|
|
#2341 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
Cytat:
Hurrra Paczucha doszła Tak sie cieszę. Mam nadzieję, że Elina będzie zadowolona ![]() Dziękuje wszystkim którzy trzymali kciuki - już sie przeprowadziłam, a raczej nadal sie przeprowadzam... W pokoju mam tylko łóżko i telewizor, ale to tylko na razie. Udało mi się też zapisac do szkoły (New_Rock - rzutem na taśmę bo dziś zamykali zapisy :P ) a jutro mam zjazd. Ogólnie duzo sie dzieje i nei mam kiedy nawet wejśc na forum czy czata. Z góry przepraszam i obiecuję poprawę
|
|
|
|
|
#2342 |
|
Raczkowanie
|
Hi, - ale dalej nie wiem co z formularzem 483 Dlatego trochę tu jeszcze pomarudzę jakby cooooooo - doobraaaa ?
Edytowane przez alicjazopola Czas edycji: 2008-10-03 o 19:58 |
|
|
|
#2343 |
|
Raczkowanie
|
Hura!!!
Doszła paczuszka ode mnie! Tak sie ciesze (Troszke mi nazwisko przerobiliście ![]() )
|
|
|
|
#2344 |
|
Rozeznanie
|
Hmmm... a moja koperta priorytet nie doszła jeszcze (już miesiąc idzie...)
Mam nadzieje że zdąży dojść przed Sophii urodzinami 12.10... chociaż teraz już szczerze w to wątpię... ![]() ps. na allegro doszła jeszcze jedna wpłata 10zł - dziękuję.
|
#2345 |
|
Raczkowanie
|
cyt. "ps. na allegro doszła jeszcze jedna wpłata 10zł - dziękuję.[/quote]"
dziękuję za informację
|
|
|
|
#2346 |
|
Rozeznanie
|
Bondziorno wszystkim!!!
Dwie sprawy mam do Was ![]() Pierwsza - wyjeżdżając z Zambii Siostra prosiła mnie o zakup dwóch sprzętów kuchennych... oba sprzęty kupiłam (mogę później wstawić foty jak ktoś sobie życzy )...ale ja nie mam zamiaru tego wysyłać droga morską (czas : pół roku ) tym bardziej, że Siostra sama mówiła, żeby lotniczo. Dwa sprzęty (robot kuchenny który - wierzcie mi - robi wszystko + prodiż) ważą ok. 13 kg. Przesyłka Pocztą Polską (lotnicza) to koszt ok. 350 pln. Nie wiem ile czasu sobie liczą na doręczenie, ale patrzyłam na ceny u mnie w pracy (TNT) i z moją zniżką wychodzi jakieś 400pln, czyli kwota porównywalna, a czas to ok.1 tydz.Tyle tylko że ja z funduszy mam 100pln i tak sobie pomyślałam...czy nasze kochane grono rodziców adopcyjnych nie zechciało by wspomóc ![]() Wszelkie odruchy dobrego serca proszę kierować na początek w formie pisemnej na priv ![]() I druga sprawa - http://wiadomosci.ngo.pl/wiadomosci/400523.html ktoś chętny??? Bo ja już formularz zgłoszeniowy dla siebie wysłałam! A....skoro już zaczęłam o TNT...pamiętacie, że robiłam tę wystawę u siebie w pracy? I potem miała być jakaś akcja zbiórkowa, czy też wciągnięcie firmy w pomoc itp itd. Ostatnio podeszła do mnie moja przełożona i zapewniła mnie, że pamięta o tym jak najbardziej, tylko, że na razie musimy chwilunię poczekać, bo okres mamy gorący i nie opłaca się teraz iść z tym projektem do generalnego, bo odrzuci....ale sprawa jakby co w toku Będę informować na bieżącoA tymczasem życzę miłego wieczora i wiecie co? ZA TYDZIEN SIE WIDZIMY!!!!!!!
|
|
|
|
#2347 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie mam takie dni, że żona nie wraca na noc. Ale dzisiaj dostałem formularze, te o których pisze MAMA, że były w szufladzie -zeskanowałem i odesłałem gdzie trzeba. Sprawdzajcie pocztę. 356a też tam był.
|
|
|
|
#2348 |
|
Przyczajenie
|
Witam, w końcu tu dotarłam i mi się udało. Jestem już umówiona z dziewczynami z Rzeszowa na przyjazd w dniu 11.X. Bardzo sie cieszę i goraco pozdrawiam.
|
|
|
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
donia witaj
![]() alicjo - bardzo proszę o komentarz do zdjęć tych dzieci , jaki to kraj? dlaczego te muchy włażą na te dzieci ??? ![]() i błagam więcej niż 1 zdanie ![]() gosia a co siostra zamierza tym robotem robić i ten prodziż do czego? bo jak znam siostre to ma pewnie inne pomysły niż pieczenie ciasta produkcja czego tym razem ?i proszę o komentarz do naleśników - nie zapomniałam :P to jak kto się dorzuca do wysyłki sprzętu ??? ahamar aha, rozumiem ... aleś szybki ale to co mam jeszcze to juz tak szybko Ci nie pójdzie ![]() jedziesz do Warszawy ?
|
#2350 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
MAMA - nie musisz poddawać formularzy, aż tak długiej kwarantannie w szufladzie. Kilka dni wystarczy w zupełności ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2351 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas prawdziwe upaly,jestesmy jak na patelni a wieczorem podwojnie zmeczeni.. tak bedzie gdzies do polowy grudnia. Juz za pare dni spotkanie,zycze aby bylo owocne i pelne radosci-Duch sw.niech oswieca i prowadzi,pozdrawiam goraco! |
|
|
|
|
#2352 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gosiu a kiedy chces zto wyslac?? zawsze mzoeby cos zebrac na spotkaniu w Choszczowce grosz do grosza i damy rade chętnie cos dorzucę )
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!” |
|
|
|
|
#2353 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do prezesa, to ja wystawiam już teraz kandydaturę Gosi Cytat:
Wszystkie skany formularzy poleciały Dzięki Ahamar, wszystko doszło. Cytat:
Cytat:
![]() Jutro idę na wesele mojego Szwagra
|
||||
|
|
|
#2354 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
MAMA dzięki za informacje - chociaż są strasznie smutne Mam pytanie: Reginka ma 9 lat, nie chodzi do szkoły, czy w związku z tym pieniądze, które wpłaciliśmy dla niej (lub ich część) mogą być wykorzystane na najbardziej potrzebne jej rodzinie rzeczy? Zrozumcie - nie boję się, że gdzieś "przepadną", ale jeśli nie są w tym momencie potrzebne na szkołę, to może przydadzą się na coś bardziej potrzebnego jej rodzinie. Mam też nadzieję, że Regina pójdzie do szkoły od nowego roku. To pytanie trochę nie do Was - rodziców , ale wiem też, że podczytuje nas s. Jozefa niech zdecyduje jak będzie najlepiej. |
|
|
|
|
#2355 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak, bardzo dzielne ![]()
|
|||
|
|
|
#2356 |
|
Raczkowanie
|
Seonko -
![]() Udanego wesela, wspaniałej zabawy. Edytowane przez alicjazopola Czas edycji: 2008-10-04 o 11:10 |
|
|
|
#2357 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
yyy...dziękuję dziewczyny...ale szczerze mówiąc boję się, że bym się nie sprawdziła. Za dobrze się znam - straszny leń ze mnie i często mam słomiany zapał... :/ Ja szczerze mówiąc widzę na tym stanowisku (jesli MAMA nie chce) Markosa A ja właśnie wróciłam z grzybów...będzie co przyrządzić na Wigilię ![]() Hmm...co do jedzenia...to w Choszczówce będę miała dla Was niespodziankę...zambijską ![]() Miłej soboty!!! |
||
|
|
|
#2358 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie!
Strasznie długo tu nie pisałam, ale mam tyle obowiązków, że tylko mogę Was czytać. Dostalam formularz dziękuję Właśnie zabieram się za wysyłanie paczki, ale nie wiem jak napisać list, mam tyle myśli, że nie wiem od czego zacząć, może ktoś pomoże?
|
|
|
|
#2359 |
|
Raczkowanie
|
MAMA dziękuję!!!!!!!
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2360 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak Gosiu nie sądzę, żebyś się sprawdziła na stanowisku prezesa. Straszny z Ciebie leń, słomiany zapał i w ogóle... Życzyłabym sobie być takim leniem ![]() A propo niespodzianki kulinarnej to chyba nie masz na myśli tych suszonych robaczków, które zakupiłaś w Zambii
|
|
|
|
|
#2361 |
|
Rozeznanie
|
![]() Yustyna - jesteś kochana, ale to tylko tak pięknie wygląda ![]() a propos warsztatów - dla Warszawiaków, ale nie tylko: http://www.polskapomoc.gov.pl/Akadem...zwoju,826.html |
|
|
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
nie zapominajcie że w Zarządzie Stowarzyszenia ma zasiąść conajmniej 3 osoby : prezes, wice-prezes i skarbnik, mozna jeszcze dodatkowe stanowiska utworzyć, więc spokojnie, jak dla mnie to Zarząd może mieć 20 osób w tym 15-tu wice prezesów - dla każdego coś dobrego
![]() dezyzje i tak podejmuje się z Stowarzyszeniu na walnym zgromadzeniu członków - to nie znaczy że jak ktoś się nie zjawi to nic nie mozna zrobić
|
#2363 |
|
Raczkowanie
|
1 karton SPIRONOLACTONU-wystarczy nam na caly rok a moze na dluzej.. 2 kartony przeroznych witaminek dla dzieci,pastylki do ssania przy bolach gardla,tabletki p/bolowe.Tak bardzo sie ciesze na te dary-to tak milo ze tylu ludzi odpowiedzialo na te prosbe.Doszla tez paczka z Redemptoris Missio ,Poznan i koperta z 200 op.Spironolaktonu,tabl.wy luskane juz w 2 puszkach.Dziekuje z calego serca.Wszystkim zycze pieknej niedzieli.Z Bogiem! |
|
|
|
#2364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kto wysłał ten karton Spiranolaktonu ? także ogromnie się cieszę to wspaniałe, móc czytać takie dobre wiadomości
|
|
#2365 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gosiu - dasz radę doniia1 - witaj
|
|
|
|
|
#2366 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do prezesa ... Gosia zgóóóóóódź się Uwazam ze MAMA była by najlepszym kandydatem ... w końcu rozkręciła cąłą akcje ale jesli nie MAMA to kto inny jak nie Ty?!?! Byłaś w Zambii, wiesz co i jak...wkładasz w to tyle serca... a jeśli uważasz ze jestes leniem to znaczy że jeszcze nigdy nie widziałaś prawdziwego lenia! ![]() no chyba ze Markos się zgodzi ![]()
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!” |
|
|
|
|
#2367 |
|
Rozeznanie
|
a Seona? a DlaCiebieJ??? To także osoby, które wkładają w akcję wiele serca a poza tym znają program na wylot!
Słuchajcie! Może po prostu zrobimy głosowanie w Choszczówce. Jest kilka kandydatur...Ci których w Choszczówce nie będzie niech zagłosują mailowo do kogoś, kogo okrzykniemy sekretarzem wyborów. Poza tym może jest ktoś, kto chciałby objąć jakąś funkcję!!!??? Piszcie, zgłaszajcie się, nie kryjcie się z tym...!!! |
|
|
|
#2368 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gosia super byś reprezentowała naszą adopcję. Można się Tobą chwalić Naszym Prezesem jest Gosiakk7, która była w Zambii, pomagała Siostrze, odwiedziła nasze Dzieci i nawet zdała test na afrykańską żonę A o obowiązki to Ty się nie matw Jak trzeba będzie napisać jakieś rozliczenia, podania, prośby itp. to damy radęCytat:
Ja już po. To był tylko rodzinny obiad, ale było baaardzo miło.Edit: Cytat:
![]() Przegłosujemy na spotkaniu. Edytowane przez Seona Czas edycji: 2008-10-04 o 19:25 Powód: dopisek |
|||
|
|
|
#2369 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
fakt masz racje Seona i dla Ciebie J to tez dobra kandydatura..... a nawet bardzo dobra ogarniemy w Choszczowce to i owo ![]() Seona dobrze widzialam?? Będziesz w Choszczówce?
|
|
|
|
#2370 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witaj Cytat:
2szt.prezes: Markos i MAMA 2szt. wice Gosia i Seona Jako że Mama i Seona najwięcej wiedzą nt organizacji całej naszej adopcji,a mało czasu to proponuję im dodatkowych pomocników. Markos i Gosia bardzo dobre kandydatury ,pełne zapału,ale nie zapominajmy że cała "maszyna" adopcyjna ma już kilka lat i szkoda całej pracy jaką dziewczyny włożyły.A ponieważ wszystko się rozrasta to i pomocników potrzeba,wiec Gosia i Markos bardzo się przydadzą. Mam nadzieję,ze i Mama na 2 prezesa da się namówić - co dwie głowy to nie jedna,a szkoda tego całego co juz zrobiła jej odebrać..... Czy coś takiego jak bariera kilometrów to u nas wogóle ma znaczenie. Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.

Paczucha doszła 
Dlatego trochę tu jeszcze pomarudzę jakby cooooooo - doobraaaa ?
Mam nadzieje że zdąży dojść przed Sophii urodzinami 12.10... chociaż teraz już szczerze w to wątpię... 

)