![]() |
#541 |
Zadomowienie
|
Dot.: Stephen King
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;6678046]Ja już wszystko wiem.
Kupiłam dwa dni temu najnowsze wydanie "Rose Madder" wydawnictwa A.Kuryłowicz (Albatros), te z bieżącego miesiąca ... I w środku jest TA SAMA reklama "Tego" o której wspominałaś. I oprócz tego jest reklama nowego wydania "Bastiona"! Przeszukałam internet i znalazłam... To zapowiedź! (patrz załącznik) Ja polecam "Worek kości". (ta książka jest bardzo wzruszająca) Dużo tego.... "Mgła"... Plus te wszystkie straszne: "Dola Jeruzalem", "Ciężarówki", "Szara Materia", "Prosektorium numer cztery", "Tratwa", "Szkoła przetrwania", "Babcia" , "Czasami wracają", "Drogowy wirus zmierza na północ"... A tak w ogóle, to zauważyłam, że od opowiadań Kinga oczekuję czegoś innego niż od Jego powieści... inaczej do nich odchodzę i mają inne "zastosowanie"... Dziwne... Ekhmm..... czyje? Ja wiem, że to pewnie literówka, ale jednak trzeba pilnować, by nie robić z Kinga Stinga, a ze Stinga Kinga... Bo King to King, a Sting to Sting, nie wolno mieszać... ![]() Wiadomość dla maniaczek i psycholi-Kingowych : Można słuchać w internecie radiostacji Kinga nadawanej w Bangor, w Maine. Radio WKIT z klasycznym rockiem, mlask... Bardzo smaczna muzyka... KLIK EDIT: "Opowieści Makabryczne" KLIK !!! Widziałyście? [/quote] Kurczę, złapałam teraz, po ponad roku posta skierowanego do mnie, ale ... Właśnie w tej sekundzie zamknęłam "Worek kości" i normalnie mam łzy w oczach ... Dawno już nie czytałam takiej pięknej książki, pochłonęłam ją w trzy dni i głowę mam nabitą myślami ![]() ![]() Po tym co ludzie z TR zrobili Sarze nie dziwię się, że pałała chęcią zemsty!
![]() |
#543 |
Raczkowanie
|
Witajcie,
Czytalam tylko "Miasteczko Salem" Na poczatku z duzym dystansem bo srednio lubie takie książki ale ...... podobało mi sie ![]() Za ktora jego ksiażke powinnam sie teraz zabrac??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
Zadomowienie
|
Ja czytałam Lśnienie i Bezsenność
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#545 |
Raczkowanie
|
Jak dotąd przeczytałam Miasteczko Salem. Mam zamiar zabrać się za Lśnienie.
Ale jedno trzeba Mu przyznać - atmosfere to on potrafi zrobić.
![]() |
#546 |
Raczkowanie
|
ja ostatnio przeczytałam najnowszą ksiązke "ręka mistrza"
kocham dzieła stephena kinga,klasyk! strasznie wciągają,niebanalna fabuła i sposób pisania sprawia ze mozna te ksiązki czytac godzinami.
![]() |
#547 |
Raczkowanie
|
Ja jestem właśnie po pierwszej lekturze - "Desperacja". Nie powiem, zrobiła na mnie spore wrażenie. Nie jadłam, nie piłam, szybko się kąpałam, żeby tylko położyć się w łóżku i czytać, czytać, czytać... W pon idę do biblioteki po kolejną pozycję
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#548 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie czytam rękę mistrza kinga , nawet fajna , ale pisał o wiele lepsze książki
![]()
![]() |
#549 |
Rozeznanie
|
Przeczytałam Kinga: Rękę Mistrza, Lśnienie, Zieloną Milę, Grę Geralda, Bezsenność i Podpalaczkę
Ręka Mistrza niby fajna, ale jednak wydaje mi się że "stary" King był lepszy. Najbardziej podpasowały mi Lśnienie i Podpalaczka. Zielona Mila też, żałuję tylko iż najpierw obejrzałam film, a dopiero później dorosłam do jego książek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#550 |
Zakorzenienie
|
moje ulubione książki Kinga to "Komórka" i Smętarz dla zwierząt
![]()
![]() |
#551 |
Rozeznanie
|
Dużo słyszałam na temat tej książki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#552 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#553 |
Raczkowanie
|
polecam Dolores
![]() a przeczyłam tylko - Dolores , Misery , Miasteczko S. Lśnienie , Regulatrzy nie przetrwałam do końca , cztery pory roku i czeka na mnie ręka mistrza ![]()
![]() |
#554 |
Raczkowanie
|
Pierwszą przeczytaną przeze mnie książką Kinga było To. To było coś.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#555 |
Raczkowanie
|
Czami przeczytam książki jego autorstwa,ale dla mnie osobiście trochę komerchą zalatują,ale ja już taki dziwak jestem, chyba mam manie komercjalizacji...
![]()
![]() |
#556 |
Raczkowanie
|
Mój ulubiony pisarz
![]()
![]() |
#557 |
Raczkowanie
|
Avelina dokładnie zgadzam się z tym co napisałaś, a nawet moje ulubione książki Kinga to:
1. Wielki marsz 2. Dolores Claiborne 3. sklepik z marzeniami i reszta jest wedlug mnie na podobnym poziomie (wielu jeszcze nie czytałam) ale Colorado Kid, i Ostatni bastion Barta Dawesa to dla mnie pomylka i klapa totalna ![]() Pokochała Toma Gordona, ciekawie się zapowiadalo, ale nie przebrnęłam przez dłuugie opisy krajobrazów i lasów.... Wielki marsz to dla mnie numer jeden -najlepsza, zrobiła na mnie takie wrażenie że potem miałam koszmary w nocy, oczywiście ze mną w roli głównej ![]()
![]() |
#558 |
Raczkowanie
|
No ok, muszę się przyznać że Zielona Mila to mi się nawet podobała.
![]() |
#559 |
Rozeznanie
|
ja ostatnio zaczęłam czytać książkę "Ręka mistrza" czytała któraś z Was?
I jakie opinie o niej macie??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#560 |
Zadomowienie
|
czytam właśnie pierwszy raz jego książkę, Sklepik z marzeniami. Na razie po 3 rozdziałach nie mogę nic powiedzieć, chociaż najważniejsze jest, że mnie nie zniechęciły.
![]()
![]() |
#561 |
Rozeznanie
|
uwielbiam, pochlaniam i kolekcjonuje jego ksiazki
![]() ![]() moje ulubione to : Lsnienie i Miasteczko Salem ale poza tym bardzo lubie Cmętaż zwierząt, do ktorego mam sentyment [ pierwsza powiesc Kinga jaka przeczytalam, w sumie to zaczelam od Szkieletowej Zalogi, bo tak sie zlozylo, ze ja dostalam na urodziny ![]()
![]() |
#562 | |
Zakorzenienie
|
pare dni temu ogladnelam ekranizacje Serc Atlantydow i jakos tak dziwnie plytkie
![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#563 |
Zakorzenienie
|
kolejna fanka Mistrza melduje się na liście obecności
![]() jego książki uwielbiam, buduje atmosferę jak nikt inny, to chyba mój ulubiony współczesny pisarz. Moje ulubione pozycje, to: - Lśnienie - Smętarz zwierząt - Ręka mistrza - Misery Czytałam tez: Carrie, Cujo, Rok Wilkołaka, 4 Pory Roku, Zielona Mila, Gra Geralda, Marzenia i koszmary, Stukostrachy, Nocna Zmiana, Miasteczko Salem, Christine, Oczy Smoka, Dolores Claiborne, Buick 8, Serca Atlantydów, Jak pisać. Pamiętnik rzemieslnika., Uciekinier, Chudszy w kolejce czeka Danse Macabre i Szkieletowa załoga
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-09-25 o 18:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#564 |
Raczkowanie
|
Przeczytałam wszystkie pozycje, które do tej pory ukazały się w Polsce.
Oprócz takich znanych książek jak Lśnienie, Misery, Miasteczko Salem, Zielona mila ogromne wrażenie zrobil na mnie Wielki Marsz. Po To w "dzieciństwie" nie mogłam spać. Niektóre książki zawiodły mnie swoją fabułą, zakończeniem albo stylem (były podobne do książek wielu innych autorów tego gatunku) np. Desperacja, Regulatorzy, Gra Geralda, Pokochałam Toma Gordona czy Stukostrachy. Kilka książek budzi we mnie bardzo mieszane uczucia np. Ręka mistrza, Bezsenność - pierwsze część książki była tak nudna, że zasypiałam na stojąco. Pozytywnie za to zaskoczyły mnie odniesienia do niektórych wierzeń i postaci "małych łysych doktorków", ktore nie wiem dlaczego śniły mi się po nocach. Mimo wszystko nadal Kocham Kinga. Właściwie to od niego zaczęłam swoją przygodę z literaturą wiele lat temu.
![]() Człowiek, który nie robi błędów, zwykle nie robi niczego. Edward John Phelps Pozdrawiam, MoccaChocolata Edytowane przez MoccaChocolata Czas edycji: 2009-09-25 o 18:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#565 |
Zakorzenienie
|
Ja na razie zaczynam Kinga, nie umiałam przebrnąć przez zbiór opowiadań, myślałam,że to koniec między mną a nim
![]() Teraz czytam Misery i bardzo się do niego przekonałam. ![]() ![]()
![]() |
#566 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Również nie przepadam za opowiadaniami Kinga. Jest parę naprawdę dobrych, jednak to nie dla mnie ![]() Polecam "Uciekiniera". Mało kto o niej wspominał, ale myślę, że warto przeczytać ![]()
![]() |
![]() |
#567 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Mam nadzieję, że Mroczna Cię nie zrazi, bo długość może przerazić... Choć zawsze mówię, że jest to jednocześnie najlepsze dzieło Kinga, więc warto być cierpliwym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#568 |
Rozeznanie
|
Srubka, ja narazie przystopowalam ale po maturze dokupie i doczytam ![]() ![]()
Edytowane przez edziiaa Czas edycji: 2009-11-03 o 10:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#569 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie TO jest dla mnie najlepszą Książką Kinga
![]()
![]() |
#570 |
Zakorzenienie
|
ja teraz czytam Danse Macabre - zajefajna!!! Rewelacyjnie, wnikliwie i ciekawie opisuje grozę i zjawisko horroru
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:42.