|
|
#121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na ile wam starcza 15ml, 30ml, 50ml, 100ml perfum? :)
Zanim trafiłam na forum Wizażu, a w szczególności na dział perfumy wystarczało mi 100 ml i to niezbyt markowych na rok, nie wiem teraz jak to możliwe
ale tak było Teraz 30 ml wystarcza mi na max dwa tygodnie, ale ciiii
|
|
|
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Megi, jesteś lepsza ode mnie
hihi A sądziłam, że to trudne.Chyba aktualnie dzierżysz tytuł Najszybszego Zużywacza Perfum tutaj
|
|
|
|
|
#123 |
|
Zakorzenienie
|
Raz mi sie zdarzylo, ze zuzylam 30ml w ciagu miesiaca. To byl Flowerbomb. Teraz zafundowalam sobie setkę;-)
|
|
#124 |
|
To ja :)
|
Odlewka 5ml Acqua Fiorentina wlasnie mi sie skonczyla -po 2 tygodniach
|
|
#125 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
musze sobie poczytać wcześniejsze wypowiedzi w tym wątku, ale tytuł nawet mi się spodobał![]() Im szybciej się zużyje, tym szybciej można kupić coś nowego ![]() właśnie z takiego założenia wychodzę i dlatego nie żałuję sobie
|
|
|
|
|
|
#126 |
|
Konto usunięte
|
Mnie jest trudno powiedzieć na ile starczają mi perfumy gdyż moja fascynacja rozpoczęła się wiosną i tak naprawdę od tamtego czasu kupuję różne pojemności i jeszcze ani jednej flaszki nie zużyłam. Ale jak tu można je zużyć skoro mam ich naprawdę sporo i codziennie pachnę czym innym.
|
|
|
|
|
#127 |
|
Zadomowienie
|
anka_res, trochę poczytałam
![]() Wnioski są takie że rzeczywiście szybko zużywam... Tyle że ja liczę to w ten sposób, że 30 na dwa tygodnie jeśli używałabym tylko danych perfum. Jeśli równoczesne używam trzech trzydziestek, to wystarczą mi na półtora miesiąca i tak dalej ![]() No ale to i tak szybko. Jednak chyba perfumy słabo mnie się trzymają, bo nie słyszę raczej komentarzy na ten temat. Lubię "doperfumować" się (nie wiem czy jest takie słowo ) w ciągu dnia, jeśli zapach jest słabszy/ delikatniejszy nawet kilka razy |
|
|
|
|
#128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja 30 w pół roku wykończyć nie mogę
|
|
|
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam identycznie, też się doperfumowuję, ale przy killerach typu Obsession wolniej to idzie.Mam w zwyczaju używać dwóch flakonów na raz, jeden do roboty (mszczę się za korporacyjną uniformizację zlewając się a to Angelem, a to Obsession , muahahaha), a na popołudnie i na wieczór - coś innego. Aktualnie Rumeur (boski!!!). Aha, jak wspomniałaś powyżej to tempo szalenie mi odpowiada, bo inaczej gromadziłyby mi się niezmierne ilości flaszek, ponieważ nie umiem pohamować zakupów![]() Lubię, oszczędzam na nie, wydaję ciężko zarobione kieszonkowe - czemu mam sobie żałować???![]() ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Pół psika dziennie??
Edytowane przez anka_res Czas edycji: 2009-08-16 o 23:55 |
|
|
|
|
|
#130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Anko - zużywaniowa siostro niech wystarczy, ze napiszę - kupione miesiąc temu Diamonds Armani - została połowa z 50 ml ![]() w tym czasie ubyło tez hmmm, sporo z innych flaszek, np. w tydzień zużyłam z 10 ml Coco mademoiselle a co będę sobie żałować, już do mnie leci coś nowego i tak wymieniaja się na półce, a ja bez wyrzutow mogę testować ![]() A co do 30 ml na poł roku - jestem w stanie w to uwierzyć, poniewaz moja mama tak używa perfum, chyba 30 nawet na rok. Tyle że ja nigdy nic nie poczułam od niej, to jednak moim zdaniem za mała ilosc zeby cokolwiek poczuć. |
|
|
|
|
|
#131 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
w pierwszym momencie przeczytalam "uzywana siostro" i nie wiedzialam czy Ty mi Anie obrazasz, chyba za duzo o tych stringach wczoraj bylo ![]() ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#132 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Natknęłam się an ten wątek no i zaczęłam się zastanawiać na ile co mi starcza
Wychodzi, że 100 to nawet i na 2 lata, 50 z rok, 30 jakieś pół roku, 15 to kwartał. Chociaż to zbyt uogólnione - taka średnia, bo wszystko zależy w sumie ile się ma obecnie zapachów, ile używa aktywnie, ile od czasu od czasu etc. Chociaż dla przykładu, jedną 15-kę mam od czerwca i jeszcze nawet do połowy nie doszłam
|
|
#133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ale jak to inaczej ująć ![]() O stringach nie czytałam ![]() Tak, Diamonds sa raczej delikatne , ale uwielbiam
|
|
|
|
|
|
#134 |
|
Zadomowienie
|
hmmm ciezko mi jest odpowiedziec na ile mi starczaja dane ilosci,ze wzgledu na to,ze codziennie uzywam innych zapachow.Ostatnio zuzylam 30ml. Armani mania a staly u mnie z 4-5mies.
|
|
|
|
|
#135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żałuj Jest w wątku oryginał czy podróbka.
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#136 |
|
Zadomowienie
|
Zaczęłam się zastanwawiać na ile starcza mi dana pojemnosc, ale póki co, od 2,5 roku, kiedy to zaczęła się moja przygoda z perfumami wykończyłam tylko 1 flakon - CK Be 100 ml z 2 miesiące, ale to był baaardzo ulotny świeżak, którym schładzałam się w upalne lato
.Duże pojemności zazwyczaj kupuje świeżaków, bo sa ulotne, i wstarcza mi na około 2 lata, bo używam głównie wiosną i latem. 50 to słodkości, ale i tak mam je długo. 30 mam jedną i kilka odlewek. Wsyztkie flakony jeszcze mam w jakims stopniu zapełnione więc chyba nie da sie powiedzieć w ile czasu zużyjemy daną pojemność. Nie wyobrażam sobie zużyć 100 ml np L Lolity i 100 ml Herba Fresca w takim samym czasie.
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
hmm... 30-tka starcza mi na 5-6 miesięcy przy codziennym używaniu i w dodatku przy 2-3 krotnym dopsikiwaniu w ciągu dnia. Zapachy, którymi nie pachnę na co dzień schodzą mi w żółwim tempie. 30 kupiona rok temu w maju, a ubytek wynosi może z 7 ml
euphoria kupiona prawie 2 lata temu - 100 ml - nawet do 2/3 jeszcze nie doszłam. Takie Eternity Moment i Cinema, która maleje mi w oczach, a wcale ich tak często nie używam
|
|
#138 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jest taki obfity. i pewnie dlatego...
|
|
|
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
30 ml starcza spokojnie na pol roku jesli nie wylewasz go na siebie codziennie tlyko psikasz
![]() a 50 ml no to 9 miesiecy?? roznie, zalezy ile psikow dajesz, ja lubie dawac po jednem za ucho, takie srednie psiki nie "calosciowe" bo akurat uzywam mocnych waniliowych perfulm, i nie chce sobie wrog ![]() wiec jak po 1 psiku to 50 moze i na rok raczej starczyc przy dobrych wiatrach |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#140 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Minipsiki
|
||
|
|
|
|
#141 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
OMG, to muszą być ćwierć psiki Na pół roku 30 ml wystarczyłoby mi, gdybym jednocześnie używała dwóch czy trzech innych flakoników. I bynajmniej nie wkąpię się w perfumach, a stosuję je z umiarem- też używam HP Diora, i kilku innych mocniejszych zapachów. Mimo wszystko perfumy kupuję, żeby można je było choć trochę czuć, a nie po to, żeby sobie pół kropelki rozetrzeć na nadgarstku pod swetrem czy za uchem
|
|
|
#142 |
|
Szef ds. Wymianek
|
|
|
|
|
|
#143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nawet w tych smutnych, przedwizażowych czasach i szczerze - -perfumach z byle jakiej półki - 100 ml starczało mi tylko na rok. A w zasadzie to w ogóle nie używałam, ot, tak jak mi się przypomniało. To muszą być naprawdę bardzo małe psiki
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#144 |
|
grozi wypollizowaniem
|
u mnie to by sie nawet zgadzało- jak miałam moją pierwszą flaszkę- Pradę to uzywałam jej codziennie przez 3 miesiące (oprócz weekendów) i zuzyłam ok połowy
teraz trudno mi cokolwiek powiedziec, bo uzywam i flaszek i odlewek i próbek, ale ogólnie wrazenie mam takie ze jakoś sie to wogóle nie zuzywa
|
|
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o dżizas, przeczytałam-,,którym schlałam sie w upalne lato'' ja nie pamiętam kiedy ostatnio coś skończyłam-za dużo tego |
|
|
|
|
|
#146 |
|
Zadomowienie
|
100 ml alkocholu?
![]() Na wykończeniu mam Ninę NR, używam rzadko, bo mi szkoda, kiedyś częściej. Mam tak, że uzywam 1 perfum max 4-5 dni, potem zmiana. 50 ml Niny zakupiłam...chyba w marcu 2007, więc 2,5 roku. Na początku używałam gęsto, ale im bliżej dna tym bardziej sobie skąpię. Zuzywam dziennie około 10-12 psików świeżaków typu Herba Fresca, Funny! oraz około 5-6 psików takiej Niny, Flowerbomb, Lolity czyli 3 psiki rano, a potem ze dwa razy dopsikuję.
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
ja używam rano 3-4 psiki
W dodatku mam kilkanaście flakonów na rózne proy dnia i roku, więc taka 30-tka postoi u mnie rok-dwa (zależy czy np. codzienny i ulotny świeżuch, czy wieczorowy killer na specjalne okazje) 50-tki jeszcze żadnej nie ukończyłam (za młoda kolekcję mam, ale przypuszczam, że też koło roku-dwóch...)
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
Doprawdy, nie mam pojęcia
![]() Ze względu na dużą ilość płynu, mam trochę jak Khy Ponadto organicznie nie znoszę malutkich buteleczek - kupuję tylko to, co w danej chwili podoba mi się szaleńczo i mam zimny dreszcz na plecach na myśl, że szybko się skończy. ![]() Malutkie buteleczki są, owszem, urocze, ale na litość, nie noszę buteleczek na głowie, tylko zapach na skórze. Czasami spryskuję się obficie, kiedy indziej kropla z fiolki - nie ma reguły. Jedynym flakonem, w którym poziom płynu obniża mi się zauważalnie jest jak pisała Bieta, Hermesowy Ogródek Śródziemnomorski. Oprócz tego, obserwacje "o, ubyło!" zdarzają mi się jedynie po odpsikaniu z moich flakonów odlewek dla innych osób.
Edytowane przez martwa papuga Czas edycji: 2009-09-16 o 15:18 |
|
|
|
|
#149 |
|
Rozeznanie
|
na nieskonczonosc jedynie rzeczy z LO wykorzystalem adidasy itd
teraz uzywane czesto i obficie Pi ma juz ponad rok a moze 15-20% zuzyte ale tak szczerze to jakbym mial psikacza ktorym codziennie sie psikam to gdzies 100ml na 2-3miechy ale zaznaczam codziennego stosowania a niekiedy nie potrzebuje pachniec, nie mam ochoty, mam bol glowy lub prace w domu przy kompie wtedy zapach by mnie rozpraszal tylko a ostatnio zuzyte opakowania to .... probki ;D a kolejne musze zamowic wiec czasami jest tak ze nie uzywam w ogole perfum z polki tylko po zamowieniu 5 probek testuje i testuje i spokojnie na 2 tyg starczaja
|
|
|
|
|
#150 |
|
Rozeznanie
|
Różnie. Nie darzę sympatią setek,bo zanim je zużyję, to już mi się zapach nie podoba. Amor Amor 100ml zużyłam bardzo szybko, w 3 miesiące, przy czym używałam ich codziennie i nie miałam przy sobie reszty perfum(do tej pory nie wiem jak mi się to udało)Im świeższy zapach, tym szybciej go zużywam, niektóre ze świeżaków traktuję po prostu jako orzeźwiającą mgiełkę do spryskiwania. Teraz, po powiększeniu kolekcji - perfumy ubywają coraz wolniej. 30 ml wg mnie to sporo, szczególnie jeśli ma się jeszcze inne perfumy. W każdym razie nie mam obsesji na punkcie wysychającego flakonika
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.

ale tak było

hihi 

) w ciągu dnia, jeśli zapach jest słabszy/ delikatniejszy nawet kilka razy 

a ja 30 w pół roku wykończyć nie mogę
, muahahaha), a na popołudnie i na wieczór - coś innego. Aktualnie Rumeur (boski!!!). Aha, jak wspomniałaś powyżej to tempo szalenie mi odpowiada, bo inaczej gromadziłyby mi się niezmierne ilości flaszek, ponieważ nie umiem pohamować zakupów