|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe
Witam,
czy któraś z Was może się podzielić doświadczeniami z perfumerią crystaline.pl? Interesuje mnie konkretnie: http://www.crystaline.pl/product-pol...edp-50-ml.html http://www.crystaline.pl/product-pol...edt-50-ml.html Ceny - zwłaszcza Chanel - bardzo korzystne. Boję się tylko podróbki...Wśród mnóstwa opinii na ceneo jest kilka negatywnych, z oskarżeniami o nieoryginalne kosmetyki. z góry dziękuję za pomoc ![]() Emilia |
![]() ![]() |
![]() |
#3092 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3093 |
Iga
|
Złotwyprzedaże.pl - perfumy
Witam, upatrzyłam sobie perfumy na stronce zlotewyprzedaze.pl - czy juz ktos z was kupowal tam je? I czy to sa EDT czy EDP bo nie ma zadnych informacji - moze jest w tym jakis haczyk?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3094 |
Raczkowanie
|
co myslicie o tych perfumeriach on line ? :
www.luxe24.pl www.e-belle.pl www.twojafanaberia.pl |
![]() ![]() |
![]() |
#3095 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3096 |
Przyczajenie
|
Planuje zamówić wodę perfumowaną Christiana Diora Farenheit. Mam prośbę.
Czy moglibyście podać internetowe perfumerie gdzie zakupie Orginalne perfumy (ten model z tego co wiem jest dosyć często podrabiany, a tutaj mam trudności w namierzeniu jednoznacznie zaufanej perfumerii) |
![]() ![]() |
![]() |
#3097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3098 |
Zakorzenienie
|
Hmm, jako też "przyczajona" chciałabym obronić Koleżankę. Zasadzam się na Coco Mademoiselle, i też przejrzałam wszystkie perfumerie z pierwszego posta. Tylko post jest z 2005 roku, więc nie wygląda na aktualną informację, a opinie na ceneo nie zawsze są w 100% pozytywne - i zdarzają się oskarżenia o podróbki. Szkoda kupić na niemałą kasę wymarzony zapach, i się naciąć...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3099 |
Raczkowanie
|
Ja widziałam Coco Mademoiselle swojego czasu na e-glamour w całkiem przystępnej cenie, niestety ostatnio już ich nie ma. Ale myślę, że pojawiają się co jakiś czas, a e-glamour jest sprawdzoną perfumerią zamawiałam tam już kilkakrotnie i jestem super zadowolona
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3100 |
Rozeznanie
|
A ja napiszę o e-glamour.
Przedwczoraj zamówiłam perfumy: zestaw Flowerbomb i perfumki Gold Donny Karan. Błyskawiczna wysyłka - paczka już przyszła. Flowerbomb super - niezniszczone pudełko, zapach piękny, nie jest stary. Gratis żel pod prysznic J.Lo. i 4 próbki perfum. Mam tylko jedno 'ale' do perfum Gold - śmierdzą ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3101 | |
Perfume Lover
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3102 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3103 |
Zadomowienie
|
..czy ktoś robiła zakupy w: http://perfumeriaonline.com.pl/?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie - Wy na to? Cena podejrzanie niska, ale znalazłam u kilku polecanych sprzedawców na allegro podobną cenę - co więc o tym myślą specjalistki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3106 |
Raczkowanie
|
Wyjasnie wszytskim tajemnice dlaczego perfumy z perfumerii interentowych sa az tak tanie... kazdy kosmetyk ma swoją date waznosci ...perfumy równiez...data jest ukryta w UPC czyli numerkach na pod kodem kreskowym...Perfumerie odsprzedaja perfumy który zblizaja sie do konca daty swej przydatnosci do dystrubutora za 30% wartosci detalicznej nastepnie dystrybutor odsprzedaje je perfumeriom interentowym...
Dlatego tez klasyki takie jak CK One czy Ephoria..itd sa duzo tansze niz nowosci bo maja szanse dosc do bliskosci daty waznosci...W nowosciach jest juz trudniej dlatego roznice miedzy cena w perfumerii typu Duglaas czy Sephora a perfumeria internetową sa minimalne... ![]() Moj chlopak jest pracownikiem perfumerii wiec wiem to od niego... ![]()
#3107 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
![]() |
#3108 |
Raczkowanie
|
Spojrz na kod kresowy swoich produktów..widzisz date waznosci ?
#3109 |
Matka buldoga
|
Nie ucz starego psa szczekac
![]()
#3110 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3111 | |
Zaszynszylowana
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla ciebie 100-140 to różnica minimalna ![]() przykład nowości Givenchy Eau de Moiselle Douglas 50 ml - 269 zł 100 ml - 375 zł http://pl.douglas-shop.com/douglas/p...000035133.html E-Glamour 50 ml - 167 zł 100 ml - 232 zł takich przykładów można mnożyć i mnożyć ![]() wniosek prosty - zapachów w ogóle nie opłaca się kupowac w Sephorze i Douglas, skoro można mieć za cenę 1 zapachy w Douglas/Sephora w perfumerii internetowej kilka zapachów ![]() Ja w Doulgas i Sephora kupuję jedynie to co jest niedostępne w necie albo jeszcze niedostępne, a bardzo coś chcę ![]()
Miłośniczka kosmetyków naturalnych i nietestowanych na zwierzętach Jestem Naturalna Dusza ![]() Podróże Duszy ![]() Wybierz Zielone z CCL Edytowane przez beeets Czas edycji: 2011-05-27 o 19:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3113 |
Perfume Lover
|
Inna sprawa, że data ważności jeśli chodzi o perfumy, jest rzeczą dyskusyjną. Nie oszukujmy się, nieotwierane, odpowiednio przechowywane perfumy, mają wieloletni okres przydatności, o wiele dłuższy niż sugerowane przez producenta trzy lata. Mimo wszystko też sprawdzam kody perfum, które kupuję w perfumeriach internetowych i najstarsze jakie dorwałam, kupiłam dwa lata od ich produkcji, więc nie uważam, by to co pisała hateme4, było jakąś większą regułą.
#3114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najstarszy zapach jaki kupiłam w sklepie internetowym wyprodukowany został 31 miesięcy wcześniej, ale różnica w cenie wynosiła ponad 200 zł i nawet obawiałam się czy aby na pewno jest to oryginał. Ale był. Reszta powstała 27-12 miesięcy wcześniej. W jednym przypadku cena była obniżona ze względu na uszkodzone pudełko. I zgadzam się z tym, co napisała Beyza. W większości przypadków, szczególnie wód perfumowanych, przydatność to 36 miesięcy od ich pierwszego użycia a nie od daty produkcji. Chodzi o powietrze i światło - zwykła chemia i tyle. W zależności od składu, częstotliwości używania i warunków przechowywania, zapachy potrafią wytrzymać długo. A są takie, które nawet bardzo długo. Więc nie twierdzę, że opisane przez Ciebie poczynania perfumerii nie mają miejsca. Ale nie są też regułą. Od producenta do sklepu droga jest długa. Są firmy, które twierdzą, że są jedynym dystrybutorem na Polskę. Lecz w wielu przypadkach nie są. Bo są też inni, znacznie mniejsi dystrybutorzy, którzy podpisują umowy bezpośrednio z producentami a nie ich dystrybutorami. Pomijając kilka etapów - zmniejsza się cena, sprzedaż rośnie, i wszyscy są zadowoleni. Więc raczej bym nie generalizowała, że jak coś jest tańsze w zaufanej perfumerii internetowej, to jest stare, chociaż można się z tym spotkać. Równie dobrze można trafić na zapach, który stał w kontenerze w upale 30-to stopniowym a później trafił na ślicznie podświetlaną, nagrzaną półeczkę perfumerii stacjonarnej. O allegro nie wypowiadam się, bo tam nie kupuję.
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett Edytowane przez Karkki Czas edycji: 2011-05-27 o 22:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3115 |
Raczkowanie
|
co sądzicie o perfumerii crystaline.pl??!!
no nie wierze dkny pure 100ml edp za 109 zł, jest tańsze niż 50 ml Edytowane przez madziara_com Czas edycji: 2011-05-28 o 05:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#3116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jedyne co mnie zastanawia w cenach perfumerii internetowych to to, że niskopółkowe wody (Puma, Adidas czy "zapachy gwiazd") najczęściej są wręcz droższe niż w stacjonarnych drogeriach; ostatnio zaszokowała mnie cena Beyonce Heat w e-glamour - ta woda była chyba o 20 zł droższa niż w Douglasie ![]() Anyway jak dotąd (odpukać) nie nacięłam się na zakup internetowy, no może pominąwszy WYCINANKI na Versense z polecanej perfumerii - ale Versense to poza różniącym się pudełkiem, na moje rozeznanie jest oryginalne ![]() Tak poza tym, do głowy by mi nie przyszło że coś tańszego o 100 czy 200 zł w przypadku choćby AGD z merlina było nieoryginalne - kupuję na przykład w merlinie (też na Mokotowie zresztą) książki, elektronikę czy kosmetyki od dawna i bardzo często, i oszczędziłam sporo w porównaniu do tych samych produktów w zwykłych miejskich sklepach ![]() Edytowane przez kroliczek190 Czas edycji: 2011-05-28 o 12:14 Powód: literówki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3117 |
Raczkowanie
|
Czy ktoś kupował w perfumerii sanoe.pl? Można ryzykować?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3118 |
Raczkowanie
|
merci jessica
![]() Edytowane przez mamulka555 Czas edycji: 2011-05-28 o 22:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#3119 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3120 |
Zakorzenienie
|
Czy ktoś kupował na stronie zapachowanuta.pl?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:20.