Koty część II - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-19, 16:49   #4021
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Dot.: Koty część II

Cytat:
Napisane przez Nimfa20 Pokaż wiadomość
Rybiorku, czyżby nasze koty były spokrewnione?

Kitty tez lubi leżakować na laptopie:P Wydaje mi się, że koty tam ciągnie, bo tam jest i ciepło i tak przyjemnie, cichutko mruczy;P
Stary 2011-10-19, 16:53   #4022
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez donka_bez_ogonka Pokaż wiadomość

Kitty tez lubi leżakować na laptopie:P Wydaje mi się, że koty tam ciągnie, bo tam jest i ciepło i tak przyjemnie, cichutko mruczy;P
dokladnie ale nie kazdy kot to lubi, Cyc nigdy nie pomyslal o polozeniu sie na kompie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 17:01   #4023
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
dokladnie ale nie kazdy kot to lubi, Cyc nigdy nie pomyslal o polozeniu sie na kompie
Kitty bardziej od leżenia lubi chodzenie po laptopie. Jej łapki wtedy wciskają wszystkie możliwe przyciski i wychodzą różne cuda
Stary 2011-10-19, 17:05   #4024
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Kitty bardziej od leżenia lubi chodzenie po laptopie. Jej łapki wtedy wciskają wszystkie możliwe przyciski i wychodzą różne cuda
Skuter poprostu sie kladzie, staramy pamietac aby wylaczac kompa jak go nie uzywamy bo raz malo nie zepsul go, jakies procedury w biosie uruchomil moze sie klasc tylko jak jest nadzor
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-10-19, 17:23   #4025
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Skuter poprostu sie kladzie, staramy pamietac aby wylaczac kompa jak go nie uzywamy bo raz malo nie zepsul go, jakies procedury w biosie uruchomil moze sie klasc tylko jak jest nadzor
No to ładnie by narozrabiał
Dwa dni temu zaczęłam suszyć na kaloryferze plasterki pomarańczy. Okazało się, że to świetna zabawa dla Kitty! Wchodzi na parapet, wygina się, łapką ściąga/ spycha 1 lub dwa plasterki (nie więcej!), zbiega na podłogę, dokładnie obwąchuje te co zrzuciła i pędem znowu na parapet... I tak potrafi wszystkie pozrzucać.
Parę dni temu usłyszałam w łazience jak Kitty się rzuca, czymś się
bawi, coś atakuje... Ale nie przeszkadzałam. Wczoraj jednak gdy to się powtórzyło- poszłam sprawdzić. Na opakowaniu od żwirku jest zdjęcie mordki/pyszczka (!) kotka, a Kitty go atakowała...
Stary 2011-10-19, 17:29   #4026
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
No to ładnie by narozrabiał
Dwa dni temu zaczęłam suszyć na kaloryferze plasterki pomarańczy. Okazało się, że to świetna zabawa dla Kitty! Wchodzi na parapet, wygina się, łapką ściąga/ spycha 1 lub dwa plasterki (nie więcej!), zbiega na podłogę, dokładnie obwąchuje te co zrzuciła i pędem znowu na parapet... I tak potrafi wszystkie pozrzucać.
Parę dni temu usłyszałam w łazience jak Kitty się rzuca, czymś się
bawi, coś atakuje... Ale nie przeszkadzałam. Wczoraj jednak gdy to się powtórzyło- poszłam sprawdzić. Na opakowaniu od żwirku jest zdjęcie mordki/pyszczka (!) kotka, a Kitty go atakowała...
kolejna zadziorna panna

kazdy kotek ma cos swojego, Cyc uwielbia zrzucac drobne przedmioty, Skuter atakuje wszystko co sie rusza, nie moge wieszac garniturow na klamce od drzwi lazienki (zawsze tak robilam jak sie szykowalam do pracy) bo zaraz atakuje rekawy marynarki i nogawki od spodni. Jak wieszalam to wiadomo troche sie ubranie poruszalo na wieszaku a on zaraz atak (bo rano lazi za mna krok w krok jak sie szykuje)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-10-19, 18:35   #4027
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
kolejna zadziorna panna
To tylko ja mam takiego ułożonego kota, który nic nie rozrabia i nie ma się z czego pośmiać ?

Może chociaż Milka będzie bardziej rozrywkowa . Nie mogę się doczekać kiedy ją odbiorę, chyba nawet pojadę po nią w piątek wieczorem a nie w sobotę .
Rybiorek, Ty na pewno masz doświadczenie z feliwayem - wet mi odradził, bo wg niego lepiej samemu przyzwyczaić do siebie kota i nauczyć go, że nie ma się czym stresować, a nie na wspomagaczach - co Ty na to? Faktycznie jak skończył się feliway to i skończyło się dobre zachowanie kotów? Bo z tego co kojarzę to chyba właśnie nic takiego nie miało miejsca... Do tego jeszcze powiedział, że nie na wszystkie koty to działa. Sama już nie wiem... Myślałam, że zainwestujemy jeszcze w to ale przynajmniej dzikus się szybciej przyzwyczai

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:
Na opakowaniu od żwirku jest zdjęcie mordki/pyszczka (!) kotka, a Kitty go atakowała...

Sonia się czasami puszy jak zobaczy swoje odbicie w lustrze

Edytowane przez monika_sonia
Czas edycji: 2011-10-19 o 18:39
monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 18:39   #4028
donka_bez_ogonka
Wtajemniczenie

Cytat:
kolejna zadziorna panna

kazdy kotek ma cos swojego, Cyc uwielbia zrzucac drobne przedmioty, Skuter atakuje wszystko co sie rusza, nie moge wieszac garniturow na klamce od drzwi lazienki (zawsze tak robilam jak sie szykowalam do pracy) bo zaraz atakuje rekawy marynarki i nogawki od spodni. Jak wieszalam to wiadomo troche sie ubranie poruszalo na wieszaku a on zaraz atak (bo rano lazi za mna krok w krok jak sie szykuje)
Oj, zadziorna, zadziorna
Skądś znam to atakowanie ubrań Kitty rzuca się i atakuje nogawki spodni, które właśnie ubieram, rękawy swetra, pasek który wystaje ze szlufki, lubi też atakować rzeczy, które są w jednorazówkach. Jak się maluję to potrafi albo zacząć grzebać mi w kosmetyczce, albo się przyczai i atakuje moją rękę, którą tuszuje sobie oko! Wydłubie sobie oko przez nią kiedyś Ostatnio upodobała sobie do przeżuwania koraliki które mam przy torebce. Albo kopie i szuka czegoś w tej torebce, jakbym co najmniej jakiś smakołyk dla niej tam chowała. TŻ cały czas zwraca mi uwagę, że torebkę powinnam chować do szafy, a nie kłaść na fotelu
Stary 2011-10-19, 18:47   #4029
enii
Wtajemniczenie

Ja jestem po wizycie z moja kotką... Wiek ciężko okreslic < btak zębów z przodu, kły sa --zeby w bardzo dobrym stanie> i suprise moja kotka może byc w ciązy Wskazuje na to jej zaokraglony brzuch, na usg nie było nic widac bo najedzona jak bąk była-- nastepna wizyta w piatek i dopiero wtedy wszystko sie okaże..

Zdjęcia wrzucę na weekendzie --wolne mam w pracy wiec czasu więcej

22.08.2012 Seoul, Kr (one way ticket)
enii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 18:49   #4030
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość
To tylko ja mam takiego ułożonego kota, który nic nie rozrabia i nie ma się z czego pośmiać ?

Może chociaż Milka będzie bardziej rozrywkowa . Nie mogę się doczekać kiedy ją odbiorę, chyba nawet pojadę po nią w piątek wieczorem a nie w sobotę .
Rybiorek, Ty na pewno masz doświadczenie z feliwayem - wet mi odradził, bo wg niego lepiej samemu przyzwyczaić do siebie kota i nauczyć go, że nie ma się czym stresować, a nie na wspomagaczach - co Ty na to? Faktycznie jak skończył się feliway to i skończyło się dobre zachowanie kotów? Bo z tego co kojarzę to chyba właśnie nic takiego nie miało miejsca... Do tego jeszcze powiedział, że nie na wszystkie koty to działa. Sama już nie wiem... Myślałam, że zainwestujemy jeszcze w to ale przynajmniej dzikus się szybciej przyzwyczai

Powiem co mysle i tak wez sobie na przemyslenie moja wypowiedz i veta razem

Na kontakty z czlowiekiem to mysle ze feliway to za kosztowny srodek aby kupowac,
i tu sie zgadzam z Twoim vetem, ale jesli kot ma ewidentnie depresje albo inne problemy psychiczne np. nadmierne wylizywanie sie albo paniczny strach przed halasem to wtedy jak najbardziej bo niestety w tym jako ludzie nie pomozemy kotu. Drugi czynnik to posiadanie rezydenta/rezydentow i nowy kot, jak u mnie to mialo miejsce. Nie kupuj moze od razu, zobacz jak Sonia przyjmie Milke, jak po 2 tygodniach nadal bedzie problem i Sonia nie bedzie chciala zaakceptowac Milki (bedzie dla niej agresywna) lub (i to jest nasz przypadek) - pojawienie sie Milki sprawi ze Sonia poczuje sie zdradzona przez Ciebie i bedzie Cie unikac pomimo ze zaakceptuje Milke (albo 2 te rzeczy - brak akceptacji Milki i unikanie Ciebie) - tak, wg mnie tutaj mozna sprobowac feliway.
Cycek od momentu pojawienia sie Skutera przestal znaczyc swoimi feromonami stolik i unikal kontaktow z nami, pomimo ze dogadal sie ze Skuterem. Feliway pomogl choc oczywiscie Cycek do pieszczochow nie nalezy ale co wazne przestal uciekac od nas i znow przychodzi sie klasc np. na fotelu lub kanapie obok nas. Nasz feliway napewno juz sie skonczyl (zawsze zapominam sprawdzic) ale nie ma potrzeby zakupienia nowego.
Mam nadzieje ze cos pomoglam.
(u Ciebie moze byc tak ze obie panny beda sobie skakac do oczu - Milka to bojowa dziewczyna a Sonia moze czuc sie ze musi bronic swojego terenu)

Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-10-19, 19:08   #4031
monika_sonia
KOTerator

Cytat:

Powiem co mysle i tak wez sobie na przemyslenie moja wypowiedz i veta razem

Mam nadzieje ze cos pomoglam.
(u Ciebie moze byc tak ze obie panny beda sobie skakac do oczu - Milka to bojowa dziewczyna a Sonia moze czuc sie ze musi bronic swojego terenu)

Dziękuję za odpowiedź, na pewno pomogłaś bo na ten temat masz doświadczenie i wiesz dużo więcej, niż ja .
Myślę, że w takim razie feliway nie kupuję, a w każdej chwili mogę przecież zamówić i do 3 dni będę raczej mieć.
Jeszcze raz tylko przypomnę , że Sonia z Milką kontaktu mieć nie będą, do póki się nie upewnię, czy jest wolna od wirusa białaczki. Na czas tej kwarantanny będzie u babci i pewnie już mi jej nie oddadzą .
Dziadek ma słabą pamięć i dzisiaj parę razy pytał babcię kiedy Milka przyjedzie.

Czas edycji: 2011-10-19 o 19:12
Stary 2011-10-19, 20:27   #4032
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za odpowiedź, na pewno pomogłaś bo na ten temat masz doświadczenie i wiesz dużo więcej, niż ja .
Myślę, że w takim razie feliway nie kupuję, a w każdej chwili mogę przecież zamówić i do 3 dni będę raczej mieć.
Jeszcze raz tylko przypomnę , że Sonia z Milką kontaktu mieć nie będą, do póki się nie upewnię, czy jest wolna od wirusa białaczki. Na czas tej kwarantanny będzie u babci i pewnie już mi jej nie oddadzą .
Dziadek ma słabą pamięć i dzisiaj parę razy pytał babcię kiedy Milka przyjedzie.
Nie oddadza raczej (ale to nie znaczy ze panienki nie beda mogly sie odwiedzac po testach rzecz jasna)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-10-19, 21:05   #4033
marea
Wtajemniczenie

Zagłosujcie proszę na PKDT z Trójmiasta w ankciecie Krakvetu bardzo potrzebne to wsparcie w postacie karmy dla kociaków

http://www.facebook.com/event.php?eid=274723615893169
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14300
www.pkdt.pl
marea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 22:12   #4034
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez marea Pokaż wiadomość
Zagłosujcie proszę na PKDT z Trójmiasta w ankciecie Krakvetu
zagłosowałam

Stary 2011-10-20, 10:05   #4035
monika_sonia
KOTerator

Milka wraca do zdrowia. Je już normalnie, załatwiła się nawet, tylna część ciała ładnie się goi, przednia łapka jeszcze potrzebuje troszeczkę czasu. Nie gryzie szwów, więc jak się nic nie zmieni przez noc to jutro mogę ją odebrać . Dzikus z niej straszny, cały czas fuczy na weterynarza... Mam nadzieję, że kiedyś przyzwyczai się do nas

Stary 2011-10-20, 10:27   #4036
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Milka wraca do zdrowia. Je już normalnie, załatwiła się nawet, tylna część ciała ładnie się goi, przednia łapka jeszcze potrzebuje troszeczkę czasu. Nie gryzie szwów, więc jak się nic nie zmieni przez noc to jutro mogę ją odebrać . Dzikus z niej straszny, cały czas fuczy na weterynarza... Mam nadzieję, że kiedyś przyzwyczai się do nas
przyzwyczai, dobrze ze masz klatke to bedzie miala czas oswoic sie, bede trzymac kciuki za powodzenie akcji 'Poskramianie Milki' (ale wiesz ze to moze potrwac i uparciuchy siedza w klatkach nawet miesiac?)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-10-20, 10:49   #4037
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
przyzwyczai, dobrze ze masz klatke to bedzie miala czas oswoic sie, bede trzymac kciuki za powodzenie akcji 'Poskramianie Milki' (ale wiesz ze to moze potrwac i uparciuchy siedza w klatkach nawet miesiac?)
A niech siedzi w klatce nawet pół roku .
Będzie miała ciszę, spokój, jedzenie, czysto i ciepło. Nikt jej na siłę przyzwyczajać nie zamierza i nikt nie będzie na nią krzyczał jak narozrabia/nasika gdzieś. Może się nigdy do nas nie łasić, nic od niej za opiekę w zamian nie potrzebujemy .
Chcemy tylko tyle, żeby wiedziała, że jej już nikt krzywdy nie zrobi. I jak tu takiej wytłumaczyć
Czekam właśnie na kuriera z klatką . Ale się cieszę, że przeżyła i będzie jej chyba u nas dobrze.

Stary 2011-10-20, 11:13   #4038
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
A niech siedzi w klatce nawet pół roku .
Będzie miała ciszę, spokój, jedzenie, czysto i ciepło. Nikt jej na siłę przyzwyczajać nie zamierza i nikt nie będzie na nią krzyczał jak narozrabia/nasika gdzieś. Może się nigdy do nas nie łasić, nic od niej za opiekę w zamian nie potrzebujemy .
Chcemy tylko tyle, żeby wiedziała, że jej już nikt krzywdy nie zrobi. I jak tu takiej wytłumaczyć
Czekam właśnie na kuriera z klatką . Ale się cieszę, że przeżyła i będzie jej chyba u nas dobrze.
Miala szczescie ze przyszla na Twoje podworko

Czy bedzie przylepa czy nie czas pokaze, ja mam jedna przylepe (zadnych problemow, wziety z domu prosto od matki i rodzenstwa) i drugiego Pana Niedotykalskiego (urodzony na dworze, jako kociak meczony przez dzieciaki, szukal u nas schronienia i jak sie okazalo ratunku aby zyc) ale Pan Niedotykalski ma czasami chwile slabosci, rzadko ale sa, a na codzien i tak widac ze dobrze mu z nami, a my dbamy aby sie nie oduczyl kontaktu z nami - sami go bierzemy na rece i myziamy
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-10-20, 14:24   #4039
monika_sonia
KOTerator

Przyszła klatka - dosyć spora, spokojnie by się zmieściły trzy małe kuwety. W związku z tym tej klatki nie zabiorę do samochodu, żeby przywieść Milkę, bo się po prostu nie zmieści.

I teraz będzie moje głupie pytanie (mam jakąś fobię na punkcie wirusów itp) - czy jeżeli zabiorę transporter Sonii (transporter dla Milki będziemy mieli jak wyjdziemy z długów) to da się to jakoś pewnie i skutecznie późnij zdezynfekować, i czym?

Stary 2011-10-20, 15:28   #4040
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Przyszła klatka - dosyć spora, spokojnie by się zmieściły trzy małe kuwety. W związku z tym tej klatki nie zabiorę do samochodu, żeby przywieść Milkę, bo się po prostu nie zmieści.

I teraz będzie moje głupie pytanie (mam jakąś fobię na punkcie wirusów itp) - czy jeżeli zabiorę transporter Sonii (transporter dla Milki będziemy mieli jak wyjdziemy z długów) to da się to jakoś pewnie i skutecznie późnij zdezynfekować, i czym?
wg mnie tym samym co uzywa sie do wyczyszczenia dywanu jak kocie sie na nim zalatwi - srodek myjacy bez amoniaku (plus ewentualnie przetrzec czystym alkoholem - cokolwiek po Milce zostanie napewno alkohol usunie)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-10-20, 17:36   #4041
monika_sonia
KOTerator

Jednak jutro Milki nie odbiorę - ropa sączy się z przedniej łapki... Może w sobotę będzie mogła pójść do domu.
I pierwszy sukces - dała się pogłaskać!

Stary 2011-10-20, 17:38   #4042
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Jednak jutro Milki nie odbiorę - ropa sączy się z przedniej łapki... Może w sobotę będzie mogła pójść do domu.
I pierwszy sukces - dała się pogłaskać!
Pierwsze niedobrze, drugie super. Daj znac w sobote co i jak. Co mowi vet? To grozne?
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-10-20, 17:58   #4043
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Co mowi vet? To grozne?
Mówi, że najgorsze już za nią i rany ładnie się goją, ale nie chce jej wypuścić za wcześnie - gdyby był to kot oswojony to dałby sobie tą rankę przemyć u nas, a tak to wet musi "ogłupiać kotkę". W przedniej łapce nie ma palca i skóry, nie jest to zszyte, ma się samo zabliźnić, a Milka ciągle to myje i brudzi...
Ja się nawet zastanawiałam nad zostawieniem jej u niego do ściągnięcia szwów . Ważne, żeby wyzdrowiała, my na nią możemy jeden dzień dłużej poczekać (chociaż się już wszyscy niecierpliwią ).

Czas edycji: 2011-10-20 o 17:59
Stary 2011-10-20, 18:02   #4044
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Mówi, że najgorsze już za nią i rany ładnie się goją, ale nie chce jej wypuścić za wcześnie - gdyby był to kot oswojony to dałby sobie tą rankę przemyć u nas, a tak to wet musi "ogłupiać kotkę". W przedniej łapce nie ma palca i skóry, nie jest to zszyte, ma się samo zabliźnić, a Milka ciągle to myje i brudzi...
Ja się nawet zastanawiałam nad zostawieniem jej u niego do ściągnięcia szwów . Ważne, żeby wyzdrowiała, my na nią możemy jeden dzień dłużej poczekać (chociaż się już wszyscy niecierpliwią ).
uff to dobrze, a to ze nie mozecie sie doczekac to rozumiem, mysmy tez Cycka wzieli wczesniej niz bylo planowane, pare dni wczesniej (mial jeszcze lekka goraczke ale juz nie grozna dla zycia), i choc przed szpitalem byl z nami na stale 3 dni to nie moglismy sie spokojnie czekac
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-10-21, 07:47   #4045
Del
Wtajemniczenie

GG do Del

Cytat:
Napisane przez marea Pokaż wiadomość
Zagłosujcie proszę na PKDT z Trójmiasta w ankciecie Krakvetu bardzo potrzebne to wsparcie w postacie karmy dla kociaków

http://www.facebook.com/event.php?eid=274723615893169
http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=14300
www.pkdt.pl
oczywiście ja też zagłosowałam mam nadzieję że tym razem się uda !

Del jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 14:24   #4046
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Wtrace sie, bo ostatnio dezynfekowalam transporter pozyczany od kociakow z kocim katarem - porzadne szorowanie domestosem pozniej porzadne plukanie goraca woda (z kranu ;P nie musi byc gotowana) i ludwikiem czy czyms podobnym gdyby aromat domestosa sie pozostal. Maluchy ktore jechaly w transporterze po dezynfekowaniu kociego kataru nie zlapaly.

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

Edytowane przez SzpiegZKrainyDeszczowców
Czas edycji: 2011-10-21 o 14:29
SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 15:56   #4047
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
Wtrace sie, bo ostatnio dezynfekowalam transporter pozyczany od kociakow z kocim katarem - porzadne szorowanie domestosem pozniej porzadne plukanie goraca woda (z kranu ;P nie musi byc gotowana) i ludwikiem czy czyms podobnym gdyby aromat domestosa sie pozostal. Maluchy ktore jechaly w transporterze po dezynfekowaniu kociego kataru nie zlapaly.
Dziękuję
Będę pucować transporter wszystkimi preparatami jakie mam

EDIT: Jadę jutro po Milkę. I znowu się dziś dała głaskać .

Czas edycji: 2011-10-21 o 16:34
Stary 2011-10-21, 21:20   #4048
esfira
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość
wirusy kociego kataru są dość wrażliwe na dezynfekcję, jeśli wymyjesz domestosem i zostawisz na 30 min to powinno by bezpiecznie. Ale jeśli to by był transporterek po kocie z panleuko to bym nie ryzykowała (podręcznik podaje, że wirus ginie po 1h w domestosie, ale kto go tam wie )

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 21:46   #4049
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję
Będę pucować transporter wszystkimi preparatami jakie mam

EDIT: Jadę jutro po Milkę. I znowu się dziś dała głaskać .
czyli wyglada ze nie jest kotem agresywnym, na wolnosci poprostu musiala walczyc o przetrwanie, no i rujka nie ulatwiala jej tego (to ze zyje po tym jak stracila noge, inne nogi z problemami.....cud)

zrob fotki jak juz bedzie w domu
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-10-21, 23:42   #4050
Kasiaczek_
Raczkowanie

Witajcie Kochani

Ostatnio niestety nie mam czasu i tylko podczytuje forum.

Po pierwsze dzieki serdeczne Rybiorku za serie cudownych zdjec Rybiorka i Cycka
Ogladalo sie wspaniale Twoje pociechy
I czekam na wieeeeecej

Monika Sonia-wielki szacunek
Tak bardzo sie ciesze,ze pomoglas kotkowi
Takie czyny przywracaja wiare w ludzi...
Mam nadzieje,ze Milka juz w krótce wróci do zdrowia
i szybko zaadaptuje sie w nowej Rodzinie.
Zycze jej duzo,duzo zdrówka i oczywiscie glaski ode mnie

A teraz troszke o mojej kici
Mala rosnie jak na drozdzach
Juz nie taka mala,bo 2,5 kg zywej wagi
(zywej w doslownym tego slowa znaczeniu).
Mala ma juz ponad 4 miesiace.

Jest niesamowicie tulasna a zarazem charakterna

Uwilbia noszenie na rekach oraz tulkanie.
Codziennie rano i wieczorem "ugniata"mnie lapkami mruczac przy tym jak traktor
Spi z nami w lózku
Albo po prostu tam gdzie jej wygodnie

Zostala zaszczepiona i zachipowana,zdrowa jak ryba,jeszcze tylko sterylizacja nam zostala

Karmimy kicie karma Applaws mokra oraz mieszanka Apllaws+ZiwiPeak sucha.

Dodatkowo Bianka uwielbia wode
Pije z kranu i wklada pod niego glówke
oraz w skakuje do wanny,gdy puszczam wode i sie pluska

Ogolnie jest wspanialym kotem

Wklejam pare zdjec.

Sciskam Was cieplutko i na biezaco sledze watek!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (103,6 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (122,2 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (109,5 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (102,6 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (110,7 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (87,6 KB, 21 załadowań)
Ks. Józef Tischner
Kasiaczek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości