|
|
#451 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mam Sponsora
Zaraz mi sie dostanie i dowiem sie, ze jestem facetem, ktory naklania do prostytucji ale co tam
![]() Jesli odlozymy emocje na bok - co zlego jest w prostytucji jesli jest ona zalegalizowana? Prawo nie jest zlamane (tak jak w przypadku kradziezy). Dlaczego gdy sprzedajemy swoj umysl, czas i cialo w dowolnym innym zawodzie to jest to ok a seks budzi takie emocje? Gdy ktos ma 50 kochankow w ciagu miesiaca to jest ok. Bo przeciez "dorosly", "wie co robi", "skoro lubi seks to nic nikomu do tego". Jesli jednak bierze za to pieniadze (nawet jesli jest dorosly, lubi seks i wie co robi) to "nie szanuje swojego ciala", "bedzie mial zryta psychike". Takie podejscie do tego tematu jest zadziwiajace. Chyba nie ma innej czynnosci, przy ktorej pieniadze (badz ich brak) tak zmieniaja postrzeganie czlowieka. Inna sprawa, ze zawod specyficzny, nie kazdy (wbrew pozorom) sie do takiej pracy nadaje i zapewne niewielu z nas, by chcialo sie tym zajmowac. |
|
|
|
|
#452 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A prostytucja jest przecież w Polsce legalna! |
|
|
|
|
|
#453 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko mi nie próbuj wyciągać moich słabości na wątku o kobiecie niezależnej---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#454 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Unicode wspominała o prawie, a w prawie można zapisać wszystko. Również każde ograniczenie wolności jednostki dla ... jej własnego dobra. W prawie obowiązuje jedna zasada ... prawo silniejszego. |
|
|
|
|
|
#455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#456 | |
|
BAN stały
|
Może nie wszystkie czytają ten wątek?
![]() Cytat:
"Dobro nie rodzi się ze zła." Seneka Młodszy |
|
|
|
|
|
#457 |
|
Konto usunięte
|
Porównywanie tej sytuacji ze złodziejstwem jest wg przegięciem...Dziewczyna nikomu niczego nie kradnie, do niczego nie zmusza.
To jest sytuacja, w której obie strony mają sobie coś do zaoferowania i sobie to dają. Mają to, czego chcieli, są mniej lub bardziej zadowoleni. Po co ten krzyk? Nikt nikogo nie gwałci, nikt nikomu niczego nie kradnie ani do niczego nie namawia. I gdzie tutaj Autorka jest bardziej niemoralna niż np kobieta, która ma kochanka, którego nie kocha a z którym spotyka się dla czystej przyjemności? I ile jest takich kobiet pozostających w związkach bez zobowiązań? Miliony. W obu przypadkach mamy związek bez miłości. Komu oceniać, że jeden jest zły, a drugi już ok, bo nie wchodzą w grę pieniądze? To, że coś nie dotyczy kasy, nie oznacza, że jest dobre. Pieniądze same w sobie nie są złe i brudne, to ludzie, którzy nieodpowiednio się nimi posługują lub ich zazdroszczą, są źli i brudni. Równie dobrze można powiedzieć, że osoba pracująca dla szefa, którego nie cierpi i wykonująca znienawidzoną pracę np w biurze jest jak prostytutka, tyle że mentalna. Czy różnica jest naprawdę tak duża? Myślę, że nie. Wyjdźcie trochę poza ramy sztywnej katolickiej mentalności, która mówi, że wszystko co związane z ciałem jest be Otóż nie jest. Przynajmniej nie dla mnie. A co was tak obchodzi to, że w przyszłości facet może się znudzić i ją rzucić? Wasi mężowie/narzeczeni/faceci też kiedyś mogą dostać kryzysu wieku średniego i uciec z młodszą. Niczego nie można być do końca pewnym. Autorka znajdzie sobie kogoś nowego/znajdzie pracę/znajdzie poważnego partnera do stałego związku. Jakoś sobie poradzi, ta sytuacja nie przekreśla jej przyszłości. |
|
|
|
|
#458 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W sytuacji autorki razi mnie to,zefacet jest zonaty ,ja mimo wszystko nie moglabym sie przemoc do sypiania z kims zonatym...brzydzilo by mnie to fizycznie i troche moralnie Choc sama w poprzednich dwoch zwiazkach bylam na utrzymaniu moich TŻtow i troche jestem rozpieszczona przez to,dostrzegam tez minusy takiej sytuacji,choc nie byl to sponsoring czyli jakis tajny romans Ogolnie fakty sa takie,ze zastanawianie sie w drogererii nad tym czy kupic proszek do prania czy szampon jest okropne ![]() Zawsze wybiera sie mniejsze zlo,na tym polega zycie ---------- Dopisano o 05:07 ---------- Poprzedni post napisano o 04:59 ---------- Yuri zgadzam sie z Toba na 100% ![]() Przykladowo moja kolezanke miesiac temu rzucil chlopak,z ktorym byla 4 lata,ot tak ,bo sie znudzil Ona bardzo liczyla na to,ze beda razem wiele lat,nie ma juz rodzicow i poprostu bardzo sie do niego przywiazala,koles nie traktowal jej super dobrze,byl skapy i oszukiwal ja...ale ona liczyla ze sie ZMIENI![]() Sytuacja ze sponsorem jest o tyle lepsze,ze po porzuceniu ma sie przeswiadczenie,ze nie zostalo sie wylorzystanym i przynajmniej cos sie wynioslo z tego zwiazku..chocby to byla tylko i AZ kasa
|
|
|
|
|
|
#459 |
|
BAN stały
|
ale kitujesz dziewczynę....powszechna norma w sponsoringu to 200zł za wieczór.
Edytowane przez norgie Czas edycji: 2011-05-19 o 14:16 |
|
|
|
|
#460 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam już za tą wypowiedź punkt karny. Odpokutowałam, dało mi to do myślenie i jestem już bardziej ostrożna w wypowiedziach
(przynajmniej się staram )Nie orientuję się w "normach cenowych" sponsoringu. Dla mnie ludzka godność nie ma przeliczenia na złotówki. |
|
|
|
|
#461 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Przypomnij sobie ile razy przymilałaś sie do swojego faceta za nową sukienką czy lodówką.....po fajnym seksie odrazu był "TAK" Edytowane przez norgie Czas edycji: 2011-05-19 o 13:23 |
|
|
|
|
|
#462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jako prostytucję? "dawanie" za prezenty i wakacje?---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Po takim tekście nie jesteś dla mnie partnerem do dyskusji. Nie wróżę Ci też kariery na tym forum. |
|
|
|
|
|
#463 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#464 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() powazny sponsor czesto daje dziewczynie kase BEZ seksu... sytuacja gdy lalunia spotyka sie z facetem w np aucie a on rzuca jej niechetnie te 2 stowki to prostytucja dla ubogich klientow
|
|
|
|
|
|
#465 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A nadto mylisz pojęcia...sponsoring jest własnie jedną z form prostytucji. Edytowane przez norgie Czas edycji: 2011-05-19 o 14:17 |
|
|
|
|
|
#466 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykro mi,że Ty widzisz tylko kasę, niektórzy po rozstaniu wynoszą również piękne wspomnienia ![]() ---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
a to czy daje z góry za spotkanie czy za miesiąć to bez różnicy.Klienci prostytutek z burdeli też często dają kasę bez seksu. |
||
|
|
|
|
#467 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisalam,ze lepiej wyniesc kase niz NIC. ![]() I jeszcze chwalisz sie kasa... To bie tez rodzice dajalub dawali kase bez seksu wiec rozumiem,ze wobec tego jestes tez prostytutka?Bo w koncu bralas kase...
Edytowane przez MORGAN90 Czas edycji: 2011-05-19 o 21:07 |
|
|
|
|
|
#468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja rozumiem,że jest ciężko i ludzie próbują sobie radzić ale nie gadaj głupot o jakiejś zazdrości bo chyba w tobie jej pełno. Chcesz to rób co chcesz, ale nie dopisuj ideologii i nie tłumacz klasą, bo to śmieszne.Rozejrzyj się ile tipsiar korzysta ze sponsorów. Czujesz się lepsza od nich? A może laska, która dostaje więcej czuje się lepsza od Ciebie? Pomyśl sobie czy to normalne ![]() Jeżeli według Ciebie kobieta nic nie wynosi ze związku z mężczyzną, nawet jeśli to facet ją zsotawił to według mnie jest pustakiem ![]() Ode mnie eot ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
....albo można sobie zapracować niż się łasić o coś
|
||
|
|
|
|
#469 | ||||||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Juz nawet bedac dziecmi uczymy sie prosic o cos rodzicow, o jakies podarunki materialne czy cokolwiek. No ale tu mamy wyjatek- kobiete, ktora jest wzorem wszelkich cnot, inteligencji i samowystarczalnosci Dziewczyno...troche obiektywizmu a nie obludy i slepego bronienia swoich wyciagnietych na forum racji, niczym nie popartych w Twoim realnym zyciu ![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Ponadto uklad sponsorowany (o ile nie opiera sie na samym seksie), to tez swego rodzaju "zwiazek" miedzy dwojgiem ludzi, a co za tym idzie, kobieta moze z niego wyniesc nie tylko korzysci emocjonalne, ale i materialne, a co za tym idzie, konczac znajomosc jest w lepszej sytuacji niz kobieta po zwiazku standardowym ![]() Wszystko jest po prostu kwestia pogladow i punktem widzenia, a Ty nie uzywaj tu moze takich niegrzecznych okreslen jak "pustak", bo to ani nie sprzyja dyskusji, ani nie dodaje Ci polotu. ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
Chcesz by liczono sie z Twoimi pogladami, a sama nie probujesz zmienic punktu siedzenia, by zobaczyc inny punkt widzenia. Cytat:
Razacy jest u Ciebie brak checi do dyskusji i poznawania swiatopogladu innych udzielajacych sie w tym temacie- czy zatem sobie wrozysz tu "kariere"? ![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Nie ma jasno wyznaczonej granicy miedzy prostytuacja, a sponsoringiem oraz zwyklym zwiazkiem utrzymywanym dla pieniedzy ( takie tez bywaja) gdzie dochodzi do wspolzycia. Znow kwestia pogladow i subiektywnej oceny, przez co granica ta moze sie przesuwac. Dziewczyna zatem pojec NIE MYLI. Edytowane przez NiebieskaInezka Czas edycji: 2011-05-20 o 18:54 |
||||||
|
|
|
|
#470 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zawsze mnie drażniła hipokryzja i to że kobiety będące w związku małżeńkim dla kasy albo sponsorowane przez jednego faceta uważały się za coś lepszego niż np. zawodowe prostytutki. Niby dlaczego jakiś papierek, obrączka czy ograniczenie się do jednego partnera jak w niektórych formach sponsoringu miałoby zmieniać postać rzeczy? Prostytucja niejedno ma imię i jest uprawiana przez kobiety (i facetów też ale w mniejszości ) z wszystkich warstw społecznych od najbiedniejszych do najbogatszych z wielorakich powodów i dla wielorakich korzyści (np. w pracy dla awansu na stanowisko kierownicze , etc. ), zdarza się także prostytucja małżeńska. Uważam, że należy nazywać rzeczy po imieniu a nie używać eufemistycznych bzdur jak sponsoring czy małżeństwo z rozsądku.Ja nie mam szacunku ani wysokiego mniemania o osobach, które wybrały drogę łatwej kasy i zarabiają ciałem. Cenię osoby samodzielne, które potrafią się same utrzymać i do czegoś dojść o własnych siłach poprzez własną pracę, używanie rozumu a nie ciała.
|
|
|
|
#471 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owszem, podejrzewam że prostytutki i panowie korzystający z ich usług zupełnie inaczej postrzegają słowo "godność" niż ja. Cytat:
Będziemy się wzajemnie "przerażać" jakoś to przeżyje![]() Nikt się z nimi nie musi liczyć, ważne by zachował w stosunku do mnie kulturę. Cytat:
![]() Cytat:
Nie widze najmniejszego sensu dyskusji z kimś takim i nawet nie podlega to dla mnie dyskusji. Ja juz wyraziłam swój światopogląd a z trollami widzącymi w związku małżeńskim prostytucję nie zamierzam dyskutować. |
||||
|
|
|
|
#472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owszem nie ma, wszystko co wymieniłaś to prostytucja. Nawet żona która sypia z mężem którego nie kocha, przymila się byle na Cypr lecieć w wakacje to też jedna z form To Morgan robi rozróżnienie |
|
|
|
|
|
#473 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Racja.
|
|
|
|
#474 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Prostytutka to prostytutka, 5 tyś miesięcznie to dużo? Amerykańska Call-girl zgarnia średnio ok 1 tys dolarów za spotkanie. Tzw. luksusowe nawet do 500 tys dolarów za noc i to czyni je "lepszymi prostytutkaim" od tzw. TIRówek? Ja myślę, że nie
|
|
|
|
|
|
#475 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dla mnie niekoniecznie cnotliwa kobieta musi być lepsza od prostytutki, może mieć znacznie gorsze wady w innych dziedzinach życia. Może być cnotką a jednocześnie być najgorszą wiedźmą np jako pracodawca czy koleżanka w pracy. Może być niesprawiedliwą, nieuczciwą intrygantką itp. Tyle, że jej tego nikt otwarcie nie wytknie, bo to jest niby społecznie akceptowane, bo jej wolno, bo taki ma charakter. A dysponować własnym ciałem to już nie wolno? I wiecie co? Ja wolałabym pójść na piwo i porozmawiać z utrzymanką, która byłaby ciekawą, inteligentą osobą niż ze wzorem wszystkich cnót, która byłaby np fałszywym, przemądrzałym babskiem. Są ważniejsze podstawy do oceniania ludzi niż to, kto co robi z własnym ciałem. Mnie np mało obchodzi co dana kobieta robi ze swoim tyłkiem, nie moja sprawa. To akurat powinno mieć najmniejsze znaczenie, o ile oczywiście nikogo się przy tym bezpośrednio nie krzywdzi. |
|
|
|
|
|
#476 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
Edytowane przez NiebieskaInezka Czas edycji: 2011-05-21 o 09:00 |
||
|
|
|
|
#477 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Moim zdaniem wobisz niewlasciwie, wrzucajac wszystkich do "jednego wora". ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Cytat:
Roznica stanie sie bardziej dostrzegalna, jesli zalozymy, ze obie te kobiety nie robia tego dla pieniedzy, lecz po prostu lubia seks bez uczuc i zobowiazan. Ta "luksusowa" wypada wtedy w porownania z tirowka, znacznie lepiej, prawda? |
||
|
|
|
|
#478 |
|
Raczkowanie
|
Do poczytania:
http://www.gazetakrakowska.pl/strona....html?cookie=1 |
|
|
|
|
#479 |
|
BAN stały
|
Szkoda, ze nie ma calego artykulu.
|
|
|
|
|
#480 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
I tyle zostanie z uczucia do "starego" sponsora.Cytat:
Dla mnie nie ma znaczenia czy ktoś jest prostytutką czy prostytutką nazywającą siebie utrzymanką czy kobietą do towarzystwa. Zarówno zwykła prostytutka jak i ta "luksusowa" robią to samo. Różni się tylko ilość i jakość klientów.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

Ach, ta śliczna, cudna, pełna wdzięku, czaru i uroku kobieca niekonsekwencja. No sama powiedz jak Was nie kochać? 

Ona bardzo liczyla na to,ze beda razem wiele lat,nie ma juz rodzicow i poprostu bardzo sie do niego przywiazala,koles nie traktowal jej super dobrze,byl skapy i oszukiwal ja...ale ona liczyla ze sie ZMIENI

jako prostytucję? "dawanie" za prezenty i wakacje?