![]() |
#811 | |
Rozeznanie
|
Dot.: sprzedawcy na allegro- godni polecenia i nie
Cytat:
Wniosek, przelew powinien być dokładny, ani za dużo, ani za mało. A jak się zdarzy ... no coż to nie koniec świata, ale zawsze lepiej mieć ksiegowość na "0". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#812 |
Wtajemniczenie
|
zuwiolka - ja to swietnie rozumiem tylko generalnie kontakt ze sprzedawcom był mało ciekawy. No ale grunt, ze juz wszystko załatwione.
Ech... Sprzedawcy tez powinni dosyłac braki... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#813 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#814 |
Joanna d'Moder
|
taa ciekawe czy allegrowicz bukowiec ma coś wspólnego z galerią bukowiec i pewną wizażanką?hmm
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#815 |
Wtajemniczenie
|
tak z czystej ciekawosci, Joanno, jako do moderatora się zwracam - a esli nawet by mialo, z tą czy inną wizażanką, to czy to lamie regulamin? jesli kto inny o tym pisze i kto inny wychwala [sprawdziwszy wczesniej towar wychwalany]?
![]() |
#816 | |
Joanna d'Moder
|
Cytat:
![]() czy już nie można się spytać i rozwiać swoich wątpliwości?Wystarczyła czyjakolwiek odpowiedź "tak/nie".Teraz już wiem kto to.Dostałam "miłe" PW od tej osoby,na które nie odpowiem bo nie mam zamiaru się tłumaczyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#817 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#818 |
Zakorzenienie
|
A ja mam za soba drugie zakupy u _koralik-world_ - do kamieni, ktore bralam, szybkosci przesylki i zabezpieczenia nic nie mam i wszystko ok, niemniej konktakt mailowy praktycznie bez odpowiedzi
![]() Ale kamienie sa slicznie dobrane, rowno wierocone i bez zarzutu w ogole ![]()
![]() |
#819 |
Zakorzenienie
|
Joanno, bo 'taa ciekawe' to nie wyglada jak zwykła ciekawość, tylko jak ktoś tak pisze to zazwyczaj ma jakieś niecne podejrzenia
![]()
![]() |
#820 |
Wtajemniczenie
|
Napisałam, że w stosunku do ceny produkty są dobre. No dobra, posrebrzane szpilki--> schodzi warstwa posrebrzana, ale trudno się spodziewać, żeby za 1 zł i tyle sztuk to robili coś lepszego... Zamówienia robiłam trzy razy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#821 |
Raczkowanie
|
Ja moge pochwalić StonesCollection za piękny larimar
![]() ![]() A ostatnio udało mi się wyłapać w całkiem niezłej cenie sznur lawy u dalis-hurt. Od jakiegoś czasu czaiłam się już na lawę, bo wcześniej nic z niej nie robiłam. Widywałam na jednych zdjęciach ładną regularną w miarę lawę, a na innym brzydkie niekształtne bryłki. Ale postanowiłam zaryzykować i nie żałuję. U dalis-hurt spojrzałam na zdjęcie, kule wyglądaly ładnie dlatego w nie zainwestowałam i warto bylo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#822 |
Wtajemniczenie
|
A mnie Eltay zawiódł tym razem. Jak już wcześniej wspomniałam, koraliki tanie, może czasami z jakością jest gorzej, ale w stosunku do ceny to da się wybaczyć. Przelew wykonałam w piątek tydzień temu, czekałam na paczkę cały tydzień i po upływie tygodnia zapytałam czy oni wogóle wysłali tę przesyłkę. Dostałam odpowiedź, że wysłali ją dopiero w czwartek ;/ A bardzo zależy mi na czasie, bo mam dużo zamówień na biżu, tak więc, rozczarowałam się...
Postanowiłam zamawiać już bardziej ambitne produkty niż szkło ;P Poszukam więc innego, godnego uwagi sprzedawcy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To, czy ma cos wspólnego czy nie sądzę jest nieistotne, bo nie reklamuję tutaj żadnej wizażanki, tylko Allegrowicza, z którego towaru jestem niezwykle zadowolona. Jeśli ktoś podejrzewa mnie o reklamę na prośbę, zachęcam zajrzeć do aukcji Bukowiec-wz - dla zainteresowanych podam mój nick (żeby nie było, że siebie reklamuję, chociaż na All nic nie sprzedaję) ![]() ![]() Sądzę, że jest to wystarczająco merytoryczna wypowiedź z potrzebną informacją w odpowiednim wątku ![]()
Ucho też człowiek! Edytowane przez Rosemary Czas edycji: 2008-04-20 o 15:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#824 |
Przyczajenie
|
ja wczoraj zawiodlam sie na dobrym i sprawdzonym tomku - tomeksojka1
srebrne krawatki ( http://www.allegro.pl/item344574045_...i_s_11_0_.html ) w rzeczywistosci, po zgięciu, prezentują sie jak na zdjęciach napisalam do pana maila, zobaczymy jak sie wytłuaczy
![]() |
#825 |
Raczkowanie
|
Pozwolę się wtrącić...
Bukowiec ma faktycznie świetne jakościowo kamienie (ach jaki mi się nie tak dawno prehnit udało wygrać.. ![]() ![]() Co do tomeksojka1 ..no coz... z jakością tak sobie .. gratisow brak..hmm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#826 |
Zakorzenienie
|
A ja przegladajac alledrogo widze, ze wrocili Eliza_Akcesoria
![]() |
#827 |
Zakorzenienie
|
Jako że sama bawię się w robótki biżuteryjne przeglądałam ten wątek kilkukrotnie , żeby zorientować się w dobrych sprzedawcach. Ostatnio zebrałam masę produktów u borys78, byłoby tego chyba ok 130 złotych. Wysłałam e-mail z zapytaniem jak wyglądałaby przesyłka za pobraniem itd., zależało mi na czasie ale i na tym żeby nie było niejasności. Wiadomo, im lepiej się dogadamy, tym szybciej wszystko pójdzie.
Zero odpowiedzi. I znów allegrowicz mógłby powiedzieć (jak to wcześniej w tym wątku napisał) "bo czasem e-maile nie dochodzą". Ok. Wytłumaczenie takie niech sobie będzie, ale ja nie skorzystam już z usług borysa bo to dla mnie strata czasu- organizowanie zamówienia trochę go pochłania to po pierwsze, a jeśli nie ma kontaktu ze sprzedawcą to lepiej poszukać innego i zaoszczędzić sobie nerwów. Zamówienie zrobiłam oczywiście u innego sprzedawcy. Ja polecam Jubilex33, eltay-sc. Przy czym dodam, że nie zamawiam koralików, ale półfabrykaty- zapięcia, sznureczki, linki itp. Koraliki (szklane) zamawiałam od ANTYKWARIATeduPL- byłam średnio zadowolona. Niektóre na zdjęciach powalają urodą, na żywo wyglądają brzydko, są jakby podziubane, mają dziwne dziurki na powierzchni, niektóre matowe. A no i kiedyś zamawiałam kilka rzeczy u bostarbb. Dobra obsługa. Szybka dostawa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#828 |
Raczkowanie
|
Polecam Bizuteryjka - wysprzedaje swój sprzęt za nie wygórowana cenę. Ostatnio kupiła cudny zestaw swarovskiego bermudy, serce itp. za nie całe 30zł. Zestaw wyceniłam na ok 90
![]()
![]() |
#829 |
Zadomowienie
|
kocie- oko- piękne szkło weneckie (bo głównie tego szukałam), zakupy za 34 zł (z przesyłką) i gratis, ktory mnie wręcz rozczulił: donut szkła weneckiego i dwie pastylki onyksu.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co więcej Panie są tam bardzo miłe, mimo małego zamieszania też polecam. Można łączyć zakupy z ich drugim kontem Royal-Stone.
![]() |
![]() |
#831 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#832 |
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio się wkurzyłam
![]()
![]() |
#833 |
Raczkowanie
|
Wczoraj dostałam przesyłkę od BARY34 - śliczne oksydowane srebro bali.
Wszystko dokładnie tak jak zamawiałam, zapakowane w oddzielne woreczki strunowe. Do tego gratis - dwie małe miseczki. Zamówienie za 70 pln z przesyłką. Kontakt mailowy bez problemowy. Nie orientuję się jak korzystni są cenowo, bo robię biżu głównie na swój użytek - zależy mi głównie na jakości półproduktów i ich dostępności - a ten sprzedawca ma naprawdę duży wybór srebra. Pewnie jeszcze coś zamówię i mam nadzieję, że obsługa będzie na równie dobrym poziomie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#834 |
Zadomowienie
|
Ohhhh... ja ostatnio tez tak miałam. o 1 przegralam... przez nieuwage wlasnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#835 |
Zadomowienie
|
Co prawda nie z Allegro, ale z Ebaya polecam Dreambell.
Bardzo dobry kontakt, bezproblemowa obsługa, idą na rękę - zamówienie miałam na ponad 100 dolarów, zapytałam czy mogą na paczce obniżyć jej wartość żeby nie płacić cła i bez problemu tak zrobili (jeszcze pytali mnie ile dokładnie chcę żeby wpisali ![]() Wysyłka ekspresowa, paczka wysłana w środę 23.04, u mnie była już 29.04 - czyli 6 dni ![]()
![]() |
#837 |
Raczkowanie
|
ja zamawiałam u eltay-sc pierwszy i ostatni raz...Zamówiłam kilka koralików itp.Przesyłkę dostałam prędko ALE' części z zamówionych produktów było-BRAK i dała mi zastępsze produkty.Do tego mase gratisów-pewnie przez to że brakło jej poprzednich rzeczy.Ale skoro się robi aukcje i wystawia tyle i tyle rzeczy to powinno je się mieć a jeżeli ich się nie ma to powinna sie ze mna skontaktować i uzgodnić czy chcę coś wzamian czy nie...ja się zniechęciłam...i nie polecam chyba ze chcecie dostać coś innego i dla gratisów...już wole ich nie dostac ale otrzymac to co zamówiłam a nie jakies pierdoły niepotrzebne
![]() |
#838 |
Zadomowienie
|
Zamówienie od ElizaAkcesoria. Zamówienie złożone 30.04., opłacone tego samego dnia zaraz po zakupach, wysyłka wczoraj, dotarło dziś. Wszystko super oprócz tego, że nie dostałam jednego sznura (zamawiałam 2) agatu. Oczywiście złożyłam reklamację (taka ze mnie wredna małpa, że nawet 1 zł nie popuszczę:P). Zobaczymy co oni na to.
![]() |
![]() |
#839 |
Wtajemniczenie
|
Beacia, ja u Elizy już miałam 2 reklamacje i zawsze wszystko szło bez problemu. Ostatnio, jak pomylili bigle, to już 2. dnia po moim mailu miałam właściwe w domu (a tamte pomylone - dużo droższe zresztą - zostały mi jako gratis
![]() Któraś z dziewczyn ostatnio pytała o szpilki (chyba w wątku "poszukiwane") - zamówiłam ostatnio u Elizy 200 szt szpilek - wydają się dość dobre, choć są cienkie (co ma zresztą swoje plusy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#840 |
Zadomowienie
|
Reklamcja u Elizy została przyjęta i poleci do mnie na dniach sznur agatu, których mi zapomniali wrzucić. Aż się zdziwiłam, bo przygotowałam się psychicznie na polemikę, niemiłe sytuacje itp., ale stało się inaczej - dostałam miłego maila z przeprosinami i zapewnieniem, że wyślą mi ww. sznur korali.
Aż się zdziwiłam trochę, bo tak każdy ich może oszukać w sumie... Odnośnie szpilek - zgadzam się. Ale jak to cienkie? Mają różne grubości. Ja mam 0,6. Twarde, kolor całkiem całkiem. Nie wiem czy farba nie będzie odpryskiwać. Zobaczę.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.