Wiarygodne perfumerie internetowe - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-09-18, 21:45   #331
ropuszka
Zakorzenienie

Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe

W czwartek wieczorem zamowilam perfumy w perfumy-perfumeria i zastanawiam sie kiedy przyjda. Dostalam tylko maila, ze przyjeli zamowienie i mam czekac 4-5 dni. No zobaczymy co to bedzie, bo to moj pierwszy zakup w perfumerii internetowej, a status wciaz jest taki: "w kolejce".
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-20, 12:09   #332
ETERNITY
Rozeznanie

A ja ostatnio zrobiłam zakupy pierwszy raz na zakupy.female.pl.Znalazła m tam Organzę Indecence 15 ml za 128,40 z przesyłką.Wybrałam opcję płatności przelewem.Przelałam pieniążki od razu i zaczęłam oczekiwać na przesylkę.Czekałam tydzień w końcu napisałam maila z pytaniem co się dzieje z zamówieniem.Odpisali,że wysłali.Paczka przyszła w poniedziałek(czyli po 10 dniach-niby priorytet) i możecie sobie wyobrazić jaka byłam wściekła gdy ją rozpakowałam i okazało się że przysłali mi zwykłą Organzę-tą złotą.Do perfum była dołączona faktura vat na której pisało,ze towar ,który dostałam to OI Od razu odesłałam ją nawet nie rozpakowując z folii i od razu też napisałam maila z informacją o niezgodności towaru z zamówionym oraz, że zwracam perfumy.Minęły dwa dni i żadnej odpowiedzi.Mam tylko nadzieję,że pieniądze wrócą na konto albo przynajmniej na swój koszt przyślą mi właściwe perfumy..raczej w to wątpię ale zobaczymy.Na pewno tam już w kazdym bądź razie nie kupię nic
ETERNITY jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-21, 11:28   #333
taszkin
Zakorzenienie

Witajcie,
czy ktoś z Was kupował w sklepie www.fragnet.pl?

ps. przepraszam, własnie zauważyłam, że to to samo co www.e-perfumy.pl
taszkin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-23, 11:23   #334
Ninah
Raczkowanie

A ja do www.amour.pl nie mam zastrzezeń. Bardzo szybka dostawa i miła obsługa. Mieszkam w Trojmieście i z tego co wiem u nich mozna odebrac osobiscie perfumy, wiec jak ktos mialby watpliwosci to moze sprawdzic co i jak. Minusem tej perfumerii jest to, ze maja mały wybor.
Ninah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-25, 18:16   #335
ETERNITY
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ETERNITY Pokaż wiadomość
A ja ostatnio zrobiłam zakupy pierwszy raz na zakupy.female.pl.Znalazła m tam Organzę Indecence 15 ml za 128,40 z przesyłką.Wybrałam opcję płatności przelewem.Przelałam pieniążki od razu i zaczęłam oczekiwać na przesylkę.Czekałam tydzień w końcu napisałam maila z pytaniem co się dzieje z zamówieniem.Odpisali,że wysłali.Paczka przyszła w poniedziałek(czyli po 10 dniach-niby priorytet) i możecie sobie wyobrazić jaka byłam wściekła gdy ją rozpakowałam i okazało się że przysłali mi zwykłą Organzę-tą złotą.Do perfum była dołączona faktura vat na której pisało,ze towar ,który dostałam to OI Od razu odesłałam ją nawet nie rozpakowując z folii i od razu też napisałam maila z informacją o niezgodności towaru z zamówionym oraz, że zwracam perfumy.Minęły dwa dni i żadnej odpowiedzi.Mam tylko nadzieję,że pieniądze wrócą na konto albo przynajmniej na swój koszt przyślą mi właściwe perfumy..raczej w to wątpię ale zobaczymy.Na pewno tam już w kazdym bądź razie nie kupię nic
Historii mojej ciąg dalszy
Tak jak się spodziewałam, nie otrzymałam od Female żadnej odpowiedzi ani pieniądze nie wróciły na moje konto.A minął tydzień czasu
Napisałam dziś do nich maila.Oto treść:

Witam ponownie
Minął tydzień i nie doczekałam sie od Państwa odpowiedzi.Gwoli przypomnienia:zamówiłam u Państwa Organzę Indecence 15 ml edp.Pieniądze przelałam od razu na Państwa konto.Zawartość przesyłki, którą otrzymałam nie zgadzała się z tym co zamówiłam( wysłali mi Państwo podstawową Organzę-tą złotą).Przesyłkę odesłałam od razu na Państwa adres poleconym-priorytetem w oryginalnym opakowaniu i nie zdejmując folii(wysyłka dokładnie w poniedziałek: 18.09.2006).W ten sam dzień napisałam do Państwa e-mail z prośbą o wyjaśnienie pomyłki.Nie rozumiem naprawdę dlaczego do tej pory nie otrzymałam żadnej odpowiedzi.Czy zawsze Państwo w ten sposób traktują swoje klientki?Ja wywiązałam się z zobowiązań.Czy Państwa to nie dotyczy?
W mailu sprzed tygodnia prosiłam, o ile to mozliwe o wymianę perfum na właściwe.Brak odpowiedzi z Państwa strony każe mi podejrzewać, że wysłanie innych perfum było z Państwa strony celowe.W tym mailu oficjalnie żądam odesłania pieniędzy(razem z kosztami przesyłki: 128,40 zł) za perfumy na moje konto:

......................... ......................... ....
Informuję również że nie jestem już zainteresowana wymianą.Jeśli podjęli Państwo w międzyczasie środki mające na celu taką wymianę to w związku z brakiem informacji dla mnie o tym z góry informuję ,że nie odbiorę od Państwa żadnej przesyłki.

Oczekuję na kontakt z Państwa strony.K....... B.......

Naprawdę jestem wściekła..do granic możliwości.Nienawidzę być robiona w balona a tu najwyraźniej ma to miejsce Gdyby choc coś napisali..A tu nic-żadnej odpowiedzi przez tydzień.Bardzo to ciekawe.Nie polecam tego sklepu!!!
Stary 2006-09-27, 21:37   #336
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6
Konto usunięte

ETERNITY słoneczko obiecuję, że w kwesti OI pierwsza się dowiesz, bo po takich przeżyciach po prostu ci się należy pocieszenie
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-28, 19:39   #337
ETERNITY
Rozeznanie

[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;2797878]ETERNITY słoneczko obiecuję, że w kwesti OI pierwsza się dowiesz, bo po takich przeżyciach po prostu ci się należy pocieszenie [/QUOTE]

Oj przyda się pocieszenie...przyda pamiętaj,że ja chętnie się kolejną flaszeczką OI zaopiekuję

A z moją sprawą to jest tak: dziś otrzymałam niespodziewanie telefon z femme.pl.Zadzwonił pan,żeby spytać czemu odesłałam przesyłkę.Odpowiedziałam, że napisałam o tym w dwóch mailach wysłanych w odstępie tygodnia.Stwierdził,że maile nie dotarły bo serwer wymieniali..Ale co tam.Wyjaśniłam więc, że odesłałam bo przysłali coś innego, niż zamówiłam..Przeprosił mnie za to.Jednak okazało się że OI jest u nich i tak niedostępna.Obiecał zwrócić pieniądze na moje konto.No zobaczymy kiedy wpłyną.Nie będe spokojna dopóki nie zobaczę ich na koncie.Nieco mnie udobruchali tym telefonem jednak niesmak pozostał..No cóż..
Stary 2006-09-28, 20:15   #338
homyk
Zakorzenienie

Cytat:
Oj przyda się pocieszenie...przyda pamiętaj,że ja chętnie się kolejną flaszeczką OI zaopiekuję

A z moją sprawą to jest tak: dziś otrzymałam niespodziewanie telefon z femme.pl.Zadzwonił pan,żeby spytać czemu odesłałam przesyłkę.Odpowiedziałam, że napisałam o tym w dwóch mailach wysłanych w odstępie tygodnia.Stwierdził,że maile nie dotarły bo serwer wymieniali..Ale co tam.Wyjaśniłam więc, że odesłałam bo przysłali coś innego, niż zamówiłam..Przeprosił mnie za to.Jednak okazało się że OI jest u nich i tak niedostępna.Obiecał zwrócić pieniądze na moje konto.No zobaczymy kiedy wpłyną.Nie będe spokojna dopóki nie zobaczę ich na koncie.Nieco mnie udobruchali tym telefonem jednak niesmak pozostał..No cóż..
Eternity, trzymam kciuki za dobre zakończenie
homyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-01, 11:42   #339
Harrods
Zadomowienie

Talking Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe

Kochani, może juz było, ale nie znalazłam . Co sądzicie o perfumerii www.dolce.pl ??? Bardzo proszę o odpowiedź, bo mam zamiar coś tam zakupić i nie wiem, czy to dobry pomysł.
Dzięki wielkie za zaiteresowanie i pomoc .
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-01, 14:49   #340
elektrokot
Wtajemniczenie

Było ,byłoZ tego co pamiętam żadna kupująca tam pani nie miała zastrzeżeń.Poza tym ten sklep ma swój regulamin i jeśli miałabyś jakieś wątpliwości to ich zasady dają Ci gwarancję np.zwrotu towaru.
elektrokot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-02, 21:18   #341
ETERNITY
Rozeznanie

No i dziś zakończyła się moja trauma-pieniążki wróciły na konto.I to więcej,niż zapłaciłam.Podejrzewam, że zostały mi też zwrócone koszty odesłania perfum .Bardzo się cieszę.Muszę przyznać, że w moich oczach perfumeria Femme "wybieliła się"Trochę to trwało i kosztowało mnie to nerwów ale ostateczny efekt zadowolił mnie zupełnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-10-03, 07:12   #342
agaa13
Zakorzenienie

Cytat:
No i dziś zakończyła się moja trauma-pieniążki wróciły na konto.I to więcej,niż zapłaciłam.Podejrzewam, że zostały mi też zwrócone koszty odesłania perfum .Bardzo się cieszę.Muszę przyznać, że w moich oczach perfumeria Femme "wybieliła się"Trochę to trwało i kosztowało mnie to nerwów ale ostateczny efekt zadowolił mnie zupełnie

ETERNITYdobrze,że wszystko pomyślnie się zakończyło i pieniązki wróciły do Ciebie.
Stary 2006-10-03, 12:29   #343
Helper
Przyczajenie

I tak to jest jak się wystawia ofertę na zapach którego już dawno nie ma w produkcji.

Czyżby nie chciało się nikomu porządków na stronce robić ?
Helper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-03, 16:22   #344
ETERNITY
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Helper Pokaż wiadomość
I tak to jest jak się wystawia ofertę na zapach którego już dawno nie ma w produkcji.

Czyżby nie chciało się nikomu porządków na stronce robić ?
No ja wiedziałam,że OI jest wycofanym zapachem.Stąd tym większa radość gdy znalazłam ją w ofercie Female.Niestety nie była dostępna, ale niepotrzebnie wysyłali mi w takim razie zwykłą Organzę pisząc równoczesnia na fakturze, że to OI-to mnie tak wkurzyłoDobrze,że chociaż wszystko zakończyło się pomyślnie i własciciel Femme był w stanie przyznać się do błędu.Stąd myślę,że mimo wszystko w przyszłości skorzystam z usług Femme gdy tylko mnie coś zainteresuje(najpierw jednak napiszę maila z zapytaniem czy towar jest dostępny )

PS:dziękuję Wam wszystkim za wsparcie kochane Wizażanki
Stary 2006-10-04, 11:05   #345
magda.p
Raczkowanie

Ja z calym sercem moge polecic znana nam perfumerie internetowa Pedet.
Moja siostra bardzo lubi "Sunflowers" E. Arden, jednak ma pecha bo zawsze trafiala na podroby. Nawet jak jej kolezanka przywiozla z Niemiec.
W zeszlym tygodniu zamowila na Pedecie, za smiesznie niska cene 83 zl, dzis paczka przyszla i "sloneczniki" sa oryginalne

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-10-04, 14:56   #346
SWIETY
Raczkowanie

GG do SWIETY

Na początek - Witam wszystkie Wizażystki i Wizażystów(?)!

Ze swej strony mogę polecić perfumerię - www.perfumy-perfumeria.pl (inaczej el ninio ) kupowałem tam parę razy i wszystko było ok., a ceny są konkurencyjne.
SWIETY jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-04, 22:09   #347
majo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Kochani, może juz było, ale nie znalazłam . Co sądzicie o perfumerii www.dolce.pl ??? Bardzo proszę o odpowiedź, bo mam zamiar coś tam zakupić i nie wiem, czy to dobry pomysł.
Dzięki wielkie za zaiteresowanie i pomoc .

W "Dolce" kupowałam już parę razy i jest w porządku, polecam.
majo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-05, 08:13   #348
SWIETY
Raczkowanie

GG do SWIETY

też kupowałem w dolce i nie miałem zastrzeżeń - więc raczej powinno być ok.
SWIETY jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-08, 20:15   #349
KenzoPourHomme
Przyczajenie

Hej,
Chciałem dodać coś nt. perfumerii Tagomago.pl - omijać z daleka!
Kupiłem sobie tam Allure Homme Sport - zapach mnie po prostu odrzucił...
... poszedłem do perfumerii sprawdzić jak pachnie - nooo fakt, tam też nie było lepiej, pomyślałem - widocznie nie mój zapach.

Ale:

Mysle sobie dalej, ok - kupie wiec mojego ukochanego Kenzo ..
I co? ... zapachu nie czuć po 15 minutach, jest jakis taki ... mmm, po prostu zabrali mu duszę ...
(może mam coś nie tak z węchem - ale na mój nos dostałem podróbki)

Wszystkiego Dobrego,
Aloha
KenzoPourHomme jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-10-09, 08:40   #350
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez KenzoPourHomme Pokaż wiadomość
Hej,
Chciałem dodać coś nt. perfumerii Tagomago.pl - omijać z daleka!
Kupiłem sobie tam Allure Homme Sport - zapach mnie po prostu odrzucił...
... poszedłem do perfumerii sprawdzić jak pachnie - nooo fakt, tam też nie było lepiej, pomyślałem - widocznie nie mój zapach.

Ale:

Mysle sobie dalej, ok - kupie wiec mojego ukochanego Kenzo ..
I co? ... zapachu nie czuć po 15 minutach, jest jakis taki ... mmm, po prostu zabrali mu duszę ...
(może mam coś nie tak z węchem - ale na mój nos dostałem podróbki)

Wszystkiego Dobrego,
Aloha
Prosze, nie stresuj mnie, wlasnie zakupilam u nich Eclat D'Arpege Lanvina+balsam i Balsam Addict Diora.Mam nadzieje, ze to nie beda podrobki
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-09, 09:55   #351
evee
Wtajemniczenie

GG do evee

golgie spokojnie, kupilam juz u nich kilka flakonow i napewno nie rozprowadzaja podrobek.Poza tym to najzwyczajniejsza w swiecie hurtownia.
evee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-09, 11:36   #352
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Evee,dzieki, juz mi zaczelo serducho mocniej bic
Stary 2006-10-09, 17:13   #353
KenzoPourHomme
Przyczajenie

Cześć,
Golgie nie chciałem Cie martwić
... Evee mmm, ale ja naprawdę chyba dostałem podróbki : (

Rozumiem, ze testery mogą być jakoś podrasowane - ale jak sobie zrobiłem psik psik na nadgarstek w perfumerii to zapach otulał mnie przez ładnych pare godzin - a tutaj mógłbym sobie wylać pół flakonika na siebie, a po 2h i tak bym ich nie czuł - jeszcze zaprzyjazniony nos je sprawdzał i uwaza tak samo ..

Pozatym zapach w perfumerii byl naprawde inny, głębszy - a z tym co mam efekt jest taki jakby zabrakło poprostu jakiegos składnika ...

Nie chciałbym odrazu skreślać tagomago.pl, bo fakt - ogromny plus dla nich za przesyłke - zamówienie w poniedziałek wieczorem - w środe była paczka..

... ale chyba mnie nie lubią bo to Kenzo to na 99% podróbka.

Serdeczne pzdr.
Aloha!

P.S: Po wypłacie chyba kupie identyczne w perfumerii i sprawdzę dokładniej - ale juz teraz jestem prawie przekonany, ze sie nie mylę ...
Hej

Edit:
Acha, Golgie napisz jak z Twoimi gdy je dostaniesz !
Stary 2006-10-10, 08:25   #354
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Cześć,
Golgie nie chciałem Cie martwić
... Evee mmm, ale ja naprawdę chyba dostałem podróbki : (

Rozumiem, ze testery mogą być jakoś podrasowane - ale jak sobie zrobiłem psik psik na nadgarstek w perfumerii to zapach otulał mnie przez ładnych pare godzin - a tutaj mógłbym sobie wylać pół flakonika na siebie, a po 2h i tak bym ich nie czuł - jeszcze zaprzyjazniony nos je sprawdzał i uwaza tak samo ..

Pozatym zapach w perfumerii byl naprawde inny, głębszy - a z tym co mam efekt jest taki jakby zabrakło poprostu jakiegos składnika ...

Nie chciałbym odrazu skreślać tagomago.pl, bo fakt - ogromny plus dla nich za przesyłke - zamówienie w poniedziałek wieczorem - w środe była paczka..

... ale chyba mnie nie lubią bo to Kenzo to na 99% podróbka.

Serdeczne pzdr.
Aloha!

P.S: Po wypłacie chyba kupie identyczne w perfumerii i sprawdzę dokładniej - ale juz teraz jestem prawie przekonany, ze sie nie mylę ...
Hej

Edit:
Acha, Golgie napisz jak z Twoimi gdy je dostaniesz !
Na pewno napisze, juz tre kolanami i czekam na pana paczkonosza.Zamawialam we wtorek a dzis juz tydzien po czasie i paczki nie maWiec u mnie sie raczej nie spiesza Rozmawialam z nimi przez telefon i stwierdzili, ze Eclat D'Arpege dostane juz pewnie w piatek ale na balsam Addict Diora bede musiala troche poczekac.No wiec czekam, jak narazie i na jedno i na drugie
Stary 2006-10-10, 13:04   #355
kropka75
Zakorzenienie

Szukając pewnego zapachu trafiłam tu:
http://perfumy.les.piekielko.pl/index.php?cPath=21

Najpierw zaskoczyły mnie ceny (30tki w cenach jak na allegro, w okolicach 100zł), potem strona główna, a potem zeszłam na zawał zaglądając na forum... Na koniec zauważyłam nazwę stronki.

Pomijam tematykę strony samej w sobie, bo nie moja to rzecz, ale czy ktoś wie co to za perfumeria i czy naprawdę jest to perfumeria z prawdziwego zdarzenia sprzedająca oryginalny towar? Bo jakoś mieszane uczucia mam...
kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-10, 13:58   #356
nebraska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Szukając pewnego zapachu trafiłam tu:
http://perfumy.les.piekielko.pl/index.php?cPath=21

Pomijam tematykę strony samej w sobie, bo nie moja to rzecz, ale czy ktoś wie co to za perfumeria i czy naprawdę jest to perfumeria z prawdziwego zdarzenia sprzedająca oryginalny towar? Bo jakoś mieszane uczucia mam...

Zwróć uwagę, że to nic innego jak tagomago (napis umieszczony pod głownym nie pozostawia wątpliwości)

Fragrantica

nebraska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-11, 08:37   #357
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

No i doszla wczoraj paczka z tago-mago-Eclat D'Arpege+balsam (wciaz czekam na balsam Addicta)Przesylka nie nalezala do tych blyskawicznych, ale:
1.Towar oryginalny
2.Towar w oryginalnym opakowaniu
3.Wszystko swietnie zabezpieczone
= nie mam zadnych zastrzezen
Uffff, ulzylo mi
Stary 2006-10-11, 19:45   #358
KenzoPourHomme
Przyczajenie

Golgie,
Czyli jest okey - a ja sam już nie wiem co sądzić o tym sklepie i moich fumkach...

Aach, a swoją drogą marzy mi sie jakiś cudny zapach, ale nic mi sie nie podoba : - (

Mmmm - moze istnieje coś, co pachnie tak fajnie, lekko kwaśnie i korzennie jak Jil Sander For Men, burzowo jak Kenzo i tak głęboko jak ten fajny unisex Gaultiera

Czy dla facetów nie robią zapachów z duszą - tylko same swiezaki??? : (((
Oki, wiem - nie ten temat ;-)

Wszystkiego Dobrego,
Zdr.
Stary 2006-10-11, 20:19   #359
homyk
Zakorzenienie

Cytat:
[...]
Mmmm - moze istnieje coś, co pachnie tak fajnie, lekko kwaśnie i korzennie jak Jil Sander For Men, burzowo jak Kenzo i tak głęboko jak ten fajny unisex Gaultiera

Czy dla facetów nie robią zapachów z duszą - tylko same swiezaki??? : (((
Oki, wiem - nie ten temat ;-)
[...]
A znasz Tumulte pour Homme? Męski, zmysłowy zapach z duszą. Wg mnie świeży, ale "inaczej" - z aromatycznymi nutkami owocu jałowca i cedrem w czterech odsłonach, ze szczyptą kadzidła i odrobiną paczuli
Stary 2006-10-11, 20:19   #360
homyk
Zakorzenienie

Ostatnio TŻ pachnący Tumulte bardzo na mnie działa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości