Wiarygodne perfumerie internetowe - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-10, 11:27   #3331
megi.3
Zadomowienie

Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe

Cytat:
Napisane przez Soso Pokaż wiadomość
Myślę, że nie - wielokrotnie się przekonałam, że trwałosć zapchu zależy też od indywidualnych właściwości skóry, sa zapachy szalenie trwałe na mojej przyjaciółce (np kenzo ogriental flower) i takie które na mnie trwają do pół godziny zaledwie..

Mnie wiadomość od eglamour nie przekonała, jest tyle innych perfumerii, ze nie zamierzam korzystać z tak nieprzyjaznej.

Biała Damo serdecznie współczuję nerwów
No ale własnie otóż to... skoro trwałość jest rzecza względną, to na jakiej zasadzie perfumeria przyjmuje reklamacje, gdy ktoś twierdzi że zapach jest mało trwały? Czysto teoretycznie pytam - bo nie znam stanowiska e-glamour....
megi.3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 11:31   #3332
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi.3 Pokaż wiadomość
No ale własnie otóż to... skoro trwałość jest rzecza względną, to na jakiej zasadzie perfumeria przyjmuje reklamacje, gdy ktoś twierdzi że zapach jest mało trwały? Czysto teoretycznie pytam - bo nie znam stanowiska e-glamour....
Tak, ale w tym przypadku chodziło o trwałość na jednej i tej samej osobie. U mnie jeśli zapach jest trwały, to jest trwały każdego dnia
Soso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 11:31   #3333
agaa13
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie wiadomość od eglamour nie przekonała, jest tyle innych perfumerii, ze nie zamierzam korzystać z tak nieprzyjaznej.
ja nie czytałam wiadomości od e-glamour( i nie musze) natomiast przeczytałam wszystko co napisała Biała Dama i zgadzam się z Soso.
Stary 2011-08-10, 11:34   #3334
megi.3
Zadomowienie

Cytat:
Tak, ale w tym przypadku chodziło o trwałość na jednej i tej samej osobie. U mnie jeśli zapach jest trwały, to jest trwały każdego dnia
No niestety posty są pousuwane i nie za bardzo wiem o co chodzi. Szkoda, ze tak się stało, bo często tam zamawiałam, a tak to nie wiem co o tym myśleć.

OK, mam odpowiedz i mnie akurat ona przekonuje. Natomiast szkoda , że cała historia została usunięta, bo skoro już sprawa została poruszona na forum, to powinna być wyjaśniona w całości - chociaż ostateczne stanowiska obu stron.

Edytowane przez megi.3
Czas edycji: 2011-08-10 o 11:44
megi.3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 11:38   #3335
Soso
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety posty są pousuwane i nie za bardzo wiem o co chodzi. Szkoda, ze tak się stało, bo często tam zamawiałam, a tak to nie wiem co o tym myśleć.
moim zdaniem wystarczy, że przeczytasz dopisek moderatorki przy wpisie o e glamour na stronie głównej - wyjasnia wszystko
Soso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 11:39   #3336
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

"Oficjalne" stanowiska w sprawie zajmuje się w sądzie. Forum nie jest przeznaczone do komunikacji PR-owej, prawniczej ani CRM-owej dla firm.

EOT.
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 11:50   #3337
halcia211
Zadomowienie

a ja tyle perfum w e-glamour kupiłam i ( odpukać ) wszystko było ok, ale teraz będę się bała u nich kupować
halcia211 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-10, 11:57   #3338
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Pewnie, trwałość rzecz względna - jednak jeśli znasz zapach, testowałaś w perfumerii albo jeszcze do tego próbkę - a dostajesz coś, co ewidentnie nie pachnie - są moim zdaniem podstawy do reklamacji. Ogólnie cała sytuacja pozostawia niesmak. Nie mamy wglądu w prywatną korespondencję między Białą Damą a perfumerią, więc nie wiadomo, w jakim tonie była prowadzona. W każdym razie - gdybym ja była odpowiedzialna za rozpatrzenie takiej reklamacji, tym bardziej - stałego klienta - dla świętego spokoju zamieniłabym produkt na inny. A skoro tester pachniał, można z niego spokojnie porobić np próbki - nie rozumiem, dlaczego nie można ich kupić (poza allegro).

Teraz w sumie nieważne, kto ma rację - perfumeria ma bardzo zły PR, nawet, jeśli mają rację.

Dodam, że zawodowo mam kontakt z klientami - i zdarza się, że klient nie ma racji - ale raczej nie staram mu się tego na siłę udowodnić...
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 12:02   #3339
Bellatrix
gamma Orionis

Powtórzę to, co pisałam wczoraj [niestety potem usunęłam...]:
Nie widzę ani nie widziałam wczoraj w tym wątku żadnego postu, zgłoszonego do moderacji czy czekającego na zatwierdzenie. Nie widzę, żeby ktokolwiek próbował coś napisać, co by "nie przeszło" przez system.

Bellatrix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 14:34   #3340
lenka990
Zaszynszylowana

nie było mnie na forum przez miesiąc i teraz zaczęłam czytać zaległe posty. Nie wiem do konca o co chodzi z e-glamour ale jestem w szoku bo zamawiałam u nich perfumy i nigdy nie było problemu. ceny konkurencyjne, wysyłka ekspresowa kontakt bardzo dobry. Jeśli ktoś byłby tak miły i na PW napisał mi w skrócie o co poszło z ta perfumerią to będę wdzięczna, bo zawsze byłam zadowolona z ich usług.
lenka990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 14:56   #3341
olu ia
Raczkowanie

Też bym chciała wiedzieć , pisałam ostatnio w wątku o Lolicie L , że kupiłam w galmour i strasznie krótko pachnie , ja wiem że trwałość zapacu to sprawa indywidualna , ale bez przesady aby znikał po 15 min Napisałam reklamację ale nawet faktury mam tylko skrawki bo podarłam od razu , wogóle nie spodziewałam się tego bo to nie pierwszy zakup w tej perfumerii i nigdy problemu nie było , zupełnie niewiem co mam robić
olu ia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 15:12   #3342
lenka990
Zaszynszylowana

Cytat:
Napisane przez olu ia Pokaż wiadomość
Też bym chciała wiedzieć , pisałam ostatnio w wątku o Lolicie L , że kupiłam w galmour i strasznie krótko pachnie , ja wiem że trwałość zapacu to sprawa indywidualna , ale bez przesady aby znikał po 15 min Napisałam reklamację ale nawet faktury mam tylko skrawki bo podarłam od razu , wogóle nie spodziewałam się tego bo to nie pierwszy zakup w tej perfumerii i nigdy problemu nie było , zupełnie niewiem co mam robić

mnie już życie nauczyło trzymać wszelkie paragony i faktury przez dwa lata, zgodnie z obowiązującą ustawą. A i jak mam paragony na kijowym, "znikającym" papierze to od razu skanuję i trzymam na dysku :P
Stary 2011-08-10, 22:21   #3343
lexxi
Zakorzenienie

dostałam pv od e-glamour i wcale nie czuję się przekonana, wierzę Białej Damie, zwłaszcza po tym co napisała Bellatrix, ze niby coś tu próbowali napisać, nie przeszło itp, a ona nic takiego nie widziała. Nie polecę nikomu tej perfumerii, chociaż wcześniej to robiłam, ale nie chcę w razie takiej sytuacji "świecić oczami" przed znajomymi! Biała Damo, trzymaj się!

"Obie ręce oparłszy o poręcz drewnianą, rzekł z uporem, że ducha zobaczył dziś rano."

WISH

Christine

lexxi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 09:49   #3344
królewna z drewna
Zakorzenienie

Czy i ja mogłabym prosić o przesłanie tej wiadomości?
Ostatnio robiłam zakupy (na prezent) w e-glamour i równie dobrze mnie mogłaby spotkać taka sytuacja. W dodatku zastanawiałam się nad zakupem kilku zapachów w tej perfumerii i teraz nie wiem, co robić...
królewna z drewna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 09:57   #3345
siarka40
Szef ds. Wymianek

przyznam, ze uwazam za troche kuriozalne wysylanie tej wiadomosci od perfumerii "drugim obiegiem". i wg mnie, to nie tak, ze na forum nie powinny tego typu oswiadczenia sie znajdowac. po 1 - watek jest stosowny, bowiem mowa o wiarygodnych (pewnych) perfumeriach internetowych, a wszak perfumeria e. byla dotad w czolowce owych pewniakow. po 2 - skoro jedna strona sie miala prawo wypowiedziec, gwoli sprawiedliwosci, i druga winna miec mozliwosc zajecia glosu w sprawie.
dlatego nie rozumiem decyzji o zbanowaniu uzytkownika.
Stary 2011-08-11, 10:01   #3346
Priyaa
Zakorzenienie

mnie przeraża coś innego - równie dobrze ktoś mógł kupić perfumy na rozbiórkę i najzwyczajniej nie zauważyć, że coś jest nie tak. Butelka rozebrana, odlewki u nowych właścicieli i wielka akcja, że organizatorka to oszustka i rozcieńcza odlewki W takiej syt. reklamacja przecież nie wchodzi w grę, bo jak, po tygodniu odesłać np. 30ml ze 100 i napisać, że perfumy są zwietrzałe?

Priyaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 10:45   #3347
Biała Dama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VI4 Pokaż wiadomość
Bardzo przepraszam - już usunęłam.
nie to miałam na myśli...
dla mnie temat został zakończony, proszę też nie sugerować się moim zdaniem, chociaż ja i tak nie będę robiła już zakupów internetowych (w stacjonarnym sklepie jest przynajmniej książka skarg i zażaleń, a w sklepach netowych, niestety pisanie swoich opinii w internecie, jest traktowane jako pomówienie)...

mam też prośbę o to, by nie powtarzać swoimi słowami mojej historii, lub jej streszczać, bo przez to robią się niepotrzebne domysły, przekłamania (wystarczy przecież użyć innego wyrażenia, lub wyrwać słowo z kontekstu i robi się już z tego inna historia), a ja nie zamierzam niczego prostować ani poprawiać...

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
przyznam, ze uwazam za troche kuriozalne wysylanie tej wiadomosci od perfumerii "drugim obiegiem". i wg mnie, to nie tak, ze na forum nie powinny tego typu oswiadczenia sie znajdowac. po 1 - watek jest stosowny, bowiem mowa o wiarygodnych (pewnych) perfumeriach internetowych, a wszak perfumeria e. byla dotad w czolowce owych pewniakow. po 2 - skoro jedna strona sie miala prawo wypowiedziec, gwoli sprawiedliwosci, i druga winna miec mozliwosc zajecia glosu w sprawie.
dlatego nie rozumiem decyzji o zbanowaniu uzytkownika.
w tej sytuacji to chyba tylko moderator może pomóc, dodaję jeszcze raz, że ja żadnej informacji na pw od moderatorów, systemu, ani od drugiej strony nie dostałam ! (jakiś moderator może chyba sprawdzić historię mojej skrzynki pw i wysyłanych do mnie wiadomości jeśli tak uważa druga strona)

Edytowane przez Biała Dama
Czas edycji: 2011-08-11 o 10:29
Biała Dama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 11:16   #3348
lenka990
Zaszynszylowana

Cytat:
Napisane przez R90 Pokaż wiadomość
Moge prosić także ten 'nieupubliczniony' tekst?
Cytat:
Napisane przez Priyaa Pokaż wiadomość
mnie przeraża coś innego - równie dobrze ktoś mógł kupić perfumy na rozbiórkę i najzwyczajniej nie zauważyć, że coś jest nie tak. Butelka rozebrana, odlewki u nowych właścicieli i wielka akcja, że organizatorka to oszustka i rozcieńcza odlewki W takiej syt. reklamacja przecież nie wchodzi w grę, bo jak, po tygodniu odesłać np. 30ml ze 100 i napisać, że perfumy są zwietrzałe?

To dopiero byłby zonk...

Kurcze, sama nie wiem co myśleć o tym wszystkim... Z jednej strony gdyby przyszło co do czego i wynikłaby reklamacja to mogłoby być różnie ale z drugiej byłam zadowolona z tej perfumerii. Szczerze powiedziawszy za pierwszym razem zastanawiałam się właśnie między e -glam. a iperfumy. Jednak po poczytaniu opinii na ceneo i opineo stwierdziłam, że bezpieczniej będzie zamówić z tej pierwszej. We wrześniu chciałabym znów dokonać zakupu 3-4 zapachów dla siebie i nie wiem co robić...
Stary 2011-08-11, 11:29   #3349
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

znalazlam swoj stary rachunek z zakupów w e-glamur ,i jest na nim kod dokumentu magazynowego ,jak wejdzie sie w ten kod to sa zapisane dwa kody kod ean + kod produktu ,jak nastepuje zwrot to mozna odczytac jaki produkt byl wyslany ścisle określając ,ze to właśnie ta butelka.
Dziewczyny jako osoba prowadzaca działalnosc wiem jak to działa ,bo my tez stosujemy takie zabezpieczenia na wypadek zwrotów ,reklamacji .
Zdarzalo sie ,ze klienci kupowali gdzie indziej ,a pózniej próbowali zwracac ten towar u nas ,po zeskanowaniu okazywalo sie ,ze zakup nie byl robiony u nas .
Tak podejrzewalam ,ze musza istniec jakies zabezpieczenia i jak znalazłam starą fakture ,to potwierdzilo sie moje podejrzenie...mysle ,ze te osoby ,ktore kupowaly i mają takie faktur więc sobie zobaczą.
Ja tylko wyjasniam co i jak, nie zajmuje stanowiska i nadal uważam tak jak Siarka ,ze żle sie stalo ,ze druga strona nie miala prawa glosu ,tym bardziej,ze perfumeria byla wysoko w polecanych i często gościła w Perełkach.

czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-11, 15:04   #3350
siarka40
Szef ds. Wymianek

Biała Damo, sprawdzalas czy kod z flakonu jest taki sam jak kod z pudelka? jezeli jest inny, wowczas masz czarne na bialym, ze otrzymalas po reklamacji inny flakon...
Stary 2011-08-11, 17:14   #3351
agnieszka1970
Zadomowienie

Dziewczyny, ja zrobiłam w tej perfumerii kilkadziesiąt zakupów dla siebie, znajomych, rodziny, znajomych znajomych ... Nigdy nic mi się nie przydarzyło. Teraz tez mam 1 zamówienie w drodze i naprawdę zmroziła mnie trochę. Może ktoś napisac mi cos więcej na PW???
agnieszka1970 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 17:17   #3352
kasia68
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MeryJane Pokaż wiadomość
zamówię fumidusa- znanego mi i ukochanego; tu mi nikt kitu nie wciśnie, a potem powiem - ale najpierw muszę zapłacić za wspólne zakupy a to potrwa
Jestem ciekawa, czy zrobiłaś zakupy w e-scential.pl . Jeżeli tak, to odezwij się, czy wszystko było ok.
kasia68 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 19:10   #3353
pandulek
Zadomowienie

Dziewczyny, a ja chciałabym zapytać o perfumerię mojezapachy. pl : http://mojezapachy.pl/ Po przejrzeniu ofert większości polecanych tu perfumerii stwierdziłam, że produkty z tej strony są najbardziej atrakcyjne cenowo.

Co prawda w wątku pojawiały się już wzmianki o wyżej wymienionym sklepie jednak niezbyt ich wiele. Ponadto skoro każdy tu piszący ( chyba, że coś przeoczyłam) wypowiadał się pochlebnie o perfumerii to dlaczego wciąż nie ma jej na liście wiarygodnych? Sklep funkcjonuje nie od dzisiaj...
pandulek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-12, 17:51   #3354
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kasia68 Pokaż wiadomość
Jestem ciekawa, czy zrobiłaś zakupy w e-scential.pl . Jeżeli tak, to odezwij się, czy wszystko było ok.
Ja robiłam raz i wszystko było ok. Oryginalne i nierozcieńczone
rousse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 07:10   #3355
kasia68
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rousse Pokaż wiadomość
Ja robiłam raz i wszystko było ok. Oryginalne i nierozcieńczone
O, to dobra informacja. Dzięki, może ja też spróbuję coś tam kupić.
kasia68 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 09:07   #3356
Rinaa
Zakorzenienie

czy któraś z Was zamawiała na http://perfumette.pl/6244--.html ?
Rinaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 12:15   #3357
skarbiatko
Zakorzenienie

Nie wiem gdzie umieścić to info więc skrobnę tu, otóż wygląda na to że Harrods wreszcie wysyła do Pl

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 12:39   #3358
Iwi82
Wtajemniczenie

GG do Iwi82

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
Nie wiem gdzie umieścić to info więc skrobnę tu, otóż wygląda na to że Harrods wreszcie wysyła do Pl
tylko wysyłka 20 funtów
Stary 2011-08-18, 13:23   #3359
Iwi82
Wtajemniczenie

GG do Iwi82

Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
teraz jakaś promocja jest i jest free przez ileś tam dni, takie info przyszło mi na maila

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

ooo chociaż i tak większości perfum tam nie znam (tzn. te, które można dostać w Polsce kojarzę, ale reszty nie). A co jest tam warte uwagi??
Stary 2011-08-18, 14:23   #3360
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwi82 Pokaż wiadomość
ooo chociaż i tak większości perfum tam nie znam (tzn. te, które można dostać w Polsce kojarzę, ale reszty nie). A co jest tam warte uwagi??
Donna Karan Bondy, ale nie wiem czy ceny dobre... chyba takie jak wszędzie... Elie Saab , dużo jest w sumie, tam warto brać tylko to czego u nas nie można dostać ...

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości