![]() |
#421 |
Zadomowienie
|
Dot.: Stephen King
ok dziewczyny, czy istnieje ktoś lepszy od Kinga?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 |
Raczkowanie
|
![]() Polecam "Worek Kości" i "Carrie", co do drugiego: oglądałam ekranizację jak się nie mylę z 76 roku ![]() Rzeczywiście biblioteki są kiepsko zaopatrzone w książki Kinga, na dodatek cały czas nie moge dostać 'Christine", bo jakaś kreatura ciągle nie oddaje I tomu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Rozeznanie
|
A ja przekornię polecę
![]() Neil Gaiman. Czy lepszy od Kinga? Hmm. Inny na pewno. Jego pisarstwo jest takie... smaczne. Polecam na początek opowiadania "Dym i Lustra". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 |
Zadomowienie
|
Nie no, King jest super
![]() przeglądając Wasz wątek nakręciłam się na czytanie, teraz czytam "Uciekiniera", następnie w kolejce "Skazani na Shawshang" potem "Colorado Kid" a potem "Smętaż""(Wszystko leży i czeka ![]() ![]() Dotychczas przeczytałam: "Misery" " To" "Podpalaczkę" "Komórkę" mało ale zawsze coś ![]() Póki co nie mam wiele do powiedzenia, wszystkie książki które przeczytałam były super <tak>, mam nadzieję, że niedługo będe mogła aktywniej podyskutować
![]() |
![]() |
#425 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale widziałam wysokie notowania na biblionetce, wię na pewno się skuszę. A Selfish co byś poleciła jeszcze z jego twórczości, może niekoniecznie w formie opowiadań? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 |
Rozeznanie
|
No to oczywiście "Gwiezdny pył" (po prostu konieczność), no i "Nigdziebądź". To powieści, obie świetne.
A tak bardziej pod horror, to Gaiman pisze od lat scenariusz kultowego komiksu grozy Sandman. Też warto: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Sandman_(Vertigo) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 |
Rozeznanie
|
Mój ulubiony pisarz
![]()
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny! Przeżyłam ostatnio trochę dziwną sytuację. Mianowicie, natknęłam się w pracy na książkę, nawet nie pamiętam już jaką, ale to nieistotne, wydawnictwa Albatros A. Kuryłowicz i na wewnętrznej stronie okładki wzrok mój przykuła reklama innych pozycji tego wydawnictwa, bo wśród nich dostrzegłam książkę, na okładce której był klown wychodzący z kanału.
Patrzę, a to "To", nie mogłam uwierzyć własnym oczom, bo byłam przekonana, że jedynym wydawnictwem "Tego" jest książka w czarnej okładce z maskotką klowna wydawnictwa Prószyński i S-ka. I tu się zaczyna problem. Na tej stronie znalazłam listę pozycji Kinga wydanych przez Albatrosa, ale "Tego" na niej nie ma... Tu dowód: http://www.i-ksiazka.pl/view_book_li...k_ko=-1&puste= I nie wiem czy tamta reklama na okładce pokazywała pozycje, które dopiero co się ukażą (byłoby wprost cudownie!), czy te które już są obecne na rynku...Tyle, że ja się nie spotkałam z tym wydaniem "Tego". Może któraś z Was widziała to wydanie? Na okładce widnieje Pennywise wynurzający się z kanału, wokoło rośnie zielona trawka.
![]() |
#429 |
Konto usunięte
|
Cheer, ta lista do której dałaś link jest niekompletna.
![]() Brakuje na niej niektórych pozycji... np. 'Marzenia i Koszmary', 'Regulatorzy', 'Dolores Claiborne', 'Cztery Pory roku'... i kilku innych wydanych w Albatrosie. ![]() Tym samym 'To' mogło się ukazać, a nie zostało wyszczególnione w liście. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Poszukałam troszkę i tak: Na polskich stronach Kinga podane są dwa wydawnictwa 'Tego': Zysk i Ska oraz Amber.... Ani słowa o Prószyńskim i Albatrosie... ![]() A tak w ogóle to naprawdę widziałaś 'To' wydane przez Prószyńskiego? ![]() Opis okładki podany przez Ciebie pasuje do Zysku... ![]() Pytam bo lubię książki Stefka od Prószyńskiego... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 |
Zakorzenienie
|
Oj, rzeczywiście mógł być to Zysk i S-ka, bardzo mi się mylą te wydawnictwa...
Chciałabym, żeby to była reklama zapowiadająca nowe wydania, ale obawiam się, że to była reklama książek już wydanych, bo widniały tam też inne pozycje Kinga, te, o których wiem, że na 100% są wydane. Ciekawa sprawa!
![]() |
#433 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Polujesz na nowe tłumaczenia? Możesz mi wyjaśnić o co chodzi? ![]() Ano. (zapożyczone od Juda Crandalla, tego od cmentarza... ups! cmętarza dla zwieżąt... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;6441772]A ciekawi mnie, dlaczego tak emocjonuje Cię fakt, iż książka może zostać wydana, a gdy istnieje możliwość, że już została to pojawia się w Twoich słowach nutka zawodu...
![]() Polujesz na nowe tłumaczenia? Możesz mi wyjaśnić o co chodzi? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#435 |
Rozeznanie
|
"To" faktycznie niełatwo można kupić. Jest na pewno także wydane przez wydawnictwo Kameleon:
http://www.lideria.pl/sklep/opis?nr=28314 A w ogóle to Kinga mało kto nie próbował wydawać, bo to pewny zysk ![]() W Polsce na pewno: Albatros, Kameleon, Świat Książki, Prószyński i s-ka, Amber, Zysk i s-ka... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#436 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, czytałyście 'chudszego?' bo chciałam wpożyczyć, ale w biblio nie mają i nie wiem czy może przypadkiem nie zakupić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#438 | ||
Konto usunięte
|
Iiiiiii.... to ja w głowę zachodzę o co może chodzić, a Ty taki prozaiczny powód podajesz...
![]() Cytat:
Cytat:
To tak jak w Albatrosie jest seria 'Literka'... ![]() _________ Czytałyście 'łowcę snów'? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Wtajemniczenie
|
oj dawno tu nie zaglądałam, ale o Kingu pamiętam
![]() teraz czytam Sklepik z marzeniami - wciągnął mnie na maxa Podobno ukazała się jakaś nowa pozycja Kinga- wie ktoś co to? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Wtajemniczenie
|
Duma Key
![]() z tego co widze u nas jej jeszcze nie ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Konto usunięte
|
Selfish, ekspercie nasz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#444 |
Zakorzenienie
|
Skazani na Shawshank moim zdaniem superksiązka. Ale po przeczytaniu Desperacji jakos się zniechęciłam... Ogólnie uważam Kinga za dobrego pisarza, ale o specyficznym stylu, nie wszytkim on opowiada. Moj tato zachwyca się każdą jego ksiązką ja całą przeczytałóam tylko jedną, resztę porzucalam w polwie mimo ze wiem, ze pan King lepiej konczy niz zaczyna
![]()
![]() |
#445 |
Zakorzenienie
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;6451641]
Na tej stronie, którą podała Selfish jasno jest napisane: 'To' zostało wydane w serii 'Kameleon' wydawnictwa Zysk i Ska. To tak jak w Albatrosie jest seria 'Literka'... ![]() Zasugerowałam się tym, że Selfish napisała, że Kameleon to wydawnictwo. Mam duże zaufanie do ludzi i często mnie to gubi. Mam prośbę do czytelniczek Kinga! Szukam i szukam tego "Tego" ![]() Na stronie Zysk i S-ka wyczytałam, że nakład wyczerpany. Jednak. I tu moja prośba: jakby się któraś z Was natknęła gdzieś w internecie, w księgarni, antykwariacie, gdziekolwiek na "To", proszę o cynk! ![]() Edit: Czy ja śnię czy tutaj nie jest napisane "nakład wyczerpany, powiadom kiedy pojawi się na stanie" (jak na innych stronach) i można zamówić "To" w tej cenie? ![]() http://wysylkowa.pl/ks706498.html
![]() |
#446 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chyba zamówię.... ![]() Ale zanim to zrobię to jeszcze się przelecę do antykwariatu u siebie w mieście... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;6617200]Moim zdaniem, wynika z tego, że można kupować.
![]() Chyba zamówię.... ![]() Ale zanim to zrobię to jeszcze się przelecę do antykwariatu u siebie w mieście... ![]() No moim też, ale chciałam się upewnić, że wszystkie widzimy to samo ![]() Ja zaraz kliknę ![]() ![]() Edit: Szybka decyzja i klik ![]()
![]() |
#448 |
Zadomowienie
|
Oj, uwielbiam Stefcia od lat
![]() ![]() ![]() ![]() Z nowszych lubię bardzo "Rose Madder" i "Pokochała Toma Gordona" ![]() Podobają mi się także "Chudszy", "Gra Geralda", "Sklepik z marzeniami", "Uciekinier", "Bezzsenność", "Wielki marsz" i "Bastion". Nie przepadam natomiast za "Desperacją", "Regulatorami" i "Stukostrachami" - jakoś nie moje klimaty ![]() Najbardziej martwi mnie to, że tak długo czekałam na "Historię Lisey", a gdy w końcu ją dorwałam nie mogłam przez nią przebrnąć - zupełnie nie wiem czemu ![]() Przy okazji drobna prośba, Dziewczyny ![]() ![]()
![]() |
#450 |
Raczkowanie
|
Przeczytałam wszystkie książki autorstwa S. Kinga
![]() Najbardziej przypadły mi do gustu " Wielki Marsz", "Lśnienie", "Smętaż zwierząt", "To", "Worek Kości", "Podpalaczka", "Misery", "Komórka"... Nie podobały mi się: "Pokochała Toma Gordona", "Bastion", "Stukostrachy" - krwiożercza lodówka, pralka i odkurzacz ![]() Mam pytanie: Jakie opowiadanie S. Kinga najbardziej przypadło Wam do gustu i mogłybyście mi je polecić? Przyznam się, że z opowiadań przeczytałam tylko "Przepraszam, to nie pomyłka" i "1408" reszta mnie zwyczajnie znudziła...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:46.