![]() |
#2011 |
Raczkowanie
|
Dot.: sprzedawcy na allegro- godni polecenia i nie
Pepus-Dziękuję
![]() ![]() Zrobiłam przelew w piątek. Teraz pozostaje czekać cierpliwie na przesyłkę. Dam znać jak dostanę zamówienie czy wszystko ok.
![]() |
#2012 |
Raczkowanie
|
Witajcie,
Nie jestem pewna, czy pytanie pasuje do topiku, ale czesciowo dotyczy sklepu. Mam pewien problem z perelkami, ktore kupilam w Antykwariacie (tym na Allegro oczywiscie) pod nazwa Seashell. Z tego co tu przeczytalam, powinny one byc wycinane z masy perlowej, ale niestety nie moglam znalezc czy sa z wierzchu powlekane czyms. Probowalam wlasnie taka perelke nalozyc na drucik i niechcacy machnelam po niej cazkami. Zszedl z niej kolor ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2013 |
Rozeznanie
|
Witajcie! To mój pierwszy post na forum, bo do tej pory tylko czytałam
![]() Zastanawiam się jeszcze nad zakupami w gal-art-pl, bo są nowi i mają mało komentarzy, ale poczekam aż otworzą punkt odbioru w Wawce. Zawsze fajniej jest pomacać co się kupuje ![]() Z Antykwariatem miałam zawsze dobre doświadczenia, Borys78 byłam miło zaskoczona, bo kobitka zadzwoniła do mnie i powiedziała, że czegoś tam nie mają i czy mogę wybrać w zamian coś innego, natomiast w CJ zawsze czegoś brakuje i dostaję karteczkę, że allegro jest winne bo wystawiło złą ilość elementów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2014 |
Przyczajenie
|
Witam Was serdecznie
![]() Nieczęsto wypowiadam się na forum jednak chętnie czytam Wasze porady i opinie. Postanowiłam coś napisać ponieważ również tworzę biżuterię i robię zakupy na allegro. Ja zwykle kupowałam od costumejewelery niestety od jakiegoś czasu, podobnie jak Wy wspominałyście, do przesyłki dołączona bywa karteczka, że w wyniku błędów serwisu allegro aukcja została wystawiona z nieprawidłową ilością przedmiotów. Z jednej strony mnie to wkurza, bo czasem są to rzeczy, na których mi szczególnie zależy, ale z drugiej i tak u nich kupuję bo cena dobra, duży wybór, rzetelenie opisane przedmioty (jak coś jest antyalergiczne to takie jest - w przeciwieństwie np. do Pasart) dobry kontakt i kilka razy poszli mi na rękę. Taki sentymencik mi został.. ![]() Mam też takie pytanie dotyczące ElizaAkcesoria. Kiedyś kupiłam u nich szpilki i haczyki do kolczyków posrebrzane i były świetne! Cieniutkie, twarde i warstwa posrebrzania z nich nie odpadała. Kiedy zamówiłam drugi raz już były grubsze i bardziej miękkie. Czy wiecie może, u którego sprzedawcy można dostać takie fajne cieniutkie szpileczki? Będę wdzięczna za odpowiedź. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2015 |
Raczkowanie
|
Ja dostałam wczoraj pierwszą przesyłkę od Eltay i jestem zadowolona
![]() ![]() Mimo że przy zamawianiu miałam linijkę by widzieć jakie będą koraliki wszystko okazało się mniejsze niż mi się wydawało ![]() ![]()
![]() |
#2016 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na linijce wszystko wygląda takie duże, a gdy przychodzi paczka to okazuje się, że koraliki są mniejsze od groszku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2017 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
miałam takie przeprawy z markurhurt i niestety beadshopem, ale o nim pisałam w innym wątku, o sklepach, bo jak widzę wszystkie jesteśmy w stanie zrozumieć pomyłkę przy przesyłce ale już odwracanie kota ogonem i robienie z nas wyłudzaczy albo kłąmców doprowadza do szewskiej pasji, jestem za tym żeby nie odpuszczać dla zasady, niestety kosztuje to sporo newrów |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2018 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To ja się teraz pytam: CO TO W OGÓLE JEST? Z mojej strony wygląda tak: wchodzę na all, klikam, kupuję. Płacę kwotę, jakiej żądają. Dostaję karteczkę o brakach. I teraz: proszę o wymianę na inne i dosłanie (nie testowane). Albo: czekam do następnego razu (a wtedy dostaję kolejną karteczkę). Albo: proszę o zwrot kwoty (i nie dostaję jej). Albo: zapominam, w sumie to nie taka wielka kwota (prawie zapomniałam, ale zrobiłam zakupy po raz drugi). Lecz jedno jest pewne: cały ten czas (co najmniej od kwietnia) sprzedający ma moją kasę na koncie, a ja nie mam przedmiotów za które zapłaciłam. Pytanie: ile osób zostało potraktowanych (od kwietnia) w ten sposób, i ile sobie odpuściło? Drugie pytanie: jaka jest łączna kwota, którą sprzedający zyskał na "zaniechaniu"? Nawet niech to będzie złotóweczka - i tak się nie należy. Będę wdzięczna za wypowiedzi na ten temat, bo może coś mi się tylko przywidziało i niepotrzebnie się wywnętrzam.
![]() |
![]() |
#2019 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Kurde ja tak samo zawsze mam tak z CJ... zawsze czegoś nie ma. Nie rozumiem dlaczego wystwiają towar jeśli go nie mają? hmmm no ale w sumie to i tak jestem zadowolona z nich i zamawiam u nich. Antykwariat też lubię noi Pas art noi jeszcze Eliza Akcesoria ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- zapomniałam dodać, że przynajmniej jak CJ mi wysyła w paczce karteczkę, że czegoś tam znowu nie mają to kasę mi oddają (włożona jest do paczki) raz tylko przelali na konto. Ostatnio zdażyło mi się też za jeden towar mi oddali kasę i była karteczka dołączona a innego towaru nie było i karteczki tez nie. Napisałam im o tym i zapytali jak chcę sprawę rozwiązać noi napisałam, że najlepiej jak mi doślą brakujcy towar. I dosłali ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2020 |
Przyczajenie
|
tenebriss ja nie mam dużego doświadczenia w postępowaniu ze sprzedawcami na allegro ale zawsze zakladam, ze moge juz u kogos nie kupic bo spodoba mi sie cos gdzie indziej albo cos innego mi sie zrodzi w glowie
![]() ![]() Nie wiem może jak ochłonę po tej ostatniej karteczce to znowu cos u nich kupię. Mają bałagan bez dwoch zdan, ale z towaru bylam zawsze zadowolona. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2021 |
Raczkowanie
|
Jeśli któryś raz z rzędu sprzedawca wystawia towar ,którego nie ma ,lub przesyłka nie jest zgodna z opisem zgłoś to do Allegro ,sprzedawca dostanie ostrzeżenie. To będzie chyba najskuteczniejsze ,bo po trzech ostrzeżeniach zawieszą mu konto.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2022 |
Zadomowienie
|
Kobity kochane,
Opowiedzialam mezowi, jakie rzeczy sie wyczyniaja z zamowieniami u CJ i jego profesjonalna opinia brzmi, ze Allegro nie jest tu niczemu winne. Maz pracuje przy wystawianiu towarow pewnej firmy na All i grzebie w skryptach, ktore komunikuja sie z All przez udostępnione przez nich API. I opcje są takie: 1.CJ ma bałagan w wystawianiu aukcji (na co wskazywałby przypadek opisany przez tenebriss, że nie było towaru dla niej, ale był na nowo wystawiony) 2. CJ ma bałagan w magazynie (może sprzedają kilkoma różnymi kanałami i w momencie wystawiania aukcji jest 50 sztuk czegoś, a w dniu realizacji już brakuje - błąd w zarządzaniu magazynem) 3. CJ ma napisane skrypty do wystawiania ale ma je spie... znaczy, tego, napisane z błędami i wystawiają się bzdury 4. Opcja brzmiąca nieprzyjemnie - CJ ma klienta w głębokim poważaniu, jak nie może znaleźć towaru, to pisze, że Allegro spaściło 5. Opcja brutalna, marketingowa - CJ wystawia co ma, więcej niż ma, żeby ściągnąć klientów, bo jak się na All zamawia, to zwykle już u jednego sprzedawcy; więc jak ktoś przyjdzie do CJ skuszony jednym towarem, to kupi od razu więcej, żeby "rozłożyć" przesyłkę na więcej produktów Nie wiem, czy CJ to jedna osoba, czy więcej, ale na pewno ma bałagan i wina (niezależnie od tego, która opcja jest prawdziwa) jest po stronie CJ a nie "allegro zepsuło". Jeżeli będziecie zamawiać u CJ i powtarzalnie będzie się pojawiało wyjaśnienie, że to wina Allegro, zgłaszajcie to do Allegro, bo to jest robienie ludzi w balona.
>> Czy twój stanik jest WYGODNY? << W czym przechowywać modelinę? Wiki Robótek Ręcznych Edytowane przez Srebrna Czas edycji: 2010-10-05 o 11:08 Powód: literówka :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2023 |
Zakorzenienie
|
Tutaj najbardziej prawdopodobna jest niestety opcja numer 5. Wszscyy właśnie tak robią, że kupuję się u jednego, żeby przesyłki 3 razy nie opłacać a im większy wybór tym większe prawdopodobieństwo, że znajdą klienta, a zwracanie pieniędzy to tylko maskowanie sprawy. Tłumaczenie, że to wina allegro jest bzdurne niestety, bo raz się może zdarzyć ale nie ciągle. Ja już dawno zaprzestałam u nich kupować, zawsze czegoś brakowała, ale po 3 przesyłkach w końcu dostawałam wszystko z jakimiś gratisami co prawda, ale jak mi raz napisali, że niby się zgodziłam na wysyłkę "podobnego" przedmiotu a nawet maila od nich nie było, że nie ma tego co zamówiłam, to się wkurzyłam, bo akurat na to bardzo czekałam :/ i na początku tłumaczyli się "uszkodzeniem partii" a teraz zaczęli już na allegro zwalać. Jakim cudem oni mają status SS??
![]() |
#2024 |
Zadomowienie
|
No takim cudem, ze ludzie zamawiaja i odpuszczaja, zamawiaja jedno-dwa i akurat trafiaja dobrze...
Ja tak mysle, ze oni musza miec niezly balagan w tym swoim archeo, znaczy, w magazynie. Plus w systemie relacji z klientami, jezeli taki w ogole istnieje. I swoj brak zorganizowania zwalaja na Allegro, ale nie poprawiaja nic, bo (patrz punkt 5 wyzej)
![]() |
![]() |
#2025 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Biorąc pod uwagę jakie cuda wianki miały już miejsce z CJ, stawiam przede wszystkim na punkt 4, z posypką 5. I zastanawiam się po raz kolejny.....jest TYLU SPRZEDAWCÓW, TYLE SKLEPÓW....a naiwne ŁOSIE wciąż wracają do CJ, mimo tego, że oni kręcą, oszukują, są bezczelni, olewają i generalnie mają klienta i jakość obsługi w d***, a bazują tylko na tym, że mają duży wybór. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2026 |
Przyczajenie
|
Ja raz zamawiając u CJ byłam jedyną osobą, która zamówiła dane koraliki i dostałam karteczkę o wiadomej wszytskim treści. To dziwne, że ilość się nie zgadzała a ja zamówiłam jeden sznur, którego nie było...
A zamawiam u nich ze względu na to, że ktoś sobie zażyczył biżuterię z takich koralików jak ma akurat CJ... i wcale się nie uważam za "naiwnego łosia"..... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2027 |
Zadomowienie
|
Dawno, dawno temu robiąc pierwsze w życiu zamówienie biżutkowe zamówiłam u CJ. Na moje szczęście przesyłka była kompletna. Później jednak, czytając wielokrotnie o brakach, olewającym stosunku do klientów i różnych wpadkach, wystrzegałam się i wystrzegam jak ognia
![]()
![]() |
#2028 |
Przyczajenie
|
_malachit_
Jeśli chodzi o kryształki Swarovskiego to polecam sprzedawcę _malachit_ - dobre ceny, towar zgodny z opisem noi szybka wysyłka! w poniedziałek wieczorem zamówiłam i przelałam kasę a dziś mam już paczkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2029 |
Przyczajenie
|
Hejka,
mam pytanie: od kogo najlepiej kupować półfabrykaty srebrne? Chodzi mi o szpilki, zapięcia, bigle i drut. Ważna jest cena, ale przede wszystkim zależy mi na jakości. Którego sprzedawce polecacie? pozdrawiam Edytowane przez mwka1 Czas edycji: 2010-10-09 o 13:56 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2030 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2031 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
pozdr |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2032 |
Wtajemniczenie
|
Nikt ci nie powie kupuj tu i tu . Przejrzyj allegro i zobacz u kogo jest najwięcej rzeczy które cie interesują . Nie ma sensu kupować pojedyńczych rzeczy u różnych sprzedających. Duży wybór na CJ Costume Jewellery , Eltay , Pasart. http://allegro.pl/bizuteria-polprodukty-76653
Wszystko zalezy czego szukasz. Patrz też na rozmiary i ilości sprzedawane w poszczególnych aukcjach. Aby koszt przesyłki rozłożył się też na ilość . A i pamietaj o opisie kolorów . U niektórych jest kilka odcieni srebrnego. Po prostu musisz sama wypróbować kto ci odpowiada. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2033 |
Przyczajenie
|
MILA25* dziękuję za odpowiedź, aukcje na allegro mam przejrzane ale cena i opis produktu to nie wszystko. Bardzo zależy mi na jakości. A, że chce kupić srebrne elementy w większej ilości to kwota zakupu będzie duża i wolałabym uniknąć rozczarowań. Wcześniej szpilki, bigle i zapięcia kupowałam w Pasart ale nie jestem zadowolona i szukam lepszego źródła.
pozdr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2034 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc CJ nim na pewno nie będzie, Korallo również, zapewniam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2035 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2036 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Może znasz jeszcze jakieś sklepy z tak bogata ofertą półfabrykatów ze srebra, może być też na allegro. Ja na allegro znam jubilex33 ale po lekturze forum widzę, że problemy z zamówieniami nie są jednostkowe i miały je tez inne osoby. Czy ktoś kupował srebrne prefabrykaty u użytkownika kalait? Kiedyś kupiłam u niego jakieś koraliki i byłam bardzo niezadowolona z obsługi i towaru. Ale może ze srebrem jest inaczej? pozdrawiam Edytowane przez mwka1 Czas edycji: 2010-10-10 o 18:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2037 |
Zakorzenienie
|
Kupował ktoś ostatnio u użytkownika bary34 (BIżUTERYJKA)? Ostatnie opinie widzę z kwietnia, powiedzcie, czy nic się nie zmieniło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2038 |
Rozeznanie
|
Chciałam bardzo pochwalić użytkownika frog-bijou.
Świetny kontakt ze sprzedającym, bardzo sympatyczna i cierpliwa obsługa. Kamienie naprawdę dobrej jakości, ceny niewygórowane, piękna ceramika. To, co dla mnie najważniejsze (pewnie innym łodziankom się również ta informacja przyda) - możliwość osobistego odbioru zakupionych przedmiotów. Porozmawiałam trochę na miejscu z obsługą, ponoć zajmują się również sprzedażą na miejscu, bez przeszkód można pobuszować w sklepiku, pomacać, powybierać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2039 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie nie polecam osoby o loginie looise.
Korektor, jaki sprzedaje ma datę produkcji 2000 ROK! W dodatku nie zgodził się na zwrot. http://allegro.pl/ysl-touch-eclat-ra...325049953.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2040 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlaczego ludzie nie przejrzą nawet wątku, zanim coś napiszą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.