|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Stephen King
dziś zaczynam Buick 8
|
|
|
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
O, ciekawe jak Ci się spodoba
Dla mnie słabe.
|
|
#1413 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie jego zbiory opowiadań to magia po prostu.
A wyżej krytykowana Nocna zmiana jest właśnie moim ulubionym . Znacie jakieś zbiory opowiadań w klimacie Kinga? Niekoniecznie horrory, raczej coś w stylu thrillery czy psychologiczne...
|
|
|
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
skończyłam Buick 8
dla mnie dobra, lubię Kinga w takim wydaniu |
|
|
|
|
#1415 |
|
Raczkowanie
|
Ja Kinga ogólnie bardzo cenię, ale np. "Sklepik z marzeniami" to straszna szmira...
|
|
|
|
|
#1416 |
|
Zakorzenienie
|
A mi się właśnie sklepik bardzo podobał"
|
|
#1417 |
|
Rozeznanie
|
"Cmętarz zwieżąt"- świetna książka. Skończyłam czytać dziś rano, a do tej pory o niej myślę
Czasem mam nawet jakieś schizy (spowodowane sytuacjami opisanymi w książce i bujną wyobraźnią)
|
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
pożarłam go szybko
rewelacyjny |
|
|
|
|
#1419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Sklepik, jak pamiętam, też był ciekawy. Najmniej chyba lubię krótkie opowiadania, bo na chwilę obecną nawet nie jestem w stanie podać tytułu jakiejś książki Kinga, która by się nie podobała
|
|
|
|
|
|
#1420 |
|
Rozeznanie
|
też mi się podoba, właśnie jestem w połowie drugiego tomu
|
|
|
|
|
#1421 |
|
Rozeznanie
|
W zeszłym tygodniu skończyłam Nocną zmianę, i niby nierówna, przewidywalna i kiepska warsztatowo, ale, kurczę, chyba mój ulubiony zbiór
![]() Wcześniej - Pokochała Toma Gordona - straszne/w sensie strasznie kiepskie/ Jeszcze wcześniej - Cztery pory roku - bardzo w porządku, Skazani na Shawshank byłi chyba tylko ciut lepsi, niż Ciało Jeszcze jeszcze wcześniej - Cujo - szkoda, że takie krótkie a na półce wciąż czekają: Stukostrachy, Mroczna połowa, Sklepik i Bezsenność plus milion innych autorów, których bankowo nie dam rady przeczytać już w te wakacje :/
|
|
#1422 |
|
Zakorzenienie
|
to przede mną, leży na półce
fantastyczny niełatwa, momentami nużyła... ja skończyłam Colorado Kid -kiepski zaczynam dziś Oczy smoka |
|
|
|
|
#1423 |
|
Zakorzenienie
|
skończyłam dziś Oczy smoka...
King w wydaniu "bajarza" snujący wciagającą, anagażującą, niezwykle magiczną baśń o walce dobra ze złem.W takim wydaniu go jeszcze nie znałam.Pochłonęłam całkowicie. Bardzo polecam!!! |
|
|
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
He skończyłam dziś 2 książki Kinga
![]() Mroczną połowę - dla mnie świetna i Rok wilkołaka -przeczytana na ławce w parku.Mimochodem, bez większego zaangażowania.Zbyt krótka żeby zżyć się z nią na dłużej. moje pytanie brzmi - mam w domu Czarny Dom, który jest kontynuacją Talizmanu (nie czytałam tej drugiej), do osób, które czytały obie: na ile istotne jest czytanie chronologiczne?
|
|
|
|
|
#1425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "Mroczą połowę" też niedawno sobie przypominałam, ale nie lubię tej książki
|
|
|
#1426 | |
|
Zakorzenienie
|
dlaczego?
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1427 |
|
Zakorzenienie
|
Słyszałam opinie, że to bardziej fantasy, na dodatek kiepskie
Ja fantasy z reguły nie znoszę.
|
|
#1428 |
|
Raczkowanie
|
Dołączam do miłośniczek Kinga! Do tej poty przezcytane
*Lśnienie - rewelacja, film nie oddaje nastroju i jest beznadziejny w porównaniu z książką *Cujo - trzymający w napięciu *Podpalaczka - bardzo mnie wciągnęła, dobrze mi się czytało *Ręka mistrza - momentami była trochę nudna *Stukostrachy - Nie lubie czytac o kosmitach a jednak ta książka bardzo mi sie podobała *Carrie - klasyka ![]() *Martwa strefa (Strefa śmierci dla niektórych) - troche nudnawa *Miasteczko Salem - dla mnie genialna ![]() *Smętarz dla zwierzków - tak jak wyżej *Misery - nie jest jakas wybitna, ale ciekawa *Gra Geralda - ta też niesamowita, bardzo trzymała w napięciu i te stopniowe retrospekcje, świetna *Desperacja - też mnie wciągła niesamowice *Łowca snów - znowu kosmici, ale w gorszym wydaniu niż stukostrachy *Czwarta po północy- wszystkie opowiadania bardzo mi się podobały *Wszystko jest względne. 14 mrocznych opowieści - więcej opowiadań słabszych *Nocna zmiana- więcej dobrych niż słabych Jestem wielką fanką Kinga. Jedyne czego nie przeczytam to Mrocznej wieży, bo nie przepadam, za taką fantastyką. Chociaż kto wie... Nigdy nie mów nigdy, może się jednak przekonam.
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z Kingiem to mam takie bardzo mieszane uczucia
![]() *Mroczna Wieża- absolutnie uwielbiam choć 5 i 6 tom wołają o pomstę do nieba *Wielki marsz- chyba moja ulubiona pozycja *Smętarz zwierząt - jakoś do mnie nie przemówił *Szkieletowa Załoga i Wszystko jest względne- były dość nierówne (jak to opowiadania )*Bastion- bardzo mi się podobał, choć o dziwo wolę mini-serial od książki *Miasteczko Salem- podobało się *Cztery pory roku- o ile dobrze pamiętam to podobały mi się w całości *Carrie- była dziwna, ale ogólnie na plus |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dorwałam dziś Talizman, jestem po 40 stronach, póki co trwam w zachwycie, książka jest gruuuba, zaczyna się drobiazgowo,szczegółowo, podobnie jak w Bastionie,wiem, że zżyję się z nią na dłużej i to mi pozwala się w niej rozsmakować |
|
|
|
|
|
#1431 |
|
Zakorzenienie
|
Wstyd się przyznać, ale jeszcze ciągle mam przed sobą 'Czarną bezgwiezdną noc'... mam nadzieje, że wkrotce ją zacznę
'It's about how that one person makes you feel that you can't get enough, you want it, need it, can't imagine a day without it... Taking the bad with the good, because you know that's where you want to be.' 'If a book is well written, I always find it too short.' |
|
|
|
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja w ogóle lubię raczej fantastykę i sf. Horrory do mnie nie przemawiają , a King jest wyjątkiem. I nie natknęłabym się na niego gdyby nie Mroczna Wieża właśnie
|
|
|
|
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
Ile nas tutaj, tyle gustów... to jest właśnie fajne
'It's about how that one person makes you feel that you can't get enough, you want it, need it, can't imagine a day without it... Taking the bad with the good, because you know that's where you want to be.' 'If a book is well written, I always find it too short.' |
|
|
|
|
#1434 |
|
Przyczajenie
|
A ja właśnie zaczynam pomału "Mroczną Wieżę"
|
|
|
|
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytałam chyba dwie części Mrocznej wieży - pierwsza podobała mi się znacznie bardziej niż druga.
Uwielbiam Stephena Kinga a raczej jego twórczość, najbardziej przypadły mi do gustu - Wielki marsz - Uciekinier - Zdolny Uczeń ze zbioru opowiadań Cztery Pory Roku (chyba) - Miasteczko Salem Najgorszą jego książką jaką przeczytałam jest "Komórka" pisał ją już chyba tylko dla pieniędzy. |
|
|
|
|
#1436 |
|
Zakorzenienie
|
jestem po 500 str (przede mną 200!!!) Talizmanu....
nie jest lekki, niektóre wątki za bardzo rozbudowane, ale "jakoś" idzie |
|
|
|
|
#1437 |
|
Irenosława Pierwsza
|
Świetna jest "Ręka mistrza" pozostawia niesamowite wrażenia
|
|
#1438 |
|
KWC
|
|
|
|
|
|
#1439 |
|
Raczkowanie
|
Jak narazie przeczytalam tylko "Miasteczko Salem" całkiem niezłe.
|
|
|
|
|
#1440 |
|
Zakorzenienie
|
popieram
mnie też się podobała polecam: Sklepik z marzeniami Bastion Pod kopułą i wiele innych |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:49.

Dla mnie słabe.
A wyżej krytykowana Nocna zmiana jest właśnie moim ulubionym . Znacie jakieś zbiory opowiadań w klimacie Kinga? Niekoniecznie horrory, raczej coś w stylu thrillery czy psychologiczne...
Czasem mam nawet jakieś schizy (spowodowane sytuacjami opisanymi w książce i bujną wyobraźnią)

Ja fantasy z reguły nie znoszę.