|
|
#631 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Stephen King
Ubóstwiam Kinga
Najbardziej podobała mi się " Misery". Zresztą wszystkie jego powieści są perełkami. Też jestem w trakcie czytania "Pod kopułą" i muszę podziękować dziewczynom za polecenie tej fantastycznej książki |
|
|
|
|
#632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I moim zdaniem lepszy od "To". Po zakończeniu tej książki też było mi smutno, zresztą płakałam na niej I kolejna czytana książka wypadła strasznie blado To są minusy czytania bardzo dobrych książek![]() "Sklepiku" nie czytałam. Dobrze wiedzieć, że polecasz
|
|
|
#633 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mroczna wieża tez nie jest w moim guście - nie przepadam za fantastyką, wolę, gdy fabuła u Kinga rozgrywa się w realnym świecie. A Bastionu nie czytałam i masz rację - jest najdłuższy z powieści Kinga! Skoro tyle dziewczyn go poleca ( w tym Ty nawet piszesz, że jest lepszy od Tego! ), to muszę przeczytać!
|
|
|
|
|
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
Bastion zdecydowanie jest warty polecenia
![]() A co do [Mrocznej Wieży[/i] - przyznam, że sama utknęłam na trzeciej części i to już jakiś czas temu. Nie dlatego, że saga jest nudna, ale... Jakoś tak, czyta się nieco ciężej niż inne książki Kinga. Mam nadzieje, że kiedyś dokończę...
'It's about how that one person makes you feel that you can't get enough, you want it, need it, can't imagine a day without it... Taking the bad with the good, because you know that's where you want to be.' 'If a book is well written, I always find it too short.' |
|
|
|
|
#635 |
|
Rozeznanie
|
heh, przypomniało mi się, jak zaczynałam czytać "Pod kopułą", czytam rozwalona na kanapie w najlepsze, patrzę, a tu tekst, że panna ma śmierdzącą kuciapę
|
|
|
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
King generalnie jest oszczędny w scenach erotycznych
![]() Masterton pamietam pisał bardziej dosadnie ![]() Co do Kinga jednak, to jak już napisze to napisze hehehehe,a przynajmniej tak określi,że spadam z fotela... |
|
|
|
|
#637 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak czytałam Stukostrachego -to samo, teksy ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Ale kuciapa to mnie rozwaliła na łopatki
|
|
|
|
|
|
#638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogólnie z niektórymi tekstami Kinga zabawnie bywa.![]() Niedawno dowiedziałam się, że w przyszłym roku ma wyjść zbiór czterech dłuższych opowiadań Kinga w Polsce. Jeśli ta książka ma powtórzyć sukces Czwartej po północy lub Czterech pór roku, to nie mogę się jej doczekać! |
|
|
|
|
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
a w tym roku ma wyjść jeszcze Czarna bezgwiezdna noc
![]() http://www.stephenking.pl/sk_ksiazki_01.html |
|
|
|
|
#640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w Polsce ukaze się na przełomie lutego i marca 2011, a w tym roku w Stanach.![]() http://www.stephenking.pl/roz_aktualnosci_01.html Zapowiada się naprawdę interesująco, mam nadzieję, że bedzie równie ciekawa co poprzednie zbiory jego opowieści. |
|
|
|
|
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
ja przyznam,że wolę jego powieści nad opowiadania
![]() w Szkieletowej załodze kilka mnie bardzo rozczarowało.... |
|
|
|
|
#642 |
|
Zakorzenienie
|
Szkieletowa załoga jest akurat moim ulubionym zbiorem opowiadań Kinga, a zaraz za nim są Cztery Pory Roku
![]() Dobra nowina odnośnie kolejnego zbiorku... Nie mogę się doczekać! ![]() Apropos... Nie czytałam Po zachodzie słońca. Jakieś opinie?
'It's about how that one person makes you feel that you can't get enough, you want it, need it, can't imagine a day without it... Taking the bad with the good, because you know that's where you want to be.' 'If a book is well written, I always find it too short.' |
|
|
|
|
#643 |
|
Zadomowienie
|
Fakt, w każdym zbiorze jego opowiadan znajdą się jakieś perełki i antyperełki.
![]() Po zachodzie słońca - to dobry zbiór, polecam go, ostatnie opowiadanie przypomina trochę Skazanych na Shawshank, jesli czytałaś. Jednakże opowiadania te nie zachwyciły mnie tak mocno, jak np. Szkieletowa załoga czy Nocna zmiana... Nie jest to najlepszy zbiór Kinga, ale warto przeczytać. Moim ulubionym i zresztą pierwszym zbiorem opowiadań Kinga, jaki przeczytałam, była Czwarta po północy, no cudo po prostu, ogromnie polecam, jesli ktoś jeszcze nie czytał! |
|
|
|
|
#644 |
|
Zakorzenienie
|
Czwarta po północy- nowa,pachnąca czeka na mnie
mam już polecenie,że dobra.... Szkielowa załoga - |
|
|
|
|
#645 |
|
Rozeznanie
|
Od 20min jestem szczęśliwą posiadaczką "pod kopułą"
A mi się bardzo podobało "po zachodzie słońca". A co do "4 przed północą"...to w tym zbiorze jest opowiadanie o policjancie bibliotecznym i polaroidowym psie? Bo jeśli tak, to serdecznie polecam, boskie ![]() A moim największym marzeniem jest mieć cały zbiór Kinga w domu. Na razie mam marne 15 pozycji na własnoć
" Ciekawość zabiła kota, satysfakcja go wskrzesiła " ![]() http://www.stephenking.pl ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/6qw2a069sfwd4tsq.png Zużywam kosmetyki, nie kupuję nowych ![]() Edytowane przez MerriqueMayfair Czas edycji: 2010-05-25 o 14:36 |
|
|
|
|
#646 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam 14, ale dzielnie zbieram do skarbonki
|
|
|
|
|
#647 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Genialne to było. Ata77 - jak przeczytasz, napisz, czy się podobało!
|
|
|
|
|
|
#648 |
|
Rozeznanie
|
A ja chyba jeszcze wieczorem wyrusze do tej ksiegarni
jak bylam po pod kopula to nie mialam zbytnio czasu zeby sie rozejrzec. Może jeszcze jakaś kingowa książka bedzie -25%
|
|
#649 | |
|
Zakorzenienie
|
^ Miłego czytania życzę zatem
![]() Cytat:
Dzięki za to małe review. Skazanych na Shawshank czytałam, jak najbardziej mi się podobał0. Mało tego, ekranizacja tego opowiadania to jedna z lepszych ekranizacji Kinga, imo Powiem Ci, że Nocna zmiana mnie nie zachwycila, ale za to Czwarta po północy owszem! To również była pierwsza książka Kinga, jaką miałam w rękach i mam dzis do niej ogromny sentyment
|
|
|
|
|
#650 |
|
Rozeznanie
|
Nie widziałam wszystkich, ale podobały mi się też Zielona Mila i Lśnienie, chociaż Kingowi się nie bardzo :) W ogóle, informacja, że film powstał w oparciu o powieść/opowiadanie/scenariusz Kinga, to już jest dla mnie wystarczająca rekomendacja do obejrzenia.
|
|
#651 | |
|
Zakorzenienie
|
Jasne, że to zrobię.
Problem tylko taki,że ten dzień taki krótki ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#652 |
|
Rozeznanie
|
Nalezy ona chyba do sieci księgarni Matras, ale ręki nie dam uciąć
jakiś miesiąc temu było -25% na cały asortyment no ale,że Merrique bez kasy wtedy siedziała
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie to z okazji Światowego Dnia Książki pod koniec kwietnia i wtedy w Matrasie było 25%, więc już pewnie po wszystkim
![]() zaczęłam od Miasteczka Salem-za mną 30 stron, świetna
|
|
|
|
|
#654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Do Lśnienia podchodzilam dwa razy, ale w końcu się przekonałam. Tylko... podkład muzyczny w niektorych fragmentach filmu mógłby być trochę... cichszy ![]() Matras? Chyba ta księgarnia jest też w Arkadii w Warszawie... Sprawdzę dziś ich oferty
|
|
|
|
|
#655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Taki przeciętny zbiorek. Chyba nie ma w im ani jednego opowiadania, którym bym była zachwycona. Dużo gorszy od. "Nocnej zmiany" czy "Wszystko jest względne".
Cytat:
Ja mam na razie tylko 7 książek, bo jakoś długo nie odczuwałam potrzeby posiadania tych pozycji na właśność. Ale skoro postanowiłam, to na pewno prędzej czy później będę miała na półce wszystkie dzieła Stefana Muszę skompletować wszystkie książki wydane przez Prószyńskiego, jestem zakochana w tych wydaniach Albatros mógłby za to wznowić "Sklepik z marzeniami", bo kupiłabym, ale jest dostępne tylko wydanie kieszonkowe, okropieństwoCytat:
|
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
Ah, Wszystko jest wzgledne też uważam za bardzo udany zbiorek
![]() Jako, że zbieram od kilku lat, to mam w swoijej kolekcji kilkadziesiąt już książek Kinga, po polsku i w oryginale... Ale wiadomo, apetyt rośnie w miarę jedzenia Żeby tak jeszcze zawartośc portfela zechciala rosnąć proporcjonalnie...
|
|
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, ta zawartość portfela jest problematyczna. Czasem trzeba stawać przed strasznymi wyborami typu: nowe książki czy buty/płaszcz
![]() HisHoney, może pochwal się swoimi zbiorami? Jakieś zdjęcie
|
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
ło matko- proponujesz wklejać kolekcje jak na "perfumach" ?
|
|
|
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
Bardziej jak w "naszych książkowych grzechach" i na polskim forum fanów Kinga
|
|
#660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do perfum-to lubię ale zaraz po Kingu
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:30.

I moim zdaniem lepszy od "To". Po zakończeniu tej książki też było mi smutno, zresztą płakałam na niej
To są minusy czytania bardzo dobrych książek

w Polsce ukaze się na przełomie lutego i marca 2011, a w tym roku w Stanach.

no ale,że Merrique bez kasy wtedy siedziała