|
|
#1441 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Stephen King
Jestem fanką Kinga, nie ma do tej pory jego książki , która nie przypadłaby mi do gustu, jednak Wielki marsz wywarł na mnie ogromne wrażenie....
i z bardziej lekkich ciekawa Dolores Claiborne
|
|
|
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj przeczytałam 'pokochała Toma Gordona' i o ile fabuła mnie nie powalił, o tyle klimat całości już tak
|
|
|
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
skończyłam Talizman S.Kinga i P. Strauba
Rozczarowanie. Książka momentami nużyła,wiele wątków nadto rozbudowanych, wielkie uff, że nastąpił koniec. Trochę się zmęczyłam. Co przy Kingu nie ma miejsca dziś zaczynam kontynuację mimio wszystko tj. Czarny dom |
|
|
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączam do fanek osławionego Kinga
Mój ulubiony autor, bez dwóch zdań - zachwycam się nim od podstawówki ![]() Regulatorzy - teraz zaczęłam, ale coś ciężko mi idzie bo wieczorami tylko przysiadam, a jak wiadomo przed snem najgorzej się skupić hehe
|
|
#1445 |
|
Zadomowienie
|
kilka dni temu przeczytałam 'zieloną milę'. dawno temu widziałam ten film, ale nie pamiętałam dużo, tylko, że wydał się ciekawy
w empiku dorwałam książkę i spodobała mi się bardzo.wypozyczyłam z biblioteki też 2 innego książki tego autora i w najbliższym czasie się z nimi 'zaprzyjaźnię'
|
|
|
|
|
#1446 |
|
Przyczajenie
|
Witam. Jestem wielkim fanem twórczości Kinga. Trochę jego książek już mam w domowej biblioteczce
. Dziś przeczytałem Komórkę i powiem że 430 stron połknąłem w niespełna dzień. Zresztą Miasteczko Salem czy Cmętarz zwieżąt też mnie zafascynowały. Najgorzej wspominam chyba Ostatni bastion Barta Dawesa. Ledwo przez to przebrnąłem...
|
|
|
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy Cię
![]() Ostatni bastion Barta Dawesa faktycznie jest dosyć wolny i momentami nudny. Również nie miał u mnie wysokiej oceny...
'It's about how that one person makes you feel that you can't get enough, you want it, need it, can't imagine a day without it... Taking the bad with the good, because you know that's where you want to be.' 'If a book is well written, I always find it too short.' |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1448 | |
|
Raczkowanie
|
Hej, cześć! King, King
Cytat:
. Co prawda wpadła mi w ręce daaaaawno temu... To teraz nie ma wyjścia, muszę do niej wrócić i przekonać się jak to jest . Za to niedawno, po raz kolejny, próbowałam przeczytać Lśnienie i nie dałam rady Wizje młotka z włosami, redrum itd. za bardzo mi podziałały na wyobraźnię - wstyd się przyznać, ale bałam sie dokończyć.
|
|
|
|
#1449 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lśnienie to moja ukochana książka jak na razie Najpierw widziałam film, w pewnym momencie zaczęłam piszczeć jak głupia i oblałam się herbatą ![]() Zabieram się znowu za Miasteczko Salem, bo ostatnio dotrwałam tylko do połowy. Biblioteki w moim mieście niestety są dość ubogo zaopatrzone w książki Króla, a ebooków nienawidzę czytać
|
|
|
#1450 |
|
Raczkowanie
|
Mnie jakoś Miasteczko nie podeszło. Podobnie Sklepik z marzeniami, Łowca Snów - chyba najniżej na mojej osobistej liście.
Uwielbiam Kinga za to pokazywanie, że koniec końców to nie kosmici, potwory i diabły są groźne. Tak naprawdę powinniśmy się obawiać przedstawicieli własnego gatunku i tej ciemnej strony, która siedzi w każdym z nas.
|
|
|
#1451 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ooo, dokładnie. I naszej psychiki, która potrafi czasami aż za bardzo przystosować się do nowej sytuacji, lubi płatać nam figle i pokazuje, że bardzo łatwo ją wykorzystać i zniszczyć człowieka.
|
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
również mój ulubiony autor
mam najwięcej jego książek w swoim zbiorze, innych autorów mam jakieś pojedyncze sztukiprzeczytałam już -Szkieletowa załoga (zbiór opowiadań) świetne -Wszystko jest względne (zbiór opowiadań) takie sobie -Dolores Claiborne -Carrie -Christine na półce czekają na swoja kolej -To (1200 stron, podobał mi się film i jego klimat, ale ciężko jest mi się zabarać za tak długą książkę ![]() -Pokochała Toma Gordona zamierzam kupić -Zielona mila (film był świetny)
|
|
#1453 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
genialny Jack Nicholson). Ładnych parę lat później zabrałem się za czytanie książki i tak przeczytałem ją 3 razy . Co do e-booków to też nie przepadam, ale czasem nie mam wyjścia tak jak to było z pierwszą książką KINGA, którą napisał jako Richard Bachmann RAGE. Niestety w Polsce nigdy nie została wydana, a szkoda...
|
|
|
|
|
|
#1454 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
). Fascynację przejęłam od koleżanki, która często na głos zastanawiała się, co on tak naprawdę ma w głowie. To, o czym pisze, to w końcu są wszystkie lęki tego świata - śmierć dziecka, wampirze pielęgniarki-zakonnice, żyjące obrazy, pełen nienawiści mleczarz.Btw - chyba nic nie piszecie o Mrocznej Wieży..
|
|
|
|
#1455 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mamy tak w rzeczy samej w Czarnej Bezgwiezdnej Nocy to człowiek jest najwiekszym monstrum ... |
||
|
|
|
|
#1456 |
|
Raczkowanie
|
Nie czytałam Czarnej, bezgwiezdnej
Na szczęście nadciąga długa zima .
|
|
|
#1457 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dość, że nie ma jej po polsku, to jeszcze King zabronił jej dodruków, więc niedługo będą ją mieli tylko w antykwariatach ![]() ---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
A jeszcze od dawien dawna czaję się na To, ale tak jakoś czuję postrach ![]() A z tą zimą to złota myśl po prostu! Tylko do tego się zima nadaje; by z herbatką/winem/kawą czytać tomiszcza Kinga ![]() Poza tym ten facet ma takie tempo, że zawsze będzie coś do przeczytania
|
|
|
#1458 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pod kopułą rewelacja bez dwóch zdań! Cytat:
on już jest w podeszłym wieku |
||
|
|
|
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Eno, bez przesady ![]() 64 ma facet, moja babcia ma koło 80 i się nieźle trzyma On potrafi wydać 2-3 książki rocznie także spokojnie, po autograf można się co najwyżej sprężyć; ja się już za to zabieram od dawna ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- A czy ktoś czytał książkę Owena Kinga, czyli syna pisarza, albo Tabithy (jego żony) ?? ![]() Miałam kiedyś zamiar wypożyczyć, ale w żadnej z bibliotek nie mają..
|
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czytałam bodajże dwie książki Joe Hilla, który również jest synem Kinga. Bardzo mi się podobały
Owena Kinga nie czytalam, ale czytałam W cieniu płonących świec Tabithy King i też nawet całkiem, calkiem było
'It's about how that one person makes you feel that you can't get enough, you want it, need it, can't imagine a day without it... Taking the bad with the good, because you know that's where you want to be.' 'If a book is well written, I always find it too short.' |
|
|
|
|
#1461 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
). Zima, wyjący wiatr za oknem i poranna mgła - już się nie mogę doczekać po prostu.
|
|
|
|
#1462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słyszałam takie plotki.---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
Ale Ci klauni..............
|
|
|
#1463 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Na dzień dzisiejszy mam 26 książek KINGA i właśnie kupiłem 27 Rok wilkołaka. Natomiast w wersji e-booka mam wszystki KINGI ale jak już wcześniej wspomniano e-booki to nie to samo niestety... |
|
|
|
|
|
#1464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zgadzam się, myślę że nie ma lepszego aktora nadającego się do tej roli niż Jack Nicholson. Widzę, że nie tylko ja nie mogę się doczekać zimowych wieczorów, z gorącą herbatą z cytryną i książką Kinga w ręku Jutro zaczynam Skazanych na Shawshank, ekranizacji nie widziałam, ale jest bardzo wysoko w rankingach, więc tym bardziej jestem ciekawa książki.
|
|
|
#1465 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam dokładnie 26 pozycji ![]() A 27 w planie, czyli przyczaiłam się na Pokochała Toma Gordona z wizażowej wymianki ![]() A we wrześniu na urodziny zamówię sobie Pod kopułą i jakiś zestaw opowiadań
|
|
|
#1467 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co ma "dobre trzymanie" do weny twórczej? ale masz rację, nadzieję mieć trzeba, że jeszcze wieloma perełkami nas uraczy, bo jak do tej pory nikt dla mnie z nim się nie równa jeśli chodzi o ten rodzaj twórczości zrecenzowałam ją kilka dni temu na lubimy czytać jako lekkie czytadło na jedną nasiadówkę w parku w założeniu miało to być inaczej, krótkie historyjki do każdego miesiąca w kalendrzu, wyszły dłuższe, wyszła ksiażka, ale jak dla mnie jednorazóweczka zbyt krótka, żeby polubić ją na dłużej Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#1468 |
|
Raczkowanie
|
Pokochała Toma Gordona - przeczytałam miesiąc temu jakoś. Wciąga. Szybko się czyta, a to, co bohaterka tam wyprawia, nie mieści się w głowie
. Nie wiem, czy ja bym sobie poradziła..
|
|
|
#1469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1470 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:55.

Wizje młotka z włosami, redrum itd. za bardzo mi podziałały na wyobraźnię
- wstyd się przyznać, ale bałam sie dokończyć.

Słyszałam takie plotki.