Dziewczyny sprzedajecie gdzieś swoje kolczyki?-wątki zebrane - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Pokaż wyniki sondy: Co dzieje się z Twoimi dziełami po ich wykonaniu
zostawiam je u siebie i trzymam na pamiątkę 50 26,46%
sprzedaję(robię je na zamówienie)lub wystawiam w galerii 123 65,08%
daje znajomym i rodzinie w prezencie na różne okazje 63 33,33%
inna wersja 32 16,93%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 189. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-06-04, 09:25   #181
natewa
Rozeznanie

Dot.: Dziewczyny - sprzedajecie gdzieś swoje kolczyki?

Ja bym chciała wrócić do wątku o znajomych Jak wy to robicie, że sprzdajecie znajomym?? Ja to wogóle nie mówię, że robię kolczyki, bo mi jakoś głupio...Mam powiedzieć: czesc, robie kolczyki, moze chcecie kupic?! Kiedyś probowałam być konsultantka Oriflame, ale normalnie nie miałam serca zarabiać na własnych kolezankach 30% od każdego kosmetyku i wszystkim dawałam znizki, tak ze prawie nic nie zarabialam....Wieć jak wy zaczynałyście z tymi znajmomi? Nosicie te kolczyki ze soba i jak cos to wyciagacie i pokazujecie? Plisss napiszcie.
Ja oddałam swoja pierwsza partie do sklepu, podałam niskie ceny, srednio 8 zł, bo boje się, że babka zrobi mega narzut... Idę tam za 3 tygodnie sprawdzić jak się sprawy maja, ale chyba się zalamię, jak się dowiem, że sie sprzdały np 2 pary ( a oddalam 38)...
Ta sprzedaz bezposrednia jest chyba najlepsza i najbardzij oplacalna, bo w komisie czy sklepie trzeba ustalając cenę liczyć się z tym, że dokladaja swoja marżę, to samo w galeriach internetowych...
ach, dziewczyny, jak ja wam zazdroszczę tych stalych klientek.....
natewa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-04, 09:57   #182
JoannM
Zadomowienie

U mnie wystarczylo zalozyc te kolczyki na wlasne uszy, i zaraz slyszalam jakie ladne, wtedy dodawalam, ze tym sie wlasnie zajmuje..dodawalam tez, ze sprzedaje na allegro no i one wtedy same wpadaly na to ze mozna je kupic nie musialam nikogo namawiac

Razem z Gabrysią

JoannM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-04, 10:24   #183
sylssa
Raczkowanie

GG do sylssa

Można też rozdać każdej koleżance pierwsza parę, a jeśli im będą pasować i służyć te kolczyki to same się zwrócą o następne

...on Cię wybrał dawno temu... wymyślił Cię sobie...

...i spotkasz go - powie Ci, że to Ty...

sylssa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-04, 16:06   #184
nikki999
Zakorzenienie

no nie rozdawanie nie jest raczej opłacalne, jakbym miała rozdawać każdemu to bym zbankrutowała a nie ma pewnści, że ktoś wróci

noszę swoje kolczyki i tak jak napisała Joann, jak kogoś to interesuje to sam proponuje kupno

BLOG -
zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja
Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail
nikki999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-04, 16:15   #185
aniielica
Zakorzenienie

U mnie sami się pytają czy mam coś nowego. Wtedy niosę do szkoły i pokazuję. Chociaż ostatnio nie mam za bardzo co galeria zaczęła się reklamować i masa rzeczy schodzi momentalnie.
aniielica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-07, 14:59   #186
rudzik6
Raczkowanie

GG do rudzik6

Ja sprzedaję znajomym znajomych Zaczynałam od 20 zł - ale jak dziewczyny zobaczyły te cemy - od razu zrezygnowały... więc musiałam trochę zejść, no i teraz sprzedaję po 10-15zł, a i to dla niektórych ZA DUŻO bo PRZECIEZ WIDZIAŁY TAKIE NA TARGU ZA 5 ZŁ!!! paranoja
rudzik6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-07, 15:24   #187
czarny kot
Zakorzenienie

Nie no kurcze... To niech kupuja na targu po 5zl... U mnie naszczescie znajomi sie nie pluja na ceny A miski schodza jak cieple buleczki

Wątek z biżuterią
czarny kot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-07, 15:31   #188
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab
Konto usunięte

No ba! Takie miśki od kota to tylko jak bułeczki
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-07, 16:48   #189
czarny kot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paranoja
No ba! Takie miśki od kota to tylko jak bułeczki
No az Cie macne

Wątek z biżuterią
czarny kot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-07, 17:21   #190
MrsVargas
Wtajemniczenie

Ja sprzedaję wśród znajomych, w pracy, znajomi biorą do siebie do pracy albo szkoły. Sprzedawałam po 10 zł, a teraz po 13 zł od jakiegoś czasu.
MrsVargas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-21, 13:09   #191
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MrsVargas
Ja sprzedaję wśród znajomych, w pracy, znajomi biorą do siebie do pracy albo szkoły. Sprzedawałam po 10 zł, a teraz po 13 zł od jakiegoś czasu.
I zwracają Ci się koszty materiałów???
d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-21, 14:52   #192
irish_dancer
Raczkowanie

Ja mam pytanie dotyczące Waszych galerii. Bardzo dużo z Was zakłada bloga i tam wrzuca swoją biżuterię, którą ewentualnie chce sprzedać. Czy na swojej prywatnej stronie mogę zrobić to samo? Po prostu umieścić galerię wyrobów i napisać, że jeśli ktoś będzie chciał kupić to niech się skontaktuje na maila i wtedy wystawię to na allegro? Można tak?
irish_dancer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-21, 14:58   #193
eklerka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irish_dancer
Ja mam pytanie dotyczące Waszych galerii. Bardzo dużo z Was zakłada bloga i tam wrzuca swoją biżuterię, którą ewentualnie chce sprzedać. Czy na swojej prywatnej stronie mogę zrobić to samo? Po prostu umieścić galerię wyrobów i napisać, że jeśli ktoś będzie chciał kupić to niech się skontaktuje na maila i wtedy wystawię to na allegro? Można tak?
Chyba tak, tylko nie możesz dawać linka na wizaz, bo tutaj można tylko stronki bez napisu, że sprzedajesz.

eklerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-21, 15:00   #194
irish_dancer
Raczkowanie

Na wizażu widziałam link do bloga z galerią na której był kolejny link do strony komercyjnej
Stary 2006-06-21, 15:04   #195
irish_dancer
Raczkowanie

Właśnie doczytałam 10 punkt regulaminu :/ tak też nie wolno, tu jest napisane, że linki do blogów też są zabronione
Stary 2006-06-21, 15:10   #196
nikki999
Zakorzenienie

ale linki do blogów gdzie ewidentnie widać, że ktoś to sprzedje, tak jak piszesz z adnotacją, że jakby ktoś był zainteresowany to niech pisze, ale jeżeli nie ma takich infomacji a blog służy jako galeria to tutaj można zamieścić linka [np. w podpisie]

BLOG -
zdrowe odżywianie, ćwiczenia, motywacja
Jeżeli chcesz się ze mną szybko skontaktować napisz mail
nikki999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-21, 16:19   #197
Tońka
Zakorzenienie

GG do Tońka

Ja mam stronkę służącą za galerię, ale pod każdym zdjęciem jest też cena. Tak więc linku nie zamieszczam, ale adres rozdaję po znajomych, przy zakupie czegoś, jutro mam kiermasz podręczników w szkole, więc nie omieszkam się zabrać biżuterii i czegoś tam nie sprzedać.
Tońka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-21, 17:25   #198
joanna_k
Joanna d'Moder

Cytat:
Na wizażu widziałam link do bloga z galerią na której był kolejny link do strony komercyjnej
no cóż,mimo moich czy Sarenki upomnień na PW,niektóre osoby nie chcą się podporządkować regulaminowi .No ale takie wizażanki mogą być pewne,że prędzej czy później spotka je przykra niespodzianka.Regulamin regulaminem,ale jest to przede wszystkim nie uczciwe wobec dziewczyn,które nie kombinują jak tu przemycić swoją reklamę .

Co do blogów,to ich administratorzy też mają swój regulamin,w którym mogą zabronić komercyjnego wykorzystywania blogów.
Stary 2006-06-21, 17:47   #199
natewa
Rozeznanie

A czy któraś z was próbowała sprzedawać biżu na Świstaku, albo Aukcje24? Jeśli tak to z jakim skutkiem? Ja tam czasem zaglądam, ale mam wrażenie, że ruch jest zerowy... A szkoda, bo tam wystawienie aukcji, jest (póki co) darmowe...
Stary 2006-06-21, 18:05   #200
mooooonia
Zadomowienie

Joanno_k - a ja mam jedno pytanie, upomnienia nie dostalam (poza tym ze mam nie podpisywac zdjec do czego sie naturalnie dostosuje ), ale czy taki link jaki ja mam w podpisie jest dozwolony czy nie? [sorki za OT ]
mooooonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-21, 18:30   #201
MrsVargas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paranoja
I zwracają Ci się koszty materiałów???
Szczerze mówiąc dopiero niedawno wyszłam na czysto, więc zarobek to dla mnie żaden. Ale to się może wkrótce zmieni . Kilka dni temu dałam koleżance do pracy kilka par po 15 zł, i są zamówienia na kolejne więc może tym razem uda się zarobić troszkę na następne koraliki Chociaż i tak najważniejsze jest to że świetnie się przy tym bawię
MrsVargas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-21, 19:02   #202
joanna_k
Joanna d'Moder

Cytat:
Napisane przez mooooonia
Joanno_k - a ja mam jedno pytanie, upomnienia nie dostalam (poza tym ze mam nie podpisywac zdjec do czego sie naturalnie dostosuje ), ale czy taki link jaki ja mam w podpisie jest dozwolony czy nie? [sorki za OT ]
zaraz napiszę Ci PW.
Stary 2006-06-21, 19:56   #203
Tońka
Zakorzenienie

GG do Tońka

Zauważyłam, że wiele z Was sprzedaje swoje wyroby do galeri. Czy aby móc tam sprzedawać, trzeba mieć zarejestrowaną działalność? U mnie sprzedaż znajomym wychodzi nijako. Wiele osób nie tych mi najbliższych chciałoby kolczyki dostać, a ja jakoś nie palę się, aby dać za darmo biżuterię osobie, z ktorą nie jestem jakoś szczególnie zżyta. Część kręci nosem, jak usłyszy ceny (które, moim zdaniem wysokie nie są :/ ). Tak więc wydaje mi się, że sprzedaż hurtowa do sklepu, to jak na razie jedyny dla mnie ratunek. Czy ceny podajecie takie same, jak w przypadku sprzedaży bezpośredniej, czy niższe?
I teraz pytanie dla warszawianek: znacie jakieś galerie? Ja niestety znam bardzo dobrze tylko bielany i żoliborz, a tu nic jak na razie nie wyniuchałam. Jakbyście miały jakieś adresy, to prosiłabym o podanie.
Tońka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-21, 23:16   #204
natewa
Rozeznanie

Ja niestety ceny dałam niższe, niż gdybym sprzedawała bezpośrednio, bo liczę się z tym, że sklep sobie doliczy solidną prowizję... Ja oddałam do sklepu na zasadzie komisu - tzn zapłacą mi jeśli coś się sprzeda i do tego oczywiście nie trzeba mieć działalności. Jeszcze nie wiem jak poszło, wybieram się tam za ok tydzień, nie miałam odwagi w międzyczasie zaglądać, bo to moje pierwsze kolczyki oddane na sprzedaż i trochę boję się porażki....
A co do galerii, to nie jestem pewna, ale dziewczyny mówiły chyba o galeraich internetowych typu Wylęgarnia czy Pakamera, no chyba, że się mylę?? Przymierzam się też do tego, ale nie wiem czy moja biżu jest dostatecznie oryginalna...
Stary 2006-06-22, 08:47   #205
irish_dancer
Raczkowanie

Joanno_k możesz odpowiedzieć na pytanie moooooni czy jej link jest w porządku? mi chodziłoby dokładnie o to samo. Przygotowałam sobie stronkę www na którą wrzucam zdjęcia zrobionej przeze mnie biżuterii i nie mam zamiaru przez tą stronę jej sprzedawać na wizażu. Chodzi tylko o to żeby cała moja "twórczość" była w jednym, graficznie opracowanym przeze mnie miejscu, nad którym łatwo będzie mi panować można tak? bo już się pogubiłam
Stary 2006-06-22, 16:28   #206
guga1
Wtajemniczenie

ja sprzedaje w 2 galeriach we wrocku (do jednej dopiero zanosze jutro, bo dzisiaj wlascicielki nie bylo) i w kwiaciarni. Jak narazie schodzi tak sobielicze na to ze turysci beda w wakacje przyjezdzac i wiecej kupowac, bo obie glaerie sa w mijscach gdzie sie ich sporo kreci. Acha wszystko na zasadzie komisu, oprocz kwiaciarni bo tam poprostu postawilam gablotke, a pani chce 40% od sprzedazy i nie chce sie bawic w zadne formalnosci.
Ja troche jestem zalamana bo przez ten komis najlepszy towar lezy i nie wiadomo czy sie sprzeda a tak moze bym juz go opchnela.
no i jeszcze w maru miejscach w necie sprzedaje.
A zeby sprzedawac w sklepach to trzeba chodzic chodzic i jeszcze raz chodzic i pytac, nie tylko w galeriach i sklepach z bizu.
guga1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-06-22, 16:41   #207
Konto usunięte

guga1, a wydaje mi się, że widziałam też Twoje prace w jednej z galerii internetowych. Mylę się?
Stary 2006-06-22, 20:15   #208
natewa
Rozeznanie

Guga1 powiedz ile ok par sprzdaje ci się miesięcznie w tych sklepach? Moze nie powinnam się zrazac, jesli okaze sie, ze sprzdalo mi sie przez caly miesiac 5 par...? I jeszcze jedno pytanko, jak z cenami? Ile sobie - np procentowlo - doliczasz zarobku i po ile tak mniej-wiecej sa do kupienia? Pytam, bo sama zastanawiam czy dobrze zrobilam oddajac to za bezcen...
Stary 2006-06-22, 20:21   #209
Konto usunięte

bierdonka, pochwal się tak kryptonimowo do kogo się dostałaś
Stary 2006-06-22, 20:24   #210
joanna_k
Joanna d'Moder

Cytat:
Joanno_k możesz odpowiedzieć na pytanie moooooni czy jej link jest w porządku? mi chodziłoby dokładnie o to samo. Przygotowałam sobie stronkę www na którą wrzucam zdjęcia zrobionej przeze mnie biżuterii i nie mam zamiaru przez tą stronę jej sprzedawać na wizażu. Chodzi tylko o to żeby cała moja "twórczość" była w jednym, graficznie opracowanym przeze mnie miejscu, nad którym łatwo będzie mi panować można tak? bo już się pogubiłam
nie wiem jak Sarenka,ale jeśli o mnie chodzi to nie mam zastrzeżeń gdy na stronie są tylko zdjęcia kolczyków.Bez podawania cen,linków do allegro/galerii,tekstów typu:jeśli coś Ci się spodobało-napisz do mnie;zdjęć podpisanych nickiem allegrowym itp.Czyli wszystkich tych rzeczy,które mogłyby naprowadzić oglądającego na informację o możliwości kupna biżu.

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości