|
|
#2011 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
Witajcie
![]() Dwie kwestie: po pierwze dziekuję za życzenia!! Dopiero dzis trafiłam na maila mikrejszy do mnie na naszej klasie gdzie zapraszam nie do pozaglądania na dni 29-31.08 Jesteście niesamowici! Druga: MAinalia Phiri nr 245 ma w tabelce rozmiarowej wpisana date ur 12.10.2003. A ja mam w liście od nich bodajże 1.12.2002. Bardzo prosze o sprawdzenie bo chce jej wysłac prezent urodzinowy! ![]() hm.. a własciwie zawieźć jesli data 1.12.2002 jest tą poprawną...
|
|
#2012 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie jak Gosi. Wyjaśniła sporo rzeczy, ale jeszcze trochę zostało.Co do bólów porodowych, to bociany dzisiaj poleciały Siostro melduję wykonanie zadania![]() Wklejam email od Siostry: Drora Ciebie dotyczy. "Droga Pani Ewo ,jeszcze wyjasnienie.nr 405 to nie Agnes tylko ANGELA. Nr.482 Data urodzenia Peter Ngulube 10.6.02 Jutro ponownie wyruszamy by zbadac sprawe "LINNETH".Bede w Lusace 2 dni wiec odezwe sie dopiero w piatek. pozdrawiam serdecznie, s.Jozefa..." Cytat:
KAteMwale pomysł z tekstem w PDF i wordem pierwsza klasa Ale za to jest w PDF i zawsze można sobie doczytać. Cytat:
Cytat:
Słuchajcie czy ktoś zna stronę adopcjo serca ale zagraniczną? Jedna z Mam mnie pyta, a ja nie znam. |
||||
|
|
|
#2013 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ava a mi się ubzdurało że ten listopad to w przyszłym roku i czytam sobie spokojnie zamiast już się cieszyć ![]() no, a tu się zgodzę że na forum to same cudowne osoby mamy |
|
|
|
|
#2014 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wejdźcie na czat, hm? :) Seona i Mikrejsza :) zagraniczne strony... nyatri może?
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
nie mogę wejść
wyskakuje mi że wejście z tego adresu IP jest niemożliwe |
|
|
|
#2016 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no to nie wiem :) ale spoks, nic ważnego ;)
|
|
#2017 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2018 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2019 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
greatdee są inne organizacje, a jeśli koniecznie chcesz od Siostry Józefy to chyba ostatnio KateMwale proponowała, że może się z kimś adopcją podzielić-to się możecie na PW dogadać |
|
|
|
|
#2020 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2021 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
fajnie byłoby dać info o spotkaniu w newsletterze, i wtedy niech się ludzie deklarują kto chce przyjechać, tylko ci ludzie też muszą wiedzieć, że kto pierwszy ten śpi w łóżku, a kto za pięć dwunasta, to czy ma sobie szukać spania na własną rękę, czy przywieźć karimatkę i śpiwór :) ...idziecie na czat? :>
|
|
#2022 |
|
Rozeznanie
|
KateMwale nie dziwię się
to w końcu prawie jakbyś sobie kogoś do Rodziny włączała dobra, to już dzwonię
|
|
|
|
#2023 |
|
Rozeznanie
|
mamy zarezerwowany weekend 11-12 października (4-5 nie dało się, za duża grupa już tam przyjeżdża) w jakimś domku gdzie jest miejsce na 30 osób-także spanie też dla wszystkich będzie ![]() koszt-25-30 zł nocleg jeśli będziemy mieć swoją pościel, jeśli nie to ok 10 zł więcej. NewRock, Pani bardzo prosiła żeby ktoś do Niej podjechał obejrzeć to miejsce gdzie mamy spać (bo Pani ma też inną koncepcję)-chce żeby na miejscu dokładnie z Nią ustalić gdzie nas położy i które sale nam udostępni, bo tam będą Msze Św i chrzty i nie chce żebyśmy ze sobą kolidowali. Dlatego jeśli masz możliwość mógłbyś podjechać tam w wolnym czasie?? albo ktoś inny z warszawy?? no, to deklarować się kto będzie zakładam wątek na drugim forum ![]() edit: mag_mil Gosia nie czyta teraz chyba forum i nic nie pisała na temat terminów, ale mam nadzieję że będzie wam pasować ![]() edit2: to zobaczenie sali jest konieczne bo będzie oprócz nas druga grupa i Pani zastanawia się kogo gdzie umieścić
|
|
|
|
#2024 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich!
Proszę o radę do kogo powinnam się zgłosic z pytaniem o moja Anię Bandę nr 455. Nie bardzo wiem co mam robic. Chciałabym jej wysłac paczuszke, ale nie wiem czy dojdzie jesli wyprowadziła sie ze swojej rodzinnej wioski. Gosia wraca juz w ten czwartek (tzn. w czwartek bedzie juz w Warszawie). Mysle, że wtedy sie odezwie na forum. Ostanio jak z nia rozmawialam (udalo mi sie do niej dodzwonic) prosila abym wszystkich na forum pozdrowiła. Więc POZDRAWIAM! ![]() Magda |
|
|
|
#2025 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oki pojadę :) kto jedzie ze mną? ja mogę choćby jutro :) + włazić na czat! :P
|
|
#2026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na czat nie mogę wejść mimo wszystkich programów Nie wiem co mi się porobiło??? zawsze wchodziłam normalnie![]() Newsletter o spotkaniu to dobry pomysł Ciekawe ile się nas zjedzie
|
|
|
|
|
#2027 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
KateMwale bardzo mi przykro
|
|
|
|
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu sar ja do Ciebie - Twoją Goldfridą opiekuje się jeszcze Kasia z Lublina, była na forum i wystaiała nawet aukcje charytatywne, ale od jakiegoś czasu nie potrafię się z nią skontaktować. Napisałam jej na gg że przez pomyłkę jej dziecko ma drugiego sponsora i możecie wpłacać po połowie, ale nie dostałam potwierdzenia że przyjęła to do wiadomości :/
Gliceria to dziewczynka o wiele młodsza, która zmarła rok temu, miała adopcyjną mame z Berlina, która była w Zambii, ja miałam źle opisane zdj i stąd ta pomyłka ja niestety na spotkaniu się nie stawię ale Wam życzę owocnych przeżyć - moze zbierzecie podpisy i założycie przy okazji stowarzyszenie? - trzeba wybrać tymczasowy zarząd o reszcie poczytajcie w necie byłoby wspaniale KateMwale - wspaniały gest z Twojej strony dot. Krzysia
|
#2029 |
|
Rozeznanie
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2030 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich serdecznie!!!
Czy spotkanie tylko rodziców adopcyjnych ![]() Ja jestem tylko babcią ale chętnie bym przyjechała, jeżeli można??? ![]() KateMwale - bardzo Ci współczuje.
ceny listów i paczek Edytowane przez mamapity Czas edycji: 2008-09-17 o 09:59 Powód: dopisek |
|
|
|
#2031 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2032 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Witaj!! tak jak już wcześniej odpisały Ci inne osoby, adopcje imienne zostały wstrzymane. Jest jednak wiele innych zakonów i organizacji prowadzących adopcję imienną, z których możesz skorzystać. Ja swoją pierwszą córeczkę odnalazłam za pośrednictwem ss. Michalitek. Podaję Ci link: http://michalitki.pl/ wszystkie informacje znajdziesz na stronie, a w razie czego wyslij @ do sióstr. Pozdrawiam i życzę wiele radości z adopcji na odległość
|
|
|
|
|
#2033 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pewnie że nie tylko Rodziców Adopcyjnych po prostu musiałam nas jakoś zapowiedzieć w tej Choszczówce i tak najłatwiej mi było nas określić- przynajmniej to było pierwsze co mi wpadło do głowy ![]() Lepsze określenie to spotkanie Przyjaciół Misji suuuuper że przyjedziesz |
|
|
|
|
#2034 |
|
Raczkowanie
|
Dostałam dziś mailem zdjęcie Pretence. Kurcze nie zdawałam sobie sprawy z ilości uczuć i emocji dopóki nie popatrzyłam na tą smutną buźkę. Moje dziewczynki zamiast szykować się do szkoły i przedszkola oglądały zdjęcie i oświadczyły, że musimy załatwić Pretence porządne buty. Załatwimy...
. Odkąd nasza podopieczna "pojawiła sie w naszym domu" moje dziewczyny bardzo wydoroślały. Do pierwszej wysłanej paczuszki dokładały przedmioty kupione za "swoje" pieniążki chociaż czasem trudno im się z nimi rozstać ) Ogladają zdjęcia, czytają informacje o Zambii i uwrażliwiają sie na los innych fajnie...Sorry za te przemyślenia ale tak mnie jakoś wzięło
|
|
|
|
#2035 |
|
Raczkowanie
|
Spotkanie rodziców adopcyjnych -super określenie.
![]() ![]() ![]() To Ja jade.
ceny listów i paczek Edytowane przez mamapity Czas edycji: 2008-09-17 o 15:37 Powód: dopisek |
|
|
|
#2036 |
|
Rozeznanie
|
super :) Pita też będzie? :)
do Choszczówki może jutro pojadę... dziś pada ;P [o kurcze jutro też ma padać... ;P] może ktoś się jednak chce przejechać ze mną? las, ładnie... złota polska jesień... no? :)
|
#2037 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja oprócz Bernadette mam też 11-letniego synka Lawrence`a. Chłopczyk jest sierotą. Mieszka z babcią i swoim starszym bratem. Czuję ogromną odpowiedzialność za nich oboje i często o nich myślę, ale Lawrence jest mi szczególnie bliski. Myślę, że jest to spowodowane tym, że nie ma rodziców, więc jestem jedyną mamą jaką ma, adopcyjną. I ten list, w którym piszą, że przyjmują mnie do swojej rodziny.... to było niesamowite, po prostu kocham go jak swoje dziecko. |
|
|
|
|
#2038 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich znów po dłuuuuuuuuugiej przerwie. Kasiu, newslettery od Ciebie są super. Czytam je z przyjemnością i wiele się dowiaduję. Super pomysł! Wiele osób dzięki nim pozna bliżej naszą adopcję i naszą kochaną Zambię.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie ![]() ![]() ![]() ![]() Ja się pochwalę, że wybieram się w końcu na zasłużony urlop i odpoczynek od codziennych obowiązków ![]() ![]() To już za tydzień!!!!!!!
|
#2039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Na te pytania o daty urodzenia czy sprawdzenie czy wplynely pieniadze to sprawdze gdy przyjade z Lusaki..pozdrawiam" Wiem, że jeszcze paru Osobom nie zgadza się rozliczenie, to też przesłałam Siostrze do sprawdzenia. A Jola Dla Ciebie J. napisała do mnie z Chorwacji Pogoda na opalanie średnia, ale na zwiedzanie suuuper
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2008-09-17 o 19:01 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#2040 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
), ale oczywiście w razie czego mogę zaopiekowac sie nowym dzieckiem.Ja z Gosią na spotkaniu napewno się pojawimy, choc nocowac pewnie nie bedziemy. Jutro o 11.05 Gosia będzie juz w Warszawie. Teraz jest w Kenii. O 22 wylatuje do Amsterdamu. Cała rodzinka idzie na lotnisko po nia ![]() Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i życze spokojnej nocy. Magda |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:39.

Takie jak Gosi. Wyjaśniła sporo rzeczy, ale jeszcze trochę zostało.
Ale za to jest w PDF i zawsze można sobie doczytać.
Długo myślałam o adopcji wirtualnej i wreszcie do niej dojrzałam 
i czytam sobie spokojnie zamiast już się cieszyć
wyskakuje mi że wejście z tego adresu IP jest niemożliwe