Misja w Zambii - część III - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-16, 15:30   #2011
ava80
Rozeznanie

GG do ava80 Send a message via Skype™ to ava80
Dot.: Misja w Zambii - część III

Witajcie
Dwie kwestie: po pierwze dziekuję za życzenia!! Dopiero dzis trafiłam na maila mikrejszy do mnie na naszej klasie gdzie zapraszam nie do pozaglądania na dni 29-31.08
Jesteście niesamowici! Doczytałam zyczenia slubne i oczom nie wierzę

Druga: MAinalia Phiri nr 245 ma w tabelce rozmiarowej wpisana date ur 12.10.2003. A ja mam w liście od nich bodajże 1.12.2002.
Bardzo prosze o sprawdzenie bo chce jej wysłac prezent urodzinowy!
hm.. a własciwie zawieźć jesli data 1.12.2002 jest tą poprawną...
Stary 2008-09-16, 15:38   #2012
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s.Józefa Pokaż wiadomość
A o Twoim przyjezdzie w listopadzie pamietam i oczekujemy na Ciebie z radoscia.

Goraco witam i pozdrawiam nowe Mamusie i juz 4 nastepne powinny zglaszac bole porodowe.....zaraz zawiadomie Polozna Seone!
Suuuper strasznie się cieszę, że kolejna nasza Mama jedzie Rónież powierzę Ci pewnie zadania jakieś Takie jak Gosi. Wyjaśniła sporo rzeczy, ale jeszcze trochę zostało.

Co do bólów porodowych, to bociany dzisiaj poleciały Siostro melduję wykonanie zadania
Wklejam email od Siostry: Drora Ciebie dotyczy.
"Droga Pani Ewo ,jeszcze wyjasnienie.nr 405 to nie Agnes tylko ANGELA.
Nr.482 Data urodzenia Peter Ngulube 10.6.02

Jutro ponownie wyruszamy by zbadac sprawe "LINNETH".Bede w Lusace 2 dni wiec odezwe sie dopiero w piatek.
pozdrawiam serdecznie,
s.Jozefa..."
Cytat:
Napisane przez rmiecia Pokaż wiadomość
A zdjęcie i wszystkie dane mojej Maureen oczywiście przyszły w załączniku razem z mailem informującym o przyznaniu opieki, tylko że nie zwróciłam na to uwagi, trąba jedna. Tak się cieszyłam, że zaraz pobiegłam opowiedziec wszystko mamie. Dopiero wieczorem mąż mi pokazał załącznik.
Tak tak wszystko wysyłamy zawsze w załączniku.

KAteMwale pomysł z tekstem w PDF i wordem pierwsza klasa Na laptopie word mi nie działa, za to jest PDF. A czasem na meila przychodzi mi tylko fragment wiadomości Ale za to jest w PDF i zawsze można sobie doczytać.

Cytat:
Napisane przez New_Rock Pokaż wiadomość
czy ewentualnie następne weekendy października Wam pasują?
czyli 18-19 i 25-26 października
Mi pasuje każdy po 4 października, bo w następne nic nie mam zaplanowane. I mam nadzieje, że mi nic nie wypadnie.

Cytat:
Napisane przez greatdee Pokaż wiadomość
Witam.
Jestem przyszłą adopcyjną mamą i mam wieele pytań.
Przede wszystkim, czy jest jakieś zewnętrzne forum, po którym łatwiej byłoby się poruszać? Tutaj wszystko jest tak "wrzucone do jednego wora" i nie mogę się połapać... Zdążyłam się zorientować, że jest więcej osób z Poznania, co mnie bardzo cieszy, bo może uda się spotkac i pogadać Długo myślałam o adopcji wirtualnej i wreszcie do niej dojrzałam Niesamowicie się tym przejmuję i ekscytuję
Witam Was serdecznie!!
Czy ja Ci już nie odpisałam? Adopcje są już wstrzymane i prosimy korzystać z innych.

Słuchajcie czy ktoś zna stronę adopcjo serca ale zagraniczną? Jedna z Mam mnie pyta, a ja nie znam.

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 15:50   #2013
Mikrejsza
Rozeznanie

Cytat:
Witam.
Przede wszystkim, czy jest jakieś zewnętrzne forum, po którym łatwiej byłoby się poruszać? Tutaj wszystko jest tak "wrzucone do jednego wora" i nie mogę się połapać... Zdążyłam się zorientować, że jest więcej osób z Poznania, co mnie bardzo cieszy, bo może uda się spotkac i pogadać Długo myślałam o adopcji wirtualnej i wreszcie do niej dojrzałam Niesamowicie się tym przejmuję i ekscytuję
Witam Was serdecznie!!
jakby co to na pierwszej stronie tego wątku w poście Markosa są linki do stron innych organizacji zajmujących się adopcjami imiennymi, także można u nich pytać się o możliwość adopcji imiennej ale u nas można pomagać też na wiele innych sposobów dzieciaczkom ogólnie, także gorąco zapraszamy na naszą stronę i do rozgoszczenia się na forum, mamy tu też Rodziców których dzieci są adoptowane z innych misji
Ava a mi się ubzdurało że ten listopad to w przyszłym roku i czytam sobie spokojnie zamiast już się cieszyć
no, a tu się zgodzę że na forum to same cudowne osoby mamy
Mikrejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 15:56   #2014
New_Rock
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mikrejsza Pokaż wiadomość
to zadzwonię, ale muszę znać wspólne stanowisko :D tak na oko ile mam osób zapowiedzieć?? powiedziałam o nocujących 10, w ciągu dnia dojdzie pewnie trochę osób z Warszawy?? (poprzednio chyba tak było)
jeśli weekendy 4-5 i 11-12 nie da rady to rezerwować pierwszy wolny?
tak, bierz pierwszy wolny, a osób... no kilkanaście-kilkadziesiąt... wtedy tak koło 15 było w sumie, nie?
wejdźcie na czat, hm? :)
Seona i Mikrejsza :)
zagraniczne strony... nyatri może?
New_Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 16:07   #2015
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
wejdźcie na czat, hm?
Seona i Mikrejsza ?
nie mogę wejść wyskakuje mi że wejście z tego adresu IP jest niemożliwe

Ślub
Pati
Lili
Stary 2008-09-16, 16:14   #2016
New_Rock
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
nie mogę wejść:( wyskakuje mi że wejście z tego adresu IP jest niemożliwe:cry:
wszedłem przez swój link, i mi działa
no to nie wiem :)
ale spoks, nic ważnego ;)
Stary 2008-09-16, 16:22   #2017
greatdee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KateMwale Pokaż wiadomość
Nasze adopcje imienne z dniem 13września zostały wstrzymane. Czy już wcześniej wysłałaś swoje zgłoszenie?

Noż kurrrrcze, czy ja zawsze muszę się spóźnić o włos?? Tak bardzo mi na tym zależy...
greatdee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 17:42   #2018
Mikrejsza
Rozeznanie

Cytat:
nie mogę wejść wyskakuje mi że wejście z tego adresu IP jest niemożliwe
a ja przegapiłam ale będę na forum przed 20, tak od 19:30 czyli przed dzwonieniem do Choszczówki więc jakby co dajcie znać
Stary 2008-09-16, 19:14   #2019
Mikrejsza
Rozeznanie

Cytat:
tak, bierz pierwszy wolny, a osób... no kilkanaście-kilkadziesiąt... wtedy tak koło 15 było w sumie, nie?
ale tyle do spania zgłaszać?? bo wtedy na pewno nie pomieścimy się tylko w drewnianym, a tą Panią w sumie właśnie liczba nocujących najbardziej interesowała

greatdee są inne organizacje, a jeśli koniecznie chcesz od Siostry Józefy to chyba ostatnio KateMwale proponowała, że może się z kimś adopcją podzielić-to się możecie na PW dogadać
Stary 2008-09-16, 19:20   #2020
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

Cytat:
ale tyle do spania zgłaszać?? bo wtedy na pewno nie pomieścimy się tylko w drewnianym, a tą Panią w sumie właśnie liczba nocujących najbardziej interesowała

greatdee są inne organizacje, a jeśli koniecznie chcesz od Siostry Józefy to chyba ostatnio KateMwale proponowała, że może się z kimś adopcją podzielić-to się możecie na PW dogadać
Już rozmawiałyśmy, ale ja po moim info dostałam kilka propozycji współ-adopcji. Zależy mi, aby była to osoba z którą się dogadam i będziemy wspólnie działać, a nie będziemy współzawodniczyć, która mama lepsza, tak więc najpierw muszę poznać mamuśkę, zanim się Krzyśkiem podzielę

KateMwale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 19:21   #2021
New_Rock
Rozeznanie

Cytat:
ale tyle do spania zgłaszać?? bo wtedy na pewno nie pomieścimy się tylko w drewnianym, a tą Panią w sumie właśnie liczba nocujących najbardziej interesowała :ehem:
no to do spania niech zostanie te koło 8-9 w drewnianym, zapytaj na wszelki wypadek czy jakby więcej osób miało nocować, to czy w drugim domku ewentualnie byłyby miejsca, a może po prostu śpiwory i sala na dole?

fajnie byłoby dać info o spotkaniu w newsletterze, i wtedy niech się ludzie deklarują kto chce przyjechać, tylko ci ludzie też muszą wiedzieć, że kto pierwszy ten śpi w łóżku, a kto za pięć dwunasta, to czy ma sobie szukać spania na własną rękę, czy przywieźć karimatkę i śpiwór :)

...idziecie na czat? :>
Stary 2008-09-16, 19:29   #2022
Mikrejsza
Rozeznanie

KateMwale nie dziwię się to w końcu prawie jakbyś sobie kogoś do Rodziny włączała
dobra, to już dzwonię
Stary 2008-09-16, 19:51   #2023
Mikrejsza
Rozeznanie

mamy zarezerwowany weekend 11-12 października (4-5 nie dało się, za duża grupa już tam przyjeżdża) w jakimś domku gdzie jest miejsce na 30 osób-także spanie też dla wszystkich będzie
koszt-25-30 zł nocleg jeśli będziemy mieć swoją pościel, jeśli nie to ok 10 zł więcej.

NewRock, Pani bardzo prosiła żeby ktoś do Niej podjechał obejrzeć to miejsce gdzie mamy spać (bo Pani ma też inną koncepcję)-chce żeby na miejscu dokładnie z Nią ustalić gdzie nas położy i które sale nam udostępni, bo tam będą Msze Św i chrzty i nie chce żebyśmy ze sobą kolidowali. Dlatego jeśli masz możliwość mógłbyś podjechać tam w wolnym czasie?? albo ktoś inny z warszawy??

no, to deklarować się kto będzie zakładam wątek na drugim forum
edit: mag_mil Gosia nie czyta teraz chyba forum i nic nie pisała na temat terminów, ale mam nadzieję że będzie wam pasować

edit2: to zobaczenie sali jest konieczne bo będzie oprócz nas druga grupa i Pani zastanawia się kogo gdzie umieścić
Stary 2008-09-16, 19:53   #2024
mag_mil
Przyczajenie

Witam wszystkich!

Proszę o radę do kogo powinnam się zgłosic z pytaniem o moja Anię Bandę nr 455. Nie bardzo wiem co mam robic. Chciałabym jej wysłac paczuszke, ale nie wiem czy dojdzie jesli wyprowadziła sie ze swojej rodzinnej wioski.

Gosia wraca juz w ten czwartek (tzn. w czwartek bedzie juz w Warszawie). Mysle, że wtedy sie odezwie na forum. Ostanio jak z nia rozmawialam (udalo mi sie do niej dodzwonic) prosila abym wszystkich na forum pozdrowiła. Więc POZDRAWIAM!

Magda
mag_mil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 20:07   #2025
New_Rock
Rozeznanie

Cytat:
:jupi::jupi::jupi::jupi:
mamy zarezerwowany weekend 11-12 października [...] w jakimś domku gdzie jest miejsce na 30 osób
koszt-25-30 zł nocleg [...]

NewRock, Pani bardzo prosiła żeby ktoś do Niej podjechał obejrzeć to miejsce gdzie mamy spać [...]
hmmm to znaczy że mamy niedrewniany domek?:>
oki pojadę :)
kto jedzie ze mną?
ja mogę choćby jutro :)

+ włazić na czat! :P
Stary 2008-09-16, 20:08   #2026
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mag_mil Pokaż wiadomość
Witam wszystkich!

Proszę o radę do kogo powinnam się zgłosic z pytaniem o moja Anię Bandę nr 455. Nie bardzo wiem co mam robic. Chciałabym jej wysłac paczuszke, ale nie wiem czy dojdzie jesli wyprowadziła sie ze swojej rodzinnej wioski.

Gosia wraca juz w ten czwartek (tzn. w czwartek bedzie juz w Warszawie). Mysle, że wtedy sie odezwie na forum. Ostanio jak z nia rozmawialam (udalo mi sie do niej dodzwonic) prosila abym wszystkich na forum pozdrowiła. Więc POZDRAWIAM!

Magda
Mag_mil wstrzymaj się z paczką. Jeśli wyprowadziła się na dobre to dostaniesz inne Dziecko. Napisałam do Siostry, żeby to sprawdziła. Bo nawet jeśli paczka przyjdzie, to nie będzie jej komu wręczyć. Chyba, że w tym czasie dostałabyś nowe Dziecko to jemu.

Na czat nie mogę wejść mimo wszystkich programów Nie wiem co mi się porobiło??? zawsze wchodziłam normalnie

Newsletter o spotkaniu to dobry pomysł Ciekawe ile się nas zjedzie

Ślub
Pati
Lili
Stary 2008-09-16, 20:34   #2027
AniaSar
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez KateMwale Pokaż wiadomość
Kochani, Chciałabym Was prosić, aby podczas wieczornej modlitwy, pomyśleli o spokój duszy dla mojego kolegi, który został zamordowany. Dowiedziałam się przed chwilą, wracała od przyjaciół, został śmiertelnie pobity.
http://wiadomosci.onet.pl/1825801,12,item.html

KateMwale bardzo mi przykro
AniaSar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 21:50   #2028
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Aniu sar ja do Ciebie - Twoją Goldfridą opiekuje się jeszcze Kasia z Lublina, była na forum i wystaiała nawet aukcje charytatywne, ale od jakiegoś czasu nie potrafię się z nią skontaktować. Napisałam jej na gg że przez pomyłkę jej dziecko ma drugiego sponsora i możecie wpłacać po połowie, ale nie dostałam potwierdzenia że przyjęła to do wiadomości :/

Gliceria to dziewczynka o wiele młodsza, która zmarła rok temu, miała adopcyjną mame z Berlina, która była w Zambii, ja miałam źle opisane zdj i stąd ta pomyłka

ja niestety na spotkaniu się nie stawię ale Wam życzę owocnych przeżyć - moze zbierzecie podpisy i założycie przy okazji stowarzyszenie? - trzeba wybrać tymczasowy zarząd o reszcie poczytajcie w necie
byłoby wspaniale

KateMwale - wspaniały gest z Twojej strony dot. Krzysia
_MAMA_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-16, 21:51   #2029
Mikrejsza
Rozeznanie

Cytat:
fajnie byłoby dać info o spotkaniu w newsletterze, i wtedy niech się ludzie deklarują kto chce przyjechać,

...idziecie na czat?
super pomysł z info przez newsletter
chodźcie na chat
Stary 2008-09-17, 09:53   #2030
mamapity
Raczkowanie

Witam wszystkich serdecznie!!!

Czy spotkanie tylko rodziców adopcyjnych

Ja jestem tylko babcią ale chętnie bym przyjechała, jeżeli można???

KateMwale - bardzo Ci współczuje.

Edytowane przez mamapity
Czas edycji: 2008-09-17 o 09:59 Powód: dopisek
mamapity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 10:25   #2031
ava80
Rozeznanie

GG do ava80 Send a message via Skype™ to ava80

Cytat:
Napisane przez ava80 Pokaż wiadomość
Druga: MAinalia Phiri nr 245 ma w tabelce rozmiarowej wpisana date ur 12.10.2003. A ja mam w liście od nich bodajże 1.12.2002.
ponawiam pytanie..
Stary 2008-09-17, 10:59   #2032
assuntina
Przyczajenie

Cytat:
Witam.
Witam Was serdecznie!!

Witaj!! tak jak już wcześniej odpisały Ci inne osoby, adopcje imienne zostały wstrzymane. Jest jednak wiele innych zakonów i organizacji prowadzących adopcję imienną, z których możesz skorzystać. Ja swoją pierwszą córeczkę odnalazłam za pośrednictwem ss. Michalitek. Podaję Ci link:
http://michalitki.pl/

wszystkie informacje znajdziesz na stronie, a w razie czego wyslij @ do sióstr.

Pozdrawiam i życzę wiele radości z adopcji na odległość
assuntina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 11:23   #2033
Mikrejsza
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamapity Pokaż wiadomość
Witam wszystkich serdecznie!!!

Czy spotkanie tylko rodziców adopcyjnych

Ja jestem tylko babcią ale chętnie bym przyjechała, jeżeli można???

KateMwale - bardzo Ci współczuje.

pewnie że nie tylko Rodziców Adopcyjnych po prostu musiałam nas jakoś zapowiedzieć w tej Choszczówce i tak najłatwiej mi było nas określić- przynajmniej to było pierwsze co mi wpadło do głowy
Lepsze określenie to spotkanie Przyjaciół Misji

suuuuper że przyjedziesz
Stary 2008-09-17, 12:55   #2034
basiaczek11
Raczkowanie

Dostałam dziś mailem zdjęcie Pretence. Kurcze nie zdawałam sobie sprawy z ilości uczuć i emocji dopóki nie popatrzyłam na tą smutną buźkę. Moje dziewczynki zamiast szykować się do szkoły i przedszkola oglądały zdjęcie i oświadczyły, że musimy załatwić Pretence porządne buty. Załatwimy.... Odkąd nasza podopieczna "pojawiła sie w naszym domu" moje dziewczyny bardzo wydoroślały. Do pierwszej wysłanej paczuszki dokładały przedmioty kupione za "swoje" pieniążki chociaż czasem trudno im się z nimi rozstać) Ogladają zdjęcia, czytają informacje o Zambii i uwrażliwiają sie na los innych fajnie...
Sorry za te przemyślenia ale tak mnie jakoś wzięło

Adopcja Serca na facebooku:

Adopcja Serca

basiaczek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 15:33   #2035
mamapity
Raczkowanie

Spotkanie rodziców adopcyjnych -super określenie.

To Ja jade.

Edytowane przez mamapity
Czas edycji: 2008-09-17 o 15:37 Powód: dopisek
mamapity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 16:21   #2036
New_Rock
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamapity Pokaż wiadomość
Spotkanie rodziców adopcyjnych -super określenie.:D:D:D

To Ja jade.
super :) Pita też będzie? :)

do Choszczówki może jutro pojadę... dziś pada ;P
[o kurcze jutro też ma padać... ;P]
może ktoś się jednak chce przejechać ze mną?
las, ładnie... złota polska jesień... no? :)
Stary 2008-09-17, 17:10   #2037
yustyna777
Raczkowanie

Cytat:
Noż kurrrrcze, czy ja zawsze muszę się spóźnić o włos?? Tak bardzo mi na tym zależy...
Greatdee - jeśli chcesz, to możesz razem ze mną opiekować się moją córeczką Bernadette. Ma ona 2,5 roku i pięcioro rodzeństwa, więc na pewno większa pomoc się przyda
Ja oprócz Bernadette mam też 11-letniego synka Lawrence`a. Chłopczyk jest sierotą. Mieszka z babcią i swoim starszym bratem.
Czuję ogromną odpowiedzialność za nich oboje i często o nich myślę, ale Lawrence jest mi szczególnie bliski. Myślę, że jest to spowodowane tym, że nie ma rodziców, więc jestem jedyną mamą jaką ma, adopcyjną. I ten list, w którym piszą, że przyjmują mnie do swojej rodziny.... to było niesamowite, po prostu kocham go jak swoje dziecko.
yustyna777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 18:21   #2038
kate354
Raczkowanie

Witam wszystkich znów po dłuuuuuuuuugiej przerwie. Kasiu, newslettery od Ciebie są super. Czytam je z przyjemnością i wiele się dowiaduję. Super pomysł! Wiele osób dzięki nim pozna bliżej naszą adopcję i naszą kochaną Zambię.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Ja się pochwalę, że wybieram się w końcu na zasłużony urlop i odpoczynek od codziennych obowiązków To już za tydzień!!!!!!!
kate354 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-17, 19:00   #2039
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ava80 Pokaż wiadomość
MAinalia Phiri nr 245 ma w tabelce rozmiarowej wpisana date ur 12.10.2003. A ja mam w liście od nich bodajże 1.12.2002.
Odpowiedźod Siostry:
"Na te pytania o daty urodzenia czy sprawdzenie czy wplynely pieniadze to sprawdze gdy przyjade z Lusaki..pozdrawiam"

Wiem, że jeszcze paru Osobom nie zgadza się rozliczenie, to też przesłałam Siostrze do sprawdzenia.

A Jola Dla Ciebie J. napisała do mnie z Chorwacji Pogoda na opalanie średnia, ale na zwiedzanie suuuper

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2008-09-17 o 19:01 Powód: dopisek
Stary 2008-09-17, 20:05   #2040
mag_mil
Przyczajenie

Cytat:
Mag_mil wstrzymaj się z paczką. Jeśli wyprowadziła się na dobre to dostaniesz inne Dziecko. Napisałam do Siostry, żeby to sprawdziła. Bo nawet jeśli paczka przyjdzie, to nie będzie jej komu wręczyć. Chyba, że w tym czasie dostałabyś nowe Dziecko to jemu.
Bardzo dziekuje i z niecierpliwoscia czekam na wieści. Szkoda byłoby gdyby Ania wyprowadziła się daleko (przywiązałam się już do niej ), ale oczywiście w razie czego mogę zaopiekowac sie nowym dzieckiem.

Ja z Gosią na spotkaniu napewno się pojawimy, choc nocowac pewnie nie bedziemy.

Jutro o 11.05 Gosia będzie juz w Warszawie. Teraz jest w Kenii. O 22 wylatuje do Amsterdamu. Cała rodzinka idzie na lotnisko po nia

Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i życze spokojnej nocy.

Magda
mag_mil jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości