|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!! 4
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1172 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Fajnie jest wymieniać poglądy i motywować się nawzajem, czuję wzrost siły do walki z tym wstrętnym tłuszczem co się zadomowił i nie chce sobie pójść... I jeszcze w mózgu odpowiednio trzeba sobie przestawić, staram się jak mogę, zaczęłam jeść jogurty naturalne (wcześniej były BLE i patrzyłam z przerażeniem jak ktoś je jadł), jem kaszki, takie dla dzieci na wodzie, staram się jeść sałatki (np. ostatnio wcinam taką z rukoli, pomidorka, oliwki, kurczaka i serka caprese) to jakoś mnie zatyka w trakcie pracy, staram się ograniczać czipsy bo to mnie niestety gubi ;( nie mam akcji na ciasta, lody czy czekoladę... Ale i tak wierzę, że cała tajemnica tkwi w odpowiedniej ilości ruchu bo chodzi o spalanie kalorii |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1173 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja nie stosuję żadnej drakońskiej diety. Jem prawie wszystko co do tej pory, tylko w mniejszych ilościach. Jem 5-6 razy dziennie. Kurczaka i warzywa gotuje na parze. No i słodycze ograniczyłam do malucich 2 razy w tygodniu. Lodów jem duzo (lody możesz jeść z czystym sumieniem, bo organizm od razu spala te kalorie, żeby ogrzać organizm. Lody typu BigMilk, czy Śnieżynka w wafelku są jak najbardziej dozwolone ![]() Na początku jeździłam na rowerze i na orbitreku, żeby spalić tkankę tłuszczową, a teraz po schudnięciu prawie 8 kg, wzięłam się za urabianie mięśni ![]()
![]() |
![]() |
#1174 |
Rozeznanie
|
witam! dzis zaczelam 1 dzien a6w
![]() 1 seria uz bardzo meczaca a co mowic o 3 seriach po iles tam powtórzen ![]() mam pytanie. czy jutro moge np rano zrobic jedna serie , a weiczorem druga??
![]() |
![]() |
#1175 |
Rozeznanie
|
ej czy wiecie może skad sciagnąć jakiegos "trenera" przez internet z tym a6w? ze sam odlicza czy coś xD ktoś pisał juz w tym wątku
![]() aha, no i zrobilam 2ga serie zaraz minute po pierwszej. ale jak będą 3 serie i jeszcze wiecej powtórzen to nie dam rady tego na raz zrobic... narazie chce mi sie ćwiczyc, nawet jeszcze raz bym wykonała too z chęcia:P ale jak dojdize wiecej i wiecej to bedize trudnno.. ale musze dac rade! Aha no i dziewzyny moze jakies efekty powstawiacie? ![]()
![]() |
![]() |
#1176 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny jeżeli boicie się, że Wasze mięśnie nie zdążą przyzwyczaić się do szybkiego wzrostu liczby powtórzeń możecie "rozciągnąć" w czasie A6W. Kiedyś pytałam o to profesjonalnego trenera. Jeżeli nie zrobicie dnia przerwy i zamiast np. 4 dni z 3 seriami i 6 powtórzeniami będziecie wykonywać tą samą liczbę serii i powtózeń przez 6 dni, żeby nie serwować brzuszkowi tak gwałtownych zmian - możecie. Efekty nie będą gorsze, a jedynie później przyjdą
![]() Dla tych, które mało ćwiczą a chcą się przygotować do A6W. Sama jeździłam po 25-30 km na rowerku stacjonarnym nim się zabrałam za ten zestaw ćwiczeń i wiecie co? Guzik mi to dało. Dopiero po 8 min ABS (z którego ćwiczenia i tak dodawałam sobie stopniowo) czułam się jako-tako przygotowana. Dziś ukończyłam 4 dzień A6W. I myślę, że trzeba było jeszcze trochę popracować z 8 min ABS, bo jednak ciężko idzie :/ Kotusia - moja mama kupiłą dzisiaj przepyszne ciacho i drożdzówki. Nie ruszyłam. Dlaczego? Bo wykorzystałam swój limit na ten tydzień (jedna bomba kaloryczna była w poniedziałek - koniec). Nasz problem polega na tym, że "rozważamy". "Może jednak zjem, nie zaszkodzi... Może później spalę... Nie, nie powinnam..." I powoli się łamiemy. Zauważyłam to u siebie. ALe gdy powiem "nie" odwrócę się plecami do lodówki i zajmę czymś innym - wystarczy ![]() A że odchudzanie i dbanie o siebie to ciągła walka - cóż, na to już chyba nic nie możemy poradzić ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1177 |
Wtajemniczenie
|
18 dzień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1178 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
witaj w klubie ! też dziś ukończyłam 4 dzień a6w ![]() aha i na czym polega ABS? ![]()
Edytowane przez ejzii Czas edycji: 2011-08-27 o 20:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1179 |
Raczkowanie
|
Hej! Dziś ukończyłam dzień 6, jutro zwiększam liczbę powtórzeń z 6 do 8. Nie robię przerw między seriami (góra kilka sekund), leci jedna za drugą. Co do napięcia - podnoś tak, aby było, ale nie zadzieraj głowy, bo zamiast mięśni brzucha będą pracowały mięśnie karku. Najlepszym sposobem jest patrzenie na sufit i jedynie dotyka dłońmi tyłu głowy, nie jej podtrzymywanie. Z czasem będziesz w stanie podnosić się wyżej. Trzeba tylko pilnować, by nie popaść tak całkowicie w rutynę, bo wtedy będziesz ćwiczyć na odczepnego,
8 min ABS (możesz wpisać w youtube) to 8-minutowy zestaw ćwiczeń, które zmieniają się średnio co 45 sekund (wykonywane bez przerwy, to bardzo ważne!). W sumie wychodzi pewnie ok. 250-300 brzuszków różnego rodzaju w ciągu 8 min. Na początku daje wycisk. I rezultaty podobno przychodzą znacznie później, niż przy A6W. Ale tu z kolei bardzo dużo osób wymięka. No i do tego Weider zabiera sporo czasu (pod koniec ok. 40 min). ABS dużo osób zachwala, ponieważ nie jest tak monotonny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1180 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1181 |
Raczkowanie
|
Powodzenia życzę
![]() ![]() Powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1182 |
Przyczajenie
|
Heej ; D
Nie chcę demotywować dziewczyn, które zaczęły "szóstkę", ale sądzę, że są lepsze ćwiczenia, które działają na różne partie brzucha. Jeśli chodzi o a6w doszłam do połowy. Niby widziałam pierwsze efekty, ale same ćwiczenia zaczęły zajmować mi naprawdę sporo czasu, nie mówiąc o tym, że po prostu mnie znudziły. Za to pochwalę się, że osiągnęłam płaski lekko umięśniony brzuszek ; ) dietka + ćwiczenia i przez długi czas na brzuch było to tylko moje ulubione 8 minute abs, czasami pilates, powiedzmy raz w tygodniu. Potem bieganie/ pływanie <3 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1183 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1184 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zgadzam się w kwestii różnych partii mięśni brzucha, jeśli chodzi o 8 min ABS. Co prawda nie mogę tego stwierdzić po efektach, ale po jakimś tygodniu z hakiem 8 min ABS i (dzisiaj ukończonym ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1185 |
Rozeznanie
|
Nie wiem czy się nie skuszę i nie zacznę A6W jutro...
![]()
![]() |
#1186 |
Rozeznanie
|
śmialo dawaj xD
![]() |
![]() |
#1187 |
Rozeznanie
|
hehe no zobaczymy
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1188 |
Rozeznanie
|
ej a mozna te dwie serie zrobić tak za chwile po pierwszej, a tą ostatnią np, na wieczór? czy to wtedy nie przyniesie efektów? bo czasem juz mnie tak kręgoslup nawala że już nie moge. alee też dotrwam chociażby do tych 15 , musze
![]()
![]() |
![]() |
#1189 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
jak Cię boli kręgosłup to znaczy, że źle cos robisz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1190 |
Rozeznanie
|
oj nie zawsze może to oznaczać,że ktoś coś źle robi...
ale ja np ostatnie ćwiczenie musze zamienić na dwa inne... boo mnie zawsze po nim głowa boli....
![]() |
#1191 |
Rzabbocop
|
głowa boli od napięcia szyi, czyli też źle robisz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1192 |
Rozeznanie
|
hmm czy ja wiem, próbowałam już na rózne sposoby i zawsze to samo wiec nie wiem czy od napięcia szyi czy co..
![]() |
#1193 |
Rozeznanie
|
a mi sie zdaje ze zbyt wysoko zadzieram teraz ramiona i juz sama nie wiem jak robić..
![]() |
![]() |
#1194 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
nie umiem tego obrazowo wyjaśnić ale tułów powinien się unieść bo napięłaś mięśnie brzucha a nie unosisz tułów, żeby je napiać jak zrobisz prawidłowo 15 powtórzeń zwykłych poprawnych spięć to gratuluję |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1195 |
Raczkowanie
|
Dwa razy podchodziłam już do 6 Weidera, bo robiłam sobie za długą przerwę (tak to jest, jak się sobie pozwoli na jeden dzień, potem jest kolejny i kolejny...) po jakiś ok. 2 tygodniach codziennych ćwiczeń
![]() Niedawno stwierdziłam, że codziennie będę sobie robić jedną serię po dziesięć powtórzeń, tak dla wzmocnienia mięśni. Odpowiada mi to. Wiem, że warto zadbać o mięśnie brzucha, bo są one ważne; nie dla szpanowania kaloryferem, ale dla mocnego trzymania pionu, sylwetki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- O, mam okazję, to napiszę - przy wykonywaniu ćwiczeń nr 1 i 2, po paru powtórzeniach, czuję spore napięcie w szyi. Moja siostra czegoś podobnego nie miała, więc wiem, że coś robię nie tak. Na początku myślałam, że za bardzo wyciągałam ramiona do przodu, ale prawdę mówiąc sama już nie wiem. Kiedy głowę mogę podeprzeć rękami, jest mi o wiele wygodniej ^_^ Nie czuję wtedy napięcia. Spróbuję się inaczej podnosić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1196 |
Rozeznanie
|
Za bardzo wychylasz głowę do przodu. Tak jak któraś z dziewczyn wcześniej napisała - to brzuch ma pracować, a nie szyja. Miałam tak przy pierwszym dniu, ale na szczęście z czasem wypracowałam sobie wygodną pozycję, w której nie ćwiczę szyją
![]() I 8 dzień za mną. 3 serie po 8 powtórzeń nie są tak męczące, jak mi się wydawało, tylko... nudne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1197 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1198 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Chyba faktycznie nie ma co ćwiczyć a6w gdy brzuch jest bardziej obtłuszczony, tylko najpierw postarać się max spalić co się tylko da. Co do serka wiejskiego: polecam a'la sałatkę właśnie z tego serka, paluszków krabowych i ugotowanego na twardo jajka, całość pokroić, wymieszać i doprawić pieprzem- danie jest sycące bo białka długo się trawią no ale trzeba lubić paluszki krabowe ![]() ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1199 |
Rozeznanie
|
kurcze... nie chce mi sie tej 6 weidera ;p hehe nie wiem czy pierw tłuszczu nie powinnam zrzucic, a tak poza tym nie umiem niczego...
![]() ![]() nie wiem jak sie odchudzac juz mam ![]()
![]() |
#1200 |
Wtajemniczenie
|
20 dzień, widać efekty. Czuje że mam twardsze mięśnie i brzuch się zmniejszył (boczki przede wszystkim)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:20.