|
|
#1921 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
Animator napisał: nie pamiętam jednak takiej miejscowości jak Zęza (jak podwójne dno statku).
Animatorze Zęza to tawerna w Sztynorcie od wieków uwielbiana przez wytrawnych żeglarzy. A moje miasteczko miedzy Święcajtami a Mamrami, niedaleko Sztynortu to Węgorzewo ![]() Ale Sztynort zgadłeś a to już coś! |
|
|
|
#1922 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jakiś czas temu ze znajomymi pływałam 2 tygodnie po całych Mazurach, a w pałacu Lehndorfów zakochałam się od pierwszego wejrzenia aż szkoda, że taki piękny, stary budynek tak niszczeje no, także jakby co to na rejs ja się jak najbardziej piszę, a co ![]() edit: tak sobie myślę że Gosia może już nie mieć możliwości pisania, bo dziś o ile dobrze pamiętam miała wyjechać z Mpanshya, a nie wiadomo gdzie się będzie zatrzymywać i jak tam z netem sprawa wygląda
|
|
|
|
|
#1923 |
|
Raczkowanie
|
Szczesc Boze!Kochani!Gosia dzisiaj pozegnala Mpanshye.Smutno ale wierze ze wroci do nas tutaj.
Widze ze sklepik jest na tapecie wiec Gosia zdazyla porobic zdjecia i uaktualnic ceny. Prosze tez o newsletter... Nelia-marzec & kwiecien juz zarezerwowany dla Ciebie-cieszymy sie. Markos-Gosia pomogla mi wejsc na nasza klase i ku mojemu zaskoczeniu -juz tam bylam wpisana!Szczerze sie wzruszylam.Dzieki. Dla Grzesiek W.najlepsze zyczenia urodzinowe-duzo radosci na kazdy dzien. Wczoraj bylo swiniobicie.kaszanka sie udala a dzieciaczki beda miec miesko 2 x w tygodniu a do grudniowej przerwy wakacyjnej,pozdrawiam,Dob ranoc! |
|
|
|
#1924 |
|
Raczkowanie
|
Mikrejsza-Gosia dzisiaj zatrzymala sie w Lusace w Makeni Parish.Jutro pojedzie do Livingstonu a w Livingstonie mysle ze napisze z jakiejs kafejki internetowej.
|
|
|
|
#1925 |
|
Raczkowanie
|
Super, że dzieciaczki będą miały co wcinać...Pozdrowionka:jup i:
|
#1926 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1927 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
to teraz trzymamy kciuki za powrot Gosi ![]() Cytat:
ale dzieci będa miały pyszności |
||
|
|
|
#1928 |
|
Przyczajenie
|
Gosiu ja jeszcze nie dziękowałam Ci za Twoje relacje, Twoje przemyslenia i Twój kontakt z nami codziennie. Czytałam te relacje jak wielką ksiegę wzruszajac sie do łez jak również i smiejąc się.
Dla wielu osób z nas myślę ten kontakt, to, że byłas tam, to że miałas ochote tak często tu zaglądać był bardzo ważny. Dziękuję |
|
|
|
#1929 |
|
Raczkowanie
|
Droga Siostro dziękuję
A do MAMY - wysłałam Ci wczoraj ten artykuł na skrzynkę meilową, ale niestety dziś przyszła wiadomość ze nie został dostarczony, powód: przepełnienie skrzynki... Zobacz co tam się da zrobić a ja wyślę Ci jeszcze raz. Artykuł fajniutki )Ahamar się ofiarował z pomocą, ale Ahamarze nie mam Twojego meila ! Jak mi podasz zaraz wyślę. Buziaki dla wszystkich |
|
|
|
#1930 |
|
Przyczajenie
|
Jeszcze raz goraco dziekuje wszystkim za wczorajsze zyczenia!
bzianka Twoj siostrzeniec jest mega slodki mam nadzieje, ze przede wszystkim bedzie zdrow jak ryba o reszte bym sie nie martwil :P da sobie chlopak rade- w koncu jest z 12ego wrzesnia
|
|
|
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
w chwili przerwy, miedzy natłokiem obowiazków
składam życzenia Grzesiowi z okazji którychśtam urodzin i z radościa witam nowego mieszkańca Bzioa a Cioci bziance gratuluje ![]() siostro i jak mieszkańcy Zambii zareagowali na kaszankę - to chyba typowo Polskie danie prawda? Nela wyślij na aga@adopcjaserca.pl co prawda mam spore zaległości ale żeby była aż tak przepełniona? opróżnie kosz, reszty skasować nie mogę, bo to jest ważna historia korespondencji z rodzicami, już mi sporo wirusy pozżerały, choc trochę muszę mieć
|
#1932 |
|
Przyczajenie
|
Kochani pomóżcie!
Gosia próbuje się ze mną skontaktować. Zadzwoniła z telefonu chyba tej lekarki Niemnki z którą pojechała do Livingstonu, i poprosiła żebym do niej zadzwoniła na numer który wyświetlił się w moim telefonie. Już 3 godziny teraz ja próbuje się dodzwonić i nic z tego . Może ktoś wie jak to zrobić. W mojej kom. pokazał się numer 515 547 490. Telefon raczej z Orange. Gosia mówiła że trzeba przed nim wykręcić 0026 czyli kierunek. Sprawdziłam kierunkowy do Zambii to 0260. Niestety z komórki krzyczy że nie ma takiego numeru a ze stacjonarnego czasem nawet jest sygnał,ale nikt nie odbiera co jest chyba niemożliwe. Może ktoś z Was ma jakiś pomysł jak się tam dodzwonić. Pewnie niepotrzebnie się martwię , ale cóż mamy tak już mają. |
|
|
|
#1933 |
|
Raczkowanie
|
A kręcisz drugie zero. 0-0260 Zambia
|
|
|
|
#1934 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#1935 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wstawiam artykuł z Głosu Wielkopolskiego. Na dwa razy, bo inaczej nie umiem, a mniejszy był nieczytelny. |
|
|
|
|
#1936 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#1937 |
|
Zakorzenienie
|
Mama Gosi, skoro Pani juz kręci w sumie 4 godziny to moze rzeczywiście komórka leży gdzieś w aucie, albo nad wodospadem jest zbyt głośno aby słyszeć dzwonek, albo są w kościele i wyłączyły dzwonek, a poczta sie nie zgłasza?
pewnie nie myślę że dobrze Pani sie dodzwania, tylko one nie odbieraja bo czekały na tel. przed 4 godzinami ze 30 min a potem zajęły się czymś innym i świetnie się bawią Goooooooosia - nie denerwuj Mamy - odezwij się - ! a moze wyśle Pani sms-a? ide poczytać artyłkuł i moze odpowiem na pare e-mail normalnie nie wyrabiam, tyle was pisze - nowych ![]() edit: no to teraz wszystko jasne czemu mam zapchana skrzynkę ![]() jaki piękny artykuł .... i zaczyna się cytatem mojego artykułu sprzed 2 lat jaki umieściłam na stronie... w życiu bym nie pomyślała że zostanie wykorzystany, a juz moja Pani od polskiego napewno nie ![]() i jakie piękne Mamy - Krzysia zdjęcie na pół strony i jak ludzie mieli nie zwrócić uwagi dziennikarka poruszyła wiele ważnych rzeczy - m.in. o rzadkim kontakcie i odpowiedzialności za dzieci, musze sobie wydrukować z pdf-u bo z jpg jest nieczytelne :/ a z głową przekręconą w bok źle się troche czyta ![]() miałam taki nieciekawy dzień dzisiaj, ale ten artykuł powalił mnie na łopatki dziewczyny - łacznie z Marysia - bardzo dobra, ba- wspaniała robota !!! pozdrawiam Was gorąco - idę wreszcie do tych e-maili
Edytowane przez _MAMA_ Czas edycji: 2008-09-13 o 19:33 |
|
|
|
#1938 |
|
Przyczajenie
|
Właśnie skontaktowałam się z Gosią. Najciemniej pod latarnią Magda dodzwoniła się na jej komórkę, która do tej pory nie miała zasięgu. U Gosi wszystko w porządku, nie chce wracać, bardzo jej tam dobrze. Ja dziękuje za dobre rady. Już jestem spokojna. Życzę wszyskim miłego wieczoru.
Ewa |
|
|
|
#1939 | |
|
Raczkowanie
|
Dla tych którzy mają słabą jakość tu text, zdjęcia jednak jak poprzednio.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1940 |
|
Raczkowanie
|
witam wszystkich,dziękuję za gratulacje z narodzin siostrzeńca
![]() Cieszę się ze z Gosią się wyjaśniło,biedna Mama Gosi ,ależ się musiała martwić,niestety wszystkie mamy mają zbyt rozwiniętą wyobrażnię i jak coś nie jest tak to już koniec Mama nie wiem czy dostałaś emaila -Norton wczoraj potwierdził,że Misyjna Niedziela i festyn odbędzie się 19.10. Edytowane przez bzianka Czas edycji: 2008-09-13 o 20:42 Powód: błąd |
|
|
|
#1941 |
|
Raczkowanie
|
[quote=_MAMA_;8987753]
siostro i jak mieszkańcy Zambii zareagowali na kaszankę - to chyba typowo Polskie danie prawda? Kaszanka nie jest tutaj znana.Rzeznicy najpierw sprobowali,smakowalo,popr osili o dokladke. Za 3 tygodnie odstawimy male swinki od matki,jest ich teraz 10 razem od 2 swin. - 1 zdechla. *MAMA* 2 koperty duze juz przygotowane -poleca z Gosia .W srode rano pojade aby spotkac sie z Gosia w Lusace i pojedziemy na lotnisko. pozdrawiam goraco |
|
|
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
ahamar - wielkie dzieki
![]() chyba tego nie przepisywałeś :O mam juz wydrukowane ![]() s.Józefo - jak ja sie ciesze jak siostre widze tutaj na forum ![]() pozdrawiam ciepło z coraz zimniejszego Jastrzębia
|
#1943 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
S. Józefo Smacznego - dawno nie jadłem kaszanki czyli krupnioków. W dzieciństwie była często w naszym domu. Mikrejsza cieszę się, że lubisz żeglować, może coś z tej propozycji rejsu mazurskiego wyjdzie. Norton Dzieło Dziecięctwa Misyjnego już od dość dawna nazywa się Papieskie Dzieło Misyjne Dzieci. Założył je w 1843 r. Karol de Forbin Janson - biskup Nancy i wtedy miało nazwę "Dzieło Świętego Dziecięctwa". W 1922 r.Pius XI nadał temu dziełu tytuł papieski. Możliwe jednak,że w innych krajach może mieć nazwy podobnie brzmiące jak:"Papieskie Dzieło Dziecięctwa Misyjnego". A propos festynu w niedzielę misyjną. Skoro mi nie wyszło u mnie to może wpadnę do Ciebie na ten festyn 19.X. Może bym przywiózł trochę planszy z cytatami z Redemptoris Missio czy Ad Gentes ?
"Misje dotyczą wszystkich chrześcijan" Redemptoris Missio JPII Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl Edytowane przez Animator Czas edycji: 2008-09-13 o 23:03 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1944 |
|
Raczkowanie
|
Ahamar - dziękuję za wklejenie
Prawda że fajny artykulik moja Marysia napisała
|
|
|
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
Prawda, prawda - kochana Marysia
![]() ja tylko sprostuje "prawa ręka s.Józefy" teraz to chyba lewa noga ![]() bo ekoma siostry wPolsce to już od dłuższego czasu jest Seona, Jola, Kasia, Ulisia, i sporo innych osób chociaż może dzisiaj to się zrecha=bilitowałam i odpisałam na ... no ze 40 a może 50 maili :O tylko martwi mnie że 5 wróciło, jak mam przepełniona skrzynkę to wysyłać też nie mogę? a moze nikt nie dostał mojej odpowiedzi ? no i oficjalnie dzisiaj zamykamy adopcje imeinne :/ kochani naprawdę juz teraz biedna seona jest przerażona bo to naprawdę ogromne przedsięwzięcie po obu stronach równika nie chcemy przyjąc 1000 osób i zrobic to byle jak, a informacje o dziecku raz na 5 lat jednocześnie ufamy że osoby którym nie mozemy przydzielić dziecka konkretnego nie zapomna że na świecie jest całe mnustwo potrzebujacych dzieciaczków a i tyleż samo innych form pomocy, niz adopcja imienna wybudujmy Arkę skorzysta wiele, wiele dzieci , pokoleń przez wiele, wiele lat o tej porze moja elokwencja jest już znikoma ![]() ale wiecie o co cho?
|
#1946 |
|
Przyczajenie
|
ahamar ale super, że wkleiłeś! dzięki
a co do postu MAMY, kurcze... strasznie smutno się to czyta, ale fakt, że czasem lepiej mniej, a dokładniej... a ja ucieszona zaraz będę czytać list od mojego Perisa i szykować mu paczuszkę z listem ![]() pozdrawiam! |
|
|
|
#1947 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich serdecznie!!!
Ahamar dziekujemy za wklejenie artykułu, jest super, bardzo ładne zdjecie,a jaka piękna nasza Kasia i obok mamy też, zdjecie Krzysia takie duże. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Siostro J- gratuluję kaszanki i życze smacznego. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AniaSar obejrzyj kalendarz ![]() Sprawdź jeszcze avatark KateP22
ceny listów i paczek Edytowane przez mamapity Czas edycji: 2008-09-14 o 09:55 Powód: dopisek |
|
|
|
#1948 |
|
Raczkowanie
|
[quote=_MAMA_;8991509]Prawda, prawda - kochana Marysia
![]() no i oficjalnie dzisiaj zamykamy adopcje imeinne :/ Z jednaj strony szkoda, z drugiej doskonale rozumiem powody a z trzeciej cieszę się, że zdążyłam ![]() Mam jeszcze taką sprawę. Mój mąż szalony Allegrowicz znalazł aukcję, na której 5 Kwacha z 1973, szło za 100 zł chociaż nie osiągnęło kwoty minimalnej. Srebrne monety lustrzane z lat 70 sprzedano za 60 zł. U nas to są rzadkie okazy ale może w Zambii leżą gdzieś po szufladach jak nasze czerwone 100 zł z Waryńskim i można by było wstawić na aukcję ) http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=414049493 |
|
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
a to zadanie dla s.Józefy z tymi banknotami
![]() ja wystawiałam te które są obecnie w obiegu i mam jeszcze kilka chyba, nawet monet przekaże do wystawienia na aukcje czy ktoś mógłby zamieścić linka do forum Pyziulki, ludziom którzy zadaja pytania w księdze gości ? miłej niedzieli
|
#1950 |
|
Przyczajenie
|
halo
potrzebuję pomocy W spisie rozmiarów na głównej strone jest zapisane, że nasz synek ma 82 cm wzrostu ale ma 5 lat i nie wiem czy te dane są aktualne rozmiar 80 według tabeli jest dla dzieci poniżej roku życia a dzieci koło 5 lat powinny mieć rozmiar 110.. i co z tym fantem zrobić?P.S. załączam zdjęcie naszego Nicholasa ![]()
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.

jakiś czas temu ze znajomymi pływałam 2 tygodnie po całych Mazurach, a w pałacu Lehndorfów zakochałam się od pierwszego wejrzenia