Koty część II - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-25, 16:29   #4111
Rybiorek
Zakorzenienie

Dot.: Koty część II

Cytat:
Napisane przez Mirell Pokaż wiadomość
Też czekam niecierpliwie i to od kilku dni, cały czas podglądam temat, i czuję że nie obejdzie się bez drobnych problemów ale w ostatecznosci powinno być dobrze
tfu, tfu, nawet tak nie pisz, Milka przeszla dosc, ten becwal co jej to zrobil powinien zostac ukarany, mam nadzieje ze jakas sila wyzsza wyrowna rachunki

Ja przez historie Milki to juz nawet nie karce Skutera jak rozrabia, podchodze, poglaskam, zdejme najwyzej z blatow w kuchni jak lazi miedzy talerzami, wyjme pazurki ktore wbil w wiszace pranie.... A on sie jeszcze ostatnio zrobil bardziej przymilny i jak tylko wchodze do domu to nie odstepuje mnie na krok, maz codziennie powtarza w kolko ze niemozliwe jest jak Skuter jest za mna, jak mnie nie ma w domu to polozy sie obok meza, o jedzenie poprosi ale to wszystko, jak ja jestem to maz nie istnieje calkowicie dla Skutera
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 16:55   #4112
monika_sonia
KOTerator

Milka po operacji. Ortopeda mówi, że było bardzo ciężko, złożył łapę z powrotem, ale mówił, że kości tam są jak papier i nie było to łatwe. Nie był zadowolony, wręcz zawiedziony. Nie wiadomo czy operacja się udała, jeszcze za wcześnie. Milka jest podobno w strasznym stanie. Do piątku musi zostać u ortopedy na obserwacji (zwykle zatrzymuje zwierzaki przez noc tylko), ale będziemy ją próbować ściągnąć do nas do szpitala... Jak już dojdzie do siebie, to czeka ją długie leżenie. Jak nabierze sił i kiedyś wreszcie ściągniemy opatrunek to prawdopodobnie będzie miała zaniki mięśniowe i czeka ją długa rehabilitacja.

To tyle, a teraz idę płakać

monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 17:03   #4113
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość
Milka po operacji. Ortopeda mówi, że było bardzo ciężko, złożył łapę z powrotem, ale mówił, że kości tam są jak papier i nie było to łatwe. Nie był zadowolony, wręcz zawiedziony. Nie wiadomo czy operacja się udała, jeszcze za wcześnie. Milka jest podobno w strasznym stanie. Do piątku musi zostać u ortopedy na obserwacji (zwykle zatrzymuje zwierzaki przez noc tylko), ale będziemy ją próbować ściągnąć do nas do szpitala... Jak już dojdzie do siebie, to czeka ją długie leżenie. Jak nabierze sił i kiedyś wreszcie ściągniemy opatrunek to prawdopodobnie będzie miała zaniki mięśniowe i czeka ją długa rehabilitacja.

To tyle, a teraz idę płakać

a kiedy cos wiecej bedzie wiadomo? (dzisiaj dopiero wtorek gdzie tam piatek)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-10-25, 17:08   #4114
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość

a kiedy cos wiecej bedzie wiadomo? (dzisiaj dopiero wtorek gdzie tam piatek)
Będzie coś wiadomo po ściągnięciu opatrunku, podejrzewam że za dwa/trzy tygodnie ? . Jeżeli nie będzie stawać na tej łapce i się na niej wspierać przy próbach chodzenia, to nie będzie mogła normalnie żyć... i pozostaje już tylko eutanazja

Edytowane przez monika_sonia
Czas edycji: 2011-10-25 o 17:10
Stary 2011-10-25, 17:14   #4115
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie coś wiadomo po ściągnięciu opatrunku, podejrzewam że za dwa/trzy tygodnie . Jeżeli nie będzie stawać na tej łapce i się na niej wspierać przy próbach chodzenia, to nie będzie mogła normalnie żyć... i pozostaje już tylko eutanazja
ej, nie poddajemy sie, operacje zrobil dobry lekarz, Milka jest silna, mysle ze im szybciej znow bedzie z Wami tym lepiej dla niej, choc pewnie myslisz czy nie zostawic ja w szpitalu do zdjecia opatrunku, ale mam cicha nadzieje ze wezmiesz ja jak tylko lekarz zezwoli, w domu szybciej sie pozbiera, sama pisalas ze byla bardzo zainteresowana otoczeniem (i wszyscy o nia dbali), jak umysl jest ciekawy i zywy to ciagnie za soba cialo (niewazne czy to ludz czy zwierz)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-10-25, 17:22   #4116
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
ej, nie poddajemy sie, operacje zrobil dobry lekarz, Milka jest silna, mysle ze im szybciej znow bedzie z Wami tym lepiej dla niej, choc pewnie myslisz czy nie zostawic ja w szpitalu do zdjecia opatrunku, ale mam cicha nadzieje ze wezmiesz ja jak tylko lekarz zezwoli, w domu szybciej sie pozbiera, sama pisalas ze byla bardzo zainteresowana otoczeniem (i wszyscy o nia dbali), jak umysl jest ciekawy i zywy to ciagnie za soba cialo (niewazne czy to ludz czy zwierz)
Ja ją chcę jak najszybciej blisko i nie ma potrzeby, żeby była w lecznicy, bo mamy klatkę i opiekę całodobową lepszą niż w szpitalu

Poddaję się, bo jeżeli łapa będzie bezużyteczna, to będzie kolejna amputacja a na dwóch nogach nawet z naszą pomocą nie da rady...

Może też być tak, że łapka będzie w 100% sprawna i Milka będzie śmigać na trzech łapkach. Ale na to jest mała szansa...

Teraz potrzebny mi jeden cud dla Milki

Stary 2011-10-25, 17:26   #4117
Mirell
Zakorzenienie

monika_sonia, zobaczysz, skończy się dobrze, Milka będzie miała tą łapkę Tylko trzeba okazać jej teraz dużo uczuć, niech widzi że o nią dbacie, nie krzywdzicie, niech to czuje
Wierzcie w moje przeczucia, sprawdzają się (niestety, to że będą małe komplikacje jak widać też się sprawdziło )
Mirell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 17:29   #4118
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
monika_sonia, zobaczysz, skończy się dobrze, Milka będzie miała tą łapkę Tylko trzeba okazać jej teraz dużo uczuć, niech widzi że o nią dbacie, nie krzywdzicie, niech to czuje
Wierzcie w moje przeczucia, sprawdzają się (niestety, to że będą małe komplikacje jak widać też się sprawdziło )
Jak jej okazać uczucia, jak jest ponad 60 km dalej ...
Teraz jest kwestia: albo trzy łapy albo nic, życie albo śmierć...

Stary 2011-10-25, 17:29   #4119
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ją chcę jak najszybciej blisko i nie ma potrzeby, żeby była w lecznicy, bo mamy klatkę i opiekę całodobową lepszą niż w szpitalu

Poddaję się, bo jeżeli łapa będzie bezużyteczna, to będzie kolejna amputacja a na dwóch nogach nawet z naszą pomocą nie da rady...

Może też być tak, że łapka będzie w 100% sprawna i Milka będzie śmigać na trzech łapkach. Ale na to jest mała szansa...

Teraz potrzebny mi jeden cud dla Milki
i zdarzy sie

trzeba wziac pod uwage ze Milka miala kilka operacji, narkoza zawsze pozostawia slad, a tu jej zafundowano kolejna, no fakt stare zlamanie tez nie pomaga a ona nie jest koniem tylko malym kotkiem to i kostki male i drobne, jutro mam nadzieje uslyszymy lepsze wiesci

trzymaj sie, wszystkie dzisiaj tutaj trzymamy kciuki za cud dla Milki
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-10-25, 17:34   #4120
Mirell
Zakorzenienie

Cytat:
Jak jej okazać uczucia, jak jest ponad 60 km dalej ...
Teraz jest kwestia: albo trzy łapy albo nic, życie albo śmierć...
No niestety, póki co daleko
Ale nie można się poddać, ona jest młoda, da radę!!!
Mirell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 17:41   #4121
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
i zdarzy sie

trzeba wziac pod uwage ze Milka miala kilka operacji, narkoza zawsze pozostawia slad, a tu jej zafundowano kolejna, no fakt stare zlamanie tez nie pomaga a ona nie jest koniem tylko malym kotkiem to i kostki male i drobne, jutro mam nadzieje uslyszymy lepsze wiesci

trzymaj sie, wszystkie dzisiaj tutaj trzymamy kciuki za cud dla Milki
Te narkozy to nie duży problem, na wątrobę mamy nieotwarty jeszcze Heparenol po Sonii (miała dwie narkozy w ciągu miesiąca, ale wyniki w normie, więc tego jej nie podawałam już) - mam nadzieję, że w przypadku Milki wątroba też nie będzie problemem... Tym się na pewno na spokojnie zajmę.

Szukam na miau i innych forach (kot, pies, wiewiórka, cokolwiek) historii o złamaniu kości ramiennej kończyny piersiowej, która zakończyłaby się dobrze, ale na razie same smutne zakończenia

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Ale nie można się poddać, ona jest młoda, da radę!!!
musi..

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Cytat:
jutro mam nadzieje uslyszymy lepsze wiesci
Chciałabym bardzo jutro napisać coś pozytywnego, ale nie wiem nawet, czy będę miała jakiekolwiek informacje... Milka dziś i jutro ma spać i nic więcej.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-25, 17:42   #4122
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Te narkozy to nie duży problem, na wątrobę mamy nieotwarty jeszcze Heparenol po Sonii (miała dwie narkozy w ciągu miesiąca, ale wyniki w normie, więc tego jej nie podawałam już) - mam nadzieję, że w przypadku Milki wątroba też nie będzie problemem... Tym się na pewno na spokojnie zajmę.

Szukam na miau i innych forach (kot, pies, wiewiórka, cokolwiek) historii o złamaniu kości ramiennej kończyny piersiowej, która zakończyłaby się dobrze, ale na razie same smutne zakończenia
to nie czytaj juz!!!!!!, kazda historia jest inna, czekamy na nowe wiesci
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-10-25, 17:49   #4123
monika_sonia
KOTerator

Dziękuję wszystkim za dzisiejsze trzymanie kciuków

Na pewno mogło być gorzej... Milka jest już o krok do lepszego zdrowia, teraz już wszystko zależne jest od Milki Musi chcieć żyć a ta łapka musi być dobrze złożona Ja zrobię wszystko, żeby była szczęśliwym kotem...

Dam znać jak coś będę wiedzieć, jak nie będę pisać o Milce, to znaczy, że sama nic nie wiem...

Głaski dla wszystkich kociaków Ja moją Sonię ostatnio zaniedbałam, muszę teraz porządnie ją wybiegać, wynosić i wygłaskać za cały ostatni tydzień.

Pozdrawiam

Stary 2011-10-25, 17:59   #4124
MysiaJadwisia
Zakorzenienie

Na dzisiejszym spacerze przyczepiło się do mnie coś takiego :

Kicha (nic dziwnego, skoro maleństwo błąkało się w taką pogodę),jego oczka wyglądają paskudnie - czy ktoś mógłby mi powiedzieć, co to może być? Ta różowa, wewnętrzna część powieki jest widoczna, oczy są posklejane wydzieliną, najprawdopodobniej ropą. Zdjęcia zrobione już po przemyciu oczu. Brzuszek napęczniały, twardy - uznałam, że na skutek wzdęcia, mały dostał do pysia 3 ml herbatki z kopru włoskiego + 2 krople espumisanu.

Jest malutki. Nie znam się na kotach i nie mam pojęcia ile może mieć tygodni. Nie wiem też czym go nakarmić Czy NUTRIDRINK może być? Jutro wezmę go do weta.

Nie widziałam jego mamy. Kiciuś po prostu do mnie podbiegł i wdrapał się na mnie. Był bardzo zdesperowany i nie chciał zostać sam, kuśtykał za mną
MysiaJadwisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 18:21   #4125
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez MysiaJadwisia Pokaż wiadomość
Nie widziałam jego mamy. Kiciuś po prostu do mnie podbiegł i wdrapał się na mnie. Był bardzo zdesperowany i nie chciał zostać sam, kuśtykał za mną
Koci katar ...
Czym przemyłaś oczka? Można podobno popsikać gentamecyną.
Mały raczej nie ma wzdęć, tylko robaki. Nie lecz na własną rękę lekami dla ludzi. Mogą być dla niego trujące.
Masz sklep blisko, żeby kupić jakiekolwiek chrupki, niech będzie nawet Whiskas? A jak nie to kawałeczek gotowanego kurczaka?

Stary 2011-10-25, 18:50   #4126
cholerna romantyczka
Zakorzenienie

Cytat:
Na dzisiejszym spacerze przyczepiło się do mnie coś takiego :

Kicha (nic dziwnego, skoro maleństwo błąkało się w taką pogodę),jego oczka wyglądają paskudnie - czy ktoś mógłby mi powiedzieć, co to może być? Ta różowa, wewnętrzna część powieki jest widoczna, oczy są posklejane wydzieliną, najprawdopodobniej ropą. Zdjęcia zrobione już po przemyciu oczu. Brzuszek napęczniały, twardy - uznałam, że na skutek wzdęcia, mały dostał do pysia 3 ml herbatki z kopru włoskiego + 2 krople espumisanu.

Jest malutki. Nie znam się na kotach i nie mam pojęcia ile może mieć tygodni. Nie wiem też czym go nakarmić Czy NUTRIDRINK może być? Jutro wezmę go do weta.

Jest jeszcze baaaardzo młody ale bardzo słodki. Masz zamiar go zatrzymać?

Monika wierzę, że Milka da radę! Musi!
cholerna romantyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 19:10   #4127
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Mysiu, jezeli masz inne zwierzaki odizoluj kociaka od nich, albo je od kociaka, na tych zdjeciach co wkleilas wydaje mi sie ze moze miec swierzba (wydaje, bo niedawno widzialam dwa kociaki z tym cholerstwem)

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 20:39   #4128
MysiaJadwisia
Zakorzenienie

Jutro u weta zobaczymy co z tym świerzbem mam swoje zwierzaki, nie miały kontaktu z kitkiem, bo wolę dmuchać na zimne.

Moniko - Espumisan w kroplach dla niemowląt nie jest szkodliwy, można go stosować u zwierzaków
Oczy przemyłam zwykłą herbatą, gentamycyny nie mam w domu.

Nie planowałam przygarnięcia żadnego stwora, nie mam na to warunków. Kociak wdrapał mi się na nogę gdy spacerowałam w pobliżu działek. Biegł za mną...nie widziałam jego matki ani innych kociąt Będę mu szukac domu, ale wiem, że takich biedactw są tysiące i że to potrwa...
MysiaJadwisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 21:11   #4129
morenica
Zakorzenienie

monika przeczytałam całą historię i łzy poleciały...pozostaje mi tylko trzymać kciuki, żeby jednak nóżka była na tyle silna, że koteczka będzie mogła na niej opierać się.
morenica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 21:48   #4130
marea
Wtajemniczenie

Moniko, trzymam za malutką kciuki, biedna jest strasznie jesuu ile ona musiała wycierpieć
"Moja" Aisha, pamiętam wet który ją operował mówił że powinna zacząć ją obciążać po ok tygodniu/dwóch, operację miała 26 listopada u.r. , skomplikowane złamanie kości udowej tylniej z odpryskami, miała druty i blaszki które zespalały polamaną kość/ w drugiej lecznicy do której ją zawiozłam, po ok 2 tyg kicia była mało sprawna, raczej pełzała, ale z czasem jak już zaczeła chodzić po lecznicy było coraz lepiej i lepiej, na początku lutego trafiła do kociego hoteliku, i tam już brykała i skakała na wysokie półki ku rozpaczy opiekunki przerażonej, bo myślała że kot niepełnosprawny, zawiozłam ją do hoteliku zaraz po rentgenie kontrolnym zrobionym w lecznicy gdzie była operowana więc była przymulona po narkozie. Koteczce została ta nóżka taka chudsza i mniejsza ...

Moniko, niech kicia będzie pod opieką specjalisty najlepiej, myślę że dla kici teraz najważniejsze żeby była pod fachową opieką a widać dotychczasowy wet nie ma odp kwalifikacji, samą miłością jej nie wyleczysz, a sama mówiłaś że wet mówił że jej stan nie jest dobry...najważniejsze zdrówko, wytrzyma i 2 tyg w klatce w lecznicy nawet jak będziesz ją odwiedzała co kilka dni, lepiej nie panikować

http://www.youtube.com/watch?v=vnSjMYuAI-4
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kicia010medium.jpg (41,0 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg p1150389medium.jpg (54,8 KB, 25 załadowań)

Edytowane przez marea
Czas edycji: 2011-10-25 o 22:01
marea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-25, 21:56   #4131
marea
Wtajemniczenie

Cytat:
Jutro u weta zobaczymy co z tym świerzbem mam swoje zwierzaki, nie miały kontaktu z kitkiem, bo wolę dmuchać na zimne.

Moniko - Espumisan w kroplach dla niemowląt nie jest szkodliwy, można go stosować u zwierzaków
Oczy przemyłam zwykłą herbatą, gentamycyny nie mam w domu.

Nie planowałam przygarnięcia żadnego stwora, nie mam na to warunków. Kociak wdrapał mi się na nogę gdy spacerowałam w pobliżu działek. Biegł za mną...nie widziałam jego matki ani innych kociąt Będę mu szukac domu, ale wiem, że takich biedactw są tysiące i że to potrwa...
koniecznie do weta, mały musi szybko dostać antybiotyki i lekarstwa, mam nadzieję że szybko stanie na nóżki a co do adopcji to się nie martw, teraz sezon nie koci się zaczyna więc i o domki łatwiej, jak już będzie z nim dobrze poogłaszaj gdzie się da i znajdzie się kochający człowiek
marea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-26, 08:11   #4132
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Napisane przez marea Pokaż wiadomość
"Moja" Aisha ... operację miała 26 listopada u.r. , skomplikowane złamanie kości udowej tylniej z odpryskami, miała druty i blaszki które zespalały polamaną kość/ w drugiej lecznicy do której ją zawiozłam
Koteczce została ta nóżka taka chudsza i mniejsza ...
Czy kotka chodzi na tej nóżce normalnie ?

Cytat:
Napisane przez marea Pokaż wiadomość
Moniko, niech kicia będzie pod opieką specjalisty najlepiej, myślę że dla kici teraz najważniejsze żeby była pod fachową opieką a widać dotychczasowy wet nie ma odp kwalifikacji, samą miłością jej nie wyleczysz, a sama mówiłaś że wet mówił że jej stan nie jest dobry...najważniejsze zdrówko, wytrzyma i 2 tyg w klatce w lecznicy nawet jak będziesz ją odwiedzała co kilka dni, lepiej nie panikować
Kicia od 16 października przebywa w lecznicy, z przerwą na dwa dni w domu. W domu też była w klatce. Kotka miała operację u ortopedy i chciałabym ją od niego jak najszybciej zabrać zaraz po prześwietleniu i stwierdzeniu, że jest ok. Po operacji specjalista już nie jest potrzebny, potrzebny ktoś z uprawnieniami do podawania antybiotyków i leków przeciwbólowych, więc mój wet-nie ortopeda się do tego nadaje. Do tego mój wet ma być specjalistą od dietetyki (faktycznie, nie samym RC jego sklep udekorowany, jest nawet Trovet ) i rehabilitacji. Chodzi tu też o koszty, u mojego cena za dobę będzie dosłownie 5 razy niższa...

Stary 2011-10-26, 09:19   #4133
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Czy kotka chodzi na tej nóżce normalnie ?

Kicia od 16 października przebywa w lecznicy, z przerwą na dwa dni w domu. W domu też była w klatce. Kotka miała operację u ortopedy i chciałabym ją od niego jak najszybciej zabrać zaraz po prześwietleniu i stwierdzeniu, że jest ok. Po operacji specjalista już nie jest potrzebny, potrzebny ktoś z uprawnieniami do podawania antybiotyków i leków przeciwbólowych, więc mój wet-nie ortopeda się do tego nadaje. Do tego mój wet ma być specjalistą od dietetyki (faktycznie, nie samym RC jego sklep udekorowany, jest nawet Trovet ) i rehabilitacji. Chodzi tu też o koszty, u mojego cena za dobę będzie dosłownie 5 razy niższa...
trzymamy kciuki zeby wszystko sie dobrze skonczylo (no i nowe fotki zadowolonej Milki)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-10-26, 17:25   #4134
Rybiorek
Zakorzenienie

Cos cichutko tu dzisiaj?

Monika jak tam Milka?

Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-10-26, 18:45   #4135
monika_sonia
KOTerator

Właśnie dzwoniłam do weta, cały dzień nic nie wiedzieliśmy bo tamten ortopeda albo był w terenie albo miał operacje...

Nie chce zapeszać !!, ale - Milka ma się dobrze, obudziła się (strasznie długo się wybudza z narkozy... Sonia po sterylizacji i przepuklinie w ciągu godziny...) i podobno już jadła. Ma przykurcze mięśni tej łapki ale się tym zajmują. Dzisiaj już weci byli zadowoleni Jest szansa na trzy łapki po intensywnej rehabilitacji

Kotka zostaje do piątku u ortopedy. W sobotę ją będę mogła odwiedzić, albo nawet odebrać

Stary 2011-10-26, 19:32   #4136
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie dzwoniłam do weta, cały dzień nic nie wiedzieliśmy bo tamten ortopeda albo był w terenie albo miał operacje...

Nie chce zapeszać !!, ale - Milka ma się dobrze, obudziła się (strasznie długo się wybudza z narkozy... Sonia po sterylizacji i przepuklinie w ciągu godziny...) i podobno już jadła. Ma przykurcze mięśni tej łapki ale się tym zajmują. Dzisiaj już weci byli zadowoleni Jest szansa na trzy łapki po intensywnej rehabilitacji

Kotka zostaje do piątku u ortopedy. W sobotę ją będę mogła odwiedzić, albo nawet odebrać
ale fajnie, Milka to silna dziewczyna

w sobote zamawiam fotki (czy to ze szpitala czy z domu)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-10-26, 19:59   #4137
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
w sobote zamawiam fotki (czy to ze szpitala czy z domu)
będą na pewno zaraz po przywiezieniu Milki

Stary 2011-10-26, 21:39   #4138
Rybiorek
Zakorzenienie

U nas konczy sie wlasnie przygotowanie mieszanek zanetowych na ryby, maz sie jutro wybiera na lowienie. Jakby ktos zajrzal przez okno to by zobaczyl smieszny obrazek, maz na ziemi porozkladala zanety w opakowaniach, poukladane jak w sklepie (albo i lepiej bo pogrupowane zapachowo), ja je wacham i mowie mu co mozna z czym zmieszac, Cyc polozyl sie obok meza a Skuter lata i wszystko wacha, jak nic praca zbiorowa, wczesniej koty rozsypaly mezowi woreczki z haczykami
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-10-26, 22:06   #4139
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
U nas konczy sie wlasnie przygotowanie mieszanek zanetowych na ryby, maz sie jutro wybiera na lowienie. Jakby ktos zajrzal przez okno to by zobaczyl smieszny obrazek, maz na ziemi porozkladala zanety w opakowaniach, poukladane jak w sklepie (albo i lepiej bo pogrupowane zapachowo), ja je wacham i mowie mu co mozna z czym zmieszac, Cyc polozyl sie obok meza a Skuter lata i wszystko wacha, jak nic praca zbiorowa, wczesniej koty rozsypaly mezowi woreczki z haczykami

To ja zamawiam zdjęcia rybek

Stary 2011-10-26, 22:19   #4140
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

To ja zamawiam zdjęcia rybek
jak beda jakies zlowione to na bank, zaraz przypomne mezowi o aparacie, ostatnio maz wygral z kolega (zlapal 14 kg bialej ryby czyli ploci, bastardow itp plus 4 kilowego szczupaka) i za to kolega do niego musial mowic 'Mistrzu', smialam sie ze jutro albo potwierdzi mistrza albo bedzie zdegradowany (miejsce lowienia to samo, jezioro w Newry w Polnocnej Irlandii)

koty sie zmeczyly i zalegly ale przed momentem maz wyjal wedke zeby sprawdzic zestaw i oba jak na komende znalazly sie obok niego (uwielbiaja splawiki i zylki, same wedki tez, wlasnie Skuter laduje sie to torby z wedkami, kiedys malo nie pojechal z mezem na ryby, okazalo sie ze maz zaladowal torbe, zasunal suwaki a za chwile patrzy a torba sie rusza.... )
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości