|
|
#1201 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
Sprawdziłam jeszcze raz materiał jaki mi przysłano i nie ma tam Esterki.
|
|
|
|
#1202 |
|
Rozeznanie
|
teraz to ja zacznę marudzić z pytaniami
![]() ![]() ![]() kto to jest ten "gaurdians name" bo nie wszystkie dzieci go mają, mój Cacious nie ma ![]() edit: dziękuję KateMwale, to zapytam się w liście o to jak duża jest
|
|
|
|
#1203 |
|
Raczkowanie
|
Po ang. to opiekun. Nie wiem dokładnie co to ozn. w tym przypadku. Tabele jaki mi przysłano nie są pełne, masz szczęście, że masz podany rozmiary, chociaż trzeba brać na nie lekką poprawkę bo spis był robiony jakiś czas temu.
|
|
|
|
#1204 |
|
Rozeznanie
|
hihi ja się cieszę tylko przez ciekawość pytam-bo brałam pod uwagę w pierwszej chwili opcję, że to może opiekun dzieci osieroconych-ale patrzę że w większości miejsc jest, a u nas chyba jednak większość dzieci ma chociaż jedno z rodziców. Także jestem ciekawa, czy to jakaś osoba odpowiedzialna za zakupy/szkołę dziecka itp
![]() edit: a swoją drogą jak na 6 lat Cacious malutki jest ech, dobrze że dzięki tym adopcjom dzieciaczki i ich rodziny mają regularnie kupowane pożywienie i że my wysyłamy witaminki, kaszki itp |
|
|
|
#1205 |
|
Raczkowanie
|
A mój cudowny Chanvas nie chodzi do szkoły i nie mam żadnego wymiaru. W ostatniej kopercie bąbelkowej wysłałam trochę rzeczy i metr krawiecki, może doczekam się przybliżonych wymiarów. Nie umiem " kupować na oko". Czekam też i niecierpliwością na info o kopercie urodzinowej, wysłałam ją 3 tygodnie temu, to już już dolatuje do Zambii (mam taką nadzieję). Wiem, marudzę, ale cierpliwość nie jest moją najmocniejszą stroną. Doczytałam też, że były przesyłane rozliczenia, a ja nie mam, mogę prosić o przesłanie?
|
|
|
|
#1206 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję Wam wszystkim za ciepłe słowa i za wsparcie
Nawet nie wiecie jak to pomaga, jak człowiek ma świadomość, że jest z nim tyle pozytywnych myśli!!! ![]() Tusia, Janka - spisałam sobie imiona i wioskę Waszych dziewczynek - jak tam trafię to postaram się wszystkiego dowiedzieć i dam Wam znać ![]() A ja dziś zaczęłam urlop...moich znajomych z pracy skręca na wiadomość, że mam miesiąc wolnego No ale na ten miesiąc pracowałam i to jest jeszcze zaległy urlop z poprzedniego roku, więc chyba mi się należy hmm...urlop - nobla dla tego kto go wymyślił
|
|
|
|
#1207 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jestem za,mozesz już zacząć tworzyć projekt kalendarza to na spokojnie do końca roku.... Mieliśmy taki pomysł,żeby ostatnią kartkę grudniową zrobić wielki miks z naszych wszystkich dzieci w wym 1x1cm chyba....kombinuj,masz do tego talent... ![]() Cytat:
300 dzieci przemierzyć to trochę trwa... Seona jeśli chodzi o listy do Polski to na stronie poczty polskiej masz wymiary listów klikasz na gabaryt A lub B i wszystko jasno opisane.A co do zagranicy nie ma wymiarów,może być w kartoniku A to nie prawda ,że paczki nie można w kopertę |
|||
|
|
|
#1208 |
|
Zakorzenienie
|
czuje się fatalnie, ale i tak o niebo lepiej niz wczoraj ... kto to widział grypa w środku lata
![]() gosia szukałam w komórce bo wydywało mi sie że mam nr do Cibie i nie znalazłam chciałam Ci pogratulować odwagi, determinacji i wspanioałego ogromnego serca ![]() jutro o tej porze pewnie będziesz w drodze na lotnisko, życzę ci aby to była wspaniała przygoda o której nie zapomnisz do końca życia, no i jeżeli tylko zechcesz to wracaj tam co roku ![]() oczywiście nie muszę mówić że masz porządnie wyściskać ode mnie s.Józefę, współsiostry, Panią kucharkę, pomocników, Pana księgowego a troszeczke lżej nasze kruche dzieciaczki. Często im powtarzaj że my tutaj codziennie o nich myślimy! aha - powiedz koniecznie tym Paniom, które robia te niesamowite fryzury, że nie mogę wyjść z podziwu nad ich umiejętnościami, i że taka fryzjerka w Polsce jest bardzo ceniona. Gosia moze założysz siostrze konto na wizazu? ja mam co prawda mało urlopu ale bardzo chętnie oddałabym Ci wszystkie dni abyś mogła pobyc na misji jak najdłużej i uważaj na te wstrętne komary - kup sobie, maści i spraye całuję Ci serdecznie i ściskam - MAMA
|
#1209 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich serdecznie!!!
Seona-ja zawsze wysyłam takie duże koperty jako list. Mama- życzę dużo zdrowia |
|
|
|
#1210 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie!
Wróciłam z wakacji chyba już na dobre. Myślę... że mogę się już zająć aukcjami... ![]() Buziaczki dla wszystkich. Ja tu jeszcze nadrabiam czytanie wątku, ale z tego co zrozumiałam to gosiak jutro leci, więc bardzo się cieszę i życzę miłego lotu...!
|
#1211 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
od kilku dni podczytuję sobie po cichu ten wątek i przymierzam się do adopcji. Dziś już wysłałam zgłoszenie i teraz tylko cierpliwie czekam na przydzielenie dzieciaczka. W zasadzie to czekamy, bo w akcję całymi swoimi serduszkami włączyły się mama i babcia Nie ma nic piękniejszego i ważniejszego niż pomoc tym, którzy tej pomocy tak bardzo potrzebują. Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę miłego wieczorka. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1212 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ulisia1 witam po wakacjach ![]() jej, ja przez ten Gosi wyjazd to na niczym się skupić nie mogę tylko co chwila forum sprawdzam aż się boję co będzie jak Gosia już doleci a powinnam siedzieć i się uczyć....
|
|
|
|
|
#1213 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich bardzo serdecznie!
Właśnie wróciłam z wczasów i w skrzynce znalazłam list od Muluwy!!! Ale się ucieszyłam Od razu się wzięłam za odpisywanie i szykuję kopertę bąbelkową. A propos kopert t wysłałam pod koniec czerwca mojemu synkowi na urodziny parę drobiazgów i jak narazie to nie doszła.... a wysłałam priorytetem...Mam nadzieję ze jeszcze dojdzie. Mam coś dla wszystkich, którzy nie znają angielskiego- fajna stronka: http://www.translatica.pl/ - dzięki tej stronce napisałam list do Muluwy i jego rodziny. gosiakk- życzę udanego lotu i cudownego pobytu MAMA- wracaj szybko do zdrowia! |
|
|
|
#1214 |
|
Rozeznanie
|
kochani... jak się konfiguruje iceq...?
|
#1215 |
|
Raczkowanie
|
ulisia - jeśli chcesz skonfigurować ICeQ do naszego czata to szczegółowe informacje, jak to zrobić, zamieścił New Rock w poście nr.2967 str.99 - 2 części wątku. Poniżej masz link do tego postu:
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II Pyziulka - witaj ![]() |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1216 |
|
Rozeznanie
|
dzięki wielkie. już działa.
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
UWAGA!!!
Czy ktos ma nr tel. do Gosi??? pilnie potrzebny! czekam na PW
|
#1218 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zawsze myślałam że koperta to list, a kartonik to paczka do Gosi tel nie mam
|
|||
|
|
|
#1219 |
|
Zakorzenienie
|
juz rozmawiałam z Gosią
miałam potwierdzić jej obecność s.Józefy na lotnisku Gosia lekko się denerwuje, ale to dzielna dziewczyna, więc będzie wszystko ok ![]() i mam nadzieje że internet w Mpanshyi to tylko chwilowo jest nieczynny
|
#1220 |
|
Rozeznanie
|
Kochani!!!
Ja tak na do widzenia ![]() Tzn pewnie niedługo tu znowu zaglądnę tylko tym razem nie ze swoich czterech ścian ![]() Trzymajcie kciuki za pomyślny lot, bo tym sie najbardziej stresuje ![]() Dostałam kilka próśb od Was - wszystkie postaram się spełnić ! No to ja powoli uciekam Buziaki!!!PS. Aga - dzięki!!!!
|
|
|
|
#1221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myśl o czymś przyjemnym, weź jakąś spokojną muzykę słuchawki w uszy, zamknij oczy i będzie dobrze ps. daja tam drinki? moze pomóc ...
|
|
#1222 |
|
Rozeznanie
|
Właściwie latać to ja się nie boję...tylko te przesiadki...mam nadzieję, że trafię z samolotu do samolotu
![]() A drinki? Może lepiej nie, bo im jeszcze zacznę śpiewać w samolocie
|
|
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie przesiadki :/ a duzo masz czasu ?
oni oznaczaja jakoś te samoloty? autobusy maja nr ale taki samolot? :O dobrze że znasz angielski bo jakby na mnie trafiło no to juz pozamiatane nie moge przestać myśleć o Twoim locie a od jutra to juz cały czas będę zaglądać czy czegoś juz nie napisałaś bo jutro o tej porze będziesz już się wygrzewać w Afrykańskim słoneczku w Lusace ![]() aha nie wiem czy Rodzice Gosi czytaja forum ale jestem bardzo Wam wdzieczna że puściliście Gosie tak daleko, bo dzieki niej i my mamy ogromna frajdę. Wiem że bardzo się o nia będziecie martwić ale dzięki tej wizycie poznamy bliżej misjie no i dzieciaczki na pewno z takiego gościa będą zadowolone ogromnie Gosia taki mam pomysł - wiele osób pyta o sklepik, pstryknij tak kilka fotek w jakimś sklepie gdzie będą czytelne ceny - mogą byc w kwacha da to ludziom jakieś pojęcie co siostra moze kupić ich pociechom no to ja trzymam kciuki żebyś wsiadła do odpowiednigo samolotu !
|
#1224 |
|
Rozeznanie
|
Rodzice forum nie czytają, ale przekazałam
![]() Martwią się trochę, ale też cieszą się, że jadę ![]() Aga - pomysł ze zdjęciami ze sklepu super - na pewno pstryknę parę fotek ![]() Oki, no to ja zamykam laptoka i zaraz w drogę... ![]() Buziaki! |
|
|
|
#1225 |
|
Raczkowanie
|
MAMA-cieszę się że już lepiej.
Ciekawe co tam Gosiak mam nadzieję ze jak wróci to może kiedyś da się zaprosić w nasze okolice,gdzieś na Śląsk .tEż SIę za nią pomodlę,mam jadną niezawodną modlitwę za podróżujących Edytowane przez bzianka Czas edycji: 2008-08-22 o 21:33 |
|
|
|
#1226 |
|
Rozeznanie
|
no to za 3 minuty Gosiakk startuje
|
|
|
|
#1227 |
|
Rozeznanie
|
Pewnie teraz sobie leci...
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
jak widze wszyscy jesteśmy myślami z Gosia w samolocie i jestem pewna że ona to czuje ale nie tylko z kraju ma wsparcie duchopwe, ale takze i z Zambii.
Powiedźcie mi tylko czy Wy wiedzieliście o tym o czym pisze siostra ??? czy tylko ja taka niedoinformowana ? ![]() Szczesc Boze! Dzwonilam dzisiaj wszedzie az dodzwonilam sie do Pani Grychnik-prosze Jej podziekowac za spelnienie prosby.Wysiadl nam nocny generator ktory laduje baterie na ktorych dziala internet-teraz pisze bo jest zalaczony najwiekszy generator.Po prostu chcialam zapewnic Gosie ze bede na lotnisku czekac,juz samochod przygotowany i ruszamy o 05:30 rano,najpierw zakupy a potem na lotnisko i z lotniska prosto do domu zeby przed wieczorem zdazyc.Jutro bedzie tez lotnisko bardzo strzezone ,wojsko juz dzisiaj ustawia sie na trasie Mulungusi Hall a lotnisko.O godz.09:00 przylatuje samolot z Francji z cialem prezydenta Levy Mwanawasa.W kraju jest spokojnie,czas zaloby ogloszony na 7 dni-pogrzeb 01.wrzesnia. 90 dni do wyborow nowego prezydenta-w dzienniku dzisiaj pokazali ze jest wybrany najwyzszy sedzia do przewodniczenia wyborom.....Jak tylko wrocimy z lotniska odezwiemy sie z Gosia-.Towarzyszymy Jej modlitwa i oczekujemy z radoscia.Pozdrawiam Wszystkich baaaaaardzo serdecznie.Z Bogiem! s.Jozefa
|
#1229 |
|
Rozeznanie
|
MAMA na pocieszenie Ci powiem że ja też zupełnie nie w temacie
czy to o tym prezydencie Siostra pisała jakiś czas temu w mailu, martwiąc się o Jego zdrowie?? Ja cały czas myślami z Gosią, zresztą jak wszyscy domownicy bo ciężko ze mną o czymś innym rozmawiać ![]() edit: na naszym blogu jest info o śmierci prezydenta (afryka.org) Edytowane przez Mikrejsza Czas edycji: 2008-08-22 o 21:51 |
|
|
|
#1230 |
|
Rozeznanie
|
Ja też myślę cały czas o Gosi.
ale jak tam doleci to się będzie działo,haha .. ![]() Jedna osoba mi obiecała ze coś napisze,no więc czekamy Andrzejku... ![]() Obiecanki cacanki,a Joli radość |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.

bo nie wszystkie dzieci go mają, mój Cacious nie ma

ech, dobrze że dzięki tym adopcjom dzieciaczki i ich rodziny mają regularnie kupowane pożywienie i że my wysyłamy witaminki, kaszki itp
Nawet nie wiecie jak to pomaga, jak człowiek ma świadomość, że jest z nim tyle pozytywnych myśli!!!

a powinnam siedzieć i się uczyć....
zawsze myślałam że koperta to list, a kartonik to paczka