![]() |
#1411 |
Zadomowienie
|
Dot.: sprzedawcy na allegro- godni polecenia i nie
dzieki za odpowiedź
![]() o barrym34 wiem (z tego watku własnie-bardzo pomocny ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1412 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny... dopiero zaczynam przygodę z biżu więc na początek się zaczytuję: )
milion stron pootwieranych i za chiny nie wiem gdzie- co najlepiej kupic... To nie jest takie latwe: ) ale jakos przebrne przez to z waszą pomoca mam nadzieje... dobra... lecę dalej buszowac po forumach: ) ![]() od 2007 roku napisalam tutaj pierwsza wiadomość.. WOOOOW a tyle was czytam: ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1413 |
Zakorzenienie
|
No, to powiem Wam jak sie rozwinela sprawa z tymi biglami o ktorych Wam pisalam.
Wczoraj rowmawialam ze wspolnikiem z CostumeJewelry. Okazalo sie, ze ostatnia partia towaru (jedna z kilku) okazala sie trefna. W kolejnym Urzedzie Probierczym (tym razem w Poznaniu) stwierdzono, ze czesc bigli (w tym te ktore otrzymalam) nie sa srebrne. Otrzymalam zapewnienie, ze ze wszystkimi osoby, ktore otrzymaly bigle z ostatniej partii sprzedawca bedzie sie kontaktowal proponujac zwrot pieniedzy, rekompensate itp. Maja rowniez zwracac wieksza uwage na to co otrzymuja i wystawiaja. Rowniez i ja otrzymam zwrot - rowniez za wykonana przeze mnie ekspertyze w Probierczym. W sumie najwazniejsze, ze konczy sie to w ten sposob.
![]() |
#1414 |
Zakorzenienie
|
Przyznam,że nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy.
Niemniej, załatwili to profesjonalnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1415 |
Raczkowanie
|
Dziś koleżanka dała mi do poczytania o CJ ( http://www.goldenline.pl/forum/bizut...styczna/834086 ) - oszuści są wszędzie...
![]() Dobrze Joanko, że to nagłaśniasz ![]() Edytowane przez MyTigersAngel Czas edycji: 2009-03-28 o 16:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1416 |
Zakorzenienie
|
Jak jest z oryginalnością Swarovskich u Gem-Stones ??
Ostatnio kupuję u beabitdesign.com, ale nie mają jednej rzeczy, która jest mi koniecznie potrzebna, a nie opłaca mi się robić dwóch osobnych zamówień, więc chciałam zamówić u Gem-Stones, ale nigdy u nich nic nie kupowałam... Czy oni nie mają czasem jakiegoś sklepu internetowego? Nie mogę zlokalizować, ale może ktoś cos wie...??
![]() |
#1417 |
Joanna d'Moder
|
mają sklep,ale nie mam teraz pod reką namiarów na nich,a google nie wyrzucają mi
![]() Edit: http://gem-stones.pl/index.html Edytowane przez joanna_k Czas edycji: 2009-03-31 o 10:42 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1419 |
Raczkowanie
|
ja ostatnio tam zamowilam
bardzo szybko przesli zapakowane tez bardzo dobrze no a swarki sliczne przed chwila zrobilam 2 zamowienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- A co sadzicie o ANTYKWARIATeduPL ? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- A co sadzicie o ANTYKWARIATeduPL ? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1421 |
przyczajona tygrysica
|
Nie wiem co mam myśleć... Przyszło zamówienie z Antykwariatu. (Pomijam uszkodzone agaty, które już reklamowałam - czekam na odpowiedź...)
Zamówione turkusy zielone barwią mi ręce na zielono. Wzięłam jednego pod kran i umyłam wodą z mydłem i zrobił się bledszy i nie błyszczy. No i już nie barwi... Kolejny mielony i poprawiany "kamień"? Któraś z Was zamawiała może tam zielone turkusy? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1422 |
Zakorzenienie
|
jeżeli chodzi o te braki i pomyłke CJ, pisałam dobrych kilka dni temu do nich, ale nikt nie raczył odpisać
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1423 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1424 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A propos antykwariatu. Właśnie wystawiają "labladoryt" ;] |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1425 | |
Joanna d'Moder
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez joanna_k Czas edycji: 2009-04-01 o 19:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1426 |
Rozeznanie
|
A co sądzicie o borys78? Zamawiałam poprzednio w qnszt i byłam zadowolona ale u borys78 są dużo tańsze rzeczy. Jestem początkująca więc nie wiem co o tym myśleć? Dlaczego ten sam koralik ta sama wielkość, materiał w qnszcie jest tyle droższa?? Z drugiej strony wygodniej w qnszcie wrzucać wszystko do koszyka niż klikać na każdje aukcji.
![]() |
#1427 |
Raczkowanie
|
borys 78 ma sklep internetowy kalait.pl (jakoś tak). Ja nie narzekam, zamawiałam tylko z allegro kilka razy raz za mniejsze pieniądze raz za większe ale zawsze dostałam gratis porządny typu 4 kostki 1cm onyksu, lub 4 duże korzenie koralowca, rzemień. Jak coś nie pasuje to Pani zawsze do mnie dzwoniła. Jedyne co to sieczki mają bardzo drobniutkie z maleńkimi otworkami ale to zawsze jest napisane. A tak reszta towaru dla mnie ok.
![]() |
#1428 |
Rozeznanie
|
Wracając jeszcze do Antykwariatu,to ja ich bardzo lubię
![]() ![]() ![]() No i trzeba zauważyć,że już nie pakują towaru w coś,co przypominało papier toaletowy ![]() borys78 ma dobry towar,też są dosyć ok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1429 |
przyczajona tygrysica
|
A mnie sposób pakowania w antykwariacie wkurza właśnie. Nie wiem w co pakowali wcześniej, bo siedzę w tym od niedawna, ale denerwują mnie te małe szeleszczące torebeczki, które posklejane są ze sobą i z folią bąbelkową i przy rozklejaniu wszystko się rwie... Zdecydowanie wolę sposób w jaki pakują Eltay albo CJ - woreczki strunowe w kopercie bąbelkowej i wystarczy. A potem woreczki strunowe można wykorzystać do przechowywania kamyczków i koralików
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1430 |
Zakorzenienie
|
Kiedys pakowali w papierowe zielone reczniki
![]()
![]() |
#1431 |
Raczkowanie
|
lol
![]() troche bym sie zdziwlila, gdybym dostala cos takiego ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1432 |
Zakorzenienie
|
hehe
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- I ja polecam jeszcze Eliza coś tam (nie pamietam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1433 |
przyczajona tygrysica
|
Łał, zabiłyście mnie tym zielonym papierem
![]() A ja czekam na przesyłkę od Eliza Akcesoria - napisali maila, że już wysłana - w ogóle porządna firma, o wszystkim, tzn na każdym etapie transakcji informują o postępach. Fajne to. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1434 |
BAN stały
|
nawet znalazłam zdjęcie
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=591 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja od nich dostałam w woreczkach, ale jakich, to już nie pamiętam. Wiem, że kupowałam agaty po kilkanaście sztu, to wszystko było w jednym worku i jeden był ukruszony (ale i tak o jedną sztukę za dużo nyło, więc się wyrównało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1436 |
Raczkowanie
|
No to ja teraz wysmaruje opinie o niejakim galeriatkanin
Nie dość że trzeba czekać co najmniej tydzień na to aż łaskawie paczka przyjdzie (dla porównania np. u Etlay przyszłaby mi już dobre 2 razy!) to jeszcze zamiast minerałów i korali - diamencików przysyłają mi sznury jakiego wielkiego g... Jedna rzecz - zielony marmur jest cudny ale po jaką cholerę mi 30 kamieni z którymi nie mam pojęcia co zrobić? Nie robie nic prócz kolczyków! To nie mój styl, nie mam do czego dopasować tego. Gustuje w bardziej lekkich kolczykach, te byłyby wizualnie "ciężkie". Do tego sznur crackle, przeźroczystych mini pastylek które są okropne, lekko poodryskiwane i jakieś niebieskie plastikowe drobnice. Wysłałam do nich maila z reklamacją, a oni sobie w "o mnie" napisali że to będzie trwać 14 dni (jak nie dłużej). No ludzie!! Im w ogóle na kliencie nie zależy! To były minerały zamówione przez moje znajome! I jedne na prezent. Ciekawe co teraz zrobię :/ Fantastycznie. Jeszcze znając życie będą kazali wysłać paczkę na mój koszt.. Nie polecam! Więcej razy nie będę u nich kupować!
![]() Edytowane przez Adrastea1609 Czas edycji: 2009-04-04 o 12:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie też czkam na paczkę od tego sprzedawcy ... zamówienie zrobiłam dnia 26.03.2009 był to czwartek, od razu przelałam pieniążki, w wtorek 31.04. napisali mi, że dopiero otrzymali pieniążki (jestem pewna, że dotarły dużo szybciej) .. A w czwartek 02.04 napisali, że JUŻ wysłali paczkę ... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1438 |
Raczkowanie
|
Nie zdziw się jak przyślą Ci jakiś kicz. Ja będę dokładnie odliczać te 14 dni. Jeśli nic nie robią to wiadomość leci prosto do allegro. Ja dziękuję za takie traktowanie ..
![]() |
#1439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie strasz mnie ![]() Poczekam i zobaczę jak będzie przesyłka wyglądała .. zamówiłam głównie szkło... Jak będę miała paczuszkę ... powiem Wam co i jak ..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1440 |
Raczkowanie
|
Ja bylam zawsze zadowolona z zamowienia u nich.
![]() Kiedy pomylili przyslane szklo, bez problemu doslali nowe razem z dodatkowym gratisem, pozwolili zamowic dodatkowe rzeczy do tej przesylki + w ramach przeprosin dali darmowa przesylke na nastepne zakupy. Towar maja odpowiadajacy cenom - nie sprzedaja zadnych porywajacych rzeczy, wiadomo, ze sznur szkielek za 5 zl nie bedzie jakims cudem. Choc mi bardzo podobaly sie posrebrzane przekladki. ![]() Wysylka byla 3 dnia od daty wplyniecia na konto (nastepny dzien po zakupach), wysylka rekalamacji od razu tego dnia gdy ustalilismy wszystkie szczegoly.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:12.