|
|
#4261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2008 cz.IV
paaaaa
Dzisiaj to zesmy pobily rekord osobosciowy tutaj.....Normalnie PM2008 na palcach jednej reki mozna bylo policzyc... widac ze reszta zapracowana wiec buziaki dla nich A ja zajadam buleczke z salatka ziemniaczana i popijam kawka..... w oczekiwaniu na meza i walczac z bolem glowy......
|
|
|
|
#4262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() byle do 16tej |
|
|
|
|
#4263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4264 |
|
Zadomowienie
|
Fajnie by było żeby w piątki pracowałoby się tylko do 12 a potem już można by było się oddać weekendowi
Chociaż przed chwilą dostałam plan zajęć na studiach i niestety weekendy nei bedą już takie kolorowe ![]() Bolom głowy Daget No i gdzie ta reszta, ani się nie zameldowały ani zwolnienia nie wysłały phi ![]() A tak w ogóle to upichciłam obiad - pierogi - warzywka z masełkiem i na deser apple crumble... Troche aktywnosci a boli mnie potem jak diabli
|
|
|
|
#4265 |
|
Zakorzenienie
|
sofferko anglistykę studiujesz? Moja Ty bratnia duszyczko!
|
#4266 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edit: Ide do nich i powiem ze Agunia nie miała i ja tez nie chce HA!
|
|
|
|
|
#4267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chcesz być nauczycielem? Rany, ja próbuję uciec od tego gdzie pieprz rośnie. W państwowej szkole nie chcę pracować, a w prywatnych to nie dość, że praca popołudniami, to o etacie można pomarzyć... Troszkę tak popracowałam na umowy o dzieło, a teraz się rozglądam za etatem, byle nie nauczycielskim
|
|
#4268 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie pisze że wybrałam ang w biz i tur żeby właśnie nie iść do szkoły. To ta moja furtka do nowego wspaniałego świata gdzie superpraca będzie czekała na mnie
![]() No niestety praca w szkołach językowych to dla tych co maja etaty gdzie indziej. |
|
|
|
#4269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe, no tak, napisałaś "od bycia nauczycielem" a ja przeczytałam "do bycia nauczycielem" hmmm, też się muszę chyba w końcu wybrać na magisterkę, coś podobnego. A możesz zdradzić jakieś szczegóły co do tej magisterki? Gdzie to studiujesz itp? Będę wdzięczna
|
|
#4270 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, piękne!
Ja tylko na chwilę. W ogle nie mam na nic czasu. Właśnie siedzę z jedną ręką wysmarowaną kremem do depilazji, ale cosik nie działa ![]() Wszystko już załatwione, musze jedynie dorobić 2 - 3 rożki na płatki kwiatów. Nie denerwuję się aż tak, choć gdzieś to we mnie tkwi ![]() Odezwę się zapewne dopiero w niedzielę lub poniedziałek. Trzymajcie za mnie kciuki, żebym nie zwiała sprzed ołtarza ![]() Buziaczki! |
|
|
|
#4271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrze!
|
|
#4272 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też miałam na germanistyce łacinę na pierwszym roku, do dziś nie mogę się z tego otrząsnąć
, ale można się tego nauczyć, niestety tylko na pamięć![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4273 |
|
Raczkowanie
|
dobrym wieczorem kulezanki ;o)
mam chwile wolna, wiec wstawiam szybko kilka fot /mam nadzieje, ze uda mi sie napisac relacje z wesela!/ zaraz idziemy opijac auto, BO SKRZYPI!!!!!!! /dzis zakupiony pozdrowiwszy, udanego weekendu
|
|
#4274 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój wstretny maz zablokowal mi wczoraj wizaz
masakra jakas.Daget- jezeli zalezy ci na szybkim zalatwieniu sprawy dzwon gdzie sie da-z wlasnego doswiadczenia wiem ze jak sie chce to sie uda. ja molestowalam notariuszy i babaka nam poszla na reke. Zalatwilismy to 23 grudnia a wczesniej gadali ze tylko 2 -3 tydzien stycznia wchodzi w grę!!! Czekoladka bosskie zdjęcia!!! Asiuk- nie uciekaj sprzed ołtarza bo chcemy czytac piekna relacje slubno-weselna a tak to sie skonczy tylko na slubnej Agunia teściowie Twoi są straszni- co im do tego ze twej mamy na slub nie bylo stac?? To Wasza sprawa. U nas bylo o tyle fajnie ze chcielismy te impreze zorganizowac za wlasna kasę- w koncu moi rodzice sie zbuntowali i dali nam 10tys i tyle samo rodzice męża dali. Reszte sami dolozylismy. Poza tym impreza byla 650 km od tesciowej wiec nie miala sie jak wtracac- mimo ze chciala miec kontrole nie miala jak. Ja o wszystkim pomyslalam- lacznie z tym ze zona kuzyna Kamila to zdeklarowana wegetarianka i dla niej ma byc podany posilek wegetarianski. Potem byly podziekowania oczywiscie dla tesciowej ze o tym nie zapomniala i ze wyszlo to bardzo pieknie. Ale co tam. Impreza nam sie udala- organizacje pochwalil rowniez moj tato co naprawde bylo wielkim zaszczytem bo on byl organizatorem wielu imprez festynow i sie na tym zna. Najlepsze bylo ze spiewnikami,wizytowkami, nalepkami na wódkę, prezentami dla gości - zarowno moi jak i Kamila rodzice mówili ze przekombinowalismy, ze po co nam to wszystko itd. Fakt robilismy to w ostatnim tygodniu przed slubem- pomagala nam ciocia- docinając wstążeczki, wrzucajac slodycze do woreczkow nalepiajac itp. A po wszystkim, po komplementach ze strony rodziny, znajomych rodziców. Po tym jak goście nasze zawieszki na wódke zabierali na pamiatke (zamiast tradycyjnego napisu mielismy cytaty o małżeństwie) oraz gdy nasze śpiewniki stały się hitem stwierdzili ze wszystko bylo lepiej niz gdziekolwiek indziej. A gdy pytali skad czerpalismy inspiracje zawsze mowilam "no jak to skąd- od PM 2008" Wizażowych ekspertek
|
#4275 |
|
Zakorzenienie
|
wiolis no pięknie wyglądałaś
Izuś a czemu to zablokował?
|
#4276 |
|
Wtajemniczenie
|
na początek życzonka dla Gosi
![]() Asiuk ![]() Aguniu-sęk w tym aby Twój Mąż przejrzał na oczy-mam nadzieję, że szybko do tego doprowadzisz i odtąd Razem będziecie stawiać czoła przeciwnościom ![]() Twoja Teściowa zachowuje się karygodnie wg mnie-takimi metodami się Synowej nie zjednuje.. nienawidzę ludzi dwulicowych-i wyznaję zasadę że jeśli mam do Kogoś jakieś zastrzeżenia to mówię to prosto w oczy-a nie za plecami-sama niedawno przekonałam się na swojej skórze jak boli obgadywanie....dlatego jestem nieczęstym gościem w domu rodzinnym mojego Męża i dobrze mi z tym. najgorsza więc będzie wigilia-należe do grona osób które wybsczają po czasie ale nie zapominają krzywd-zwłaszcza podłych oszczerstw... Izazusia u nas na weselu dawaliśmy Gościom pudełeczka z migdałami z wierszykiem.teściowa była temu strasznie przeciwna-uważała to za fanaberię-moją.stwierdziła że trzeba dawać ciasto i mamy kupić pudełka-kiedy spytałam kto będzie tego pilnował-powiedziała JA. niestety na poprawinach spadło wszystko na moją mamę i moje przyjaciółki-więc poszłam i zapytałam czemu nie pakuje tego ciasta wg umowy-jej mina Bezcenna ![]() Dagmarko może uda się załatwić szybszytermin- ![]() niezła aparatka z tej ciotki... a ja dalej walczę z pakowaniem-tym razem rzeczy należące do Męża ![]() wiolis bardzo ładnie ![]() zmykam do pracowania a jutro idę na połączone urodziny niespodziankowe do przyjaciół ![]() kupiłam perfumy
|
|
|
|
#4277 |
|
Wtajemniczenie
|
Zablokował bo taką miał fanaberię:p Juz sie przyzwyczailam do tego ze czasem z czyms takim wyskoczy. Wydaje mi sie ze ma po prostu czasem ochote poczuc sie jak możnowładca. Ale mam na to sposób- udaję ze nic nie zauważyłam, nie proszę nie błagam nic. I po jakimś czasie sam odblokowuje, przychodzi sie przytulić i mówi"no odblokowałem, nie gniewaj się" hehe
Lilstar wiesz ja czasem tych teściowych nie umiem pojąć. u nas byla na poczatku taka mala awaria ze świadkami- po prstu po zyczeniach pojechali zawiezc nasze prezenty do domu (zdarzaja sie czasem kradzieze na salach i Jurek wolal nie ryzykowac bo ich tak okradziono). I spóźnili się na obiad. Swiadkami byla moja przyjaciolka, a ze strony Kamila nasz wspolny superkumpel. I widzialam jak mama Kama robi dziwne miny, kręci głową (chciala Daniela na swiadka). Z tym ze jak wrocili to tak sie wszystkim oboje zajeli ze glowa mala!!! Jurek latał z wódka. Dagmara wielce szanownej ciotce kama podawala rozne wina itp. Na koniec byly specjalne podziekowania dla swiadkow od gości i nawet tesciowka stwierdzila ze spisali sie rewelacyjnie. Nigdy nie zapomne jak na poczatku wesela Jurek zalal mi colą sukienkę- patrzyl na mnie jak przestraszony psiak. A Dagmara na to- jerzy co tak patrzysz? leć do pokoju po mydło, a ty panna do łazienki- zrobimy pranko No i wyprała na mnie ten woal a nastepnie wysuszyla suszarką- nie ma najmniejszego śladu
|
#4278 |
|
Wtajemniczenie
|
Izuś dlatego ja jestem zdania że świadkowie to nie mogą być osoby takie i takie bo tak wypada-śąwiadkami mają być Ludzie na których można liczyć w każdej sytuacji-którzy staną na głowie aby wszystko grało
Ty i pewnie większośc z nas takich świadków obok siebie miała ja też![]() zresztą na Przyjaciołach nie zawiodłam się-super się bawili ale potafili stanąć na wysokości zadania i pomóc nam ![]() a co do blokowania...mamy umowę-ja nie ruszam komputera i laptopa B-bo ma tam ściśle tajne przez poufne -no powiedzmy a On mojego-bo ja mam tam swoje babskie klimaty.no chyba że za zgodą właściciela
|
|
|
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
Izuś, to Ty jesteś opanowana niesamowicie. Oj jakby mi mój mężuś taki numer wyciął, to miałby cieplutko ze mną
No ale ja już jestem taki trochę typ południowca- strasznie żywiołowa ![]() U nas to podobnie jak u Ciebie Liluś, mamy swoje komputerki i nie mieszamy się w to, co tam na nich mamy nawzajem
|
#4280 |
|
Wtajemniczenie
|
to z Ciebie taka Ognista Włoszka lub Hiszpanka-super
|
|
|
|
#4281 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie jest tak ,ze ja mam swój komputer, Kamil swój i służbowy i jeden jest taki powiedzmy wspólny ale on jako administrator moze robic co chce- wprawial sie na bracie, któremu blokowal stronki z grami, i na tatusiu,któremu zamykał drogę do kurnika gdzie grał w warcaby i karty. I teraz mi robi male niespodzianki.
Np jak pisalam prace to nagle na monitorze wyskakiwal komunikat: "kochanie zapraszam do kuchni na kolacje zapisz zmiany bo za 1 minutę komputer automatycznie się wyłączy"
|
#4282 |
|
Zakorzenienie
|
haha, żeby jeszcze mój mężuś tak myślał
On jest taki bardzo spokojny i opanowany typek, dopiero jak go coś naprawdę wyprowadzi z równowagi krzyczy. A ja podnoszę głos o byle co, łatwo się emocjonuje. I nie da rady mu przetłumaczyć, żeby troszkę przymknął na to oko, bo taki już mój charakterek, jego to bardzo denerwujeIzuś mój też mnie straszył takim blokowaniem jak grałam w gierkę internetową. Ale tego nie zrobił, bo wiedział, że byłoby ostro A on się wprawiał, jak prowadził sieć internetową ![]() Ale jak widać, takie "niespodzianki" mogą też być fajne
|
#4283 |
|
Wtajemniczenie
|
Izuś-super takie niespodziewanki
:tak:Aguś-ja też jestem impulsywna a B stonowany-i dlatego ja liczę do 20 w dół-kiedyś tylko do 10 ![]() tylko zmienię odrobinę ton a już słyszę:Miska nie krzycz ![]() ale prawdą jest że przy Nim się troszkę wyciszyłam-ale do stoickiego spokoju to mi jeszcze dużo brakuje...
|
|
|
|
#4284 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko że mój mnie też temperuje nawet jak mnie coś emocjonuje pozytywnie
Ale ja nie mogę się tak hamować, muszę z siebie wyrzucać emocje, bo inaczej to tak we mnie okropnie narasta i potem jak wybucham to potrafi być ostro. Nie lubię tego w sobie, próbuję się hamować czy rozładowywać inaczej, no ale nie zawsze się udaje
|
#4285 |
|
Wtajemniczenie
|
dlatego mi tak na rozładowanie nerwów-i ogólnie pojęty odpoczynek pomagają spacery po łąkach i lesie
uwielbiam-czuję się jak nowonarodzona a psiak jest szczęsliwy![]() masz rację-takie tłumienie w sobie to zły sposób na zycie-bo wybuch złych emocji bardziej gorący. święte słowa mojego Męża:szkoda życia i zdrowia na nerwy-tylko że czasem się nie da tak na chłodno i spokojnie
|
|
|
|
#4286 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja tez jestem choleryczka wstretna a Kamil ten spokojny. Ale tyle lat ze sobą nas zahartowalo- ja sie wyciszylam a kamila czasem ponosi
![]() Mi pomogło bardzo karate nad panowaniem nad soba. Naprawde nauczylam sie nad soba panowac. Ale jak sie czasem wsciekne to jest gorraco. Nie krzycze ale potrafie byc uszczypliwa.
|
#4287 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej moje myszki
tylko na chwilkę do Was zaglądam, bo Mąż dziś dopiero wrócił i muszę się nim nacieszyć ![]() Gosiu: sto lat jutro poczytam co dziś nabazgrałyście ![]() miłej piatkowej nocki
|
|
#4288 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i tak pewnie Mężusia uśpisz i z laptopem na kolanach bedziesz śmigać ![]() Izuś Ty uszczypliwa? ja czasem bywam wredna
|
|
|
|
|
#4289 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj potrafie dogryźć.
W mojej paczce sobie tak czasem wrednie "słodzimy" ze niektorzy moga pomysleć ze sie nie lubimy ![]() A ja w tym króluję nieskromnie mówiąc. Tu na forum nie mam potrzeby byc uszczypliwie wredną- ale juz mi się zdarzył na wątku "wychodzę za mąż w wieku 19 lat" czy cos w tym stylu
|
#4290 |
|
Wtajemniczenie
|
mi też się zdarzyło na jakimś wątku o braniu slubu-nie mając pracy i perspektyw na nią i życiu na łasce u rodziców...bo jakoś to będzie-bez komentarza.
dla mnie ślub małżeństwo to wielka odpowiedzialność-zarówno za siebie jak i 2 człowkieka.a tam jak wynikało z postów to miała byc zabawa w dom ale cóż....jak jest zgrana grupa to nawet takie żarty są fajne-dla ludzi z zewnątrz może to być dziwne ale nie ich cyrk i małpy.ja jak mówię to przyjaciólki Ty Rurcu bardaszany to ona wie że to z sympatią i się nie obraża-natomiast ktoś inny może pomyśleć że ją besztam wcale tak nie jest-ja ją po prostu kocham
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.

hand-made: urodzinowo na 40tkę

Chociaż przed chwilą dostałam plan zajęć na studiach i niestety weekendy nei bedą już takie kolorowe

Będzie dobrze! 
, ale można się tego nauczyć, niestety tylko na pamięć
Wizażowych ekspertek