![]() |
#271 |
Raczkowanie
|
Dot.: Stephen King
A gdyby ktoś miałby mi streścić w paru zdaniach jaki jest King,
jego styl pisania, jakie są jego ksiązki itp. ? Bo ja nie znam Kinga, a ostatnio chodzi mi po głowie kupno ksiązki, ale mam obawy czy jego styl bedzie mi pasował...
Kobieta łatwa do zdobycia, może być trudna do zniesienia... Książki - wymiana: Vasconcelos, Czepiel, Fitzgerald, Beauman, Fielding i inne książki... https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post16594958 Kosmetyki - wymiana: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post13661126 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Rozeznanie
|
Wszystkie odpowiedzi znajdziesz w tym wątku, wystarczy poczytać. Jak widać my, kingomaniaczki, czytamy i zachwycamy się, więc można tylko polecić - o ile oczywiście lubisz czytać powieści grozy, horrory i masz ochotę na dobrą historię.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Wtajemniczenie
|
Czytam teraz "wszystko jest wzgledne.14 mrocznych opowiesci".Muszę przyznać,że dłuższy odpopczynek od Kinga dobrze mi zrobił.Teraz nie mogę się oderwać od jego opowiadań.Jak już 1 zacznę,to muszę przeczytać do końca,nie ma mowy o odłożeniu książki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Raczkowanie
|
Uwielbiam tworczosc Kinga. Do tej pory przeczytalam: Miasteczko Salem, Cujo, Christine, Smetarz dla zwierzakow, Misery, Mroczna polowa, Worek kosci, Lowca snow, Historia Lisey i opowiadania Marzenia i koszmary.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
Smetarz dla zwierzaków i Lśnienie- naprawdę dobre książki. Niedawno zaliczyłam też Regulatorów. Sama nie wiem, może nie znam się na horrorach, ale strasznie mi się nie podobała.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
Wtajemniczenie
|
ja tez kocham Kinga...ostatnio przeczytałam: "Komórka", "Miasteczko salem" (drugi raz), "Serca Atlantydów" (absolutne mistrzostwo!!!, "Carrie"...
Czytam sobie Kinga od 4 lat i ciągle mi się nie znudził ![]() A jak mam ochote na coś mocniejszego to biorę Matertona ![]()
![]() |
#277 |
Raczkowanie
|
Drogie wizazanki a co moglybyscie polecic na poczatek "przygody" z tworczoscia Kinga?
Bo ja wlasnie che cos przeczytac ale nie wiem od czego zaczac:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A "Lśnienie",to moja ulubiona książka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#280 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#281 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj skńczyłam czytać Martwą strefe ehh... jak się popłakałam na końcu
![]() Księżke w 3 dni pochłonełam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cheer- swoją przygodę z Kingiem zaczęłam właśnie od "Cmętarza", a potem chciałam już tylko więcej i więcej ![]() ![]()
Edytowane przez goldfish3000 Czas edycji: 2007-08-07 o 23:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#285 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Co jeszcze do "Lśnienia",to zgadzam się z goldfish3000 ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 |
Rozeznanie
|
a moją pierwszą książką Kinga była 'Christine'. Potem przeczytałam nieco bardziej brutalną 'Desperację' i juz wtedy wiedziałam, że chcę jeszcze, chcę wszystkie.........!
![]() Polecając na początek...... to Cmętarz! Zrobił na mnie największe wrażenie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() "komorka" też nie zla chociaz nowka sztuka ![]() Czytała ktora z Was "Chudszego"? Widzialam niedawno zapowiedz serialu łudząco podobnego do tej ksiazki ![]() A ostatnio w tv leciał film na podstawie "Ludzi w żółtych płaszczach"... chyba "Kraina wiecznej szczesliwosci".
![]() |
![]() |
#288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Film odarty ze swoistej metafizyki tej historii i z całej magiczno-nostalgicznej otoczki. Próbuję to zwalać na karb lat, w jakich powstał ten film. Marzę o prawdziwej ekranizacji, dokonanej przez jakiegoś człowieka, który rozumie Kinga, wyławia sedno jego historii. Może Frank Darabont?
![]() |
![]() |
#289 |
Raczkowanie
|
A wiec po przeczytaniu waszych rad (za ktore serdecznie dziekuje<cmok>) wybralam sie do biblioteki i...wiekszosci z waszych propozycji nie zastalam:/
Wypozyczylam Christine (Foxinazaczynam tak jek ty:P) i Zielona mile. Mam nadzieje ze mi sie spodoba. Jeszcze raz dziekuje za rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Na szczęście mój chłopak ma pokaźną biblioteczkę,więc teraz nadrabiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Zakorzenienie
|
Po ilu dniach można odebrać książki w Empiku? Zastanawiam się nad zamówieniem, bo widzę, że na stronie internetowej widnieją książki w iście nie-empikowych cenach, na dodatek te, których ja nie mogę dostrzec na empikowej półce.
![]() |
#292 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Patiruda miłego czytania, mam nadzieję, że King również i Ciebie pochłonie! Cytat:
![]() A ceny rzeczywiście są niższe ok 5 % od cen półkowych. Szkoda tylko, że wycofali rabat na książki z klubu nokii ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
Skończyłam Christine i mam mieszane uczucia. Dla mnie, w porównaniu z poprzednimi, czytanymi przeze mnie, książkami naszego autora, wypada trochę słabo.
Za mało czadu w stylu Kinga ![]() A mówiąc serio - czegoś mi tu brakowało, akcja to zwalniała, to przyspieszała, nie mogłam się wczuć w klimat, koniec też nastąpił nagle. No i to, czego przy żadnej poprzedniej książce nie było - niestety schematyczność i przewidywalne zakończenie ![]() Teraz napaliłam się na Cujo, niestety będzie trudno dostać...W bibliotece brak, w Empiku podobnie, zostaje Allegro, tylko, że stan tych książek często zostawia wiele do życzenia. Ale nie ustaję w poszukiwaniach ![]()
![]() |
#295 | |
KWC
|
Cytat:
Teraz dorwałam się wreszcie do jego najnowszej książki: "Komórka". Na razie przeczytałam dopiero kilkadziesiąt stron i cały czas mam wrazenie, że to nie jego "dziecko". Styl zupełnie nie taki, no chyba, że to wina tłumacza (chociaż nie wydaje mi się). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Zakorzenienie
|
Podobno Stephen nie pamięta tego okresu, w którym pisał Cujo...
![]() Zwalmy to na karb tamtych dni ![]() Ja zaczęłam czytać Komórkę kilka m-cy temu. Przeczytałam około 100 stron i nie wciągnęło mnie. Faktycznie, coś w tym jest, że to jakby nie jego styl do końca...W każdym razie - też to zauważyłam. Komórka nie jest taka znowu najnowsza ![]()
![]() |
#297 |
KWC
|
a w Polsce ukazało się coś jeszcze po Komórce?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Raczkowanie
|
Ohh jak dla mnie stephen king to klasyka... uwielbiam jego ksiazki... Moj cel: przeczytac wszystkie utwory Stephena Kinga... Tylko ze ich jest mnostwo!!
![]()
Szłam ulica osobna... jakby nieoswojona jeszcze ze światem.. idę na pewno dalej niż wszyscy, naznaczona niebytem i tak zagłębiona w sobie jak nie bywają nawet ludzie ze śmiercią u wezgłowia... Spotykasz mnie... zjawę pośrodku tłumu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
KWC
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:47.