sprzedawcy na allegro- godni polecenia i nie - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-04-15, 12:18   #811
zuwiolka
Rozeznanie

Dot.: sprzedawcy na allegro- godni polecenia i nie

Cytat:
Napisane przez Amambada Pokaż wiadomość
wiecie co... wy tu odpuszczacie 7 zeta braków, a niektórzy sprzedawcy to o 50gr robią dym. Ostatnio mama sie pomyliła w przelewie i odrazu, ze towar wysłany ale brakuje 50gr.
Nie ma co odpuszczac i byc stratnym.
Amabada, nie wiem jakim tonem upomniano się o 50 gr, ale wiesz, to nie jest tak, że ktoś się zwyczajnie czepia. Jeśli prowadzi się działalność gospdoarczą (a domyślam się że nikt poważny nie prowadzi spradaży na dużą skalę bez dg) , to każdy grosz powinien się zgadzać. Kwota za jaka sprzedano powinna grać z wpływem na konto i z paragonem, który wystawia się po otrzymaniu przelewu. Zarówno kwota na plus jak i na minus jest wtedy "kłopotliwa".
Wniosek, przelew powinien być dokładny, ani za dużo, ani za mało. A jak się zdarzy ... no coż to nie koniec świata, ale zawsze lepiej mieć ksiegowość na "0".
Stary 2008-04-15, 16:56   #812
Amambada
Wtajemniczenie

zuwiolka - ja to swietnie rozumiem tylko generalnie kontakt ze sprzedawcom był mało ciekawy. No ale grunt, ze juz wszystko załatwione.

Ech... Sprzedawcy tez powinni dosyłac braki...
Amambada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-15, 21:37   #813
Darkling
Wtajemniczenie

GG do Darkling

Cytat:
Napisane przez Rosemary Pokaż wiadomość
A ja polecam Bukowiec-wz
Kamienie na sznurkach w licytacji - można ustrzelić w niezłej cenie. Od niedawna tez dość ciekawe srebro. Zawsze fajne gratisy dobra jakość kamyków.
taaak! ja popieram w całej rozciągłości, zwłaszcza to o jakości kamieni

FORZA FERRARI!
Darkling jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-16, 17:31   #814
joanna_k
Joanna d'Moder

taa ciekawe czy allegrowicz bukowiec ma coś wspólnego z galerią bukowiec i pewną wizażanką?hmm
Stary 2008-04-16, 18:43   #815
Darkling
Wtajemniczenie

GG do Darkling

Cytat:
Napisane przez joanna_k Pokaż wiadomość
taa ciekawe czy allegrowicz bukowiec ma coś wspólnego z galerią bukowiec i pewną wizażanką?hmm
tak z czystej ciekawosci, Joanno, jako do moderatora się zwracam - a esli nawet by mialo, z tą czy inną wizażanką, to czy to lamie regulamin? jesli kto inny o tym pisze i kto inny wychwala [sprawdziwszy wczesniej towar wychwalany]?

FORZA FERRARI!
Stary 2008-04-16, 19:52   #816
joanna_k
Joanna d'Moder

Cytat:
Napisane przez Darkling Pokaż wiadomość
tak z czystej ciekawosci, Joanno, jako do moderatora się zwracam - a esli nawet by mialo, z tą czy inną wizażanką, to czy to lamie regulamin? jesli kto inny o tym pisze i kto inny wychwala [sprawdziwszy wczesniej towar wychwalany]?
nie,bo nie mam dowodów w postaci taśm prawdy etc.,że owa osoba mogła prosić o reklamę.

czy już nie można się spytać i rozwiać swoich wątpliwości?Wystarczyła czyjakolwiek odpowiedź "tak/nie".Teraz już wiem kto to.Dostałam "miłe" PW od tej osoby,na które nie odpowiem bo nie mam zamiaru się tłumaczyć.
Stary 2008-04-16, 19:55   #817
Darkling
Wtajemniczenie

GG do Darkling

Cytat:
nie,bo nie mam dowodów w postaci taśm prawdy etc.,że owa osoba mogła prosić o reklamę.

czy już nie można się spytać i rozwiać swoich wątpliwości?Wystarczyła czyjakolwiek odpowiedź "tak/nie".Teraz już wiem kto to.Dostałam "miłe" PW od tej osoby,na które nie odpowiem bo nie mam zamiaru się tłumaczyć.
wiesz.. ja mysle, ze mozesz odwiedzic i przegladanac aukcje. moim skromnym zdaniem mowia same za siebie, prosic nikogo o reklamowe klapanie jadaczka nie trzeba, wiec tasm nie bedzie

FORZA FERRARI!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-17, 10:26   #818
substytut
Zakorzenienie

A ja mam za soba drugie zakupy u _koralik-world_ - do kamieni, ktore bralam, szybkosci przesylki i zabezpieczenia nic nie mam i wszystko ok, niemniej konktakt mailowy praktycznie bez odpowiedzi
Ale kamienie sa slicznie dobrane, rowno wierocone i bez zarzutu w ogole
substytut jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-17, 10:36   #819
lawenda99
Zakorzenienie

Joanno, bo 'taa ciekawe' to nie wyglada jak zwykła ciekawość, tylko jak ktoś tak pisze to zazwyczaj ma jakieś niecne podejrzenia gdybyś inaczej sformułowała to pytanie...
I've nothing but you on my mind

http://www.youtube.com/watch?v=ui2mKtzsY0o

lawenda99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-17, 16:10   #820
AmazeMe
Wtajemniczenie

Napisałam, że w stosunku do ceny produkty są dobre. No dobra, posrebrzane szpilki--> schodzi warstwa posrebrzana, ale trudno się spodziewać, żeby za 1 zł i tyle sztuk to robili coś lepszego... Zamówienia robiłam trzy razy.
AmazeMe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-19, 17:28   #821
marta69
Raczkowanie

Ja moge pochwalić StonesCollection za piękny larimar Przesyłka też szybko i bez problemu. Kontakt super- poprosiłam o dobranie jak najbardziej podobnych kamyków i nie rozczarowałam się
A ostatnio udało mi się wyłapać w całkiem niezłej cenie sznur lawy u dalis-hurt.
Od jakiegoś czasu czaiłam się już na lawę, bo wcześniej nic z niej nie robiłam. Widywałam na jednych zdjęciach ładną regularną w miarę lawę, a na innym brzydkie niekształtne bryłki. Ale postanowiłam zaryzykować i nie żałuję.
U dalis-hurt spojrzałam na zdjęcie, kule wyglądaly ładnie dlatego w nie zainwestowałam i warto bylo Identyczne są jak na fotce.
marta69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-20, 15:13   #822
AmazeMe
Wtajemniczenie

A mnie Eltay zawiódł tym razem. Jak już wcześniej wspomniałam, koraliki tanie, może czasami z jakością jest gorzej, ale w stosunku do ceny to da się wybaczyć. Przelew wykonałam w piątek tydzień temu, czekałam na paczkę cały tydzień i po upływie tygodnia zapytałam czy oni wogóle wysłali tę przesyłkę. Dostałam odpowiedź, że wysłali ją dopiero w czwartek ;/ A bardzo zależy mi na czasie, bo mam dużo zamówień na biżu, tak więc, rozczarowałam się...

Postanowiłam zamawiać już bardziej ambitne produkty niż szkło ;P Poszukam więc innego, godnego uwagi sprzedawcy.
AmazeMe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-20, 15:34   #823
Rosemary
Zakorzenienie

GG do Rosemary

Cytat:
Przepraszam, nie zauważyłam tego postu wcześniej
To, czy ma cos wspólnego czy nie sądzę jest nieistotne, bo nie reklamuję tutaj żadnej wizażanki, tylko Allegrowicza, z którego towaru jestem niezwykle zadowolona. Jeśli ktoś podejrzewa mnie o reklamę na prośbę, zachęcam zajrzeć do aukcji Bukowiec-wz - dla zainteresowanych podam mój nick (żeby nie było, że siebie reklamuję, chociaż na All nic nie sprzedaję) kupuję i sumiennie płacę. A wolę kupować u tego allegrowicza z kilku powodów: a. dobra jakość kamieni, b. licytacje, które dają możliwość wylicytowania kamieni w przystępnej cenie (wiadomo, nie zawsze, ale szansa jest ), c. możliwy odbiór osobisty, d. fajne gratisy.

Sądzę, że jest to wystarczająco merytoryczna wypowiedź z potrzebną informacją w odpowiednim wątku i proszę nie doszukiwać się drugiego dna tam gdzie go nie ma. Chociaż nie ukrywam, że możliwa osobista znajomość z dobrymi sprzedawcami półfabrykatów (tak jak np. phiphi, bukowiec) schlebia mi. Ale nie zobowiązuje do reklamowania.

Edytowane przez Rosemary
Czas edycji: 2008-04-20 o 15:57
Rosemary jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-27, 08:36   #824
wegrzynkiewiczjoanna
Przyczajenie

GG do wegrzynkiewiczjoanna

ja wczoraj zawiodlam sie na dobrym i sprawdzonym tomku - tomeksojka1
srebrne krawatki ( http://www.allegro.pl/item344574045_...i_s_11_0_.html )
w rzeczywistosci, po zgięciu, prezentują sie jak na zdjęciach
napisalam do pana maila, zobaczymy jak sie wytłuaczy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg krawatka 003.jpg (182,0 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg krawatka 005.jpg (193,3 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg krawatka 007t.jpg (106,9 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg krawatka 007.jpg (233,7 KB, 37 załadowań)

kartki okolicznościowe: http://sw12.fotosik.pl/

wegrzynkiewiczjoanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-27, 17:36   #825
tallq
Raczkowanie

Pozwolę się wtrącić...
Bukowiec ma faktycznie świetne jakościowo kamienie (ach jaki mi się nie tak dawno prehnit udało wygrać..cudny:r olleyes

Co do tomeksojka1 ..no coz... z jakością tak sobie .. gratisow brak..hmm
tallq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-29, 05:58   #826
substytut
Zakorzenienie

A ja przegladajac alledrogo widze, ze wrocili Eliza_Akcesoria
substytut jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-29, 11:12   #827
madie
Zakorzenienie

Jako że sama bawię się w robótki biżuteryjne przeglądałam ten wątek kilkukrotnie , żeby zorientować się w dobrych sprzedawcach. Ostatnio zebrałam masę produktów u borys78, byłoby tego chyba ok 130 złotych. Wysłałam e-mail z zapytaniem jak wyglądałaby przesyłka za pobraniem itd., zależało mi na czasie ale i na tym żeby nie było niejasności. Wiadomo, im lepiej się dogadamy, tym szybciej wszystko pójdzie.
Zero odpowiedzi. I znów allegrowicz mógłby powiedzieć (jak to wcześniej w tym wątku napisał) "bo czasem e-maile nie dochodzą". Ok. Wytłumaczenie takie niech sobie będzie, ale ja nie skorzystam już z usług borysa bo to dla mnie strata czasu- organizowanie zamówienia trochę go pochłania to po pierwsze, a jeśli nie ma kontaktu ze sprzedawcą to lepiej poszukać innego i zaoszczędzić sobie nerwów. Zamówienie zrobiłam oczywiście u innego sprzedawcy.

Ja polecam Jubilex33, eltay-sc. Przy czym dodam, że nie zamawiam koralików, ale półfabrykaty- zapięcia, sznureczki, linki itp.
Koraliki (szklane) zamawiałam od ANTYKWARIATeduPL- byłam średnio zadowolona. Niektóre na zdjęciach powalają urodą, na żywo wyglądają brzydko, są jakby podziubane, mają dziwne dziurki na powierzchni, niektóre matowe.
A no i kiedyś zamawiałam kilka rzeczy u bostarbb. Dobra obsługa. Szybka dostawa.
madie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-29, 17:44   #828
Malaszjba
Raczkowanie

Polecam Bizuteryjka - wysprzedaje swój sprzęt za nie wygórowana cenę. Ostatnio kupiła cudny zestaw swarovskiego bermudy, serce itp. za nie całe 30zł. Zestaw wyceniłam na ok 90 Szybka przesyłka. POLECAM

Malaszjba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-30, 13:48   #829
RudaAB
Zadomowienie

GG do RudaAB

kocie- oko- piękne szkło weneckie (bo głównie tego szukałam), zakupy za 34 zł (z przesyłką) i gratis, ktory mnie wręcz rozczulił: donut szkła weneckiego i dwie pastylki onyksu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kocie-oko30_04_08.jpg (48,4 KB, 99 załadowań)

RudaAB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-30, 14:00   #830
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Cytat:
Napisane przez RudaAB Pokaż wiadomość
kocie- oko- piękne szkło weneckie (bo głównie tego szukałam), zakupy za 34 zł (z przesyłką) i gratis, ktory mnie wręcz rozczulił: donut szkła weneckiego i dwie pastylki onyksu.

Co więcej Panie są tam bardzo miłe, mimo małego zamieszania też polecam.
Można łączyć zakupy z ich drugim kontem Royal-Stone.
Stary 2008-04-30, 21:28   #831
blue _eyes
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madie Pokaż wiadomość
Jako że sama bawię się w robótki biżuteryjne przeglądałam ten wątek kilkukrotnie , żeby zorientować się w dobrych sprzedawcach. Ostatnio zebrałam masę produktów u borys78, byłoby tego chyba ok 130 złotych. Wysłałam e-mail z zapytaniem jak wyglądałaby przesyłka za pobraniem itd., zależało mi na czasie ale i na tym żeby nie było niejasności. Wiadomo, im lepiej się dogadamy, tym szybciej wszystko pójdzie.
Zero odpowiedzi. I znów allegrowicz mógłby powiedzieć (jak to wcześniej w tym wątku napisał) "bo czasem e-maile nie dochodzą". Ok. Wytłumaczenie takie niech sobie będzie, ale ja nie skorzystam już z usług borysa bo to dla mnie strata czasu- organizowanie zamówienia trochę go pochłania to po pierwsze, a jeśli nie ma kontaktu ze sprzedawcą to lepiej poszukać innego i zaoszczędzić sobie nerwów. Zamówienie zrobiłam oczywiście u innego sprzedawcy.

Ja polecam Jubilex33, eltay-sc. Przy czym dodam, że nie zamawiam koralików, ale półfabrykaty- zapięcia, sznureczki, linki itp.
Koraliki (szklane) zamawiałam od ANTYKWARIATeduPL- byłam średnio zadowolona. Niektóre na zdjęciach powalają urodą, na żywo wyglądają brzydko, są jakby podziubane, mają dziwne dziurki na powierzchni, niektóre matowe.
A no i kiedyś zamawiałam kilka rzeczy u bostarbb. Dobra obsługa. Szybka dostawa.
U borysa zamawialam 2 razy i bez problemow. Czasami odpisywal po paru godz. a tak najdluzej to czekalam dobe na odpowiedz. Nawet gratis od niego dostalam.

blue _eyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-30, 22:49   #832
Rosemary
Zakorzenienie

GG do Rosemary

Ja ostatnio się wkurzyłam licytowałam sznurek bryłek kryształu, wpisała 30zł i zapomnialam, że wieczorem sie konczy licytacja... Wchodzę, patrzę, a ktoś wygrał z przewagą 7gr, wRR!
Stary 2008-05-01, 06:22   #833
liwias
Raczkowanie

Wczoraj dostałam przesyłkę od BARY34 - śliczne oksydowane srebro bali.
Wszystko dokładnie tak jak zamawiałam, zapakowane w oddzielne woreczki strunowe. Do tego gratis - dwie małe miseczki. Zamówienie za 70 pln z przesyłką. Kontakt mailowy bez problemowy.
Nie orientuję się jak korzystni są cenowo, bo robię biżu głównie na swój użytek - zależy mi głównie na jakości półproduktów i ich dostępności - a ten sprzedawca ma naprawdę duży wybór srebra.
Pewnie jeszcze coś zamówię i mam nadzieję, że obsługa będzie na równie dobrym poziomie.
liwias jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-01, 08:11   #834
Atallayah
Zadomowienie

GG do Atallayah

Cytat:
Napisane przez Rosemary Pokaż wiadomość
Ja ostatnio się wkurzyłam licytowałam sznurek bryłek kryształu, wpisała 30zł i zapomnialam, że wieczorem sie konczy licytacja... Wchodzę, patrzę, a ktoś wygrał z przewagą 7gr, wRR!
Ohhhh... ja ostatnio tez tak miałam. o 1 przegralam... przez nieuwage wlasnie

Atallayah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-03, 13:43   #835
purple
Zadomowienie

Co prawda nie z Allegro, ale z Ebaya polecam Dreambell.

Bardzo dobry kontakt, bezproblemowa obsługa, idą na rękę - zamówienie miałam na ponad 100 dolarów, zapytałam czy mogą na paczce obniżyć jej wartość żeby nie płacić cła i bez problemu tak zrobili (jeszcze pytali mnie ile dokładnie chcę żeby wpisali )
Wysyłka ekspresowa, paczka wysłana w środę 23.04, u mnie była już 29.04 - czyli 6 dni
Stary 2008-05-03, 15:06   #836
Darkling
Wtajemniczenie

GG do Darkling

jest osohbny wątek o sprzedawcach bayowych

FORZA FERRARI!
Stary 2008-05-03, 17:02   #837
arleta_myslowice
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do arleta_myslowice

ja zamawiałam u eltay-sc pierwszy i ostatni raz...Zamówiłam kilka koralików itp.Przesyłkę dostałam prędko ALE' części z zamówionych produktów było-BRAK i dała mi zastępsze produkty.Do tego mase gratisów-pewnie przez to że brakło jej poprzednich rzeczy.Ale skoro się robi aukcje i wystawia tyle i tyle rzeczy to powinno je się mieć a jeżeli ich się nie ma to powinna sie ze mna skontaktować i uzgodnić czy chcę coś wzamian czy nie...ja się zniechęciłam...i nie polecam chyba ze chcecie dostać coś innego i dla gratisów...już wole ich nie dostac ale otrzymac to co zamówiłam a nie jakies pierdoły niepotrzebne
Stary 2008-05-06, 16:32   #838
Beacia87
Zadomowienie

GG do Beacia87

Zamówienie od ElizaAkcesoria. Zamówienie złożone 30.04., opłacone tego samego dnia zaraz po zakupach, wysyłka wczoraj, dotarło dziś. Wszystko super oprócz tego, że nie dostałam jednego sznura (zamawiałam 2) agatu. Oczywiście złożyłam reklamację (taka ze mnie wredna małpa, że nawet 1 zł nie popuszczę:P). Zobaczymy co oni na to.
Stary 2008-05-07, 09:18   #839
kulkam
Wtajemniczenie

GG do kulkam

Beacia, ja u Elizy już miałam 2 reklamacje i zawsze wszystko szło bez problemu. Ostatnio, jak pomylili bigle, to już 2. dnia po moim mailu miałam właściwe w domu (a tamte pomylone - dużo droższe zresztą - zostały mi jako gratis ). Ogólnie z Elizy jestem zadowolona.
Któraś z dziewczyn ostatnio pytała o szpilki (chyba w wątku "poszukiwane") - zamówiłam ostatnio u Elizy 200 szt szpilek - wydają się dość dobre, choć są cienkie (co ma zresztą swoje plusy ). Niestety są dość pogięte Ale dadzą się wyprostować
kulkam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-07, 15:04   #840
Beacia87
Zadomowienie

GG do Beacia87

Reklamcja u Elizy została przyjęta i poleci do mnie na dniach sznur agatu, których mi zapomniali wrzucić. Aż się zdziwiłam, bo przygotowałam się psychicznie na polemikę, niemiłe sytuacje itp., ale stało się inaczej - dostałam miłego maila z przeprosinami i zapewnieniem, że wyślą mi ww. sznur korali.

Aż się zdziwiłam trochę, bo tak każdy ich może oszukać w sumie...

Odnośnie szpilek - zgadzam się. Ale jak to cienkie? Mają różne grubości. Ja mam 0,6. Twarde, kolor całkiem całkiem. Nie wiem czy farba nie będzie odpryskiwać. Zobaczę.

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości