![]() |
#631 |
Zakorzenienie
|
Dot.: sprzedawcy na allegro- godni polecenia i nie
Mogę polecić na allegro:
MarkHurt - zawsze biorę u nich niewiele... ale jak do tej pory ok... Eliza-Akcesoria - fajnie, że mają w hurcie... i niedrogo... CostumeJewellery - brałam już kilka razy, czasem się mylą, ale zobaczcie ile mają sprzedanych przedmiotów, nie myli się tylko ten co nic nie robi... kiniagdańsk - jak pisałam przed chwilą kosteczki bursztynowe fajne... iza_sut - jak do tej pory tylko kilka krążków z masy perłowej, trochę cracli, ale jak narazie ok... a i super wałeczki z korala... mag_mar2 - fantastyczna, przemiła kobieta, widać że wszystko co robi, robi z pasją ![]() Teraz czekam na przesyłkę od eltaj-sc - jak dostanę to sie wypowiem, bo zamawiałam tam pierwszy raz... No i przesyłka dotarła, generalnie ok... Rozczarował mnie tylko marmur, ale odesłałam i czekam na zwrot kaski...
Edytowane przez KarmazynowyKamyk Czas edycji: 2008-01-25 o 10:22 Powód: Dopisek o mag_mar2 i eltay-sc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oki, ABRA_ABRA - w takim razie pozytyw wystawiam...
![]() |
![]() |
#633 |
Rozeznanie
|
zamówiłam już po raz kolejny od CJ. Po raz pierwszy przesyłka mnie zaskoczyła tym że dotarała tak szybko
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#634 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam metodę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuję dzisiaj... Generalnie odkąd jestem na tym formu ciągle się dowiaduję jakiś strasznych rzeczy... Opal to nie opal... Posrebrzane zaraz sczernieje... .... ![]()
![]() |
![]() |
#636 |
Raczkowanie
|
dziewczyny a gdzie najczesciej zamawiacie srebro - bigle i drut? gdzie jest najtaniej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#637 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wypróbowałam tą metodę...
Edytowane przez KarmazynowyKamyk Czas edycji: 2008-01-22 o 15:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#638 |
Zakorzenienie
|
ja musze pochwalić SK2. W środę ubiegłą składałam zamówienie, z 2 h po złożeniu zamówienia i przelewie dostałam wiadomość, że paczkę wysłano
![]() ![]() ![]()
![]() |
#639 |
Raczkowanie
|
Ja ostatnio bigle zamawiałam tutaj:
http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=7068536 W sumie bardzo tanio i całkiem znośnie przeszły 'test' bigli (czyli koleżanka która nie może nosić niczego co nie srebro/złoto nosi i jest zadowolona) Przesyłka doszła relatywnie szybko. Kontakt bardzo przyjemny - ogólnie nic zarzucić nie można poza tym że tak strasznie mało rzeczy mają ![]() Z eltay-sc też do tej pory problemów nie miałam. Fakt że kamienie dopiero teraz pierwszy raz zamawiam (przesyłka jeszcze nie dotarła) ale ogólnie odbieram dobre wrażenie Jednym z moich ulubionych sprzedawców jest MAJORETTE_2005 - chociaż w jego przypadku "odbiór osobisty" to błąd ![]() ![]() Jako że ja mam bardzo dziwne szczęście do allegro to do czarnej listy dorzucić muszę jeszcze sprzedawców z "Gobolek". Znajomy z pracy poprosił żebym dla jego dziewczyny zrobiła kolczyki ze swarovskiego. Jako że mają 'odbiór osobisty" i niedrogie kryształki to zamówiłam u nich trochę (tak na przyszłość jeszcze). Omówiliśmy się na odbiór parę dni od złożenia zamówienia. Kiedy przyszło do odbierania ja utknęłam w pracy - pojechała odebrać moja druga połowa, która na miejscu dowiedziała się że jeden z zamówionych przeze mnie kryształków "zgubił się" (akurat ten z którego miałam kolczyki zrobić - jak na złość). Miałam odezwać się na gg żeby dogadać się "co teraz". Dowiedziałam się że "po inwentaryzacji nie mają pojęcia gdzie co jest" (jeszcze to wybaczę chociaż inwentaryzacja jest po to żeby wiedzieć co się gdzie ma a nie na odwrót). Gorzej było ze strawieniem tekstu 'nie mamy czasu szukać" - to ja się narażam siedząc na gg w pracy kiedy mam kupę roboty po to by dogadać się a one mi z takim tekstem. Z moimi nerwami było coraz gorzej ale jeszcze wytrzymałam. Po jakimś czasie kiedy to pani mieszała sie i parę razy pytała się czy "zmieniam resztę zamówienia' i po moim dwukrotnym poinformowaniu że nie dla uspokojenia skołatanych nerwów musiałam dorzucić swoje dwa słowa czyli poinformowałam ich że to o nich źle świadczy, że pierwszy raz spotykam się z tym że paczkę do odbioru osobistego przygotowuje sprzedawca dopiero gdy klient przyjdzie i że ponoć mieli 6 sztuk na allegro (czyli 12 kryształów) oprócz mnie zamawiały tylko 2 osoby czyli że z tego wynika że sprzedają coś czego nie mają. Odpowiedź: 31*** przepraszam za zamieszanie,ale ten komentarz nie byl na mily 31*** kazdemu sie przydazy sie wpadka 31*** Pani napewno tez Rozmowa się skończyła. Moja druga połowa w domu mnie poinformowała że "sprzedawczyni kazała mu przekazać mi: że jestem strasznie niemiła, że pomyłki się zdarzają i że jak ja zacznę coś poważniejszego robić to też będę się myliła więc powinnam się liczyć ze słowami" Mnie nerwica strzeliła już totalnie. Ja jeszcze zrozumiem arogancje do mnie ale żeby "kazać coś przekazać" to już naprawdę przegięcie. Edytowane przez AneczkaKoziol Czas edycji: 2008-01-21 o 14:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#640 |
Zakorzenienie
|
to ja bym dopowiedziała, że owszem, wpadka może się zdażyć, ale powinni to jakoś zrekompensować i od razu poinformować, że nie mają... do tego odezwałabym się potem na gadu jeszcze, że po takim tekście (do TŻ) upewniłaś się, że również jest arogancka i zablokować
![]() a zresztą... skoro sobie z czymś takim poradzić nie umieją, to po co się za to biorą? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#641 |
Zakorzenienie
|
Ja bralam u tego sprzedawcy bigle - bylam zadowolona, przesylka szybka i kompletna...
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#642 |
Zakorzenienie
|
Nie sadzilam, ze to napisze, ale...
CJ - zrobilam u nich zakupy w grudniu, przesylka wrocila do nich, wiec polaczyli calosc i wyslali razem z kolejnym zamowieniem. Przesylka zaginela, reklamacja w trakcie i moje zaskoczenie jest o tyle wielkie, ze o ile nutsy kaza mi czekac na wynik reklamacji (minely juz 2 miesiace z zamrozona kasa) to CJ wysyla mi dzis przesylke ponownie a na reklamacje beda czekac we wlasnym zakresie. Szkoda tylko, ze wartosc paczki to ok 270zl, a oni moga liczyc na zwrot od poczty mniej niz polowe tej kwoty... Ale duzy plus ![]() Kolejny sprzedawca, mag_mar2, sprzedajaca opakowania do bizu - znow byla skladana reklamacja, w miedzyczasie przesylka wrocila do nadawcy, ale zostala wyslana ponownie. Na duzy plus zasluguje postawa sprzedajacego - pani sie autentycznie przejela, paczka juz do mnie idzie ![]() ![]() Offtop: Jesli nadal bede miec takie akcje z poczta to pozostanie mi chyba tylko przeprowadzka ![]() Edit: czy ja naprawde dzis na nikogo z allegro nie narzekalam? ![]()
![]() |
#643 |
Zadomowienie
|
Ile sobie CJ liczy za przesyłkę, bo chciałabym juz wpłacić, a nigdzie nie udzielają informacji (trzeba czekać na maila, a mnie sie nie chce...)
![]() |
#644 |
Zadomowienie
|
Ruda - 6 zł
![]()
![]() |
#645 |
Raczkowanie
|
Czy ktoś zamawiał szpilki od lukasz850?
Czytałam Wasze pozytywne opinie dotyczące bigli, a jak jest z jakością szpilek? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#646 |
Zakorzenienie
|
Mnie się bardzo podobają. Często je kupuję.
![]() |
#647 | |
Zakorzenienie
|
Fragment odpowiedzi od nutsy, w zwiazku z reklamacja niedostarczenia przesylki, jaka byla wyslana 2 miesiace temu (!):
Cytat:
Edytowane przez substytut Czas edycji: 2008-01-30 o 16:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#648 |
Rozeznanie
|
szczerze mowiac, to ja sie sprzedawcy nie dziwie, bo gdyby ufal "na gebe" kazdemu klientowi, to dlugo by interesu nie poprowadzil
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#649 |
Zakorzenienie
|
Sub, postaw się na miejscu nutsy - gdybyś to Ty wysyłała komuś i potem składała reklamację, też byś raczej czekała na odpowiedź i odszkodowanie poczty...
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#650 |
Zakorzenienie
|
CJ wykazal sie tu duzym zaufaniem do klienta, ale nie jest to standartem. To jest allegro, rozni ludzie kupuja i jak sam nusty pisze - niektorzy mocno kombinuja.
![]() |
#651 |
Zakorzenienie
|
Rose, tak sie sklada ze i sprzedaje na allegro i mialam w swoim zyciu 2 reklamacje - za kazdym razem uznalam ja zanim byla odpowiedz poczty. I za kazdym razem dostalam odszkodowanie a Klient nie czekal na zwrot gotowki.
Poza tym sugerowanie wprost, ze byc moze odebralam przesylke tylko licze na druga jest co najmniej nieeleganckie. Po prostu poczulam sie jak zlodziej - stad moje zdecydowane "nie" dla tych panstwa. Dzis tez wypisze sie z korallo, nie chce miec z nimi zadnej stycznosci.
![]() |
#652 |
Zadomowienie
|
Ktoś tu się obraził?
![]() Moim zdaniem przesadzasz, a Nutsy nie. I ja pod tym względem sprzedawcę rozumiem - on nie wystawia po 2-3 rzeczy i dziennie nie wysyła po 1 paczce. Nie napisała "skąd mam wiedzieć czy pani dostała już paczkę, czy nie?". Wyjaśniła, że RÓŻNI ludzie się zdarzają - a czy tak nie jest? Jak dla mnie 2 część listu jest tylko dopełnieniem tej 1 - nie ma podtekstu o Tobie konkretnie, a jedynie o tym, że ludzie bywają nieuczciwi. Być może parę, parenaście razy już się na takich osobach przejechali. Postaw się w ich sytuacji, gdybyś miała przykładowo 200 zł zwracać klientom w na tydzień, bo paczki do nich nie doszły, a z tych 200 zwróciłoby się Ci np. 80. W kolejnym tygodniu powiedzmy, że całość, ale w dwóch ostatnich tego miesiąca już po 50 i 100. No i jesteś w plecy 370 zł. To tylko przykład, dość naciągnięty i drastyczny, ale ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#653 |
Zakorzenienie
|
Moje znajome też czekały razem ze mną na wynik reklamacji. A to były znajome, nie obce osoby... Tak samo jak wysyłam paczkę dopiero PO wplynięciu kasy na konto, tak samo zwracam pieniądzę, kiedy mam pewność, że nikt nikogo nie oszukuje (nawet niechcący).
Moim zdaniem mail był w neutralnym tonie i rzeczowo wyjaśniono, dlaczego należy czekać na wynik reklamacji.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#654 |
Zadomowienie
|
ART-let - ktoś kupował??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#655 |
Raczkowanie
|
Ja - z odbiorem osobistym. Wszystkie problemy związane były z dziwnym działaniem poczty (maile dochodziły po paru godzinach - tak jego jak i moje) przez co coś co miałam odebrać następnego dnia odebrałam prawie po tygodniu - ale zaznaczam że to nie wina sprzedawcy
![]()
![]() |
![]() |
#656 |
Zakorzenienie
|
Właśnie zamówiłam trochę srebra u jubilex33 i właśnie wpadłam też w panikę...
On nie ma zacisków lub kuleczek zaciskowych... Czy te jego kuleczki nadają się do zaciskania? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=308847652 Pięknie i tak już boli mnie brzuch jak widzę kwotę do zapłaty...
![]() |
#657 |
Zakorzenienie
|
wyglądają jak kuleczki zaciskowe...
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#658 |
Zakorzenienie
|
Kamyczku, ja używam od niego do zaciskania o rozmiarze 1,8mm
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#659 |
Zakorzenienie
|
Hmmm.... Mam nadzieję, że dadzą się zaciskać i nie będą pękać...
Jakby co mam jeszcze trochę posrebrzanych.... Ufff, ale pierwsze zamówienie srebra mam za sobą, malutkie, a wyszło 130 zł.... ![]()
![]() |
#660 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się że dają się zaciskać. Jak coś pęka to raczej posrebrzane. Ja kupuję takie kuleczki i używam ich i 'ozdobnie' i do zaciskania.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:40.