![]() |
#4291 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode 2008 cz.IV
Dokładnie Liluś- mamy bardzo podobne zdanie.
Pamietam ze tam zazartowalam na tym wątku i zostalam uznana za niedojrzałą jeszcze do małżeństwa właśnie przez tą 19 letnią autorkę wątku. Zastanawiam się tylko dlaczego, skoro uważała to za takie normalne brać ślub tak szybko zakładała taki wątek... By zabłysnąć?? Powiem Wam tak- między mną i kamem małżeństwo nic nie zmieniło- nadal sie kochamy i wspieramy tak jak za czasów "chodzenia" i "narzeczeństwa" Ale doszły kłopoty typu-zapłacić rachunki, zrobic obiad, posprzatac. Rozdysponować finanse-odłożyć na szkołe itp. Bylo już tak jak razem zamieszkaliśmy bylo podejrzenie ze Kamil dostanie 1/4 pensji a ja nie robilam wtedy zadnych projektow by dorobic a miesiac wczesniej kupilismy lodowke pralke i naroznik. Mialam naprawde niewiele gotówki a jednak Kamil ani daniel nie odczuli tego na swych podniebieniach. Fakt faktem okazalo sie pozniej ze mamy sporą góreczkę pieniązkow bo Kamil otrzymal całą pensje i jeszcze premie ale wiedzialam co jest wazne. i od nikogo nie pozyczalismy forsy. Małżeństwo to odpowiedzialność ale ja sądze ze ta wielka odpowiedzialnosc przyjdzie wraz z narodzinami dzidziusia
#4292 |
Wtajemniczenie
|
Izuś
![]() ![]() staramy się żeby te nasze wspólne kroki były jak najbardziej płynne-aled jak znajdzie się wzgórek czy górka to razem umiemy go przeskoczyć ![]() a właśnie kulinarnia-jak jest B. to wymyślamy i eksperymentujemy-próbujemy ciekawych przepisów i modyfikujemy je po swojemu-i masz rację-czasem z "niczego"można wyczarować super dania-liczy się pomysł ![]() a jeśli chodzi o małżenstwo-ja wieku nasto i później nie byłam gotowa-dojrzała, dlaego ciężko mi zrozumieć ten pęd do małżenstwa u młodych dziewczyn-OCZYWIŚCIE NIE U WSZYSTKICH-bo można byc niedojrzałym i wieku 30 lat-tylko że ja to tłumaczę sobie że one bardziej chcą przeżyć ten 1 dzień-całą otoczkę-czyli suknię planowanie-samą ceremonię i wesele-nie myśląc co będzie dalej, że to na całe życie.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4293 | |
Zadomowienie
|
Ojć widzę moje Słoneczka, że tu się batalia z teciowymi zaczyna .... ja najcięższe starcia przeszłam jakieś 1,5 roku temu .... zresztą wtedy Wy mnie pocieszałyście, bo już nawet zaręczyny były zerwane.
Ale powiem Wam jedną mądrość jakiej się nauczyłam NIE WOLNO SIEDZIEĆ CICHO TRZEBA NA JAD ODPOWIADAĆ JESZCZE SILNIEJSZYM JADEM !!! Bez względu na to czy Wasz mąż się odzywa czy nie TRZEBA wypowiadać jasno i wyraźnie swoje zdanie co Wam się podoba a co nie. Cytat:
Aguniu nawet jeśli będziesz stawała na rzęsach i klaskała uszami to ZAWSZE będziesz tą złą, która UKRADŁA mamusi synka. Wolisz być Złą synową, której można wchodzić na głowę bo i tak się nie odezwie czy Złą synową, która nie pozwoli sobie w garnkach mieszać? I jak sadzisz, którym zachowaniem ograniczysz wtrącanie się teściowej? Miałam dokładnie identyczną sytuację .... chciałam być tą dobrą synową, wręcz idealną i nic się nie odzywałam a teściowa coraz bardziej mi na głowę wchodziła, bo skoro nic nie mówią to można ![]() Dopiero jak kilka razy wygarnęłam prosto w oczy co myślę o tym wszystkim i kiedy na kazdy jej pomysł i próbę ingerencji błyskawicznie reagowałam i GŁOŚNO I WYRAŹNIE mówiłam co mi się nie podoba i jak MY chcemy żeby to wygladało stałam się CUDOWNĄ SYNOWĄ ..... do organizacji wesela nie pozwoliłam się wtrącić .... tylko informowałam zdawkowo co będzie, bez wchodzenia w szczegóły.....teraz jestem już nie tylko SYNOWĄ ale ukochaną CÓRECZKĄ, bo wesele było zorganizowane tak, że teściom oczy z orbit wyszły a ich bogaci znajomi, których gościliśmy wychodzili gratulując pomysłów i twierdzili że jeszcze na tak udanym weselu nie byli. Aguniu też byłam przez rodziców wychowana w ten sposób, żeby się nie odzywać, bo kogoś obrażę, sprawię komuś przykrość i tak funkcjonowałam przez wiele lat. Ale czemu jeśli ktoś mnie obraża albo działa na moją niekorzyść to ja mam siedzieć cicho? On może a ja mam siedzieć cicho?!!! Uwierz mi, że ludzie zaczną Cię zupełnie inaczej traktować czy to w rodzinie czy w pracy jeśli wyzwolisz się z tego grzecznościowego zachowania i zaczniesz głośno mówić co Ci nie leży .... fakt trzeba nad tym popracować ale naprawdę warto. No i się wymądrzyłam ![]() P.S. Może już w niedzielę będę miała filmik ze ślubu i wesela to będziecie mogły zobaczyć Czekoladkę wirującą w walcu wiedeńskim....podczas nocy poślubnej już mnie ogladałyście, na słoniu też, jeszcze mnie tańczacej tu nie było ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Wtajemniczenie
|
Najważniejsza jest świadomość z czym wiąże się małżeństwo i RODZINA.
Rozwiązujemy kłopoty razem,również te finansowe, mamy plany mniejsze bądź większe i do nich dążymy. Ciekawam jest czy jakby ślub odrzeć z tej całej otoczki nastolatki by się na to zdecydowały. No i dziwi mnie fakt zawarcia najpierw ślubu cywilnego a potem kościelnego... Przeciez wiadomo ze ślub cywilny można rozwiązac wic co to jest...tak na próbę??
#4295 |
Wtajemniczenie
|
Czekoladko
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Izuś wlaśnie chyba tak-taka próba i presja rodziny? choć znam pary które kochały się i kochają mocno i szczerze a z powdów ideologicznych nie wzięły ślubu kościelnego tylko cywilny-są ze sobą wspierają się i jest dobrze, ba nawet badzo dobrze-ale to już inna para kaloszy.pewnie nimi kierowały zupełnie inne pobudki. najważniejsze by robic to w zgodzie ze sobą samym-a nie ze wględu na... |
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
Wtajemniczenie
|
Czekoladko boska babko
![]() ![]() ![]() Lil dokładnie tak jak piszesz ![]() A ja mówię dobranoc słonka bo wyprawiam mojego Kama do szkoły (mieszkamy za Wrocławiem- studia w Szczecinie)wyjazd godzina 0.31 ![]() A ok 1 przyjezdza moja kumpela prosto z pracy- nie widzialysmy sie miesiac. Ależ się stęskniłam ![]()
#4297 |
Wtajemniczenie
|
to dobrej nocki i udanego spotkania-jak się nie widziałyście miesiąc to spać tak wcześnie nie pójdziecie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4298 |
Wtajemniczenie
|
Ona bedzie po 12h w robocie jeszcze musi dojechac z Wrocławia- 25 km
![]() ![]() buziaki moje Słodziaki ![]()
#4299 | ||||||
Wtajemniczenie
|
ale ten świat jest mały
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego, żeby każdy następny dzień był lepszy od poprzedniego ![]() Cytat:
miłego opijania autka ![]() jak on w ogóle mógł ci zablokować wizaż ![]() przecież to jest wręcz niedopuszczalne, żeby odciąć kogoś od kontaktu z PM2008 ![]() Cytat:
![]() i z chęcią zobaczę Ciebie tańczącą ![]() Życzę wszystkim dobrej nocki i do juterka ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
Wtajemniczenie
|
Pobudka spioszki kochane
![]() Asiuk ![]() ![]() ![]() i czekam na relację i fociaki |
![]() ![]() |
![]() |
#4301 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ale fajnie tak sobie w łóżeczku rano poleżeć ![]() ![]() muszę posprzątać, ugotować obiadek, skrócić sobie spodnie i nadrobić moje wczorajsze zaległości ![]() Dzisiejszym Pannom Młodym
życzę dużo miłości i szczęścia na nowej drodze życia (Asiuk ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4302 |
Wtajemniczenie
|
Dzastuś ta ostatnia rzecz najprzyjemniejsza
![]() a tak wogóle to cześć Słoneczko ![]() wyspałaś się? ![]() ![]() mnie rano obudził sąsiad który bierze od nas różne rzecxy które nie przydadzą mi się w mieście-tzn kosiarkę, narzędzia ogrodniczne, piły i takie tam wynalazki-własnie buszuje po kotłowni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4303 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a to "fajną" pobudkę miałaś ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() On zabiera tylko te duże co nawet do walizki nie wejdą ![]() coś zimno-chociaż słońce świeci-musze w picu rozpalić...ale naraze ubiorę bluzę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4305 | |
Zakorzenienie
|
Hej laseczki!
Czekoladko, baaaardzo mądrze piszesz ![]() ![]() ![]() Buziaki dla Ciebie kotku ![]() Cytat:
![]() Miłej soboty robaczki! I w ogóle miłego weekenda. ja wieczorkiem wybywam bo jutro robię sesyjke plenerową w moim rodzinnym mieście ![]()
![]() |
#4306 |
Wtajemniczenie
|
super Aguniu"
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4307 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na gadulcu Ci dzisiaj dopiero odpisałam, wczoraj już czmychnęłam spać ![]()
![]() |
#4308 |
Wtajemniczenie
|
ok
![]() a że dasz radę to nie wątpię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4309 |
Zakorzenienie
|
![]() Ja już się nie mogę doczekać, aż dostanę albumy z tymi fotkami wszystkimi. Bo na kompie już mi się nudzi. A jedno zdjęcie nawet na tapetę sobie ustawiłam ![]()
#4310 |
Wtajemniczenie
|
nie śmiej się bo też mam taką tapetkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4311 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() prezenty osobiste owszem, ale tylko i wyłącznie jeśli sama sobie je wybiorę ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() o jacie ![]() ![]() ![]() taki miałam plan ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Liluś a Twoja sesja się odbyła ![]() ![]() wczoraj odebrałam mój nowy dowód ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() była-i się nawet trochę rozchorowałam, narazie widzielismy wersję roboczą-podobało mi sie.czekamy na ostateczną i na tą płyte z wesela bo ciągle się twoorzy ![]() ![]() musiałoby być jeeeeessssszzzzzzccccczzz zzeeeeee raaazzzzzzz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na sesyjkę też się cieszę ![]() ![]() Liluś to może fajnie by było jakby się sen spełnił. Miałabyś jeszcze raz ![]() oczywiście żartuję ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4314 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() p.s jak ja lubię tego emota ![]() i jeszcze ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4315 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() hmmm... to może ja swoją płytę też skasuję ![]() ![]() i wzajemnie ![]() wiedziałam, że tak będzie, że jak usiądę do kompa to szybko od niego nie odejdę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4316 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzastuś nie ma to jak dobry drink z samego rana a potem widzimy "wołąjące odkurzacze" , śledzące nas filiżanki w zielone grochy i pralkę która się do nas uśmiecha ![]() Ale co tam .... najwazniejsze to żeby nasz świat był kolorowy ![]() A z tym wykasowaniem płyty to niezła myśl ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4317 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() znów muszę czyścić monitor, bo oplułam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4319 |
Wtajemniczenie
|
fajnie fajnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4320 |
Zakorzenienie
|
no no, szykuj się. A co to znowu za nowy awatarek?
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:47.