|
|
#1681 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: sprzedawcy na allegro- godni polecenia i nie
Nie wiem dokładnie gdzie, ale zdaje się, że gdzieś na wizażu też była o tym mowa... CJ sprzedawał kiedys (teraz juz chyba tego towaru nie ma w ofercie) posrebrzane bigle jako srebrne. Była z tego dość duża afera. Poszukaj na necie, napewno nie jedno znajdziesz
Poza tym niektóre jego kamienie też pozostawiają wiele do życzenia... w sensie, że co najwyżej może koło kamieni leżały, ale nic wiecej z nimi wspólnego nie mają A co do uszkodzeń koralików to zgadza się... u nie każde kolejne zamówienie przychodziło w coraz gorszym stanie i znudziła mi się ciągła reklamacja :/
|
|
|
|
|
#1682 |
|
Wtajemniczenie
|
Oto wątek o który chodzi
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=324330 |
|
|
|
|
#1683 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za linka. Eh, cóż mogę napisać. Kupiłam bigle, ale były nazwane jako posrebrzane. Przyszły całe, bez odprysków czy uszkodzeń. Inne rzeczy również były w stanie nienaruszonym. Nie wiem co mają pod spodem, bo nie sprawdzałam, ale przy odginaniu kleszczami (ogólnie domowymi sposobami
) nic się z nimi nie stało. Również szpilki które kupiłam są w tym samym stanie. A nad jedną się porządnie znęcałam i jest cała pofalowana Były opisane jako miękkie. Ale również żadnych odprysków.Na pierwszą wysyłkę nie mogę absolutnie narzekać. Na drugą czekam, ale mam nadzieję, że nie sprawdzi się żaden z opisanych w linku scenariuszy. Póki jestem zadowolona, to polecam. Szkoda tylko, że nie otrzymałam komentarza zwrotnego. |
|
|
|
|
#1684 |
|
Zadomowienie
|
WitamJa zaopatruję się głównie w CostumeJewellery z Kalisza. Nigdy nie miałam żadnych problemów.Jaśli była jakaś reklamacja, to wysyłałam fotkę, i przy kolejnym zamówieniu dosyłali nowe koraliki ( tylko oczywiście o tym im przypominałam-śmieszy mnie jak ludzie wystawiają negatywy że im nie dosłali a nie raczyli przypomnieć, przecież oni realizuja naprawde mnóstwo zamówień ,wiec nie da się pamiętać o konkretnej osobie i jej reklamacji moja przyjaciółka będąc kiedyś w Kaliszu zaszła do ich siedziby mając nadzieję,że coś kupi niestety zamówienia tylko przez allegro, ale pooglądała sobie kamienie i jak pracują- wieć dużo ludzi ,mnóstwo korali i tylez samo zamówień, więc ruch jak na jarmarku![]() Zamawiałam tez w ekoraliki- bardzo dobry sprzedawca, podobnie jak bostarkoraliki, jubilex33. Nigdy nie miałam żadnych problemów z tymi sprzedawcami. A i jeszcze zamawialam u kocie-oko, ale oni juz na allegro nie sprzedają tylko maja swoj sklep w necie royal-stone ale to juz pod inny watek, w kazdym razie tez są ok pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1685 |
|
Zadomowienie
|
Ponieważ zbliżają się święta, to postanowiłam zakupić pudełeczka - długo szukałam odpowiednich rozmiarowo i kolorystycznie. Kupiłam na allegro - dzisiaj odebrałam paczkę i jestem zachwycona
. Bardzo zależało mi na czymś tanim, estetycznym i eleganckim - i w sumie na każdą okazję - polecam mag_mar2 na prawdę profesjonalne podejście
Edytowane przez rusa1ka Czas edycji: 2009-11-16 o 22:25 Powód: literówka |
|
|
|
|
#1686 |
|
Raczkowanie
|
Witam
To chyba mój pierwszy post tutaj, tak więc na wstępie się przywitam ![]() Ostatnio zakochałam sie w kryształach Swarovskiego i tu moje pytania do Was.. czy zamawiałyście je u sprzedawców: - OnyxArt (raz zamówiłam z allegro i long bicone crystal zupelnie bez wyrazu, bez błysku Swarovskiego! Raz zamawialam z ich sklepu i rowniez mam wątpliwości co do oryginalności kryształów..) - _malachit_ (nie mam zupełnie zdania, widzę tylko ze mają sporo kryształów i korci mnie zeby u nich kupić) Oczywiście nie proszę o opinie za darmo, w zamian dorzucam swoje wypracowane przez prawie dwa lata opinie. Jesli chodzi o allegro : - Antykwariat - co do minusów- zgodzę sie z poprzedniczkami, najbardziej wnerwiają mnie te worki! bardzo czesto towar jest średniej jakosci, ale z uwagi na szeroki wachlarz lampworkow ktore kocham nadal korzystam z ich usług - jubilex33 - lubię , zwłaszcza ze w ich sklepie taniej- koraliczki_pl - bardzo lubię jesli potrzebuje czegoś mniejszego, gratisy zawsze dobrane i wszystko mi się zgadzalo idealnie z zamowieniem za kazdym razem Z gory dziekuje za odpowiedzi, i pozdrawiam koleżanki po fachu, mam zamiar się tu częściej ujawniać
|
|
|
|
|
#1687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1688 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję aneczko za szybką odpowiedz
a wiesz, jakiś rok temu duzo kupowałam od Eliza Akcesoria, i jakos nie pamiętam czemu przestałam, muszę znowu przewertować ich ofertę skoro mają juz też Swarki
|
|
|
|
|
#1689 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1690 |
|
Raczkowanie
|
Ja kupowałam u OnyxArt i moje są śliczne.
I jeszcze www_korallo_pl i też nie były złe. |
|
|
|
|
#1691 |
|
Raczkowanie
|
jubilex;/ zlozylam wczoraj rano zamowienie pisze meile zero odpowiedzi, gdzie prze;lac pieniazki wogolke szkoda slow;/ zalezalo mi na czasie ale widac im na realizacji zamowienia nie;/ a nie bylo male;/
Edytowane przez blaskcs Czas edycji: 2009-11-18 o 15:25 |
|
|
|
|
#1692 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1693 |
|
Zadomowienie
|
Powinnaś dostać maila potwierdzającego Twoje zamówienie - tam były wszystkie informacje.
|
|
#1694 |
|
Raczkowanie
|
szczerze dam sobie reke uciac ze nie ma zadnych danych do przelewu , moze dlatego ze zamawialam przez skelp;>, ale spoko juz mam Swarki bo szybciej zreazlizowali w BiT :P jestem zadowolona i ich bardzoooo polecam
|
|
|
|
|
#1695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
PS: Swoją drogą jak piszesz o sklepie, to czemu w tym wątku? ;>
Edytowane przez rusa1ka Czas edycji: 2009-11-21 o 09:55 |
|
|
|
|
|
#1696 |
|
Raczkowanie
|
no fakt :P nie ten watek
pisalam i tu i tu pasart ;| szok po 2 dniach odnotowali wplate chociaz wplacalam w ich banku wiec pieniazki mieli odrazuco fajnego zauwazylam u CJ blokuja ludzi za negatywy :| |
|
|
|
|
#1697 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1698 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tym razem nie do końca jestem zadowolona z jubilexa
Nie dosyć, że trochę sobie poczekałam na paczkę to nie wszystko zostało zrealizowane zgodnie z moja prośbą. Zaraz po zakupie napisałam, czego oczekuję- jedne koraliki dobierałam do zawieszki i poprosiłam o dokładne dobranie- podałam nawet przykładowe wzory z ich zdjęcia. Poprosiłam takze, aby bryłki dobrali w parę. Doskonale zdaję sobie sprawę, że surowe kamienie trudno dobrać, więc będą się nieco różniły i tego oczekiwałam, a dostałam jeden z fakturą w poprzek a drugi wzdłuż!! Ogólnie także poprosiłam o dobranie parami. Te wszystkie uwagi były dopisane ręcznie na moim wydruki i.... no właśnie- mam wrażenie, że niektóre jakby na złość zostały wrzucone jak popadnie. Łańcuszek dostałam w jednym kawałku- jak prosiłam bo brałam końcówki takiego samego z 2 różnych aukcji. Agat bostwana zamiast ładnie paskowanego dostałam jeden szary z ledwo widocznymi 3-4 paskami a drugi przezroczystawy z brudną plama jakby zatopionego brudu!! Fasetowana pastylka granatu wyłupana, fasetowane oponki cytrynu innej grubości (jak tu zrobić kolczyki jak rzuca sie to w oczy)- czy to są komplety? Kostki onyksu wyłupane, hematytu- niedoszlifowane Jednego towaru kupiłam 2 porcje a dostałam 1 Czekam teraz na odpowiedź w związku z reklamacją. Zobaczymy jaką odpowiedź dostanę.
|
|
|
|
|
#1699 |
|
Raczkowanie
|
no to wspolczuje wiem cos o tym jak jeden kamien przychodzi w paski a drugi czysty bez paskow;/ kto to pozniej kupi? nikt bo kazdy chce miec mniej wiecej jednakowe kolczyki;/
ja na czescie od jubilexa nie zmowilam bo kontakt jak dla mnie bardzo slaby i ograniczony ;/ |
|
|
|
|
#1700 |
|
Raczkowanie
|
polecam eltay-pass, nene-sklep i skrzat 77. mają naprawde fajne rzeczy. jeszcze ani razu nie miałam problemów z nimi a zaopatrywałam się juz sporo razy u nich
.
|
|
#1701 |
|
Raczkowanie
|
A zamawiał ktoś kryształki Swarovskiego u CJ? Bo oni jako jedyni mają wszystkie elementy których potrzebuję do zrobienia prezentu, ale boję się jakości kryształków (i autentyczności).
|
|
|
|
|
#1702 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ja polecam kosmetyki_natury maja dobre ceny na kosmetyki vichy, la roche i inne, miła obsługa czasem jakieś gratisy dodają do zamówienia na ich stronie sklepu są niższe ceny niż na allegro www.kosmetyki-natury.eu pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#1703 |
|
Raczkowanie
|
Tasmanka - tu mówimy o biżuterii, nie kosmetykach
|
|
|
|
|
#1704 |
|
Zakorzenienie
|
CJ ma Swary - podrobki jeszcze nie trafilam tam
|
|
#1705 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki, a wcrystal?
|
|
|
|
|
#1706 |
|
Zakorzenienie
|
wcrystal też ma ok
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
Mam kurcze ostatnio pecha do sprzedawców na allegro :/ Najpierw miałam jazdy z czesanką wełnianą (dziewczyna wysłała na inny adres pomimo mojego przypominania o innym adresie w mailach i tematu w przelewie, a na dodatek dostałam tylko pół zamówienia.), a teraz z kamieniami.
Naszukałam się po necie żeby trafić na odcień który pasował klientce (zamówiła komplet na sylwestra) i w jak w końcu znalazłam i ona go zaakceptowała, zamówiłam kamienie, to otrzymałam po dwóch tygodniach, briolety o innym odcieniu (klience na pewno się nie spodobają) a na dodatek z pięciu brakuje dwóch! (dostałam tylko 3). Zamawiałm te kamyczki u KAMIENIE_ADA: http://allegro.pl/item810684496_praw...briolette.html Niestety jestem bardzo rozczarowana i wściekła, bo przecież muszę się też wywiązać ze zlecenia a czas goni
|
|
#1708 |
|
Rozeznanie
|
Ja jak zamówiłam u kamienie-Ada to też dostałam dwa różne, dałam wyraz swojemu niezadowoleniu to dostałam maila, że powinnam napisać, że kamienie są na kolczyki. To niby na co miałyby być?
Z tą osobą jest dobry kontakt mailowy. Pisz do niej niech się poczuje do odpowiedzialności i dośle. |
|
|
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
Już napisałam żeby dosłała (wśród 5 kamieni łatwiej sparować te dwa podobne), zobaczymy jak się ustosunkuje. Jak zamawiałam też pisałam z prośbą o sparowanie bo ma być na komplet. Tylko kurcze ten odcień mnie denerwuje, niestety na zdjęciach to zazwyczaj wygląda zupełnie inaczej niż w realu :/ Mam nadzieję że z tym brakiem to się wyjaśni, bo strasznie mi zależało na tych kamieniach. Ale jak pech to pech.
|
|
#1710 |
|
Rozeznanie
|
Ja polecam akacja 5
Kupiłam tam piękny topaz i chalcedon oba super
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.

Poza tym niektóre jego kamienie też pozostawiają wiele do życzenia... w sensie, że co najwyżej może koło kamieni leżały, ale nic wiecej z nimi wspólnego nie mają 

) nic się z nimi nie stało. Również szpilki które kupiłam są w tym samym stanie. A nad jedną się porządnie znęcałam i jest cała pofalowana
Były opisane jako miękkie. Ale również żadnych odprysków.
i inne tworki bizuteryjne 

Nie dosyć, że trochę sobie poczekałam na paczkę to nie wszystko zostało zrealizowane zgodnie z moja prośbą. Zaraz po zakupie napisałam, czego oczekuję- jedne koraliki dobierałam do zawieszki i poprosiłam o dokładne dobranie- podałam nawet przykładowe wzory z ich zdjęcia. Poprosiłam takze, aby bryłki dobrali w parę. Doskonale zdaję sobie sprawę, że surowe kamienie trudno dobrać, więc będą się nieco różniły i tego oczekiwałam, a dostałam jeden z fakturą w poprzek a drugi wzdłuż!! Ogólnie także poprosiłam o dobranie parami. Te wszystkie uwagi były dopisane ręcznie na moim wydruki i.... no właśnie- mam wrażenie, że niektóre jakby na złość zostały wrzucone jak popadnie. Łańcuszek dostałam w jednym kawałku- jak prosiłam bo brałam końcówki takiego samego z 2 różnych aukcji. Agat bostwana zamiast ładnie paskowanego dostałam jeden szary z ledwo widocznymi 3-4 paskami a drugi przezroczystawy z brudną plama jakby zatopionego brudu!!