|
|
#1021 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: sprzedawcy na allegro- godni polecenia i nie
dziewczyny wybrałam sprzedawcę PasArt po dłuuuuuuugim przeglądaniu...
co możecie o nich napisać dobry wybór?
|
|
|
|
|
#1023 |
|
Raczkowanie
|
Paczke dostalam w piatek. Ogolnie jestem zadowolona chociaz jest kilka niewypalow. Zamawialam glownie elementy posrebrzane, kilka koralikow.
Takie najzwyklejsze bigle to pomylka straszna, sprezynka sie w ogole nie trzyma. Kulki 3mm maja strasznie duza dziurke i na tradycyjnej szpilce lataja. Szpilki dosc mocno powyginane. Jak bardzo maltretuje przy robieniu loopika to czasem posrebrzanie oblazi. Za to naprawde sliczne maja przekladki, nigdy nie bylam fanka przekladek, bo wydawaly mi sie tandetne, ale jak zobaczylam na wlasne oczy to zmienilam zdanie. Duzo, duzo ladniejsze niz na ich zdjeciach. Srebrne elementy tez ladne maja. Dostalam tez gratis (zamowienie za 130zl), tyle, ze niebizuteryjny, bo dwie rolki wstazki (kremowaj i srebrnej). Ale zamawialam tez wstazki, wiec bylam zadowolona ![]() Teraz zrobilam zamowienie u CostumeJewellery i w mailu napisali, ze wysylaja w ciagu pieciu dni od zaksiegowania wplaty. Mam jednak nadzieje, ze przyjdzie szybciej... Edytowane przez sasilla Czas edycji: 2008-09-23 o 20:36 |
|
|
|
|
#1024 |
|
Zakorzenienie
|
Sasilla, z reguły przychodzi szybciej. Co do kuleczek, w każdych jest taka dziura. Tanie szpilki też bardzo często sa powyginane i sreberko z nich schodzi.
|
|
|
|
|
#1025 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale np. szpilki od Elizy byly duzo lepsze, mimo, ze tez tanie. Edytowane przez sasilla Czas edycji: 2008-09-23 o 20:34 |
|
|
|
|
|
#1026 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witam.
Ja ponownie zamierzam potrenować swoje zdolności żeby całkiem z wprawy nie wyjść. Przeglądałam aukcje u "galeriatkanin". Ma sporo ciekawych rzeczy tylko trudno się na coś zdecydować. Kilka dni to potrwa zanim coś wybiorę konkretnego. Szkoda tylko że drutu posrebrzanego nie mają. No i mam nadzieję że się nie rozczaruję.
|
|
|
#1027 |
|
Zadomowienie
|
Ze sprzedawcy CostumeJewellery jestem zadowolona. Kilka korali cracli przyszło popękanych, ale paczka była chyba przydeptana (na pewno w trakcie transportu), więc to nie wina sprzedawcy. Szpilki faktycznie nie wszystkie proste, ale zamówione druty bardzo fajne. Za zamówienie za ok 103zł dostałam gratis sznurek i paczkę malutkich koralików.
Sprzedawca MarkurHurt ma śliczne korale. Jednak w zamówieniu brakowało kilku sztuk. Napisałam o tym sprzedawcy i w ciągu kilku dni dostałam je - duży plus, bo niektórzy to próbują się wymigać od płacenia za przesyłkę. |
|
|
|
|
#1028 |
|
Rozeznanie
|
ja zamawiałam u CostumeJewellery dwa razy
za pierwszym zamówiłam w niedziele w środę paczka już była u mnie nie było jednej przekładki ale było o 30 korali więcej. za drugim razem zamowiłam w 26.09 i jeszcze nie przyszło.
|
|
#1029 |
|
Zadomowienie
|
Ja teżczekam od nich na przesyłkę
W środę dostałam maila, że wpłata zaksięgowana, więc jutro potuptam przed oknem w oczekiwaniu na listonosza
|
|
|
|
|
#1030 |
|
Raczkowanie
|
od CJ si eraczej dlugo czeka ;/ to jest ten minus... na 4 zamowienia u nich 3 mialam niepelne... no ale dosylaja bez problemu i z gratisami... z tym ze jak sie czasme na cos czeka i jest to niekompletne i znowu trzeba czekac to jest to troche wkurzajace ;/ ale ostatnia przesylka przyszla kompletna wiec bylam w wielkim szoku! Moze jakies zmiany na lepsze
z tym ze czekanie nadal straszni emeczace
|
|
|
|
|
#1031 |
|
Raczkowanie
|
ziewczyny wiecie moze gdzie można kupic na allegro posrebrzany łancuszek bo od cj sie rwie strasznie
|
|
|
|
|
#1032 |
|
Zakorzenienie
|
Gapciu, mi też ten łańcuszek się rwał i złorzyłam reklamację. Powiedział, że następne zakupy przesyłka gratis i będe miala taniej o te 5zł które wydałam na łańcuszek
|
|
|
|
|
#1033 |
|
Rozeznanie
|
dzisiaj przyszła przesyłka z CJ
- było wszystko
|
|
#1034 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)
CJ- przesyłka dość szybka, produkty jak to produkty (nie ma czego oceniać, bo nie biorę od nich kamieni :P), a gratis jak zwykle- niepotrzebny i paskudny
|
|
|
|
|
#1035 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1037 | |
|
Zadomowienie
|
Muszę kupić srebry drut 0,5 i ok. 0,3mm. Zastanawiam się nad sprzedawcami- Nutsy i CJ. Kupowałyście ten produkt u nich?
Cytat:
Agnieszka Edytowane przez joanna_k Czas edycji: 2008-10-14 o 19:14 Powód: połączenie sąsiednich postów |
|
|
|
|
|
#1038 |
|
Zakorzenienie
|
W niedzielę zamówiłam u CJ od razu dokonałam przelewu a dzisiaj paczki dalej nie ma
Straszne jest to czekanie w szczególności, że ma się zamówienia ![]() Kogo z allegro polecacie do zamówienia swarków i sreberka ![]()
|
|
#1039 |
|
Raczkowanie
|
Czy możecie polecić jakiegoś allegrowicza który sprzedaje samo srebro no i oczywiście kamienie, minerały, ma duży wybór i dobrej jakości ?
|
|
|
|
|
#1040 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o srebro to jubilex33, ale z minerałami to u niego kiepsko, mały wybór
|
|
|
|
|
#1041 |
|
Raczkowanie
|
a kto ma najlepszy wybór kamieni i minerałów??
|
|
|
|
|
#1042 |
|
Zadomowienie
|
Kupiłam w sierpniu koralowiec w ANTYKWARIATeduPL
zrobiłam bransoletkę i dzisiaj mi klientka przyniosła z reklamacją, bo ten wyglądający na koralowiec kamień farbuje na różowo: bluzkę, rękę, srebro i linkę. Włożyłam do wody w ramach eksperymentu: farbuje i matowy się zrobił. Co mam robić?
|
|
#1043 |
|
Zakorzenienie
|
mówić klientkom żeby nie myły rąk/nie kąpały się w biżu z korala? Chyba wszystkie są farbowane... i farbują...
bo wątpię że sprzedawca uzna Ci reklamację ![]() ale tak sam z siebie farbuje wszystko czy miał kontakt z woda?
|
|
#1044 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale mam inne korale/koralowce i te nie farbują.
|
|
|
#1045 |
|
Zadomowienie
|
mnie sie juz zdarzyło myć koralowce wodą z mydłem, bo stwierdziam ze mało sie błyszczą
.....i wiecej tego nie zrobię. Ruda, ja nie przyjełabym tej reklamacji, mimo samej nieprrzyjemnej sytuscji, trzeba jej powiedziec ,że zdejmuje sie wszystko do kąpieli
|
|
|
|
|
#1046 |
|
Zakorzenienie
|
CostumeJewellery- czekałam prawie 2 tygodnie na przesyłkę , zamówienie za 60zł, gratisów brak. Niemniej jednak za 1zł mają 2 pastylki szkła weneckiego 2 albo 2,5cm chyba, więc to jest jak dla mnie świetna cena, skusiłam się więc. Oprócz tego trochę lampworków (pingwiny i biedronki
) oraz srebro dla koleżanki. W sumie wszystko w porządku, jeśli o jakość chodzi. borys87 (kalait)- sam koral biały i srebrne kuleczki, gratis dostałam kilka malutkich korali. Cena bardzo przystępna, jakość też bardzo dobra, oprócz 2 sztuk dysków na 10, które były lekko uszkodzone. ElizaAkcesoria- zamówienie za 150zł, gratisów brak. Zamawiałam sznury kamieni i srebro, jestem bardzo zadowolona ze wszystkiego, tak więc polecam. Paczka dotarła dość szybko. kocie-oko- kolejne zamówienie, za 55zł , sporo gratisów jak zwykle, w tym minerały, których się nie spodziewałam. Jednak domyślam się, że to w rewanżu za pewną nieprzyjemną sytuację, którą pominę I to chyba wszystko. |
|
|
|
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
Basiulek, ile wydałaś kasy w ostatnim czasie? W sklepach internetowych i tu napisałaś chyba z 12 opinii
|
|
|
|
|
#1048 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za drugim razem sprawdziłam datę nadania i była poniedziałkowa, czyli Poczta spisała się, a Sprzedawca nie do końca (choć zaznacza sobie, że ma na to 5 dni, które w pełni wykorzystuje ).Oby w Twoim przypadku było inaczej. Trzymam kciuki Aha, ja to nawet nie pamiętałam już co zamówiłam, więc niektóre koraliki były jakby niespodzianką
|
|
|
#1049 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm. dużo
tzn dużo jak dla mnie. Ale to wszystko zarobiłam właśnie na biżuterii i skończyły mi się totalnie materiały więc dlatego tak wyszło Około 900zł chyba...
|
|
|
|
|
#1050 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:39.

dobry wybór?

No i mam nadzieję że się nie rozczaruję.

z tym ze czekanie nadal straszni emeczace 

Straszne jest to czekanie w szczególności, że ma się zamówienia 
Za drugim razem sprawdziłam datę nadania i była poniedziałkowa, czyli Poczta spisała się, a Sprzedawca nie do końca (choć zaznacza sobie, że ma na to 5 dni, które w pełni wykorzystuje