Misja w Zambii - część III - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-09, 12:35   #1741
ahamar
Raczkowanie

Dot.: Misja w Zambii - część III

Cytat:
Napisane przez kimkolwieck Pokaż wiadomość
Witam Wszystkich !
My Cię też.

Jakby coś było niejasne to pytaj - ty i inni też - bo ja tylko tak czasami marudzę o ciągle tych samych pytaniach, ale zawsze się ktoś znajdzie i odpowie.

Fajnie jest otworzyć forum i tyle towarzystwa razem - nawet z Zambii. Bo ja pracuję w domu. I przed południem jestem sam i na forum było pusto. A teraz to się nie zmieścicie w pokoju - przynajmiej wirtualnie.
ahamar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 13:50   #1742
s.Józefa
Raczkowanie

Wiec zaczne od pytania ile czasu uplynie od wplaty ...do zakupu w sklepiku...

Osobiscie wole gdy mam wyciag bankowy i tam jest podane przy wplacie ze te pieniazki sa na zakupy w sklepiku...wtedy pisze karteczke ,dziecko z opiekunem przychodza i ida robic zakupy na miejscowym markecie.Sa czasami takie sytuacje "emergency"gdy Rodzic sobie nagle przypomni ze sa urodziny dziecka to wtedy kupujemy prawie od razu ozywiscie gdy nie trzeba jechac do Lusaki.

Mubanga Mulenga to nie "Mr"-to dziewczyna ,ktora skonczyla teraz 12-ta klase ,jest w naszym Programie,pomaga nam przy pisaniu listow.Bedzie z nami jeszcze 1 rok -nie otrzymala stypendium na studia med.Wiec pracujac oszczedza sobie aby w przyszlym roku znowu zastartowac na medycyne lub dentystyczne...

Jesli chodzi o dzielenie sie....w domu dzieci dziela sie z domownikami paczka lub materacem tez tzn.dzieci spia razem na materacu.

odnosnie nadwyzek wplat to dobrze wspomniec przy wplacaniu na co nadwyzke przeznaczyc.

Mundurek kupujemy z wplaconych pieniazkow.Kazda szkola ma swoje kolory mundurka.Wszystkie dzieci tzn.dzieci z Adopcji nie chodza do jednej szkoly ,zalezy to od miejscowosci gdzie mieszkaja.Mamy SP w Mpanshyi,Rufunsie,Chimusa nya,Shikabeta,Lukwipa...

Jesli ktos wysyla budyn czy kakao,prosze dolozyc mleko w proszku.Moje zapasy sie wykonczyly.

Czy wszystkie dzieci chodza do szkoly?

Nie wszystkie.Powody:duza odleglosc,choroba rodzica,brak troski rodzicow o edukacje dzieci.

Wieczorem podam do kogo poleca formularze do Polski z Gosia,pozdrawiam
s.Józefa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 14:08   #1743
Karotka87
Raczkowanie

s. Józefo, dziękujemy baaardzo za odpowiedzi na nasze pytania.
Karotka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 14:31   #1744
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

Zapasy mleka się skończy. Może zorganizujemy zbiórkę, mogę wysłać prośbę z 2 newsletterem w przyszłym tygodniu, że każdy kto może niech wpłaci tytułem "Mleko dla szpitala". Większość rodziców pewnie zapewni swoim dzieciakom, ale nie każde ma tyle szczęścia. Co Wy na to?

KateMwale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 14:35   #1745
Pyziulka
Rozeznanie

GG do Pyziulka

ja mam pytanko - czy mleko dla niemowląt (Lactogen w sklepiku) to to samo mleko co do budyniu?? Bo innego nie mam w sklepiku i tak się zaczęłam zastawiać...
Pyziulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 14:37   #1746
kasiuniaa166
Rozeznanie

Witam wszystkich, a głównie Siostre!

KateMwale - uważam, że to bardzo dobry pomysł, wtedy wszyscy rodzice będą wiedzieli o zbiorce na mleko a nie pojedyncze osoby

I mam pytanko: jak już mi się udało wejść na stronę , to nie mogę wejść do sklepiku, bo trzeba się zalogować, czy to oznacza, że znowu jest niedostępny?
kasiuniaa166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 14:40   #1747
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

Cytat:
Napisane przez kasiuniaa166 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich, a głównie Siostre!

KateMwale - uważam, że to bardzo dobry pomysł, wtedy wszyscy rodzice będą wiedzieli o zbiorce na mleko a nie pojedyncze osoby

I mam pytanko: jak już mi się udało wejść na stronę , to nie mogę wejść do sklepiku, bo trzeba się zalogować, czy to oznacza, że znowu jest niedostępny?
Może Daniel coś usprawnia. Na stronie co zrobiła Pyziulka http://www.misjawzambii.fora.pl/ są wszystkie produkty wypisane i ich ceny. A jak coś w Galerii też są zdjęcia ze sklepiku i ich ceny.

Stary 2008-09-09, 14:40   #1748
Pyziulka
Rozeznanie

GG do Pyziulka

Kasiunia, wejdź przez galerię. Normalnie do sklepiku tez nie mogłam wejść, ale przez galerię wchodzę bez problemu

Tu masz linka do spisu produktów

http://www.misjawzambii.fora.pl/skle...klepiku,9.html
Stary 2008-09-09, 14:41   #1749
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

Cytat:
Napisane przez Pyziulka Pokaż wiadomość
ja mam pytanko - czy mleko dla niemowląt (Lactogen w sklepiku) to to samo mleko co do budyniu?? Bo innego nie mam w sklepiku i tak się zaczęłam zastawiać...
Wydaje mi się, że tak. Dlatego ja wysyłam najczęściej kakao, a kupuje w sklepiku to mleko, a budynie te gotowe do zalewania wrzątkiem.

Stary 2008-09-09, 15:11   #1750
kasiuniaa166
Rozeznanie

Dzięki za pmoc, przez galerie się udało
kasiuniaa166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 17:07   #1751
Pyziulka
Rozeznanie

GG do Pyziulka

Mam do was prośbę, na forum utworzyłam subforum dotyczące Zambii

http://www.misjawzambii.fora.pl/zambia,31/

Wiele osób pyta jak tam jest, jaki klimat itp. Znalazłam kilka fajnych stron ale po angielsku więc tłumaczenie troszkę mi zajmie biorąc pod uwagę, że mam jeszcze 3 egzaminy

Ale może Wy macie jakieś informacje którymi chcielibyście się podzielić?? Zapraszam do zakładania tematów i pisania postów w tematach już powstałych. Myśle że taka baza danych przyda sie nowym i "starym" rodzicom
Stary 2008-09-09, 17:13   #1752
Mikrejsza
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KateMwale Pokaż wiadomość
Zapasy mleka się skończy. Może zorganizujemy zbiórkę, mogę wysłać prośbę z 2 newsletterem w przyszłym tygodniu, że każdy kto może niech wpłaci tytułem "Mleko dla szpitala". Większość rodziców pewnie zapewni swoim dzieciakom, ale nie każde ma tyle szczęścia. Co Wy na to?
bardzo dobry pomysł, Kasiu newsletter też FANTASTYCZNY

Siostro Józefo baaardzo dziękuję za odpowiedź

edit: pieniążki na mleko dla szpitala już poszły

Edytowane przez Mikrejsza
Czas edycji: 2008-09-09 o 18:25
Mikrejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 18:48   #1753
Karotka87
Raczkowanie

Dostałam dziś list od dziecka, bardzo się ucieszyłam ale...
List jest do rodziców adopcyjnych chłopca o imieniu WILLIAM(nazwisko Sandia czy jakoś tak)
a ja mam córkę Alice...

Proszę o sprawdzenie tego. I powiedzcie mi co mam zrobić z listem???

Na liście jest numer 426- czyli dobry moja Ali ma właśnie taki numer, ale jest poprawione z 425 może ktoś źle poprawił i rzeczywiście ma być 425???

Stary 2008-09-09, 19:57   #1754
yustyna777
Raczkowanie

Ja też dostałam list od mojego synka i jego rodziny pisany przez p. Mulenga.
Cieszą się, że zostali częścią mojej rodziny i że mnie również serdecznie witają w swojej. Piszą, że u nich wszystko dobrze i pytają co u mnie. Ulubionym zajęciem mojego synka (11 lat) jest granie w piłkę (to oczywiste) i ..... UWAGA ....słuchanie opowieści swojej babci przed snem. Czyż to nie słodkie?
Żaden list do tej pory nie sprawił mi tyle radości. Moje kochane maleństwo
Idę robić paczkę
yustyna777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 19:58   #1755
ulisia1
Rozeznanie

GG do ulisia1

Moira - wiesz że w sprawie aukcji możecie na mnie liczyć. Jak ktoś coś ma to niech przysyła, albo chociaż zdjęcia , ale wtedy proszę wziąć pełną odpowiedzialność za wysłanie przedmiotu

Pyziulka - forum dobra robota, jestem pod wrażeniem...

Kasia - cudowny Newsletter!!! Fajnie że jest w 2 wersjach - pdf i word, bo np. moja siostra nie ma w ogóle worda w kompie, a tak sobie mogła w pdfie odczytać

Jeśli chodzi o wpłaty na mleko do szpitala - super pomysł, jak mi przyjdzie wypłata do się dorzucę...

edit:
PS> A propos aukcji... zaglądacie czasem na allegro...?

Edytowane przez ulisia1
Czas edycji: 2008-09-09 o 20:11 Powód: reklama :)
ulisia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 20:10   #1756
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

Teraz będę wysyłała Newslettery jako normalne wiadomości, ew. tylko dołączę zdjęcie, wtedy już nikt nie będzie miał problemu a to dopiero za tydzień, a ja mam już 2 tematy

Stary 2008-09-09, 20:22   #1757
Pyziulka
Rozeznanie

GG do Pyziulka

Cytat:
Napisane przez ulisia1 Pokaż wiadomość

Pyziulka - forum dobra robota, jestem pod wrażeniem...
Dzięki Zapraszam do rejestracji, zakładania tematów i uzupełniania wiadomości.
Szczególnie tutaj - http://www.misjawzambii.fora.pl/zambia,31/

Cytat:
Kasia - cudowny Newsletter!!! Fajnie że jest w 2 wersjach - pdf i word, bo np. moja siostra nie ma w ogóle worda w kompie, a tak sobie mogła w pdfie odczytać
A ja nie dostałam ;(
Stary 2008-09-09, 20:25   #1758
alicjazopola
Raczkowanie

GG do alicjazopola

[quote=ahamar;8935891]Chyba, wszyscy Cię PROSIMY. No teraz poprostu, chyba napewno nie masz innego wyjścia.

Hi , witajcie (kto ma ochotę niech czyta bo to – lektura nieobowiązkowa)
Afryka jest wielka i w różnych jej częściach różnorodna pod każdym względem. Europa – tu tez różnimy się a każde państwo to inna mentalność, kultura, religia, obyczaje, itp. Tylko tu w Europie chyba jest więcej ludzi o ciemnej, czarnej karnacji co jest dla nas normalne. A tam w Afryce to czułam się różnie pod tym względem – białych praktycznie z e r o. Pamiętam kiedy byłam w Aruschy – to jedno z większych miast w Tanzanii - dzieciaki na widok białych uciekały z płaczem, młodzież śmiała się pokazując palcami, starsi reagowali spokojnie i ciepło. Pamiętam dziewczynę, która coś tam mruczała pod nosem i szybko założyła wiadro na głowę. A zdjęcia można było robić tak i owszem - za kasę. W Tanzanii wierzy się, że robienie zdjęcia to odbieranie duszy. Kiedy się za to zapłaci można pstrykać do woli. I tak jak pisała Gosia pełnią szczęścia jest pokazanie efektu obfotografowanym. Fajnie wyglądają nosy dzieciaków wpatrzonych w ekran wyświetlacza aparatu. Co tu wyszło ? To ja , czy nie ja ? hi, hi. Tak reagują dzieciaki, wszyscy.
Taką prawdziwą Afrykę poczułam podczas pobytu na terenie Parku Narodowego Kilimandżaro. Miałam do czynienia ze zwykłymi prostymi, ludźmi. Z nimi mieszkałam, jadłam, dzięki ich opiece zdobyłam Kili. Życie w Afryce jest bardzo trudne, ciężkie, jest to często walka o przetrwanie swoje, rodziny, wioski.
cdn
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PICT0525.jpg (96,1 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT0531.jpg (147,5 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT0535.jpg (96,7 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT0540.jpg (134,5 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT0572.jpg (82,7 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT0574.jpg (88,2 KB, 21 załadowań)

Edytowane przez alicjazopola
Czas edycji: 2008-09-09 o 22:01
alicjazopola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 21:32   #1759
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
A propos aukcji... zaglądacie czasem na allegro...?
Zaglądamy

Cytat:
Napisane przez Karotka87 Pokaż wiadomość
List jest do rodziców adopcyjnych chłopca o imieniu WILLIAM(nazwisko Sandia czy jakoś tak)
Ten chłopczyk ma numer 386. Najlepiej będzie jak odeślesz go do Joli - Dla Ciebie J. adres zwrotny Joli jest na kopercie, a na swój musisz poprostu poczekać

Cytat:
Napisane przez KateMwale Pokaż wiadomość
Teraz będę wysyłała Newslettery jako normalne wiadomości, ew. tylko dołączę zdjęcie, wtedy już nikt nie będzie miał problemu a to dopiero za tydzień, a ja mam już 2 tematy
Może dopisz, czy jakby ktoś znalazł Sponsora na opłacenie paliwa do szpitala to niech się skontaktuje.

Wyliczałam, że jakby każdy z 600 Rodziców co miesiąc odkładał 1 zł to w ciągu roku wszyscy Rodzice opłaciliby paliwo do szpitala na rok

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 21:48   #1760
Karotka87
Raczkowanie

Seona,Dzięki za odpowiedź! Odeśle do Joli i napisze jej, dlaczego odsyłam itp., żeby wiedziała o co chodzi

A na swój poczekam

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość

Wyliczałam, że jakby każdy z 600 Rodziców co miesiąc odkładał 1 zł to w ciągu roku wszyscy Rodzice opłaciliby paliwo do szpitala na rok
Dobry pomysł!
Stary 2008-09-09, 22:02   #1761
mamapity
Raczkowanie

Witam wszystkich serdecznie!!!

alicjazopola - Wielkie dzięki, fajnie jest poczytać o Afryce.
Zdjęcia super.
Stary 2008-09-09, 23:05   #1762
s.Józefa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Pyziulka Pokaż wiadomość
Mleko Lactogen mamy dla malutkich sierotek lub takich malusinskich,ktorych mamusia jest baaardzo chora i nie moze karmic.Zwykle sa to dzieciaczki do 6-go miesiaca zycia.Do budyniu mialam mleko -skimmed milk.

Numerki formularzy ,ktore poleca z Gosia do Polski przeslalam /czesc/seonie,poprosilam aby wkleila je tutaj,ja tymczasem wpisze numerki do formularzy nowych dzieci i tez ta druga czesc dosle .....za dluuuzsza chwilke,pozdrawiam goraco,
s.Józefa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-09, 23:13   #1763
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s.Józefa Pokaż wiadomość
Numerki formularzy ,ktore poleca z Gosia do Polski przeslalam /czesc/seonie,poprosilam aby wkleila je tutaj,ja tymczasem wpisze numerki do formularzy nowych dzieci i tez ta druga czesc dosle .....za dluuuzsza chwilke,pozdrawiam goraco,
Droga Siostro!
Wszelkie formularze - przesyłki baaardzo proszę przesłać do Joli lub MAMY.

"Teraz podam numerki formularzy ,ktore poleca z Gosia do Polski:Numery:97,236,224 Laika,224Kennedy,384,390, 389,398,397,377,334,347,3 45,344,381,385,383,382,38 7, 386,317,388,499,426,434,4 49,448,409,394,393,392,40 7,414,366,450,460,461,491 , 457,452,490,494,493,486,4 08,410,435,415,438,440,43 9,419,437,441,433,
Pani Ewo prosze te numery wkleic na forum,ja jeszcze mam sporo formularzy tylko wpisze numerki bo to sa z tych nowych dzieci i znowu podam ,
dzieki,
s.Jozefa
"

Edit.:
LUDZIE DO SKLEPIKU NA STRONIE NIE LOGUJE SIĘ! NIE NA TYM TO POLEGA. ZALOGOWAĆ MOŻE SIĘ TYLKO ADMINISTRATOR W CELU DODANIA NOWYCH ZDJĘĆ.

W SKLEPIKU OGLĄDA SIĘ ZDJĘCIA PRODUKTÓW, ZLICZA CENY, NASTĘPNIE ROBI PRZELEW NA TO SAMO KONTO (NA KTÓRE WPŁACA SIĘ NA SWOJE DZIECKO) I SIOSTRA ROBI ZAKUPY W ZAMBIJSKIM SKLEPIE WYMIENIONYCH W TYTULE PRZELEWU PRODUKTÓW:

1. WCHODZĘ NA STRONIE WWW.ADOPCJASERCA.PL DO ZAKŁADKI SKLEPIK
2. OGLĄDAM ZDJĘCIA PRODUKTÓW.
3. ZLICZAM CENY.
4. ROBIĘ PRZELEW: W TYTULE WPISUJE: JAŚ KOWALSKI NR 13, OŁÓWEK, 3X KOCYK, 4 ZESZYTY

NIE TRZEBA NIGDZIE SIĘ LOGOWAĆ

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2008-09-09 o 23:29 Powód: DOPISEK
Stary 2008-09-10, 05:40   #1764
Pyziulka
Rozeznanie

GG do Pyziulka

Cytat:

Tak Ci wyszło Mnie wyszło że na mniej, ale nie ważne - zawsze to jakaś pomoc
Pomysł świetny i warto go w życie wprowadzić

EDIT: Na forum zamieściłam tekst o klimacie w Zambii. Zainteresowanych zachęcam do lektury.

http://www.misjawzambii.fora.pl/zamb...klimat,26.html

Edytowane przez Pyziulka
Czas edycji: 2008-09-10 o 07:10 Powód: Reklama :D
Stary 2008-09-10, 08:00   #1765
Tesik
Raczkowanie

Dzień dobry wszystkim
i znowu dzień się zapowiada wspaniale, skoro z samego rana takie dobre wiadomości (dostanę formularz Clebsona 392)

Bardzo przepraszam Mulenge za zmianę płci (to chyba tylko mnie się przytrafia)
Chciałabym Ją przy okazji za pośrednictwem Siostry pozdrowić i podziękować za pomoc przy pisaniu listów.
Czy Clebson, który kończy 7 klasę nie powinien jednak czegoś napisać sam ? Jak to wygląda z nauką na tym poziomie? ktoś się może orientuje ?
Jeszcze raz życzę wszystkim radosnego dnia
Tesik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 08:11   #1766
blla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tesik Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim
i znowu dzień się zapowiada wspaniale, skoro z samego rana takie dobre wiadomości (dostanę formularz Clebsona 392)

Bardzo przepraszam Mulenge za zmianę płci (to chyba tylko mnie się przytrafia)
Chciałabym Ją przy okazji za pośrednictwem Siostry pozdrowić i podziękować za pomoc przy pisaniu listów.
Czy Clebson, który kończy 7 klasę nie powinien jednak czegoś napisać sam ? Jak to wygląda z nauką na tym poziomie? ktoś się może orientuje ?
Jeszcze raz życzę wszystkim radosnego dnia
Teraz ja się podpisuję pod wypowiedzią Tesik
I pytanie - może Clebson też chodzi do szkoły w Rufunsie? Tak pytam bo numerki zbliżone - Clebson 392 a Jeremiasz 397 No i też mój Jeremiasz kończy 7 klasę
blla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 09:45   #1767
janka75
Przyczajenie

Witam wszystkich!

Dostanę formularz!!! Wreszcie dowiem się czegoś więcej o Regince (440)!
janka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 10:10   #1768
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuniaa166 Pokaż wiadomość
Do sklepiku nie trzeba się logować Proszę się nie logować i nie męczyć mi Danielka pytaniami jakie jest hasło do sklepiku Wczoraj odebrała ok. 40 meiliTam tylko ogląda się produkty, zlicza ceny i robi przelew

KateMwale Newsletter suuuuper

Cytat:
LUDZIE DO SKLEPIKU NA STRONIE NIE LOGUJE SIĘ! NIE NA TYM TO POLEGA. ZALOGOWAĆ MOŻE SIĘ TYLKO ADMINISTRATOR W CELU DODANIA NOWYCH ZDJĘĆ.

W SKLEPIKU OGLĄDA SIĘ ZDJĘCIA PRODUKTÓW, ZLICZA CENY, NASTĘPNIE ROBI PRZELEW NA TO SAMO KONTO (NA KTÓRE WPŁACA SIĘ NA SWOJE DZIECKO) I SIOSTRA ROBI ZAKUPY W ZAMBIJSKIM SKLEPIE WYMIENIONYCH W TYTULE PRZELEWU PRODUKTÓW:

1. WCHODZĘ NA STRONIE WWW.ADOPCJASERCA.PL DO ZAKŁADKI SKLEPIK
2. OGLĄDAM ZDJĘCIA PRODUKTÓW.
3. ZLICZAM CENY.
4. ROBIĘ PRZELEW: W TYTULE WPISUJE: JAŚ KOWALSKI NR 13, OŁÓWEK, 3X KOCYK, 4 ZESZYTY

NIE TRZEBA NIGDZIE SIĘ LOGOWAĆ
Meil od Siostry, z kolejnymi numerkami: To kiedy Gosia wraca, że już Jej paczkę powrotną szykują
"Pani Ewo a oto druga czesc numerkow kartotek ,ktore poleca z Gosia do Polski:
474,473a,447,513,514,505, 502,503,506,507,508,509,5 24,556,525,527,415,
438,440,439,419,437,441,4 33,535,533,530,532,504a,5 29,626,523,521,519,520,
518,517,516,515,511,512,5 10,522"

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2008-09-10 o 10:12 Powód: dopisek
Stary 2008-09-10, 10:31   #1769
assuntina
Przyczajenie

Post Dot.: Misja w Zambii - część III

witam serdecznie wszystkich

Ogromnie się cieszę, że dostanę wreszcie jakieś informacje o mojej córeczce Precious Njobvu nr 343 !!!!

Kasia - jesteś wspaniała!! newsletter super!! Ludzie skąd Wy bierzecie czas na takie rzeczy, podziwiam i chylę czoła!!

Pyziulka - pomysł z forum jest świetny. Wreszcie tematy będą uporządkowane i łatwo będzie znależć odpowiedź na nurtujące pytania, które w tym wątku często giną w nadmiarze innych informacji.

miałam straszne zaległości w lekturze, teraz na gorąco wskoczę do sklepiku i na nowe forum
assuntina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 10:40   #1770
Asienka83
Zadomowienie

Dostaliśmy list od córeczki Bardzo dziękujemy
Nareszcie wiemy o niej i o jej rodzinie coś więcej

Pozdrawiam!

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości