|
|
#31 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: korzystala ktoras z was ze sponsora?
Cytat:
Ale skąd wiesz, czy jego najlepszy przyjaciel (lub np zona przyjaciela) nie pracuje w takim miejscu - że może to mniej lub bardziej dostępnymi środkami sprawdzić..? No Duchem Świętym nie jesteś . Nie przewidzisz wszystkiego.
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
"Korzystać ze sponsora" - neutralna nazwa , a jest to przecież zwyczajna prostytucja.
|
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak ktoś napisał, korzystać będzie przede wszystkim on z ciebie. Suma jest śmieszna, 1500 zł za uprawianie seksu. Czy seks można w ogóle wycenić?
Nie sądzę, zeby facet mógł cię szanować za to, że oddajesz mu się za pieniądze. Poza tym zastanów się czy zniesiesz to psychicznie, wbrew pozorom tzw. "dawanie d..y" i bycie traktowaną jak przedmiot nie daje szczęscia i zadowolenia z samej siebie. Chyba, że masz silną psychikę i jesteś odpowiednio wyrachowana... nie wiem, nie umiałabym się znaleźć w takiej roli, za bardzo cenię sobie niezależność i myśl, że moje ciało należy do mnie. Daleka jestem od umoralniania na siłę, ale... brzydzi mnie taki sposób zarobkowania. |
|
|
|
|
#34 |
|
Zadomowienie
|
Chyba nie masz za wiele szacunku do samej siebie, co? A może jest tak, że dziś wydaje Ci się, że pieniądzę są ważniejsze? Może się jednak okazać, że w rzeczywistości nie zniesiesz ciężaru bycia traktowaną jak dz...ka. Przecież każdy z nas ma potrzebę bycia szanowanym. Ja bym tego nie zrobiła, wręcz czułabym się obrażona taką propozycją, ale zrobisz jak zechcesz.
I fakt, bardzo słusznie ktoś napisał, że to nie "ofiara" sponsora korzysta z niego- to on korzysta z "ofiary".
|
|
#35 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#36 | |
|
Mrs Mrau
|
Cytat:
... pohamuj się |
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Aeterna Czas edycji: 2006-06-24 o 16:45 |
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja koleżanka z klasy tak robiła... Tylko ona "trochę" to ukrywała....
|
|
#39 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie znam cie ale juz cię nie lubię,zal mi takich dziewczyn jak ty,zero godnosci,zwykłe szmacenie się(przepraszam jesli za ostro),wiem nie powinnam cię oceniac ale taka jest moja opinia,w zyciu by mi na mysl nie przyszło zeby zrobic cos takiego,gdzie szacunek do siebie,do swojego ciała
|
|
#40 | |
|
Mrs Mrau
|
Cytat:
![]() Ale dlaczego edtowalaś post w którym przeprosiłaś i napisałaś,że nie chciałaś aby Twoje zdanie zostało tak odebrane? przecież nie byłby on powodem do kłótni Oj Aete... |
|
|
|
|
|
#41 |
|
Wtajemniczenie
|
"Nie znam cie ale juz cię nie lubię,zal mi takich dziewczyn jak ty,zero godnosci,zwykłe szmacenie się(przepraszam jesli za ostro),wiem nie powinnam cię oceniac ale taka jest moja opinia,w zyciu by mi na mysl nie przyszło zeby zrobic cos takiego,gdzie szacunek do siebie,do swojego ciała"
Maleńka,czytaj uważnie... Założycielka watku zapytała o opinię.Wstrzymaj się więc z moralną oceną bo to dwie rózne rzeczy. |
|
|
|
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#43 |
|
Wtajemniczenie
|
No tak ja wiem,nie powinnam,ale takie jest moje zdanie,moze zle sie wyraziłam,nie mam zamiaru nikogo umoralniac,to jej sprawa co robi,ja poprostu nie mam szacunku do takich osób,to jest przykre ze dziewczyny robia z siebie...(chyba nie muszę dokanczac)
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
Według mnie dziewczyny które mają sponsora nie mają szacunku dla samej siebie i seks traktują jak sport,przeceniają bliskość z facetem,kochanie się;seks który powinien być uzupełnieniem miłości czymś wyjątkowym ,bliskość fizyczna łącząca dwie osoby dażące się uczuciem.Jakieś 3 mies temu sama miałam taką propozycję z tym że nie musiałam nic robić tylko z nim być-byłam zbulwersowana,zjechałam faceta że sucha nitka na nim nie została,nawet przez myśl mi nie przeszło by nawet rozważyć propozycję poprostu dla mnie to chore! Mówię stanowcze NIE tego typu związkom.Osoba która ma jakieś wartości,ma w życiu pewne zasady,godność osobistą i szacunek do samej siebie nie bawi się w taką chorą grę!
MÓWIĘ STANOWCZE NIE !!!
"Mówią, że, kiedy rodzi się człowiek z nieba spada dusza i rozpada się na dwie połowy... Jedna z nich trafia do kobiety druga do mężczyzny... Natomiast całe życie polega na odnalezieniu tej drugiej połowy... połowy swojej własnej duszy... połowy samego siebie..." |
|
|
|
|
#45 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to w edycji - ''rozwinęłam'' całkiem przyzwoicie moją mysl - a podejrzewam , że z tego już byłaby kłótnia. A w każdym bądź razie dyskusja, nie bardzo miałam i mam na nią ochotę. Więc dokonałam kasacji, bo musiałabym (chciałabym) zachować całość, jeśli już.
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tylko powiem, że podejrzewam, że ta propozycja to był tylko żart, facet na chacie chciał sobie posłodzić, oni często tak robią, dlatego od kilku lat nie siedze na czacie, zresztą wiem, co moi koledzy z liceum proponowali dziewczynom na czacie , czy ircu... także takich propozycji nie mja też co brać zbyt serio
|
|
|
|
|
#47 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#48 |
|
Wtajemniczenie
|
O ile mi wiadomo [ale to zależy też na przykład od miasta] to "sponsorówki" dostają czasem nawet o jedno zero więcej na miesiąc i bywa też tak, że nie uprawiają seksu [a przynajmniej tak utrzymują. Nie znam osobiście, ale czytałam różne artykuły po prostu, nie mówię, że to wyrocznia, ale na pewno coś w tym jest] tylko są takimi "towarzyszkami" np. na kolacje biznesowe, do rozmowy itp. Rzecz jasna nie każda się nadaje
A co do znajomości z netu to nie można uogólniać, chyba nawet był gdzieś wątek o TŻ poznanych w ten sposób. Ja z moim jestem już prawie 2 lata
|
|
|
|
|
#49 | |
|
Mrs Mrau
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm Nikt mnie nigdy nie sponsorował i chyba raczej niebędzie. Nie umiem być z kimś w związku bez jakiegokolwiek uczucia. Nie umiem się przytulić do obojętnie jakiego mężczyzny ,a co dopiero gdybym miała z takim iść do łóżka. Nie, nie ,stanowczo nie... miałabym straszne wyrzuty sumienia, że robię to za pieniądze.
Moja kumpela poznała ostatnio faceta który jest podobno strasznie bogaty, jeździ mercem ma dom i całkiem spore ziemie na własność. Z tego co mi mówiła on chce jej płacić za to ,że ona będzie patrzeć jak on się.. masturbuje... Zaczęłam ją delikatnie ostrzegać,że to może się źle skończyć, żeby uważała ale chyba do niej nie dotarło,mniejsza o to. Nie ufam ludziom, lepiej uważać. Sporo się mówi o przymusowej''pracy'' za granicą. Możecie mnie uznać za pesymistkę, ale ja bym się bała po prostu.
|
|
#51 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#52 | |
|
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka
|
Cytat:
Pozatym szanuje siebie
|
|
|
#53 |
|
Zadomowienie
|
nie ma sensu nikogo umoralniać przez net ani pouczać bo to nic nie da - więc nie wiem po co prosisz nas o opinię??! jeżeli bedziesz chciała to się zgodzisz i zadne nasze opinie nie będą miały na to najmniejszego wpływu.
BTW: uważam ze 1500 zł to i tak niezła propozycja bo słyszałam o dziewczynach które zadowalją się czekoladą czy jakimiś tam pierdółkami ( i są jeszcze z tego dumne że mają starszego faceta), ale to zaleznie chyba od wieku - wiadomo im starsza utrzymanka tym drożej wychodzi to potencjalnego sponsora..
|
|
#54 |
|
Wtajemniczenie
|
oj jak tego nie zrobilam, nie robie i nie zrobie
mam 22 lata . Kazdy ma inne wartosci inaczej podchodzi do zycia -ja mowie takim praktykom stanowcze nie
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie na osiedlu są tzw ''piąteczki''-małolatki,które robią panom przyjemnosc ustami za 5 zł,to jest bardzo smutne,ale dla takiej dziewczyny te 5 zł to duzo,kupi sobie np papierosy,jest smutne równiez to,ze takie dziewczyny robią nienajlepszą opinię nam wszystkim kobietom
|
|
#58 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a panowie korzystający z tego typu usług "robią" nie najlepszą opinię wszystkim panom? Nie demonizujmy,są ludzie normalni i niekoniecznie. Zjawisko smutne i obrzydliwe-bezsprzecznie.Ale wcale nie nowe.Prostytucja-niezależnie od skali,sposobu i ceny- jest najstarszym zawodem świata.Była,jest i będzie-a że musi się zmieniać....Prawa rynku. |
|
|
|
|
|
#59 |
|
Raczkowanie
|
Pewnie powtórzę tu opinię większości wizażanek piszących na tym wątku, ale dla mnie to obrzydliwe być na każde skininie jakiegoś obcego faceta. Dla mnie sponsoring to zwykła prostytucja tylko trochę inaczej nazwana. Ale są dziewczyny, które pociąga taki łatwy zarobek i tego się już chyba nie zmieni.
|
|
|
|
|
#60 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I polecam Ci, Witaminko, przeczytac "11 minut" Paulo Coelho. Ksiazka jest, krotko mowiac - o prostytutce. Ale ciekawa, choc, momentami, troche zberezna (dobrze, ze moja mama jej nie dorwala To chyba jeszcze zalezy od stanu Twojego budzetu... czytlam kiedys jakis artykul w gazecie o bezrobotnej kobiecie, ktora miala meza i dzieci i zeby zapewnic tym dzieciom 'lepsze warunki' zdecydowala sie na prace burdelu... Smutne, do czego musza sie uciekac ludzie, zeby mogli zyc 'na poziomie"
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.

. Nie przewidzisz wszystkiego.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

**
''sie przyznać''.