![]() |
#2971 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode 2008 cz.IV
Dagecik a co Ty dzisiaj taka milcząca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ach Lilus bo ja kalkulacje finansowa płac robie na 2009 rok i mam juz dosc. nie dosc ze zasmarkana i z bilem glowy to jeszcze w cyferkach siedze i szacuje ile budzetu jest nam potrzebne.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2973 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to dostajesz rozgrzeszenie ![]() ![]() a ja mam ochotę na jakieś mięcho ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2974 |
Raczkowanie
|
a dziewczyny jadlyscie piersi w porach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2975 |
Wtajemniczenie
|
nie lubię por czy porów
![]() ![]() A reszta to gdziesię poukrywała????????????się pytam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2976 |
Wtajemniczenie
|
witam
![]() ja tylko na 5 sekundek - dorwałam się na chwile do kompa w trakcie konferecji ![]() pozdrawiam Was wszystkie ![]() PS. ja jadłam kurczaczka zapiekanego w porach - nie wiem czy to to samo ![]() ale też było pyszności ![]()
![]() |
#2977 |
Raczkowanie
|
pewnie intensywnie pracują
![]() chodzi o kawalki piersci w porach i zasmazane serem zoltym z majonezem - pysznosci ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-09-18 o 11:35 Powód: proszę nie pisać post pod postem, w tym celu nalezy korzystać z funkcji edytuj bądź multicytowania, takie są zasady forum!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2978 | |
Zadomowienie
|
Kurczaczka w porach ... portkach
![]() Cytat:
Urlop mieliśmy spędzić w Karpaczu czy okolicach, ale przy takiej pogodzie jakoś mi się to nie widzi a po przeanalizowaniu cen wycieczek zagranicznych ... chyba nas nie stać ![]() Miejsmy nadzieje, że Twoje wyliczneia się sprawdzą i w październiku będzie ładniej ![]() A w jakich górach planujecie sesyjkę? Co do pralni, to szczerze powiedziwszy boję sie oddać sukienkę do pierwszej lepszej pralni - nie wiem jak jest z czyszczeniem jedwabiu, czy każda pralnia sobie z tym dobrze poradzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Wtajemniczenie
|
Madziczek a może spytaj w jakimś salonie z sukniami śłubnymi-mnie czyszczenie kosztowało w LF 150 zł ale miałam gwarancję, że nic się mojej sukience nie przytrafi
![]() ![]() u mnie w czyszczalni chcieli 90zł ale nie dali gwarancji że jej nie uszkodzą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2980 |
Wtajemniczenie
|
ja lubię pora
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2981 |
Zadomowienie
|
A będą chcieli mi wyczyścić sukiekę, która nie była u nich kupiona?
Musze popytac. Gdybyśmy nie mieli do zrobienia jeszcze tej sesji to bym się tym tak bardzo nie przejmowała, a tak to chbiałabym jeszcze chociaz ten jeden raz ją włożyć w niezmienionym kształcie i kolorze ![]() kisiorek - a masz moze przepis na to danie? Chętnie bym cos takiego przyrządziła i zjadła ... mnim, mniam ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2982 | |
Zakorzenienie
|
Piersi w porach nie jadlam, ale kasze gryczana duszona z porami uwielbiam
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Rozeznanie
|
podaj przepis prosze , chetnie skosztuje
uwielbiam pore gotowana robie na wielkanoc taka potrawe : pora gotowanqa pomidor kukurydza ser majonez potem kiełbasa biała i zapiekac 45 minut w 180 stopniach |
![]() ![]() |
![]() |
#2984 |
Zakorzenienie
|
Witaj wiinii dawno Cie nie bylo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2985 |
Raczkowanie
|
Składniki:
Przepis4 podwójne piersi z kurczaka 5-8 porów (zależnie od wielkości i od tego ile kto lubi) 30 dkg sera żółtego wegeta majonez (Ilości składników są dowolne, zależnie kto ile czego lubi. Zasada porów tyle żeby pokryły dno brytfanki, sera tyle żeby pokrył piersi) 1) Piersi umyć, obrać z kosteczek i pokroić tak żeby wyszło 8 kawałków. 2) Następnie pokroić pory (białe części) na krążki 3-5mm grubości i włożyć na dno brytfanki[moze być blacha od piekarnika] (ma być warstwa min. 1cm na dnie, ja robię ok 2cm) Posypać lekko wegetą. 3) Ułożyć na tym przygotowane piersi kurczaka i obfcie posypać wegetą. 4) Na to wszystko zetrzeć ser żółty. Posmarować ser miejscami majonezem (po prostu maznąć w kilku miejscach dla smaku) (Majonez nie jest konieczny jednak nadaje bardzo specyficzny, pyszny smak w połączeniu z serem - i oczywiście można użyć wersji light)- ja uzywam duzo majenezu , całą blachę smaruje ![]() Całość wsadzamy do nagrzanego ok 140-150 st. piekarnika (środkowa półka - grzanie góra i dół) i gdy ser przybierze lekko brązową barwę danie jest gotowe. Jak ktoś chce dłużej podpiekać kurczaka to radzę położyć folię aluminiową na wierzch żeby ser się nie spalił. Smacznego. |
![]() ![]() |
![]() |
#2986 |
Rozeznanie
|
ciesze sie ze mnie witasz
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() byłam z moim synkiem w szitalu na szczescie juZ wszystko ok jestem zaziebiona a o ślubu 9 dni mam nadzieje ze sie wykuruje a co u CIEBIE? KISIOREK DZIEKUJE ZA PRZEPIS - ROBIE W SOBOTE NA PANIENSKI A POTEM NA DYSKO BANDZO |
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Wtajemniczenie
|
Dzastuś nie masz litości dla mojego żołądeczka
![]() wiiniii witaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wiiniii u nas duzo sie dzalo... aktualnie jestem na wypowiedzeniu, szukam pracy, moj maz remontuje mieszkanie 512 km stad... a ja tesknie bo dalej jestesmy osobno... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2989 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
hejo hejo ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2990 |
Zadomowienie
|
Hej Wiinii - dużo zdrówka życze, żebyś się do śłubu wykurowała.
![]() kisiorek - dzieki za przepis ![]() Jak tylko pochłoniemy mięsko ze wesela to wykorzystam przepis od Ciebie ![]() daget - fajnie to sobie obmyśliliście. Na dwa dni jechać do Karpacza to nam się nie opłaca - myślelismy bardziej o takim plenerze przy okazji urlopu. Wy chyba macie "bliżej", bo to chyba Twoje rodzinne strony? ... |
![]() ![]() |
![]() |
#2991 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiiniii kuruj sie.... a wiecie ze na przeziebienie sa najlepsze oklady... z mlodych piersi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2992 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
kurna jak ja lubię ta emotikonkę.... :P Cytat:
Moje czyszczenie? (już dwa razy: po sesji w Egipcie i po sesji Panien Młodych w Poznaniu) kosztowało mnie ee.. 14 zł?? Kupiłam płatki mydlane(proszek jest za ostry!) wrzuciłam sukienkę do wielkiej michy z ciepłą (nie gorącą!) woda i troche poleżała, troche poddusiłam, troszke sam rąbek sukni i tren "podprałam"ręcznie.. Kupa frajdy, piany, godzina w łazience ale sukienka zupełnie ok ![]() a mam myslin, szyfon, atłas na poszewce i wykończenie hiszpańska koronką! ![]() Cytat:
![]() ![]() słomiana wdowa ma czas gotować. Szczególnie że za kilka dni troche bezrobotna. ![]() Skąd macie info o pogodzie..???? Ciepło w paździenriku??? NAPRAWDĘ??!! ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2993 |
Zadomowienie
|
No nareszcie mam chwilkę, żeby cos naskrobać.
Ja tu widzę niezłe imprezki, ciacha,wineczka (zwane przeze mnie tak po szlachecku "mamrotami") jakiś drób w portkach, przesiadywanie u dzastinki w sypialni kiedy mąż niczego nieśiwadom śpi obok , spiskowanie na gg (ja też kcem ja też też) A u mnie bieg i spinanie się żeby ze wszystkim zdążyć no i oczywiście łącząc się z wami w kichaniu i prychaniu też mam gila do pasa ![]() Pogoda jest oczywiście wymarzona na ślub w lodowatym kościele z cieniutkim bolerkiem na plecach ale cóż WALIĆ TO strzelę sobie lampkę mamrota przed kościołem i będzie mi cieplej. ![]() hmmmm wczoraj wyszło, że chyba pomyliłam zaproszenia na ślub i wesele i koledze zamiast na ślub wysłałam na wesele ..... hmmm dobrze że zadzwonił i zapytał czy przewidujemy jakieś noclegi dla gości .... no przecież nie powiem, że sorry stary ale Ty miałeś dostać zaproszenie tylko na ślub .... WALIĆ TO jeden w tą czy w tą co za różnica, dobrze że teraz wyszło ![]() ![]() ![]() No i jutro próbna fryzurka i ostatnie sprawy do załatwienia u księdza. A w sobotę rozmowa na doktoranckie - znów zrobię z siebie debila ale WALIĆ TO ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2994 |
Wtajemniczenie
|
Ava moja kieca się do michy nie zmieści
![]() ![]() Ej Murzinka przywieź trochę słońca i wiadro opalenizny z tej Srilanki-tylko bez WALIĆ TO ![]() ![]() Edytowane przez LilStar Czas edycji: 2008-09-18 o 13:51 Powód: bo Czekoladka wszystko Wali:D |
![]() ![]() |
![]() |
#2995 |
Zadomowienie
|
Liluś wielka micha tańsza niż czyszczenie w pralni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2996 |
Raczkowanie
|
ava80 ja mam cicha nadzieje ze tak w;lasnie bedzie sie czul moj tato!
Lilstar dziekuje za uznanie dla moich tablic ![]() wlasnie wzielam jedna tabletke na katar bo kupilam i zovbacze co sie ebdzie dzialo.ale spadam juz bo mam zaraz autobus na probna jade ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2997 |
Rozeznanie
|
[quote=madziczek;9051460]Hej Wiinii - dużo zdrówka życze, żebyś się do śłubu wykurowała.
![]() dziekować dziękować ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2998 | |
Wtajemniczenie
|
to ja bym chyba musiała do jaccuzi wejść
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2999 | ||
Zakorzenienie
|
A stad http://www.twojapogoda.pl/16dni.htm i jestem bardzo usatysfakcjonowana tym co tu pokazuja
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Mnie tu juz Wali na dekiel... wlasnie mierze temp ciala i pewnie mam goraczke.... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3000 |
Wtajemniczenie
|
Daget mi się właśnie przypomniało że moje tablice też wsysło
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.