Wiarygodne perfumerie internetowe - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-13, 11:02   #3631
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Dot.: Wiarygodne perfumerie internetowe

Cytat:
Napisane przez _carlajna_ Pokaż wiadomość
Wiesz nagonak, nagonką, ale problemy z tą perfumerią zbiegły się w czasie ze zmianami w ich regulaminie, zniesiono darmową przesyłkę od kwoty 350 zł, dodano kontrowersyjne dopiski o możliwości anulowania zamówień praktycznie bez podania przyczyny Nie wiem może mieli jakieś zmiany personalne nawet w kadrze kierowniczej, bo chyba takie pomysły wprowadza się odgórnie no i częste braki towarów promocyjnych, anulowane zamówień...niby na stronie coś jest, ale jak chcesz zamówić to produkt niedostępny, a dostępna jego droższa wersja Co prawda skarżący się tu może nie zawsze mieli rację, bądź sami do konca nie byli uczciwi, ale nie da się ukryć że perfumeria też nieco obnizyła poziom obsługi klienta, a jakie są tego powody mogę tylko zgadywać...chyba że ktoś ma jakieś informacje to może się ze mną nimi podzieli
masz racje ,ale maja prawo podwyższyc kwote na darmowa przesyłke wszystko idzie do góry ,ich to tez dotyczy ,ja najwyzej moge poszukac sobie lepszej ofert .Zmiany w regulaminie tez maja prawo robic .
Juz nie chce pisac i wdawac sie w szczegóły działania firmy od środka ale jesli uważam ,że maja wyższe koszty ,bądż pogorszyla sie jakośc świadczonych usług ,to zwyczajnie nie kupuje tam tylko kupuje w innej .Natomiast nie jest to podstawa to nazywania perfumerii niewiarygodna ,a przeciez tak zaczęła byc nazywana,chyba ,że sie myle ?.Przeciez sa perfumerie ,ktore nie maja wcale darmowej przesylki i sa chwalone ,koszt mają wiekszy i sa chwalone ,braki towarowe tez się zdarzaja i sa chwalone ..więc dlaczego tylko ta jedna ?
Na temat wykupywania towaru promocyjnego nie napisze chociaz ,wiem co nie co i zapewniam ,że zwykli wąchacze perfum raczej nie wielkie mieli szanse na zakup...ten towar pojawial sie na allegro ale nie chce pisac ...ja uwazam ,że jak kazdy sklep ma plusy i minusy ale ja osobiscie nie mam do nich uwag tak jak do iperfumy ,dolce.pl i innych ...ja wiem jak wygląda prowadzenie biznesu od drugiej strony ,może dlatego nieuzasadnione pomówienia wkurzają mnie ,bo łatwo komus przypiąć łatke czy zawsze słusznie? sami sobie odpowiedzcie

czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 11:27   #3632
_carlajna_
Her Worshipfulness

Cytat:
Napisane przez czarnazuzia1 Pokaż wiadomość
masz racje ,ale maja prawo podwyższyc kwote na darmowa przesyłke wszystko idzie do góry ,ich to tez dotyczy ,ja najwyzej moge poszukac sobie lepszej ofert .Zmiany w regulaminie tez maja prawo robic .
Juz nie chce pisac i wdawac sie w szczegóły działania firmy od środka ale jesli uważam ,że maja wyższe koszty ,bądż pogorszyla sie jakośc świadczonych usług ,to zwyczajnie nie kupuje tam tylko kupuje w innej .Natomiast nie jest to podstawa to nazywania perfumerii niewiarygodna ,a przeciez tak zaczęła byc nazywana,chyba ,że sie myle ?.Przeciez sa perfumerie ,ktore nie maja wcale darmowej przesylki i sa chwalone ,koszt mają wiekszy i sa chwalone ,braki towarowe tez się zdarzaja i sa chwalone ..więc dlaczego tylko ta jedna ?
Na temat wykupywania towaru promocyjnego nie napisze chociaz ,wiem co nie co i zapewniam ,że zwykli wąchacze perfum raczej nie wielkie mieli szanse na zakup...ten towar pojawial sie na allegro ale nie chce pisac ...ja uwazam ,że jak kazdy sklep ma plusy i minusy ale ja osobiscie nie mam do nich uwag tak jak do iperfumy ,dolce.pl i innych ...ja wiem jak wygląda prowadzenie biznesu od drugiej strony ,może dlatego nieuzasadnione pomówienia wkurzają mnie ,bo łatwo komus przypiąć łatke czy zawsze słusznie? sami sobie odpowiedzcie
Zgadzam się w pełni że mieli prawo i do podniesienia kosztów przesyłki i do zmian w regulaminie, i że klient ma prawo wyboru, to wszystko jest dla mnie w 100% jasne Tylko zauważam że te niekorzystne dla klientów zmiany zbiegły się w czasie ze skargami na perfumerię. Nie wiem, może źle mnie zrozumiałaś ja nie neguję tego wszystkiego, tylko dla mnie to trochę dziwny zbieg okoliczności...I w zasadzie próbuję ich przed sobą (jako klientką) wytłumaczyć, bo wprowadzanie mniej korzystnych warunków w momencie gdy pojawiają się już i tak mniej pochlebne opinie na temat firmy jest dla mnie irracjonalne (też mam pojęcie jak funkcjonuje firma "od środka"). Czyli co, teraz konkurncja zwarła szyki, sprzysięgła się przeciwko tej jednej firmie i w ogóle to spisek??? Rozumiem żeby to był jeden głos, ale nie tylko tu ale i od ludzi z którymi się spotykam, a którzy korzystali z ich usług słyszę narzekania (a najgorsze że to w większości ludzie, którym to ja polecałam tę perfumerię i stąd takie moje żywe zainteresowanie tą sprawą
Stary 2011-10-13, 11:42   #3633
misianka
kosmita jakiś normalnie

hmmm, mi się wydaje, że to dwie skwestie, które akurat nam się zbiegły:

- obniżona jakość usług i/lub zmiany w regulaminie i praktyce traktowania klientów

- niemiła sprawa z wizażanką, która występowała jako niezadowolona detalistka, co teraz budzi wątpliwość

Myślę, że to dwie osobne sprawy, a że trafiły na siebie ... no cusz ..., nie chcę snuć teorii spiskowych, ale mogę oczywiście podejrzewać ww. wizażankę, o pojechanie na fali innych niepochlebnych opinii o e-galmour, ale pewności nie mam. Niemniej nam się to połączyło i w sumie nic dziwnego

Kot też człowiek. Zazwyczaj zresztą bardziej.
misianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 11:53   #3634
czarnazuzia1

Cytat:
Zgadzam się w pełni że mieli prawo i do podniesienia kosztów przesyłki i do zmian w regulaminie, i że klient ma prawo wyboru, to wszystko jest dla mnie w 100% jasne Tylko zauważam że te niekorzystne dla klientów zmiany zbiegły się w czasie ze skargami na perfumerię. Nie wiem, może źle mnie zrozumiałaś ja nie neguję tego wszystkiego, tylko dla mnie to trochę dziwny zbieg okoliczności...I w zasadzie próbuję ich przed sobą (jako klientką) wytłumaczyć, bo wprowadzanie mniej korzystnych warunków w momencie gdy pojawiają się już i tak mniej pochlebne opinie na temat firmy jest dla mnie irracjonalne (też mam pojęcie jak funkcjonuje firma "od środka"). Czyli co, teraz konkurncja zwarła szyki, sprzysięgła się przeciwko tej jednej firmie i w ogóle to spisek??? Rozumiem żeby to był jeden głos, ale nie tylko tu ale i od ludzi z którymi się spotykam, a którzy korzystali z ich usług słyszę narzekania (a najgorsze że to w większości ludzie, którym to ja polecałam tę perfumerię i stąd takie moje żywe zainteresowanie tą sprawą
nie,nie nie wierze w teorie spiskowe tylko sama wiesz ,że czasem nawet jak ktos sie bardzo stara to jakies takie dziwne fatum wisi i coby nie zrobil to żle,znasz to? ja znam.
Nie zrozum mnie zle ,bo nie pisze teraz akurat o Twoich znajomych ..ale jestes na forum czytasz czasem posty wiesz,ze nie raz zbyt pochopnie niektore osoby szukaja dziury w calym ,posądzaja sprzedawców o podróbki ,a w reaultacie okazuje sie ,że nie maja racji przeciez takich przykladów na forum jest ho,ho,ho albo ktos sie nastawi na na zapach ,płaci przelewem ,a okazuje sie ,że zanim dojdzie ,to zapachu nie ma ja na fali ostatniej sprawy ,pogrzebalam i towar promocyjny z perfumerii( wkeljany na Perelki /lub same przeciesz szukamy okazji) dziwnym trafem szybciutko pojawia się na allegro(tylko tam sprawdzalam ...teraz tez czekam kiedy pojawią sie 30ml Eau de Soir. No w ostatnim przypadku chyba mozna powiedziec o konkurencji
Sama zobacz jakos wiele negatywów ma perfumeria iperfumy i jakos tak nikomu nie przyszlo napisac ,że sa niewiarygodni tylko w trakcie weryfikacji uzyskuja pozytywne opinie ,bo co? bo akurat w tym przypadku obiektywnie podchodzimy,tak? czy jest jakis inny powód?
Ja juz teraz nie odnosze sie do e-glamur tylko ogólnie może warto czasem pomyśleć ,bo wiele ,wiele opini jest pisanych pod wpływem hm...zlości chęci dowalenia ,bo na zasadzie mi sie wydaje,bo ja płace to jestem pan i wladca i moge wszystko...bo napisac mozna wszystko przeciez nikt tego nie sprawdzi.Teraz tez wszystko by sie rozeszlo ,posty Marsigli bylyby usuniete ,a eglamur zyskalo by dodatkowe punkty w plebiscycie na najbardziej niewiarygodną ,ktos kto wszedłby po czasie to tylko przeczytałby o tym ,że znowu zawiedli i potraktowali klienta żle......Takie pomawianie dotyczy nie tylko perfumerii ,moze dlatego juz malo sie udzielam na podforum Perfumy ,ja pamietam inne czasy ,a niektore moje kuleżanki weteranki pamietaja jeszcze inne lepsze

Stary 2011-10-13, 11:53   #3635
Kattarina
Zakorzenienie

dla mnie wlasnie ten watek (i po czesci forum) utracil wiarygodnosc.
zwlaszcza, gdy przeczytalam wiadomosc: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...7&postcount=24

Cytat:
Napisane przez Marsiglia Pokaż wiadomość
nieaktualne
wyedytowana 4 miesiace po napisaniu i to co widac w poscie bedacym ponizej, w ktorym, zacytowano pierwotna wypowiedz: Marsiglia:https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...2&postcount=25
Cytat:
Napisane przez Marsiglia mi teraz tez, z tymze jest to link sponsorowany.

mam kolejną nazwę: www. essentielle.pl
co myslicie o tej nazwie?
po pierwsze ewidentne: "Niszczenie zawartości portalu przez edycję postów i recenzji", a po drugie dowod na pozniejsza nieoplacona reklame.

I tez jestem przeciwna usuwaniu postow i calych dyskusji, poniewaz, oprocz tego, ze jest to niszczenie zawartosci portalu, dla mnie jest to rowniez przejaw braku szacunku do Wizazanek udzielajacych sie w takich watkach.
Na ewentualne pytanie, 'co mi do tego', odpowiem z gory, ze to Forum opiera sie na naszej wiedzy i uprzejmosci w dzieleniu sie nia, zupelnie za darmo, z zyczliwosci i , przynajmniej ja, jesli wkladam energie w napisanie postow, to chcialabym przeczytac klarowna wiadomosc z wyjasnieniem, dlaczego zostaly one usuniete, jesli nie naruszaly regulaminu, (bo takich wiadomosci nie pisuje- tzn. naruszajacych regulamin).

Edytowane przez Kattarina
Czas edycji: 2011-10-13 o 11:57 Powód: dopiski
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 11:53   #3636
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Albo nasilone skargi na perfumerię zaczęły sie po wprowadzeniu zmian też w tej kolejności może być , nie mówię że jest A to że zniesli darmowa przesyłkę, podnieśli ceny...normalka, wszystko drożeje... A kwestia częstych braków promocyjnego towaru...no patrz dyskusja powyzej Nic dziwnego,ze potem dla Ciebie czy dla mnie brakuje jak ktoś klika za jednym zamachem kilkanaście czy kilkadziesiąt sztuk...

Edytowane przez anastazjaaa2
Czas edycji: 2011-10-13 o 11:58
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 12:02   #3637
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lexxi Pokaż wiadomość
ostatni raz wtrącam swoje trzy grosze, bo chce mi się już spać jak chcemy być w miarę możliwości obiektywne, to mówiąc o tym "zabezpieczaniu się przed takimi zabiegami" pamiętajmy, że nie mieli o tym wzmianki w regulaminie a takie "zabezpieczanie się" już po fakcie złożonego zamówienia jest trochę nie fair..
jest 'nie fair', ale tylko dlatego,ze powinni zebrac dowody i od razu, bez ostrzezenia zglosic sprawe na policje i/lub do 'skarbowki'.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-13, 12:13   #3638
czarnazuzia1

Cytat:
Napisane przez Kattarina Pokaż wiadomość
jest 'nie fair', ale tylko dlatego,ze powinni zebrac dowody i od razu, bez ostrzezenia zglosic sprawe na policje i/lub do 'skarbowki'.
powinni ale jesli tego nie zrobili stałemu kilentowi ,to oznacza ,że sa mniej żli niż sądzono

Stary 2011-10-13, 12:20   #3639
_carlajna_
Her Worshipfulness

Cytat:
Napisane przez misianka Pokaż wiadomość
hmmm, mi się wydaje, że to dwie skwestie, które akurat nam się zbiegły:

- obniżona jakość usług i/lub zmiany w regulaminie i praktyce traktowania klientów

- niemiła sprawa z wizażanką, która występowała jako niezadowolona detalistka, co teraz budzi wątpliwość

Myślę, że to dwie osobne sprawy, a że trafiły na siebie ... no cusz ..., nie chcę snuć teorii spiskowych, ale mogę oczywiście podejrzewać ww. wizażankę, o pojechanie na fali innych niepochlebnych opinii o e-galmour, ale pewności nie mam. Niemniej nam się to połączyło i w sumie nic dziwnego
Ale jak dla mnie pewności nie ma czy w jakiś sposób te dwa aspekty nie łączą się ze sobą, choćby w tak prozaiczny sposób, jaki podałam wcześniej - zmiana kadr

Cytat:
nie,nie nie wierze w teorie spiskowe tylko sama wiesz ,że czasem nawet jak ktos sie bardzo stara to jakies takie dziwne fatum wisi i coby nie zrobil to żle,znasz to? ja znam.
Nie zrozum mnie zle ,bo nie pisze teraz akurat o Twoich znajomych ..ale jestes na forum czytasz czasem posty wiesz,ze nie raz zbyt pochopnie niektore osoby szukaja dziury w calym ,posądzaja sprzedawców o podróbki ,a w reaultacie okazuje sie ,że nie maja racji przeciez takich przykladów na forum jest ho,ho,ho albo ktos sie nastawi na na zapach ,płaci przelewem ,a okazuje sie ,że zanim dojdzie ,to zapachu nie ma ja na fali ostatniej sprawy ,pogrzebalam i towar promocyjny z perfumerii( wkeljany na Perelki /lub same przeciesz szukamy okazji) dziwnym trafem szybciutko pojawia się na allegro(tylko tam sprawdzalam ...teraz tez czekam kiedy pojawią sie 30ml Eau de Soir. No w ostatnim przypadku chyba mozna powiedziec o konkurencji
Sama zobacz jakos wiele negatywów ma perfumeria iperfumy i jakos tak nikomu nie przyszlo napisac ,że sa niewiarygodni tylko w trakcie weryfikacji uzyskuja pozytywne opinie ,bo co? bo akurat w tym przypadku obiektywnie podchodzimy,tak? czy jest jakis inny powód?
Ja juz teraz nie odnosze sie do e-glamur tylko ogólnie może warto czasem pomyśleć ,bo wiele ,wiele opini jest pisanych pod wpływem hm...zlości chęci dowalenia ,bo na zasadzie mi sie wydaje,bo ja płace to jestem pan i wladca i moge wszystko...bo napisac mozna wszystko przeciez nikt tego nie sprawdzi.Teraz tez wszystko by sie rozeszlo ,posty Marsigli bylyby usuniete ,a eglamur zyskalo by dodatkowe punkty w plebiscycie na najbardziej niewiarygodną ,ktos kto wszedłby po czasie to tylko przeczytałby o tym ,że znowu zawiedli i potraktowali klienta żle......Takie pomawianie dotyczy nie tylko perfumerii ,moze dlatego juz malo sie udzielam na podforum Perfumy ,ja pamietam inne czasy ,a niektore moje kuleżanki weteranki pamietaja jeszcze inne lepsze
Oczywiście że czasem są takie okresy że uruchamiasz rezerwy by przetrwać, bo "jakoś tak nie idzie" tak to jest we własnej firmie, czy to w malej czy średniej i rozumiem

Jasne że część posów jes tpisana pod wpływem "emocji", podszytych chęcią "zemsty" za niesprawiedliwe w mniemaniu autora traktowanie...coraz częściej biore na to poprawkę

A to co piszesz o "promocjach" potem odsprzedawanych na all czy we własnym sklepie chyba też sama zacznę sprawdzać
Z tym że tak jak już dziewczyny tu wspomniały, skoro oferują produkt za konkretną cenę to chyba chodzi o to by go sprzedać a nie zastanawiać się co nabywca zamierza z nim zrobić.
Wiem że to trochę bezwzględne, ale też, tak jak ktoś już wspomniał, jeżeli mają info o tym że prowadzą tylko sprzedaż detaliczną, a firma kupuje większą ilość, podaje dane firmowe do wystawienia faktury to przecież widzą co się"święci" i wtedy owszem uzasadniona jest odmowa sprzedazy. Z kolei w przypadku odkrycia, że konkretna osoba handluje towarem kupionym u nich jako nabywca prywatny, w swoim sklepie mozna zawiadomić odpowiednie służyby...Nie zrozum mnie źle daleka jestem od donoszenia, ale z taką konkurencją można walczyć tylko jej metodami

Cytat:
dla mnie wlasnie ten watek (i po czesci forum) utracil wiarygodnosc.
zwlaszcza, gdy przeczytalam wiadomosc: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...7&postcount=24

wyedytowana 4 miesiace po napisaniu i to co widac w poscie bedacym ponizej, w ktorym, zacytowano pierwotna wypowiedz: Marsiglia:https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...2&postcount=25
po pierwsze ewidentne: "Niszczenie zawartości portalu przez edycję postów i recenzji", a po drugie dowod na pozniejsza nieoplacona reklame.

I tez jestem przeciwna usuwaniu postow i calych dyskusji, poniewaz, oprocz tego, ze jest to niszczenie zawartosci portalu, dla mnie jest to rowniez przejaw braku szacunku do Wizazanek udzielajacych sie w takich watkach.
Na ewentualne pytanie, 'co mi do tego', odpowiem z gory, ze to Forum opiera sie na naszej wiedzy i uprzejmosci w dzieleniu sie nia, zupelnie za darmo, z zyczliwosci i , przynajmniej ja, jesli wkladam energie w napisanie postow, to chcialabym przeczytac klarowna wiadomosc z wyjasnieniem, dlaczego zostaly one usuniete, jesli nie naruszaly regulaminu, (bo takich wiadomosci nie pisuje- tzn. naruszajacych regulamin).
Tu w pełni się zgadzam, niestety tak jak pisałam wcześniej, dla mnie też forum z pożytecznego staje sie coraz mniej wiarygodne i podobnie jak Ty jestem przeciwna usuwaniu postów.

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Albo nasilone skargi na perfumerię zaczęły sie po wprowadzeniu zmian też w tej kolejności może być , nie mówię że jest A to że zniesli darmowa przesyłkę, podnieśli ceny...normalka, wszystko drożeje... A kwestia częstych braków promocyjnego towaru...no patrz dyskusja powyzej Nic dziwnego,ze potem dla Ciebie czy dla mnie brakuje jak ktoś klika za jednym zamachem kilkanaście czy kilkadziesiąt sztuk...
Jasne, mnie nie chodziło o brak tej darmowej przesyłki, czy podniesienie cen (u nich to wszystko jest takie "dynamiczne" coś drożeje, coś tanieje ) konkretnie to były przykłady, co by nie być gołosłownym, jak zmienili się w sumie na niekorzyść klienta, w tym samym czasie w którym pojawiły się o nich niepochlebne opinie, co moim zdanie jest "strzałem w stopę" ale rozumiem, kryzys i te sprawy a sprawa Marsigli
rzeczywiści nieco rozjaśnia braki
Stary 2011-10-13, 12:33   #3640
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Ale jak dla mnie pewności nie ma czy w jakiś sposób te dwa aspekty nie łączą się ze sobą, choćby w tak prozaiczny sposób, jaki podałam wcześniej - zmiana kadr

...
ale tu się z Tobą zgadzam, tylko chodziło mi o związek/brak związku postów Marsigli z generalnym niezadowoleniem klientów ze zmian w e-glamour w naszym odbiorze, może mało klarowna byłam

Firma może zmieniła politykę, bo ma jakieś powody. Mogą. Klienci są niezadowoleni. Też mogą.

Ale Marsigla jakos się wstrzeliła w te narzekania, a że jej wiarygodność została mocno nadszarpnięta, to warto się też zastanowić, czy wobec tego wszystkie narzekania na e-glamour są "spiskiem" konkurencji, czy to dwie osobne sprawy, być może wykorzystany zbieg okoliczności przez Marsiglę.

Bo w tym momencie mam wrażenie, że już bliskie jest przeginanie w drugą stronę - wszelkie zarzuty czy zwykłe narzekania na perfumerię X czy Y będą podejrzliwie traktowane, razem z ich autorkami. Chodzi o to, aby nie wylewać dziecka z kąpielą

Stary 2011-10-13, 12:43   #3641
Katty_p13
Piers do przodu

Tego się nigdy nie dowiemy a niesmak pozostaje szkoda .... ach gdzie te Perfumy sprzed 5 lat ....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-13, 12:48   #3642
Kattarina
Zakorzenienie

Misianko, a ja mysle, ze w tej chwili to nie jest 'przeginaniem w druga strone', ale wyrazem oburzenia, zawodu i zarazem bezsilnosci.
Dla mnie sytuacja jest patowa
Sama dzielilam sie w tym watku swoimi doswiadczeniami i- co jest dla mnie niezrozumiale- pomimo istnienia gotowej listy wiarygodnych perfumerii, wiekszosc osob zadajacych pytanie i tak domagala sie dodatkowych opinii o poszczegolnych sklepach, pomimo, iz byly one juz niejednokrotnie wyrazane. Dlatego az boje sie pomyslec, co teraz sie stanie Kto podejmie sie weryfikacji?
Ja stracilam zaufanie do Wizazanek, jako ogolu i wiem, ze po tych aferach nie odwaze sie juz wyrazic publicznie opinii o kimkolwiek zwiazanym ze sprzedaza perfum/kosmetykow. Nie zamierzam podpisywac sie swoim dobrym imieniem pod ewentualnymi "przekretami"

Edytowane przez Kattarina
Czas edycji: 2011-10-13 o 12:51
Stary 2011-10-13, 12:50   #3643
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
ale tu się z Tobą zgadzam, tylko chodziło mi o związek/brak związku postów Marsigli z generalnym niezadowoleniem klientów ze zmian w e-glamour w naszym odbiorze, może mało klarowna byłam

Firma może zmieniła politykę, bo ma jakieś powody. Mogą. Klienci są niezadowoleni. Też mogą.

Ale Marsigla jakos się wstrzeliła w te narzekania, a że jej wiarygodność została mocno nadszarpnięta, to warto się też zastanowić, czy wobec tego wszystkie narzekania na e-glamour są "spiskiem" konkurencji, czy to dwie osobne sprawy, być może wykorzystany zbieg okoliczności przez Marsiglę.

Bo w tym momencie mam wrażenie, że już bliskie jest przeginanie w drugą stronę - wszelkie zarzuty czy zwykłe narzekania na perfumerię X czy Y będą podejrzliwie traktowane, razem z ich autorkami. Chodzi o to, aby nie wylewać dziecka z kąpielą

Dokladnie

i tak jak pisalam gdzieś powyżej...nie ma tak,ze zawsze wszyscy będą zadowoleni. Nie ma sklepu, sprzedawcy, czy człowieka ktory nie ma nic na sumieniu. Zawsze mkoże znaleźć się ktoś, kto zrobi aferę żeby dokopać, spróbuje wykorzystac niekorzystną sytuację, ale też nie można od razu zakladać, że wszyscy sa bei kopią doly pod koimś/pod sklepem. I nie pisze tu już o tej konkretnej perfumerii, tylko ogolnie. Warto sie zastanowic zawsze jak to wyglada z drugiej strony. Zwlaszcza, kiedy możem,y poznać tylko zdanie jednej ze stron.

Edytowane przez anastazjaaa2
Czas edycji: 2011-10-13 o 12:51
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 14:17   #3644
sotie
Zadomowienie

a ja w tzw. międzyczasie zrobiłam zakupy na www.pachnij.pl , które kilka stron wstecz zabiegało o umieszczenie na liście wiarygodnych perfumerii i spieszę donieść, ze nie mam uwag do transakcji.

Zamówienie złożyłam w poniedzialkowy wieczór, a w środę powitałam kuriera, byłam informowana na bieżąco o statusie zamówienia. Nie mam żadnych zastrzeżeń do flaszki - kupowałam mamie setkę La Perla J'aime, która była w bardzo konkurencyjnej cenie (148 + przesyłka), paczka zapakowana ok (nie tylko kartonik w bablach, ale też poduszki powietrzne po bokach), gratis dlugopis.

Ode mnie - duży plus

napełnij pustą miskę KLIK!
sotie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-13, 14:23   #3645
czarnazuzia1

Cytat:

Misianko raczej takiej opcji nie zakladam ,bo jesli będziesz miala powody na skarge ,to zrobisz zdjecia ,przedstawisz dowody i pewnie spytasz jeszcze czy masz podstawy do narzekania/reklamacji prawda? w taki sposob tez niektorzy postepuja jak mają wątpliwosci, nie jeden taki post udokumentowany byl na forum byly tez posty traktujące o o olewaniu klientów przez niektore perfumeria i nikt tego nie podwazał .Chodzi o fakty a nie o przekonania .
Tak naprawde to w ostatnim czasie wyszly te dwie grube afery(ja nie znam innnych az tak głośnych).....mnie tam wszystko jedno czy będa w polecanych czy nie ... raczej o to ,że kazdy medal ma dwie strony

Stary 2011-10-13, 18:54   #3646
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Misianko, a ja mysle, ze w tej chwili to nie jest 'przeginaniem w druga strone', ale wyrazem oburzenia, zawodu i zarazem bezsilnosci.
Dla mnie sytuacja jest patowa
Sama dzielilam sie w tym watku swoimi doswiadczeniami i- co jest dla mnie niezrozumiale- pomimo istnienia gotowej listy wiarygodnych perfumerii, wiekszosc osob zadajacych pytanie i tak domagala sie dodatkowych opinii o poszczegolnych sklepach, pomimo, iz byly one juz niejednokrotnie wyrazane. Dlatego az boje sie pomyslec, co teraz sie stanie Kto podejmie sie weryfikacji?
Ja stracilam zaufanie do Wizazanek, jako ogolu i wiem, ze po tych aferach nie odwaze sie juz wyrazic publicznie opinii o kimkolwiek zwiazanym ze sprzedaza perfum/kosmetykow. Nie zamierzam podpisywac sie swoim dobrym imieniem pod ewentualnymi "przekretami"
No szkoda, bo wiesz, że tu nadal są takie naprawdę "żony zaufania" i nie warto przez takie występy jednej osoby zrażać się całkowicie
Sytuacja jest żenująca, ale takie rzeczy zdarzają się i w realu, że nas ludzie zawodzą i to naprawdę znienacka i boleśnie.
Ja wolę widzieć świat ze szklankami do połowy pełnymi niż pustymi, choćby i dlatego, że to dla mnie po prostu zdrowiej

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Misianko raczej takiej opcji nie zakladam ,bo jesli będziesz miala powody na skarge ,to zrobisz zdjecia ,przedstawisz dowody i pewnie spytasz jeszcze czy masz podstawy do narzekania/reklamacji prawda? w taki sposob tez niektorzy postepuja jak mają wątpliwosci, nie jeden taki post udokumentowany byl na forum byly tez posty traktujące o o olewaniu klientów przez niektore perfumeria i nikt tego nie podwazał .Chodzi o fakty a nie o przekonania .
Tak naprawde to w ostatnim czasie wyszly te dwie grube afery(ja nie znam innnych az tak głośnych).....mnie tam wszystko jedno czy będa w polecanych czy nie ... raczej o to ,że kazdy medal ma dwie strony
Ano fakt, tym bardziej, że raptus ze mnie, więc czasem wolę innych zapytać, czy mnie złość nie odmóżdża, a rzucić na kogoś błotem łatwo, tylko zmyć czasem ciężko

Stary 2011-10-13, 19:02   #3647
Kattarina
Zakorzenienie

Misianko- zgadzam sie z Toba i chce wyjasnic, ze celowo uzylam okreslenia "Wizazanek, jako ogolu" i nie mialo to oznaczac, ze nie wierze juz nikomu na Wizazu, bo tak przeciez nie jest. Po prostu: od teraz ufam tylko i wylacznie jednostkom, ktore znam blizej i samo to, ze ktos legitymuje sie statusem "Wizazanka" nie sprawi, ze ma u mnie kredyt zaufania- a przyznaje sie, ze do tej pory tak bylo. (wiem, meganaiwniak ze mnie )
Stary 2011-10-13, 21:00   #3648
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:

Również się zgadzam.

Ale żeby nie było, że jakieś bajki opowiadam co do ilości ostatnich zakupów, a tam kupić można tylko 2 sztuki, bo jak więcej, to już niet. Albo, że jak kupuje się więcej, to od razu zachodzi przypuszczenie, że na handel. Dowód w załączniku. Wszystko moje. Chomik jestem a jak "dają" prawie za darmo, i do tego to co lubię, to biorę.
Kolory szminek dodaję, bo może komuś się przydadzą. Mam tylko nadzieję, że do użytku prywatnego.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00101.jpg (56,4 KB, 105 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00102.jpg (40,3 KB, 82 załadowań)

- Terry Pratchett
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 00:07   #3649
LouLou25
Zakorzenienie

Cytat:
Sytuacja jest żenująca, ale takie rzeczy zdarzają się i w realu, że nas ludzie zawodzą i to naprawdę znienacka i boleśnie.
Ja wolę widzieć świat ze szklankami do połowy pełnymi niż pustymi, choćby i dlatego, że to dla mnie po prostu zdrowiej

Wizaz stanal na glowie, perfumy stanely na glowie i pewnie kilka afer mnie ominelo ale jestem dobrej mysl, bo jak Wy, stara gwardia czuwacie to musi byc dobrze W koncu nigdzie nie jest tak jak jest tu
A jednostki tego typu trza tropic coby nie paskudzily Takze gratuluje Dziewczyny refleksu i pokapowania

sure. fine. whatever.

LouLou25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-14, 09:20   #3650
czarnazuzia1

To ja jeszcze tylko napisze o zmianach w regulaminie eglamur.Otóż przy okazji czyszczenia skrzynki @ znalazłam z sierpnia mail z eglamur informujący o zmianach w regulaminie,tak,tak,o zmianach ,se tak czytam ,czytam i jedyna zmiana jaka wprowadzili ,to zmiana kosztów przesylki , ....ulega zmianie koszt darmowej przesylki w kwocie 260zł. Pozostałe zapisy regulaminu pozostaja bez zmian...mysle,że wszyscy klienci otrzymali takiego maila.No własnie wychodzi na to ,że ktos puścil plotke ,wkleil fragment regulaminu,kilka osób powtórzylo,w tym i ja i tak powstaly wirtualne zmiany ,ktorych de facto nie byłooczywiscie poza kosztem przesyłki
W sieci jeszcze mozna znalesc stary regulamin , na stronie jest nowy wiec mozna porównac .nie trzeba mi wierzyć na słowo

Stary 2011-10-16, 11:00   #3651
malina_82
Przyczajenie

O matko! co tu się działo jak mnie nie było ! co za akcja!!!!
ja tylko chciałam poinformować że zamówiłam w e-glamour ten kremik shiseido bio-performance pod oczy i przyszedł świeżutki ( sprawdzałam kod- prod.10.10 ) i ładniutki w ekspresowym tempie. Nie mam żadnych zastrzeżeń, a po wgłębieniu się w wątek i właśnie podejrzenia odnośnie tej perfumerii miałam mega stracha! ale kto nie ryzykuje ten nie ma a tak pozatym to CENA CZYNI CUDA
malina_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-18, 11:51   #3652
maklo9
Przyczajenie

bellatrix a moj post czemu skasowalas, jesli w nim pytalem sie o perfumerie: alezapach.pl ? Przeciez to nie OT chyba ?
maklo9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 14:14   #3653
Bellatrix
gamma Orionis

Cytat:
Napisane przez maklo9 Pokaż wiadomość
bellatrix a moj post czemu skasowalas, jesli w nim pytalem sie o perfumerie: alezapach.pl ? Przeciez to nie OT chyba ?
Nie "skasowałam" żadnego Twojego postu. Nowy użytkownik, pierwszy post i polecasz perfumerię - najwidoczniej post nie przeszedł przez automatyczną moderację, bo został uznany za reklamę lub spam.

Takie pytania proszę na przyszłość zadawać via PW.
Bellatrix jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-19, 21:04   #3654
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Witam,

czy możecie coś powiedzieć o perfumerii twojafanaberia.pl?

Znalazłam tam FdB w śmiesznej cenie (teraz niedostępny, czekam na info od perfumerii)

http://www.twojafanaberia.pl/serge-l...ml-p-4253.html

Chciałabym wiedzieć, co o tym myślicie?
VI4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 21:19   #3655
Asiuuuuula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VI4 Pokaż wiadomość
Witam,

Znalazłam tam FdB w śmiesznej cenie (teraz niedostępny, czekam na info od perfumerii)

Chciałabym wiedzieć, co o tym myślicie?
Są OK

To fanaberia_2009 z allegro
http://allegro.pl/show_user.php?uid=13130298
Asiuuuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 21:43   #3656
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Napisane przez Asiuuuuula Pokaż wiadomość
Są OK

To fanaberia_2009 z allegro
http://allegro.pl/show_user.php?uid=13130298
wielkie dzięki Asiu))
Stary 2011-10-19, 22:33   #3657
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Witam,

VI4, moge prosic o PW, jak sie czegos dowiesz? bo cena super - jesli to faktycznie klon produktu Shiseido, chyba bylabym chetna^^.
Stary 2011-10-19, 22:37   #3658
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
VI4, moge prosic o PW, jak sie czegos dowiesz? bo cena super - jesli to faktycznie klon produktu Shiseido, chyba bylabym chetna^^.
pewnie. Ale jakoś to czarno widzę - nawet tam jutro zadzwonię - mają duże braki w towarze ("brak na magazynie" - pewnie się im na tym dachu nie mieści)

Podobno klon, ale bez przestrzenności shiseido - miałam 1ml próbki shiseido, więc trudno mi ocenić. Ale ten od Lutensa - coraz bardziej mnie pociąga, i nawet mój nos się zaadoptował - nie jest ogoniasty, ale coraz lepiej go od siebie czuję...i kombinuję, jak go zdobyć taniej niż w missali:/
Stary 2011-10-19, 22:40   #3659
basienka2807
Zadomowienie

Cytat:
wielkie dzięki Asiu))
Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
VI4 ja również przyłączam się do prośby, jak czegoś się dowiesz to pamiętaj o mnie Co prawda zamówiłam flaszkę o tu ale dziś dostałam telefon, że mają braki i zwrócą mi pieniądze, jutro jeszcze wszystko się wyjaśni

"Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy" - MM

basienka2807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-19, 22:43   #3660
VI4
Zakorzenienie

GG do VI4

Cytat:
Napisane przez basienka2807 Pokaż wiadomość
VI4 ja również przyłączam się do prośby, jak czegoś się dowiesz to pamiętaj o mnie Co prawda zamówiłam flaszkę o tu ale dziś dostałam telefon, że mają braki i zwrócą mi pieniądze, jutro jeszcze wszystko się wyjaśni
pewnie. Tam też patrzyłam, ale się spóźniłam - za długo myślałam. W sumie dobrze, bo ostatnio za dużo kasy przepuszczam na perfumy, i FdB chyba musi poczekać do gwiazdki. Chyba, że będzie super okazja...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości