![]() |
#4231 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2008 cz.IV
Cytat:
czekoladko witamy po urlopie.... super tak wyjechac i pozwiedzac, zobaczyc ten inny swiat. Ale tutaj najlepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4232 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć Kochane
![]() ![]() Cytat:
![]() ależ Ty masz myśli ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() zdjęcia fajne, ale te pokazujące biedę i pozostałości tsunami dają do myślenia ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4233 |
Wtajemniczenie
|
Cześć laski
![]() ![]() ![]() Po południu jedziemy do znajomych do "metropolii" na cały weekend, a jutro zakupki ![]() Ps. Trochę staro się czuję, teściowa dała mi kasę na imieniny, żebym sobie kupiła...pościel ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mialam jechac do Legionowa zamknac sprawy do zaswiadczenia dla notariusza w spoldzielni. Ale moj ukochany maz zostawial dwie pary kluczy od mieszkania w samochodzie sluzbowym, ktory zostawil wczoraj u kumpla w Warszawie. No i lipa... Plany poszly sie..... Wiedzialam ze tego tak szybko nie zalatwie. Oczywiscie ciocia z samego rana zdarzyla mnie zapytac czy jade do Legionowa, bo przeciez jej teraz zaczelo sie spieszyc z tym wszystkim. Szkoda tylko ze gadala od stycznia ze nam daruje mieszkanie tylko sie nie orientowala jak to zrobic. Wiec ja oprocz przygotowywania wesela jeszcze szukalam prawnikow ktorzy mogliby nam pomoc. A teraz jej sie spieszy i kazdy dzien poslizgu z naszej strony juz jest ujma... Ech..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4237 | |
Zadomowienie
|
Gdzie Was wywiało....? Hop Hop.... ciacha nie mam ale za to mąż kupił mi ptasie mleczko
![]() Cytat:
![]() ![]() Daget ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4238 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuję dziewczynki ![]() Ps. Lepiej ciuszek ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4239 |
Zakorzenienie
|
No na ptasie mleczko to ja się piszę jak najbardziej! Nawet wolę niż ciasto
![]() A czemu teściowa powiedzieli że akurat pościel?
#4240 | |
Zakorzenienie
|
Masz racje Sofferko, tylko wkurzam sie jak ktos widzi innych niedociagniecia a sam mysli ze jest czysty. Najchetniej znalazlaby nam pana Wladka do malowania scian chociaz nie ma zielonego pojecia co trzeba zrobic w mieszkaniu bo nie tylko pomalowac sciany, a nie wezmie sie za cos w czym moglaby nas odciazyc. Ale pozostawie to bez komentarza. Moj Skarb zrobil awanture przedwczoraj, ze my chcemy prowadzic wlasne zycie i nie musza wszystkiego nam ustawiac. Bo zaczynalo byc goraco. Wiem, ze chcieli dobrze ale kota tez mozna zaglaskac.
A Ty sie kuruj.... Ptasie mleczko w lozeczku, takie slodkosci no no no..... Uwazaj na talie ![]() Cytat:
![]() Posciel??? Ja tam bym wolala obrusik na stol.... Nie lubie poscieli, chyba ze jakas taka z zywych kolorkow ![]() Edytowane przez daget Czas edycji: 2008-10-17 o 09:45 Powód: bo zapomnialam o poscieli |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4241 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4242 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moi teściowie niby nic złego nie robią, a mam do nich takie "ale", że czasami sama nie wiem, czy nie przesadzam, ale nic na to poradzic nie mogę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4243 | ||
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki!
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4244 |
Zadomowienie
|
Gosia proponuje maly przekret, pokaz tesciowej jakas swoja posciel a kup sobie w tajemnicy ciuszek
![]() ![]() ![]() Daget no wiesz wypomianac mi tu talie kiedy ja tak leze i cierpie ![]() ![]() Agunia facetom to tyle rzeczy trzeba czasami tłumaczyć.... Mój maz o dziwo wie że to ze mna musi trzymac sztame i daje to odczuc zwlaszcza swojej mamie. Ostatnio rozmawia z nia przez tel i tesciowa wyskakuje ze jak pojedziemy wybierac zdjecia do fotografa to mamy jej dac znac bo ona chce isc z nami! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jesli chodzi o prezenty to tez wyznaje zasade ze prezent ma byc dla czlowieka a nie dla domu. No chyba ze ten czlowiek jest bardziej praktyczny, tak jak moja tesciowa.... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle odechciało mi się wizyt u teściów, bo już dzień po weselu jak tam byliśmy to tylko było wyszukiwanie co nie tak zrobiliśmy i co było nie tak na weselu. Zero pozytywów. Przy kolejnej wizycie to samo. Bo zdjęcia z moją rodziną to sobie zrobiliśmy, a żeby z nimi to już nie pomyśleliśmy (nie ważne, że to moja babcia o tym pomyślała, bo my do niczego głowy nie mieliśmy, nawet usiąść nie było kiedy i się zastanowić na spokojnie co i jak), bo moja mama za mało chodziła kelnerek pilnować- nie ważne, że jest cholernie nieśmiała i mało asertywna, a do tego czuła się skrępowana bo nam kasy nie dali i nie dało się jej przetłumaczyć, że to nic złego. Bo przez moją siostrę mało co się do kościoła nie spóźniliśmy- nie ważne, że o tym to już wszyscy wiedzą i wolałabym zapomnieć. Bo moja siostra to taka mało rozrywkowa i tylko siedziała- rany, taka już jest, co jej do tego czy tańczyła czy siedziała? Bo mało ja przy mnie widziała. ehem, tylko to obserwowała, jasne. Jak moją siostrę o coś poprosiłam robiła to bez mrugnięcia okiem. A co miała krok w krok za mną chodzić przez całe wesele? Bo niby jakieś słowo przy przysiędze zgubiłam. Jakie- nie wie, ale jej się tak wydawało. Bo gdyby nie ona, to byśmy nawet kwiatów w kościele nie mieli- nie chieliśmy ich w ogóle a nie dość że załatwiła je bez naszej zgody, to kazała za nie płacić. Że moi rodzice powinni IM powiedzieć, że nam kasy nie dają na wesele- halo, powiedzieli nam i wystarczyło, my moim teściom też przekazaliśmy tą informację. No i oczywiście reakcja- ale jak to, tak nie można, to ślub córki, MUSZĄ mieć pieniądze, no chyba wiedzieli, że za mąż będzie chciała wyjść. Nie ważne, że firma moich rodziców jest na skraju bankructwa. Ze moi rodzice dali mi pieniądze na studia, a mój mąż musiał studiować nie to co chciał, ale to co było dostępne tu na miejscu, bo rodzice kasy nie mieli. To co, nie wiedzieli, że syn na studia będzie chciał iść?- tak to by trzeba ich tokiem rozumowiania traktować Ehhh, no to się rozpisałam, przepraszam, ale musiałam to w końcu z siebie wyrzucić...
![]() |
#4247 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wow dobrze, że my napisaliśmy, że nie chcemy prezentów. Cytat:
![]() agunia u nas to ja jestem bardziej czepialska do rodziców. Nie mówię, że moi nie mają wad, ale do nas się nie wtrącają. A teściowie niby nic, ale... Moja teściowa np nie pochwaliła nic z wesela a jak zobaczyła nasze zdjęcia plenerowe to powiedziała "ważne, żeby Wam sie podobały" a wszyscy byli naszymi zdjęciami zachwyceni. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jej jak mi sie madrze napisalo.... Ale kobiety potrzebuja bolaczki z siebie wyrzucic, zeby to w nich nie roslo. Taka juz nasza natura. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja co? A ja po prostu póki co unikam wizyt u teściów ![]()
![]() |
#4250 |
Zadomowienie
|
gosiu wszystkiego najlepszego
![]() ![]() O pościeli widzę mowa była...my dostalismy w prezencie tylko 2 komplety całkiem fajnej pościeli,ale tak czy siak jestem zdecydowanym przeciwnikiem takich prezentow...
#4251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od gości weselnych dostaliśmy kasę, bo tak poprosiliśmy w zaproszeniu. Nie chcieliśmy się potem głowić co zrobić ze stertą identycznych prezentów ![]()
![]() |
#4252 |
Zadomowienie
|
Aguniu najlepsza technika - nie odwiedzać teściów - dobrze robi nie widzisz ich i zapominasz o nich
![]() ![]() Ale jestem pełna dobrych myśli - jeśle bedzie ze mna dobrze żyła to nie mam zamiaru wszczynac wojny. Taka dobrotliwa jestem a co! ![]() Wiecie ze my prawie w ogole nie dostalismy prezentow rzeczowych? Wszyscy goscie weselnie dostosowali sie do naszego zyczenia - slownego podczas zapraszania o pieniadze. Dostalismy tylko komplet recznikow, czajnik, ksiazke poradnikowa o malzenstwie za kolacz. |
![]() ![]() |
![]() |
#4253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z moją teściową nie polemizuje z jednego powodu- mój mąż nie umie się jej postawić i jasno swojego zdania powiedzieć. I gdybym to ja zaczęła jej coś wypominać, byłoby że ja to ta zła, a synuś taki dobry i na jaką żonę w ogóle on trafił. A ja już się przekonałam na własnej skórze, co oni potrafią robić, jak im się coś nie spodoba. Mój teściu na samym początku mnie w ogóle nie akceptował i robił wszystko, żeby tylko nas skłócić. Co ja się nacierpiałam przez to to moje. Będę jednak walczyć, żeby mój mąż zaczął im się stawiać kiedy trzeba. I wtedy go poprę w 100%. Jak już daget napisała, najważniejsze, to mieć wspólny front Oczywiście jak na przykład mówiła o mojej mamie, to jej odpowiedziałam dlaczego było tak a nie inaczej. Ale nie powiem jej przecież prosto w twarz, że te kwiatki do kościoła to brała niepotrzebnie, bo my ich nie chcieliśmy, kiedy mój mężuś siedzi cichutko i jedyne co potrafi z siebie wydusić, to "że mu się nie podobały". I uważa że jest to równoznaczne z powiedzeniem, że my ich nie chcieliśmy. To wtedy teściowa palnęła tekstem, że jakby nie ona, to byśmy nie mieli nic. Mój mężuś jak to skwitował? Milczeniem. To co się dziwić, że ona potem robi to co chce i o zdanie nie pyta
![]() |
#4254 |
Zadomowienie
|
Wspólny front niech bedzie przeslaniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Zakorzenienie
|
Piekne slowa Sofferko.
No a ja wlasnie dzwonilam do Notariusza, bo ciocia sie obudzila ze moze trzeba by termin umowic..... I zalamka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4256 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4257 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4258 |
Zakorzenienie
|
Ja potrafię powiedzieć co myślę, i nie raz to robiłam. Ale nie może być tak przecież, że mąż siedzi cicho a to ja mam się teściowej stawiać. Raz mi nawet powiedział, że jak on się nie odezwał, to ja przecież mogłam. Jasne. On też, a głównie to on, musi umieć się postawić mamie a nie dla świętego spokoju pozwalać jej na wszystko. Bo on to właśnie dlatego robi- dla świętego spokoju. Tylko, że efekty są takie jak widać- tego spokoju nie ma po prostu. Nic, rozmawiałam z nim o tym, powiedziałam, że on też musi zacząć być stanowczy. Powiedział, że jak jego mama znowu coś zacznie na moją rodzinę nagadywać, to z nią o tym porozmawia, że nie powinna. Zobaczymy, mam nadzieję, że słowa dotrzyma. Jedno wiem na pewno, nie pozwolę teściowej się wtrącać w nasze życie. Nie pozwalam na to moim rodzicom, chociaż oni na szczęście nie próbują, czasem tylko coś im się wymsknie, to tym bardziej dlaczego mam teściom pozwalać?
#4259 |
Wtajemniczenie
|
Uciekam. Pa
|
![]() ![]() |
![]() |
#4260 |
Zakorzenienie
|
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:53.