sprzedawcy na allegro- godni polecenia i nie - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-13, 22:52   #1681
Rossali
Raczkowanie

GG do Rossali
Dot.: sprzedawcy na allegro- godni polecenia i nie

Nie wiem dokładnie gdzie, ale zdaje się, że gdzieś na wizażu też była o tym mowa... CJ sprzedawał kiedys (teraz juz chyba tego towaru nie ma w ofercie) posrebrzane bigle jako srebrne. Była z tego dość duża afera. Poszukaj na necie, napewno nie jedno znajdziesz Poza tym niektóre jego kamienie też pozostawiają wiele do życzenia... w sensie, że co najwyżej może koło kamieni leżały, ale nic wiecej z nimi wspólnego nie mają A co do uszkodzeń koralików to zgadza się... u nie każde kolejne zamówienie przychodziło w coraz gorszym stanie i znudziła mi się ciągła reklamacja :/
Rossali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-14, 00:01   #1682
MILA25*
Wtajemniczenie

Oto wątek o który chodzi
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=324330
MILA25* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-14, 13:26   #1683
6th_Sense
Raczkowanie

Dziękuję za linka. Eh, cóż mogę napisać. Kupiłam bigle, ale były nazwane jako posrebrzane. Przyszły całe, bez odprysków czy uszkodzeń. Inne rzeczy również były w stanie nienaruszonym. Nie wiem co mają pod spodem, bo nie sprawdzałam, ale przy odginaniu kleszczami (ogólnie domowymi sposobami ) nic się z nimi nie stało. Również szpilki które kupiłam są w tym samym stanie. A nad jedną się porządnie znęcałam i jest cała pofalowana Były opisane jako miękkie. Ale również żadnych odprysków.
Na pierwszą wysyłkę nie mogę absolutnie narzekać. Na drugą czekam, ale mam nadzieję, że nie sprawdzi się żaden z opisanych w linku scenariuszy.
Póki jestem zadowolona, to polecam.
Szkoda tylko, że nie otrzymałam komentarza zwrotnego.
6th_Sense jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-15, 17:31   #1684
kasia_kati
Zadomowienie

GG do kasia_kati

Witam
Ja zaopatruję się głównie w CostumeJewellery z Kalisza.
Nigdy nie miałam żadnych problemów.Jaśli była jakaś reklamacja, to wysyłałam fotkę, i przy kolejnym zamówieniu dosyłali nowe koraliki ( tylko oczywiście o tym im przypominałam-śmieszy mnie jak ludzie wystawiają negatywy że im nie dosłali a nie raczyli przypomnieć, przecież oni realizuja naprawde mnóstwo zamówień ,wiec nie da się pamiętać o konkretnej osobie i jej reklamacji moja przyjaciółka będąc kiedyś w Kaliszu zaszła do ich siedziby mając nadzieję,że coś kupi niestety zamówienia tylko przez allegro, ale pooglądała sobie kamienie i jak pracują- wieć dużo ludzi ,mnóstwo korali i tylez samo zamówień, więc ruch jak na jarmarku
Zamawiałam tez w ekoraliki- bardzo dobry sprzedawca, podobnie jak bostarkoraliki, jubilex33. Nigdy nie miałam żadnych problemów z tymi sprzedawcami. A i jeszcze zamawialam u kocie-oko, ale oni juz na allegro nie sprzedają tylko maja swoj sklep w necie royal-stone ale to juz pod inny watek, w kazdym razie tez są ok
pozdrawiam
kasia_kati jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-16, 22:25   #1685
rusa1ka
Zadomowienie

Ponieważ zbliżają się święta, to postanowiłam zakupić pudełeczka - długo szukałam odpowiednich rozmiarowo i kolorystycznie. Kupiłam na allegro - dzisiaj odebrałam paczkę i jestem zachwycona . Bardzo zależało mi na czymś tanim, estetycznym i eleganckim - i w sumie na każdą okazję - polecam mag_mar2 na prawdę profesjonalne podejście

"Trzeba robić to, co się lubi, i wtedy robi się to dobrze" - Andrzej Zaucha

Edytowane przez rusa1ka
Czas edycji: 2009-11-16 o 22:25 Powód: literówka
rusa1ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 17:24   #1686
fit12
Raczkowanie

Witam
To chyba mój pierwszy post tutaj, tak więc na wstępie się przywitam

Ostatnio zakochałam sie w kryształach Swarovskiego i tu moje pytania do Was.. czy zamawiałyście je u sprzedawców:
- OnyxArt (raz zamówiłam z allegro i long bicone crystal zupelnie bez wyrazu, bez błysku Swarovskiego! Raz zamawialam z ich sklepu i rowniez mam wątpliwości co do oryginalności kryształów..)
- _malachit_ (nie mam zupełnie zdania, widzę tylko ze mają sporo kryształów i korci mnie zeby u nich kupić)

Oczywiście nie proszę o opinie za darmo, w zamian dorzucam swoje wypracowane przez prawie dwa lata opinie. Jesli chodzi o allegro :
- Antykwariat - co do minusów- zgodzę sie z poprzedniczkami, najbardziej wnerwiają mnie te worki! bardzo czesto towar jest średniej jakosci, ale z uwagi na szeroki wachlarz lampworkow ktore kocham nadal korzystam z ich usług
- jubilex33 - lubię , zwłaszcza ze w ich sklepie taniej
- koraliczki_pl - bardzo lubię jesli potrzebuje czegoś mniejszego, gratisy zawsze dobrane i wszystko mi się zgadzalo idealnie z zamowieniem za kazdym razem

Z gory dziekuje za odpowiedzi, i pozdrawiam koleżanki po fachu, mam zamiar się tu częściej ujawniać
fit12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 18:10   #1687
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fit12 Pokaż wiadomość
Witam
To chyba mój pierwszy post tutaj, tak więc na wstępie się przywitam

Ostatnio zakochałam sie w kryształach Swarovskiego i tu moje pytania do Was.. czy zamawiałyście je u sprzedawców:
- OnyxArt (raz zamówiłam z allegro i long bicone crystal zupelnie bez wyrazu, bez błysku Swarovskiego! Raz zamawialam z ich sklepu i rowniez mam wątpliwości co do oryginalności kryształów..)
- _malachit_ (nie mam zupełnie zdania, widzę tylko ze mają sporo kryształów i korci mnie zeby u nich kupić)

Oczywiście nie proszę o opinie za darmo, w zamian dorzucam swoje wypracowane przez prawie dwa lata opinie. Jesli chodzi o allegro :
- Antykwariat - co do minusów- zgodzę sie z poprzedniczkami, najbardziej wnerwiają mnie te worki! bardzo czesto towar jest średniej jakosci, ale z uwagi na szeroki wachlarz lampworkow ktore kocham nadal korzystam z ich usług
- jubilex33 - lubię , zwłaszcza ze w ich sklepie taniej
- koraliczki_pl - bardzo lubię jesli potrzebuje czegoś mniejszego, gratisy zawsze dobrane i wszystko mi się zgadzalo idealnie z zamowieniem za kazdym razem

Z gory dziekuje za odpowiedzi, i pozdrawiam koleżanki po fachu, mam zamiar się tu częściej ujawniać
Niestety, nie zamawiałam swarków od podanych przez Ciebie sprzedawców, ale mogę polecić Eliza Akcesoria. Swarki są przecudne, mają ten blask Swarovskiego, a ponadto ceny są niewygórowane: za serduszka 14 mm Crystal AB za szt. zapłaciłam 3,70 zł. Pozdrawiam i życzę owocnych zakupów

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 18:41   #1688
fit12
Raczkowanie

dziękuję aneczko za szybką odpowiedz
a wiesz, jakiś rok temu duzo kupowałam od Eliza Akcesoria, i jakos nie pamiętam czemu przestałam, muszę znowu przewertować ich ofertę skoro mają juz też Swarki
fit12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 21:15   #1689
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fit12 Pokaż wiadomość
dziękuję aneczko za szybką odpowiedz
a wiesz, jakiś rok temu duzo kupowałam od Eliza Akcesoria, i jakos nie pamiętam czemu przestałam, muszę znowu przewertować ich ofertę skoro mają juz też Swarki
Zapoznaj się z ofertą Swarovskiego, choć może teraz nie mają imponującej ilości. Ja kupiłam te serduszka jakieś dwa miesiące temu, wtedy nabyłam także kwiatki w kolorze fuksji za 2,14 zł za sztukę i takie kropelki, szkoda, że małe były (9 mm i 11 mm tylko) w cenie 1,64 zł i 1,96 zł. W swojej ofercie mają także kryształki do złudzenia podobne do swarków - ceny też przystępne,a są praktycznie wierną kopią oryginałów - nie mają tylko tego blasku Swarovskiego. Pozdrawiam

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-17, 21:28   #1690
6th_Sense
Raczkowanie

Ja kupowałam u OnyxArt i moje są śliczne.
I jeszcze www_korallo_pl i też nie były złe.
Stary 2009-11-18, 15:24   #1691
blaskcs
Raczkowanie

jubilex;/ zlozylam wczoraj rano zamowienie pisze meile zero odpowiedzi, gdzie prze;lac pieniazki wogolke szkoda slow;/ zalezalo mi na czasie ale widac im na realizacji zamowienia nie;/ a nie bylo male;/

Edytowane przez blaskcs
Czas edycji: 2009-11-18 o 15:25
blaskcs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-20, 18:12   #1692
Roxy80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez rusa1ka Pokaż wiadomość
Ponieważ zbliżają się święta, to postanowiłam zakupić pudełeczka - długo szukałam odpowiednich rozmiarowo i kolorystycznie. Kupiłam na allegro - dzisiaj odebrałam paczkę i jestem zachwycona . Bardzo zależało mi na czymś tanim, estetycznym i eleganckim - i w sumie na każdą okazję - polecam mag_mar2 na prawdę profesjonalne podejście
Potwierdzam. Też odebrałam dziś zamówienie od nich i również jestem zachwycona pudełeczkami, a zwłaszcza tymi oklejonymi miętym papierem. Są śliczne. Poza tym bardzo dobry kontakt i szybka wysyłka.
Roxy80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-20, 18:26   #1693
rusa1ka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blaskcs Pokaż wiadomość
jubilex;/ zlozylam wczoraj rano zamowienie pisze meile zero odpowiedzi, gdzie prze;lac pieniazki wogolke szkoda slow;/ zalezalo mi na czasie ale widac im na realizacji zamowienia nie;/ a nie bylo male;/
Powinnaś dostać maila potwierdzającego Twoje zamówienie - tam były wszystkie informacje.

Stary 2009-11-21, 07:43   #1694
blaskcs
Raczkowanie

szczerze dam sobie reke uciac ze nie ma zadnych danych do przelewu , moze dlatego ze zamawialam przez skelp;>, ale spoko juz mam Swarki bo szybciej zreazlizowali w BiT :P jestem zadowolona i ich bardzoooo polecam
Stary 2009-11-21, 09:54   #1695
rusa1ka
Zadomowienie

Cytat:
szczerze dam sobie reke uciac ze nie ma zadnych danych do przelewu , moze dlatego ze zamawialam przez skelp;>, ale spoko juz mam Swarki bo szybciej zreazlizowali w BiT :P jestem zadowolona i ich bardzoooo polecam
Właśnie o sklepie mówię. A historia zakupów jest? Poza tym kontaktowałaś się przez maila czy formularz kontaktowy? Z tego co wiem, ten drugi nie działa.

PS: Swoją drogą jak piszesz o sklepie, to czemu w tym wątku? ;>

Edytowane przez rusa1ka
Czas edycji: 2009-11-21 o 09:55
Stary 2009-11-21, 17:20   #1696
blaskcs
Raczkowanie

no fakt :P nie ten watek pisalam i tu i tu pasart ;| szok po 2 dniach odnotowali wplate chociaz wplacalam w ich banku wiec pieniazki mieli odrazu

co fajnego zauwazylam u CJ blokuja ludzi za negatywy :|
Stary 2009-11-21, 17:49   #1697
rusa1ka
Zadomowienie

Cytat:
no fakt :P nie ten watek pisalam i tu i tu pasart ;| szok po 2 dniach odnotowali wplate chociaz wplacalam w ich banku wiec pieniazki mieli odrazu

co fajnego zauwazylam u CJ blokuja ludzi za negatywy :|
za neutrale też

Stary 2009-11-22, 13:21   #1698
Rusa48
Wtajemniczenie

ja tym razem nie do końca jestem zadowolona z jubilexa Nie dosyć, że trochę sobie poczekałam na paczkę to nie wszystko zostało zrealizowane zgodnie z moja prośbą. Zaraz po zakupie napisałam, czego oczekuję- jedne koraliki dobierałam do zawieszki i poprosiłam o dokładne dobranie- podałam nawet przykładowe wzory z ich zdjęcia. Poprosiłam takze, aby bryłki dobrali w parę. Doskonale zdaję sobie sprawę, że surowe kamienie trudno dobrać, więc będą się nieco różniły i tego oczekiwałam, a dostałam jeden z fakturą w poprzek a drugi wzdłuż!! Ogólnie także poprosiłam o dobranie parami. Te wszystkie uwagi były dopisane ręcznie na moim wydruki i.... no właśnie- mam wrażenie, że niektóre jakby na złość zostały wrzucone jak popadnie. Łańcuszek dostałam w jednym kawałku- jak prosiłam bo brałam końcówki takiego samego z 2 różnych aukcji. Agat bostwana zamiast ładnie paskowanego dostałam jeden szary z ledwo widocznymi 3-4 paskami a drugi przezroczystawy z brudną plama jakby zatopionego brudu!! Fasetowana pastylka granatu wyłupana, fasetowane oponki cytrynu innej grubości (jak tu zrobić kolczyki jak rzuca sie to w oczy)- czy to są komplety? Kostki onyksu wyłupane, hematytu- niedoszlifowane Jednego towaru kupiłam 2 porcje a dostałam 1 Czekam teraz na odpowiedź w związku z reklamacją. Zobaczymy jaką odpowiedź dostanę.
Rusa48 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-23, 08:20   #1699
blaskcs
Raczkowanie

no to wspolczuje wiem cos o tym jak jeden kamien przychodzi w paski a drugi czysty bez paskow;/ kto to pozniej kupi? nikt bo kazdy chce miec mniej wiecej jednakowe kolczyki;/
ja na czescie od jubilexa nie zmowilam bo kontakt jak dla mnie bardzo slaby i ograniczony ;/
Stary 2009-11-23, 13:30   #1700
grejpftutowa panna
Raczkowanie

polecam eltay-pass, nene-sklep i skrzat 77. mają naprawde fajne rzeczy. jeszcze ani razu nie miałam problemów z nimi a zaopatrywałam się juz sporo razy u nich .

będzie ciężko...

grejpftutowa panna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-27, 11:09   #1701
6th_Sense
Raczkowanie

A zamawiał ktoś kryształki Swarovskiego u CJ? Bo oni jako jedyni mają wszystkie elementy których potrzebuję do zrobienia prezentu, ale boję się jakości kryształków (i autentyczności).
Stary 2009-11-27, 11:22   #1702
Tasmanka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, panowie - kogo polecacie ze sprzedających na allegro? Kto jest godny polecenia a kto wprost przeciwnie? Mi dobrze się "współpracowało" z jashek9 i jego z czystym sumieniem mogę polecić. Dobry kontakt. Kto jeszcze?

ja polecam kosmetyki_natury maja dobre ceny na kosmetyki vichy, la roche i inne, miła obsługa czasem jakieś gratisy dodają do zamówienia

na ich stronie sklepu są niższe ceny niż na allegro www.kosmetyki-natury.eu

pozdrawiam
Tasmanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-27, 11:26   #1703
6th_Sense
Raczkowanie

Tasmanka - tu mówimy o biżuterii, nie kosmetykach
Stary 2009-11-27, 11:43   #1704
substytut
Zakorzenienie

CJ ma Swary - podrobki jeszcze nie trafilam tam
substytut jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-27, 12:19   #1705
6th_Sense
Raczkowanie

Dzięki, a wcrystal?
Stary 2009-11-27, 20:21   #1706
arizoona
Zakorzenienie

wcrystal też ma ok
arizoona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-07, 16:48   #1707
ggagatka
Zakorzenienie

GG do ggagatka

Mam kurcze ostatnio pecha do sprzedawców na allegro :/ Najpierw miałam jazdy z czesanką wełnianą (dziewczyna wysłała na inny adres pomimo mojego przypominania o innym adresie w mailach i tematu w przelewie, a na dodatek dostałam tylko pół zamówienia.), a teraz z kamieniami.
Naszukałam się po necie żeby trafić na odcień który pasował klientce (zamówiła komplet na sylwestra) i w jak w końcu znalazłam i ona go zaakceptowała, zamówiłam kamienie, to otrzymałam po dwóch tygodniach, briolety o innym odcieniu (klience na pewno się nie spodobają) a na dodatek z pięciu brakuje dwóch! (dostałam tylko 3).
Zamawiałm te kamyczki u KAMIENIE_ADA:
http://allegro.pl/item810684496_praw...briolette.html

Niestety jestem bardzo rozczarowana i wściekła, bo przecież muszę się też wywiązać ze zlecenia a czas goni
Stare dzieje:
+ debiut
+ gliniaki

ggagatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-07, 18:05   #1708
ewasko
Rozeznanie

Ja jak zamówiłam u kamienie-Ada to też dostałam dwa różne, dałam wyraz swojemu niezadowoleniu to dostałam maila, że powinnam napisać, że kamienie są na kolczyki. To niby na co miałyby być?
Z tą osobą jest dobry kontakt mailowy. Pisz do niej niech się poczuje
do odpowiedzialności i dośle.
Stary 2009-12-07, 18:14   #1709
ggagatka
Zakorzenienie

GG do ggagatka

Już napisałam żeby dosłała (wśród 5 kamieni łatwiej sparować te dwa podobne), zobaczymy jak się ustosunkuje. Jak zamawiałam też pisałam z prośbą o sparowanie bo ma być na komplet. Tylko kurcze ten odcień mnie denerwuje, niestety na zdjęciach to zazwyczaj wygląda zupełnie inaczej niż w realu :/ Mam nadzieję że z tym brakiem to się wyjaśni, bo strasznie mi zależało na tych kamieniach. Ale jak pech to pech.
Stare dzieje:
+ debiut
+ gliniaki

ggagatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-07, 18:15   #1710
hanka2501
Rozeznanie

GG do hanka2501

Ja polecam akacja 5

Kupiłam tam piękny topaz i chalcedon
oba super
hanka2501 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości