutro caly dzien bede w Chimusanyi z klinika ARV i oczna ale mysle ze wieczorem uda mi sie cos napisac.Dziekuje za wszystko. s.Jozefa " Gosiakk7 podaj na PW nt konta, dorzucę się dla Twojego kolegi i Dla Ciebie J. na koszty, też, bo prawdopodbnie poraz pierwszy dorzucę się do wielkiej paczuchy Robiłam porządki i mam nowe nieużywane plecaki szkolne. Wypiorę je tylko i myślę, że się przydadzą. Są duże pakowne, zamki działają. W poniedziałek ze Schreckiem robiliśmy akcję Zakon może to mało śmieszne, ale gdy Schreck dzwonił telefon odbierał jakiś Pan, a gdy ja dzwoniłam zawsze odbierała Pani A dzwoniliśmy pod ten sam numer Neli85 już pisałam, że mam chętną koleżankę do pracy w pensjonacie A szczególnie miło Pobierowo kojarzy nasz webmaster Daniel
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#406 |
|
Rozeznanie
|
Ja też ja też Fajnie że moja paczuszka dotarła MAMA trzymam i mam nadzieję,ze wszystko sie odzyska .A jakby co to Seona ja też narazie mogę pomóc przy mailach |
|
|
|
#407 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem dokładnie kto z nas zajmuje się darowizną od Polfarmy dlatego pozwolę sobie wkleić maila od koordynatorów Fundacji Redemptoris Missio, która miała pośredniczyć w przekazaniu leków naszemu szpitalowi.
Hej, sprawa leków utknęła w martwym punkcie posłałam dokumenty do tamtej firmy i cisza pisałam do adopcji serca - cisza. co jest grane? J. Napisałam J. że Mamie padł komp. Może ktoś ma namiary na osobę z Polfarmy, która pośredniczyła w przekazie. Przypominam, że już niedługo Fundacja będzie nieczynna, ponieważ oni nie pracują w wakacje. |
|
|
|
#408 |
|
Raczkowanie
|
Witam wsztstkich serdecznie.
No nareszcie dotarła następna nasza paczka,dla dziewczynek bardzo się cieszę. KateMawale-jak widzisz nasze doszly, jedna-22 maja,druga-3 czerwca.W drodze jest jeszcze jedna, mam nadzieję że szybko dojdzie i Tobie też życzę żeby i Twoja doszła ![]() Schreck-zdjęcia super,miło zobaczyć Ciebie i Animatora razem. Kotki też piękne. Edytowane przez mamapity Czas edycji: 2008-06-04 o 20:41 Powód: dopisek |
|
|
|
#409 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje Mamapity
też na to liczę. Na razie doszedł jeden list, drugi leci, a trzeci się szykuje
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#410 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
o rany, chyba sie nie rozmyślą co? Ja póki co jeszcze zapasu leków nie zrobiłam, bo mam troszkę roboty ostatnio,ale miałam się za to zabrac w przyszłym tygodniu. Tylko kurczę musze najpierw zrobić rozeznanie co ile kosztuje, bo zupełnie nie wiem ile recept wypisać. z jednym lekiem byłoby prosciej. ![]() pozdrowienia
|
|
#411 |
|
Zadomowienie
|
zaciskam kciuki z całej siły, że by komputer MAMY powrócił do sił. ah te maszyny , mam nadzieję, że uda sie odzyskać dane
widzę ze siostra bedzie w Chimusanyi, tam mieszka mój Teddy, jejka myslę jak on się tam miewa kwiatuszek mój mały. ciekawe czy Siostra go zobaczy ![]() pozdrawiam wszystkich cieplutko
|
|
#412 |
|
Raczkowanie
|
Nie ma się co bać. Sytuacja opanowana! MAMA odzyskała swoje dane z komputera (nie wiem, czy wszystkie, ale chyba tak, zresztą prawdziwa z niej business woman jest przygotowana na każdą ewentualność i materiały miała na płytach itp.) E-mail z namiarami na Polfarme odzyskany, jutro będzie tam dzwonić. Fundacja o wszystkim poinformowana, też czeka na informacje
Uda się, leki już niedługo popłyną do Zambii
|
|
|
|
#413 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I za to Was dziewczyny i chłopaki uwielbiam!!!!! Tak trzymać. Pozdrawiam wszystkich. |
|
|
|
|
#414 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#415 |
|
Rozeznanie
|
Słuchajcie...tak sobie pomyślałam - pomysł kompletnie od czapy
ale ludzie w sumie są bardzo podatni na bodźce...nawet nieświadomi tego.Kiedys była mowa o koncercie, o zaangażowaniu do tego jakiejś znanej osoby...a gdyby tak na mniejszą skalę na razie...nie koncert, a np. stworzyć na stronie galerię pt.: "popierają nas". Idea jest taka, żeby powysyłać do różnych znanych osób (w Polsce, ale i nie tylko) informacje o nas, oraz poprosić o odesłanie (oczywiście jeśli będzie to zgodne z ich wolą) zdjęcia z autografem specjalnie dla adopcji serca. Dużo znanych osób działa na rzecz dzieci Afryki...myślę, że nie będzie problemu żeby coś takiego dla nas zrobili,a to zwiększy zaufanie niedowiarków, a także może zwiększyć datki Pomysł jak mówiłam od czapy - wpadł do głowy ot tak...i nawet nie wiem czy jest możliwy do zrealizowania, ale chciałam się podzielić ![]() Co o tym myślicie? |
|
|
|
#416 |
|
Raczkowanie
|
Gosiak mysle ze to jest znakomity pomysł
Lęcę do pracy.. z gorączka :/ Pozdrawiam
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!” |
|
|
|
#417 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#418 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
Wszyscy mocno działacie SuperJa trochę ostatnio znowu jestem zabiegany i brak mi czasu na wszystko, ale myślami jestem z Wami. Do zaległości w czytaniu forum też nie dopuszczam ![]() gosiakk7 - dostałaś jakąś odpowiedź od Gosi z Radomia w sprawie spotkania? |
|
|
|
#419 |
|
Rozeznanie
|
Ja się melduję i oswiadczam że zebrałam jakieś 10-11 kg,to do 20 brakuje mi 8-9 kg.Ktoś coś ma?ktoś sie dorzuca?
![]() Chciałabym jeszcze chwilę westchnąć w intencji górników z Jastrzębia i Agaty Mróz [*] jakaś taka przygnębiona chodzę....tak dziwnie.... A skoro traktuję Was jak rodzinę to chyba mogę powiedzieć co mam na sercu... Przepraszam... |
|
|
|
#420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio zastanawiałam się, np. nad podróżami do Afryki aktorów Gosi Foremniak czy Artura Żmijewskiego. Czy oni z własnej inicjatywy tam jeżdżą (czy ktoś ich musiał poprosić o "firmowanie" akcji, a że szczytny cel to się zgodzili), ktoś opłacił przelot zakwaterowanie a następnie wywiady w gazetach i zwołanie konferencji itp ![]() Wiem, że Gosiakk7 chodzi tylko o autograf I gdyby ktoś znany nam się podpisał i napisał "Okażcie Serce dla Afryki" to byłoby suuuper![]() Cytat:
, nie pieniądze )Jola nie smutaj się "Doszły koperty bąbelkowe: J&J K. E.D. Ag.D. Państwo M.-Siedlce" Wyjaśnię od kogo Naku i Agusiek a pozostałe Osoby chyba z poza forum.Pita777 i Mamopity paczka duża, która doszła przedwczoraj to od Was Edytowane przez Seona Czas edycji: 2008-06-05 o 23:14 Powód: dopisek |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:49.

( a będzie ich więcej ), jeszcze moje koleżanki dokupiły troszkę budyni, buliony, będą maskotki !!!! (i to sporo) i chyba kolejna partia ubrań. Więc jeśli komuś chciałoby się robić dużą paczkę to ja bardzo chętnie. Ja nie dam rady. Już nawet nie mam czasu żeby ostatnio na czacie posiedzieć
www.adopcjaserca.pl