Misja w Zambii - część III - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-03, 19:31   #2341
Pyziulka
Rozeznanie

GG do Pyziulka
Dot.: Misja w Zambii - część III

Cytat:
Napisane przez _MAMA_ Pokaż wiadomość
a teraz siostra :

Na forum nie umie sie zalogowac dzisiaj-podaje wiec od kogo przyszly paczuszki:

koperty bombelkowe
*Barbara S.Torun

Dziekuje serdecznie.Pozdrawiam bardzo goraco.s.Jozefa

Hurrra Paczucha doszła Tak sie cieszę. Mam nadzieję, że Elina będzie zadowolona

Dziękuje wszystkim którzy trzymali kciuki - już sie przeprowadziłam, a raczej nadal sie przeprowadzam... W pokoju mam tylko łóżko i telewizor, ale to tylko na razie. Udało mi się też zapisac do szkoły (New_Rock - rzutem na taśmę bo dziś zamykali zapisy :P ) a jutro mam zjazd. Ogólnie duzo sie dzieje i nei mam kiedy nawet wejśc na forum czy czata. Z góry przepraszam i obiecuję poprawę
Pyziulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-03, 19:34   #2342
alicjazopola
Raczkowanie

GG do alicjazopola

Cieszę się bardzo, że jak do tej pory z szybkością błyskawicy docierają moje dary. Bardzo dziękuję za informacje.
Hi, - ale dalej nie wiem co z formularzem 483 - chyba się gdzieś zaplątał - trudno muszę Was pomęczyć bo jednoznacznej odpowiedzi nie mam. Dlatego trochę tu jeszcze pomarudzę jakby cooooooo - doobraaaa ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (105,8 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (103,4 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (79,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (62,7 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (93,8 KB, 28 załadowań)

Edytowane przez alicjazopola
Czas edycji: 2008-10-03 o 19:58
alicjazopola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-03, 19:34   #2343
Karotka87
Raczkowanie

Hura!!!
Doszła paczuszka ode mnie! Tak sie ciesze
(Troszke mi nazwisko przerobiliście )
Karotka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-03, 20:06   #2344
ulisia1
Rozeznanie

GG do ulisia1

Hmmm... a moja koperta priorytet nie doszła jeszcze (już miesiąc idzie...) Mam nadzieje że zdąży dojść przed Sophii urodzinami 12.10... chociaż teraz już szczerze w to wątpię...

ps. na allegro doszła jeszcze jedna wpłata 10zł - dziękuję.
Stary 2008-10-03, 20:11   #2345
alicjazopola
Raczkowanie

GG do alicjazopola

cyt. "ps. na allegro doszła jeszcze jedna wpłata 10zł - dziękuję.[/quote]"
dziękuję za informację

Stary 2008-10-03, 20:12   #2346
gosiakk7
Rozeznanie

Bondziorno wszystkim!!!

Dwie sprawy mam do Was

Pierwsza - wyjeżdżając z Zambii Siostra prosiła mnie o zakup dwóch sprzętów kuchennych... oba sprzęty kupiłam (mogę później wstawić foty jak ktoś sobie życzy )...ale ja nie mam zamiaru tego wysyłać droga morską (czas : pół roku ) tym bardziej, że Siostra sama mówiła, żeby lotniczo. Dwa sprzęty (robot kuchenny który - wierzcie mi - robi wszystko + prodiż) ważą ok. 13 kg. Przesyłka Pocztą Polską (lotnicza) to koszt ok. 350 pln. Nie wiem ile czasu sobie liczą na doręczenie, ale patrzyłam na ceny u mnie w pracy (TNT) i z moją zniżką wychodzi jakieś 400pln, czyli kwota porównywalna, a czas to ok.1 tydz.

Tyle tylko że ja z funduszy mam 100pln i tak sobie pomyślałam...czy nasze kochane grono rodziców adopcyjnych nie zechciało by wspomóc
Wszelkie odruchy dobrego serca proszę kierować na początek w formie pisemnej na priv

I druga sprawa - http://wiadomosci.ngo.pl/wiadomosci/400523.html
ktoś chętny??? Bo ja już formularz zgłoszeniowy dla siebie wysłałam!

A....skoro już zaczęłam o TNT...pamiętacie, że robiłam tę wystawę u siebie w pracy? I potem miała być jakaś akcja zbiórkowa, czy też wciągnięcie firmy w pomoc itp itd.
Ostatnio podeszła do mnie moja przełożona i zapewniła mnie, że pamięta o tym jak najbardziej, tylko, że na razie musimy chwilunię poczekać, bo okres mamy gorący i nie opłaca się teraz iść z tym projektem do generalnego, bo odrzuci....ale sprawa jakby co w toku Będę informować na bieżąco

A tymczasem życzę miłego wieczora i wiecie co? ZA TYDZIEN SIE WIDZIMY!!!!!!!
gosiakk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-03, 20:23   #2347
ahamar
Raczkowanie

Cytat:
ahamar a dlaczego dzisiaj - żona od wczoraj nie wróciła dod domu? bo ja wczoraj jej podałam
Właśnie mam takie dni, że żona nie wraca na noc. Ale dzisiaj dostałem formularze, te o których pisze MAMA, że były w szufladzie -zeskanowałem i odesłałem gdzie trzeba. Sprawdzajcie pocztę. 356a też tam był.
ahamar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-03, 20:39   #2348
doniia1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez yustyna777 Pokaż wiadomość
Tak, potwierdzam. Aldonka skontaktowała się z nami i całą czwórką wyruszamy do Choszczówki Mikrejsza dopisz proszę jeszcze jednego uczestnika spotkania do listy (z noclegiem włącznie)
Witam, w końcu tu dotarłam i mi się udało. Jestem już umówiona z dziewczynami z Rzeszowa na przyjazd w dniu 11.X. Bardzo sie cieszę i goraco pozdrawiam.
doniia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-03, 21:11   #2349
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

donia witaj

alicjo -
bardzo proszę o komentarz do zdjęć tych dzieci , jaki to kraj? dlaczego te muchy włażą na te dzieci ???

i błagam więcej niż 1 zdanie

gosia a co siostra zamierza tym robotem robić i ten prodziż do czego? bo jak znam siostre to ma pewnie inne pomysły niż pieczenie ciasta produkcja czego tym razem ?

i proszę o komentarz do naleśników - nie zapomniałam :P
to jak kto się dorzuca do wysyłki sprzętu ???

ahamar aha, rozumiem ... aleś szybki ale to co mam jeszcze to juz tak szybko Ci nie pójdzie
jedziesz do Warszawy ?
_MAMA_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-03, 21:14   #2350
yustyna777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ahamar Pokaż wiadomość
Właśnie mam takie dni, że żona nie wraca na noc. Ale dzisiaj dostałem formularze, te o których pisze MAMA, że były w szufladzie -zeskanowałem i odesłałem gdzie trzeba. Sprawdzajcie pocztę. 356a też tam był.
Wieeeelkie dzięki. Bardzo się cieszę, że zguby się odnalazły
MAMA - nie musisz poddawać formularzy, aż tak długiej kwarantannie w szufladzie. Kilka dni wystarczy w zupełności
Cytat:
Napisane przez doniia1 Pokaż wiadomość
Witam, w końcu tu dotarłam i mi się udało. Jestem już umówiona z dziewczynami z Rzeszowa na przyjazd w dniu 11.X. Bardzo sie cieszę i goraco pozdrawiam.
Witamy serdecznie Miejsca w busie na sobotą są już zarezerwowane. Wyjeżdżamy o 8.30 z placu przy Urzędzie Wojewódzkim.
yustyna777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-03, 21:26   #2351
s.Józefa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ulisia1 Pokaż wiadomość
Hmmm... a moja koperta priorytet nie doszła jeszcze (już miesiąc idzie...) Mam nadzieje że zdąży dojść przed Sophii urodzinami 12.10... chociaż teraz już szczerze w to wątpię...
Szczesc Boze!Kochani paczuszki dojda...zdarzylo sie ze poprzednie bombelkowe koperty/pol worka/ sa juz rozdane dzieciom,polaczylam je z kilkoma innymi zapominajac ze nie poinformowalam Was od kogo przyszly...przepraszam za to.Wkrotce dzieci paczuszki odbiora ,napisza listy,zdjecia przysle...i wszystko sie wyjasni...
U nas prawdziwe upaly,jestesmy jak na patelni a wieczorem podwojnie zmeczeni..
tak bedzie gdzies do polowy grudnia.
Juz za pare dni spotkanie,zycze aby bylo owocne i pelne radosci-Duch sw.niech oswieca i prowadzi,pozdrawiam goraco!
s.Józefa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-03, 22:30   #2352
agu_siek
Raczkowanie

GG do agu_siek

Cytat:
Napisane przez gosiakk7 Pokaż wiadomość
Bondziorno wszystkim!!!

Dwie sprawy mam do Was

Pierwsza - wyjeżdżając z Zambii Siostra prosiła mnie o zakup dwóch sprzętów kuchennych... oba sprzęty kupiłam (mogę później wstawić foty jak ktoś sobie życzy )...ale ja nie mam zamiaru tego wysyłać droga morską (czas : pół roku ) tym bardziej, że Siostra sama mówiła, żeby lotniczo. Dwa sprzęty (robot kuchenny który - wierzcie mi - robi wszystko + prodiż) ważą ok. 13 kg. Przesyłka Pocztą Polską (lotnicza) to koszt ok. 350 pln. Nie wiem ile czasu sobie liczą na doręczenie, ale patrzyłam na ceny u mnie w pracy (TNT) i z moją zniżką wychodzi jakieś 400pln, czyli kwota porównywalna, a czas to ok.1 tydz.

Tyle tylko że ja z funduszy mam 100pln i tak sobie pomyślałam...czy nasze kochane grono rodziców adopcyjnych nie zechciało by wspomóc
Wszelkie odruchy dobrego serca proszę kierować na początek w formie pisemnej na priv

I druga sprawa - http://wiadomosci.ngo.pl/wiadomosci/400523.html
ktoś chętny??? Bo ja już formularz zgłoszeniowy dla siebie wysłałam!

A....skoro już zaczęłam o TNT...pamiętacie, że robiłam tę wystawę u siebie w pracy? I potem miała być jakaś akcja zbiórkowa, czy też wciągnięcie firmy w pomoc itp itd.
Ostatnio podeszła do mnie moja przełożona i zapewniła mnie, że pamięta o tym jak najbardziej, tylko, że na razie musimy chwilunię poczekać, bo okres mamy gorący i nie opłaca się teraz iść z tym projektem do generalnego, bo odrzuci....ale sprawa jakby co w toku Będę informować na bieżąco

A tymczasem życzę miłego wieczora i wiecie co? ZA TYDZIEN SIE WIDZIMY!!!!!!!

Gosiu a kiedy chces zto wyslac?? zawsze mzoeby cos zebrac na spotkaniu w Choszczowce grosz do grosza i damy rade chętnie cos dorzucę )
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!”
agu_siek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-03, 23:23   #2353
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem ile czasu sobie liczą na doręczenie, ale patrzyłam na ceny u mnie w pracy (TNT) i z moją zniżką wychodzi jakieś 400pln, czyli kwota porównywalna, a czas to ok.1 tydz.
Gosiu podaj nr konta, dorzucę się. Ciekawe co nasz Siostra Biznesswoman planuje?

Co do prezesa, to ja wystawiam już teraz kandydaturę Gosi Zakłada stowarzyszenie, załatwiła siedzibę, była w Zambii, zna wszystko od podszewki

Cytat:
Napisane przez ahamar Pokaż wiadomość
. Ale dzisiaj dostałem formularze, te o których pisze MAMA, że były w szufladzie -zeskanowałem i odesłałem gdzie trzeba. Sprawdzajcie pocztę. 356a też tam był.
Sprawdzajcie Wszystkie skany formularzy poleciały Dzięki Ahamar, wszystko doszło.

Cytat:
Witam serdecznie

Cytat:
Miejsca w busie na sobotą są już zarezerwowane. Wyjeżdżamy o 8.30 z placu przy Urzędzie Wojewódzkim.
Moje dzielne Dziewczyny

Jutro idę na wesele mojego Szwagra

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-03, 23:50   #2354
janka75
Przyczajenie

Cytat:
edit:
ja mam 440
Regina Lungu
rodzice oboje nie żyją
ur. 22,07,1999
zdrowa
lubi bawić się zabawkami
ma 10-letnia siostrę Lonice Lungu i 6-letnią Alice Lungu
ani Alice ani Regina nie chodzą do szkoły
Lonica jest w 2 klasie
Regina mieszka z Ciocią -Sarah Phiri

397 T. Ngoma
ur. 04/28/1992
zdrowy
lubi matematykę
i grać w piłkę nożną
tata nie żyje
mama zdrowa

ma 3 braci w wieku 24; 21 - nie chodzą do szkoły, 18- letni chodzi, i siostry 16-letnia, nie chodzi do szkoły; 12- ltenia jest w klasie 7 tak jak i Jeremiach (imię niewyraźne)
chłopak chce zostać nauczycielem i mieszka u Cioci

jeżeli inne poszukiwane nr były "w szufladzie" to teraz są u ahamara
a te pow. i innne będą teraz "w szufladzie" i po przejściu kwarantanny oddam do ahamara

MAMA dzięki za informacje - chociaż są strasznie smutne

Mam pytanie: Reginka ma 9 lat, nie chodzi do szkoły, czy w związku z tym pieniądze, które wpłaciliśmy dla niej (lub ich część) mogą być wykorzystane na najbardziej potrzebne jej rodzinie rzeczy? Zrozumcie - nie boję się, że gdzieś "przepadną", ale jeśli nie są w tym momencie potrzebne na szkołę, to może przydadzą się na coś bardziej potrzebnego jej rodzinie. Mam też nadzieję, że Regina pójdzie do szkoły od nowego roku. To pytanie trochę nie do Was - rodziców , ale wiem też, że podczytuje nas s. Jozefa niech zdecyduje jak będzie najlepiej.

janka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-04, 09:01   #2355
yustyna777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agu_siek Pokaż wiadomość
Gosiu a kiedy chces zto wyslac?? zawsze mzoeby cos zebrac na spotkaniu w Choszczowce grosz do grosza i damy rade chętnie cos dorzucę )
Świetny pomysł. Na spotkaniu w Choszczówce na pewno zbierzemy całą potrzebną kwotę

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość

Co do prezesa, to ja wystawiam już teraz kandydaturę Gosi Zakłada stowarzyszenie, załatwiła siedzibę, była w Zambii, zna wszystko od podszewki
Tak, zgadzam się to też bardzo dobra kandydatura.

Cytat:
Sprawdzajcie Wszystkie skany formularzy poleciały Dzięki Ahamar, wszystko doszło.
Dostałam formularz Mam nadzieję, że nikogo nie poirytowałam swoją dociekliwością, ale tak bardzo mi na nim zależało [/quote]

Cytat:
Moje dzielne Dziewczyny
Tak, bardzo dzielne
Stary 2008-10-04, 10:36   #2356
alicjazopola
Raczkowanie

GG do alicjazopola

Seonko - oczywiście bardzo, baaardzo dziękuje za formularz. Wiadomości napawają optymizmem na przyszłość.

Udanego wesela, wspaniałej zabawy.

Wszystkiego naj.., naj.. dla Młodej Pary. Hej !!! Weeseleee !!!!!

Edytowane przez alicjazopola
Czas edycji: 2008-10-04 o 11:10
Stary 2008-10-04, 12:15   #2357
gosiakk7
Rozeznanie

Cytat:
Gosiu podaj nr konta, dorzucę się.

Cytat:
Świetny pomysł. Na spotkaniu w Choszczówce na pewno zbierzemy całą potrzebną kwotę
Seona, może jednak na tym spotkaniu? To już za tydzień...

Cytat:
Cytat:
Tak, zgadzam się to też bardzo dobra kandydatura.

yyy...dziękuję dziewczyny...ale szczerze mówiąc boję się, że bym się nie sprawdziła. Za dobrze się znam - straszny leń ze mnie i często mam słomiany zapał... :/ Ja szczerze mówiąc widzę na tym stanowisku (jesli MAMA nie chce) Markosa

A ja właśnie wróciłam z grzybów...będzie co przyrządzić na Wigilię
Hmm...co do jedzenia...to w Choszczówce będę miała dla Was niespodziankę...zambijską

Miłej soboty!!!
Stary 2008-10-04, 12:35   #2358
kasiuniaa166
Rozeznanie

Witajcie!

Strasznie długo tu nie pisałam, ale mam tyle obowiązków, że tylko mogę Was czytać. Dostalam formularz dziękuję Co do prezesa stowarzyszenia to MAMA lub Gosia, ale jeżeli nie będą mogły to proponuję jak już ktoś wcześniej wspomniał Markosa Właśnie zabieram się za wysyłanie paczki, ale nie wiem jak napisać list, mam tyle myśli, że nie wiem od czego zacząć, może ktoś pomoże?
kasiuniaa166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-04, 13:01   #2359
blla
Raczkowanie

MAMA dziękuję!!!!!!!
blla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-04, 13:55   #2360
yustyna777
Raczkowanie

Cytat:
yyy...dziękuję dziewczyny...ale szczerze mówiąc boję się, że bym się nie sprawdziła. Za dobrze się znam - straszny leń ze mnie i często mam słomiany zapał... :/ Ja szczerze mówiąc widzę na tym stanowisku (jesli MAMA nie chce) Markosa

A ja właśnie wróciłam z grzybów...będzie co przyrządzić na Wigilię
Hmm...co do jedzenia...to w Choszczówce będę miała dla Was niespodziankę...zambijską

Miłej soboty!!!
Oczywiście Gosiu, straszny z ciebie leń. Lecisz do Zambii, pomagasz Siostrze, załatwiasz najpilniejsze sprawy, które wyjaśnić można tylko tam, regularnie zdajesz nam na forum relacje z pobytu, ściskasz i pozdrawiasz nasze dzieci, wracasz z formularzami, zdjęciami i przedmiotami na aukcje, kupujesz i wysyłasz przedmioty, które są potrzebne Siostrze, znajdujesz miejsce na siedzibę stowarzyszenia, zapisujesz się na szkolenie dla wolontariuszy i namawiasz do tego innych ..... i robisz jeszcze pewnie mnóstwo inny rzeczy dla akcji "Adopcja Serca", o których nie wiemy Tak Gosiu nie sądzę, żebyś się sprawdziła na stanowisku prezesa. Straszny z Ciebie leń, słomiany zapał i w ogóle...
Życzyłabym sobie być takim leniem

A propo niespodzianki kulinarnej to chyba nie masz na myśli tych suszonych robaczków, które zakupiłaś w Zambii
Stary 2008-10-04, 14:03   #2361
gosiakk7
Rozeznanie

Yustyna -
jesteś kochana, ale to tylko tak pięknie wygląda

a propos warsztatów - dla Warszawiaków, ale nie tylko: http://www.polskapomoc.gov.pl/Akadem...zwoju,826.html
Stary 2008-10-04, 14:39   #2362
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

nie zapominajcie że w Zarządzie Stowarzyszenia ma zasiąść conajmniej 3 osoby : prezes, wice-prezes i skarbnik, mozna jeszcze dodatkowe stanowiska utworzyć, więc spokojnie, jak dla mnie to Zarząd może mieć 20 osób w tym 15-tu wice prezesów - dla każdego coś dobrego
dezyzje i tak podejmuje się z Stowarzyszeniu na walnym zgromadzeniu członków - to nie znaczy że jak ktoś się nie zjawi to nic nie mozna zrobić
Stary 2008-10-04, 15:51   #2363
s.Józefa
Raczkowanie

Szczesc Boze!Kochani!Wlasnie zakonczylam sortowanie lekow i srodkow opatrunkowych z paczuszek "bombelkowych".To przeroslo moje oczekiwania:2 kartony roznych srodkow opatrunkowych,masci,kremi kow,przylepcow,gazikow,ba ndazy,
1 karton SPIRONOLACTONU-wystarczy nam na caly rok a moze na dluzej..
2 kartony przeroznych witaminek dla dzieci,pastylki do ssania przy bolach gardla,tabletki p/bolowe.Tak bardzo sie ciesze na te dary-to tak milo ze tylu ludzi odpowiedzialo na te prosbe.Doszla tez paczka z Redemptoris Missio ,Poznan i koperta z 200 op.Spironolaktonu,tabl.wy luskane juz w 2 puszkach.Dziekuje z calego serca.Wszystkim zycze pieknej niedzieli.Z Bogiem!

Dodaje ze proba skanowania sie udala
s.Józefa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-04, 17:00   #2364
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Cytat:
Napisane przez s.Józefa Pokaż wiadomość
Doszla tez paczka z Redemptoris Missio ,Poznan i koperta z 200 op.Spironolaktonu,
a to ciekawe ...
kto wysłał ten karton Spiranolaktonu ?
także ogromnie się cieszę
to wspaniałe, móc czytać takie dobre wiadomości
Stary 2008-10-04, 18:40   #2365
Markos
Raczkowanie

Cytat:
Oczywiście Gosiu, straszny z ciebie leń. Lecisz do Zambii, pomagasz Siostrze, załatwiasz najpilniejsze sprawy, które wyjaśnić można tylko tam, regularnie zdajesz nam na forum relacje z pobytu, ściskasz i pozdrawiasz nasze dzieci, wracasz z formularzami, zdjęciami i przedmiotami na aukcje, kupujesz i wysyłasz przedmioty, które są potrzebne Siostrze, znajdujesz miejsce na siedzibę stowarzyszenia, zapisujesz się na szkolenie dla wolontariuszy i namawiasz do tego innych ..... i robisz jeszcze pewnie mnóstwo innych rzeczy dla akcji "Adopcja Serca", o których nie wiemy Tak Gosiu nie sądzę, żebyś się sprawdziła na stanowisku prezesa. Straszny z Ciebie leń, słomiany zapał i w ogóle...
Podpisuję się pod tym obiema rękami Gosiu - dasz radę a my będziemy Ci w tym pomagać

doniia1 - witaj
Markos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-04, 18:54   #2366
agu_siek
Raczkowanie

GG do agu_siek

Cytat:
Napisane przez s.Józefa Pokaż wiadomość
Szczesc Boze!Kochani!Wlasnie zakonczylam sortowanie lekow i srodkow opatrunkowych z paczuszek "bombelkowych".To przeroslo moje oczekiwania:2 kartony roznych srodkow opatrunkowych,masci,kremi kow,przylepcow,gazikow,ba ndazy,
2 kartony przeroznych witaminek dla dzieci,pastylki do ssania przy bolach gardla,tabletki p/bolowe.Tak bardzo sie ciesze na te dary-to tak milo ze tylu ludzi odpowiedzialo na te prosbe.Doszla tez paczka z Redemptoris Missio ,Poznan i koperta z 200 op.Spironolaktonu,tabl.wy luskane juz w 2 puszkach.Dziekuje z calego serca.Wszystkim zycze pieknej niedzieli.Z Bogiem!

Dodaje ze proba skanowania sie udala
to dzis jeszcze jedna paczuszka powedrowala z roznymi lekami, witaminami bandazami itp.

Co do prezesa ... Gosia zgóóóóóódź się Uwazam ze MAMA była by najlepszym kandydatem ... w końcu rozkręciła cąłą akcje ale jesli nie MAMA to kto inny jak nie Ty?!?! Byłaś w Zambii, wiesz co i jak...wkładasz w to tyle serca... a jeśli uważasz ze jestes leniem to znaczy że jeszcze nigdy nie widziałaś prawdziwego lenia!
no chyba ze Markos się zgodzi
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!”
Stary 2008-10-04, 19:19   #2367
gosiakk7
Rozeznanie

a Seona? a DlaCiebieJ??? To także osoby, które wkładają w akcję wiele serca a poza tym znają program na wylot!

Słuchajcie! Może po prostu zrobimy głosowanie w Choszczówce. Jest kilka kandydatur...Ci których w Choszczówce nie będzie niech zagłosują mailowo do kogoś, kogo okrzykniemy sekretarzem wyborów.

Poza tym może jest ktoś, kto chciałby objąć jakąś funkcję!!!??? Piszcie, zgłaszajcie się, nie kryjcie się z tym...!!!
Stary 2008-10-04, 19:22   #2368
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście Gosiu, straszny z ciebie leń. Lecisz do Zambii, pomagasz Siostrze, załatwiasz najpilniejsze sprawy, które wyjaśnić można tylko tam, regularnie zdajesz nam na forum relacje z pobytu, ściskasz i pozdrawiasz nasze dzieci, wracasz z formularzami, zdjęciami i przedmiotami na aukcje, kupujesz i wysyłasz przedmioty, które są potrzebne Siostrze, znajdujesz miejsce na siedzibę stowarzyszenia, zapisujesz się na szkolenie dla wolontariuszy i namawiasz do tego innych ..... i robisz jeszcze pewnie mnóstwo inny rzeczy dla akcji "Adopcja Serca", o których nie wiemy Tak Gosiu nie sądzę, żebyś się sprawdziła na stanowisku prezesa. Straszny z Ciebie leń, słomiany zapał i w ogóle...
Podpisuję się rękami i nogami Gosia super byś reprezentowała naszą adopcję. Można się Tobą chwalić Naszym Prezesem jest Gosiakk7, która była w Zambii, pomagała Siostrze, odwiedziła nasze Dzieci i nawet zdała test na afrykańską żonę

Cytat:
jesteś kochana, ale to tylko tak pięknie wygląda
A o obowiązki to Ty się nie matw Przecież nie zostawimy Cię z tym wszystkim na głowie. Tak jak teraz wszystko robimy razem, tak będzie nadal, ale kogoś trzeba wpisać w miejsce Prezesa Jak trzeba będzie napisać jakieś rozliczenia, podania, prośby itp. to damy radę
Cytat:
Udanego wesela, wspaniałej zabawy.

Wszystkiego naj.., naj.. dla Młodej Pary. Hej !!! Weeseleee !!!!!
Dziękuję, przekażę Ja już po. To był tylko rodzinny obiad, ale było baaardzo miło.

Edit:
Cytat:
a Seona? a DlaCiebieJ??? To także osoby, które wkładają w akcję wiele serca a poza tym znają program na wylot!
Ja chę pozostać zwykłym pomocnikiem i rozsyłam zdjęcia i informację. Ale jeśli Gosia nie będzie bardzo chciała to na siłę nie będziemy Cię przecież zmuszać.

Przegłosujemy na spotkaniu.

Ślub
Pati
Lili

Edytowane przez Seona
Czas edycji: 2008-10-04 o 19:25 Powód: dopisek
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-04, 19:23   #2369
agu_siek
Raczkowanie

GG do agu_siek

Cytat:

Słuchajcie! Może po prostu zrobimy głosowanie w Choszczówce. Jest kilka kandydatur...Ci których w Choszczówce nie będzie niech zagłosują mailowo do kogoś, kogo okrzykniemy sekretarzem wyborów.

Poza tym może jest ktoś, kto chciałby objąć jakąś funkcję!!!??? Piszcie, zgłaszajcie się, nie kryjcie się z tym...!!!

fakt masz racje Seona i dla Ciebie J to tez dobra kandydatura..... a nawet bardzo dobra ogarniemy w Choszczowce to i owo

Seona dobrze widzialam?? Będziesz w Choszczówce?
Stary 2008-10-04, 19:24   #2370
Dla ciebie J.
Rozeznanie

Cytat:
No nareszcie Witaj

Cytat:
nie zapominajcie że w Zarządzie Stowarzyszenia ma zasiąść conajmniej 3 osoby : prezes, wice-prezes i skarbnik, mozna jeszcze dodatkowe stanowiska utworzyć, więc spokojnie, jak dla mnie to Zarząd może mieć 20 osób w tym 15-tu wice prezesów - dla każdego coś dobrego
dezyzje i tak podejmuje się z Stowarzyszeniu na walnym zgromadzeniu członków - to nie znaczy że jak ktoś się nie zjawi to nic nie mozna zrobić
Skoro może być więcej to ja proponuję:
2szt.prezes:
Markos i MAMA
2szt. wice
Gosia i Seona

Jako że Mama i Seona najwięcej wiedzą nt organizacji całej naszej adopcji,a mało czasu to proponuję im dodatkowych pomocników.
Markos i Gosia bardzo dobre kandydatury ,pełne zapału,ale nie zapominajmy że cała "maszyna" adopcyjna ma już kilka lat i szkoda całej pracy jaką dziewczyny włożyły.A ponieważ wszystko się rozrasta to i pomocników potrzeba,wiec Gosia i Markos bardzo się przydadzą.
Mam nadzieję,ze i Mama na 2 prezesa da się namówić - co dwie głowy to nie jedna,a szkoda tego całego co juz zrobiła jej odebrać.....
Czy coś takiego jak bariera kilometrów to u nas wogóle ma znaczenie.

Cytat:
a to ciekawe ...
kto wysłał ten karton Spiranolaktonu ?
także ogromnie się cieszę
to wspaniałe, móc czytać takie dobre wiadomości
Ja chyba wiem ,zale może niech ta osoba sama się przyzna

www.adopcjaserca.pl

Dla ciebie J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości