Misja w Zambii - część III - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-23, 13:33   #4621
blla
Raczkowanie

Dot.: Misja w Zambii - część III

Pyziulka
blla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 14:55   #4622
rozwydrzona
Zadomowienie

Czy można jeszcze składać zamówienia na kolczyki?
Stary 2009-03-23, 15:27   #4623
Pyziulka
Rozeznanie

GG do Pyziulka

Cytat:
Napisane przez rozwydrzona Pokaż wiadomość
Czy można jeszcze składać zamówienia na kolczyki?
Oczywiście! Zarówno na kolczyki jak i na naszyjniki
Pyziulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 16:49   #4624
lukrecja222
Zakorzenienie

Cytat:
Seona, zdjęcie wrzuciłam na forum adopcji, ale proszę jeszcze tu
Taka śliczna, że trzeba ją pokazać...
Wcześniej myślałam...... że niektórzy tak się zachwycają zdjeciami swoich podopiecznych, jakby były najpiękn, ejszymi dziećmi na świecie i się bałam, bo ja taka bezkrytyczna nie jestem, że nie będę umiała się tak zachwycać... No ale naprawdę Marysia jest przeurocza!! I nie mówię tego dlatego, że to moja podopieczna! No spójrzcie na jej oczęta! Za kilkanaście lat to będzie z niej niezła laska!
dopiero zobaczyłam! Jaka śliczna!! Słodziutka! Gratulacje Rozwydrzona! Cierpliwość jest cnotą, prawda?
lukrecja222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 17:00   #4625
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
UWAGA!!
Następujące dzieci potrzebują Rodzica

- 13- letnia Dziewczynka,
- 10- letni Chłopczyk,
- 22- letni uczeń mężczyzna,
- 16- letnia Dziewczynka.

Te starsze Dzieci może ktoś weźmie po połowie? Potrzebują pomocy Proszę pisać na meila: seona@adopcjaserca.pl

Proszę o zapoznanie się ze stroną www.adopcjaserca.pl , poczytanie zakładek, FAQ oraz forum!
Pozostało już tylko tyle dzieci

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2009-03-23 o 17:13 Powód: dopisek
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 22:38   #4626
ava80
Rozeznanie

GG do ava80 Send a message via Skype™ to ava80

Prośba do Rodziców.
Ogromna!
Choć dla wielu smutna

Bardzo prosimy by osoby, które otrzymały swoje dzieci stosunkowo niedawno (szczególnie w drugiej połowie 2008 roku) nie wysyłały do Neli próśb o szukanie ich dzieci. Nela ma juz naprawdę ogrom pracy na głowie z szukaniem dzieci przyznanych w 2006 i 2007 roku. Niektórzy rodzice mają zdjęcia sprzed 2 lat!
Bardzo prosze o rozsądek w pisaniu priwów.
Także o rozsądek w przypadku pisania życzeń - zakupowych , sprawdzających i innych.
Po raz setny tutaj - adopcja UCZY CIERPLIWOŚCI.
4 czy 6 miesięcy bez aktualnego zdjęcia to naprawdę nie tragedia
Stary 2009-03-24, 00:35   #4627
Dla ciebie J.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez suzi82 Pokaż wiadomość
Kochani czy ktoś organizuje duzą paczkę i ma jeszcze kilka kilogramów wolnego miejsca ?? chętnie się doloże. Mam maskotki do Arki noego i mnostwo ubranek a w kopertach to ja to będę wieki wysyłać
Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Wiem, że Dla Ciebie J. miała parę wolnych kg bo ja też się dołożyłam.

Joluś jak tam?
Tak tak tak napewno ok 5-6kg mam wolnego aczkolwiek czasu mam ostatnio jakos bardzo mało i nie mam czasu zważyć.
Suzi jak chcesz dorzucaj !

www.adopcjaserca.pl

Dla ciebie J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 08:49   #4628
suzi82
Rozeznanie

GG do suzi82

Cytat:
Napisane przez Dla ciebie J. Pokaż wiadomość
Tak tak tak napewno ok 5-6kg mam wolnego aczkolwiek czasu mam ostatnio jakos bardzo mało i nie mam czasu zważyć.
Suzi jak chcesz dorzucaj !
Jolu z nieba mi spadłas wysyłam dwie paczuszki

jedna waży 1,2 kg
druga 1,3 kg.

Dzięki Napisz mi prosze na priva ile mam sie dorzucic do paczki bo domyslam sie ze jak zawsze zrzutka

buziaki dla wszystkich

suzi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 10:48   #4629
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
UWAGA!!
Następujące dzieci potrzebują Rodzica

- 22- letni uczeń mężczyzna,
- 17- letnia Dziewczynka
- 18- letni chłopiec.

Te starsze Dzieci może ktoś weźmie po połowie? Potrzebują pomocy Proszę pisać na meila: seona@adopcjaserca.pl

Proszę o zapoznanie się ze stroną www.adopcjaserca.pl , poczytanie zakładek, FAQ oraz forum!
Od razu mówię, że naprawdę nie przydzielam tych młodszych dzieci po żadnej znajomości czy pod ladą

Poprostu rodzic pisze od razu i mówi, że chce 10-letniego chłopca, że jest zdecydowany itp. to mu oddaję do adopcji.

A że zaraz po nim napisze kolejna osoba, która też chce 10-letniego chłopca, to niestety, trudno, kto pierwszy ten lepszy Nic na to nie poradzę.

Te starsze dzieci również potrzebują pomocy, więc to chyba nie jest aż tak ważne, w jakim wieku. Przecież najważniejsze, że chcemy pomagać, a czy młodsze dziecko czy starsze?

Młodsze też urośnie i trzeba będzie na nie wpłacać więcej

Ślub
Pati
Lili
Stary 2009-03-24, 16:14   #4630
lukrecja222
Zakorzenienie

Wreszcie i ja mogę się pochwalić

Seona, dziękuję za zdjęcia i za pomoc w ostatnim czasie
Ava- Tobie również bardzo dziękuję.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 574.Misozi Kapepa, 9.10.2007- Chapita.jpg (162,8 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 574.Kapepa Misozi, 9.10.2007- Chapita.jpg (161,5 KB, 41 załadowań)

Edytowane przez lukrecja222
Czas edycji: 2009-03-24 o 16:16
Stary 2009-03-24, 16:18   #4631
basiaczek11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lukrecja222 Pokaż wiadomość
Wreszcie i ja mogę się pochwalić

Ava- Tobie również bardzo dziękuję.

Ale fajna dziewuszka Lukrecja gratuluję

NELA widzę Cię naaaaapisz coś

Adopcja Serca na facebooku:

Adopcja Serca

Edytowane przez basiaczek11
Czas edycji: 2009-03-24 o 16:20 Powód: dopisek
basiaczek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 16:23   #4632
Nela85
Raczkowanie

Lokalizacja: Oslo, Pobierowo, Szczecin, Poznań - już sama nie wiem gdzie mieszkam ...
GG do Nela85 Send a message via Skype™ to Nela85

24.03.09, Mpanshya, 15:40

Wreszcie mam chwilkę dla siebie i kompa.
Jak już pisałam wczoraj byłam w Lusace. Takie wyprawy zajmują zwykle cały dzień. Tak było i wczoraj. Wyruszyliśmy o 5:30 rano, wróciliśmy po 20
Ale było bardzo przyjemnie, były dziewczyny, Maggie, Mr.Moyo, w takiej grupie zawsze raźniej
Moim głównym zadaniem na wczorajszy dzień było oczywiście kupno kolczyków i naszyjników dla Was. I teraz nie wiem, mam trochę mieszane uczucia – bo z jednej strony zrobiłam naprawdę ładne zakupy. Ale z drugiej – mhm… to jednak są wyroby ręcznie robione – i w tym tygodniu mieli już nieco inne egzemplarze niż w zeszłym. Kupiłam dużo kolczyków i sporo naszyjników – ale jeszcze nie wszystkie. Szczególnie typu I i II z kolczyków brakowało. Były tylko pojedyncze sztuki, a zamówień na nie mam sporo.
Ale nie martwcie się, jeszcze w Lusace będę i może znajdę, a jeśli mi się jednak nie uda, to będę się do Was kochani, którzy zamówiliście, zwracała z ogromną prośbą o ewentualną zamianę na inne. Wtedy prześlę zdjęcia innych. Jest troszkę zamieszania i zachodu – ale myślę, że warto. Ziarnko do ziarnka i wybudujemy Arkę. Zrobię wszystko, żeby każdy był zadowolony z biżuterii jaką otrzyma. Ostateczne jednak: co i jak, które typy mam, a których mi brak będę podawać po zakończeniu akcji: UWAGA – zamówienia do przyszłego wtorku (31.03) – to ostateczny termin. W czwartek bowiem wylatuję …. ;(
No, tak więc jak już pisałam pobyt w Lusace upłynął pod hasłem: zakupy. Po kupnie kolczyków strasznie bolała mnie głowa i byłam bardziej wyczerpana niż po przejściu do Kamweshyi i z powrotem. No bo najpierw targowanie się (jak więcej utarguję, więcej par kupię ) potem wybieranie kolczyków. Wszystko odbywało się w jednym miejscu – na targu Kabwata, o którym pisałam ostatnio, w takim dużym namioto-sklepie, gdzie sprzedawały same kobiety. Ale wierzcie mi, że było ich tam dużo (choć ostatnio wydawało mi się, że tylko kilka) Zaczęły się przepychać, mało mnie nie zgniotły – bylebym wybrała kolczyki z ich stanowiska. Podstawiały pod nos takie tablice z kolczykami, ja miałam wybierać. Krzyk, harmider. W końcu jednak same stwierdziły że to bez sensu, dały mi odetchnąć, one wróciły z tablicami pełnymi kolczyków na swoje stanowiska i teraz mogłam spokojnie iść sobie dookoła i wybierać kolczyki. Całe szczęście, że Mr.Moyo był ze mną. On spisywał ile sztuk i u której kobiety biorę. Na koniec ja tylko stałam z portfelem a Mr. Moyo mówił mi komu i ile mam płacić. Trochę to trwało … Mam nadzieję, że będą się Wam te kolczyki podobały tak jak mi, bo ja uważam, że są śliczne i bardzo oryginalne.
Po wybraniu chyba 60 par (tyle wczoraj) mogłam w końcu odetchnąć i poszukać czegoś dla siebie. Ale byłam tak wyczerpana tym kupowaniem kolczyków, że zakupy nie sprawiały mi już takiej przyjemności jak ostatnio. Coś tam niecoś kupiłam, potem razem z dziewczynami i Mr. Moyo pojechałyśmy do Mandahill – tego centrum handlowego, co ostatnio. Zjadłyśmy tam obiad, zrobiłyśmy zakupy. Kupiłam Kennedyemu bluzkę, spodenki, (wiecie, że od kiedy przyjechałam zawsze widziałam go w jednej bluzeczce i spodenkach ….) jemu i braciom klapki (biegają cały czas na boso) Muszę mu kupić więcej ubranek – w tym co mu wczoraj kupiłam wygląda cudnie. Mały przystojniak
Droga powrotna też była super. Gadałam najpierw z Maggie, potem dziewczynami całą drogę. Wiecie za co, (między innymi oczywiście, choć chyba przede wszystkim), kocham Mpanshyę tak mocno?, za cudownych ludzi, których tu poznałam. Za nowych przyjaciół, których tu znalazłam…
I nawet ta droga (5 godzin na czterech literach, w gorącym pachnącym rybami i benzyną samochodzie) – jak stwierdziłyśmy –była piękna.

Dzisiaj na rano byłam umówiona z Mubangą na wyprawę, której nie udało nam się odbyć w sobotę. I choć pogoda dopisała, trasa piękna, to niestety za wiele dzieci nie udało nam się znaleźć. Jeździłyśmy chyba z 4 godziny – po trawach, chaszczach – ścieżkach wielkości drogi dla mrówek) – ale większości dzieci, których szukałyśmy, nie było w domu ;( Albo w szkole, albo na uroczystościach, które dzisiaj odbywały się w Mpanshyi – a o których ja nawet nie wiedziałam ;( W sumie lepiej chyba było zostać i tu fotografować dzieci. Nawet o 14 – gdy już się wszystko kończyło – udało mi się sfotografować sporo dzieci. Podchodziły same, albo z matkami. Podawały imiona, nazwiska, część pamiętała nawet swoje numery. Szło szybko i sprawnie. Aż doszło do przykrego incydentu. Z mojej winy ;( Był jeden chłopiec, mówił imię, ale ja nie mogłam zrozumieć. Prosiłam o powtórzenie z 5 razy – ale wciąż nie wiedziałam, jak się to pisze. A był to duży chłopak, tak 13, 14 lat. Poprosiłam go więc, by mi zapisał na kartce jak się nazywa. Wokoło mnóstwo dzieci, krzyczących: pisz, pisz. Chłopak się tak zestresował, że nie był w stanie napisać. Myślę, że potrafił, ale po prostu ten tłum stojący z boku i po chwili salwy śmiechu „nie potrafi, nie potrafi”. Temu chłopcu łzy stanęły w oczach, widać, że strasznie walczył by się na oczach wszystkich nie rozpłakać. Było mi tak głupio, starałam się go przytulić, pocieszyć jakoś – ale bariera językowa mi nie pozwoliła. Na szczęście z daleka zobaczyłam Mubangę, zawołałam ją by porozmawiała z nim, zapytała czemu się tak zasmucił (choć tak naprawdę się domyślałam) Pogadała z nim, ale niestety, uśmiech mu nie wrócił. Choć chyba przestał walczyć z łzami. Dałam mu zeszyt i ołówek – tylko on coś ode mnie dostał.
Przykro mi było po tym zdarzeniu. I głupio. Już nigdy nie poproszę o to żadnego dziecka. Przecież część z nich nie umie pisać, a robienie tego na oczach innych dodatkowo stresuje …
Ech… Potem dałam wszystkim, bo duuuużo ich tam było, kilka balonów do zabawy. Przez to potem miałam za sobą sznurek dzieci, gdziekolwiek nie poszłam, proszący to o balona, to o ołówek. Nie dałam im – bo przecież każdy by chciał, a tyle nie mam …
W całej tej akcji robienia zdjęć uczyniłam Kennedyego moim pomocnikiem. Taki mały, zwykle przestawiany, popychany, niósł mi plecak, trzymał papiery i długopis, gdy ja robiłam zdjęcie. Widziałam dumę w jego oczach Chciałam mu zaraz iść i dać ubranka, które wczoraj kupiłam, ale nie chciałam tak na oczach wszystkich – wiecie jak to jest niezręcznie … Poszłam więc do Siostry do apteki. A gdy wyszłam wszystkie dzieci zniknęły, został tylko Kennedy. Jakby wiedział i czekał Poszłam z nim do domu, przebrałam w nowe ubranko – wygląda ślicznie w błękitnej koszulce.
A potem już wreszcie poszłam na spóźniony pyszny lunch (kurczak, młode ziemniaczki i czerwona kapusta, a jak i teraz jestem u siebie w domku, odpoczywam pisząc przy okazji Zaraz pędzę na internet – bo już dawno nie zaglądałam i nie wiem co się u Was dzieje.
Buziaki dla wszystkich
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kolczyki.jpg (71,0 KB, 80 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg naszyjniki.jpg (74,5 KB, 88 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg obrazy, które mnie urzekają.jpg (124,5 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg obrazy, które mnie urzekają II.jpg (105,3 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kennedy ;).jpg (103,6 KB, 68 załadowań)
Nela85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 16:33   #4633
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma za co! Podziękowania dla Neli, która tak szybko zdjęcia przysłała
Lukrecja, Rozwydrzona, to teraz się zacznie Paczki, ubranka, spinki do włosów

Nela tak mi ten Twój wyjazd przeleciał szybko, że nie wiem Dopiero co tam przyjechałaś.

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2009-03-24 o 16:39 Powód: dopisek
Stary 2009-03-24, 17:30   #4634
rozwydrzona
Zadomowienie

Neli już dziękowałam hehe
A paczkę... wstyd mówić ale przygotowałam już przedy wyjazdem Neli, co prawda bez ubranek i spinek, ale jakoś nie mam czasu napisać listu, bo matura i w ogóle brak czasu na cokolwiek
Stary 2009-03-24, 18:33   #4635
MartaiMaciej
Raczkowanie

LUKRECJA Nareszcie wiesz jak wygląda Twoja Mała Dziewczynka. Jest chyba zawstydzona, ale piękna. Trochę brakuje mi Twojego pląsającego avatara, ale piesek jest też uroczy.

Rozwydrzona Marysia. My też w pierwszej paczce nie posłaliśmy listu, poślemy teraz w drugiej. Chyba większość z pośpiechu tego nie robi.
Pisząc Mama kupuj spinki i ozdoby do włosków miałam na myśli Ciebie, a nie Twoją Mamę, bo to Ty przcież jesteś Mamą małej Marysi.
Pozdrawiam i cieszę się razem z Wami tzn z Tobą i Lukrecją.

Ps. Przed samą maurą daj znać kiedy i co zdajesz. Będę trzymała kciuki, tak jak trzymałam za swoje dzieci. To nie jest takie straszne. Kiedyś tak będziesz o tym wszystkim myślała. (Trzymanie kciuków przeze mnie jest skuteczne). Głowa do góry!!

Edytowane przez MartaiMaciej
Czas edycji: 2009-03-24 o 20:42
MartaiMaciej jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-24, 18:44   #4636
rozwydrzona
Zadomowienie

ja wiem, wiem, tylko mówię, że mama - moja prywatna - od początku mówiła o kupowaniu spinek
to jest Małą Marysia, Marysia i... duża Marysia? (moja mama tak samo ma na imię )
Stary 2009-03-24, 18:56   #4637
MartaiMaciej
Raczkowanie

Cytat:
ja wiem, wiem, tylko mówię, że mama - moja prywatna - od początku mówiła o kupowaniu spinek
to jest Małą Marysia, Marysia i... duża Marysia? (moja mama tak samo ma na imię )
Z tymi spinkami to chyba wada żeby nie powiedzieć "starszych, więc powiem dojrzałych" pań. Ja też chciałam zaraz kupować spinki i frotki,a mojemu Maćkowi wydaje się, że mnie powstrzymał. Mało triumfował jak zobaczył, że Jessi nie ma włosków.Powiem Ci w sekrecie, że mam pokaźny woreczek frotek i czekam aż Jessi będzie miała włoski. Spinki też mam upatrzone, tylko, że on zawsze ze mną jeździ do tego sklepu i mam związane ręce. A to, że Wszystkie trzy jesteście Marysie, to pamiętam, kiedyś pisałaś o tym.

Czas edycji: 2009-03-24 o 18:59
Stary 2009-03-24, 20:41   #4638
ava80
Rozeznanie

kto wie ten wie - przepraszam
skopany wieczór :/
Stary 2009-03-24, 20:48   #4639
MartaiMaciej
Raczkowanie

quote=ava80;11608909]
skopany wieczór :/[/quote]

Nie wiem o co chodzi, ale może możemy Ci jakoś pomóc?

Dostałam maila od Ciebie, i wieczór może nie taki skopany, bo pomyśl Sobie uszczęśliwiłaś nas. BBBBardzo dziękujemy!!!!!!
Całuski. Maciek jak przyjedzie z pracy (jeszcze przyjmuje) to chyba będzie skakał z radości!!!! Dzięki, dzięki, dzięki!!!!!!!

Czas edycji: 2009-03-24 o 20:55
Stary 2009-03-24, 20:52   #4640
lukrecja222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ava80 Pokaż wiadomość

co się stało?
Stary 2009-03-24, 20:56   #4641
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
co się stało?
Mała pomyłeczka w kartotece Ava nie biczuj się Pomyłki się zdarzają, poza tym już wyprostowane wszystko

Ślub
Pati
Lili
Stary 2009-03-24, 21:08   #4642
basiaczek11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MartaiMaciej Pokaż wiadomość
Z tymi spinkami to chyba wada żeby nie powiedzieć "starszych, więc powiem dojrzałych" pań.
O matko! To ja też z tych starych dojrzałych!!! Nieeee Bo ja też spineczki itp. Pocieszam się, że dla Pretensi to moje córki ze swoich zaskórniaków gumeczki i spineczki kupują

Cytat:

AVA nie myli się ten co nic nie robi I dzięki za Newslettera

Adopcja Serca na facebooku:

Adopcja Serca

basiaczek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 21:24   #4643
ava80
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez basiaczek11 Pokaż wiadomość
O matko! To ja też z tych starych dojrzałych!!! Nieeee Bo ja też spineczki itp. Pocieszam się, że dla Pretensi to moje córki ze swoich zaskórniaków gumeczki i spineczki kupują

eh.to nie tylko ta pomyłka.. chciałam z czymś dobrze i najłatwiej dla wszystkich zainteresowanych stron bo to długoterminowa rzecz a wyszło że du.. ze mnie
Stary 2009-03-24, 21:30   #4644
bzianka
Raczkowanie

witam,Ava dzięki z aNewslettera,
bzianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 21:33   #4645
Seona
Zakorzenienie

Ava brakujące meile do newslettera dosłałam Ci nie jestem pewna czy to już wszystkie ale to są ostatnio przyznane.

Ślub
Pati
Lili
Stary 2009-03-24, 21:40   #4646
Pyziulka
Rozeznanie

GG do Pyziulka

Cytat:
eh.to nie tylko ta pomyłka.. chciałam z czymś dobrze i najłatwiej dla wszystkich zainteresowanych stron bo to długoterminowa rzecz a wyszło że du.. ze mnie
Wszystko sie wyjaśniło... No już sie nie smutaj... Uśmiech proszę
Pyziulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 21:46   #4647
MartaiMaciej
Raczkowanie

AVA, a już myślałam, że nie daj Bóg jakaś tragedia. NIE MYLI SIĘ TEN< CO NIC NIE ROBI !!!!! Ty robisz Bardzo dużo i to bardzo dobrego. Nosek do góry!!!!

Czas edycji: 2009-03-24 o 21:48

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-24, 21:51   #4648
ava80
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez basiaczek11 Pokaż wiadomość

Stary 2009-03-24, 21:53   #4649
Seona
Zakorzenienie

Ava bo po dostaniesz
A teraz coś o ziomalach MartyiMacieja , Panach Strażnikach Miejskich z Tarnowa takie ładne artykuły. Wysyłają naszym dzieciom zabawki i ubranka. Prawdziwi paczkoholicy
http://ekai.pl/wydarzenia/x15485/tar...ciom-z-afryki/
http://tarnow.naszemiasto.pl/wydarzenia/886430.html

Ślub
Pati
Lili
Stary 2009-03-24, 22:46   #4650
ava80
Rozeznanie

napisałam w newsletterze ale brakuje mi ważnej informacji -
OD KTÓREJ TO SPOTKANIE W TYCHACH?
ktos wie?

i jak długo?

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości