![]() |
#451 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Stephen King
Cytat:
Oj tak ![]() Z tą pozycją koniecznie trzeba się zapoznać ![]() Mgła jest ok, co by nie gadać, ale mi szczególnie przypadł do gustu Jaunting (strasznie podziałał mi na wyobraźnie, szczególnie zakończenie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#452 |
Raczkowanie
|
Sesja się praktycznie już skończyła, także jutro mykam do biblioteki po książki Kinga
![]() ![]()
![]() Edytowane przez Bulinka. Czas edycji: 2008-02-22 o 18:57 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#453 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Kupiłam dwa dni temu najnowsze wydanie "Rose Madder" wydawnictwa A.Kuryłowicz (Albatros), te z bieżącego miesiąca ... I w środku jest TA SAMA reklama "Tego" o której wspominałaś. I oprócz tego jest reklama nowego wydania "Bastiona"! Przeszukałam internet i znalazłam... To zapowiedź! (patrz załącznik) Cytat:
Cytat:
"Mgła"... Plus te wszystkie straszne: "Dola Jeruzalem", "Ciężarówki", "Szara Materia", "Prosektorium numer cztery", "Tratwa", "Szkoła przetrwania", "Babcia" , "Czasami wracają", "Drogowy wirus zmierza na północ"... A tak w ogóle, to zauważyłam, że od opowiadań Kinga oczekuję czegoś innego niż od Jego powieści... inaczej do nich odchodzę i mają inne "zastosowanie"... Dziwne... Ekhmm..... czyje? Ja wiem, że to pewnie literówka, ale jednak trzeba pilnować, by nie robić z Kinga Stinga, a ze Stinga Kinga... Bo King to King, a Sting to Sting, nie wolno mieszać... ![]() Wiadomość dla maniaczek i psycholi-Kingowych : Można słuchać w internecie radiostacji Kinga nadawanej w Bangor, w Maine. Radio WKIT z klasycznym rockiem, mlask... Bardzo smaczna muzyka... KLIK EDIT: "Opowieści Makabryczne" KLIK !!! Widziałyście? Edytowane przez 6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5 Czas edycji: 2008-02-22 o 17:59 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#454 |
Raczkowanie
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;6678046]
Ekhmm..... czyje? Ja wiem, że to pewnie literówka, ale jednak trzeba pilnować, by nie robić z Kinga Stinga, a ze Stinga Kinga... Bo King to King, a Sting to Sting, nie wolno mieszać... ![]() [/quote] o kurcze ![]() ![]() ![]()
![]() |
#455 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;6678046]Ja już wszystko wiem. Kupiłam dwa dni temu najnowsze wydanie "Rose Madder" wydawnictwa A.Kuryłowicz (Albatros), te z bieżącego miesiąca ... I w środku jest TA SAMA reklama "Tego" o której wspominałaś. I oprócz tego jest reklama nowego wydania "Bastiona"![/quote] Maromavath! To rewelacja! Czyli jednak nie była to tylko moja wyobraźnia ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#456 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#458 |
Zakorzenienie
|
No to w końcu dotarłam do was Dziewczyny!
![]() Mimo, że do tej pory za kingomaniaczkę się nie uważałam, ale ostatnio ktoś mnie tak mianował i polecił wasze forum: więc jestem! ![]() Moją pierwszą książką Kinga było "Miasteczko Salem", miałam ok. 14-15 lat i gryzłam paluchy w nocy przy lekturze (był to mój pierwszy horror w ogóle). Strasznie mi się ta książka spodobała. ![]() A oto co do tej pory przeczytałam: 1. Miasteczko Salem 2. Bastion 3. Cujo 4. Zielona mila 5. Bezsenność 6. Martwa strefa 7. Uciekinier 8. Regulatorzy 9. Colorado Kid 10. Mroczna połowa 11. Gra Geralda 12. Dolores Claiborne 13. Carrie 14. Cztery pory roku + 7 tomów "Mrocznej wieży" Za najlepsze z przeczytanych uważam: zdecydowanie "Bastion", potem "Miasteczko Salem" i "Zieloną milę". A z filmów ![]() 1. "Czerwona Róża" 2. "Lśnienie" (obie wersje) 3. "Misery" 4. "Łowca snów" 5. "Miasteczko Salem" 6. "Zielona mila" 7. "Skazani na Shawshank" 8. "Zdolny uczeń" Może coś pominęłam, ale to są filmy, które zapamiętałam... ![]() Widziałyście obie wersje "Lśnienia"? Co o nich sądzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#459 |
Zadomowienie
|
Jestem po lekturze "Komórki" i ... trochę się rozczarowałam
![]() ![]() Akcja rusza z kopyta już od pierwszego rozdziału a to u Stefcia rzadkość - samo w sobie nawet mi się to podoba ale jednak pisarz przyzwyczaił mnie do stopniowego rozwoju akcji ![]() Ogólnie rzecz biorąc "Komórka" nie jest zła, ale w dorobku Kinga jest wiele fajniejszych powieści ![]()
![]() |
#461 |
Rozeznanie
|
hmm czytalam "Stukostrachy: i musze przyznac ze ksiazka.. zaskakujaca.. ale nie poztywnie. byla taka.. nijaka..
za to "carrie" i "LŚNIENIE" bylo po prostu cudowne!
![]() |
#462 | |
Konto usunięte
|
Witam!
![]() Ja pierwsy raz na tym wątku, bo i do tej pory żadnej książki Kinga nie przeczytałam. ![]() Obejrzałam tylko kilka filmów. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
Raczkowanie
|
Ja też zaczynam Komórkę. Lubię styl Kinga, pisze bardzo ciekawie.
Wish upon a star Believe in will The realm of the king of fantasy The master of the tale-like lore The way to kingdom I adore Where the warrior's heart is pure Where the stories will come true Nightwish, "Fantasmic"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#464 |
Przyczajenie
|
A ja właśnie czytam trzeci tom "Mrocznej Wieży" i jestem zachwycona
![]() Drugi tom trzymał trochę bardziej w napięciu, ale nie narzekam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
Konto usunięte
|
Była już rozmowa na ten temat w tym wątku. Przejrzyj sobie go kilka stron wstecz.
![]() ![]() Przyszłam poinformować, że wczoraj był "łowca snów" w telewizji. ![]() Jakże to znacząca informacja, zważywszy na fakt, iż wczoraj należy do przeszłości i nic Wam z tej informacji nie przyjdzie. ![]() No, ale ja to ja. Lubię informować poniewczasie. ![]() Hmmm.... wznowienie "Tego" i "Bastionu" Albatros przeniósł na 2009 rok. ![]() Fajnie. ![]() Pocieszające jest, że "Czwarta Po Północy" z Langorierami ma zostać wydana w lipcu tego roku... Oby. ![]() I pytanie: Miałyście już styczność z książką "Po Zachodzie Słońca" ("Just After Sunset")? ![]() U nas ma zostać wydana w 2009 roku... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#466 |
Zakorzenienie
|
Odświeżam wątek.
Po długich poszukiwaniach dorwałam To Kinga. Leży przede mną i nie mogę się powstrzymać, żeby nie zacząć czytać. Kupiłam ją na wyjazd, więc może jeszcze te 3 dni jakoś wytrzymam. ...albo przeczytam tylko pierwszy rozdział. ![]()
![]() |
#467 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie wizażanki
![]() Ja przeczytałam z książek Kinga po kolei: 1. "Cujo" - płakałam czytając ją. Ostatnie strony to po prostu straszne wyciskacze łez. 2. "Komórka" - nie pamiętam jak ona się skończyła, ale ogólnie spodobała mi się. 3. "Carrie" - połknęłam w 1 dzień. 4. "Smętaż dla zwierzaków" - chyba najlepsza książka Kinga jak dla mnie zaraz po moim numerze 1 "Cujo". Oglądałam "Zieloną Milę" jedynie, bo na "Mgłę" i "1408" nie chcieli mnie wpuścić do kina ![]()
![]() |
![]() |
#468 |
Zakorzenienie
|
podpinam się pod wątek, jestem wielką fanką twórczności Kinga, a teraz czytam "podpalaczkę"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#469 |
Przyczajenie
|
Jestem fanką twórczości Kinga od niedawna. Za "Smętarz" jeszcze się nie zabrałam (w osiedlówce wciąż wypożyczony, a do księgarni nie było się kiedy wybrać...), ale bardzo podobały mi się Sklepik z marzeniami, Worek Kości i Chudszy, szczególnie to ostatnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#470 |
Raczkowanie
|
Ja ostatnio przeczytałam "Regulatorów"
Ciekawa ksiązka,trzymała cały czas w napieciu,chociaz nie działo sie zbyt duzo. Jednak jego opisy sprawiają ze czyta sie te ksiązki lekko i przyjemnie a zarazem jest sie ciekawym kazdego kolejnego zwrotu akcji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#471 |
Raczkowanie
|
dziewczyny zaczynam teraz czytac "bezsennosc" któraś z was czytała?
![]() troche ten wątek wymarł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#472 |
Zakorzenienie
|
Na mnie Bezsenność czeka na półce, zawsze sobie obiecuję, że zacznę a zaczynam co innego.
![]() Od mojego ostatniego wpisu skończyłam czytać 'To'. Jedna z moich ulubionych książek Kinga, chociaż po opiniach spodziewałam się czegoś straszniejszego. ![]()
![]() |
#473 |
Raczkowanie
|
jak na razie całkiem ok:P ale przeczytałam zaledwie niecałe 100 stron,troche za duzo opisów, i na początku nic ciekawego sie nie dzieje,mam nadzieje ze sie rozkreci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#474 |
Zakorzenienie
|
jestem w trakcie czytania Bezsenności
![]() momentami mam ochotę zasnąć bo jest po prostu nudno, ale odkąd do końca zostało mi jakieś 1/4 książki do przeczytania akcja toczy się całkiem interesująco... ale do powieść do rewelacyjnych nie należy ostatnio wreszcie przeczytałam Zieloną Milę i jestem naprawdę pod wielkim wrażeniem, teraz poluję na filmową wersję :P i mam pyatnie- czy fabuła filmu daleko odbiega od oryginału? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#475 |
Rozeznanie
|
Mnie "Bezsenność' się nie podobała. W sumie to jedyna książka Kinga, której nie przeczytałam do końca
![]()
![]() |
#476 |
Raczkowanie
|
Ja ostatnio czytalam "Dolores Claiborne" - troche ciezko napisane jak dla mnie < w formie zeznań tytulowej bohaterki, praktycznie caly czas trwa monolog>
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#477 |
Raczkowanie
|
ja czytałam tylko książki: Lśnienie i smętarz...
ale obie trzymały w napięciu. :0 natomiast ekranizacja Lśnienia przez Kubricka to mistrzostwo świata ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#478 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#479 |
Rozeznanie
|
Witam koleżanki
![]() Ja tez bardzo lubię twórczość Kinga. Pierwsza książką którą przeczytałam było "Lśnienie" i do tej pory podobała mi się najbardziej ... po prostu cudowna. Ostatnio dorwałam "Bezsenność" i się bardzo rozczarowałam nie potrafię przebrnąć przez tą książkę wybitnie mnie nudzi. Na razie przeczytałam: Carrie, Miasteczko Salem, Lśnienie, Podpalaczka, Christine, To, Misery, Mroczna polowa, Gra Geralda i Dolores Claiborne Bardzo prosia bym was o polecenie mi następnej do przeczytania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#480 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:38.