|
|
#481 | |||
|
BAN stały
|
Dot.: Mam Sponsora
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez NiebieskaInezka Czas edycji: 2011-05-21 o 13:23 |
|||
|
|
|
|
#482 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#483 |
|
Raczkowanie
|
Ja sie tym dziewczynom nie dziwie.
Prosty rachunek. Jestes mloda dziewczyna z malego miasteczka. Rodzicow nie stac na oplacenie ci studiow dziennych w obcym miescie. Idziesz wiec na zaoczne i do niezbyt rozwojowej roboty za najnizsza krajowa (bo nigdzie lepszej w malym miasteczku, bez wyksztalcenia nie dostajesz). Jakos konczysz studia (wiadomo, ze gorszej jakosci niz dzienne) - bez jakiegos szalu typu staze, praktyki i kola naukowe, gdyz przez prace na etacie nie mialas na to czasu. Ladujesz na rynku pracy bez wlasnych oszczednosci, bez szczegolnych osiagniec i idziesz pracowac za najnizsza krajowa, gdyz nawet z dyplomem nie chca cie nigdzie przyjac bez doswiadczenia. A praca w telemarketingu nie liczy sie jako doswiadczenie do lepszej pracy. Boisz sie wyjazdu do wiekszego miasta. Nie masz wystarczajacej odwagi, pomyslowosci, sily przebicia i obrotnosci. Bo wybic sie udaje nielicznym, wybitnym jednostkom. A ty nigdy wybitna nie bylas. Nie bylas tez zla. Po prostu zwykla, przecietna. Czyli jestes wciaz w tym samym miejscu w ktorym bylas 5 lat temu - praca za najnizsza krajowa, w malym miasteczku, bez perspektyw. Jesli jestes mloda dziewczyna z malego miasteczka, ktora zdecydowala sie na sponsoring sytuacja wyglada inaczej. Nigdy nie mialas oporu, by posiadac kochanka do seksu bez zobowiazan a wasza relacja tak wlasnie wyglada tyle, ze sponsor ci placi. Dziwka to pewny zawod, gdyz zapotrzebowanie zawsze jest. Poniewaz rynek duzy, moglas przebierac w klientach i wybrac dla siebie odpowiedniego - wyksztalcony, bogaty, schludny, kulturalny, dyskretny. Jedziesz na wymarzone studia dzienne na renomowanej uczelni w duzym miescie. Od sponsora wyciagasz na czysto 6k miesiecznie. To pensja dobrego specjalisty z kilkuletnim stazem. Zyjesz za 2k miesiecznie - stac cie na wynajem pokoju i studenckie wydatki. Reszte odkladasz na zycie. Do tego dzieki temu, ze nie musisz normalnie dorabiac masz czas i pieniadze na osobisty rozwoj - kursy zawodowe i jezykowe, staze, praktyki. Poniewaz odkladasz czesc pieniedzy to po roku masz do 50k oszczednosci. Po 3 latach studiow i pracy w zawodzie stac cie na wlasne mieszkanie. Po 5 latach jestes ustawiona - masz mieszkanie, samochod, oszczednosci, doskonale wyksztalcenie (studia dzienne + kursy) a dzieki temu, ze mialas czas na nauke i rozwoj zawodowy po studiach otrzymujesz szanse na dobrze platna prace w zawodzie. Konczysz z prostytucja, nie masz z tego powodu problemow (sponsor byl dyskretny, wiec nikt sie nie dowiedzial) a otrzymujesz start w dorosle zycie, ktory byl dostepny tylko nielicznym jednostkom - tym bardzo bogatym i tym bardzo wybitnym. A ty bylas normalna - mialas ambicje, talent, inteligencje - ale wielu mlodych ja ma. Wybitna nigdy nie bylas ale mimo tego chcialas sie wyrwac. I udalo ci sie. Oczywiscie wszystko nieco przejaskrawione. Ale dosc dobrze wyjasnia czemu az 20% dziewczat zajmuje sie tym zawodem. Nie kazdy jest wybitny, nie kazdy potrafi pracowac na 2 etatach, ciaganac studia zaoczne z super-wynikami, by miec stypendium, rozkrecac wlasny biznes/wkrecac sie do dobrej firmy i skakac na rzesach jednoczesnie. Nie kazdy jest super-hyper obrotny, przebojowy, odwazny i nie kazdy ma sile na to, by pracowac 20h dziennie. Ale kazdy chce sie wyrwac, wiec orze jak moze. Tak jak potrafi najlepiej. Edytowane przez Unicode Czas edycji: 2011-05-21 o 14:05 |
|
|
|
|
#484 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
1. Sponsor może się okazać niedyskretny. Tego nigdy nie wiadomo. 2. Sponsor może zrezygnować z układu i wtedy trzeba szukać nowego sponsora. A im więcej takich układów się ma, tym większa szansa, że dowie się otoczenie itd. 3. Można zajść w ciążę ze sponsorem ![]() 4. Można się uzależnić od łatwych pieniędzy. I to do tego stopnia, że nawet jak się jest już ileś lat po studiach, po zakończeniu "kariery prostytutki", ma się dom, męża, i nagle pojawiają się problemy finansowe, to można mieć znowu potrzebę wrócenia do prostytucji... Cytat:
Tym niemniej - nie wierzę, że te wszystkie studentki-prostytutki świadczą usługi seksualne tylko po to żeby zarobić na życie. Podejrzewam, że przynajmniej połowa zdecydowała się na prostytucję żeby mieć więcej kasy na własne wydatki itd. A spokojnie mogłyby te osoby iść do pracy. Tyle, że w pracy zarobiłyby pewnie mniej. Ale w każdym razie dałyby radę się normalnie utrzymać.
|
|
|
#485 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W odpowiedzi na Twoje pytanie, tak to też prostytutki. A co jest niewłaściwego we wrzucaniu ich do jednego wora, jeśli parają się tym samą profesją a różni ich tylko ilość klientów, status społeczny i zarobki? Niby dlaczego miałabym uważać sponsorowaną studentkę albo żonkę dla kasy za coś lepszego niż tirówkę? Nie lubię hipokryzji i tworzenia jakiś dziwnych eufemizmów na określenie tego sameho zjawiska. Ta 'luksusowa" wypada lepiej tylko fnansowo niż tirówka , natomiast dla mnie to to samo dno...To upokarzające tak zarabiać albo być utrzymanką bogatego faceta (jak również płacenie za "miłość") , bo świadczy o nieudacznictwie, nieumiejętności dojścia do czegoś własną pracą, umysłem. Nie trzeba być wybitnym ani nawet nadludzko pracowitym, żeby umieć się utrzymać i żyć na przyzwoitym poziomie. Ale te panienki chcą łatwą kasę od razy, zamiast dochodzić do jakiegoś poziomu finansowego stopniowo i własną pracą.
|
|
|
|
#486 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
"Tak rzadko zdarza się słyszeć, żeby kobiety mówiły: „Nie mogę się doczekać, żeby rozkręcić swój własny interes" albo „Już bym chciała chodzić na te zajęcia z handlu nieruchomościami". Cel większości kobiet brzmi „Za rok chcę być już mężatką"." |
|
|
|
|
|
#487 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
I ze zony, czy tez nawet kobiety zyjace w niezalegalizowanych zwiazkach, majace wspolne konto ze swoim partnerem (nie dzielace wyplat na "Twoje,moje" tylko "nasze razem"), ktory wiecej zarabia, to tez prostytutki. Po czesci rozumiem Twoje podejscie i nawet je pochwalam. Pokazuje wlasnie tylko wszystkim jak trudno ustalic granice prostytucji- gdzie ona sie konczy, gdzie zaczyna, co tak naprawde jest kures**em i kto prostytutka. |
|
|
|
|
|
#488 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdybym się skusiła na taki zarobek (nigdy nie mów nigdy, teraz to wykluczam,ale różne są sytuacje)to nie miałabym problemu z nazwaniem rzeczy po imieniu kim jestem i nieważne czy robie to w aucie za 20 zł czy w hotelu za 500zł. I chyba jednego nie rozumiesz. Ja nie twierdzę,że potępiam takie osoby. Moje posty to odpowiedzi na posty Morgan, w których to przekonuje nas,że zazdrosne jesteśmy bo ktoś jest zaradny,że tipsiara to dno a dziewczyna sponsorowana to coś lepszego Dla mnie to bez różnicy, liczą się pobudki. Jak kobieta nie ma co jeść, dzieci i w ogóle to sorry, ale skoro jej nie pomagam to nie będę jej oceniać, ale jeśli dla kogoś wystarczą fajne cienie,żeby się sprzedać to dno
|
|
|
|
|
|
#490 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Fakt, faktem 2k w gotowce za sponsoring to malo. Ale wg badan, srednie zarobki to wlasnie 6k w gotowce. |
|
|
|
|
|
#491 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Zależy co ktoś nazywa wybiciem się. Dla jednych wybiciem się będzie możliwość życia za średnią krajową, a dla innego posiadanie 20 tysięcy na drobne wydatki.
Cytat:
|
|
|
#492 |
|
Raczkowanie
|
no zgoda. Ale studia dzienne, kursy jezykowe czy praktyki w dobrej firmie - ktore sa przyszlosciowe ale jednak niezbyt dobrze platne, to pewne luksusy na ktore takiej osoby nie bedzie stac. Nie oznacza to, ze jest skazana na telemarketing do konca swych dni. Ale wiele zawodow moze sobie wybic z glowy i ma ewidentinie gorszy start niz jej rowniesnicy z bardziej zamoznych domow.
|
|
|
|
|
#493 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Tym niemniej naprawdę, nawet osoba ze wsi ma szansę się wybić, jeżeli tylko włoży w to dużo pracy ![]() A co do wybijania sobie z głowy niektórych zawodów - jak się wyda, że dana osoba jest prostytutką, to też sobie może wybić z głowy wiele zawodów
|
|
|
#494 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#495 |
|
Raczkowanie
|
tak. Nie wszyscy sa zdolni, bogaci i obrotni. Tyle, ze ktos kto nie ma bogatych rodzicow, nie jest na tyle obrotny by zalatwic sobie cuda na kiju badz nie posiada konkretnych umiejetnosci, zdolnosci na ktorych moze zarobic tez chce sie wybic. Taka osoba ci nie powie - trudno, nie umiem sobie poradzic, zostaje tam gdzie jestem. Taka osoba, jesli jest ambitna bedzie probowala roznych metod, takich na jakie ja stac. Prostytucja to dla nich czesto jedyna opcja, by sie wybic. Nie dlatego, ze inne opcje nie istnieja ale dlatego, ze na inne opcje ich nie stac. Nie sa na tyle za✂✂✂iste badz nie maja takiej wiedzy, by poradzic sobie inaczej ale wiedza badz wydaje im sie, ze dadza rade wytrzymac psychicznie sponsoring. Sa oczywiscie laski, ktore sie sprzedaja za ipoda i wakacje na majorce ale ja nie o nch mowie. Tak jak z przemytnikami heroiny w przewodzie pokarmowym. Nawet jesli nie gloduja i tak polykaja smiertelna dawke narkotyku w gumce, liczac, ze sie nie rozleci. Robia to mimo iz ryzyko ogromne a konsekwencje gorsze niz w przypadku sponsoringu. Robia to, gdyz innej opcji dla siebie nie widza (nawet jesli takowe sa). Wola narazic sie na smierc ale poprawic swoj los. Podobnie z tymi dziewczynami - czesc z nich nie godzi sie na swoj los pozostania w rodzinnym miescie i zarabiania najnizszej krajowej. nie widza badz nie chca zobaczyc innych opcji. Czesciej faktycznie nie widza. Wola sie sprzedac za poprawe swojego losu. Mozna mowic, ze to zle, niemoralne i haniebne. Ale to tez jest jakies wyjscie. Dla niektorych to bardzo niska cena w porownaniu z tym co moga zyskac.
|
|
|
|
|
#496 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Wszystko zależy od hierarchii ważności. Dla jednych ważniejszy będzie komfort życia, a dla innych komfort sumienia (jeżeli prostytucja jest sprzeczna z zasadami danej osoby) oraz świadomość, że się nie sprzedały.
Cytat:
|
|
|
#497 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez NiebieskaInezka Czas edycji: 2011-05-22 o 12:57 |
|
|
|
|
|
#498 |
|
Przyczajenie
|
Cześć,
Dopiero teraz znalazłam ten wątek, ale mam nadzieję, że ktoś tu zagląda. Jestem studentką III roku resocjalizacji i piszę licencjat o sponsoringu. Szukam dziewczyn, które mają sponsora i mogłyby udzielić mi odpowiedzi na kilka pytań. Badania są jak najbardziej anonimowe, wystarczy droga mailowa. Nie będą nigdzie publikowane ani udostępniane, chodzi mi tylko o dane do pracy dyplomowej. Jeśli jest tu ktoś kto może mi pomóc, bardzo proszę o prywatną wiadomość, przecież Wy też być może jesteście/byłyście studentkami. Z góry dziękuję
|
|
|
|
|
#499 |
|
jestę wieszczę
|
No cóż, stety niestety ja od wypchanego portfela i kursów zawodowych wolę mieć poczucie własnej godności takie, jakie mam i wolę mieć możliwość spojrzenia sobie w oczy bez obrzydzenia. W końcu to ze sobą muszę całe życie spędzić. Kłamstwo ma też krótkie nogi i ciekawa jestem czy przyszły facet ucieszyłby się "oj kochanie, taka byłaś zaradna, zarabiałaś jako prostytutka, jestem z ciebie dumny".
Nie potępiam prostytutek, bo są dorosłe, same decydują. Nie kradną, zarabiają na siebie uczciwie jak umieją. Coś dają i otrzymują zapłatę. Dla mnie to zawód poniżej godności, ale jak komuś pasuje to ok.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#500 |
|
Przyczajenie
|
Hej,
Jestem studentką Wyższej Szkoły Finansów i Zarządzania w Warszawie na kierunku Psychologia. Piszę pracę magisterską na temat postrzegania miłości przez osoby szukające sponsorów lub takich które są nastawione na spotkania w zamian za prezenty lub pieniądze. Jest mi potrzebne tylko 20 osób więc mam nadzieję, że mi pomożecie i jak najszybciej zakończę badania. Proszę o udział w badaniu poprzez udzielenie szczerych odpowiedzi. Ankieta przeprowadzana za pomocą tego kwestionariusza jest w pełni anonimowa i nawet ja nigdy nie dowiem się kim jesteś. Badania będą wykorzystane tylko i wyłącznie do mojego użytku. Nigdzie nie będą rozpowszechniane. Poniżej znajduje się link do ankiety: https://docs.google.com/forms/d/1mmFVDDKO@@@ liQx3_rvN_NksNeTUY-XLS_VmK5HMYjE/viewform Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam !! |
|
|
|
|
#501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#502 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#503 |
|
Przyczajenie
|
Dzię kuję za informacje. Możesz spróbować ten ? https://docs.google.com/forms/d/1mmF...HMYjE/viewform |
|
|
|
|
#504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyskakuje napis: Cytat:
|
||
|
|
|
|
#505 |
|
Wtajemniczenie
|
W linku sa 3 trupie czaszki- to chyba cenzura wizazu. zrob jakies spacje w adresie
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko błagam, nie powtarzajcie, że 20% studentek trudni się sponsoringiem. Nie ma żadnych wiarygodnych badań i danych na ten temat.
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
zapytaj go o to wszystko.
|
|
|
#508 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś było to ładnie posegregowane:
Dziwka, prostytutka - idzie na każdą robotę Utrzymanka, metresa - dziewczyna bogatego sponsora na wyłączność Kurtyzana - prostytutka o wysokim statusie wybierająca klientów i mogąca zostać utrzymanką Nałożnica - kochanka bez przywilejów bycia w związku, bez profitów finansowych (kiedyś niewolnica)
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2013-08-17 o 23:41 |
|
|
|
|
#509 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#510 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mam Sponsora
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
![]() Zawsze można powiedzieć, że to partner, Kto zagląda do portfela i pod kołdrę? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

I tyle zostanie z uczucia do "starego" 

Dla mnie to bez różnicy, liczą się pobudki. Jak kobieta nie ma co jeść, dzieci i w ogóle to sorry, ale skoro jej nie pomagam to nie będę jej oceniać, ale jeśli dla kogoś wystarczą fajne cienie,żeby się sprzedać to dno