![]() |
#661 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: sprzedawcy na allegro- godni polecenia i nie
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#662 |
Zakorzenienie
|
Ja zamawiałam ostatnio u eltay na 10 zł i dostałam gratisy dopasowane do zamówienia
![]() W dodatku, zapłaciłam za ekonomiczną przesyłkę, a wysłany priorytetem... Ale i tak szło tydzien :|
![]() |
#663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#664 |
Zadomowienie
|
Polecam eltay.sc ( ogromny wybór ciekawego szkła, i zawsze duzo gratisów, choć czasem zdarzaja się koraliki bez dziurek, ale za to koralików zawsze jest więcej - chyba za te niepoprzewiercane ). piinecha ma za to chyba najlepszy dryt posrebrzany jaki kiedykolwiek miałam, jestem jej stałą klientką
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#665 |
Zadomowienie
|
he he he he he ..........oj przepraszam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O matko... Już wiem, że nie znoszę zamawiać srebra... Edit: Kupowałyście kiedyś u olgiertyna_ol ??
Edytowane przez KarmazynowyKamyk Czas edycji: 2008-02-12 o 10:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#667 |
Wtajemniczenie
|
Ja kupowałam nie raz. Przesyłka dosyć szybka, a korale i półfabrykaty bardzo przyzwoite.
Edytowane przez zmyslyiemocje Czas edycji: 2008-02-13 o 15:37 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#668 |
Przyczajenie
|
Co do moich sprawdzonych sprzedawców to z Allegro:
- jashek9 - dobrej jakości srebro ale jak dla mnie za mały wybór - creativshop - bardzo dobrej jakości kamienie, ostatnio specjalizuje się w sprzedaży całych sznurków dobranych kamieni, i miłe gratisy przy zakupie na dodatek ![]() - art-srebro - srebro, ma tanie kulki satynowane 7mm - po 3 zl, taniej nigdzie nie widziałam - tomeksojka1 - niezle kamienie i szkło, sporo dodatków ale potrafi się mylić i nie odpowiadać na maile - qr4ac - kamienie na sznurkach, trzeba dobrze czytać opis - borys78 - ładne drewno, w miarę tanie bigle srebrne, szkło jak dla mnie drogie ale za to przemiła obsługa, Pani Monika i doradzi i pomoże - MAJORETTE_2005 - wszelkiej maści drobiazgi - nutsy - bardzo fajne kamienie i dobrej jakości ale w sumie dosyć drogie - bostarbb - koraliki drobne - krasny_ludek - srebro - dobra jakość - dalis_pl - tani bursztyn i ma tą zaletę, że mogę podjechać do niego bo blisko - gryf26, Pallot1 - naszyjniki z kamieni za rozsądną cenę do rozłożenia na czynniki pierwsze U wszystkich ww. wymienionych coś kupowałam i nie było nigdy większego problemu. Zrobiłam też pierwsze zamówienie u -lador- u Pani Doroty - miła osoba, cierpliwa i wytrzymała na moje grymasy. Kamienie dobrej jakości ale na niektórych drobne ubytki. Pasta polerska siękłania i dużo cierpliwości. Ale kamienie były ogromne i w sumie piękne. A z ostatnich zakupów - Royal-Stone - przemiła osoba, kamienie świetne. Wystawiają całe sznury. Jak chcecie więcej - można się dogadać. Ja kupiłam fluoryty 18x13 mm - śliczne, zrobiłam z nich naszyjnik i bransoletkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#669 |
Zadomowienie
|
Wiec wypowiem sie i ja
![]() Zamawiałam u CJ, szybka przesyłka, super rzeczy. Eliza_Akcesoria, wybór duży korali na sznurkach w przestępnych cenach, jednak paczka szła 2 tygodnie zagubiła się, odpowiedzieli po moim 3 e-mailu, ze paczka nie doszła.
![]() |
![]() |
#670 |
Raczkowanie
|
Ja jak dotąd zamawiałam u:
CostumeJewellery - koraliki bardzo dobrej jakości, prawie identyczne jak na zdjęciach. Jeśli wzięłam kosteczki - to to były kosteczki, z kantami. Baaaaardzo szybka przesyłka, aż byłam zdziwiona, ze to już ![]() oraz Eltay - troszkę czekałam na przesyłkę (w porównaniu do ww sprzedawcy - bo u obu zamówiłam w jednym dniu) ale i tak szybko! Ale jakość koralików nie do końca mnie satysfakcjonowała - chodzi mi głównie o kosteczki - bo nie wszystkie były kanciate - tylko lekko zaokrąglone, niektóre miały np odłamane różki...ale za to jak np w opakowaniu miały być 4szt to ja miałam po 5 lub nawet 6... Poza tym, nie było kilku koralików które zamawiałam - to znaczy, oni nie mieli ich na stanie i w woreczkach w których pierwotnie miały być te co ja zamawiałam były karteczki z napisem mniej więcej: "brak XYZ - produkt zamienny, przepraszamy". No i dostałam dość sporo gratisów jak na takie małe zamówienie - około 30/40zł co rekompensowało mi resztę ![]() Dzisiaj zamówiłam u swiatsrebra jak przyjdzie to napisze co i jak ![]()
![]() |
#671 |
Zakorzenienie
|
Polecam:
SiuX_ss newtrend miniowa1 tesa234 KIER12 lifia TheBestFashion SuperSPA glarus_pl Uczciwi sprzedający, towary zgodne z opisami, co niektórzy dodają gratisy i zawsze można się z nimi dogadaćm, ciągły kontakt mailowy. Nie Polecam: brucek26 Dosłownie jakiś idiota. Pisze, że wysyła towar za pobraniem ale tego nie robi. Tydzień przed świętami zamówiłam od niego ubrania za ok 200zł, napisałam @ że chcę za pobraniem, zero kontaktu przez cały tydzień! Dopiero gdy w sobotę npisałam trochę ostrzejszego @ odezwał się, zapewniał, że wysłał ale mnie to już nie obchodziło. Ja to jeszcze nic nie, straciłam oprócz nerwów ale niekóre osoby wpłaciły na konto i towaru także nie otrzymały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#672 |
Zadomowienie
|
Deborah- to podforum biżuteryjne i wątek o sprzedawcach półfabrykatów do robienia biżuterii
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#673 |
Zakorzenienie
|
Nie no, jeden ze sprzedawcow sprzedaje.. bizuterie
![]()
![]() |
#674 |
Zakorzenienie
|
O przepraszam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#675 |
Wtajemniczenie
|
Wiesz... warto wiedziec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#676 |
Raczkowanie
|
Ja z allegro narazie tylko i wylacznie zamwiam od MAJORETTE_2005.
SPrzedawca dla mnie naprawde fajny,Na kazde pytanie odpowie i to naprawde szybko i konkretnie ![]() ![]() polecam z czystym serduszkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#677 |
Zakorzenienie
|
Hej, a co myslicie o eltay'u ? Zamówiłam u niego w poniedziałek (moje pierwsze zakupy) 18lutego. Jeszcze nie przyszło ale ma czas. Zamówiłam za 25zł. Trochę sie boję bo mi mama odradzała te kupowanie ale ja się uparłam a jak wyjdzie coś złego to nie bedzie fajnie...
jak przyjdzie to napiszę coś więcej. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#678 |
Zakorzenienie
|
a co złego może z tego wyjść?
![]()
![]() |
#679 |
Zakorzenienie
|
No na przykład będą złej jakości koraliki, nie bedzie wszystkich czy coś takiego....
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#680 |
Zakorzenienie
|
jakość u eltay z tego co wiem jest w porządku, a jeśli zapomni czegoś dołożyć, trzeba napisać maila i na pewno zostanie to zrekompensowane
![]()
![]() |
#681 |
Zakorzenienie
|
no to fajne. czytałam tu troche że się badzo długo czeka zamówione przedmioty. jak myślicie przyjdą do końca tygodnia ? (wzięłam tańszą przesyłkę). mam do końca tygodnia ferie to miałabym czas żeby sie przyuczyć :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#682 |
Wtajemniczenie
|
może otwórz okno i weź kilk agłębokich, uspokajających ddechow zamiast siedzieć jak na szpilkach, skoro czekasz na pocztę polską... :P
![]() |
#683 |
Raczkowanie
|
trudno powiedziec kiedy przyjdzie, raz przychodzi szybko a raz jak na zlosc sie wlecze ;]
ostatnio na allegro jak zamawialam to czekalam bodajze 2 dni, zamawialam wczoraj, dzis pewnie wyslali wiec mam nadzieje ze do piatku beda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#684 |
Zakorzenienie
|
Smieszka, w wielu rejonach kraju po prostu brakuje listonoszy - stad dlugie oczekiwanie... I nic nie zapowiada, by sie to niedlugo zmienilo...
![]() |
#685 |
Zakorzenienie
|
Znow sobie pomarudze, ale zajarzylam sie dzis niezle...
Jako ze nie od dzis jestem w necie jestem wyczulona na wszelki spam, jaki otrzymuje. Toleruje newslettery ze sklepow, ale dlatego ze sama zaznaczylam, ze chce otrzymywac. Jednakze jesli otrzymuje spam od allegrowicza, u ktorego robilam zakupy i ktoremu nie wyrazilam zgody na przesylanie mi takich informacji, normalnie krew mnie zalewa. Co innego byloby, gdyby zadal sobie wysilek i kazdemu wyslal mail osobno, odpisalabym, ze nie jestem zainteresowana. Ale na liscie odbiorcow jest kilkadziesiat maili. Allegrowicz GalBur17 - sprzedaje bursztyny na allegro zaprasza masy osob do nowego sklepu... Nie bede przytaczac tresci wiadomosci, jaka masowo rozeslal do swoich klientow. A oto moja odpowiedz - uprzedzam dluga ale pomyslalam, ze komus byc moze sie przyda kiedys tam .... ![]() W zwiazku z przeslanym mi mailem zawierajacym niezawierana przeze mnie tresc prosze o zapoznanie z ponizsza trescia: Ustawa z dnia 18 lipca 2002 r. weszła w życie dnia 10 marca 2003. Niemal cała dotyczy ona walki ze spamem i jest realizacją dyrektywy 2000/31/EC oraz częściowo dyrektywy 2002/58/EC Komisji Europejskiej[1]. Ustawa o świadczeniu usług drogą elektroniczną niemal w całości dotyczy ochrony osób prywatnych przed komercyjnym spamem[2]. Ustawa stanowi w tym punkcie rozszerzenie Konstytucji gdyż zawiera rozszerzenie artykułu mówiącego o ochronie danych osobowych każdego obywatela. Ustawa definiuje informację handlową jako każdą informację przeznaczoną bezpośrednio lub pośrednio do promowania towarów, usług lub wizerunku przedsiębiorcy lub osoby wykonującej zawód, której prawo do wykonywania zawodu jest uzależnione od spełnienia wymagań określonych w odrębnych ustawach, z wyłączeniem informacji umożliwiającej porozumiewanie się za pomocą środków komunikacji elektronicznej z określoną osobą oraz informacji o towarach i usługach nie służącej osiągnięciu efektu handlowego pożądanego przez podmiot, który zleca jej rozpowszechnianie, w szczególności bez wynagrodzenia lub innych korzyści od producentów, sprzedawców i świadczących usługi[3]. Zdefiniowanie informacji handlowej jest szczególnie ważne w przypadku spamu o charakterze reklamowym. Wynika z niej, że każda informacja na temat firmy lub oferty jest informacją handlową. W myśl ustawy definiuje się również system teleinformatyczny jako zespół współpracujących ze sobą urządzeń informatycznych i oprogramowania, zapewniający przetwarzanie i przechowywanie, a także wysyłanie i odbieranie danych poprzez sieci telekomunikacyjne za pomocą właściwego dla danego rodzaju sieci urządzenia końcowego[4] Ustawa określa ponadto świadczenie usługi drogą elektroniczną jako wykonanie usługi, które następuje przez wysyłanie i odbieranie danych za pomocą systemów teleinformatycznych, na indywidualne żądanie usługobiorcy, bez jednoczesnej obecności stron, przy czym dane te są transmitowane za pośrednictwem sieci publicznych[5] Podana przez ustawodawcę definicja mówi, że świadczenie usług drogą elektroniczną polega na wysyłaniu i odbieraniu danych, a więc również i e-maili. Każdy kto świadczy usługi wymagające zgody odbiorcy musi uzyskać tą zgodę w sposób wyraźny i niepodważalny. Każdy nadawca wiadomości elektronicznych musi więc założyć, że odbiorca, który wcześniej nie wyraził swego zainteresowania otrzymaniem przesyłki, się na nią nie godzi[6]. Dodatkowo raz wydana zgoda może być zawsze przez odbiorcę cofnięta, co jest pomocne zwłaszcza wtedy, gdy nadawca wykorzystuje dane odbiorcy w sposób niezgodny z jego przeznaczeniem. Artykuł piąty ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną nakłada na usługodawcę obowiązek podania do informacji odbiorcy swego adresu oraz imienia i nazwiska bądź też nazwy firmy i adresu. Ponadto gdy usługodawcą jest osoba fizyczna, której prawo do wykonywania zawodu jest uzależnione od spełniania określonych w odrębnych ustawach przepisów[7], jest ona zobowiązana do podania: w przypadku ustanowienia pełnomocnika, jego imienia, nazwiska, miejsca zamieszkania i adresu albo jego nazwy lub firmę oraz siedziby i adresu, samorządu zawodowego, do którego należy, tytułu zawodowego, którego używa, oraz państwa, w którym został on przyznany, numeru w rejestrze publicznym, do którego jest wpisany wraz ze wskazaniem nazwy rejestru i organu prowadzącego rejestr, informacji o istnieniu właściwych dla danego zawodu zasad etyki zawodowej oraz o sposobie dostępu do tych zasad[8]. Powyższy artykuł precyzuje dane, jakie musi podać nadawca przesyłki. Tak więc każdy mailing nie będący spamem powinien owe elementy zawierać; jeśli ich nie zawiera oznacza to, że zostało złamane prawo. W artykule 10 tej samej ustawy znajdujemy stwierdzenie nie budzącące żadnych wątpliwości mówiące o tym, że wysłanie niezamówionej informacji handlowej stanowi naruszenie prawa[9], w tym również ustawy zasadniczej.Ustawa o świadczeniu usług drogą elektroniczną określa również sankcje prawne oraz sposób ścigania osoby naruszającej prawo. Każdy przesyłający za pomocą środków elektronicznych informacje handlowe niezamówione przez odbiorcę podlega karze grzywny[10]. Na wniosek osoby pokrzywdzonej następuje również ściganie wykroczenia[11]. ------------- [9] W ustawie o świadczeniu usług drogą elektroniczną ustęp 1 oraz 3 artykułu 10 brzmią następująco: 1. Zakazane jest przesyłanie niezamówionej informacji handlowej skierowanej do oznaczonego odbiorcy za pomocą środków komunikacji elektronicznej, w szczególności poczty elektronicznej. (...) 3.Działanie, o którym mowa w ust. 1, stanowi czyn nieuczciwej konkurencji (...) W zwiazku z powyzszym prosze o nieprzesylanie mi zadnych informacji z Panstwa strony oraz o usuniecie mojego adresu e-mail z Panstwa bazy danych. Uwazam za wysoce nieprofesjonalne umieszczanie adresow mailowych swoich Klientow w korespondencji masowej, w tym wypadku bedacej spamem. Kolejna wiadomosc z Panstwa strony bedzie przeze mnie potraktowana jako spam, nie zas jako jednorazowy przejaw nieodpowiedzialnosci. Kupujac na Panstwa aukcjach nie wyrazalam zgody na otrzymywanie jakichkolwiek newsletterow z Panstwa strony i oczekuje, ze takie dzialania zostana w przyszlosci zaniechane. Pozdrawiam Wiem, ze byc moze czesc z Was pomysli, ze przynudzam albo moralizuje ![]() Ale powiem Wam, ze tak jak mialam ochote na kolejne u niego zakupy - tak dzis mi ta ochota przeszla. Tak na marginesie i na inny temat - nadal sobie czekam, az poczta rozpatrzy reklamacje niedostarczenia przesylki od nutsy - to juz 3 miesiace od wysylki od nich towaru - az sie boje gdzies cokolwiek kupowac, by kasy znow nie zamrozic... A, i zeby nie bylo - jest to fragment pracy licencjackiej, jaka mialam okazje kiedys popelnic ![]() ![]()
![]() |
#686 |
Zakorzenienie
|
Sub, po co pisać osobno, skoro można wysłać jako ukrytą kopię? jak raz dostanę maila od allegrowicza, że zaprasza do sklepu, nie widzę jakiegoś wielkiego problemu. Gorzej gdybym co tydzień dostawała maile. Ale od jednego krew mnie nie zalewa...
"mailem zawierajacym niezawierana przeze mnie tresc" ? ![]()
![]() |
#687 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, mozna od jednego co tydzien cos dostawac a mozna od ilus ludzi dostawac po kilka dziennie - dlatego sie wkurzam i od pewnego czasu ta ilosc maleje ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#688 |
Zakorzenienie
|
ja mam maila prywatnego, maila do kolczyków i maila którego podaję przy rejestracji na forach, allegro, ebay i tak dalej. I program pocztowy z podpiętymi trzema kontami. Rozwiązuje sprawę porządku w korespondencji
![]()
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
No, dostalam odpowiedz od sprzedawcy - i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona.
Przepraszaja za zaistniala sytuacje oraz obiecuja, ze w przyszlosci cos takiego nie bedzie sie powtarzac. Szybka reakcja i taka odpowiedz zadzialala na duzy plus dla sprzedawcy.
![]() |
#690 |
Raczkowanie
|
no to fakt Sub t owazne ze sprzedawca sie nie przerazil to twoja wiadomoscia i sie na ciebie nie "wypiął " .
widocznie zalezy mu na kliencie , duzy plus ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:41.