![]() |
#481 |
Zadomowienie
|
Dot.: Stephen King
Czy ktoś czytał z was możne ROK WILKOŁAKA ??
Mam ochotę właśnie jesienią w ciepłym kocu wieczorem przeczytać sobie i odświeżyć specyficzny sposób pisania Kinga ![]() co proponujecie zebym kupila ?? Lsnienie ogladalam czaje sie na kupno i waham sie jeszczenad Dolores..ale ze lubie ksiązki o wilkach to zastanawiam sie co to za wynalazek ten rok wilkolaka ?? doradzi ktos ?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#482 |
Zadomowienie
|
Na twoim miejscu wybrałbym Lśnienie. Rok wilkołaka to specyficzna książka i żeby się nie zawieść najlepiej traktować ją jako ciekawostkę. Podchodzenie do tego nowelkokalendarza z obrazkami jak do zwykłej powieści kończy się najniższymi ocenami i opiniami, że za krótka, że niekingowskie opisy, że niekingowskie postacie itd.
![]() |
#483 |
Rozeznanie
|
Zgadzam sie z rabid co do wyboru... "Lśnienie" powinno Ci się bardziej spodobać, zwłaszcza że Jack Torrance to taka kingowska wersja mitu o wilkołaku, a piszesz że lubisz takie klimaty
![]() Osobiście "Rok wilkołaka" uważam za niezłą lekturę i miły eksperyment w pisarstwie Kinga, ale rozmiarowo to bardziej opowiadanie niż powieść, więc na długi wieczór pod kocem zdecydowanie za mało. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#485 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki za odpowiedz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#487 |
Zadomowienie
|
Czytałam Lśnienie Kinga ale jakoś mnie ta opowieść nie zachwyciła. Jednak film "mgła" był świetny. Czytał ktoś z was?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#488 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#489 |
Zadomowienie
|
Lśnienie to w ogole trauma mojego dzieciństwa
![]() jako mala pamiętam ze widzialam i od tamtego momentu zakochalam sie w Jacku Nicholsonie ![]() ![]() a temtayka....do dzis mam ciarki..mam tylko nadzieje ze sie nie zawiode Mgla...tragiczna ![]() do pewnego momentu trzymala w napięciu..czyli jakies 20 min :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#490 |
Zakorzenienie
|
może polecicie mi jakąś jego książkę?
![]() Bo jak na razie oglądałam smętarz dla zwierząt i zachwycił mnie ![]()
![]() |
#491 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#493 | |
ForceIsStrongInThisOne...
|
Cytat:
Naprawdę typowy King ze stanu Maine.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#494 |
Rozeznanie
|
Jak na razie z twórczością Kinga zapoznałam się z: Bezsennością, Zieloną Milą i Podpalaczką
![]() ![]() A teraz do poduchy "Lśnienie" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#495 |
Zakorzenienie
|
A ja parę mcy temu dostałam od TŻta "christine", ale czekała na takie długie jesienne wieczory jak ten, bo to jednak gruba książka i nie miałam na nią czasu w wakacje, wiec dzisiaj nadszedł na nią ten dzien hehe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#496 |
Zadomowienie
|
Podczas wakacji przeczytałam "Lśnienie (Jasność)", która bardzo mi się spodobała. Wcześniej czytałam tylko "Grę Geralda", która jest naprawdę wyśmienita.
Teraz za bardzo nie mam czasu na Kinga, ale na pewno sięgnę po "Carrie" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#497 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A bezpośrednio po Lśnieniu, czeka na mnie ekranizacja Kubricka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#498 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#499 |
Zadomowienie
|
A czy znacie moze podobnych autorow do Kinga ??
nikt oprocz niego nie potrafi tak zbudowac grozy , ale moze ktos pisze podobnie ?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#500 |
Rozeznanie
|
Dupa ;/ Wielki marsz wypożyczony ;/ musze na niego poczekać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#501 |
Rozeznanie
|
O jej
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#502 |
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj jak byłam w empiku w rzeszowie to sobie kupiłam zieloną milę kinga ;] jest bardzo wciagająca przyznaję
![]() ![]()
![]() |
#503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ktoś wiedział, co dobre ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Rozeznanie
|
Ja przeczytałam całą MW.
Dzieło życia Kinga (co wcale nie obniża wartości innych pozycji) MW wiele ze światów przedstawionych w powieściach Kinga ze sobą łączy, przeplata wątki, jest intertekstualną grą z Czytelnikiem... Ech, dużo by pisać, po prostu MW powinna doczekać się porządnej krytycznej monografii. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#506 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jest dla mnie Biblią wśród innych książek, najgenialniejszą opowieścią o życiu i wyborach, cudowną epopeją o przemijaniu, miłości, bólu i pokucie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#508 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, możecie się troszkę wgłębić w temat Mrocznej Wieży? Kocham Kinga, jednak boję się, że ta saga jest zbyt fantastyczna dla mnie..
Polecam jego najnowsze dzieło - 'Ręka Mistrza'. Wciągnęła mnie niesamowicie, dla mnie to typowy, mój King, takie jego książki kocham najbardziej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Konto usunięte
|
![]()
Właśnie zaczęłam czytać "Rękę Mistrza".
Wiecie, że King jest podejrzewany o korzystanie z usług ghostwritera? A co Wy o tym myślicie? Sądzicie, że King jest autorem wszystkich tekstów sygnowanych swoim nazwiskiem? Nie podlega wątpliwości, że King jako autor jest niespójny, wystarczy prześledzić jego dorobek życiowy, aby się o tym przekonać, ale czy ta niespójność jest wynikiem pracy kogoś innego? Szczerze mówiąc wolę myśleć, że SK to utalentowany gość, a te wszystkie teksty są wynikiem jego ciężkiej pracy, aniżeli jakiegoś anonimowego pisarza. Edytowane przez 6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5 Czas edycji: 2008-12-21 o 16:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#510 |
Wtajemniczenie
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;10161365]Właśnie zaczęłam czytać "Rękę Mistrza".
Wiecie, że King jest podejrzewany o korzystanie z usług ghostwritera? A co Wy o tym myślicie? Sądzicie, że King jest autorem wszystkich tekstów sygnowanych swoim nazwiskiem? Nie podlega wątpliwości, że King jako autor jest niespójny, wystarczy prześledzić jego dorobek życiowy, aby się o tym przekonać, ale czy ta niespójność jest wynikiem pracy kogoś innego? Szczerze mówiąc wolę myśleć, że SK to utalentowany gość, a te wszystkie teksty są wynikiem jego ciężkiej pracy, aniżeli jakiegoś anonimowego pisarza.[/QUOTE] Też właśnie czytam "Rękę mistrza" , która typowym, jak tu ktoś napisal "Kingiem ze stanu Maine" nie jest i czasem trudno mi sie dosukac go w tej ksiażce ale zobaczymy jak to bedzie po połowie bo uwierz mi ze sie rozkreca i na pewno bedzie cos niesamowitego jak to u niego ![]() ![]() W anonimowego pisarza nie wierze...albo nie chce tak jak Ty ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.