|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Znalazłam małego kotka! Co mam robic? POMOCY
Iff, kotek miał niesamowite szczęście, że na Ciebie trafił
![]() Uratowałaś go, i to jest najważniejsze. Dobrze, że będzie u kogoś z bliskiej rodziny - wiesz, że będzie w dobrych rękach ![]() A te alergeny to przekichana sprawa... Może się jeszcze coś wyprostuje?...
|
|
#182 |
|
Wtajemniczenie
|
Odczulanie pomaga - wiem co mówię, bo miałam gigantyczną alergię na roztocza kurzu domowego, a nie tak łatwo unikać kurzu (choćby w pracy...). O ile od sierści zwierzęcia możesz sie odseparować, od kurzu, tak w 200%, nie bardzo
Leczę się od 5 lat i naprawdę widzę poprawę! Do tego stopnia, że jeśli czasem nie chce mi się posprzątać (alergicy mają przekichane i muszą to robić codziennie ) to już nie muszę dnia następnego lecieć do alergologa z twarzą spuchniętą jak kapeć Spróbuj - co ci zależy? A kotek cudny jak marzenie
|
|
#183 |
|
Raróg
|
Rany, Iff, tak mi przykro
Tyle dla niej zrobiłaś! Może dobrze chociaż, że będziesz mogła ją odwiedzać, zawsze lepiej, niż gdyby nikt z rodziny jej nie mógł zabrać i musiałabyś ją oddać obcym ludziom.Zdrowiej szybko i faktycznie spróbuj tych szczepionek ![]() A moja kicia też tak śpi (rozwala łapy jak się da, albo zasłania przednimi mordkę), w różnych dziwnych i wymyślnych pozach zasypia Podobno to dlatego, że kot się czuje bezpiecznie, żaden dziczek na dworze tak nie śpi ![]() Pewnie masz dołka - chora i bez Aferki Trzymaj się, zdrowiej i pędem do kotka
|
|
|
|
|
#184 |
|
Rozeznanie
|
Od niedzieli nie ma Aferki... mniej kicham i oczy mi nie łzawią, a mimo to wcale sie nie czuje szczęsliwa. Chodzę po mieszkaniu i nadal mam nawyk uważania i patrzenia pod nogi... czy jej nie nadepnę. Od 6 rano śpię lekko i nasłuchuję czy nie piszczy i nie woła o jedzenie - budzi mnie kazdy ruch w przedpokoju.
Na klamce dalej wisi jej zabawka na sznureczku. Nie wiem.., może przesadzam. Nie umiem oglądac jej zdjęć, bo od razu łzy mi lecą.
|
|
|
|
|
#185 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#186 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Nie smuć się, kotek może do Ciebie wrócić ![]() Mogę sobie wyobrazić co czujesz, też nie mogłabym bez moich kociaków żyć ![]() Najpierw się dobrze wylecz, a potem już będzie lepiej, zobaczysz. Moje kotki też spią w takich dziwnych pozach, to faktycznie znaczy, że czują się bezpiecznie (nie chronią brzuszka, dzikie koty śpią zwinięte żeby być gotowe do ucieczki...) |
|
|
|
|
|
#187 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#189 |
|
Wtajemniczenie
|
Iff, czy kotek jest juz u Ciebie?
|
|
|
|
|
#190 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
Iff, Skarbku
|
|
#192 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#193 |
|
Rozeznanie
|
A wiecie co? Aferka jest już duża i mądra... i w ogóle to minęła się z powołaniem, bo zachowuje się jak piesek. Chodzi za swoim panem jak piesek na smyczy, przy nóżce...
|
|
|
|
|
#194 |
|
Rozeznanie
|
I lubi banany
|
|
|
|
|
#195 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Hej Iff
![]() A masz może fotki? Chciałabym zobaczyć czy bardzo urosła ![]() Banany? Czy koty nie wolą mięsa od owoców?
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#196 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do bananów... Aferka wdała się w mamusię Ja też uwielbiam banany i też jestem taka trochę zakręcona. Mój piesek np lubi kapuste kiszoną, ogórki, warzywa, piwo i babany też A szynki np nie zjada zbyt chętnie.
|
|
|
|
|
|
#197 |
|
Rozeznanie
|
Maluszek Nie robi Kupki...CO ROBIĆ!!!
witajcie, w poniedziałek w nocy znalazłam malutkiego koteczka. ma ok.3 tygodni. jest przecudny, ale jeszcze ani razu nie robił kupki, boje się, że to może mu zaszkodzić, co mam robić?? bardzo was proszę o pomoc!!
|
|
|
|
|
#198 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maluszek Nie robi Kupki...CO ROBIĆ!!!
Cześć,
powinnaś masować mu brzuszek ciepłą wilgotną ściereczką. Tak jak robi to kocia mama językiem. To powinno pomóc mu zrobić kupę. Był podobny kiedyś wątek ale nie pamiętam tytułu. Poszukaj na plotkowym zdaje się. Któraś z wizażanek znalazła malutkiego kotka i miała podobne problemy z karmieniem i kupką. Dziewczyny udzieliły wyczerpujących odpowiedzi. pozdrawiam
|
|
|
|
|
#199 | |
|
Raróg
|
Ten wątek jest tutaj: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=72889 .
Jak pisała Asika, trzeba maleństwu masować brzuszek, no i oczywiście odpowiednio karmić. Do weta też warto się wybrać Trzymamy kciuki za kotka i pisz, co u Was
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#200 |
|
Raczkowanie
|
Potwierdzam, co pisały moje Przedmówczynie. Masuj brzuszek, to powinno pobudzić funkcje trawienne.
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
trzy tygodnie, toż to kruszynka!!
http://www.fundacjakot.prv.pl/ tu o opiece nad kocietami a co je? bo mleko bogeny np. jest do d**y i wywołuje zatwardzenie. I powodzenia, wychowac takie bobo to nie takie znowu łatwe
|
|
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli kociak ma pelny brzuszek caly czas (nie tylko zaraz po jedzeniu) znaczy ze jest zarobaczony. Wizyta u weta konieczna. No i masaze brzuszka.
Ja swojemu tez masowalam jak byl malutki. Zabrany byl wczesniej od matki bo zachorowal. Nie bylo innego wyboru, albo go zabieramy albo zostawiamy bez pomocy (okocila sie kotka dzadkow, a dziadkowie na wsi nie byli by wstanie wozic kociaka po wetach do miasta). Teraz ma 9 lat i jest kochany.Powodzenia w wychowywaniu malucha
|
|
|
|
|
#203 |
|
Rozeznanie
|
ZROBIŁ
dołanczam zdjęcie mojego Foresta
Edytowane przez alternatywa Czas edycji: 2006-10-01 o 01:13 |
|
|
|
|
#204 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas maluch rowniez nie chcial robic ale siusiu, nie robil caly dzien i jeden ranek. Masowalismy mu brzusio mokrym wacikiem i siusiaka tez chociaz troche dotknac ,zeby poczul wilgoc ,ale co do kupki to przede wszystkim masowac brzuszek. Ciesze sie ,ze juz zrobil i jest po wszystkim
Nawet nie wiecie jakie szczescie czulam jak moj wreszcie zrobil jakbym wygrala w lotka
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki sliczny
Dobrze ze z trawieniem wporzadku. Ale i tak odwiedz weta. Dowiesz sie czy maly sie rozwija prawidlowo i czy nie ma zadnych problemow.
|
|
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przygarnęłam kotka i co dalej?
Słuchajcie, moja kotka ma jakieś 2 miesiące, do jedzenia daje jej żarełko z puszki, raz miała kitekata, raz coś z łososiem, teraz znów coś innego ale wszystko z marketu. Rozumiem, że mam tak nie kupowac, tylko w sklepach zoologicznych? Do picia daje jej mleko, pije, raczej nie zauważyłam żadnych problemów no i czasami rozrabiam je z wodą. Do kuwety kupiłam jej jakiś najzwyklejszy żwirek, czy to też ma jakieś znaczenie?
Jestem w tym temacie kompletnie zielona gdyż pierwszy raz mam kota A bawi się dwoma kolorowymi , grzechoczącymi myszami i woreczkiem przywiązanym do długiej sznurówki. Dzięki za wszelkie porady Odkopałam wątek .
|
|
|
|
|
#207 |
|
Zadomowienie
|
Podpisuję się pod całą resztą - pójdź do weterynarza i skontroluj zdrowie kotka.
|
|
|
#208 |
|
Zadomowienie
|
Najwazniejsze to pojsc do weterynarza, zeby sprawdzil, jak ze zdrowiem kotka.
Dwa tygodnie temu znalazlam kotka, ma ok 8 tyg. Byl/jest zapchlony i zarobaczony. Podobno te robaki, nie sa takie dla czlowieka obojetne. Wiec jak najszybciej wybierz sie z nim do weterynarza. |
|
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
|
|
|
|
|
#210 |
|
Zakorzenienie
|
wodę, albo mleko dla kotów- po normalnym może dostac biegunki, nie radze sprawdzać
![]() żwirek- polecam cat's best eko plus, ale możesz używać, jaki ci pasuje karma- z puszek animonda carny, hills, animonda von feinstein, miamor- wszystko w werski kitten, suche- acana, royal canin, purina pro plan...tez w wersji kitten http://www.wsinf.edu.pl/~klimek/rokcafe/karmy_polecane/ uff i na pytań sto- http://www.forum.miau.pl/viewtopic.php?t=4860 i prosta instrukcja obsługii kota http://abckota.pl/iok.html |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.

Leczę się od 5 lat i naprawdę widzę poprawę! Do tego stopnia, że jeśli czasem nie chce mi się posprzątać (alergicy mają przekichane i muszą to robić codziennie
) to już nie muszę dnia następnego lecieć do alergologa z twarzą spuchniętą jak kapeć 

Jestem w tym temacie kompletnie zielona gdyż pierwszy raz mam kota