|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: sprzedawcy na allegro- godni polecenia i nie
pAtiŚ, Ty chyba nie mowisz o tych malutkich zaciskach jak z poucinanej rurki, co? Liczylas to? Jesli np. kupowalas w komplecie 300szt za 1zl, to czy dobrze liczylas (nic nie zgubilas?) i czy jesli to te, to naprawde do nich napisalas? Czy to nie lekka przesada?
Kurcze... Ja nie licze niczego, co ma powyzej 10szt jesli jest drobne, od kogokolwiek.
|
|
#572 |
|
Wtajemniczenie
|
Pierwsza moja mysl o tych zaciskach to kuleczki zaciskowe... ale tak sobie pomyslałam.. moze chodzi o zaciski do linki? (i oby
)- ja bym i tak sceny nie robiła o taką "pierdułke" bo wieksze braki sie zdarzają. Ja jestem wolna od stresow z tym zwiazanych bo nigdy nie sprawdzam ani nie licze nie ma sensu sie nerwic (w moim przypadku)
|
|
|
|
|
#573 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm, ja może nie liczę 300 zacisków, ale np. obtłuczone koraliki czy zepsute karabińczyki (ostatnio pół opakowania) warto reklamować - zawsze dosyłają nowe elementy, a i na darmową przesyłkę można się załapać (praktycznie w każdym moim zamówieniu u CJ są jakieś braki, więc najczęściej następne zamówienie mam z darmową przesyłką
). A jeśli bardzo Ci się spieszy, to nawet dosyłają od razu reklamowane elementy.Ale faktem jest, że chyba zmienili obsługę, bo ostatnio też dostałam maila mniej sympatycznego niż zawsze (tzn. nie był niemiły, ale jakiś taki "urzędowy" i w zupełnie innym stylu niż dotychczas). No i chyba zmienili zasady tańszej/darmowej przesyłki - do tej pory za zam. od 100 zł było 3 zł, a od 200 zł za darmo, a teraz napisali mi, że dopiero od 200-250 zł wysyłają gratis, a o żadnych innych ulgach nie wspomnieli (zamawiałam za ok. 150 zł). No i niestety zdarza im się wystawić koraliki, których potem nie wysyłają tłumacząc się uszkodzeniem całej partii towaru (nie sprawdzają przed wystawieniem?). Ostatnio nie dostałam koralików, na których mi bardzo zależało - co prawda wysłali kasę za te koraliki, ale nie bardzo mnie to urządza Nic, muszę czekać na nową dostawę, ale na szczęście udało mi się wynegocjować darmową wysyłkę (+ dosłanie uszkodzonych elementów) ![]() Z innych sprzedawców, zamawiałam ostatnio u Eliza-Akcesoria - ogólnie OK, tylko posrebrzane kuleczki rzekomo "zaciskowe" okazały się jedynie ozdobne, bo do zaciskania zupełnie się nie nadają (pękają). Ale moja reklamacja została uznana i koszt tych kuleczek (6,99 za 1200 szt) będę miała potrącony z następnego zamówienia. Więc ogólnie jestem zadowolona, szczególnie, że kontakt ze sprzedawcą jest bardzo miły. No i ceny też mają fajne. Niestety kamyczki można kupować tylko w hurcie tzn. na sznury - wycofują się już zupełnie z detalu. Aha, jeszcze jakiś czas temu kupowałam u dwarfy - szczypce i drewniane koraliki - wszystko świetnej jakości. Jestem bardzo zadowolona. |
|
|
|
|
#574 |
|
Zakorzenienie
|
To są kuleczki zaciskowe do np. linki.
Nie nie liczyłam kuleczek, bo ich po prostu nie mam. Nie przysłali mi tych dwóch saszetek...
|
|
#575 |
|
Raczkowanie
|
Dwarfy polecam szczerze. Często kupuję u nich, bo mieszkamy bardzo blisko siebie i mam odbiór osobisty bez kłopotu
|
|
|
|
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
CJ przyśle mi te zaciski, wysyłka na ich koszt i jeszcze jakieś gratisy
|
|
#577 |
|
Zadomowienie
|
drut od jubilexa- miała któraś?
|
|
|
|
|
#578 |
|
Joanna d'Moder
|
ja dzisiaj zamówiłam i zapłaciłam,także dopiero za jakiś czas będę mogła opisać
.Mam nadzieję,że w przyszłym tygodniu dostanę przesyłkę.
|
|
|
|
|
#579 |
|
Zakorzenienie
|
miałam, 0,7
nie mam żadnych wątów do niego
|
|
|
|
|
#580 |
|
Zadomowienie
|
Ja jako bardzo początkująca w kwestii biżu, zbyt wielu doświadczeń ze sprzedawcami na all nie mam, ale z czystym sumieniem polecam Bostarbb - przesyłka dotarła z prędkością światła, zawartość w porządku + miły gratis
![]() U CJ właśnie wczoraj złożyłam zamówienie, zobaczymy jak długo paczka będzie szła - mam nadzieje, że ją dostane do końca tygodnia. Przy okazji mojego pierwszego postu - witam Wszystkie biżuteryjki, jestem oczarowana Waszymi pracami |
|
|
|
|
#581 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#582 |
|
Zakorzenienie
|
myślałam że to 999 jest miękki
wydaje mi się że są dwa rodzaje drutu 930: twardy i miękki...
|
|
#583 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przesyłka zależy od poczty Nie od sprzedawcy
|
|
|
|
|
|
#584 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#585 |
|
Wtajemniczenie
|
no włąsnie... zwłaszcza, ze w większości zagranicznych sklepów jest zwykle podział na drut tej samej proby i grubosci twardy i miękki... to nie zalezy od tego .025/.03 z czego jest zrobione...?
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy nie wiecie co się dzieje z Eliza-Akcesoria i Eltay? Przyznam, że dawno do nich nie zagladałam, ale chciałam cos zamówić, a na allego piszą, że uzytkownik nie ma w tej chwili wystawionych żadnych przedmiotów...zmienili nazwy? Czy co?
|
|
|
#587 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem jak z Eliza, ale Eltay ma nowe konto eltay-sc
|
|
|
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, bo az mnie zaciekawilo co z Eliza-Akcesoria, wiec zadzwonilam do nich
![]() Maja remanent, a aukcje maja byc po 12 stycznia
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam u maruszka5 kilka kamieni bo miała to czego potrzebowałam dla klientki. Szybko wysłane i wszystko ok.
|
|
#590 | |
|
Zakorzenienie
|
A to nawet nie wiedziałam
dzięki ![]() Cytat:
|
|
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
Ja za ro rozwiazalam zagadke tajemniczego "papieru toaletowego" w jaki ANTYKWARIATeduPL pakuje swoje przesylki. Jest to zielony recznik papierowy raczej takie jakie rwie sie z metra. Na moja prosbe, by nie przysylac mi tak poprzednio przesylki dostalam odpowiedz, ze towar ma być zapakowany porządnie i ma dojechać cały do klientów a nie estetycznie.
No to dojechalo "cale"... ![]() Czy ktoras z Was jesli miala podobna sytuacje z jakimkolwiek sprzedawca, ze cos doszlo uszkodzone to czy to reklamowala i z jakim skutkiem? Wyslalam im maila, ale na odpowiedz bede musiala poczekac do jutra
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
fuj!
w taki papier?
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
lekko sie porwal jak probowalam usunac brazowa tasme pakowa jaka widac... a koloru na zdjeciu tak dobrze nie widac, ale jest szaro - zielony...
|
|
#594 |
|
Zadomowienie
|
No cóż.. Ja z tym sklepem też dziwnie miałam, nie wiem nawet czy pisałam o tym, czy nie. W każdym bądź razie potrafią dać klientowi, który odbiera osobiście niesparowane rzeczy mimo prośby
|
|
|
|
|
#595 |
|
Wtajemniczenie
|
substytut - Czy Ty przewidziałas, że coś bedzie nie tak, że fotki zrobiłas?
ech... myśle,że powinni pozytywnie rozpatrzyc Twoją reklamacje i Ci dosłać uszkodzony element. Ale ogolnie to jest karygodne... jak już chcą tak owijać, a nie w woreczki pakowac (które i tak sie pozniej zuzyje) to są takie fajne taśmy z czegoś na wzór styropianu tylko cieniutkie- to by było lepsze rozwiazanie... ech.... |
|
|
|
|
#596 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() i jak widać to ich 'porządnie' nie oznacza 100% bezpieczeństwa ![]() a reklamacje powinni uznać
|
|
|
|
|
|
#597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Woreczkow owszem uzywaja, ale nie "dilerek" tylko zwyklych foliowych, tylko malych. I mam nadzieje, ze reklamacje uznaja, bo poza peknieta zawieszka mam brak w przesylce. Ale na odpowiedz musze czekac do jutra...
|
|
|
#598 |
|
Wtajemniczenie
|
no tak... jeszcze lepiej...
mimo, że pare rzeczy mi sie tam spodobało to sie nie skusze no chyba, że zaprzestaną tych żałosnych praktyk |
|
|
|
|
#599 |
|
Zadomowienie
|
O BOZE!!!!!!!!!!!!!!
tragedia jakas, porazka. Absolutnie powinnas reklamowac. Jak mozna owijac w papier toaletowy?! Ja to bym sie poszula ze nie dosc ze poszkodowana bo sie potłukło to jeszcze urazonaza tym papierem... SKANDAL! |
|
|
|
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście nie wygląda to estetycznie :/ i wychodzi na to, że swoich funkcji bezpieczeństwa tez nie spełnia :/
Dostałam dziś paczkę od CJ o dziwo doszła do mnie w dośc szybkim tempie, wszystko sie zgadza, także jestem zadowolona Gratisów nie było, ale już sie do tego przyzwyczaiłam Póki co nie narzekam na tego dostawcę...oby jak najdłużej
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.

)- ja bym i tak sceny nie robiła o taką "pierdułke" bo wieksze braki sie zdarzają.
nie ma sensu sie nerwic (w moim przypadku) 
). A jeśli bardzo Ci się spieszy, to nawet dosyłają od razu reklamowane elementy.
Nic, muszę czekać na nową dostawę, ale na szczęście udało mi się wynegocjować darmową wysyłkę (+ dosłanie uszkodzonych elementów)

w taki papier?